Fitoval šampon protiv opadanja kose stimuliše rast kose i pruža joj intenzivniji volumen i sjaj. Ipak, da li je Fitoval šampon zaista delotvoran ili je samo još jedan u nizu šampona za rast kose? Saznaj u nastavku teksta. 

Dnevno opadanje kose između 50 i 100 dlaka se smatra normalnom pojavom kako bi kosa bila obnovljena i zdrava. Ipak, ukoliko kosa više opada nego što raste, to može prouzrokovati ozbiljnije probleme. Tada je vreme da pronađeš neko rešenje da oporaviš kosu i sprečiš gubitak vlasi. Najbolje su se pokazali šamponi protiv opadanja kose, a Fitoval je jedan od poznatijih! 

Da li rešenje postoji? 

Možda je Fitoval šampon za brži rast kose dobra ideja i rešenje da se izboriš sa opadanjem kose. Istražili smo i otkrili baš sve što treba da znaš o ovom šamponu.

 

vlasilan zene model

 

Zašto se koristi Fitoval šampon protiv opadanja kose?

 

Sve je jasno u naslovu proizvoda! Fitoval sampon za opadanje kose se koristi da spreči prekomerno gubljenje vlasi. 

Kosi je neophodna pravilna i disciplinovana nega kako bi bila zdrava, sjajna, jaka i gusta. Ukoliko do sada nisi razmišljala o nekoj značajnijoj nezi kose, možda je vreme da malo istražiš i pružiš kosi ono što joj je potrebno. Tako ćeš sprečiti da se dese potencijalna neželjena dejstva i bićeš u potpunosti zadovoljna njenim izgledom.

Ipak, hajde da se vratimo ovom šamponu protiv opadanja kose. Šampon za opadanje kose Fitoval neguje kosu i poboljšava njenu vitalnost i sjaj. Zdrava kosa je nahranjena kosa! Da, kosi je potrebna hrana kako bi izgledala negovano i prirodno lepo. 

Osim što sprečava opadanje kose, ovaj Fitoval šampon za jačanje kose, obnavlja volumen kose i hrani je prirodnim sastojcima. Između ostalog, stimuliše rast novih vlasi i reguliše bolju cirkulaciju krvi u koži glave. 

Navedeni šampon za rast kose možda neće imati isto dejstvo na tvoju kosu kao kod nekog drugog korisnika. Ovaj šampon mogu da koriste i muškarci i žene. To je sjajna stvar. 

Ako želiš da postigneš što efikasniji rezultat, ovaj šampon protiv opadanja kose možeš da koristiš sa još nekim dodatnim tretmanom. Pisali smo recenziju za Fitoval losion protiv opadanja kose, kao i za Fitoval kapsule za kosu (ista je namena – protiv opadanja i za rast kose).

Sa druge strane, ako nisi za to da koristiš više preparata odjednom pređi na potpuno prirodnu kozmetiku, odnosno na prirodne šampone. Ema je sa nama podelila svoje iskustvo o problemu sa kosom, a to je opadanje. Zahvaljujući jednom prirodnom šamponu ona je uspela da zaustavi opadanje kose i reši svoj problem. Pročitajte njeno iskustvo, može pomoći i vama https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-zaustavila-opadanje-kose-i-povratila-samopouzdanje/.

 

Kako deluje Fitoval šampon?

 

Fitoval šampon protiv opadanja kose sadrži hranljive prirodne sastojke. Nakon nanošenja šampona protiv opadanja kose, kosa postaje nahranjena, jaka i zdrava. 

Pored toga, ovaj šampon pruža kosi neophodnu nego od korena do krajeva i čini je vitalnom i sjajnom. Inače, navedeni šampon protiv opadanja kose stimuliše povećanu otpornost kose i poboljšanu cirkulaciju krvi.

