Ukoliko tražite rešenje za tamne ili pigmentne fleke, na dobrom ste mestu. Sledi recenzija Redupetin krema za fleke i sve informacije za ovu kremu protiv hiperpigmentacije.

 

Redupetin je poznata krema protiv hiperpigmentacije kože. Svi koji su čuli znaju da se ona koristi za smanjenje vidljivosti fleka. 

Pošto je ona tema recenzije podelićemo sve značajne informacije o njoj!

Ono što možda ne znate jeste koliko zaista Redupetin krema pomaže i da li je namenjena za sve fleke na koži. Nisu samo staračke fleke i pege te koje se pojavljuju.

Za one koji su prvi put čuli za ovu kremu protiv hiperpigmentacije kože sledi detaljna recenzija i odgovori na sva pitanja! Biće korisna i onima koi znaju za kremu, a nisu je koristili.

U nastavku sledi Redupetin krema recenzija. Saznaćete zašto je ova krema dobra, kome se preporučuje u kome zapravo najviše pomaže.

 

fleke Neborela

 

Zašto se koristi Redupetin krema?

 

Redupetin Skin In Balance Pigment krema za fleke na licu glasi pun naziv kreme. Ova krema je proizvod koji se koristi da umanji vidljive fleke na licu, odnosno na koži. To znači da je krema koja pomaže protiv hiperpigmentacije kože. 

Mnogima je poznata i pod nazivom Redupetin lek, ali ona nije lek već isključivo krema (medicinska).

Redupetin krema se primarno koristi zbog toga što pomaže da se smanje fleke na koži, koje načešće nastaju zbog starenja kože. Fleke i promene na koži se mogu pojaviti na bilo kom delu našeg tela, kako na licu tako i na rukama, tako da se ova krema ne mora nužno koristiti samo za lice.

Ali se na licu naviše vide.

Kako bi koža izgledala lepo i negvano, potrebno je da se ona pazi. Jedino će tako izgledati sveže i uredno.

Tako ćete u stvari vi izgledati bolje, mlađe i najvažnije – srećnije u svojoj koži.

 

Redupetin krema za fleke

 

Kome se preporučuje Redupetin krema?

 

Redupetin je specijalna medicinska krema namenjena smanjenju vidljivosti pigmentacionih mrlja ili jednostavnije rečeno – staračkih fleka na koži. Ona neguje i pazi kožu, deluje protiv ubrzanog i uvećanog stvaranja melanina. U to nema sumnje. Zato se i pojavljuju pigmentne mrlje.

U tom smilsu, Redupetin krema je namenjena najčešće pigmentnim flekama ili flekama koje se pojavljuju kao posledica starenja. 

Pod flekama mislim na tamnija područja na koži, gde se prirodna boja kože razikuje od fleka koje su nešto tamnije. Ovo se dešava zbog toga što se sa godinama postepeno svima nama menja prirodni ten. Nekom pre, nekom kasnije.

Najviše se preporučuje zreloj koži – posle 40+, 45+. Naravno da je mogu je koristiti i mlađe osobe, ukoliko imaju sličan estetski problem.

Preporučuje se za se tipove kože. Međutim, ako vam je koža sklona crvenilu, ako je nadražena ili imate iritacije nemojte je koristiti. Takođe, nije namenjena kada su u pitanju fleke od sunca ili trudničke fleke. Ona se može mazati, ali ne treba preterano očekivati efekte kada nije namenjena ovim problemima.

Marina i Vesna su nam javile da koriste jednu prirodnu kremu za lice, koja im je pomogla da ujednače ten i smanje tamne fleke, bore i podočnjake. Pročitajte njihova iskustva i kako su to uspele  https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-brise-bore-i-podocnjake/ .

 

Redupetin krema za smanjenje pigmentnih mrlja kako deluje?

