Fitoval kapsule za kosu su jedno od mogućih rešenja ukoliko imate problem sa opadanjem kose! Otkrivamo iskustva i da li one stvarno pomažu!

 

Kada je naša kosa beživotna, opada, proređuje se, bićemo zaista frustrirani. Jer, nema ničeg lepšeg od lepe i negovane kose.

Ali, pored šampona i adekvatne nege kose ponekad mogu da budu korisni i suplementi za kosu kao što su Fitoval kapsule koje se koriste za problem opadanja kose. 

 

vlasilan zene model

 

Šta su i zašto se koriste Fitoval kapsule?

 

Fitoval kapsule za kosu predstavljaju kombinaciju minerala i vitamina u tableti, koje se koriste za negu kose. Konkretno, koriste se protiv opadanja odnosno, za zdraviji rast kose.

Korišćenje Fitoval kapsule protiv opadanja kose će dovesti do rasta kose jer hrane koren i obnavljaju je od korena do vrha. Kapsule za kosu se koriste pre svega za učvršćivanje kose, poboljšavaju strukturu dlake i pospešuju obnavljanje iste.

Upotreba Fitoval kapsula će definitivno obezbediti sve potrebne vitamine i minerale koji će našu kosu obnoviti. Ono što će upotreba Fitoval kapsula obezbediti jeste sprečavanje prekomernog opadanja kose. 

Dodatno, pored kose mogu se koristiti i za nokte, zahvaljujući bogatim vitaminima. Naši nokti koji su podložni oštećenju i koji su krhki, takođe mogu biti obnovljeni i učvršćeni.

Da sumiramo, Fitoval kapsule za kosu mogu se koristiti:

 • protiv opadanja kose,
 • za rast kose,
 • za jačanje korena kose,
 • za obnavljanje kose,
 • za jačanje noktiju.

 

Kako deluju Fitoval kapsule za kosu?

 

Fitoval kapsule za kosu deluju na koren kose i ono što je zaista odlično da problem rešavaju dajući telu sve neophodne minerale i vitamine. To se, naravno, odražava na celokuno telo, pa tako i na kosu.

Dejstvo koje imaju Fitoval kapsule za rast kose je pre svega kompletna nega kose, ali i ishrana korena kose. Namenjeni su svim problemima koji se javljaju kod kose koja prekomerno opada.

Kada je kosa oštećena, to se zaista vidi. Na opadanje kose mogu uticati mnogi faktori, i mehanički a i hemijski. Ako imamo neki problem u telu, to će se verovatno odraziti i na našu kosu.

Sa problemom opadanja kose susrela se Ema, koja je podelila sa nama svoje iskustvo i rekla šta joj se desilo. Nekontrolisano joj je opadala kosa, mrsila se, kidala i drastično izgubila na kvalitetu. Probala je svašta, ali ništa joj nije pomagalo da smanji opadanje kose, sve dok nije pronašla prirodno rešenje za svoj problem! Zato je i podelila svoje iskustvo, šta joj se desilo i kako je uspela da se izbori sa opadanjem kose. Pročitajte na plavom linku https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-zaustavila-opadanje-kose-i-povratila-samopouzdanje/.

 

Fitoval kapsule uputstvo za upotrebu

 

Kada su u pitanju Fitoval kapsule za kosu, postoji posebno uputstvo za upotrebu. Kao i kod korišćenja leka, tako i kod kapsula postoji doziranje.

Pre svega, Fitoval kapsule za brži rast kose nisu namenjen deci ispod 15 godina. Odrasli i deca iznad 15 godine trebaju uzimati 1 kapsulu dnevno, između obroka ili nakon jela. Ono što se takođe preporučuje je da ako se uzima kapsula, obavezno uzima i dosta tečnosti.

Ne preporučuje se da se kapsule uzimaju u većim dozama od preporučene, tj. ne više od 1 kapsule dnevno. Takođe preporuka je da se uzimaju najviše dva do tri meseca kako bismo videli rezultate.

