Razmišljate da li bi Loreal Elseve Color Vive šampon za kosu bio dobro rešenje za negu Vaše kose? Verujemo da ćete bar neke od nedumica razrešiti do kraja ove recenzije.

Loreal Elseve Color Vive šampon za farbanu kosu je jedan od šampona koji su napravljeni sa specijalnom namenom – za upotrebu na farbanoj, bojenoj, hemijski tretiranoj kosi.

Ako redovno farbate kosu, sasvim je sigurno da Vam je potrebna posebna nega za nju, poput proizvoda za negu farbane kose. Postoje zato proizvodi za negu kose, specijalno namenjeni farbanoj kosi.

Ovakvi proizvodi kao što su šamponi za farbanu kosu su najbolji saveznici u očuvanju inteziteta boje kose, kao i u održavanju njenog zdravlja.

 

revlasin Nina model

 

Zašto koristiti šampon za farbanu kosu?

 

Zato što ste farbanjem kose sigurno naneli štete vašoj kosi. Iako neposredno nakon farbanja kosa izgleda lepo i sjajno, uskoro počinju da se vide rezultati hemijskog tretiranja kose. Ako tome dodamo i brzo ispiranje farbe, verovatno ne možete biti zadovoljni dobijenim stanjem. 

Tu na scenu ulaze šampon za suvu kosu, zatim šampon za farbanu kosu, maska za kosu i drugi proizvodi za negu kose sa sastojcima koji se specijalno bave ovim problemom. Oni vraćaju “život” beživotnoj kosi i čuvaju intenzitet boje duži period posle farbanja. 

Postojanost boje je pored negovnog izgleda posle tretnama veoma bitan faktor pri odabiru farbe za kosu, a pravi šampon za farbanu kosu će pomoći da se boja održi. 

Nina je iz tog razloga podelila svoje iskustvo o oporavku farbane i suve kose. Pošto je dugo imala uništenu kosu, pokušavala je sa raznim preparatima da je oporavi. Međutim, ni jedan joj nije pomogao. Ali, kada je pronašla ovaj prirodni tretman njena kosa je u bukvalnom smislu oživela. Pročitajte šta joj je najviše pomoglo https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Karakteristike L’oreal Paris elseve color vive šampona za kosu

 

Loreal šampon za farbanu kosu iz ove linije ima toliko upečatljivo pakovanje po svojoj crvenoj boji, da ga čak i kupci u radnjama traže kao “crveni Lorealov šampon”. Dizajn pakovanja je odličan, jer je lako prepoznatiljiv među ostalim proizvodima (u radnji ili kupatilu).

Na dnu plastične boce je označena njegova namena – za ofarbanu i šatiranu kosu. (colored or highlighted hair).

Možete ga naći u pakovanju od 250ml i od 400 ml. Lako je za otrvaranje i upotrebu. (Samo podignete poklopac).

Ovaj šampon za farbanu kosu je guste, “perlaste” strukture, izuzetno lepog, čistog i blagog  mirisa koji podseća i na ostale Lorealove proizvode za kosu. Miris Color Vive šampona je postojan.

Odlično peni i ostavlja kosu čistom i mirišljavom već posle prvog šamponiranja.

 

Loreal color vive šampon za farbanu kosu sastav

 

Svi sastojci Loreal color vive šampona za farbanu kosu su nabrojani na poleđini pakovanja. Liste sastojaka na ambalažama proizvoda za kosu su često nerazumljive svima koji nisu upoznati sa nomenklaturom kozmetičke industrije.

Iz tog razloga, za Vas objašnjavamo neke sastojaka ovog kozmetičkog proizvoda i koja je njihova funkcija u ovom Loreal samponu za farbanu kosu.

 

Loreal elseve Color Vive šampon za farbanu kosu

 

Sodium laureth sulfate

 

Sulfati u šamponima se koriste za uklanjanje nečistoća sa kose i temena. Iako se u poslednje vreme govori mnogo o štetnosti sulfata, oni mogu biti vrlo korisni za temeljno čišćenje kože glave.

Natrijum lauril sulfat ipak može izazvati iritaciju kod mnogih korisnika. Naročito onih sa suvim i osteljivim temenom. Postoje mnogi korisnici koji izbegavaju proizvode sa osim sastojkim zbog izvora koji ukazuju na eventualne štetne posledice upotrebe.

 

Dimethicone

 

Dimetikon je jedna od vrsta silikona koja se često nalazi u proizvodima za kosu (šampon, silikonske kapi, maska za kosu, regenerazori, sprejevi…). Sve češće u poslednje vreme nailazimo na oznaku “bez silikona” na proizvodima na kojima se želi naglasiti da je taj proizvod bezbedan za korišćenje. Međutim, silikoni ne moraju nužno biti loši. 

Silikon sam po sebi nije toksičan. Problem sa proizvodima za kosu koji sadrže silikone nastaje onog trenutka kada se oni nakupe na kosi masteći će i čineći je teškom. 

Loreal šampon za farbanu kosu ovim sastojkom ima zadatak da Vašoj kosi da onaj “klizeći” efekat. Kontroliše naelektisanu i umršenu kosu, daje glatkoću kosi. 

 

Coco-betaine

 

Kokoamidopropil je supstanca koja ima osobinu da se ponaša kao sapun. Dakle,  služe za čišćenje kože glave i kose jer dobro vezuje masnoće i vodu i odlično peni.

 

Glycol disterate

 

Glikol disterat je emulgator (dakle, vrsta aditiva) koja u šamponu ima zadatak da stvori “biserni” izgled. Istovremeno, vlaži Vašu kosu tako da sprečava dehidrataciju.

 

Sodium chloride

 

Sodijum hlorid je ništa drugo do kuhinjska so. Šta će so u preparatu za kosu, pitate se? Ovde je uloga soli usmerena ka stvaranju gustine preparata. Ipak, upotreba ovog sastojka nije baš najbolja za kosu. 

Sodijum hlorid u šamponima isušuje kosu. Osim toga, on može dovesti i do iritacija i  osećaja svraba u vlasištu. Osim iritacija na vlasištu, ukoliko dođe do kontakta s očima, takođe može doći do neželjenih reakcija. 

Posebno treba izbegavati ovaj sastojak u šamponima ukoliko ste se u skorije vreme podvrgli keratinskom tretmanu jer poništava njegove efekte. 

 

Cocamide mipa

 

Cocamide mipa je emulgator i stabilizator koji deluje i na stvaranje bolje pene u šamponu. 

 

Cocos nucifera oil/coconut oil

 

O kokosovom ulju u proizvodima za kosu smo više puta pisali. Podsetiću vas na to da kokosovo ulje ima odlična hidrirajuća i hranjiva svojstva. Ipak, zbog toga što spada u “teža” ulja, može dovesti do začepljenja pora. 

Količina je, kao što to obično biva, veoma bitna. Pa iako bi trebalo da razmišljete u pravcu “manje je više” kada koristite kokosovo ulje za negu kose kod kuće, u šamponima za kosu je ova količina uglavnom bezbedna i odgovarajuća.

 

Tocopherol

 

Tokoferol je oblik vitamina E, obično dobijen iz biljnih ulja. Ovaj oblik vitamina je odličan antioksidans koji pomaže održavanje optimalnog zdravlja kose. 

 

Guar hydroxypropyltrimonium chloride

 

Jedan od derivata gume koji se koristi kao sredstvo za negovanje kose. Ovaj sastojak pomaže da se kosa brže rasčešlja. 

 

Sodium hidroxide

 

Sodijum hidroksid kontroliše Ph vrednost u šamponu.

 

Ethylhexyl methoxycin-namate  

 

Jedan od češće korišćenih UVB filtera šamponima i drugim kozmetičkim proizvodima. Dakle, on štiti Vašu kosu od propadanja izazvanih UV zracima. 

 

Salicylic acid 

 

Salicilna kiselina je sastojak šampona koji će na teme Vaše glave delovati kao piling. Ovaj sastojak tako sprečava perut i čuva zdravlje kože glave. Uklanja višak sebuma sa kože, a pomaže da se izgube akne koje umeju da se stvore na koži glave. 

 

Poly(linseed oil) Laneno ulje

 

Budući da je laneno ulje izvor esencijalnim masnih kiselina, dobro će nahraniti i negovati Vašu kosu i kožu glave. 

 

Benzophenone-4 

 

UVA UVB filteri koji produžavaju održavanje boje jer je štite od štetnog uticaja sunca. Ovo su filteri koji zaustavljaju ultraljubičasta zračenja i koji predstavljaju posebno efikasne sastojke Color vive šampona za farbanu kosu.

 

BHT  (butilovani hidroksitoluen)

 

BHT može izazvati alergijske reakcije na koži. Dugoročno izlaganje visokim dozama ove supstance može veoma negativno delovati na vaš organizam. 

Studije pokazuju da može biti povezan sa nastankom problema u nekim organima, kao što su jetra, bubrezi, štitna žlezda. 

Smatra se i da u određenim situacijama može uticati i na nastanak tumora. Napominjemo, ovakvi rezultati mogu se javljaju kod DUGOG izlaganja i VISOKIH doza. 

