Istražili smo! Evo gde i dalje mogu da se kupe sprej za ruke, gel za ruke i druga antibakterijska sredstva za dezinfekciju ruku.

 

Od kako je u svetu proglašena pandemija Korona virusa, tako je postala navalica – nestašica gelova i sprejeva za dezinfekciju ruku.

Svi smo se uplašili od Korona virusa, a dobar deo naroda obezbedio potrebnim zalihama. Ali, ima i onih koji nisu još uvek. 

Zamislite, nisu stigli da kupe jer je sve rasprodato!

Već vam je sigurno poznato da se ne mogu naći nigde u apotekama, kada odete lično da kupite. Tužno, ali istinito… da!

Na fejsu sam pre neki dan videla sliku izloga neke apoteke, sa spiskom proizvoda koje nemaju više u prodaji: “Nemamo: sprej za ruke, gel za ruke, alkohol, asepsol, maske…”. 

Takođe, i na profilu jedne Farmasi dame “još dve kolonjske vode dostupne”, “nema više antibakterijskog gela, rezervišite na vreme”…. Ko zna šta sve nisam videla! 🙂

Zamislite sada i ovo – gotovo da ih nema u prodaji ni online. Bilo da se radi o manjim ili većim apotekama, poznatim ili nepoznatim – isto je! Nema.

Ovo je za mene šok!

Zaista ne znam šta se desilo sa nama, ljudima! Kao da nikada do ovog “paranoičnog” i opasnog stanja nismo prali ruke, pa je trebala Corona virus da nas podseti da se ruke peru i higijena održava. 

Zgranuta sam činjenicom da ovih proizvoda, koje do juče skoro da niko nije ni kupovao sada NEMA NI NA ZALIHAMA!

 

Ali, nije tema kritika…! Nešto drugo je tema i verujem da će mnoge obradovati, kao što je mene kada sam pronašla nešto! 

 

Gde sada kupiti antibakterijska sredstva za dezinfekciju ruku?

 

Pored ovih standardnih, verovatno i najpoznatijih antibakterijskih sprejeva, gelova i vodica za dezinfekciju ruku, imam dobre vesti – za mene i za vas! 

Pronašla sam još neke gelove i tečnosti za dezinfekciju ruku. 

Tako da, ovo je LEPA vest za vas.

Verujem da je razlog što ih još uvek ima na zalihama to što su manje poznati. Međuim, njihova cena nije 100 – 200 – 300 dinara kao gelovi i sprejevi pozantijih brendova, već su malo skuplji.

Ima samo par jeftinijih, videćete, ali su cene uglavnom preko 400 i 500 RSD.

 

Još neka sredstva za dezinfekciju ruku

 

Bili smo vredni i malo dublje istražili da li postoje još neki proizvodi, antibakterijski sprejevi ili gelovi za ruke koji se mogu kupiti. Osim onih napoznatijih, kojih više nema i ko zna kada će biti u prodaji, postoje još neki.

Verovatno sledi sličan scenario, stanje “ima na zalihama” će kratko trajati (nestaće brzo ili su nestali). Ali kako nam je svima potrebno (za svaki slučaj jedna – dve) nije na odmet i da ih naručimo.

Nema veze što su oni pojedini skuplji, važno je da ih ima u prodaji!

 

sredstva za dezinfekciju ruku

 

Antibakterijski gel za ruke

 

Ovo je antibakterijski gel za suvo pranje ruku. Koristi se istiskivanjem na dlanove, bez potrebe za sapunom i ispiranjem vode. Takođe, glavna namena mu je dezinfekcia ruku koje se svakako prljaju pod različitim okolnostima i u bronim sutuacijma.

Gel za „suvo“ pranje i dezinfekciju ruku bez upotrebe sapuna i porebe za ispiranjem. Pogodan za svakodnevno čišćenje i dezinfekciju ruku, posebno u prilikama ograničenog pristupa vodi i sapunu i vanrednim potrebama za dezinfekcijom-putovanja, posao, škola, epidemiološka vanredna stanja.

Link do gela je: https://www.apotekaonline.rs/antibakterijski-gel-za-suvo-pranje-ruku

 

Natura Panonica preparati za dezinfekciju ruku Gili mus

 

Preparati za dezinfekciju ruku sredstva pod nazivom Gili mus su proizvodi brenda Natura Panonica.

Gili mus čine tri različita proizvoda – sredstvo za dezinfekciju odeće, obuće, površina i zidova, kao i dva proizvoda za dezinfekciju ruku (u formi pene u tubici sa penom, kao i sredsvto u tečnom obliku).

