Ukoliko volite prirodnu kozmetiku, biljne losione i druge prirodne preparate za negu kože, onda je losion, kao sredstvo za čišćenje lica TE kao stvoren za vas.

Kada sam otvorila bočicu losiona za lice brenda „Prirodna“, utisak je bio … “prelep miris ruže”. Međutim, to nije miris ruže već je za aromu zaslužan drugi, zaista divan cveta. 

U nastavku recenzije otkriću i o kojem je cvetu reč, ali pre svega, da predstavim sredstvo za negu lica.

Pre nekoliko meseci pisali smo recenziju za njihovu Danburit kremu sa susamom, koja nas je upapravo i povezala. Recenziju o Danburit kremi sa susamom možete pročitati u linku. 

Proizvod koji je tema, odnosno losion za čišćenje lica brenda Prirodna poslat je od brenda da isprobamo i napišemo recenziju. A kao što već dobro znate, iskustva su uvek najbolja preporuka.

Stigao je i još jedan proizvod, ali biće tema naredne recenzije. 

Moja koža nije masna, već mešovita. Ali, moja jača poloina ima jako masnu kožu i sa tim stanjem se svakodnevno bori. Njemu je itekako ovaj losion dobrodošao. 

Ipak, morala sam i ja da ga isprobam i uverim se da li je sve što on kaže zaista tako.

 

Losion za čišćenje lica TE brenda Prirodna – opis

 

Počećemo sa opisom ovog mirišljavog sredstva, tj. losiona. Upoznaćemo vas prvo sa njegovim kratkim i specifičnim nazivom – TE i reći da se radi o sredstvu za čišćenje lica od masnoće (viška sebuma) i nakupljenih nečistoća na koži.

TE sredstvo za čišćenje lica

 

Ime ovog proizvoda iz kolecije losiona za čišćenje kože brenda Prirodna, priznaćete, jako je neobično i simpatično. Lako se pamti i upečatljiv je naziv. 

Pored ovog sredstva za čišćenje lica, postoji i nekoliko ostalih koji se razlikuju po nameni, te im se i nazivi razlikuju. O njima će biti više reči nešto kasnije.

 

Zašto se koristi TE losion za lice?

 

TE losion za lice je je kozmetički preparat čija je osnovna funkcija čišćenje lica i osvežavanje kože. Korisi se da očisti kožu od sakupljenih čestica prljavšrine, viška sebuma, znoja i drugih tragova prljavštine koja se lako sakuplja i taloži na koži.

Sredstvo osvežava lice, ostavlja ga čistim i sprečava da se prljavština nakuplja i tako zapuši pore, odnosno dovede do stvaranja akni i bubuljica.

Redovnom negom kože, odnosno redovnom upotrebom sprečava zapušavanje pora na koži, sprečava pojavu mitisera i bubuljica. Takođe, dezinfikuje kožu i čini je zdravom, a tako smanjuje šansu od pojave kožnih zapaljenja. 

Takođe, TE sredstvo za čišćenje lica od nečistoća Prirodna ne isušuje kožu.

Funkcija mu je slična kao što ima tonik za lice – da očisti kožu, vrati licu sjaj, blistavost i lep izgled.

 

TE losion za čišćenje lica
85%
Korisnost
TE sredstvo za čišćenje lica
95%
Cena
TE sredstvo za čišćenje lica
65%
Ambalaža
TE sredstvo za čišćenje lica
85%
Miris i tekstura

Marija i Ivona su mlade devojke koje su pronašle način da očiste svoje lice od bubuljica. Koristile su jedan prirodni tretman. Pročitajte njihova iskustva u tekstu https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-proizvod-koji-cisti-lice-od-bubuljica/.

 

Kome se preporučuje TE losion za lice?

 

TE losion za čišćenje lica brenda prirodne kozmetike Prirodna namenjen je za osobe sa masnim tipom kože. Takođe, preporučuje se i za one sa mešovitim tipom, zbog toga što je mešovita koža kombinacija masnog tipa i normalne kože.

Na ambalaži piše da je sredstvo za masnu kožu, a na sajtu je dodat opis da odgovara mešovitoj. 

To je pohvalno.

Mogu da ga koriste žene i devojke, a ali i muškarci. Kao što moj suprug koristi.

Interesantno je da danas muškarci više nego ikada vode računa o svom licu. Pod tim podrazumevam upotrebu kvalitetne kozmetike za negu kože.