 

Krema Skin In Balance Redupetin se bori protiv fleka, staračkih fleka i deluje protiv hiperprodukcije melanina. Najvažnije funkcije koje ova krema protiv fleka ima su:

  • posvetljuje tamnija područja kože,
  • smanjuje vidljivost tamnijih regija (staračke fleke i staračke pege, pigmentne mrlje)
  • posvetljuje fleke na koži,
  • sprečava pojavljivanje novih fleka i pogmentnih mrlja (staračkih fleka),
  • neguje kožu i ujednačava ten,
  • smanjuje hiperpigmntaciju kože.

Svojim sastavom ujednačava ten, čini kožu blistavom i sjajnom, posvetljava je i štiti od spoljašnjih štetnih uticaja.

 

Redupetin krema za fleke – prednosti i mane

 

Svaka krema ima svojih prednosti i nedostataka, pa tako i Redupetin krema za fleke. Iz našeg ugla, kao i na osnovu istraživanja nabrojaću sledeće.

 

Prednosti:

  • smanjuje pigmentne fleke,
  • ujednačava ten,
  • za zrelu kožu,
  • štiti kožu od slobodnih radikala,
  • kvalitetna kombinacija aktivnih sastojaka,
  • sprečava pojavu novih tamnih fleka na koži.

 

Nedostaci:

  • bolja je za zrelu kožu nego za mlađu kožu,
  • nije krema za fleke od sunca (kao recimo Balea krema za izbeljivanje fleka),
  • dugo treba da se koristi da bi se videli efekti (više od 6 nedelja),
  • masna je.
Redupetin krema
70%
Korisnost
Redupetin krema
50%
Cena
Redupetin krema
70%
Dostupnost
Redupetin krema
50%
Tekstura

 

Zašto treba koristiti kremu protiv hiperpigmentacije?

 

Svako od nas želi da izgleda koju godinu mlađe, ali je zapravo nemoguće smanjiti svoje godine. Izgled lica i kože se sa godinama menja, kada ona postaje zrela i više zahtevna za održavanje. 

Zrela koža se susreće sa promenama, a prva promena koja nastupa su tamne fleke na koži, pigmentne fleke i mrlje, koje se prirodno dešavaju kod starijih osoba. 

Jedan od načina da se smanji vidljivost fleka je izbor dobar preparata za negu kože koji deluju protiv hiperpigmentacije kože. Odnosno, mogu pomoći da se smanje pigmentne fleke sa kože (sa lica, sa ruku i drugih delova tela).

Od kozmetičkih preparata najbolje su se pokazale kreme protiv hiperpigmentacije. Interesantno je da su ponekad ovakve kreme namenjene samo uklananju fleka, a nekada mogu biti ujedno i kreme za bore.

Pisali smo recenziju i iskustva za prirodnu kremu Neborela koja je ujedno krema za fleke, podočnjake i bore – Neborela krema za fleke, podočnjake i bore. Pročitajte.

 

Redupetin krema za fleke

 

Opis Redupetin pigment kreme – proizvođač, količina, ambalaža, miris

 

Proizvođač Redupetin kreme je DR.THEISS kozmetika. Ova skraćenica je naziv poznatog brenda Pharmatheiss kozmetika.

Krema Redupetin je jedan od poznatijih proizvoda nemačkog brenda, kako kod nas tako i na svetskom tržištu. Krema je dermatiloški i klinički testirana čiji je proizvođač je farmaceutska kompanija i proizvođač lekova Dr Theiss kozmetika.

Redupetin krema upakovana je u tubi duguljaste ambalaže sa zatvaračem i kasičnog izgleda kao većina medicinskih krema. Količina kreme u tubi je 20 ml. Tuba je upakovana kartonsku pravougaonu kutiju, sličnog dizana kao tuba same kreme.

Dizan ambalaže nije ništa posebno, neprimetan je u potpunosti, ali verujem da nije bio cilj proizvođača da dominira ambalažom. Može se prepoznati po beloj kutiji sa nežno ljubičastim nijansama (šare). 

