Niste zadovoljne izgledom svojih obrva? Nema razloga za brigu! Otkrivamo vam koji serum za obrve će učiniti vaše obrve neodoljivo lepim! Izdvojili smo 4 odličnih!

 

Dok su za neke devojke obrve jedan od njihovih najlepših aduta, za druge devojke one su prava muka. Ukoliko pripadate ovoj drugoj grupi devojaka, dobra stvar je što otkrivamo kako možete da poboljšate njihov izgled. 

Pored nege i oporavka obrva, serum za obrve može da se koristi i za rast. I to je upravo ono što je kod njih i fantastično. Serum će obrvama vratiti prirodnu gustinu i pomoći da postignete punije i lepše obrve.

 

Trepolea obrve

 

Šta je serum za obrve?

 

Serum za obrve odnedavno je postao veoma popularan kozmetički preparat koji lako rešava problem sa obrvama. Slično kao serum za rast trepavica, koji se koristi za jačanje, rast i obnovu trepavica.

Da li je to stvarno tako? O tome više u nastavku teksta.

Pre toga, hajde malo bolje da se upoznamo sa ovim preparatom i da otkrijemo efikasnost seruma za obrve.

Serum za obrve, je tečnost koja se lako nanosi na vrh obrve uz pomoć pipete ili štapića za nanošenje (mazanje zapravo). Na taj način tečnost se apsorbuje u folikule dlaka, pri čemu pospešuje njihovo jačanje, rast i gustinu. 

Najčešće se prodaju u ambalaži koja podseća na maskaru ili na ajlajner, ali ima i onih koje se prodaju u bočicama. Njihova tekstura je vodena, ali može biti i uljana. I jedna i druga se brzo upija i lepo razmazuje na dlačicama obrva. 

Prilikom odabira seruma, budite pažljive i oprezne sa njihovim sastavom. Neki koji nisu organskog sastava mogu izazvati neželjene efekte, kao što su: svrab u očima, crvenilo na koži, bubuljice na obrvama i blagu iritaciju.

Birajte prirodne serume i one čija je formula hipoalergena i oftalmološki ispitana. Ako i pored opreznosti primetite alergijske reakcije, u tom slučaju prekinite sa korišćenjem.

 

prirodni serum za obrve

 

Zašto žene koriste serume za rast obrva?

 

Devojke i žene koje nisu zadovoljne izgledom svojih obrva spas pronalaze u kozmetičkim tretmanima. Na primer, mnoge od njih odlaze na tretman japanskog iscrtavanja obrva ili na tretman puder obrve – senčenje obrva.

Trajnost obrva je do do godinu dana, pri čemu je potrebna korekcija, nakon čega se obrve ponovo vraćaju u pređašnje stanje. U tom slučaju potrebna im je nega, pa tako serum za obrve može da bude rešenje.

Sa druge strane, često se devojkama desi i da preteraju sa čupanjem obrva, pa spas pronalaze u kozmetičkim preparatima. U tom slučaju, serum za gušće obrve bi bio dobro rešenje za nastali problem. 

Takođe, serum za rast obrva često nalazi primenu i kako bi se obrve lepše oblikovale ili sprečilo da dlačice neravnomerno rastu.

Ana je koristila jedan prirodni serum za oporavak i rast obrva i trepavica, a svoje iskustvo za serum koji joj je i pomogao da oporavi kako oštećene trepavice, tako i da progusti obrve. Za nju se prirodno činilo kao bolja opcija, a u tekstu sa njenim iskustvom videćete zašto –  https://kozmetickimagazin.com/trik-za-dugacke-trepavice-i-negovane-obrve-iskustvo/.

 

Šta je sa nadogradnjom?

Mnoge praktikuju i tretman nadogradnja obrva kako bi imale savršeno oblikovane obrve.

Međutim, iako ovo zvuči kao savršeno rešenje, nije baš tako. Nakon ovog tretmana, obrve mogu da se oštete, pa i u tom slučaju serum za obrve može da pomogne.

Ako ste ikada pomislile da obrijete obrve, nemojte to ni u ludilu učiniti! Nakon brijanja obrva, one će postati tamnije i deblje nego ranije.

Ipak, ukoliko ste to uradile, i tada ih možete obnoviti i poboljšati njihov izgled. To je još jedan od razloga zašto žene koriste serum za jačanje obrva.

 

Zašto se još koristi serum za obrve?

 

Primarno – serum za obrve se koristi za negu obrva, tj. za njihov rast i jačanje dlaka.

Međutim, ovo nije jedino što serum za obrve može da učini sa našim obrvama kojima je potrebna nega. Generalno, serum za obrve se koristi i:

  • za podsticanje zdravog rasta obrva,
  • za oporavak obrva posle nadogradnje i drugih kozmetičkih tretmana,
  • za punije i gušće obrve,
  • za slabe i tanke obrve koje se lako kidaju i lome,
  • za volumen i sjaj.

Formula seruma za obrve je obogaćena proteinima i vitaminima, pri čemu prodire duboko u folikule dlakea Na taj način jača se koren dlake, ali istovremeno utiče i na regeneraciju i hidrataciju obrva.