TE losion za čišćenje lica

 

Suprug ga koristi jer ima veoma masnu kožu. Kad kažem veoma zaista tako i mislim. Za čišćenje lica najviše koristi alkohol (medicinski) zato što mu trenutno pomogne, a pritom i kako on kaže “ totalno dezinfikuje”. 😀

Losion TE mu je sada dobrodošao da osveži lica, proba nešto novo i mnogo bolje od opasnog alkohola:

 • proizvod koji ne isušuje lice,
 • proizvod koji miriše mnogo lepše nego što ima miris alkohola iz litarske flaše,
 • proizvod koji ostavlja sjaj, ali prijatan i osvežavajuć osećaj na licu.

Probala sam i ja TE sredstvo za čišćenje lica, zato što imam mešovitu kožu.

 

TE sredstvo za čišćenje lica – prednosi i mane

 

U kratkim crtama! Nabrojaću prednosti i mane TE sredstva za čišćenje lica, a kroz tekst u hodu napisati zašto mislim tako. Losion ima nekoliko nedostataka, ali ima i jako puno prednosti.

Prednosti:

 • prelep i prijatan miris cveta geranijum,
 • organski je sastav (na prirodnoj bazi),
 • ne isušuje kožu,
 • dugo traje,
 • kratak i ograničen rok trajanja,
 • lepo čisti lice,
 • prijatan na koži,
 • ne masti lice,
 • ne stvara iritacije,
 • praktična ambalaža za putovanja.

Mane:

 • potez kada se losion iz tubice presipa na tupfer je nezgodan za ruku,
 • intenzivan miris nalik ruži (nekome će manje prijati)
 • jako sitan print na ambalaži
 • alkohol u sastavu (manje od 0,1 %)
 • nije za skidanje šminke.

Biće više reči o ovom poslednjem – za skidanje šminke.

 

Za koga nije losion za čišćenje lica TE?

 

TE sredstvo za čišćenje lica brenda „Prirodna“ nije za osobe sa suvom kožom. 

Mislim da je razlog što ovaj losion nije za suvu kožu možda prisustvo alkohola, doduše jako malo i neprimetno (manje od 0,1% pomešano sa vodom).

Takođe, mislim da utiče i mešavina biljnih sastojaka koji su pogodnije mešovitom i masnijem tipu kože (cvet geranijum, susam).

Lista sastojaka se može videti u sastavu, ali o njemu ćete detaljno pročitati kasnije, u dnu teksta.

Evo zašto nije za suvu kožu!

Za suvu kožu postoji drugo sredstvo brenda Prirodna, koji je namenjen suvom tipu i sastavom prilagođen za suvu kožu.

 

O brendu prirodne kozmetike „Prirodna“

 

Proizvod nam dolazi od domaćeg brenda „Prirodna“, čiji je tvorac jedna mlada i ambiciozna devojka koja se zove Aleksandra. Spojivši svoje ideje, kreacije i ljubav prema prirodnoj kozmetici Aleksandra je stvorila svoj brend Prirodna. 

Sada već verno tržište ona je osvojila prvo melemima i kremama, ali je svoj asortiman proširila i sa drugim proizvodima. Ukupan asortiman brenda Prirodna čine:

 • sredstva za čišćenje lica,
 • melemi (za sinuse, podočnjake i umorne oči, protiv bolova u zglobovima, za vene i protiv ožiljaka), 
 • kreme za lice, 
 • proizvodi za negu brade (kreme i losioni posle brijanja), 
 • kreme protiv strija i celuita, 
 • kreme za telo,
 • kreme za stopala i laktove.

 

Kako izgleda TE losion za čišćenje lica brenda Prirodna?

 

Pritom, ambalaža ne može da se otvori i iscuri, jer je klasičan zatvarač tubice na zatezanje.

Postoje dve količine, odnosno pakuje se u tve tubice različitih zapremina – 50 ml i 100 ml. Obe bočice su providne, s’tim što je od 100 ml nešto veća.

Ja imam bočicu koja sadrži količinu od 50 ml. Rok trajanja je sedam meseci od datuma proizvodnje. To je jasan pokazatelj da se radi o prirodnoj kozmetici (bez aditiva i veštačkih konzervanasa).

Rekla sam da je mana, po meni, način nanošenja sredstva na tupfer pre čišćenja. Lično, ja više volim da brže izlazi tečnost iz tubica, konkretno sada ovog losiona. Ovde je princip – kap po kap (što na neki način kontroliše potrošnju i rasipanje).