Fitoval šampon protiv ispadanja kose sadrži ruzmarin, koji hrani kosu, ali je čini debljom i punom volumena. Zbog prirodnih sastojaka u svom sastavu Fitoval šampon je isto šampon za brži rast kose, a deluje na kožu glave vrlo umirujuće i osvežavajuće. 

Kosa deluje mekše, otpornija je na štetne spoljne faktore i prirodno sjajnija. Osim ruzmarina šampon sadrži i glikogen, koji stimuliše metabolizam ćelija i kosi pruža neophodni balans.

Šampon za opadanje kose Fitoval sadrži i druge značajne prirodne sastojke koji blagotvorno deluju na kosu. Štaviše, šampon sprečava proređivanje kose i regeneriše je od korena do krajeva. 

U svakom slučaju, najvažnije je da šampon ne izaziva iritaciju i da podstiče produktivnost folikula dlaka. Moj savet je da se prethodno dobro informišeš o šamponu pre nego što odlučiš da ga isprobaš. 

Korisnici su vrlo zadovoljni postignutim efektom. Ali radi obazrivosti, nije na odmet da se posavetuješ sa dermatologom ili farmaceutom.

 

Fitoval šampon protiv opadanja kose osnovne karakteristike

 

Osim što je na bazi prirodnih sastojaka, šampon ima i druge karakteristike, koje nije na odmet spomenuti i ukratko ih obrazložiti. 

Počnimo od spoljašnjosti, tj. od ambalaže, a onda slede informacije i o unutrašnjim karakteristikama šampona.

 

Ambalaža šampona

 

Fitoval šampon protiv opadanja kose je proizvod slovenačke kozmetičke kompanije Krka. Na našem tržištu kozmetički proizvodi pomenute kompanije dostupni su već nekoliko godina.

Ambalaža šampona je jednostavnog dizajna sa naglašenim nazivom proizvoda sa slovima bele boje. Fitoval šampon za opadanje kose je na tržištu dostupan u uskoj kartonskoj kutiji žute boje

Dizajn bočice šampona je identičnog dizajna i obeležja kao i spoljna ambalaža. Poklopac je bordo boje i odlično je ukombinovan sa jarko žutom bojom bočice i spoljne ambalaže, tj. pakovanja šampona.

Na pakovanju je jednostavnom slikom prikazana osnovna funkcija šampona. Naime, vlas dlake uokviren crvenom linijom naglašava da je šampon namenjen jačanju i bržem rastu kose. 

Osim toga, na kutii , kao i na samoj bočici Fitoval šampona, otisnute su i sve druge važne informacije o pomenutom proizvodu. Pakovanje je vrlo praktično, a i zgodno je i za kraća i duža putovanja.

 

Izgled Fitoval šampona i količina

 

Šampon za opadanje kose Fitoval je bezbojne i retke teksture. Veoma lako se nanosi na mokru kosu i brzo upija kožu glave. Što se tiče mirisa, rekla bih da je miris osvežavajući i prirodno blag, jer u svom sastavu ima ekstrakt ruzmarina.

Ovaj šampon za rast kose dostupan je u 2 pakovanja različite veličine. Zapravo, postoji manje i veće pakovanje. Manje pakovanje sadrži 100ml, dok je drugo pakovanje duplo veće i prodaje se u količini od 200ml

Pomenuta količina šampona od 100ml je dovoljna za mesec dana redovne upotrebe. Veće pakovanje šampona zna da potraje i duže od 3-4 meseca.

 

Fitoval šampon protiv opadanja kose sastav

 

Ovaj šampon protiv opadanja kose sadrži glikogen, peptide pšenice, ekstrakt ruzmarina (Rosmarinusofficinalis) i amike (Amica montana). Kako bi znali šta se nanosi na kosu, ukratko objašnjavamo šta su zapravo gore navedeni sastojci.

 

Glikogen

 

Glikogen je polisaharid glukoze i predstavlja veoma važnu vrstu ugljenih hidrata u živom svetu. U kozmetičkoj industriji glikogen ima široku primenu i jedan je od važnijih prirodnih sastojaka u mnogobrojnim kozmetičkim proizvodima. 

