Biomelem Revitabion šampon za kosu je šampon za koji glasi da pomaže kod svih problema kože glave! U recenziji otkrij za koje sve probleme je Revitabion šampon!

Nema sumnje da je preduslov za negovanu i lepu kosu punu volumena zdrava koža glave. Ako želiš zdravu i jaku kosu onda treba da pružiš koži glave negu kakvu zaslužuje. Iako često zanemarujemo negu vlasišta, ona je podjednako važna kao i nega kose.

Pored mnogih šampona za negu i oporavak kose, teško je odlučiti se za jedan koji je provereno dobar. Zato sam danas odlučila da napišem detaljnu recenziju za Revitabion šampon za kosu.

Šta ćeš saznati u ovoj recenziji?

Otkrivam ti način upotrebe Revitabion šampona, razna iskustva korisnika ali i zašto je protein svile toliko efikasan!

 

vlasilan zene model

 

Zbog čega se koristi Biomelem Revitabion šampon?

 

Hajde odmah na početku recenzije da kažem zašto se sve koristi ovaj šampon za kosu. Verujem da te to, pored iskustava korisnika, najviše zanima.

Biomelem Revitabion šampon se koristi za lečenje svih problema kože glave, uključujući i psorijazu. Upravo tako, napoznatiji je kao šampon Biomelem za psorijazu.

Dodatno pored psorijaze, Revitabion šampon je vrlo efikasan i kod drugih problema kože glave, tj. vlasišta. U nastavku teksta, nabrojiću zašto se još Revitabion šampon za kosu koristi i ponegde ukratko objasniti.

Konkretno:

  • uklanja iritaciju kože glave kao i svrab koji su nastali zbog psorijaze,
  • jača koren dlake i na taj način štiti kosu od štetnih faktora spoljne sredine,
  • intenzivno hrani folikul dlake,
  • hidrira kosu i pruža joj dugotrajan efekat vlažnosti,
  • obnavlja epidermis i jača prirodne odrambene mehanizme kože,
  • sprečava opadanje kose i stimuliše njen prirodni rast.

Kada je u pitanju opadanje kose, ovaj problem definitivno utiče na gubitak samopouzdanja. Međutim, Ema je svoje samopouzdanje povratila tako što je na vreme zaustavila opadanje kose – PRIRODNIM PUTEM. Ona nam je otkrila kako je uspela, šta joj je pomoglo da ojača kosu i podelili smo njenu priču u celosti. Klikom na link https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-zaustavila-opadanje-kose-i-povratila-samopouzdanje/ možete saznati šta je Emi POMOGLO DA ZAUSTAVI opadanje kose. Može pomoći i vama!

 

Kako deluje Revitabion šampon za kosu?

 

Magični sastojak šampona je nehidrolizovani protein svile koji formira zaštitni sloj na vlasištu. Pored ovog sastojka, Biomelem Revitabion šampon za kosu sadrži i druge sastojke koji prijaju koži glave. Upravo zbog njih, Biomelem šampon veoma nežno i blago deluje i pruža kosi izuzetnu negu.

Osim što je intenzivno hidrira, Biomelem Revitabion šampon pomaže i u otklanjanju iritacija kože glave koje su izazvane psorijazom. Prilikom nanošenja na vlasište, vrlo brzo se upija i lepo i temeljno pere kosu. Posle korišćenja kosa je živahnija, lepša, čistija i zdravija.

Kod ovog šampona je najvažnije da je nežan prema temenu glave i da je istovremeno štiti. Takođe, za Biomelem Revitabion šampon za kosu važno je i to što sprečava postojeću iritaciju, svrab i crvenilo. Efikasno čisti temen kose i upravo tako održava kosu zdravom, gustom i jakom.

 

Šta je psorijaza?

 

Psorijaza je kožno oboljenje koje se manifestuje kao zadebljanje kože praćeno crvenilom. Mnogi psorijazu na koži gčave mešaju sa peruti, ali to su zapravo potpuno dva različita stanja. Za uklanjanja peruti se mogu koristiti šamponi protiv peruti (Biomelem šampon protiv peruti, recimo – pisali smo recenziju), a za psoriiazu ne!

Nije zarazno i to je važno napomenuti. Psorijaza kao kožno oboljenje može da se pojavi na celom telu, ali i po određenim delovima tela koje prate mrlje različitih dimenzija.

Nekoliko je uzroka pojave psorijaze na glavi, od kojih su definitivno najvažniji genetika i pad imuniteta. Osim toga, psorijaza nastaje i zbog infekcija kože, stresa i nedostatak vitamina.

Psorijaza može da se kontroliše i leči ali samo uz pravilno odabrane kozmetičke proizvode i preparate. Pored šampona, u lečenju psorijaze ključnu ulogu igraju i pravilna ishrana i korišćenje prirodnih lekova.

