U recenziji otkrivamo da li Garnier maska za kosu papaya oporavlja oštećenu kosu. Takođe opisujemo i na koje sve način se može koristiti.

 

Svaka žena voli da ima urednu i lepu frizuru, da bi to postigla koristi razne preparate. Ako često farba kosu onda kosa reaguje, izgled joj se menja, pa počinje da se kida, lomi, puca… Jednostavno – oštećuje se.

Međutim, ako se kosa na vreme ne tretira oštećenja će biti jača. Zato krenite da koristite kvalitetne šampone za kosu, regeneratore za kosu, serume za kosu, a obavezan deo tretmana su i nezaobilazne maske za kosu.

U nastavku donosimo kompletan prikaz za Garnier Fructis papaya Hair Food masku za kosu.

 

revlasin opsti 1

 

Zašto se koristi Garnier maska za kosu papaya?

 

Postoje različite vrste Garnierovih maski za kosu. Uglavnom se sve one razlikuju po sastavu. Osim po sastavu, maske se razlikuju i po nameni tj. da li se radi o kosi koja je suva, oštećena, oslabljena, plava, masna, farbana…

Među njima se nalazi i Garnierova maska za kosu sa papajom u sastavu, koja važi za jednu od hvaljenih i voljenih Garnier maski za kosu. A koji problem rešava? Otkrivamo u nastavku.

Garnier maska za kosu papaya koristi se za negu suve i oštećene kose. Poznato je da se kosa svakodnevno oštećuje, a svakako ima mnogo uzroka oštećenja (sunce, razni toplotni preparati, farbanja, blajhanja). Najvažnije je da se oštećenje kose zaustavi, kako se ne bi još više oštetila.

Zato Garnier papaya maska za kosu svojim aktivnim sastojcima dubinski hidrara i trenutno obnavlja kosu od korena do vrha, da joj pomogne protiv oštećenja i sušenja. O svakom sastojku i njegovom delovanju upoznaćete se malo kasnije.

Dodatno, ova Garnierova maska za kosu sa papajom regeneriše dlaku, ali i smanjuje ispucale i krte krajeve.

 

Za koga je dobra Garnier papaya maska za kosu?

 

Garnier papaya maska za kosu dobra je za:

 • oštećenu kosu, kojoj je potrebna dodatna nega, 
 • hidrataciju kose,
 • odgovara i osobama sa suvom kosom,
 • za one koji vole prirodni sjaj kose, kao i da im kosa bude jako mnogo mekana,
 • može odgovarati i farbanoj kosi,
 • kućni tretman pre nekog salonskog tretmana,
 • osobe koje vole voćne i tropske mirise kozmetike,
 • osobe koje vole da im kosa ostavlja miris,
 • odgovaraće i gustoj debljoj dlaci, ali i tankoj ravnoj kosi,
 • za talasastu kosu nekada može biti pogodna (loknastu, kovrdžavu, ali i nemirnu) jer je blago ispravlja (za one žene i devojke koje to vole),
 • kako za letnju negu, tako je dobra za zimsku negu kose, kada se dlaka od vremenskih uslova (suvog vazduha, niskih temperatura i slično) lako suši.

Postoji i nekoliko situaciija kada Garnier Fructis maska za kosu papaya nije dobar izbor:

 • ako u kozmetici ne volite parfeme i sintetičke mirisne dodatke,
 • nije za jako i dubinski oštećenu ili suvu kosu, jer zaglađuje na površini i oporavlja početni stadijum oštećenja,
 • za one koji ne praktikuju svakodnevno stilizovanje kose, jer sutradan kosa gubi svojstva koju maska prenosi nakon nanošenja,
 • kosa ne dobija dovoljan volumen, već brzo pada,
 • ako očekujete da će se miris kose zadržati duže od jednog dana – miris se ne zadržava u kosi duže od par sati (najčešće tri do četiri sata), već sutradan se miris papaje gubi,
 • ako volite proverenu organsku kozmetiku.