U ovom slučaju, glikogen podstiče rast i jačanje kose, tj. sprečava opadanje i gubitak vlasi sa kože glave. Osim toga, glikogen utiče i na regeneraciju kose i stimuliše deobu i metabolizam ćelija. Na taj način, kosa je sklona intenzivnijem rastu i postepeno doprinosi prirodnom izgledu kose i njenom sjaju.

 

Peptidi pšenice

 

Fitoval šampon za brži rast kose sadrži peptide pšenice. Pre svega, hajde ukratko da obrazložimo šta su peptidi i šta oni predstavljaju za čovekov organizam. 

Peptidi su polimeri aminokiselina manje dužine i povezani su peptidnim vezama. Sastavni su deo organizma i imaju višestruku ulogu u našem telu, ali se mogu unositi i na drugi način. Oni obnavljaju oštećena tkiva, normalizuju rad organa i pospešuju organizam hranljivim sastojcima.

Pšenica je jedna od osnovnih prirodnih sastojaka u mnogim šamponima i balzamima za negu kose. U ovom slučaju, peptidi pšenice hrane koren dlake, nežno i temeljno čiste kožu glave i kosu čine elastičnom i jakom. Zapravo, ovim sastojkom kosa dobija volumen i prirodnu negu. Kosa postaje sjajna, mekana i zdrava.

 

Ekstrakt ruzmarina (Rosmarinusofficinalis)

 

Ruzmarin je lekovita biljka rasprostranjena na priobalnom području Mediterana i Balkanskog poluostrva. Ova biljka ima antiupalna svojstva i u proizvodima za negu kose je fantastičan prirodni sastojak. 

Zapravo, ekstrakt ruzmarina podstiče rast kose, uklanja perut i vraća kosi prirodni sjaj. Sa ovim prirodnim sastojkom kosa je zdravija i otpornija na lomljenje.

 

Amica montana

 

Amica montana, poznatija kao arnika ili brđanka je aromatična lekovita biljka koja raste u  planinskim predelima, livadama i brdima. Njena lekovita svojstva poznata su od davnina i ima široku primenu u prirodnoj medicini i kozmetici. Poznato je da ublažava bolove, zaceljuje rane, podstiče cirkulaciju krvi, leči upalu grla i pluća. 

U ovom slučaju, arnika pospešuje bolju cirkulaciju krvi u koži glave i nežno čisti kosu i pruža joj prirodni sjaj. Na taj način, kosa je sklona bržem rastu i jačem korenu dlake. 

 

Kako se pravilno koristi Fitoval šampon protiv opadanja kose?

 

Fitoval šampon protiv opadanja kose se koristi vrlo lako i jednostavno. Pre svega, neophodno je da kosu opereš šamponom koji najviše odgovara tvojoj kosi. 

Nakon toga na mokru kosu nanesi Fitoval šampon za opadanje kose i blagim pokretima ruku šampon utrljaj u kožu glave. Potrebno je samo 3 minuta da šampon za rast kose upije koren dlake. Posle toga, kosu dobro isperi mlakom vodom i obriši je pamučnim i mekim peškirom.

Šampon može da se koristi posle svakog normalnog pranja kose. Procedura je uvek ista, a rezultat je svakog narednog puta sve bolji i bolji.

 

Kada se očekuju rezultati za Fitoval šampon i da li kosa manje opada?

 

Sa ovim šamponom postižu se dobri rezultati, ali je potrebno nekoliko nedelja da ti rezultati postanu vidljivi. Istraživanja su pokazala da su prvi rezultati vidljivi posle 3 nedelje redovne upotrebe. 

Fitoval šampon za opadanje kose smanjuje opadanje kose i povećava njen volumen. Kosa je jaka, zdrava, sjajna i otpornija na lomljenje i ispucale krajeve.