Doze koje se nalaze u šamponima uglavnom nisu problematične, ali obratite pažnju na ovu supstancu ukliko koristite još neke kozmetičke proizvode sa njenom oznakom.

 

Parfum – parfemi

 

Loreal elseve Color Vive maska za kosu

 

Problem obojenoj kosi ne stvara samo farba, već i spoljašnji uticaji kao što su zagađenje, uticaj sunca, često feniranje i peglanje kose. Ovi spoljni faktori ne samo da loše utiču na zdravlje kose, već i na održavanje boje na njoj. 

Ipak, kod ovakvog tipa kose nije dovoljna samo nega koju može da pruži jedan šampon za kosu. Redovna upotreba maske za kosu je ključna u održavanju bojene i tretirane kose zdravom. 

Zbog toga u istoj, Color vive kolekciji, postoji i Lorealova maska za kosu. Elseve maska je savršena dopuna color vive šamponu. 

 

Loreal elseve Color Vive šampon za farbanu kosu

Najvažniji sastojci ovog proizvoda su color – seal eliksir i UVA/UVB filteri koji potpomažu očuvanje boje kose. Ova Lorealova maska je specijalno kreirana za suvu i beživotnu kosu koja je posledica farbanja i čestog hemijskog tretiranja. 

Količna od 300 ml ove maske u pakovanju sa istim dizajnom izgleda kao i šampon, samo u drugačijoj plastiččnoj kutijici. Biće i više nego dovoljna za nekoliko meseci upotrebe.

Očekivan rezultat nakon upotrebe ove maske je blistava i zdrava kosa intenzivne boje.

 

Kome se preporučuje L’oreal elseve Color vive šampon?

 

Loreal Elseve color vive šampon za farbanu kosu se najviše preporučuje osobama čija kosa je tretirana farbama za kosu. Bilo da je ofarbana cela kosa ili samo pramenovi, boja na njoj bi ovim šamponom trebalo da produži svoju svežinu.

Osim kod bojene kose, šampon za kosu Color Vive se dobro pokazao kod tipa kose sa masnim korenom i suvim vrhovima. Odlično skida masnoću iz korena i produžava razmak između dva pranja.

Ipak, ovaj šampon za farbanu kosu se ne preporučuje osobama čija je kosa izrazito suva, jer može dovesti do dodatnog isušivanja. Takođe, ne preporučuje se osobama sa osetljivim vlasištem jer sadrži više sastojaka koji mogu delovati iritirajuće na vlasište.

 

Loreal Paris color vive šampon za bojenu kosu kako se koristi

 

Loreal Elseve Color Vive šampon za farbanu kosu možete koristiti odmah po farbanju da očistite kosu od ostataka farbe. Od datog trenutka, pa nadalje, Lorealov color vive šampon se brine o tome da Vam se farba sporije ispira.

Potrebno je da dobro nakvasite kosu mlakom do toplom vodom pre nanošenja šampona. Manja količina šampona je sasvim dovoljna, jer odlično peni. Utrljajte potrebnu količinu među dlanovima dok se ne stvori pena, zatim utrljajte na koren kose. 

Kosu uvek perite od korena ka krajevima. Posebno obratite pažnju na potiljak. Temeljno istrljajte kosu, ali nežno i pažljivo. Kao i sa kožom i sa kosom nema potrebe da  budemo grubi. Možete ponoviti ukoliko je potrebno.

 

Elseve Color vive šampon za farbanu kosu rezultati

 

Očekivani rezultat nakon korišćenja Elseve Color Vive šampona jeste izgled sveže ofarbane kose. Visok intezitet i sjaj boje. Lepa i negovana kosa. Svežina i miris koji se zadržavaju do sledećeg pranja.

 

Loreal elseve Color Vive šampon za farbanu kosu

 

Loreal elseve color vive šampon iskustva

 

Loreal šampon za farbanu kosu ili crveni color Vive šampon za kosu je dostupan na tržištu dosta dugo, tako da smo došli do velikog broja podeljenih iskustava. 

Iskustva korisnika su različita čak do te mere da idu od veoma zadovoljnih do potpuno nezadovoljnih. Ono u čemu se su sva pobrojana iskustva usaglasila jeste da Elseve color vive šampon za farbanu kosu produžava intenzitet boje. 

Ono što je najčešća zamerka jeste isušivanje kose, naročito dužim korišćenjem.

Prenosimo Vam detaljnija iskustva.

 

Pozitivna iskustva

 

Korisnica koja naglašava da nije previše zahtevna što se izbora šampona tiče, izjavila je da je crveni Loreal Color Vive šampon za kosu ispunio njena čekivanja što se tiče lepog čišćenja kose. Ujedno je veoma primetno manje ispiranje boje. Budući da je ofarbana crvenom farbom za kosu, primetila je da je ispiranje boje minimalno.

