Recenzija za Sebamed gel za bubuljice koji „dodirom“ suši akne na licu. Otkrivamo na koji način pomaže i da li je stvarno dobar gel za akne!

 

Akne, mitiseri, bubuljice su noćna velikog broja žena, a i muškaraca. Bubuljice, osim što narušavaju izgled kože i samopouzdanje, one su nekada i veoma bolne. Pubertetske bubuljice ili lice kao u pubertetu je moguće u svim godinama. Samo, kod devojaka u pubertetu je to nekako normalnije i očekivano, a kod zrelih žena je ta borba utoliko teža.

Svi koji su se bar jednom u životu sreli sa bubuljicama znaju koliko je teško pronaći proizvod koji će rešiti taj problem, a da pritom ne pogoršaju postojeće stanje kože. Akne i bubuljice su uporni neprijatelji i veoma je teško izboriti se sa njima. 

Osim što se bubuljice ne leče lako, one ostavljaju i posledice u vidu ožiljaka. Ali nisu samo estetske posledice problem, problem je i samopouzdanje koje zbog bubuljica ostaje trajno narušeno.

Zato bi trebalo da se detaljno upoznate sa poznatim preparatom Sebamed gel za akne i da saznate na koji način vam ovaj gel u tubi može pomoći da očistite kožu od bubuljica.

 

Da li je Sebamed Clear Face gel dobar za akne?

 

Pitanje koje prvo posavljamo kada biramo neki preparat za lice kao što je gel za akne jeste – da li je dobar!?!

Kada je u pitanju Sebamed gel za akne, ipak na ovo pitanje stvarno nije lako odgovoriti. Šta znači dobar? Ono što jeste sigurni je da je Sebamed gel za akne proizvod koji je svakako vredan pažnje.

Ako ćemo prema iskustvima da sudimo, mogli bismo da zaključimo i da jeste dobar, ali i da za nešto ne pomaže. Kao što znate, učinak je uvek nešto individualno i zavisi od mnogo faktora.

Međutim, Sebamed Clear Face gel protiv bubuljica pomaže kada bubuljica već iskoči. I ovaj gel za bubuljice je zapravo brzo rešenje, trenutno, pa se kao takvo pokazalo dobro. Ali, naravno, nezadovoljnih korisnika uvek ima, pa je teško izvesti neki generalan zaključak.

S obzirom na to da Sebamed gel za akne održava normalnu pH vrednost kože, i na taj način sprečava rast bakterija, možete da verujete da je utoliko dobar za vašu kožu. Ph vrednost kože je vrlo važna, jer kada je ona narušena, nastaju problemi na koži. 

Ali naravno, nije narušena ph vrednost kože jedini uzrok nastanka bubuljica. Kao što rekosmo, kao prva pomoć Sebamed gel za akne je svakako dobar, jer će isušiti bubuljicu posle nekoliko nanošenja gela.

Postoji način da se prirodno rešite bubuljica – da ujedno sprečite njihovu pojavu i da ih se rešite ako se pojave. Sanja nam je nedavno otkrila kako je ona uspela da svoje lice očisti od bubulica. Klikom na link u tekstu https://kozmetickimagazin.com/postoji-nacin-da-se-konacno-resite-upornih-akni-i-bubuljica-iskustvo/ možete saznati ŠTA JE SANJI POMOGLO DA UNIŠTI AKNE i šta može POMOĆI i vama!

 

Zašto se tačno koristi Sebamed gel za bubuljice?

 

Sebamed gel protiv bubuljica se koristi za selektivno isušivanje bubuljica. Ovo je najjednostavnije i najdirektnije objašanjenje. Dakle, ako vam je iskočila bubuljica, Sebamed gel za bubuljice se aplicira direktno na bubuljicu sa ciljem da se brzo deluje.

Sebamed Clear Face gel protiv bubuljica je prema rečima proizvođača namenjen za borbu protiv bubuljica i kožnih nečistoća. Iz iste linije je i Sebamed Clear Face pena za čišćenje lica (pisali smo recenziju).

U svom sastavu gel ima sastojke koji isušuju akne, umiruju upalu i sastojke koji regenerišu kožu. Ali o sastojcima ćemo nešto kasnije, sada je bitno da shvatite zašto se tačno koristi Sebamed gel za bubuljice.

 

Da li je Sebamed Clear face dobar za masnu kožu?

 

Ne znam da li ste znale, ali pojava bubuljica na licu se usko povezuje sa masnom kožom. Tačnije, pojava akni se povezuje sa povećanim lučenjem sebuma. Nije nužno da je masna koža jedini uzrok nastanka bubuljica, ali to je najčešći uzrok.

S tim u vezi, Sebamed gel protiv bubuljica namenjen je masnom tipu kože. Međutim, moram da vam napomenem da Sebamed Clear Face gel protiv bubuljica odgovara i suvoj koži.