Gili mus dezinfekciona sredstva sadrže alkohol, eterično ulje čajevca, lavandu i glicerol. Nežno i potpuno dezinfikuju ruke, a svojim prirodnim sastojcima deluju antibakterisjski i antiseptički.

Kupuje se u bolje opremljenim apotekama. Link https://naturapanonica.com/prodajna-mesta/.

 

Fitogal antibakteriski gel za dezinfekciju  ruku

Ovaj antibakterijski gel koristi za suvo pranje ruku i kao sredstvo za dezinfekciju kože, odnosno dezinfekciju i negu ruku. Prijatno miriše, kožu ostavlja mekanom, hidrira je i štiti od inficiranja. Ne ispira se, ali je potrebno da se gel dobro upije u kožu tokom utrljavanja.

Deca isto mogu da ga koriste, ali pod nadzorom roditelja. Ne preporučuje se upotreba gela u blizini vatre, jer može biti zapaljiv. Nije za oštećenu i ispucalu kožu, jer može da pecka i da iritira.

Količina antibakterijskog gela je 500 ml, cena 423,50 RSD + PDV. Link do prodajnog sajta je https://www.foksan.com/asortiman/kucna-hemija/sredstva-za-negu-ruku,lica-tela-i-kose/antibakterijski-gel-za-dezinfekciju-ruku-500ml-detaljnije

 

Avena lab antibakteriski gel

 

Dostupne količine za ovaj gel za dezinfekciju ruku su: 500 ml i 5 L, za svakodnevne potrebe. Dostupna je i količina od 100 L. Pola litra košta 600 RSD, 5 litara košta 5.100,00 RSD, a cena za 100 L iznosi 70.000,00 RSD.

Link koji vodi do ovog priuzvoda za dezinfekciju ruku je https://avenalab.com/gotovi-proizvodi/antibakterijski-gelovi/antibakterijski-gel-detail

 

Antibakterijski gel za suvo pranje ruku Prima kozmetika

 

Ovo je antibakteriski gel koji može privremeno da održi higijenu ruku, jer menja vodu i sapun. Količina je 500 ml, košta 450 RSD i lepo miriše.

Link je klikon na – Antibakterijski gel za ruke

 

Biobody Gel za suvo pranje i dezinfekciju ruku sa alantoinom 

 

Ovo je gel možete da koristite za dezinfekciju ruku jer uklanja bakterije i se mikroorganizme. Koristi se za suvo pranje ruku i ne isušuje ih. 

Ovo je dezinfekciono sredstvo za ruke u vidu gela i spada u medicinsku kozmetiku. Bezbedno je jer se koristi i u bolnicama. Pomaže protiv širenja bakterija i pogodan je za sve prilike.

Bilo da želite da ga koristite preventivno ili u konkretnim situacijama gde su veća okupljanja (radi zaštite) dejstvo mu je isto.

Pakomanje ima 75 ml i košta oko 330 RSD. 

Pogledajte link koji vodi do ovog gela za ruke: https://eapoteka.net/proizvod/biobody-gel-suvo-pranje-i-dezinfekciju-ruku-sa-alantoinom-75ml

 

Antibakterijsko sredstvo za ruke i telo Body Drench

 

Ovo je takođe dezinfekciono i osvežavajuće sedstvo koje može da se koristi za dezinfekciju ruku. Nije gel za ruke i nije sprej za ruke, ali može da se sipa u neku manju pumpicu i koristi kao sprej, pošto u tubi ima 500 ml.

Ovo je osvežavajuća tečnost za pranje i dezinfekciju tela i ruku, a može i na kosi da se koristi zbog uravnoteženog pH balansa. Ne suši kožu i ne iritira je, blag jw, a opet dezinfikuje i delotvoran je.

Košta 750 RSD i se poručiti na ovom sajtu: https://www.saloninfo.rs/prodaja-kozmetike/antibakterijsko-sredstvo-za-ruke-i-telo-500ml

 

Prima kozmetika antibakterijski gel za ruke

 

Ovo je kozmetički gel koji se može viđati u kozmetičkim salonima jer dezinfikuje i neguje ruke, neguje nokte i koristi se kao sredstvo za dezinfekciju kozmetičke opreme.

Može da menja vodu i sapun, ali im nije zamena. Dakle, dobro je kao privremeno dezinfekciono sredsvo za ruke.

Količina ovog antibakterijskog gela za ruke u pakovanju je 500 ml, košta 450 RSD i možeda se poruči na linku: https://www.saloninfo.rs/prodaja-kozmetike/antibakterijski-gel-za-ruke

 

Antibakterijski gel Safe Cleanse

 

Safe Cleanse je još jedan antivirusni, antibakterijski i antifungicidi gel (protiv gljivicA) za suvo pranje ruku. Uništava bakterije na rukama, viruse i gljivice u roku od par sekundi (za 3 sekunde). Štiti ruke naredna tri sata i pruža potpunu zaštitu kože.

