Afrodita Clean Phase Hydra tonik za lice se razlikuje od svih drugih tonika, a posebno prija koži u toku leta. Recenzija – otkrivamo u čemu je tajna ovog tonika!

 

Da li je tonik za lice deo vaše svakodnevne rutine ili ne?

Tonik može biti sredstvo koje zaista prija koži, posebno leti. Njegova uloga je da, pre svega, dubinski čisti kožu.

Sastav je ono što je prevashodno najbitnije.

Da li ovaj tonik odgovara vašoj koži, saznajte u nastavku recenzije.

 

Kada se koristi Afrodita clean phase hydra tonik za lice?

 

Tonik za lice Clean Phase Hydra Afrodita, kao što i sam naziv kaže, predstavlja proizvod za negu lica iz linje Afrodita proizvoda. Afrodita je slovenačka kozmetika i ono čime se može pohvaliti je širok asortiman proizvoda.

Clean Phase Hydra tonik je proizvod koji je se koristi:

 • kada je koži potrebna hidratacija,
 • kada je potrebno umiriti iritiranu kožu,
 • kada je koži potrebna regeneracija,
 • ukoliko je koža suva.

Afrodita Clean Phase hydra tonik je namenjen čišćenju i hlađenju, odnosno umirivanju kože, pre svega lica. Ono što je dobro je da proizvod odgovara svakom tipu kože, zbog toga što u sastavu sadrži aloja veru.

Dobrobiti Afrodita tonika za lice su u tome što deluje na 3 osnovna načina, jer Clean Phase Hydra tonik:

 1. hidrira kožu,
 2. regeneriše je,
 3.  umiruje kada je nadražena. 

Pošto Afrodita Clean phase hydra tonik sasvim solidno hidrira kožu veoma prija suvom tipu kože koji sam po sebi zahteva dodatnu hidrataciju.

 

Kome se preporučuje Afrodita Clean Phase Tonik Aloe Vera?

 

Afroditin Clean Phase Hydra tonik za lice preporučuje se svima, ali je dosta dobar i za suvu kožu. Zbog svog umirujućeg i rashlađujućeg delovanja, ovaj tonik sa aloja verom odgovara svim tipovima kože – i masnim tipu, osetljivoj koži ili onima sa suvom kožom.

Ali da bi preciznije odredili da li je li Clean Phase Hydra tonik za vas ili ne, navešćemo sumirano kome se preporučuje:

 • svim tipovima kože,
 • iritiranoj i nadraženoj koži,
 • ukoliko je vaša koža dehidrirana,
 • ukoliko želite da je vaša koža dubinski čista.

Afrodita Clean Phase Hydra tonik sa aloja verom može da se koristi i za lice, ali isto tako i za telo.

 

Nadražena koža

Recimo, ukoliko je vaša koža preko leta bila izložena jačem suncu, Clean Phase Hydra tonik će delovati umirujuće. On daje trenutni osećaj osećaj hlađenja. 

Takođe, ako je Vaša koža suva i nadražena, tonik će delovati prijatno.

Zapravo, Aloja vera koju sadrži Clean Phase Hydra tonik sadrži daje dubinsku hidrataciju i dubinski osećaj čistoće.

Iz navedenih razloga, Afrodita Clean Phase Hydra tonik pomaže protiv svih vrsta štetnih uticaja. A svi znamo koliko je negativnih dejstava prisutno u vazduhu koji ne prijaju našoj koži.

Marija i Ivona podelile su sa nama iskustva o tome kako one neguju kožu. Pored letnje i zimske kozmetike za negu lica, one redovno koriste jedan prirodni tretman za čišćenje lica od bubuljica i svakodnevno nakupljene prljavštine. To im pomaže da izgledaju lepo i da nemaju problem sa problematičnom kožom. Njihova iskustva i šta im pomaže možete pročitati u tekstu https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-proizvod-koji-cisti-lice-od-bubuljica/

 

Zašto se tačno koristi neki tonik za lice?

Sitne pore koje se nalaze na koži i pomoću kojih koža diše su ono što svakodnevno treba očistiti, a zaim i zatvoriti. 

Nekada je potrebno i dubinsko čišćenje pora kako bi se omogućilo da koža nesmetano diše.