Još jedna veoma zadovoljna korisnica smatra da joj je Lorealov color Vive najbolji od svih šampona kojeje koristila za održavanje boje. Ona je navela da joj ovaj šampon “oživi” boju i da svi oko nje primećuju i hvale sjaj kose. 

Čistom peticom proizvod je ocenila još jedna korisnica kojoj je svaki drugi šampon za kosu (uključujući i šampone za bebe i šampone na prirodnoj bazi) brzo ispirao boju. Prema njenom svedočenju, nema boljeg šampona na tržištu za očuvanje sjajne i intenzivne boje kose.

Iskustvo dugogodišnje korisnice ovog šampona je takođe pozitivno što se održavanja boje tiče. Ona i dalje smatra da na tržištu ne postoji šampon koji bolje čuva crvenu farbanu boju kose od Lorealovog color vive šampona. Međutim, ona smatra da joj je ovaj šampon za farbanu kosu negativno uticao na opšte stanje kose i da je značajno isušio i krajeve kose i skalp. 

Pozitivne ocene stižu i od korisnice koja smatra da je ovaj proizvod za njenu bojenu kosu bio pravi spas. Naročito je zadovoljna što je boja kose duže ostajala na sedim dlakama. Jedina mana ovog šampona, prema njenom mišljenju, jeste miris koji joj ne prija.

“Kvalitetan i pristupačan šampon”, komentar je još jedne mlade korisnice koja kosu farba tamnobraon bojom. 

 

Negativna iskustva

 

Korisnica koja se požalila na krajnji rezultat korišćenja Loreal color vive šampona je isprva pohvalila nekoliko stavki u vezi sa njim. Prvo, pakovanje. naročito to što ga je lako uočiti među ostalim pakovanjima zbog crvene boje. Drugo, miris. Prijatan i osvežavajuć, ovaj miris koji se zadržao na kosi do narednog pranja joj se dopao. I treće, bogata pena. Međutim, pored pobrojanih pozitivnih strana, nakon ispiranja kosa je ostala oštra, teška za rasčešljavanje, bez sjaja i teže se oblikovala.

Korisnica koja nije preterano oduševljena šamponom je naglasila da bez maske iz iste linije i ne pomišlja upotrebu ovog šampona. Iako ispunjava obećana očekivanja što se očuvanja boje kose tiče, ovaj Lorealov šampon joj toliko isušuje kosu da smatra da je to previsoka cena za duži intenzitet boje.

Negativno mišljenje o proizvodu podelila je korisnica koja se požalila na loše stanje kose već nakon prvog šamponiranja. Prema njenim rečima, kosa je ostala umršena i suva i čak i regenerator iz iste linije nije mogao da joj pomogne da se to stanje popravi. Kosa joj se nakon upotrebe šampona i brže umastila. 

Negativne ocene što se tiče stanja kose stižu i od korisnice koja je iznela da joj je kosa bila previše “opuštena” i teška. Njena svetloplavo farbana kosa je potpuno izgubila sjaj i vlažnost.  Ona je na skali od 1 do 5 ovaj šampon za kosu ocenila dvojkom. 

Neispunjana očekivanja doživela je i korisnica koja svoju kosu farba u pepeljasto braon boju. Ona je podelila svoje iskustvo gde joj je nakon dve nedelje upotrebe kosa dobila narandžaste tonove, koje je rešila promenom šampona. Prema njenim rečima, crveni Loreal color vive šampon za bojenu kosu ne samo da nije očuvao boju kako je očekivala, već je dobila tonove boje koje nije želela.

 

revlasin Nina model

 

L’Oreal Paris Elseve Color Vive Šampon za kosu

 

Loreal Elseve color vive šampon za farbanu kosu košta između 300 i 500 dinara, a cena zavisi od pakovanja. Odnosno da li ćete izabrati veće ili manje pakovanje šampona.

Ima ga u gotovo svim velikim drogerijama, u supermarketima, manjim ili većim bolje snabdevenim prodavnicama i kućnim hemijama.

 

Povezani i slični članci:

 

Da li ste i vi probali Loreal Color Vive šampon za kosu?

Kakva su vaša iskustva sa ovim proizvodom za farbanu kosu? Da li biste se, nakon pročitanog teksta, odlučili za upotrebu ovog šampona?

Ostavite nam Vaš komentar za ovaj šampon za farbanu kosu jer svako vaše iskustvo je dragoceni deo naših recenzija! 

Do sledećeg čitanja i novih proizvoda!