Plavuše znaju zašto je toliko popularan ljubičasti šampon. Saznajte i vi u recenziji za Revlon ljubičasti šampon protiv žutila šta ovaj šampon obećava, a šta ispunjava.

 

U borbi protiv žutih i zlatnih odsjaja potreban je efikasan šampon. Cilj nam je dobro poznat, u trku krećemo sa Revlon Pro You White hair šamponom za plavu kosu.

U nastavku saznajte da li vas pobeda očekuje. 

 

revlasin Nina model

 

Zašto se koristi Revlon šampon za plavu kosu

 

Vremenom dolaze promene na kosi koje nastaju pod uticajem raličitih faktora. Pored kvaliteta kose menja se i boja, a to se na plavoj kosi najbrže primećuje. 

Tada ponestaje čistog plavetnila i naša kosa dobija žute, neželjene nijanse. Ukoliko ništa ne preduzmemo, žutilo će zauzeti celu kosu. To će bitno promeniti njen izgled.

Svaka plavuša vrlo dobro zna koliko je potrebno nege uložiti da bi se održala sjajna plava boja kose. Takođe, važno je paziti da ne postane suva.

Iako plava kosa deluje atraktivno, predstavlja veliki izazov u održavanju blistavosti i svežine boje.

U tom slučaju potrebno je koristiti šampon za farbanu kosu, a za plavu šampon koji odgovara plavoj farbanoj kosi. Zato je tema današnje recenzije Revlon ljubičasti šampon!

Revlon Pro You White Hair šampon za plavu kosu sadrži ljubičasti pigment koji briše žuti ton kako bi održao blistavost boje. Revlon anti žut šampon koristi se za oživljavanje bele i sive nijanse kose. 

Oslobađajući plavu i sedu kosu žutog tona ističe njenu svetlinu i učvršćuje pigment.

Nakon nekoliko pranja, šampon eliminiše žućkasti i braon ton. Ono što je dobro da će vratiti kosi hladnije tonove plavetnila. 

Revlon šampon za plavu i sedu kosu pomaže smanjivanje žutila dlake i čini da žuti pramenovi budu manje uočljivi. Redovnom upotrebom fiksira srebrnastu nijansu kose. 

 

Revlon ljubičasti šampon

 

Kome je namenjen Revlon ljubičasti šampon protiv žutila

 

Revlon šampon za plavu kosu se preporučuje konkretno osobama koje ne tolerišu žute nijanse na kosi. Mogu ga koristiti i osobe sa masnom, normalnom, suvom ili kombinovanom kosom. 

Može se reći da je namenjen svim tipovima plave kose. Naravno, u svakom slučaju je potrebno pratiti savete za korišćenje, odgovarajuće tipu kose. 

Ubrzo nakon farbanja, kreće ispiranje boje i tada se sugeriše upotreba Revlon šampona za neutralisanje žutila. Revlon ljubičasti šampon u službi preventivnog delovanja, spavašava farbanu plavu kosu od nastanka žutih nijansi, produžavajući željenu boju. 

Takođe, preporučljiv je i za prirodnu plavu kosu. 

Revlon anti žuti šampon namenjen je i osobama sede kose, koje žele žadržati srebrnastu boju i sprečiti pojavu žućkastih vrhova. 

Plava kosa, kao farbana, veoma je često oštećena. Dodatna nega za farbanu kosu je uvek poželjna, a najkvalitetniju i dugotrajnu zaštitu dlake pruža prirodna kozmetika. Problem sa suvom i oštećenom kosom jer se farba imala je i Nina, ali je ona koristila prirodnu kozmetiku i prirodne tretmane, pa je tako uspela da oporavi svoju kosu. Ona je sa nama podelila svoje iskustvo, a isto možete pročitati u teksu na plavom linku šta joj je najviše pomoglo https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Zašto se javlja žutilo u kosi?

 

Na kosi se nalazi veliki broj nijansi koje se okupljaju i formiraju vidljivu boju. Kosa u osnovi sadrži žuti ton. Kada odlučimo da promenimo boju kosu koristimo farbe za kosu koje uklanjaju prirodni pigment kose.

Željena boja kose ostaje neko vreme, a onda počinje da se ispira. Tada žuta baza postaje vidljiva jer boja za kosu počinje da bledi. 

Greške u procesu farbanja kose, počevši od pogrešnog odabira boje, neadekvatnog načina farbanja, kao i nepreciznog vremena oksidacije, mogu dovesti do pojačanog i ubrzanog nastanka dosadnog žutog tona. 

 

Revlon šampon za plavu i sedu kosu sastav

 

U nastavku otkrijte od čega se sastoji Revlon Professional Pro You šampon i koji sastojak je zadužen za ljubičastu boju.

Sastav:

Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Polyquaternium-26, Glycol Setearate, Sodium Chloride, Parfum, Hexyl Cinnamal, Limonene, Citric Acid, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone, Ext. Violet 2, Disperse Violet 1.