Nina je koristila jednu prirodnu masku za oporavak suve i oštećene kose, koja joj je pomogla da zauvek spasi (oporavi) svoju kosu. U tekstu pročitajte Ninino iskustvo i kako joj je ona pomogla – https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Garnier Fructis maska za kosu papaya prednosti i nedostaci

 

Na osnovu iskustva korisnika, Garnier Fructis maska za kosu papaya pokazala je da ima brojne prednosti. Takođe, ne postoji preparat bez mana, pa tako i Garnier maska papaya ima i nekolikoko mana. 

Prednosti Garnier Fructis maske za kosu papaya:

 • oporavlja oštećenu kosu,
 • smanjuje vidljivost krtih i lomljivih krajeva,
 • može da se koristi i na suvoj i na mokroj kosi, kao i leave-in maska bez ispiranja,
 • veliko pakovanje,
 • lako se nanosi,
 • kremasta tekstura,
 • miris papaje ostaje 3 do 4 sata u kosi,
 • bez silikona, parabena i veštačkih boja,
 • prirodnog je sastava,
 • malo se nanosi,
 • traje nekoliko meseci,
 • kosa je laka za raščešljavanje.

 

maska za kosu sa papajom cesljanje

 

Već smo spomenili da Garnier Fructis maska za kosu ima i neke mane. Evo koje su to:

 • sadrži alkohol,
 • može da izazove peckanje ili iritaciju ukoliko imate osetljivo vlasište,
 • pakovanje nema zaštitnu foliju,
 • sadrži parfem,
 • nije za dubinski oporavak kose,
 • kosa miriše trenutno, jedan dan,
 • ne daje volumen kosi (kosa brzo padne).

 

Garnier Hair Food maska za kosu papaya opis

 

Garnier maska za kosu papaja dolazi u lepoj beloj plastčnoj kutiji sa narandžastim zatvaračem. Na prednjoj sttrani je naznačeno da je prirodni preparat, sa slikom papaje, koja je glavni sastojak maske. 

Količina maske je 390 ml i dovoljna je za nekoliko meseci upotrebe. Na ambalaži je crnim slovima je naglašeno da je maska za kosu sa papajom namenjena za oštećenu kosu i da može da se koristi na 3 načina.

Tačan naziv je Garnier Fructis Reparing Mask Papaya Hair Food.

Pakovanje je neprovidno, tako da se ne može se videti boja maske. Kada otvorite poklopac, vidi se da je maska beličaste boje. Garnier maska za kosu sa papajom je kremaste teksture i dosta gusta.

Maska ima zaista prijatan miris papaje, koji je dosta jak, lep i tropski, voćni. Miris se zadržava na kosi i u proseku traje nekoliko sati. 

 

Kako se koristi Garnier papaya maska za kosu?

 

Specifičnost Garnier papaja maske za kosu je njeno višenamensko korišćenje, jer se može koristi se na tri načina:

 1. kao regenerator ili balzam, posle šamponiranja,
 2. kao maska za kosu, nakon pranja kose šamponom,
 3. kao nega za kosu bez ispiranja (leave-in tretman).

 

Kao regenerator ili balzam

Oprati kosu šamponom koji vam odgovara. Na mokru i čistu kosu staviti masku, utrljajte svuda duž kose i potom je isperite mlakom vodom. Prilikom češljanja primetićete kako se kosa lako raščešljava i manje mrsi.

 

Klasičan način upotrebe maske ili pakovanja

Garnier papaya maska za kosu se koristi kao obična maska za kosu. Nakon što ste kosu oprali šamponom naneti masku, pa rasporedite svuda po kosi tj. od korena do vrha.

Sačekati da maska odstoji oko 3 minuta (3 do 5 minuta idealno). Posle toga isprati mlakom vodom. Maska se lako ispira i ne stvara osećaj težine na kosi. Ukoliko dođe do kontakta sa očima, odmah isprati vodom.

 

Leave-in maska – nega kose bez ispiranja

Ako ste u žurbi i nemate puno vremena, onda je Garnier papaya maska za kosu prava stvar. Samo nanesite na suvu ili vlažnu kosu malu količinu maske i razmažite je po celoj dužini. 

Ovo je idealno ujutru da se radi pre odlaska iz kuće, jer je praktično i bez ispiranja.

Na bilo koji način da nanesete Garnier papaya  masku za kosu nećete pogrešiti. Redovnom upotrebom maske omogućićete vašoj kosi potrebnu negu. Kosa postaje mekša, sjajnija, vesela, negovana i lakša za oblikovanje.