U tom smislu, tonik za lice se koristi kada:

 • kožu već očistimo tj. skinemo šminku ili ostalu nečistoću,
 • da hidrira i da zatvori otvorene pore, kako ne bismo imali osećaj zatezanja i suvoće na koži.

Preporuka je da svaka žena obavezno koristi tonik za lice ili losion za lice. Kako se broj proizvoda na tržištu stalno povećava, nameće se pitanje da li moramo sve to stavljati na svoje lice. 

 

Kako deluje Clean Phase Hydra tonik?

 

Ono čime se Afrodita Clean Phase tonik za lice i telo ponosi je svakako sastav. S obzirom na to da se tonik koristi za dubinsko čišćenje lica, a pritom u sebi kao glavni sastojak ima aloja veru, kombinacija je zaista dobitna. 

Iz iste je linije kao Afrodita Clean Phase pena za čišćenje lica o kojoj smo pisali recenziju.

Afrodita Clean Phase Hydra tonik za lice deluje tako što:

 • dubinski čisti kožu,
 • trenutno hidrira,
 • umiruje iritiranu kožu,
 • daje osećaj hlađenja,
 • regeneriše kožu i osvežava je.

 

Trenutna hidratacija

Tonik za lice Clean Phase Hydra Afrodita deluje hidrirajuće, tako što obnavlja i umiruje kožu. Ako postoje neke iritacije na kož, tonik će delovati na taj način što će blago umiriti iritaciju.

Lice bi trebalo delovati podmlađeno i osveženo nakon korišćenja Clean Phase Hydra tonika. Jer je upravo to ono što koži prija, obilje hidratacije.

 

Umirujuće i rashlađujuće dejstvo

Afrodita Clean Phase Hydra tonik za lice daje trenutni osećaj hlađenja. Ako ste se izložili suncu bez adekvatne zaštite, koža će biti crvena i iziritirana, tada će ovaj tonik delovati umirujuće. 

 

Kako se koristi Afrodita clean phase hydra tonik?

 

Kada se umiemo i očistimo lice od šminke ili svakodnevnih prirodnih nečistoća, nanosimo Afrodita clean phase hydra tonik. Možemo ga koristiti na dva načina:

 • direktno da ga naprskamo na lice, kao sprej,
 • naneti na tupfer pa onda naneti na lice ili obrisati kožu. 

 

Afrodita Clean Phase Hydra tonik za lice devojka

 

Preporuka je da se koža blago masira kad se nanese, ali da se svakako dobro utrlja kako bi ga koža upila. 

Može postati malo lepljiv, ali nakon nekoliko minuta ostaje samo osećaj hidratacije.

 

Clean Phase Hydra tonik dobre i loše strane

 

Ako je neki proizvod okarakterisan kao dobar to znači da ima više prednosti nego nedostataka. Takođe, to ne znači da njegovi nedostaci nisu izraženi. 

Neki proizvod može veoma dobro delovati, imati pozitivne recenzije, a sadržati neke sumnjive sastojke. 

Da li ćemo se tada odlučiti da probamo taj proizvod? Zavisi od brojnih faktora.

 

Sumiraćemo ukratko za i protiv.

Afrodita Clean Phase Hydra Tonic za lice i telo – dobre strane:

 • dubinski čisti kožu,
 • hidrira kožu,
 • namenjen je svim tipovima kože,
 • smanjuje iritacije,
 • nežan je prema koži,
 • daje osećaj hlađenja,
 • ima dozer,
 • ne sadrži alkohol,
 • deluje preventivno protiv zagađenja.

Clean Phase Hydra tonik nedostaci:

 • Može da izazove iritaciju očiju
 • Mala količina
 • Sadrži Phenoxyethanol u sasavu
 • sadrži sulfat Sodium Sulfate u sastavu.

 

Kako izgleda Clean Phase Hydra tonik?

 

Afrodita Clean Phase Hydra Tonik Aloe Vera se nalazi u ambalaži od 100 ml. Pun naziv na ambalaži je Afrodita Clean Phase Hydra Solution Tonic. Boca je tirkizne boje, ovalnog oblika (pri vrhu užeg, a na dnu šireg). 

