Matal kozmetika anticelulit program čine proizvodi sa bršljanom. Matal kozmetika nudi zanimljive proizvode na našem tržištu. Kako vam pomaže da se borite protiv celulita? Saznajte najvažnije informacije u tekstu koji sledi.

Ponekad mi dame zavidimo muškarcima. Zašto? Pa retko imaju celulit. Ovo nije bolest, ali škodi našoj lepoti. Kamo sreće da se celulit vidi samo pod mikroskopom!

Kada ga vidimo golim okom, padne nam mrak na oči.

Želimo pod hitno da se rešimo celulita. Pobogu, ne sviđa nam se ta ,,pomorandžina kora”! Imamo kožu nalik pomorandži. I to zbog taloženja masnoća i toksina u našem telu

Matal kozmetika anticelulit program sadrži bršljen. On poboljšava cirkulaciju i uklanja masnoće iz kožnih ćelija. Njegovi aktivni sastojci višestruko prijaju našoj koži. 

Bršljen je ,,otrov” za celulit. Ali nije za vašu kožu, već je njen ,,spasilac” od toksina i masnih naslaga. 

U ovom tekstu vam predstavljam Matal kozmetiku anticelulit program. Baš me zanima da li ste već probale neke proizvode. Jedva čekam da čujem vaše iskustvo! 

 

Celuleks celulit

 

O brendu Matal kozmetika

 

Matal kozmetika je poznati domaći kozmetički brend. Ako niste znale, postoji od 1989.godine. Farmaceut Marina Todorov je osnovala kozmetički brend Matal sa jasnom vizijom.

A to je da ponudi prirodne proizvode za negu kože. Da takvi proizvodi budu namenjeni pojedinim ženama, a ne svim. Farmaceut Marina dobro zna da svaka žena ima poseban tip kože.

Proizvođač Matal kozmetike maksimalno izbegava upotrebu parfema, konzervanasa, boja i sličnih hemijskih supstanci. Jedino ih ima malo u gelovima gde je bilo neophodno. 

Rok Matal proizvoda je možda kraći. Ali bolji jer sadrži prirodne elemente.

Dame imaju manji rizik od alergija. Mnogi preparati Matal kozmetike prijaju osetljivoj koži. Njihov sastav potiče od prirodnih sirovina. Neke sirovine se uvoze od svetski priznatih proizvođača.

Postoji mnogo prirodnih načina da se rešite celulita, a preparati kao što su gelovi, kreme i serumi su najefikasnija i najbrža prirodna metoda. Kika nam se nedavno javila i to nakon što je uspela da skine celulit za oko mesec dana. Podelila je svoje utiske o jednom delotvornom anticelulit gelu, koji MOŽE POMOĆI I VAMA. Pročitajte kako https://kozmetickimagazin.com/magicno-resenje-koje-skida-celulit-iskustvo/.

 

Matal kozmetika anticelulit program sa bršljanom

 

Samo ime programa vam govori o tome za šta služi. Ovo je kolekcija preparata protiv celulita. 

Matal kozmetika anticelulit program sadrži čak 6 proizvoda. Tu su gelovi, krema i ulje koji vam pomažu da se izborite sa celulitom. 

Cela kolekcija sadrži ekstrakt bršljena. I to u visokom procentu! Proizvođači znaju koliko je ova biljka efikasna za skidanje celulita. Bršljan se udružuje sa drugim aktivnim sastojcima. Trebalo bi da vam pomogne da se otarasite celulita.

Matal kozmetički brend nije samo za kućnu upotrebu. Njihovi proizvodi se mogu koristiti u salonima za anticelulit tretmane. 

Ukratko ću vas upoznati sa proizvodima Matal kozmetike anticelulit programa. Pa da počnemo!

 

Matal Anti-celulit krem sa bršljenom

 

Sadrži visok procenat bršljana. Proizvođači kažu da ga ima oko 20% u ovoj kremi. To zvuči super! Anti-celulit krem lako utrljavate, ali intenzivno masirate tamo gde je celulit. 

 

Matal Anti-celulit ulje sa bršljanom

 

Ovo ulje je slično gore navedenoj kremi. Takođe je bogato visokim procentom bršljena (20%). Nema u svom sastavu lanolin. To je sjajna vest za osobe koje su posebno osetljive na ovu supstancu. 

Matal bršljan ulje se lako razmazuje. Dobro je da njime masirate deo tela sa celulitom. Ako volite ulja za masažu, ovakav proizvod bi vam sigurno prijao.

 

Matal Anti-celulit gel sa bršljenom

 

Evo opet sličnog proizvoda! Nadam se da vas nisam zbunila. 

U sastavu ima oko 20% ekstrakta bršljena. Gel nema masnu teksturu. Lako ćete ga utrljavati i tako masirati mesta sa celulitom. Pogodan je za masažu kao anticelulit tretman.

Proizvođači vam preporučuju da Matal bršljen gel koristite u letnjim mesecima. I za masažu masne kože. Izgleda da će vam tako više prijati. Možda ima efekat hlađenja. 

Pisali smo sličnu recenziju i iskustva za jedan preparat protiv celulita koji hladi – Guan fango hladna krema.

 

Matal kozmetika Termo bršljen gel

 

Koristi se nakon masaže sa anti-celulit kremom ili uljem. Doprinosi boljem prodiranju i efektima bršljena za skidanje celulita.

Termo bršljen gel pospešuje prokrvavljenost sudova i kapilara na koži. Ubrzava cirkulaciju krvi i limfe. Zato ekstrakt bršljana treba da dublje prodre u slojeve kože. To efikasnije razgrađuje masne naslage. 

Pažnja! Ne sme doći u kontakt sa kožom oko očiju i sluzokožama. 

