Bubuljice na leđima su upornije od bubuljica na licu i mogu biti jako neprijatne. Saznajte kojim preparatima da ih se rešite jednom zauvek.

 

Bubuljice na leđima i ramenima su vrlo neprijatna pojava kako na ženskom, tako i na muškom telu. Žene vole da otkriju leđa i ramena tokom letnjih meseci, a ukoliko su akne na leđima vidljive prizor je zaista neprivlačan. A to nažalost to ne izgleda lepo kada imate dosta bubuljica na leđima.

Na leđima se mogu pojaviti i potkožne bubuljice, a često su jako velike. Nikako ih ne smete dirati. Mogu se pojaviti kako kod mlađih osoba, u pubertetu, a tako i kod starijih.

Zaista je teško rešiti se bubuljica na leđima, ali nije nemoguće. Zato, pročitajte tekst do kraja i saznajte zašto nastaju bubuljice na leđima i kako možeš da se izleče.

 

Zašto se prave bubuljice na leđima

 

Bubuljice mogu nastati svuda – na licu, na leđima, na grudima, kao i mitiseri. Kada su u pitanju bubuljice na leđima i grudima, one nastaju kada posredi postoji neki problem koji ih izaziva. Da bi akne na leđima nestale, mora da se otkrije uzrok njihovog nastanka. Isto važi i kada su u pitanju mitiseri na leđima. 

Uzroci su različiti, i svi zahtevaju posvećenost da bi se rešili. Najvažniji uzroci nastanka bubuljica na leđima:

  • Netolerancija na neku namirnicu ili loša ishrana,
  • Pogrešna higijena,
  • Genetika,
  • Hormonske promene,
  • Masna koža,
  • Stres.

 

 

Bubuljice na leđima uzrok

 

Kao što možete da zaključite, uzrok nastanka akni, pa tako i bubuljica na leđima može biti bezazlen, a može imati i komplikovaniji tok, koji zahteva ozbiljno tretiranje. Zato ću vam sada svaki uzrok malo detaljnije pojasniti, da biste mogle da ga prepoznate.

 

Bubuljice na leđima ishrana

Hrana koja je teška, masna, previše začinjena veoma intenzivno utiče na kožu. Bubuljice na leđima će se sigurno pojaviti ako je vaš obrok previše začinjen, ili masan. Takođe, ako ste netolerantni na neku namirnicu, koža na leđima može da reaguje na ovaj način. 

 

Neadekvatna higijena kao uzrok nastanka bubuljica na leđima

Loše higijenske navike mogu uzrokovati bubuljice na leđima i ramenima. Pod lošim higijenskim navikama podrazumeva se korišćenje preparata za održavanje higijene koji ne odgovaraju vašoj koži. Proizvodi koji su teški i masni, koži ne odgovaraju i zbog toga mogu nastati akne na leđima.

Takođe, neredovno menjanje posteljine, ili garderobe mogu uzrokovati bubuljice na leđima i ramenima. Usled znojenja i prljavštine, bakterije se razmnožavaju na posteljini i garderobi, pa tako i nastaju.

 

Genetika

Ako su možda vaši roditelji ili najbliži srodnici imali probleme sa bubuljicama na leđima, onda je velika verovatnoća da ćete ih imati i vi. Zato, pogledajte oko sebe, razgovarajte i saznajte da li je genetika uzrok nastanka vaših bubuljica na leđima.

 

Bubuljice na leđima hormoni

Hormonske promene u organizmu dovode do mnogih problema, između ostalog, i akne na leđima su rezultat tog poremećaja. Hormonske promene se mogu dogoditi bilo kada, ali najčešće su u pubertetu

 

Masna koža i bubuljice na leđima

Prekomerno lučenje sebuma dovodi do pojave bubuljica. Kada se koža masti, javljaju se zapošene pore, a rezultat zapušenih pora su bubuljice. Takođe, prekomerno znojenje ispod garderobe, zbog nepravilnog rada lojnih žlezda uzrokuje akne na leđima.

 

Bubuljice na leđima stres

Ako ste često pod stresom, onda akne na leđima nastaju verovatno i zbog toga. Kada ste pod stresom, dolazi po češanja, diranja prstima, ali i do povećanog lučenja sebuma. U svakom od navedenih slučajeva mogu nastati bubuljice na leđima. Utičite na sebe, smanjite stres i primetićete promene.

 

Kako se rešiti bubuljica na leđima?

 

S obzirom na to da sada znate zašto su imate bubuljice na leđa, možemo da pređemo i bubuljice na leđima kako ih ukloniti. Bitno je da rešenje postoji, da to nije stiskanje, grebanje i ceđenje, već da je na korak od vas. 