 

Sodium Laureth Sulfate

 

Natrijum lauret sulfat je površinski aktivno sredstvo. Koristi se u kozmetičkiim preparatima kao što su šamponi. Iako su prisutni u većini kozmetičkih proizvoda, nisu baš poželjni. Mogu uticati na hidrataciju kose i isušiti je. 

 

Cocamide DEA

 

Cocamide DEA je bejbojna tečnost koja se koristi u preparatima za negu kose. Ovo je hemijski modifikovan oblik kokosovog ulja. Ima ulogu emulgatora i zadužen je da stvara penu. Određen je kao bezbedan u upotrebi u predviđenim količinama.

 

Methylisothiazolinone

 

Ovo je konzervans. Označen je kao hemijski alergen. U kozmetičkim preparatima se koristi u manjem procentu, pa su samim tim alergijske i iritatnte stope niže. Dok u  većim koncentracijama nadražuje kožu i može izazvati opekotine. 

 

Cocamidopropyl Betaine

 

Koko Betan u Revlon šamponu za neutralisanje žutila je zadužen da čisti kosu od prljavštine, proizvodeći penu. Potiče od prirodnih ulja kokosa, tj.masnih kiselina kokosovog ulja. Takođe, ima ulogu i emulgatora. 

 

Glycerin

 

Prisustvo glicerina u preparatima za negu kose i kože je izuzetno poželjno. Njegova uloga je da regeneriše i hidrira kosu. Prirodnog je porekla, pa je zahvalan za negu i oporavak dlake. Ojačava kosu čineći dlaku elastičnom.

 

Sodium Chloride

 

Natrijum hlorid nije iznenađujući sastojak šampona. U Revlon ljubičastom šamponu se nalazi u ulozi konzervansa, obzirom da je poznatiji kao kuhinjska so. Zadužen je da čisti kosu i kožu, ali i da utiče na strukturu šampona.

 

Citric Acid

 

Limunska kiselina je prirodni konzervans. Pored toga njena uloga između ostalog je da učestvuje u čišćenju. U Revlon ljubičastom šamponu za plavuše nalazi se kako bi uticala na balansiranje pH vrednosti. 

 

Ext. Violet 2

 

Ukoliko se pitate šta daje boju Revlon šamponu za neutralisanje žutila upravo je ekstrakt ljubičaste. U pitanju je sintetička boja koja se koristi samo za spoljašnju upotrebu. 

 

Kako izgleda Revlon Pro You White hair šampon

 

Revlon Professional je svetski poznat američki brend kozmetičkih preparata. Dugogodišnji je partner mnogim ženama u nezi i lepoti kože i kose. 

Linija Pro You sa specifičnom formulom razvijena je u cilju nege i stilizovanja kose.

Revlon anti žuti šampon dolazi u plastičnoj boci raskošne bordo boje. Na ambalaži se nalazi beli poklopac na potez, koji olakšava doziranje šampona. 

Miris meni nije posebno privlačan, ali svakako neće predstavlajti neprijatnosti. Tečne je teksture koja se lako nanosi i razmazuje po kosi. 

Ono što je karakteristično u ovom šamponu je tamna ljubičasta boja, koja u sebi sadrži podton boje mastila. Nema razloga za brigu, boja se lako ispira sa kože i ne ostavlja tragove. 

 

Zašto se šampon ljubičaste boje koristi protiv žutila?

 

Ukoliko se pitate žašto se šampon ljubičaste boje koristi za uklanjanje žutila, odgovor je krije u krugu boja. Krug boja, poznatiji kao Osvaldov krug sastoji je od nekoliko boja i njihovih nijansi. Pomoću njega možete otkriti koja boja može neutralisati koju nijansu. 

Određenu boju neutrališe upravo boja koja se nalazi naspram nje. Ako želite da neutrališete žute nijanse na kosi, koristite ljubičastu boju koja je u krugu raspoređena tačno nasuprot žute. 

 

Revlon ljubičasti šampon

 

Način upotrebe Revlon ljubičastog šampona

 

Revlon šampon za plavu i sedu kosu se koristi kao i svaki drugi šampon. Najpre operite kosu običnim šamponom i isperite je. Zatim nanesite Revlon šampon u količini kojoj koristite i običan šampon. 

Ukoliko ga koristite prvi put, predlažem da počnete sa manjom količinom. Takođe, količinu prilagodite gustini i dužini kose. Šampon rasporedite niz dužinu cele kose. Ostavite da odstoji od 3 do 5 minuta, ali nikako vise od 5 minuta. 

Ukoliko vam je kosa svetlija i imate vrlo malo žutih nijansi, biće dovoljno 3 minuta. S druge strane, ako na kosi preovladava žućkasti ton, možete ostaviti 5 minuta. 

Korišćenje Revlon ljubičastog šampona preporučuje se jednom nedeljno. Nije poželjna upotreba šampona prilikom svakog pranja kose. 