 

Matal kozmetika anticelulit Krio gel

 

Namenjuje se posebno osobama sa kapilarima i proširenim venama. Dobro dođe svima onima koji su osetljvi na termo efekat. Ako ne volite efekat zagrevanja, ovo će vam prijati.

Moram da vas upozorim! Krio gel izaziva blago peckanje na koži.

Primenjuje se isto kao termo bršljen gel. Koristi se posle masaže sa anti-celulit kremom ili uljem. Možete očekivati slične rezultate kao kod termo bršljen gela. Samo bez efekta zagrevanja!

 

Matal kozmetika Cimet gel

 

Ima antibakterijsko, antiinflamatorno i antiseptičko dejstvo. To znači da štiti vašu kožu od upala i štetnih bakterija. Deluje umirujuće na osetljivu kožu. 

Cimet gel blago zagreva i poboljšava cirkulaciju. Dubinski deluje na celulit. U sastavu ima ekstrakte algi i bršljana. 

Možete koristiti cimet gel kod kuće. Ali ne samo to! Ovaj proizvod se preporučuje za anticelulit ultrazvučne aparate i pakovanja kao anticelulit tretman. 

 

Matal kozmetika anticelulit program karakteristike

 

Ovo je brend koji se odlikuje ljubičastom bojom pakovanja. Priznaću vam da je ljubičasta moja omiljena boja. Ambalaža Matal proizvoda protiv celulita lepo izgleda na prvi pogled. 

Boja? Miris proizvoda? Ne znam šta da vam kažem. Možete mi napisati komentar ako već imate iskustva.

 

Ambalaža za Matal anticelulit program

 

Pakovanja Matal kozmetike anticelulit programa imaju malo veću količinu sadržaja. Uglavnom, možete birati između manjeg i većeg pakovanja. 

 • Anti-celulit krem sa bršljenom – 500 gr i 1000 gr
 • Krio gel – 500 gr i 1000 gr
 • Anti-celulit ulje sa bršljenom – 500 ml
 • Termo bršljen gel – 200 gr, 500 gr i 1000 gr
 • Cimet gel – 500 gr i 1000 gr
 • Anti-celulit gel sa bršljenom – 500 gr i 1000 gr 

 

Kako bršljan deluje na celulit

 

Ko bi rekao? Bršljan važi za jednu od otrovnih biljaka. Ne bojte se! U kozmetici ce koriste njegovi listovi koji nemaju otrova. Ali su zato lekoviti za kožu. 

Bršljan je zimzelena puzavica koja se penje uza zid. Naći ćete njen latinski naziv ,,Hedera helix” u sastavu neke kozmetike. 

Bršljan se koristi protiv astme i raznih plućnih bolesti. Verovali ili ne, leči ekceme, psorijazu i bubuljice. Lekovito deluje čak i na artritis. Bršljan je jedan od najgorih neprijatelja celulita.

Matal kozmetika anticelulit program bazira se na ekstraktu bršljana. Naravno da to nije bez razloga.

Ekstrakt ove biljke stimuliše cirkulaciju krvi i limfe. Kada masirate, on rastvara masno tkivo ispod kože. Uklanja masnoće iz kožnih ćelija. Odvodi ih u krvotok. A odatle odlaze van vašeg tela, uglavnom kao energija.

I ne samo to:

 • Bršljan čini vašu kožu elastičnom i zategnutom
 • Podstiče proizvodnju kolagena i elastina. 
 • Uklanja mrtve kožne ćelije. 
 • Jača zaštitnu barijeru vaše kože. 

Sve to negativno deluje na celulit. On se najpre smanjuje, a zatim nestaje sa vašeg tela. 

Pisali smo recenziju za anticelulit gel sa bršljanom a to je Nikel anticelulit gel sa bršljanom.

 

Kako da skinete celulit – saveti

 

Ponekad je nemoguće nemati celulit. To bi značilo da celog života moramo da pazimo na navike, šta jedemo, da li vežbamo itd… Prepustimo se nekim ,,slatkim gresima”, i eto celulita! 

Pojavi nam se nepozvan! A genetika nam nije uvek kriva za to.

Taloženje masnoća i toksina nastaje kada se nezdravo hranimo. Takođe, ako malo pijemo vodu. Malo ili nimalo vežbamo. Slabo spavamo, pušimo ili pijemo alkohol u većim količinama. Hormoni nam mogu biti krivi za celulit. Ili slaba cirkulacija. 

Dobro, ima rešenja! Uputiću vas ukratko kako da se otarasite celulita:

 • Jedite zdravu hranu: voće, povrće, riba, belo meso, čorbe…
 • Pijte vodu, makar 8 čaša dnevno
 • Vodu zamenite zdravim napicima: ceđeni sokovi, čajevi, 1-2 šolje kafe na dan
 • Vežbajte, trčite, šetajte, plivajte…
 • Masirajte delove tela sa celulitom nekoliko puta dnevno
 • Radite anticelulit pilinge kod kuće ili u kozmetičkim salonima
 • Četkajte mesta na telu sa celulitom tokom kupanja ili tuširanja pomoću sunđera ili četke za telo

Matal kozmetika anticelulit program sa bršljenom obećava dobre rezultate. Može da vam pomogne da skinete celulit. Naravno, ako niste alergične na neke od sastojaka. Tada za svoje dobro prekinite sa upotrebom!

Ovako ili onako možete se otarasiti ,,pomorandžine kore”. Izaberite pametno rešenje.

 

Celuleks celulit

 

Da li ste probale preparate Matal kozmetike anticelulit programa? Biću vam zahvalna da podelite iskustvo sa nama.

Šta mislite o našem tekstu? Ocenite tekst i proizvode Matal kozmetike anticelulit programa zvezdicama od 1 do 5.