Iako Sebamed gel za bubuljice radi tako što isušuje bubuljice, proizvođači garantuju da ne isušuje dodatno kožu. Uz to, videćete da se u sastavu nalaze sastojci kod hidriraju kožu i na taj način ne dozvoljavaju da dođe do dehidratacije kože usled isušivanja bubuljica.

 

Saznajte više: Gelovi za bubuljice o kojima smo pisali recenzije!

 

Kome se preporučuje Sebamed Clear Face gel? 

 

Da li se muškarac ili žena, tinejdžer, žena u zrelijim godina ili muškarac u srednjim godinama, to nije bitno. Sebamed Clear Face gel preporučuje se svima koji imaju problem za bubuljicama ili sa stavranjem mitisera.

Sebamed clear face se posebno preporučuje ako vam iskaču one upaljene bubuljice. Tako da, morate znate znati da ne može ukloniti potkožne bubuljice. One se tretiraju na drugačiji način.

Rekli smo da je Sebamed Clear Face gel protiv bubuljica namenjen za masnu kožu lica. Stoga, svi vi koji imate masnu kožu lica koja je sklona aknama možete probati Sebamed gel za akne. Sudeći prema sastojcima možemo da vam kažemo da vam Sebamed gel za bubuljice neće škoditi, ali pozitivne rezultate ipak ne možemo da garantujemo. 

 

Sebamed gel protiv bubuljica opis

 

Sebamed Clear Face gel protiv akni je, takoreći, džepno oružje protiv bubuljica. Zašto džepno?

Zato što se Sebamed gel za bubuljice nalazi u malenoj tubi od 10 ml. Na ambalaži je istaknut brend, kao i osnovne informacije o proizvodu, naziv gela Sebamed Clear Face anti pimple gel za bubuljice, odnosno opis čemu je gel namenjen. 

Sebamed gel protiv akni je proziran, vodenast i blagog mirisa. Proizvođači poručuju da je dovoljna samo jedna kap Sebamed Clear Face gela, koja se stavlja na upaljenu bubuljicu. Iako je gel vodenaste teksture ipak ostaje blago lepljiv trag nakon nanošenja.

 

Kako se koristi Sebamed Clear Face gel?

 

S obzirom na to da Sebamed gel protiv akni dolazi u tubi, samo apliciranje izgleda tako što se stiskom tube kap Sebamed gela aplicira na upaljenju bubuljicu. Pre toga, naravno, važno je da lice bude potpuno čisto. Doduše, trebalo bi da je to pravilo za svaki proizvod za lice.

Prema rečima proizvođača Sebamed gel za bubuljice može se čak nekoliko puta u toku dana koristiti, sve dok se ne postigne željeni efekat, a efekat je isušivanje bubuljice. Efekat pravilne upotrebe Sebamed clearface gela protiv bubuljica trebala bi da bude krastica na mestu gde je nekada bila bubuljica. 

 

Sebamed gel za akne iskustva

 

Deo iskustva za Sebamed gel za akne je verovatno i najzanimljiviji, a i najznačajniji deo ove recenzije. Sebamed anti pimple gel iskustva su šarena, jer ima svega. Nećemo zaobići loša iskustva, jer je najvažnije da  svakom proizvodu imate realne informacije. 

 

Vrlo zanimljivo iskustvo je podelio Aca, a vezano je za ozbiljan problem za licem, a sa trenutnim stanjem uzrokovanim virusom covid19. Aca ima dugi niz godina problem za hormonskim aknama, koje mu se javljaju na bradi. Kaže da je svašta probao, ali da prosto trajnog rešenja nema. Njemu je Sebamed gel za bubuljice odlično trenutno rešenje. Sada, kada redovno nosi zaštitnu masku za lice, zbog virusa, kaže da mu se bubuljice i češće sada pojavljuju. Ovaj gel mu je odličan trik i protiv tih bubuljica, pa ga svima preporučuje. Uz to, kaže, da mu baš dugo traje ova tubica.

 

Mila nije fasinirana Sebamed gelom za bubuljice, ali kaže da je fino rešenje kada joj iskoči neka bezazlena bubuljica, a koja je iritira. Kada joj izađe neka upaljena bubuljica, ističe da joj ovaj gel nije od pomoći. Ali napominje da s obzirom na to da je Sebamed gel za bubuljice povoljan, a rešava sitne probleme, onda je to za nju win-win. 

 

Isidora je devojka koja nije sklona čestim upaljenim reakcijama, u vidu bubuljica na licu. Ali jednom kada joj se, kako ona kaže, pojavio “vulkan” na čelu, ona je isprobala Sebamed gel protiv bubuljica. Dva puta u toku tog prvog dana je stavila gel na bubuljicu, i dva puta u toku narednog dana. Nakon toga formirala joj se krastica na mestu te bubuljice. Tako da joj je opšti utisak dobar, pa je rekla da će povremeno i po potrebi koristiti.