Interesantnog je oblika, pritom ima dozer koji je bele boje kao i poklopac. To se mnogim ženama veoma dopada jer je doziranje lakše, a i proizvod ne dolazi u dodir sa vazduhom pa se ne isušuje.

Na ambalaži je navedeno i jasno se vidi da je glavni aktivni sastojak aloja vera. Slika aloje je na etiketi. Na vrhu etikete je poznati logo Afrodita kozmetike i naziv brenda je ispisan belim slovima. 

Takođe, naznačeno je da je namenjen svim tipovima kože i da daje osećaj hlađenja. Kao i kod većine proizvoda, sastav se nalazi sa druge strane boce. 

Na pozadini ambalaže su i količina i datum proizvodnje kao i preporuka do kada je najbolje upotrebiti proizvod nakon otvaranja.

 

 

Clean Phase Hydra tonik iskustva

 

Mnoge žene su oduševljene efektom kada su probale Afrodita Clean Phase tonik za lice. Ali bile su i neke ne baš toliko zadovoljne. Slede iskustva za Clean Phase Hydra tonik.

 

Afrodita Clean Phase Hydra tonik za lice iskustva

 

Pozitivna iskustva

Sanja je imala veoma dobro iskustvo sa Tonikom za lice Clean Phase Hydra Afrodita. Ona kaže da dugo nije ni znala za prednosti koji tonik ima za naše lice. Čitala je o istom i rešila da ga proba. Već nakon prvog korišćenja ona je bila zadovoljna. Svima preporučuje tonik, kao deo svakodnevne rutine čišćenja lica.

 

Jedna blogerka je takođe podelila svoje iskustvo u vezi korišćenja Afrodita Clean Phase Hydra tonika. Kako kaže, želi sa svima da podeli oduševljenje, i nije u pitanju sponzorisan blog. Ona inače voli Afroditine proizvode a ovim je zadovoljna. Daje preporuku da probaju svi jer odgovara svim tipovima kože.

 

Sara je imala problem sa kožom, bila je iritirana i crvenilo je bilo stalno prisutno. Nakon letovanja je primetila da da je koža još više iritirana i tada je čula u drogeriji da postoji Afrodita Clean Phase tonik. Kako su joj objasnili, namenjen je inače zaštiti kože od negativnih spoljnih uticaja. Sara je rešila da proba. Prvo što je primetila bio je osećaj hlađenja što je iritiranoj i crvenoj koži zaista prijalo. Mekoća koju je ostavljao je takođe bila još jedan plus i Sara je rešila da ovaj tonik koristi.

 

Dvadesetšetogodišnja devojka je počela više pažnje da posvećuje nezi svog lica. Kao sastavni deo nege uključila je i tonik. Probala je više vrsta tonika, ali ni jedan nije bio vredan pomena. Kada je od drugarice dobila savet da proba Afrodita Clean Phase Tonik Aloe vera, bila je i više nego zadovoljna..

 

Milica je imala crvenilo na koži i čula je za Clean Phase Hydra tonik. Ona je bila zadovoljna, obožava osećaj hlađenja ovog tonika. Koristi ga čak i kao instant hidrataciju, samo naprska i hidratacija je neizostavna. Ne zna koji je uzrok crvenila kože ali je sigurna da joj je tonik pomoga jer ništa drugo nije koristila. Njenoj koži prija jer je dosta suva. Od kako ga koristi primetila je da joj je koža nekako regenerisana. 

 

Jelena je rekla da ima normalnu kožu, ali je po nekad sklona nepravilnostima. Ono što kod nje izaziva korišćenje Afrodita clean phase hydra tonik za lice jeste brza hidratacija i neverovtni osećaj čistoće. Kaže da je to prvi tonik koje je uvela u svakodnevnu rutinu nege i čišćenja lica. Sve dok joj se koža ne zasiti, ona će koristiti ovaj proizvod.

 

Negativna iskustva

Anonimna devojka je navela da njoj Afrodita Clean Phase Hydra tonik ne odgovara. Razlog, kako navodi, je u tome što je kod nje izazvao iritaciju očiju. Mnoge devojke su joj ispod komentara objasnile da ne treba da prska blizu očiju ali ona ipak veše neće koristiti ovaj proizvod.