Na tubi su samo ispisana slova pored trake lila boje. Kutija, pored lila šare, ima sa jedne strane većim fontom ispisan naziv kreme Redupetin, a sa druge strane tri slike kao pojašnjenje za šta se koristi. 

Na jednoj slici je velika fleka na koži kao posledica hiperpigmentacije. Na drugoj slici su fleke na rukama, a na trećoj slici staračke fleke na licu i obrazima.

Redupetin krema za fleke je kremaste teksture i masna je krema (zaslužan je sastav i kombinacija ulja). Ipak, fino se razmazuje, koža ne postaje preterano masna i stoji tako na koži. Krema je bele boje.

 

Za koga nije Redupetin Pigment krema?

 

Redupetin krema nije za decu, posebno ne za mlađu decu od 3 – 4 godina. 

Prilikom korišćenja Redupetin pigment kreme obavezno izbegavati predeo oko očiju i podočnjake, pošto je koža tu tanka i osetljiva. Može doći do peckanja i blaže iritacije. 

Za podočnjake i okoloočno područje se mogu koristiti druge kreme – Multiactiv krema protiv podočnjakaLinoderm krema za liceLa Roche Posay Toleriane Ultra krema za okoloočno područje i druge o koima smo pisali recenzije.

Dakle, Redupetin krema nije krema za podočnjake i ne treba se koristiti za smanjivanje vidljivosti podočnjaka. Nije ni krema za bore, niti antirid krema, tako da se ni u te svrhe ne treba koristiti.

Postoje druge kreme koje mogu da se koriste i kao krema za bore i kao krema za podočnjake i kao krema proti fleka. A to naviše zavisi od aktivnog sastava kreme za lice. Recimo, krema Neborela je prirodna krema za bore, fleke i podočnjake.

Spomenula sam u delu „nedostaci“ kako nije pametno koristiti Redupetin kremu ako imate crvenilo, iritaciju i sličan kožni problem, barem dok to ne rešite.

 

Kako se koristi Redupetin krema za fleke?

 

Redupetin krema za fleke koristi se jednom dnevno i to samo uveče. Potrebno je da koža bude čista, prethodno očišćena losionom za lice kako bi se sastav Redupetin kreme bolje upio u kožu.

Maže se lice, ali ne celo, već samo tamo gde su fleke i pigmentacione mrlje izražene. Takođe, Redupetin krema se može naneti i na druga područja kože zahvaćena flekama, kao što su dekolte, vrat i ruke.

Ovako treba da radite namanje četiri nedelje da bi se pokazali prvi efekti. To je u suštini mesec dana. A krema će vam trajati sigurno toliko (verovatno i koji mesec duže).

Značajnije rezultate možete očekivati posle 6 nedelja, a to je nakon okvirno mesec ipo dana.

 

Redupetin krema za fleke

 

Redupetin krema sastav

 

Redupetin krema je medicinska krema, ali ne sadrži konzervanse, parabene, parafinsko i silikonsko ulje, veštačke boje i PEG sirovine (koja mahom isušuju kožu, a u kozmetici se koriste jer je omekšavaju i olakšavaju da se krema bole apsorbuje).

Redupetin krema sastav:

Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Olea Europaea Fruit Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Caprylic/Capric Triglyceride, Methylpropanediol, Cera Alba, Glyceryl Stearate Citrate, Lactic Acid, Salicylic Acid, Panthenol, Galactoarabinan, Lecithin, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Lepidium Sativum Sprout Extract, Soy Isoflavones, Parfum, Alcohol, Heliotropine, Xanthan Gum, Phenylpropanol, Sucrose Stearate, Caprylyl Glycol, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Titanium Dioxide

 

Ekstrat klica kres salate (kres salata ili Garden cress)

 

Ovaj prirodni sastojak nije mnogo poznat u kozmetičke svrhe, ali je ipak jako delotvoran. Ekstrakt klica kres salate (Lepidium Sativum Sprout Extract) koristi se u Redupetin kremi za fleke zbog toga što posvetljuje tamnu kožu, reguliše hiperprodukciju melanina i ujednačava ten. Takođe, delue protivupalno i štiti kožu od spoljašnih oštećenja.