 

Revitabion linija

 

Revitabion šampon za psorijazu jedan je od poznatijih kozmetički proizvod za lečenje ove kožne bolesti.  Pored šampona, Revitabion linija se sastoji i od Revitabion losiona, tj. spreja za povećanje rasta kose.

Iz tog razloga, odlučila sam da u posebnom delu recenzije ukratko spomenem i Biomelem sprej. Ako imaš problem sa opadanjem kose, možda ti u tome pomogne ovaj sprej protiv opadanja kose.

 

Biomelem Revitabion R 10000 sprej protiv opadanja kose

 

Biomelem Revitabion R 10000 sprej protiv opadanja kose sadrži prirodne aktivne sastojke. Zahvaljujući specijalnoj formulaciji, Biomelem Revitabion sprej sprečava opadanje dlaka i podstiče rast nove kose. Pored toga, jača koren dlake, hrani folikul dlake i intenzivno je regeneriše.

Losion podstiče obnavljanje korena, neguje kosu i temeljno čisti kožu glave. Klinički je dokazano da sprej stimuliše rast 10 000 novih dlaka za 84 dana! Ovo je čak naznačeno na ambalaži šampona, koja je crveno-bele boje sa logom domaće kozmetičke kompanije.

Pisali smo recenziju za Biomelem Revitabion R10000 sprej protiv opadanja kose.

 

Biomelem Revitabion šampon za kosu osnovne karakteristike

 

Revitabion šampon za psorijazu se prodaje u crveno-belom pakovanju u količini od 200ml. Na prednjoj strani je domaći proizvođač naznačio za šta je sve namenjen Biomelem Revitabion šampon. Sa druge strane je naznačeno uputstvo, sastav, kao i rok upotrebe 3 godine od datuma proizvodnje.

Revitabion šampon je dostupan u braonkastoj bočici sa crvenim poklopcem. I na bočici je naznačeno da je klinički dokazano da šampon hidrira i jača kosu!

Fino i prijatno miriše. Veoma lepo i brzo upija kosu i nežno deluje na koren dlake.

 

Revitabion šampon za kosu način upotrebe

 

Hajde sada da objasnim kako se zapravo koristi Revitabion šampon za psorijazu. Način upotrebe nije ništa neuobičajno od onoga što si navikla kada su šamponi u pitanju.

Korišćenje šampona ne zahteva mnogo vremena i vrlo je praktičan za upotrebu. Šampon se nanosi na vlažnu kosu nežnim pokretima ruku u umerenoj količini.

Prilikom nanošenja šampona, nežno masiraj kožu glave do pola minuta. Nakon toga, kosu isperi mlakom vodom. Preporučuje se da temperatura vode bude 36°C. U slučaju da dođe do kontakta sa očima, onda oči obavezno isperi vodom.

Revitabion šampon može da se koristi nekoliko puta nedeljno, ali ne više od 3 puta.

 

Biomelem Revitabion šampon za kosu sastav

 

Iako je protein svile najvažniji sastojak šampona, on sadrži i druge značajne sastojke. Svi oni pomažu u lečenju kože glave i pružaju kosi neophodnu negu i higijenu. U nastavku teksta sledi kompletna lista satojaka i objašnjenje za neke od njih.

 

Kompletna lista sastojaka:

Aqua, Magnesium Laureth Sulfate, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoabutteramphoacetate, Amonium Lauryl Sulfate, Sodium Cocoyl Hydrolized wheat protein, Perfume, Polyquaternium-7, Silk Protein – Sericin, Citric Acid, Hydantoin-5 Urea, C12-14 Myristyl Lactate, Magnesium Chloride, Magnesium Nitrate, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolinone.

 

Citric Acid – Limunska kiselina

Revitabion šampon sadrži limunsku kiselinu koja ima važnu ulogu u održavanju zdravlja kose i kože glave. Limunska kiselina pospešuje brži rast kose, jača koren dlake i uklanja perut. Pored toga, regeneriše kosu i daje joj prirodni sjaj, negovan i zdrav izgled.

 

Amonium Lauryl Sulfate

Amonium Lauryl Sulfate je jedan od nepoželjnih sastojaka u kozmetici i kozmetičkim proizvodima. Sulfati isušuju kosu i mogu da izritiraju kožu glave, pa osim alergije tada mogu da izazovu i ekcem. Upravo iz tih razloga se ovaj sulfat ne preporučuje da se često koriste, jer kosu čine lomljivom i slabom.

 

Methylchloroisothiazolinone

Methylchloroisothiazolinone je konzervans koji se nalazi u proizvodima za ličnu higijenu i negu kose. Iako sprečavaju razmnožavanje bakterija, konzervansi mogu da izazovu alergijske reakcije. Nisu poželjni sastojci u kozmetičkim proizvodima i preparatima i treba ih izbegavati koliko god je to moguće.