Ovaj gel za suvo pranje ruku ne oštećuje kožu, ne isušuje je i prijatan je kada se nanese. U Tubi ima 50 ml gela i košta 180 RSD. Može da se poruči na linku: http://meadowlab.rs/proizvod/safe-cleanse/

 

Dr Plant antibakterisjki tečni sapun aloe vera

 

Ovaj antibakterijski sapun Dr Plant sadrži ekstrakt aloja vere. Čisti, neguje i štiti kožu. Ne isušuje je, ne iritira i ostavlja prirodnu vlažnost koži. Takođe, ne sadrži sulfate i nije štetan.

Dobar je da se koristi radi dopunske nege i zaštite, posebno zbog tiga što ima antibakterijsko dejstvo.

Pogodan je za svakodnevno pranje ruku jer temeljno čisti i uklanja bakterije sa kože.

U ambalaži ima 1 L tečnog sapuna, košta 400 RSD – (update – rasrodat je).

 

Sredstvo za nokte i dezinfekciju ruku IBD Nail Prep

 

Ovo sredtvo se takođe koristi u salonima, uglavnom, ali ga ima naravno u slobodnoj prodaji. To je antibakterijski i antigljivični sprej koji se koristi isključivo sa pumpicom.

Ima antibakterisko dejstvo, gljivično dejstvo, dezinfikuje i uklanja neprijatne mirise (ovo je zbog noktiJu). Koristi se takođe za dezinfekciju ruku, noktiju, prstiju, ali i za kozmetički pribor. 

Postoji manje i veće pakovanje (188 ml, 473 ml), tako da se i cena razlikuje. Link do sredstva je https://www.beautyshop.rs/product/sredstvo-za-pripremu-noktiju-i-dezinfekciju-ruku-ibd-nail-prep/

 

Sredstvo za dezinfekciju ruku Dieffetti Antiseptik

 

Ovo antibakterijsko i antigljivično srestvo za dezinfekciju i negu ruku ima slično, ili pak isto dejstvo kao prethodni sprej. Deluje antibakteriski, u kozmetičkim salonima se dosta koristi i služi za dezinfekciju ruku, noktiju i radnog pribora.

Postoji više količina u prodaji (100 ml, 250 ml i 500ml), tako da se i cena razlikuje. Link do sredstva za dezinfekciju ruku je https://www.beautyshop.rs/product/sredstvo-za-dezinfekciju-ruku-i-pribora-dieffetti-antiseptik/

 

Dezi nail sprej za dezinfekciju ruku

 

Ovo je još jedan salonski sprej, ali sprej za ruke koji se koristi ne samo za dezinfekciju kože, već i za dezinfekciju pribora i alata.

Odmah dezinfikuje, uklanja mikrobe i dugo deluje. Brzo se suši na koži pa ga nije potrebno ispirati. Može da se koristi i za ruke, ali i za noge.

U prskalici je količina ovog spreja 130 ml, košta 330 RSD, a link koji vodi do ovog sprjea za ruke je http://depilshop.rs/proizvod/dezi-nail-sprej-za-dezinfekciju-ruku-art471.

 

Antibakterijski gel za dezinfekciju ruku Household Chemicals

 

Ovaj antibakterijski gel je još jedno sredstvo za negu i dezinfekciju ruku, radi preventive. Nakon što se ruke namažu nije potrebno da se one brišu, niti se ispiraju.

Koristi se najčešće tamo gde je potrebno obezbediti strogu čistoću i higijenu – tamo gde je hrana (pekare, kuhinje, restorani…).

U tubi ima 500 ml gela, a tuba je nalik ambalaže tečnog sapuna. Cena je 221 RSD + PDV 20%. To znači da košta blizu 300 RSD. Link do sredstva za detinfekciju je http://www.foksan.co.rs/en/asortiman/kucna-hemija/gel-za-dezinfekciju-ruku-500ml-detaljnije

 

sredstva za dezinfekciju ruku

 

Sprej za dezinfekciju ruku Skintruth

 

Sprej za dezinfekciju ruku skintruth je takođe tečnost koja se koristi za dezinfekciju ruku u kozmetičkim salonima za tretmane manikira i pedikira. Dezinfikuje ruke, nokte, ima antibakterijsko i antigljivično dejstvo. 

On sadrži mineralne soli, parabene i sulfate, već je obogaćen ekstraktom narandžinog cveta i ruzmarinom, ima alkohol i još neke važne sastojke koji antibakterijski sprej treba da ima. Zbog ova dva sastojka sprej za dezinfekciju ruku Skintruth divno miriše i deluje antibakterijski.