 

Kako deluje Revlon anti žuti šampon 

 

Posebna formulacija ljubičastog pigmenta direktno deluje na žute odsjaje koji nastaju nakon izbeljivanja kose. Revlon šampon deluje na dlaku tako što svojim pigmentom obmotava i neutrališe žuti ton. 

Kada tretirate kosu ljubičastim šamponom, nemojte preterivati sa držanjem šampona na kosi. Predugo i prečesto izlaganje kose može dovesti do blagog primanja ljubičastog pigmenta. 

Nakon neutralisanja žutog tona, ukoliko se pretera, kosa može poprimiti ljubičaste nijanse. 

 

Revlon šampon za plavuše rezultati korišćenja

 

Rezultate korišćenja Revlon ljubičastog šampona ne možete videti nakon prvog pranja. Rezultati nakon trećeg će biti jasno vidljivi. Primetićete kako je kosa osvežena i oslobođena dosadnog žutila. 

Kada sam počela sa upotrebom šampona, želela sam brze rezultate, pa sam koristila šampon dva puta nedeljno. To je dovelo do blagog isušivanja kose. 

Tretman ljubičastim šamponom sam svela na jednom nedeljno i tako održavala plavetnilo kose. Pravljenje pauze takođe preporučujem, makar na kraće vremenske intervale. 

 

Revlon ljubičasti šampon iskustva

 

Iskustva u upotrebi Revlon Pro You White hair šampona idu u korist Revlonu. Rezultatima koje je postigao na plavoj kosi zadovoljan je veliki broj plavuša. 

Mali broj njih ima primedbi, nakon pohvala preneću vam i koje. 

 

Revlon ljubičasti šampon

 

Pohvale

 

Jedna devojka koja ima prirodnu tamniju boju kose, godinama se trudi da postigne lepu plavu boju. Kada uspe u nameni, sreća je kratkotrajna. Boja ubrzo počinje da se ispira i žutilo zauzima kosu. Pokušala je sa Revlon anti yellow šamponom i nakon samo nekoliko pranja postigla rezultate. Tvrdi da dobija komplimente na račun plave kose upravo zahvaljujući šamponu. 

 

Još jedna plavuša je uspela u nameni da njena kosa izgleda kao prirodno plava. Preporuku za Revlon šampon protiv žutila dobila je u frizerskom salonu, gde je prvi put i probala šampon. Nastavila je sa upotrebom i došla do omiljene boje kose. Kosa joj izgleda platinasto i sjajno. Rado ga preporučuje plavušama. 

 

Pohvale za Revlon ljubičasti šampon za kosu ima i devojka koja je neuspešno izvela tretman farbanja kose kod kuće. Nije uspela da dobije zamišljenu boju. Nije želela da opet kosu izlaže hemijskim tretmanima farbanja i izbeljivanja, pa je potražila lakši način. Počela je sa korišćenjem šampona i tvrdi da je rezultate uvidela ubrzo. Nastavila je sa upotrebom po potrebi i neće ga menjati. 

 

Prirodna plavuša mu je takođe ukazala poverenje. Želela je da prosvetli žućkaste nijanse i uspela je u tome. Navodi da joj je kosa svilenkasta i meka. Jedna boca šampona joj traje izuzetno dugo jer ga povremeno koristi. 

 

Sredovečna gospođa usled nekontrolisane pojave sedih dlaka počela je farbati kosu u belo sa grafitnim nijansama. Kada farba krene da se ispira nastaju muke jer se pojavljuju žuti tonovi. Po preporuci je probala Revlonov ljubičasti šampon. Rezultati su došli nakon dva pranja. Vrlo je zadovoljna i koristi ga jednom nedeljno, a nekada i ređe. 

 

Zamerke

 

Primedbe na račun Revlon šampona za plavu kosu navodi devojka koja tvrdi da joj šampon nije pomogao. Koristila ga je nekoliko puta i nije videla razliku. Žute refleksije u kosi su se zadržale, a obzirom na cenu i koičinu očekivala je mnogo više.

 

Blago neutralisanje žutila je primetila plavuša koja ga je koristila nekoliko puta. Međutim, šampon joj je poprilično isušivao kosu i prekinula je sa upotrebom. Potražila je druge preparate koji će joj manje dehidrirati kosu. 

 

revlasin Nina model

 

Zaključak

 

Plava kosa pruža raskošan izgled, pleni sjajem i svežinom. Zbog lepote koju pruža zahteva stalnu negu i pažnju. 

Popularno plavetnilo može opet krasiti Vašu kosu ukoliko pronađete pravi šampon. Da li biste pokušali sa Revlon ljubičastim šamponom za plavu i sedu kosu?

Ako ste koristili ovaj šampon, molim Vas podelite Vaše dragoceno iskustvo sa nama i pomozite budućim korisnicima tako što ćete oceniti recenziju. Hvala.