 

Kod tridesetjednogodišnje Višnje se javila neka vrsta iritacije nakon korišćenja Afrodita Clean Phase Hydra Tonik za lice i telo. Nije to bila klasična alergijska reakcija, kako navodi, ali ona je rešila da tonik pokloni sestri, kojoj se dopao.

 

Još nekoliko žena je izrazilo svoje mišljanje da im ovaj tonik prija jako koži ali ono što se njima ne dopada je da se ovaj proizvod brzo potroši. To je navela i Sara koja kaže da ga koristi i na nogama nakon brijanja da bi izbelga iritaciju. Pakovanje od 100ml je veoma kratkotrajno, navodi ona.

 

Slične recenzije o kojima smo pisali

 

Clean Phase Hydra tonik sastav

 

U sastavu se nalaze sledeći sastojci:

Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Polysorbate 20, Allantoin, Trehalose, Urea, Serine, Pentylene Glycol, Algin, Glyceryl Polyacrylate, Caprylyl Glycol, Sodium Hyaluronate, Pollulan, Disodium Phosphate, Potassium Phosphate, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Sodium Chloride, Sodium Sulfate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Sodium Benzoate, Sodium Sulfate. CL 42051, CL 19140.

Svakako da je glavni aktivni sastojak aloja vera i to je ono čime se Clean Phase Hydra tonik ponosi. Takođe, kao što i sami možete zaključiti ne sadrži alkohole, što je veoma pohvalno.

 

Dobri sastojci u Afrodita Clean Phase Hydra toniku

 • Aloe Barbadensis Leaf Juice – u pitanju je sok koji se nalazi u aloji. Blagodeti koje ovaj sok ima za naš organizam su neverovatne. Ali isto tako je veoma velika upotreba u kozmetičkim preparatima. Aloja deluje na koži jer ima protivupalno dejstvo. Deluje kad na koži postoji crvenilo, otečenost, pogoduje osetljivoj koži. 
 • Glycerin – veoma pogodan za kožu jer istu vlaži i omogućava da se voda duže zadrži u koži.
 • Allantoin – Veoma čest sastojak u mnogim kozmetičkim preparatima je alantoin. Kako se nalazi na vrhu liste sastojaka, znači da se nalazi u značajnoj koncentraciji. Alantoin blagotvorno deluje kod iritacija i pospešuje regeneraciju kože. Jača zaštitni sloj kože i na taj način smanjuje mogućnost nastanka novih iritacija.
 • Trehalose – još jedan ovlaživač u listi sastojaka koji hidrira kožu i dobar je kada je zadržavanje vlage na koži u pitanju.

 

Ne tako dobri sastojci koji se nalaze u Afrodita toniku za lice su:

 • Polysorbate 20 – koristi se u kozmetičkim preparatima za poboljšanje teksture proizvoda. Ali neka istraživanja pokazuju da može izazvati alergijske reakcije.
 • Phenoxyethanol – kao jedan od diskutabilnih sastojaka u ovom proizvodu je Phenoxyethanol. On se koristi kao stabilizator u kozmetičkim proizvodima. Ali, može izazvati ekceme kao i neke teške alergijske reakcije. Ono što jeste olakšavajuće u ovom slučaju je da se ne nalazi u velikim količinama odnosno koncentacijama, jer je na samom dnu sastojaka.
 • Sodium Sulfate – iako se nalazi u malim količinama u toniku, u pitanju je jedna vrsta sulfata koju tonik sadrži.
 • Potassium Sorbate – hemijskli dodatak u kozmetici koji ima ulogu konzervansa.

 

Aloja vera

Blagotvorno dejstvo aloja vere je mnogima poznato. Zbog toga se aloja nalazi u mnogim preparatima.

Aloja u kozmetici pre svega smiruje kožu. A s obzirom na to da se nalazi u velikim koncentracijama u toniku Afrodita Clean Phase Tonic Aloe vera, to je ono čime se proizvod ponosi.

Karakteristike aloja vere:

 • u velikoj meri vlaži kožu i zbog toga dubinski hidrira kožu,
 • gel iz aloja vere je veoma blagotvoran za kožu i nalazi se u mnogim anti age preparatima.

Pisali smo o poznatom krem-gelu sa aloja verom – Hyaluronic aloe jelly Garnier gel.

 

Hvala.