Ipak, potrebno je vremena da šampon protiv opadanja kose prikaže svoje rezultate u potpunosti. Rezultati dolaze postepeno i potrebno je da korisnik bude uporan i strpljiv tokom upotrebe ovog šampona. Takođe, kod nekih korisnika rezultati biće sjajno vidljivi posle samo 3 nedelje, dok je mnogima potrebno i više vremena. Ovo je individualne prirode i ne treba nimalo da te obeshrabri.

Da li će ti biti lakše ako ti kažem da su čak 73% testiranih osoba i više nego zadovoljne rezultatima? Šampon ima dobru i domaću i stranu recenziju, ali je potrebno vreme da pomogne tvojoj kosi da vrati gustinu i sjaj. 

Ipak, nemoj imati ni previše očekivanja. Nikada ne znaš kako će tvoja kosa ili koža odreagovati na neki novi kozmetički proizvod.

 

Fitoval šampon protiv opadanja kose iskustva

 

Uvek ima i dobrih i loših iskustava. Tako je i sa iskustvima i kod ovog Fitoval šampona za rast kose. U nastavku otkrivamo nekoliko najzanimljivijih.

 

Pozitivna iskustva

 

Jedna korisnica je na forumu podelila svoje iskustvo sa šamponom. Ona je napisala da Fitoval šampon protiv opadanja kose koristi već nekoliko meseci i da je vrlo zadovoljna rezultatima. Kosa joj je postala gušća, jaka i otpornija na lomljenje i ispucale krajeve. Šampon za opadanje kose Fitoval preporučuje svima koji imaju ovu vrstu problema.

 

Reči hvale za Fitoval šampon za rast kose imala je još jedna korisnica. Prema njenim rečima, šampon je za prilično kratko vreme uspeo da podstakne brži rast kose i vrati joj sjaj. Osim toga, njena kosa je sada zdrava, jaka i mekana na dodir. Zadovoljna je rezultatima i nastaviće sa redovnom upotrebom.

 

Posebno je zanimljivo iskustvo jednog muškarca. On je veoma dugo imao problem sa opadanjem kose. Koristio je nekoliko šampona za rast kose, ali nije bio nešto oduševljen rezultatima. A onda je slučajno na internetu naišao na recenziju ovog šampona i odlučio da ga kupi i testira. Iako nije imao velika očekivanja, šampon ga je prijatno iznenadio. Njegova kosa je uspela da povrati sjaj, normalnu gustinu i postala je mnogo jača u odnosu na kosu pre upotrebe šampona.

 

Pozitivno iskustvo sa šamponom podelila je još jedna devojka na jednom forumu. Ona je napisala da je zadovoljna šamponom i naglasila da je za dobre rezultate potrebno malo više vremena. Šampon koristi nekoliko meseci i za to vreme primetila je da joj je kosa puna volumena i da je kosa sklona bržem rastu.

 

Sledeća devojka je na forumu ukratko napisala da je zadovoljna šamponom. Ona je za mesec dana korišćenja primetila da joj kosa postaje gušća i da manje opada.

 

Negativna iskustva

 

Evo negativnog iskustva. Jedna korisnica se požalila na šampon. Iako je Fitoval šampon za rast kose kupila po preporuci, nije nimalo zadovoljna šamponom. I posle nekoliko meseci nije primetila neke značajne rezultate. Upravo zbog toga prekinula je sa upotrebom.

 

Tridesetpetogodišnji muškarac navodi da ovaj šampon za rast kose nije prijao njegovoj kosi. Šampon nije poboljšao rast kose. Štaviše, čini mu se da je ovim šamponom samo usporio njen rast i da će mu trebati dosta vremena da je oporavi.

 

Još jedna korisnica se požalila da šampon nema efekata na brži rast kose. Nakon nanošenja na kožu glave, šampon je izazvao neprijatan svrab i crvenilo. Pored toga, nije joj se dopao ni miris. Neće više koristiti ovaj šampon protiv opadanja kose.

 

vlasilan zene model

 

Slični i povezani članci: