Nivea Hairmilk šampon za tanku kosu obećava potpuni oporavak tanke kose i veći volumen. Otkrivamo da li Nivea opravdava i ostvaruje sva očekivanja.

Svaka od vas je sigurno koristila mleko za telo, mleko za čišćenje lica, ali da li ste ikada mogle da zamislite da ćete koristiti mleko za kosu? Ja to nisam mogla ni u najluđim snovima da pomislim. 

Ali s obzirom na to da je moja kosa izrazito tanka, da se brzo masti, da često izgleda beživotno, rešila sam da isprobam šampon sa mlekom ili Nivea Hairmilk Care šampon za tanku kosu.

S obzirom na to da je Nivea brend koji nikada nije izneverio moje poverenje i da Niveine proizvode često koristim, imala sam stvarno velika očekivanja. Nisam očekivala da ću posle prvog pranja Nivea Hairmilk šamponom imati gustu kosu poput crnkinja sa afro frizurom, ali nadala sam se da će moja tanka kosa živnuti. 

Nivea Hairmilk za tanku kosu je svakako nešto što me je očaralo još u radnji, počev od pakovanja, mirisa (da, otvorila sam ga u radnji i pomirisala, ups!). 

Nivea Hairmilk Care šampon je uradio nešto što nisam očekivala mojoj kosi, a u nastavku pročitajte o čemu se radi.

 

revlasin opsti 2

 

Zašto se koristi Nivea Hairmilk šampon?

 

Suva, tanka i beživotna kosa su najčešći razlozi zbog kojih devojke isprobavaju razne šampone za kosu, tretmane, maske za kosu itd. Nivea Hairmilk Care šampon namenjen je za oporavak tanke kose. Odnosno Nivea Hairmilk šampon za tanku kosu ima zadatak da obnovi strukturu tanke kose. A pritom, garantuje da će to učiniti bez ikakvog otežavanja kose.

Suva i tanka kosa je takva da na prvi pogled deluje jadno, spljošteno. Tanka kosa nema volumen, pa zato tanka kosa kao takva narušava celokupan izgled jedne žene. 

Nivea Hairmilk za tanku kosu obećava da će kosi pružiti raskošan volumen i gipkost. Volumen je preko potreban tankoj kosi, pa ova stavka posebno uliva poverenje jednoj očajnoj ženi sa tankom kosom (čitajte: meni). 

 

Kome se preporučuje Nivea Hairmilk šampon? 

 

Iz svega prethodno navedenog lako možemo da zaključimo kome se preporučuje Nivea Hairmilk Care šampon. U samom nazivu ovog šampona možete videti kome je namenjen Nivea Hairmilk šampon. Međutim, vrlo često iskustva govore više od onoga što piše na ambalaži proizvoda. 

Jasno je da se ovaj Nivea Hairmilk šampon za tanku kosu preporučuje svima sa tankom kosom. A kosa koja je tanka, ona je često suva i beživotna. 

Dakle, ako vam kosa vapi za hidratacijom, ovaj šampon može biti za vas. Ali ono čega sam ja svedok, jeste da Nivea Hairmilk šampon nije šampon koji će dati volumen vašoj kosi.

Kosa, tačno, deluje hidrirano, ali ako tražite samo volumen, Nivea Hairmilk Care šampon nije ono što će vas oboriti sa nogu.

Nina je do pre par meseci imala jako lošu kosu, suvu i oštećenu, ali je nedavno uspela da je spasi i povrati joj volumen i sjaj. Sada ima savršeno zdravu i elastičnu kosu. Kako je uspela i šta joj je POMOGLO možete pročitati u tekstu kikom na link https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Za koga nije Nivea Hairmilk Care šampon?

 

Nivea Hairmilk Care šampon za tanku kosu nemojte kupovati ako ne volite kosu da perete često. Dakle, ako kosu inače perete dva puta nedeljno, ili čak jednom nedeljno, to baš neće biti moguće posle ovog šampona. 

Zašto? 

Zato što je kosa zaista divna prvi dan kad operete kosu, ali već sutradan, kada prođete prstima kroz kosu, osetićete da je počela da se masti. Meni, koja perem inače vrlo često kosu, i nije mi problem to da radim, ovaj osećaj je smetao izrazito.

 

Prednosti i nedostaci za Nivea Hairmilk šampon za tanku kosu

 

Malopre smo već čačnuli ovaj deo sa nedostacima Nivea Hairmilk Care šampona za tanku kosu. Ali hajde da ipak krenemo sa prednostima ovog šampona za tanku kosu

Prednosti:

  • Jedan veliki plus ide za samu ideju. Mleko za kosu je nešto stvarno drugačije i nesvakidašnje na našem tržištu. Nivea Hairmilk šampon za tanku kosu sadrži mlečne proteine koji sjajno hrane i hidriraju kosu.
  • Tradicionalno pakovanje, u koje sam zaljubljena, fantastičan, dobro prepoznatljiv miris koji dugo ostaje na kosi su prednosti koje su me kupile na prvu.
  • Kremasta tekstura koja fantastično peni, iako je vodenasta, je ono što će se svima dopasti.
  • Raščešljavanje je vrlo lako, čak i bez upotrebe regeneratora za kosu.
  • Nema silikona. Svilenkasti osećaj odmah posle pranja i lepšavost – sjajno!

 

Ali, šteta je što već sledećeg dana nije tako. I tu počinjemo sa nedostacima Nivea Hairmilk šampona za tanku kosu. 

Mane:

  • Nivea Hairmilk Care šampon za tanku kosu nije preporučljiv ako je vaša kosa po prirodi masna. Ali ako vam je kosa pri vrhovima zaista vrlo suva, ovo mleko za kosu u vidu šampona bi mogao da bude dobar izbor.
  • Velika mana Nivea Hairmilk šampona je sulfat koji se nalazi u sastavu Nivea Hairmilk Care šampona. Sulfati štetno deluju na vlasište, odnosno svi koji imaju osetljivu kožu glave trebali bi da izbegavaju sve proizvode koji sadrže sulfate.

Ako vam je kosa prirodno masnija (brzo se masti) postoji Nivea micelarni šampon za masnu kosu, a o njemu smo pisali recenziju. Ukoliko više volite prirodne šampone preporučujemo da koristite prirodnu kozmetiku i šampone koji odgovaraju masnijoj kosi, kao što je šampon Vlasilan.

 

Šta su mlečni proteini za kosu?

 

Mlečni protein je jedan od najvećih hranjivih sastojaka zbog svog kompletnog sadržaja aminokiselina. Nudi anti-nadražujuća i zaštitna svojstva koja nisu u skladu sa bilo kojim drugim proteinom.  

Šampon sa mlečnim proteinima pojačava prirodan sjaj kose i štiti kosu od oštećenja. Mlečni proteini u šamponu za negu tanke kose, ojačavaju koren kose, smanjuju opadanje kose iz korena i čine kosu mekom na dodir. 

 

Nivea Hairmilk šampon – linija šampona

 

Nivea Hairmilk je svakako nešto potpuno nesvakidašnje među šamponima na našem tržištu. Nivea je izbacila čitavu liniju Hairmilk šampona, pa ćemo sada malo pričati i o njima. Postoje tri šampona iz Nivea Hairmilk linije, i to Hairmilk šamponi za: 

  • Nivea Hailmilk šampon za tanku kosu
  • Nivea Hairmilk šampon za normalnu kosu
  • Nivea Hairmilk šampon za gustu kosu

Sva tri Nivea Hairmilk šampona krasi jedistveno, tradicionalno pakovanje i sjajan miris na koji smo svi navikli. Kremasta struktura je ono što je zajednička osobina čitave Hairmilk linije šampona.

Nivea Hairmilk linija šampona za kosu obogaćena je mlečnim proteinima, za koje sam vam već rekla koliko su značajni i koliko doprinose zdravlju kose. Bez obzira kom tipu kose je namenjen šampon iz Hairmilk linije šampona, Nivea garntuje sjaj, gipkost, volumen – jednom rečju, vidno zdravija kosa.

 

Nivea Hairmilk šampon za tanku kosu opis 

 

Ako pamtite i ako volite najstarije pakovanje Niveinih proizvoda, svideće vam se i ambalaža Nivea Hairmilk za tanku kosu šampona. Pričam vam o onoj metalnoj kutijici u kojoj se nalazi Nivea krema, a koju svi pamtimo. 

Nivea Hairmilk šampon za tanku kosu odiše tradicijom na koju smo navikli. Plastična ambalaža šampona je od 250ml, a dostupan je i u ambalaži od 400ml. Flašica je plave boje, sa dobro prepoznatljivom oznakom brenda Nivea. Belim slovima su naznačene informacije o šamponu, a u roze pravougaoniku je označeno kom tipu kose je namenjen šampon. 

Nivea Hairmilk Care šampon za tanku kosu je bele boje i vodenasto-kremaste strukture. Miris je skoro identičan kao i miris svih ostalih Nivea proizvoda za negu. 

Bez obzira što je tekstura Nivea Hairmilk Care šampona za tanku kosu vodenasta, moram da kažem da odlično peni. Što se ispiranja tiče, neophodno je da se detaljnije ispira sa kose, kako bi se šampon lepo isprao, odnosno kako ne bi ostao masan sloj.

 

Nivea Hairmilk šampon za tanku kosu način upotrebe 

 

Nivea Hairmilk za tanku kosu se upotrebljava potpuno klasično kao i svi ostali šamponi za negu kose. Kosa se nakvasi, mala količina šampona se stavi na kosu, utrlja se dobro, pa se posle toga ispere detaljno sa kose. 

Obično je potrebno da se šampon dva puta nanese, prilikom jednog pranja kose, da bi se kosa lepo oprala. Takođe i kako bi se masnoća detaljno skinula sa dlaka i vlasišta.

Kao što sam vam već rekla, Nivea Hairmilk Care šampon za tanku kosu je potrebno zaista dobro ispirati sa kose. Konzistencija je takva da se malo teže ispira. Ako lepo šampon isperete, kosa će vam odmah nakon pranja biti zaista lepa i mirišljava.

 

Nivea Hairmilk šampon za tanku kosu iskustva

 

Iako je Nivea vrlo cenjen brend, koji uglavnom ima ogroman broj pohvala za skoro svaki proizvod, ovaj put mogu da primetim da iskustvima korisnica za Nivea Hair milk Care ne može baš da se diči. 

Ima dosta zadovoljnih žena, ali ima i onih kojima su očekivanja izneverena i koje kažu da je Nivea Hairmilk šampon za tanku kosu precenjen.

 

Marijana nema mnogo tanku kosu, ali kada je trebala da izabere između ova tri ponuđena šampona, procenila je da je ovaj ipak najviše namenjen njenom tipu kose. Ona kaže da je u suštini zadovoljna šamponom. Kosa lepo miriše, lepršava je i izuzetno je nežna na dodir.

 

Ana je ostala ravnodušna posle potrošenog Nivea Hairmilk šampona za tanku kosu. Kaže da je mnogo više očekivala od jednog takvog brenda. Pa napominje da ima mnogo boljih šampona, od mnogo manje poznatih brendova, pa poručuje ljudima da se ne zanose starom slavom nekih brendova.

 

Saša je muškarac koji je podelio svoje iskustvo. Saša ima retku, tanku kosu koja se mnogo brzo masti. Drugarica mu je preporučila ovaj šampon, ali on kaže da je duboko razočaran. Kosa mu se mnogo brzo mastila dok je upotrebljavao Nivea Hairmilk Care šampon i nikakav boljitak nije primetio.

 

Aleksandri se dopada Nivea Hairmilk Care šampon. Oduševljena je mirisom i teksturom šampona. Ona je navikla da svakog dana pere kosu, pa po navici je to radila i dok je koristila ovaj šampon. Kaže da je primetila da joj je kosa mirišljava, svilenkasta, mekana i lepršava. Sada koristi neki drugi šampon, ali ističe da bi se rado vratila i Nivea Hairmilk Care šamponu za tanku kosu.

 

Jasmina i njena ćerka imaju potpuno identičan tip kose. Ona kaže da je njenoj ćerki kosa u znatno boljem stanju, dok njoj uopšte ne odgovara Nivea Hairmilk Care šampon. Njoj se kosa preterano brzo masti, miris se ne zadržava dugo, jedino napominje da joj se sviđa što lako raščešljava kosu, čak bez regeneratora. Njena ćerka je oduševljena učinkom šampona, i redovno ga koristi.

 

Jovana za Nivea Hairmilk šampon za tanku kosu kaže da joj nije omiljen, ali da nije ni loš. Fino opere kosu, lepo miriše, lepo se raščešljava, ali ona ipak više voli šampone koji su potpuno prirodni. Njeno vlasište je vrlo osetljivo, pa je ovaj šampon bio samo kratkotrajna proba, koja nije ostavila neki poseban uticaj na nju.

 

 

Eto, kao što vidite, iskustva i nisu obećavajuća. Možete da zaključite da Nivea Hairmilk šampon za tanku kosu iako je poseban po sastavu, nije revolucionaran proizvod. Reklo bi se da se sa nečime tu preteralo. Ljudi ipak više vole prirodne šampone za kosu i prirodnu kozmetiku, za koju su apsolutno sigurni da im neće naneti neku štetu.

 

Slične i povezane recenzije:

 

Nivea Hairmilk šampon za tanku kosu sastav

 

Sastav proizvoda za negu je vrlo bitan, jer uvek morate da znate šta priređujete svom telu i organizmu. Ostavići vam sada ceo sastav, a u daljem tekstu ću vam pričati o najbitnijim sastojcima nešto detaljnije.

Sastav: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Natrijum hlorid, Mlečni proteini, Pantenol, Polikuaternium-10, Glicerin, PEG-40 Hidrogenizovano Ricinusovo ulje, Natrijum-Benzoat, Limunska kiselina, Kopolimer stirena / akrilat, Limonene, Linalool, Geraniol, Benzyl Alcohol, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone.

 

Pantenol

Pantenol je oblik vitamina B5. U šamponima se koristi da pomogne pri hidrataciji kose. Pantenol u šamponima, takođe, povećava sjaj, mekoću i jačinu vlasi. Pantenol štiti kosu od isušivanja i sprečava stanjivanje dlake. 

 

PEG-40 hidrogenizovano ricinusovo ulje

PEG-40 hidrogenizovano ricinusovo ulje pospešuje cirkulaciju u folikulima dlaka, podstiče i ubrzava prirodan rast kose. Kada se podstakne cirkulacija na vlasištu ojačavaju se folikuli dlake, koren kose postaje jači, a vlasi i kosa celom dužinom drastično zdravija i jača. Ricinusovo ulje za kosu je sve češći sastojak u šamponima za negu i jačanje oslabljene kose.

 

Kopolimer stirena / akrilat

Akrilat je agens koji ima negujuća svojstva kada je u pitanju kosa. Efikasno olakšava raščešljavanje, neguje kosu i čini je glatkom i sjajnom.

 

Mlečni proteini

O mlečnim proteinima smo već pričali, pa ću vam i ovde samo skraćeno napomenuti da se radi o sastojku koji zapravo i izdvaja ove šampone od drugih. Mlečni proteini hrane kosu, gotovo identično kao vitamini za kosu jer daju dlaci sjaj i štite ih od oštećenja. 

 

Savet za kraj!

Nivea Hairmilk za tanku kosu je dobra opcija, svakako, za nekoga ko nema visoke ciljeve i visoka očekivanja za svoju kosu.

Ali kada imate tanku kosu, kao ja, koju želite da ojačate, onda vam je ipak potrebno nešto što će zaista ući u srž problema i rešiti ga.

 

revlasin opsti 2

 

Ako neko od vas ima iskustva sa Nivea Hairmilk Care šamponom za tanku kosu, podelite ga sa nama, svima će značiti.

A ako vam se tekst dopao ocenite ga zvezdicama na skali od 1 do 5 i ostavite svoj komentar ili utiske ispod recenzije.

Podelite sa prijateljima ovu recenziju.

Čitamo se opet uskoro.