Većina njih sadrži hijaluronsku kiselinu, koja omekšava dlake, ali im pruža i vitalnost i blistavost. Ovaj preparat za negu obrva hrani folikul svake dlake, povećava elastičnost i njihovu debljinu. 

Inače, aktivni sastojci u preparatu deluju tako i što poboljšavaju cirkulaciju, što obrve čini jačim i zdravim. Shodno tome, serum za rast obrva zaslužan je za izgled zdravih, lepih, jakih i gustih obrva.

 

Da li serum za obrve može da utiče na brži rast obrva?

 

Da i ne. Evo u čemu je stvar i kako to u stvari funkcioniše.

Serum za obrve ne utiče na brži rast obrva, ali sastojci koji se nalaze u serumu i te kako utiču da obrve budu lepe, duže i guste.

Serum utiče na zdravlje dlačica obrva zahvaljujući mešavini aktivnih i zdravih sastojaka koji hidriraju i stimulišu prirodan rast dlaka. Prilikom odabira seruma, birajte samo proverene i kvalitetne sastojke koji imaju funkciju da podstaknu njihov rast ili jačanje.

Ali, kako da znate koji su to sastojci?

Otkrivamo vam u nastavku teksta. Izdvojili smo nekoliko najvažnijih koji zaista pružaju rezultate i utiču na rast i celokupno zdravlje vaših obrva.

 

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je poznata po svom hidratantnom dejstvu na kožu lica i tela. Međutim, hijaluronska kiselina je jedna i od ključnih sastojaka u serumima za rast obrva. 

Razlog je očigledan. Ona obezbeđuje hidrataciju, ali istovremeno utiče i na mekoću, sjaj i elastičnost dlaka, tj. obrva.

 

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje u serumu za obrve duboko prodire u folikule dlaka, pri čemu ih hrani u korenu i podstiče dalju aktivnost. Zaslužno je i za podsticanje prirodnog rasta dlake, kao i za njenu elastičnost, debljinu i volumen.

 

Vitamin E

Vitamin E je antioksidant koji jača dlake i sprečava njihovo opadanje. Intenzivno hrani koren dlake, zbog čega postaje otpornija na lomljenje i opadanje. Samim tim, vitamin E u serumima za obrve poboljšava celokupan izgled obrva, ujedno održava ih zdravim i negovanim.

 

Keratin

Keratin je vlaknasti protein koji se prirodno nalazi u našoj kosi, koži i noktima. Smatra se ključnim sastojkom i u preparatima za negu obrva i trepavica. Pomaže u održavanju zdravlja folikula dlaka, ali istovremeno utiče i na njihovu regeneraciju i hidrataciju.

 

Arganovo ulje

Arganovo ulje, poznato i kao zlatna tečnost, bogato je esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima. Potpomaže jačanje dlake od korena ka vrhu, pri čemu sprečava njihovo opadanje i lomljenje. Poboljšava volumen svake dlake, utiče na njenu vitalnost, sjaj i elastičnost. Istu funkciju ima i u serumu za obrve.

 

Pantenol

Pantenol sadrži hranljive sastojke koji pomažu da se dlaka nahrani, tako onda učini debljom i jačom. U serumu pantenol regeneriše obrve i deluje tako što jača, omekšava i hidrira dlačice, dajući im lep i zdrav izgled.

 

Biotin

Biotin, poznat i kao vitamin B7, jedan je od ključnih sastojaka koji utiče na rast obrva. On poboljšava zdravlje dlake, tako što dubinski prodire u njen koren. Utiče na jačanje korena dlake, pa samim time ima funkciju i da podstiče njen zdrav prirodan rast.

 

Koji su najbolji serumi za obrve?

 

Vreme je da vam otkrijemo koji su, po našem mišljenju, najbolji serumi za obrve. Svakako, prirodni serum za obrve je uvek bolje rešenje, jer je i delotvornije i zdravije.

Ovo je naša lista najboljih:

  • Trepolea serum za intenzivnu negu trepavica i obrva,
  • Embryolisse serum za jačanje obrva i trepavica,
  • Farmasi serum za obrve i trepavice,
  • Marra serum za rast obrva i trepavica.

 

Trepolea serum za intenzivnu negu trepavica i obrva

 

Trepolea serum je priprdni tretman za intenzivnu negu i trepavica i obrva. To je prirodni serum za obrve koji neguje, ojačava, oporavlja i stimuliše rast dlaka. Bogat je aminokiselinama, kao i prirodnim uljima, koja su zaslužna za zdrav i negovan izgled obrva. U pitanju je jedinstvena kombinacija prirodnih sastojaka koji intenzivno utiču na rast vlasi.

Trepolea serum za jačanje obrva lepo oblikuje obrve dajući im prirodno lep izgled. Ovo je proizvod koji pomaže da dlake obrva postanu jače, duže i gušće. Može se koristiti posle nadogradnje, jer ih svojih hranljivim sastojcima oporavlja.

Trepolea sadrži ulje mirisne muškatle, ricinusovo ulje, ulje slatkog badema, ulje ruzmarina, arganovo ulje i vitamin E. Pomenuti sastojci pospešuju cirkulaciju u folikulima dlaka, pri čemu ih hrane, jačaju i hidriraju.