 

Jovana je takođe zadovoljna Sebamed anti pimple gelom protiv bubuljica. Njeno iskustvo govori da joj se bubuljica osuši posle 24h. Doduše, napomenula je da pre pupotrebe ovog gela za isušivanje bubuljica, kao podlogu tom gelu koristi još neki proizvod protiv bubuljica. Pa možemo da zaključimo da možda gel radi brže i bolje u kombinaciji sa tim proizvodom protiv bubuljica.

 

Ana je prokomentarisala Sebamed gel za bubuljice kao ništa posebno. Njeno iskustvo je takvo i iskreno poručuje svima da ne bacaju novac. Prema njenim rečima Sebamed gel za akne prosle dva dana nešto malo umanji bubuljicu, ali se zapravo ne dogodi ništa specijalno.I napominje da treba rešavati uzrok problema, a ne samo posledicu. To je razlog više zbog koga više neće koristiti ovaj gel.

 

Petar uopšte nije zadovoljan. Po preporuci dermatologa kupio je Sebamed gel za bubuljice. S obzirom na to da ima vrlo problematično lice, da mu često izlaze akne, uzdao se veoma u Sebamed Clear Face gel protiv bubuljica. Međutim, on kaže da nije primetio baš nikakvo poboljšanje.

 

Borka je žena u zrelim godinama i kao neko ko nikad nije imao problem sa bubuljicama na licu, njen susret sa ovim problemom je poljuljao njeno samopouzdanje. Dugo je tragala za nekim rešenjem i drugarica joj je preporučila Sebamed Clear Face gel protiv bubuljica. Ona kaže da na kratke staze ovaj gel zadovoljava njena očekivanja, ali da joj bubuljice još uvek iskaču. Sada traga za rešenjem koje će rešiti njen problem sa bubuljicama zauvek.

 

Sebamed Clear Face gel sastav 

 

Sebamed gel za bubuljice sadrži sastojke koji obećavaju zdraviju kožu lica. Za mnoge od njih ste sigurno čuli i znate njihovu moć. Ali, kao i uvek, sada ćemo da vam ostavimo kompletan sastav za Sebamed Clear Face gel ovde, a o sastojcima koji su najbitniji pisaćemo detaljnije.

Svakako, Sebamed gel protiv akni može da se pohvali činjenicom da ne sadrži ulja i emulgatore.

Sastav: Aqua, Alcohol, Glicerin, Polysorbate 20, Propylene Glycol, Pantenol, Bisabolol, Alantoin, Hamamelis virginiana bark / leaf /  twig extract (ekstrakt kore, listova i grančica Hamamelisa), Hydrolyzed Silk, Cucumis sativus fruit extract (ekstrakt krastavca), Chloroxylenol, Caramel, Sodium Citrate, Sodium Carbomer, Parfum, Potassium Sorbate (kalijumova so), Sodium Benzoate (natrijum benzonat).

 

Opis sastojaka

  • Pantenol – Pantenol je provitamin B5. Pantenol je zaslužan za duboku hidrataciju kože. Takođe, pantenol poboljšava zaštitnu barijeru kože.
  • Alantoin – Alantoin je neiritirajući sastojak koji umiruje i štiti kožu. Ima sposobnost da podstakne regeneraciju kože i da ubrza procese na koži, poput zaceljivanja ranica.
  • Bisabolol – Bisabolol je aktivni sastojak kamilice. Sebamed gel protiv bubuljica uz pomoć ovog sastojka umiruje kožu koja je pod nekom iritacijom ili upalom.
  • Cucumis sativus fruit extract (ekstrakt krastavca) – Cucumis Sativus ili ekstrant krastavca. Ekstrakt krastavca ima protivupalna svojstva. Daje koži mekši i glatkiji izgled.
  • Sodium Citrate – Sastojak Sodium Citrate u Sebamed gelu za akne je zadužen da održava normalnu pH vrednost. Normalna pH vrednost kože je blago kisela, odnosno između 4 i 6.
  • Potassium Sorbate (kalijumova so) – Sastojak Potassium Sorbate i nije za pohvalu. Radi se o blagom konzervansu, a koristi se kao zamena za parabene, kako bi se usporilo kvarenje proizvoda.
  • Sodium Benzoate (natrijum benzonat) – Natrijum-benzoat deluje kao inhibitor korozije, sastojak mirisa i konzervans.

 

Kao što možete da primetite, Sebamed Anti Pimple gel može da se pohvali dobrim sastojcima, ali u svom sastavu ima i konzervanse, koji nisu baš za pohvalu.

Nadamo se da smo vam bar malo približili Sebamed gel za akne i da sada znate šta možete da očekujete od ovog proizvoda. Ako ste isprobali već Sebamed gel protiv bubuljica, voleli bismo da podelite sa nama vaše iskustvo.

Ocenite ovaj tekst zvezdicama ako vam se dopao i podelite sa prijateljima kojima će koristiti.