Tubica sa pumpicom ima 200 ml spreja, cena mu je 640 RSD i link do njega je https://www.saloninfo.rs/prodaja-kozmetike/sprej-za-dezinfekciju-ruku-skintruth.

 

Amplex antibakterijski sprej za dezinfekciju ruku

 

Antibakterisjki sprej za dezinfekciju ruku Amplex za higijenu tela i ruku, kao i negu, ima 75 ml u ambalaži. 

Link koji vodi do ovog spreja je: https://apotekaweb.com/online-shop/kozmetika/njega-tijela/njega-ruku/amplex-antibakterijski-sprej-za-dezinfekciju-ruku-75ml/

 

Gel za suvo pranje ruku Dry Hand Cleaner

 

Dry Hand Cleaner ili gel za suvo pranje ruku brenda Koozmetik je potpuno prirodni gel koji se može koristiti za dezinfekciju ruku. Ima više funkcia – nega kože, čisti je od ispucalosti i nečistoća, ali i dezinfikuje onda kada je to potrebno. 

Pored toga što služi kao gel za pranje ruku on sadrži nekoliko važnih prirodnih sastojaka, koji deluju antibakterijski i na prirodan način dezinfikuju ruke.

U tubi ima 30 ml gela Dry Hand Cleaner, cena je 750 RSD i može se poručiti na linku https://koozmetik.rs/product/gel-za-suvo-pranje-ruku/

Najvažniji prirodni sastojci: 

  • ulje slatkog badema (sprečava iritaciju kože), 
  • aloja vera (deluje antibakterijski i sprečava razvoj virusa), 
  • pomorandžina kora (bogata je vitaminima, ojačava kožu i štoti je od oštećenja i iritacija),
  • eterična ulja (čajno ulje ili ulje čajevca – antibakterijska, antiupalna i antiseptička dejstva; limun – čisti kožu; grejpfrut – sarži prirodne vitamine koji jačaju kožu).

 

Manje drogerije u mestu stanovanja

 

Posetite manje drogetije i prodavnice kućne hemije, jer je veoma moguće da imaju sredstva za  dezinfekciju ruku ili antibakterijske tečnosti manje poznatih proizvođača. Kao na primer http://www.nataly.rs/dezinfekcija-ruku-i-tela/ ili http://www.sani-hem.rs/proizvodi/sredstva-za-dezinfekciju/higijena-ruku/antiseptik.html ili http://mdhigijena.rs/sredstva-za-dezinfekciju-povrsina-ruku/

 

Higijena ruku

 

Higijena ruku je veoma važna kako se ne bi infektivne bolesti širile. Takođe, to važi i za viruse, bakterije i celokupno naše zdravlje. 

Gelovi ili sprejevi neće mogo biti od pomoći ako prethodno ne peremo ruke. Pravilnim i redovnim pranjem sprečava se širenje zaraze. Samo pranje ruku toplom vodom i sapunom može da ih popuno očisti (koje se ionako posle par minuta ponovo uprljaju).

 

sredstva za dezinfekciju ruku

 

Važno je prati ruke pre i posle nekih akivnosti. Recimo, pre jela, zatim pre pripreme hrane pre dodirivanja lica (usta, očiju, nosa…), pre dojenja i drugih radnji sa bebom, pre kontakta sa osobom koja je možda bolesna.

Obavezno je i pranje ruku nakon nekih antivnosti: posle jela, posle kijanja ili kašlljanja, posle ribanja hemikalijma, posle kupovine ili dolaska kući, posle kontakta sa možda bolesnom ili prehlađenom osobom i slično.

Tehnika i način pranja ruku je mnogo važniji i delotvorniji za uklanjanje bakterija i prljavštine, nego sapunica, odabir sapuna ili drugog sredstva. Dezinfekciona i antibakterijska sredstva nisu zamena za sapune i pranje ruku, već ih je poželjno koristiti tek posle pranja, jer tako imaju pravi efekat.

 

Slični i povezani članci:

 

Zaključak!

 

Ovo su navike koje su nam roditelji usadili dok smo još bili deca. Ne treba niko da nas uči kada se peru ruke, a kada ne, jer to svi odlično znamo. Samo je pitanje koliko smo se dosad pridržavali osnovnih higijenskih navika i koliko ćemo ubuduće.

 

Nadam se da vam je tekst bio koristan. Podelite informaciju na društvenim mrežama ili pošaljite tekst svojim prijateljima.

 

Možete nam ostaviti komentar odmah ispod teksta i preporučiti neki novi sprej ili gel, kako bi ga dodali na našu listu.