Trepoela serum za trepavice i obrve može da se koristi dva puta dnevno. Pakovanje je u obliku parfemske bočice sa poklopcem, a unutar se nalazi žućkasta tečnost. Nanosi se na obrve ukapavanjem iz pipetice.

Redovnom upotrebom, obrve kao i trepavice, izgledaju gušće, negovano, zdravo i lepo oblikovano.

 

Ana Trepolea iskustvo

 

Embryolisse serum za jačanje obrva i trepavica

 

Embryolisse serum za jačanje obrva i trepavica pruža regeneraciju i hidrataciju obrvama i trepavicama. Koristi se jer poboljšava vitalnost i zdravlje dlačica.

Ovaj serum za jačanje obrva sadrži biotinil tripeptid, arginin, ricinusovo ulje, ekstrakt Centella asiatica i pantenol. Dok ricinusovo ulje stimuliše prirodan rast dlačica, pantenol ih hidrira, omekšava i regeneriše. 

Dermatološki i oftamološki je ispitan. Njegovo pakovanje podseća na maskaru ili na ajlajner. Dostupan je u količini od 6,5ml. Tačan naziv seruma je Embryolisse Lashes & Brows Booster.

Redovnom upotrebom obrve izgledaju obnovljeno, zdravo, hidrirano i negovano.

 

Farmasi serum za obrve i trepavice

 

Farmasi serum za obrve i trepavice se koristi jer poboljšava vitalnost i elastičnost obrva i trepavica. Prodire duboko u koren dlake, pri čemu jača tanke dlačice i poboljšava njihov izgled. Lepo i ravnomerno oblikuje obrve, podstiče zdrav rast novih i utiče na njihovu elastičnost.

Kao posebno važan sastojak ističe se Capikil ™ kompleks. To je patentirana supstanca koja direktno deluje na koren dlake i na taj način sprečava lomljenje i opadanje. Farmasi serum za obrve i trepavice ne sadrži parabene, veštačke boje, gluten i alergene.

Prodaje se u finom pakovanju belo-zlatne boje u količini od 12ml. Unutar pakovanja je Farmasi serum za obrve i trepavice u obliku maskare ili ajlajnera. Tačan naziv seruma je Farmasi Eyebrow & Lash Serum Serum za rast trepavica i obrva. Teksura je gelasta i bez mirisa.

Pisali smo recenziju za Farmasi serum za obrve i trepavice sa iskustvima i detaljnijim sastavom.

 

Marra serum za rast obrva i trepavica

 

Marra serum za rast obrva i trepavica je još jedan serum bogat prirodnim sastojcima koji stimulišu rast dlačica. Ovaj serum za rast obrva sadrži ricinusovo ulje, maslinovo ulje, biotin i hormon melatonin koji povoljno utiču na regeneraciju slabih ili oštećenih obrva.

Posebno se ističe sastojak Widelash TM koji sadrži provitamin B5 i biotinil-tripeptid 1 koji dokazano deluje na rast dlačica. Postojeće dlačice hidrira i omekšava, dok istovremeno pomaže i kod rasta novih i zdravih dlačica. 

Na tržištu je Marra serum za obrve dostupan u obliku maskare, tj.ajlajnera, pa je samim time njegova upotreba laka i brza. Količina seruma je 5ml, ali je to dovoljno za nekoliko meseci redovne upotrebe. 

Redovnom upotrebom poboljšava se izgled obrva i trepavica, pa one izgledaju zdravo i negovano.

 

Da li se obrve obnavljaju?

 

Da, ovo je moguće. Redovnom i pravilnom upotrebom seruma za rast i jačanje obrva, dlačice se postepeno regenerišu i obnavljaju. Tanke, slabe i retke dlačice vremenom postaju gušće, lakše se oblikuju i postepeno se oporavljaju. 

Istina je i da obrve oštećene usled raznih kozmetičkih tretmana ili preteranim čupanjem ne mogu tako brzo da se obnove i oporave.

Za to je potrebno neko vreme. Doduše, ukoliko ste istrajne i strpljive, serum za jačanje obrva nahraniće svaku dlačicu i povećati joj sjaj i mekoću.

 

obnavljanje obrva

 

Za kraj

 

Trepolea obrve

 

Ako želite negovan izgled vaših obrva, uvek radije koristite kozmetiku. Serumi za obrve su na tržištu dosta pristupačnih cena, lakši su za upotrebu nego intervencije i možete ih nanositi samostalno, kad god poželite.

Ut to, lako možete saznati sastav i birati one za koji važe da su bezbedni za kožu, odnosno za vaše lice.

Ovo je bila naša lista predloga za najbolje serume za jačanje i rast obrva. Nadamo se da su vam se dopali naši predlozi seruma za obrve. Da li ste isprobale neke druge serume za gušće obrve?  

  • Ako imate iskustva sa nekim od ovih seruma ili nekium drugim, nebitno da li su pozitivna ili negativna, značilo bi nam da podelite to sa nama i čitaocima. Hvala vam na čitanju.