Takođe, jako su sitna slova na nalepnicama. Pošto moj vid nije zavidan i nosim naočare za čitane, jako sam morala da napregnem oči kako bi pročitala uputstvo na pozadini tubice.

Sam losion za lice (tečnost) je providan, kao voda, pritom prelepo miriše. Aktivni sastojak savršenog i prirodnog cvetnog mirisa (koji se meni jako puno dopada) je cvet geranijum.

TE sredstvo za čišćenje lica

 

Kako se koristi TE prirodno sredstvo za čišćenje lica?

 

Sledi postupak za uputstvo upotrebe sredstva za čišćenje lica.

TE losion za čišćenje mešovite i masne kože koriti se isključivo nanošenjem na tupfer. Ne na prste i ne u šake kao da se umivate, već isipanjem na tupfer ili na komad vatice.

Takođe, sredstvo se koristi isključivo na čistoj koži. Prethodno se podrazumeva umivanje i skidanje sloja šminke (ukoliko se češće šminkate).

Brzo čisti i temeljno skida prljavštinu sa kože, a dovoljno je samo da se pređe nekoliko puta lice. Dovoljan je jedan tupfer, ali ukoliko vam je koža takva da zahteva više tečnosti, može i nekoliko tupfera da se koristi.

Nakon što očistite kožu sredstvom nema potrebe da se umivate, jer ne treba da se ispira nakon nanošenja.

Najbolje je da se koristi samo za čišćenje i osvežavanje lica, ali ne pokušavajte da skidate šminku, kreon, maskaru, lajner… Jer, znajte da malo teže skida tragove preostale šminke.

No, kao što se moglo i videti iz svega opisano, nije skidanje šminke ni namena sredstva, ali spominjem jer postoje proizvodi koji to mogu pošto su univerzalni.

Ne kažem da sredstvo neće uspeti da je skine, jer hoće jedan deo, ali…. U tom slučaju je potrebno da istrošite više, plus više tupfera i da jače trljate kožu. Ovo uglavno ne izaziva iritacije, ali koža trpi svaku promenu.

 

Kakva su iskustva za TE prirodno sredstvo za čišćenje lica?

 

U više navrata sam spomenula da je TE losion zaista prijatan na licu. Odgovara masnoj koži, kao i mešovitoj.

Kada se očisti osećaj na koži je lep. Lice prijatno miriše i miris dugo traje.

 

Iskustvo mog supruga je sledeće. Ima jako masnu kožu, lako se i ubrzano dosta znoji, pritom je sklon pojavi bubuljica. Do skoro je koristio medicinski alkohol za lice, samo iz jednog razloga – da mu što više isuši kožu. Ali, pošto svežina kratko traje postupak mora često da ponavlja. I to nije dobro, jer oslabljuje odbrambeni mehanizam.

Sa losionom TE bila je druga priča. Kada očisti kožu nema nikakvog peckanja, koža mu nije isušena već je i dalje elastična, a glatka (nije masna). Naravno dezinfikovana je i čista. Sviđa mu se jer se ne masti brzo posle brisanja (nakon skidanja masnoće), posebno kritičan deo T-zona i nos. Prijatno se oseća, dopada mu se miris (iako je više za žene nego za muškarce). Koristi ga dva do tri puta dnevno (kada ustane, posle posla popodne i uveče pred spavanje).

 

Kakav je osećaj na licu posle čišćenja losionom TE?

 

Nakon što se lice očisti, idealno je da se nanese krema za lice. Kao što sam rekla, sredstvo ne isušuje ali se ipak oseća blago zatezanje kože i to je normalno.

Nekome će manje prijati, a svakako je stvar individualna. Osim toga, krema je dobro da se koristi jer će istog trena da hidrira i opusti zategnutu kožu.

 

TE sredstvo za čišćenje lica sastav

 

Sastav koji ima TE losion za mešani i masni tip kože je sledeći: geranijum, susam, voda, manje od 0.1% alkohola. Radi se prirodnoj kozmetici i 100 % organskom prozvodu.

Losion je bez glutena. Na gluten mnoge osobe mogu biti osetljive, a u kozmetici se koristi da veže ostale sastojke.

TE sredstvo za čišćenje lica

 

Geranijum

Geranium ili biljka zdravac je lekovita biljka prijatnog mirisa, koja se tradicionalno koristi u narodnoj medicini. Sve više je njena primena i u kozmetici, posebno ako su u pitanju kožne upale i zapaljenja.