 

Fitoval kapsule za kosu

 

Da li Fitoval kapsule goje?

 

Mi žene bismo stvarno svašta uradile za lepotu. Ali ako bismo birale između zdrave kose i viška kilograma, da li ima dileme šta bismo odabrale?

Mnogi se slažu da sve tablete za rast kose dovode do povećanja apetita. To je zbog vitamina koje sadrže. 

Što se Fitoval kapsule za kosu tiče, nije navedeno da mogu dovesti do povećanja težine. Ali se navodi da Fitoval kapsule predstavljaju dodatak ishrani koji ne može biti zamena za raznovrsnu ishranu, koja je neophodna za naše zdravlje.

 

Koje sastojke sadrže Fitoval kapsule za kosu?

 

Sastojci kada je u pitanju tableta su od posebne vežnosti. Jeste da je isto tako veoma bitno i šta stavljamo na naše telo, i na našu kosu. Evo šta sve sadrže Fitoval kapsule za rast kose:

Medicinski kvasac (kompleks vitamina B i to B1, B2, B5, B6 i B12 i folna kiselina), cinkov sulfat, želatin, cistin, gvožđe, kalcijum D-pantotenat, bakat sulfat, tiamin mononitrat, riboflavin, piridoksin hidroklorid, cijanokobalamin.

 

Kvasac

Veliki značaj kvasca u kozmetici je dobro poznat. Značaj je pre svega u tome što kvasac sadrži obilje vitamina B. A vitamin B je veoma dobar i za zdravlje naše kože ali i naše kose.

Pored vitamina B, kvasac sadrži i aminokiseline ali i minerale kao što su fosfor, kalijum, cink, gvožđe, kalcijum, magnezijum.

 

Cistin

Cistin je aminokiselina koja sadrži sumpor a on je odgovoran za stvaranje vezivnog tkiva kose, kože i noktiju.

Ovde moramo naglasiti da ni jedan sastojak nije sumnjivog porekla, i da oni koji nam zvuče nepoznato predstavljaju ustvari provitamine B vitamina.

 

Folna kiselina

Folna kiselina za kosu predstavlja još jedan u nizu vitamina za kosu, jer pomaže da se kosa ojača, zdravije i bujnie raste, a takođe dovodi o do njenog jačanja iz korena.

 

 

Kome se preporučuju Fitoval kapsule?

 

Svi koji imaju problem sa opadanjem kose, žele da stimulišu rast dlake, ili oni koji imaju uopšte beživotnu i oštećenu kosu, mogu koristiti ove Fitoval tablete protiv opadanja kose.

Takođe, svima koji imaju smetnje u rastu i obnavljanju kose, imaju osećaj prekomernog opadanja kose, se preporučuju da koriste Fitoval kapsule za kosu.

Ako je kosa tanka i slaba, zahtevaće dodatnu negu, vitamine za kosu ili suplemente koji će je obnoviti. A kao skup vitamina i minerala, Fitoval kapsule za rast kose su pogodne za upotrebu.

 

Kome se ne preporučuju Fitoval kapsule?

 

Ukoliko neko već koristi neke suplemente i dodatke ishrani, a planira da proba Fitoval kapsule za kosu, potrebno je da se posavetuje sa lekarom.

Takođe, u trudnoći i u periodu dojenja Fitoval kapsule za brži rast kose se ne preporučuju jer ne postoje istraživanja koja dokazuju da su u ovim stanjima kapsule bezbedne.

 

Količina i ambalaža za Fitoval kapsule za kosu

 

Kutijica Fitoval kapsula za kosu sadrži 60 kapsula. Tako je i na ambalaži naznačeno. Kapsule pripadaju slovenačkoj KRKA kozmetici koja ima tradiciju dugu preko 60 godina.

Kutija u kojoj se kapsule nalaze je narandžaste boje sa dosta crvenih delova. Celokupna linija Fitoval proizvoda koji su namenjeni borbi protiv gubitka kose, nalaze se u ambalažama iste boje.