 

Salicilna kiselina

 

Salicilna kiselina podstiče stvaranje novih ćelija kože, a uklanja postojeći sloj starih mrtvih. Sprečava iritaciju kože, ojačava je i poboljšava njenu strukturu. U kozmetici i kremama se često koristi, zato što je veoma važan sastojak za čist i ujednačen ten.

 

Glicerin

 

Napopularniji je sastojak u kozmetici i kozmetičkim preparatima – maske za kosu, kreme, losioni, kupke…. Koristi se zbog zoga što je glicerin odličan za hidrataciju kože, čini je sjajnom, zdravom i elastičnom.

 

Voćne kiseline

 

Voćne kiseline se u kozmetici i kozmetičkim preparatima koriste jer poboljšavaju strukturu kože i obnavljaju je. Voćne kiseline utiču na depigmentaciju kože i ujednačavaju ten.

 

Cetearyl Alcohol

 

Cetearyl Alcohol je vrsta masnog alkohola koji se dodaje u kreme. On daje kozmetici finu teksturu i spada u dobre alkohole. Međutim, pošto je vrsta masnijeg alkohola može biti komedogen i da izazove iritacije na osetljivoj koži.

 

Maslinovo ulje

 

Olea Europaea Fruit Oil ili maslinovo ulje je sastojak ove kreme. Ono je takođe masno, ali je korisno u kremama zbog bogatog sasava vitaminima. U kozmetičke svrhe se koristi jer hidrira kožu, čisti je i osvežava, a odlično je i za suvu kožu. Može se koristiti i za masnu kožu, samo najčešće u preparatima kao što su kreme. U Redupetin kremi protiv fleka je iz razloga što maslinovo ulje ima moć da izbeli kožu, odnosno da je posvetli. Zato se smatra moćnim saveznikom u borbi protiv hiperpigmentacije kože.

 

Šhea buter 

 

Shea buter u kozmetici i u kremama koristi se zbog toga što odlično hidrira kožu, pritom bogat je vitaminima i masnim kiselinama. Bogat je prirodnim masnoćama, vitaminima koji štite kožu, vlaže je, čuvaju od oštećenja i spoljašnjih uticaja. To je razlog što je u sastavu Redupetin kreme.

 

Caprylic/capric Triglyceride

 

Sastoak je poznat i pod nazivom neutralno ulje. Ovo prirodno ulje sprečava prejaku hidrataciju kože i deluje umirujuće. Koristi se u kozmetici jer umiruje kožu i ujednačava dejstvo ostalih sastojaka, odnosno u Redupetin kremi.

 

Helianthus annuus seed oil

 

Suncokretovo ulje ili helianthus annuus seed oil je još jedno masno ulje u Redupetin kremi. Koristi se u kremi zbog toga što hidrira suvu kožu, kakva je svakako zrela, umiruje je i daje ujednačen čist ten.

 

Metilpropanediol 

 

Metilpropanediol je vrsta prirodnog konzervansa. Nije štetan i ne dovodi do potencijalnih alergija ili iritacija kože.

 

Cera Alba

 

Ovo je vrsta komercijalnog pčelinjeg voska koji proizvode pčele roda Apis.

 

Citric Acid

 

Liminksa kielina ili Citric Acid je u kremi zato što pomaže da se koža na prirodan način izbeli, odnosno da se smanje pigmentne mrlje. Ovo je prirodni sastojak.

 

Redupetin krema za fleke iskustva i komentari

 

Pošto je ovo krema koja najviše odgovara zreloj koži, iskustva i Redupetin krema komentari su mahom od starijih osoba. Međutim postoje iskustva i komentari za Redupetin kremu i kada su u pitanju mlađi ljudi (mlađa koža sklona pigmentaciji).