Kada je u pitanju nega kože i upotreba u kozmetici, biljka zdravac ili cvet geranijum našao je svoju primenu u proizvodima za ličnu negu u vidu eteričnog ulja geranijuma. Kao ulje se zatim dodaje u sredstva za negu kože. U losionima i proizvodima za masniju kožu se veoma često koristi jer ima antibakterijsko dejstvo, antioksidans je, zatim skuplja proširene pore i daje koži prijatan miris.

Po mirisu je najsličniji mirisu ruže. Predivna osvežavajuća aroma je još jedan od razloga za njegovu upotrebu u kozmetici. Zbog prijatnog mirisa takođe pomaže da se smanje uznemirenost i stres, a takođe popravlja i raspoloženje (kao aromaterapija).

 

Susam

Susamovo ulje u kozmetici ima veoma rasprosranjenu ulogu iz više razloga. Prvo i navažnije je naravno što je zdravo. Zatim, bogato je vitaminima E i B, zatim mineraima (gvožđe, kalcijum, bakar, cink, mangan), esencijalnim omega masnim kiselinama i pogodno je za sve tipove kože. Susamovo ulje odgovara kako suvom tipu kože, tako i kombinovanoj i masnoj koži koja je sklona ubrzanom mašnjenju, aknama, iritacijama, upalama i slično.

Dodatno, za ulje susama kaže se da je alergen, jer ima antibakterijsko dejstvo, sprečava upale i ima antivirusna svojsta. Zbog toga je njegova lekovitost još od davnina potrvrđena. Takođe, prirodni je antioksidans jer sprečava dodatnu iritaciju kože štiteći je od štetnog uticaja slobodnih radikala.

Za masnu kožu se koristi jer uklanja nečistoće iz pora i olakšava njihovo prirodno sužavanje, pomaže prilikom lečenja akni, deluje protivupano, čisti i regeneriše kožu. Dodatno, susamovo ulje hidrira lice, ima prirodnu UV zaštitu i smanjuje vidljivost ožijaka.

 

Alkohol

Alkohol nije toliko popularan sastojak u kozmetičkim preparatima za negu kože. Ima razloga za to, ali i pored svega, alkohol ima svoju ulogu – da pomogne koži (samo ako se ne koristi kao čist koji je štetniji i ako je u jako malim količinama). Kada je u pitanju nega kože ima ga naviše u tonicima i losionima, ponekad u micelarnim vodama, u sastavu krema za lice i drugim proizvodima za negu ili čišćenje lica. 

Prednosti alkohola u kozmetici: ima antibakterijsko dejstvo (u losionima), smanjuje upalu, efikasno topi i skida masnoću sa kože, konzervans je i utiče na rok trajanja proizvoda, održava miris (da duže traje).

Nedostaci alkohola u kozmetici su: može da isuši koži, ne obnavlja je i nema hranljiva svojstva, može da oslabi njen površinski sloj, odnosno da oslabi prirodni odbrambeni mehanizam kože (ako je u velikim količinama u kozmetici), ne odgovara podjednako svim tipovima kože.

 

Ostali prirodna sredstva za čišćenje lica brenda Prirodna

U nastavku sam izdvojila kompletnu kolekciju svih proizvoda – losiona za čišćenje lica brenda „Prirodna“:

 • TE sredstvo za čišćenje lica za mešani tip kože,
 • ​​BE sredstvo za čišćenje lica za suvu kožu,
 • NA sredstvo za čišćenje lica za normalni tip kože,
 • MO sredstvo za čišćenje lica za masnu kožu,
 • AK sredstvo za čišćenje lica protiv akni i mitisera za sve tipove kože,
 • SV sredstvo za čišćenje lica za sve tipove kože.

 

Sredstvo za čišćenje mešovite i masne kože TE – cena i gde kupiti

 

TE sredstvo za čišćenje lica, kao i drugi losioni mogu se kupiti slanjem porudžnine direktno na sajtu ovog brenda (putem mejla). Link do sajta je u nastavku – Prirodna losioni za lice.

Takođe, imaju profile na društvenim mrežama, konkretno Instagram nalog i Facebook. Na instagramu su najaktivniji, pto se primećuje po atraktivnoj instagram stranici.

Tamo ih možete zapratiti i takođe poručiti proizvode direktno putem poruka.

Šalju pošiljke brzom poštom, a paket stiže za najviše nekoliko dana.

 

Za kraj!

Ocenite recenziju ocenom od 1 do 5!

Negujte kožu i čuvate svoje lice, a kako drugačije nego prirodnom kozmetikom!

Slični proizvodi (recenzije):