 

 

Koliko traje pakovanje Fitoval kapsula?

 

S obzirom na to da je preporučena doza jedna kapsula na dan to znači da pakovanje traje oko 2 meseca. Potrebno je pratiti uputstvo i ne uzimati više od preporučene doze Fitoval kapsula.

 

Kada se očekuju rezultati?

 

Kod svih suplemenata koje uzimamo ne možemo očekivati neko čudo odmah nakon korišćenja. Potrebno je da neko vreme prođe, da bismo imali prve efekte.

Tako je i kada su u pitanju Fitoval kapsule za brži rast kose, gde se preporučuje da se koriste 2 do 3 meseca, na način koji je naveden. Takođe je istaknuto da će upotreba dati bolje rezultate ukoliko se koristi celokupna linija Fitoval priozvoda namenjena rešavanju problema opadanja kose:

 

Fitoval kapsule neželjena dejstva

 

U načinu upotrebe ja navedeno da se Fitoval kapsule za kosu koristi između obroka ili nakon obroka, uz uzimanje dosta tečnosti. Ukoliko se ovaj način upotrebe ne poštuje, može doći do poremećaja sistema za varenje.

Ukoliko se uzme više od preporučene doze, može doći do umora, glavobolje.

Takođe, kapsule za rast kose Fitoval sadrže boje, pa se na boje može javiti alergijska reakcija. Alergijska reakcija se može javiti kod ljudi koji su osetljivi na aspirin.

 

Fitoval kapsule prednosti

 

Iako se mogu manifestovati neželjena dejstva u pojedinim slučajevima nakon upotrebe, sigurno je da neće svako osetiti ili imati iste simptome (ako dođe do njih). Zato, za Fitoval kapsule koje su namenjene rešenju problema opadanja kose i za regulisanje rasta nove kose, se može slobodno reći da imaju neke prednosti:

 • sprečavaju prekomerno opadanje,
 • podstiču rast kose,
 • sadrže kompleks B vitamina, koji je inače veoma bitan za naše zdravlje,
 • pored kose utiču i na obnavljanje noktiju (Fitoval kapsule za nokte),
 • dugotrajne su jer sadrže 60 kapsula.

Fitoval kapsule za kosu

 

Fitoval linija protiv opadanja kose

 

Slovenačka KRKA kozmetika ima zaista dugu tradiciju. Takođe, imaju širok asortiman priozvoda pa tako i šampone protiv opadanja kose, protiv peruti, šampone za oštećenu kosu, losione, kao i kapsule.

Od KRKA kozmetike i Fitoval linije protiv opadanja kose postoje tri preparata:

 • Fitoval šampon – u ambalaži od 100 ml
 • Fitoval kapsule
 • Fitoval losion

 

Šta su Fitoval ampule za kosu?

Zapravo, Fitoval ampule za kosu ne postoje. Zbog nedoumica koje vladaju naglasićemo da Fitoval kapsule nisu isto kao Fitoval ampule za kosu, jer ampula nema.

U zvaničnoj ponudi Fitoval proizvoda za negu kose ne postoje Fitoval ampule za kosu, već samo kapsule. Zbog manje-više sličnosti u ambalažama često dolazi do mešanja ovih preparata.

 

Fitoval kapsule za kosu iskustva

 

Iskustva za Fitoval kapsule su interesantna.

Kako ni jedan preparat ne može svima odgovarati, tako ni Fitoval kapsule za kosu ne odgovaraju svima pa se iskustva dele na pozitivna i negativna.

 

Pozitivna iskustva su sledeća

Milica je imala problem sa opadanjem kose. Kaže da to nije bilo preterano opadanje kose, ali je uvek nakon pranja imala dosta kose u slivniku. Više voli da problem rešava u korenu nego da isprobava ostale preparate pa se zato odlučila da proba Fitoval kapsule za kosu. Kupila je u apoteci kapsule i ona je nakon 2 meseca rekla da je zadovoljna.