Ovaj problem imale su i Nevena i Jovana, ali je važno to da su uspele da ih se reše. Dugo su pokušavale da nađu neki proizvod koji bi im pomogao da očiste kožu od, ali ništa nije pomagalo dok nisu pronašle losion za čišćenje lica i gel koji im odgovara. Njihova iskustva pročitajte u ovom tekstu https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-najbolje-resenje-za-bubuljice-provereno/.

 

Antibiotici

Nadam se da znate da ni slučajno ne smete na svoju ruku uzimati antibiotike. Bubuljice sa leđa se mogu lečiti antibioticima, ali samo kada stručno lice to odredi. Antibiotici se mogu površinski koristiti protiv bubuljica, a mogu se koristiti i oralno. Sve zavisi od preporuke dermatologa.

 

Hormonska terapija

Jedan od načina kako ukloniti bubuljice sa leđa jeste da pijete hormonske pilule. Tj. one će nestati posle upotrebe hormonskih pilula. Ali to samo u slučaju kada je ustanovljen hormosnki disbalans u organizmu. Kada utvrdite da akne na leđima nastaju zbog hormonskog disbalansa, dobićete hormonsku terapiju, koja će rešiti i problema sa bubuljicama na leđima.

 

Salicilna kiselina

Sigurno ste do sada čule da je salicilna kiselina odlična protiv bubuljica, a to važi takođe za bubuljice na leđima i grudima, gde se isto mogu javiti pošto je koža tanka i osetljiva. Dovoljno je samo da koristite preparate za osetljivu kožu za salicilnom kiselinom, da bi bubuljice sa leđa mogle prirodno nestati.

 

AHA i BHA kiseline

I o AHA i BHA kiselinama ste sigurno slušale do sada, odnosno o njihovim moćima kada je u pitanju borba sa bubuljicama. Alfa hidroksi kiseline (AHA) uklanjaju mrtve ćelije, a beta hidroksilne kiseline (BHA) uklanjaju bakterije. Na ovaj način AHA i BHA kiseline uklanjaju problematične i uporne bubuljice sa leđa.

 

Cink

Cink je prirodan tretman protiv bubuljica na leđima. Cink se može unositi kao suplement, a može i površinski, zavisno od preporuke stručnog lica. Mnogi preparati za uklanjanje bubuljica na leđima, kao što su cinkova mast, cinkova pasta, krema sa cinkom i slični, sadrže u sastavu cink.

 

Bubuljice na leđima prirodno lečenje

 

Postoji zaista mnogo načina za lečenje i preparata za uklanjanje bubuljica na leđima, a kao što smo reli – nikako ceđenje.

 

 

Zato je ono što nam dolazi iz prirode je svakako najbolji izbor. Mislim da ne moramo da napominjemo zašto je važno da koristimo prirodnu kozmetiku, tj. da sve što primenjujemo na našoj koži bude prirodno, zdravo i bezbedno za kožu.

Zato, mnogo se radujemo što i ovaj estetski problem na leđima možemo rešiti na prirodan način. Prirodna kozmetika je odličan izbor i sigurno može pomoći u uklanjanju bubuljica sa leđa. Prirodni preparati odnosno prirodna kozmetika sadrže sastojke koji nam dolaze iz prirode, pa samim tim znamo da sa time nema greške. 

Preparati za uklanjanje bububljica na leđima koji sadrže benzol peroksid, cink, voćne kiseline (AHA i BHA kiseline) su dobar izbor, ulje čaevca, aloja vea, ekstrakt kore hrasta… Ti sastojci će ukloniti bakterije i mrtve ćelije i tako će pomoći u borbi protiv bubuljica, dok preparati koji sadrže neke hemijske elemente nisu dobri za kožu i pogoršaće stanje kože na leđima.

Evo kako konkretno na prirodan način rešiti problem sa bubuljicama na leđima. Pogledajte video.

Preparati za bubuljice na leđima

 

Kao za sve druge probleme koji nam se javljaju na koži, i za bubuljice sa leđa postoje preparati. Mi smo veliki zagovornici svega što nam dolazi iz prirode, pa samim tim i preparata koji su potpuno prirodni. 

Za sušenje bubulica, odnosno negu kože koja je sklona aknama možete koristiti gelove protiv bubuljica, kreme, losione, medicinske preparate na preporuku lekara, pene ili gelove za umivanje i slično.

Predstavićemo sada odlične preparate za uklanjanje bubuljica sa leđa.