 

Jedna devojka podelila je iskustvo njene bake i preporučila starim osobama da isprobaju kremu. Prvo je bila sumnjičava prema sastavu Redupetin kreme, najviše iz razloga što se krema mnogo reklamira na televiziji, ali se raspitala i saznala da sastav nije loš. Presudilo je prisustvo biljnih ekstrakata, te je ona kupila njenoj baki u cilju smanjenja staračkih fleka. 

 

Kako starijim osobama najviše smetaju fleke na rukama, tako i mnogi korisnici Redupetin kremu koriste iz tog razloga. Pored toga, krema je namenjena i licu i kako kažu, zaista smanjuje fleke ali samo ako se svakodnevno maže. Bez preskakanja.

 

Jedan gospodin jako je zadovoljan ovom kremom. Nije da mu smeta što godine idu, ali priznaje da se bolje oseća od kako koristi Redupetin kremu jer mu komšije svakodnevno daju komplimente da izgleda kao momak. 🙂 Kremu je dobio na poklon od svoje ćerke, a sada je koristi već nekoliko godina.

 

Još jedna žena deli svoje zadovoljstvo ovom kremom u jednom komentaru. Kupila je kremu u apoteci i rešila da na vreme krene sa mazanjem, iako nema mnogo izraženu pigmentaciu (ima 46 godina i male fleke). Ipak, primetila je posle dva meseca da su joj se fleke i pege povukle. Nešto više na rukama, ali su se blago i na licu smanjile. 

 

Nekoliko gospođa srednjih godina dele slično iskustvo, koje je da kažem kao neka sredina. Kupile su Redupetin kremu, ali su očekivale mnogo bolje ishode. Jedna od njih kaže kako za sada nije preterano oduševljena, ali će je još uvek koristiti pošto kremu nije potrošila. Kako je rekla, ne nada se previše. Druga je rekla da krema uopšte ne funkcioniše i da nije videla nikakva poboljšanja. Nije zalazila u detalje da li je njena koža u pitanju ili je nasela na dobar marketing, već samo zna da će potražiti drugu kremu za fleke.

 

Iskustvo jedne žene nije baš pohvalno po pitanju ove kreme. Videla je reklamu i kupila Redupetin kremu, redovno mazala svakog dana, ali efekata posle šest nedelja nije bilo. Zapravo, činilo joj se da su fleke dodano potamnele i to joj se nimalo nije dopalo. 

 

Redupetin krema za fleke očekivani rezultati

 

Samo redovnom i svakodnevnom upotrebom Redupetin kreme moći ćete da se nadate rezultatima. U suprotnom, možete biti razočarani. Dakle, potrebna je doslednost i redovno mazanje.

Rezultati:

  • najmanje je potrebno da se krema koristi 4 nedelje, kada se i vide prvi efekti (tek tada možete primetiti da će se fleke i mrlje malo smanjiti na vašem licu, prirodno),
  • nakon šest nedelja očekuju se još bolji rezultati, a to je da će pigmentne ili staračke fleke postati više posvetljene i da će biti sve manje vidljive.

 

Redupetin krema za fleke

 

Redupetin krema cena i gde kupiti

 

Redupetin pigment krema može se kupiti u skoro svim apotekama, lično ili putem interneta. Cena koštanja za Redupetin kremu od 20 ml zavisi od prodajnog mesta. 

Prosečna cena po kojoj se može nabaviti Redupetin krema za fleke i pege je 1.000 dinara. Ali morate znati i da se cene kreću u intervalu od 900 RSD pa do 1.200 RSD.

Linkovi do pojedinih apoteka su:

 

Zaključak

 

fleke Neborela

 

Ukoliko ste imali nedoumica koja krema bi vam odgovarala, a koja ne, ili ste se dvoumili se da li je Redupetin za vas, nadamo se da ste dobili sve odgovore. Ovo jeste kvalitetna krema i videli ste šta očekivati.