 

Sara je kupila Fitoval kapsule za rast kose jer je čula da utiču na rast kose. Bila je malo skeptična da li će zaista raditi. Nije imala konkretan problem sa gubitkom kose, ali dužina je bila njen problem. Nakon 3 meseca ona je imala zaista zavidan efekat. 

 

Milan je imao problem sa opadanjem kose. Kako je vreme prolazio njegova kosa bila je sve više proređena. Hteo je da nađe rešenje i u apoteci je dobio davet da proba Fitoval kapsule za kosu, ali u kombinaciji sa Fitoval šamponom koji namenjen rešavanju problema gubitka kose. U kombinaciji sa šamponom on je i brže dobio rezultat. Nakon mesec dana, videla se razlika jer je njegova kosa postala gušća.

 

Slobodanka je primetila da joj kosa opada mnogo intenzivnije od kako je ušla u menopauzu. Na preporuku prijateljice odlučila je da proba Fitoval kapsule protiv opadanja kose. Ona je primetila da joj kosa manje opada, i da je pored toga počela da raste.

 

Sandra je vodila računa o stilu života, volela je zdrav život. Ali od kako je postala mama, nije više imala dovoljno vremena za sebe. To je dosta teško prihvatila. Neprospavanen noći i dodatni stres ostavili su traga na njenoj kosi. Pored svega, njena uvek lepa i duga kosa počela je prekomerno da opada. Uvek je više volela da problem rešava izntra. Pošto bebu nije dojila, odlučila je da proba.

 

Negativna iskustva u korišćenju Fitoval kapsula za kosu

Violeta je rekla da ona nije zadovoljna kako su delovale Fitoval kapsule za rast kose. Naime, čula je za kapsule i bila je baš uzbuđena da iste proba. Ali nakon 2 meseca korišćenja ona je navela da nije dobila rezultate. Njen problem je bila kosa koja je jako sporo rasla, pa je probala da je korišćenjem kapsula oporavi. Očekivala je da će kosa brže rasti i da će moći češće da je skraćuje i brže oporavi. Rezultat je, nažalost, izostao. Ili ona nije bila dovoljno uporna.

 

Iako je na uputstvu navedeno da se koristi jedna kapsula dnevno, i da se ne preporučuje da se doza prekorači, Saša je dobio drugačiji savet. Njemu je dermatolog preporučio Fitoval kapsule protiv opadanja kose jer je imao problem sa prekomerinim opadanjem kose. Dermatolog je savetovao da koristi kapsule 2 puta dnevno. Saša je poslušao i nakon nedelju dana, počeo je da oseća mučninu. Povezao je da je mučnina krenula baš u periodu kada je krenuo da koristi kapsule i odustao je.

 

Jedna korisnica rekla je kako je primetila nekoliko kila viška. Iako se navodi da ne bi trebalo da goje, ona se jeste malo ugojila u bokovima od kako koristi kapsule, pa je morala pod hitno da zameni farmerice za broj veće. Što se tiče kose, primetila je da joj se kosa malo oporavila – manje je opadala ali nije brže rasla nova. 

 

vlasilan zene model

 

Za kraj!

Kada se javi konkretan problem, veoma je bitno adekvatno ga rešavati. Ako se potrudimo da promenimo svoj stil života, da pored ubrzanog tempa malo i usporimo, bolje ćemo čuti potrebe našeg tela.

Preko kose, naše telo nam daje signale da nešto nije u redu. Kapsule sa vitaminsko-mineralnom bazom će svakako biti potrebne, jer ćemo brže videti rezutate.

Da li ste vi imali sličan problem i da li ste imali priliku da probate Fitoval kapsule za kosu? Ukoliko jeste, podelite vaše iskustvo sa nama.

Ocenite recenziju zvezdicama i ostavite u komentaru vaše mišljenje. Hvala.