 

Aknolin losion za čišćenje lica i gel za bubuljice 

 

Za Aknolin koristici kažu da je nešto najbolje za akne. A pošto se akne pojavljuju i na leđima, može se koristiti i za akne na leđima. Aknolin tretman je prirodni tretman za lice, jer čisti kožu od nečistoća i bubuljica.

Tretman umiruje kožu, reguliše lučenje sebuma, smanjuje upalu. Ovaj tretman protiv bubuljica u svom sastavu ima potpuno prirodne sastojke.

Aknolin tretman protiv bubuljica čine dva proizvoda: 

  • Aknolin gel protiv bubuljica – prirodni gel koji čisti kožu, umiruje je, suši bubuljice, podstiče regeneraciju i opravak kože.
  • Aknolin losion protiv bubuljica – prirodni losion koji na prirodan način čisti kožu, hrani je vitaminima, sprečava bubuljce da se ponovo pojave.

Rezultate upotrebe Aknolina za bubuljice vidljivi su već posle 4-6 nedelja. Ako ga koristite na leđima više neće biti akni, koža će biti mekana i glatka, bubuljice sa leđa će se povući.

Čak i ožiljci od bubuljica i flekice će biti manje vidljivi.

Mi smo pisali smo temeljnu recenziju i iskustva za ovaj prirodni tretman protiv akni – Aknolin gel i losion protiv bubuljica.

 

Aknolin gel i losion za bubulice

 

Acknes gel za bubuljice

 

Ackens gel Esi ima zadatak da smanji upalu kože, crvenilo i druge infekcije. Osim toga, Acknes gel za bubuljice treba da ukloni postojeće bubuljice i da spreči pojavu novih. 

Redovnom upotrebom Esi Acknes gel za bubuljice obećava da će smanjini pojavu ožiljaka od bubuljica i da će regulisati hiperpigmentaciju. Takođe, ovaj gel protiv akni, mitisera i bubuljica ima umirujuće i antibakterijsko dejstvo. 

Lučenje sebuma se takođe smanjuje se njegovom upotrebom, što je i jedan od uzroka nastanka bubuljica. Acknes gel sadrži vitamine A, E i F, koji stimulišu obnovu kože. Međutim, ovaj gel kod nekih korisnika može i previše da isuši kožu i da na taj način izazove iritaciju i crvenilo. 

Pisali smo recenziju – Acknes gel za bubuljice!

 

Klindamicin gel za akne 

 

Klindamicin gel za akne ili Clindasome gel je preparat protiv bubuljica koji spada u grupu antibiotika. I nadam se da vam je ovde već jasno da ga nikako ne bi trebalo uzimati “na svoju ruku”. Klindamicin gel za bubuljice deluje antibakterijski. Ovo je mast iliti gel za bubuljice koji se nanosi direktno na bubuljice sa ciljem da ih sasuši. 

Mana Klindamicina je što u svom sastavu ima mnogo štetnih sastojaka. Osim toga, može da se dogodi i da previše isuši kožu, a znate da tako nastaju iritacije na koži. 

Klindamicin gel za bubuljice dubinski poridre u kožu i rešava bakterijski uzrok nastanka bubuljice. Važno je da znate i da ukoliko se dugo koristi Clindasome gel, može doći do rezistentnosti. Odnosno ovaj gel više neće delovati na kožu.

Pisali smo recenziju – Klindamicin gel za akne i losion protiv bubuljica.

 

Afrodita gel za bubuljice

 

Afrodita gel za bubuljice Young&Pure namenjen je svima koji imaju problem sa bubuljicama. Ovaj gel za bubuljice koristi se ciljano, da sasuši bubuljicu. Ipak, Afrodita Young and Pure gel ne može da se pohvali dejstvom na potkožne bubuljice. One bolne, masne potkožne bubuljice neće izlečiti Afrodita gel za bubuljice, to je bitno da znate.

Nakon nanošenja ovog gela upaljeno mesto bi trebalo da se umiri. Crvenilo bi trebalo da se smanji, a bubuljica da se osuši. Bitno je da Afrodita gel neće zatvoriti pore na leđima, pa neće ni izazvati nove bubuljice. 

Pisali smo recenziju – Afrodita gel za bubuljice i iskustva.

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Nadamo se da smo vam ovim tekstom pomogli, i da ćete ubrzo prošetati golim leđima po gradu. Ženstvenost se ističe upravo tako.

Ako imate iskustva se nekim od ovih preparata, značilo bi nam da podelite iskustvo sa nama. A ako neka vaša drugarica ili drug ima bubuljice na leđima, podelite ovaj tekst sa njima.

Ocenite ovaj tekst ako vam se dopao, a mi vam spremamo još zanimljivih tekstova.