 

Protein svile u sastavu Revitabion šampona

 

Opšte je poznato koliko su proteini važni za zdravlje naše kose i kože. Oni doprinose da naša kosa izgleda zdravo, jako, gusto, negovano i elastično. Nedostatak proteina u organizmu može da izazove ozbiljne zdravstvene probleme, kao i opadanje kose.

Revitabion šampon za psorijazu sadrži nehidrolizovani protein svile koji se ne ispira sa kose i kože glave. Proteini svile sadrže 18 aminokiselina koji imaju antibakterijska i antistatična svojstva. Ovaj protein regeneriše, hrani i štiti kosu od svih štetnih faktora spoljne sredine.

Takođe, zbog prisutva proteina svile u svom sastavu može se reći kako je Biomelem Revitabion šampon protiv opadanja kose, a to je jelte jedan od problema.

Pored toga, čini kosu sjajnom, mekom, glatkom i održava njenu prirodnu vlažnost. Upravo tako, protein svile poboljšava kvalitet kose povećavajući elastičnost vlasi.

elastična i jaka kosa

 

Revitabion šampon iskustva

 

Iskustva za Biomelem Revitabion šampon i kod muškaraca i kod žena su uglavnom pozitivna. Mada, ima i onih korisnika koji nisu baš zadovoljni rezultatima i to je skroz u redu.

Nekima od njih je izazvao alergijske reakcije i iritaciju kože glave, ali više o tome u negativnim iskustvima. Slede najpre pozitivna iskustva korisnika, a potom i iskustva nezadovoljnih korisnika za Biomelem Revitabion šampon za kosu.

 

Pozitivna iskustva korisnika 

Jelena je imala problem sa opadanjem kose i mesecima je pokušavala da pronađe dobar šampon. U razgovoru sa prijateljicom koja ima problem sa psorijazom, saznala je za Revitabion šampon. Odlučila je da ga kupi i isproba. Prema njenim rečima, Revitabion šampon je ojačao. Primetila je da joj je kosa hidrirana, otpornija i zdravija.

 

Jedna korisnica već nekoliko meseci koristi Biomelem Revitabion šampon za kosu. Njen problem sa psorijazom je trajao nekoliko godina i nikako nije znala kako da ga kontroliše. Isprobala je Revitabion šampon za psorijazu i oduševila se rezultatima. Osim što je izlečio psorijazu, šampon je kosi pružio hidrataciju i dubinski je nahranio.

 

Pozitivne rezultate postigla je još jedna devojka. Ona za Revitabion šampon za kosu kaže da joj je kosa postala živahnija i lepša. Šampon je umanjio svrab i crvenilo prouzrokovano psorijazom i ojačao kosu.

 

Nikola je podelio svoje pozitivno iskustvo sa ostalim korisnicima na jednom forumu. Šampon koristi već nekoliko meseci, a prve rezultate primetio je nakon mesec dana korišćenja. Zadovoljan je rezultatima i nastaviće da ga koristi.

 

Ovaj šampon za kosu oduševio je jednu četrdesetogodišnjakinju koja ima problem sa psorijazom. I ona je prve rezultate primetila posle mesec dana redovne upotrebe. Posebno joj se dopada to što pruža kosi dugotrajan efekat vlažnosti. Kosa joj je mekša, zdravija i negovanija.

 

Osim problem sa psorijazom, jedna devojka je imala problem i sa opadanjem kose. Nije to bilo drastično opadanje kose, ali je ipak primetila da joj se kosa proredila. Ona kaže da je ceo tretman Revitabion protiv opadanja kose sjajna stvar koja istovremeno rešava dva problema. Kosa joj je gušća, otpornija, a vidljivost problema ublažena.

 

Negativna iskustva korisnika 

Biomelem Revitabion šampon za kosu je izazvao alergijsku reakciju kod jedne devojke. Veoma brzo je shvatila da je reč o alergiji i prekinula sa korišćenjem.

 

Iako je poprilično dugo koristio Revitabion šampon jedan dečko nije primetio nikakvih rezultata. Šampon nije umanjio vidljivost psorijaze, a nije ni ublažio crvenilo i svrab. Uprkos upornosti i strpljivosti, šampon nije rešio ovaj problem na koži glave. Prekinuo je sa upotrebom šampona.

 

Iako je obnovio i ojačao kosu, šampon nije uspeo bar delimično da ukloni psorijazu sa kože glave. Ovo je veoma razočaralo jednu damu, jer je imala velikih očekivanja kada je reč o ovom šamponu. Neće više koristiti Biomelem Revitabion šampon za kosu.

 

vlasilan zene model

 

Ako imaš problem sa psorijazom, nije na odmet da isprobaš upravo ovaj Biomelem Revitabion šampon za kosu. Ukoliko ga isprobaš, javi nam utiske i iskustva! A do tada, sjajno bi bilo da oceniš recenziju zvezdicom na skali od 1 do 5.

Hvala na čitanju!