 

Garnier papaya Hair Food maska iskustva

 

Kada govorimo o nekom proizvodu, kao i njegovom kvalitetu, najbolje o tome svedoče iskustva korisnika. Poznato je da jedan preparat ne može da ima isto dejstvo kod svakog. 

Zato smo malo istražili iskustva da saznamo i šta kažu korisnice koje su isprobale Garnier papaya Hair Food masku za kosu, kako one kojima se maska sviđa, tako i šta misle one nezadovoljne.

Slede prvo pozitivna iskustva kada je u pitanju ova Garnier Fructis papaya Hair Food maska za kosu, a zatim i negativna.

 

Zadovoljne korisnice

Jasmina je devojka koja želi da uvek ima lepu oblikovanu kosu. Zbog upotreba raznih mehaničkih preparata dosta je oštetila kosu. Na netu joj privukla pažnju Garnier papaya Hair Food maska za kosu. Kupila je u prodavnici i koristila stalno, više bez ispiranja, a ređe kao običnu  masku. Primetila je promene na kosi, a to je da su ispucali krajevi bili manje primetni, a kosa meka i sjajna. 

 

Zadovoljna je bila i Iva. Stalno menjanje boja i farbanja odrazilo se i na izgled njene kose. Teško raščešljavala, bila oštećena, a krajevi kruti i suvi. Posto voli Garnierove proizvode, rešila je da isproba i Garnier masku za kosu sa papajom. Bila je zadovoljna jer joj je kosa dobila lepši i zdraviji izgled. Bila je mekana i zaista zdravije izgledala. Posebno je bila zadovoljna što je mogla lako da je raščešlja.

 

Jedna blogerka nam prenosi utiske. Usled stalnog putovanja i boravak na suncu, promenilo joj se stanje kose. Tražila je brzo i praktično rešenje za oštećenu kosu. Slučajno je naišla na Garnier papaya masku za kosu. Sastav joj je odgovarao, a plus i način upotrebe jer je koristila kao masku bez ispiranja. Kako je stalno bila u obavezama oko snimanja, ovaj način upotrebe joj je baš odgovarao. Iznenadila se, kako je u kratkom vremenskom roku primetila i prve rezultate.

 

Zorica je zadovoljna maskom i preporučuje je svim osobama koje imaju oštećenu kosu. Preko prijateljice je saznala za ovu masku za kosu i ubrzo krenula sa upotrebom. Posle izvesnog vremena primetila je da su krajevi manje oštećeni, a i cela kosa je poboljšala izgled. Nastavila je da koristi masku.  

 

Jedna Kristina je primetila da su krajevi počeli da pucaju. Odmah je krenula da traži neki preparat. Naišla je na Garnier masku sa papajom koju ranije nije koristila. Koristila je kao klasičnu masku. Držala je masku 3 minuta kako je naglašeno, ali nekad je i duže. Iznenađena je bila dejstvom maske, uspela je sačuva kosu bez iskrzalih krajeva.

 

Nezadovoljne korisnice

Svoje nezadovoljstvo nam prenosi jedna Maja koja ima masnu kosu sa suvim krajevima. Masku je nanosila par puta, ali nije bilo rezultata. Kosa joj se još više mastila.

 

Nezadovoljna je bila i Helena koja je često peglala kosu i tako uspela da je jako ošteti. Praktično uništi. Potrošila je jedno pakovanje ali kako nije bila zadovoljna, samo je rešila da potraži neki drugi preparat.

 

Jovana je bila oduševljena mirisom ove maske, ali ne i učinkom. Zato je koristila Garnier papaya masku za kosu kao regenerator na kosu koja je bila veoma oštećena. Stavljala je nekoliko nedelja i mislila je da će odmah postići wow rezultate, ali pošto nije razočarala se.

 

Dosta oštećenu kosu je imala jedna Ivana. Naišla je na Garnierovu masku za kosu sa papajom i na dobre recenzije, što je ubedilo da isproba. Na prvu ruku bila je oduševljena mirisom, pakovanjem i količinom. Ali kada je probala masku na sva tri načina, ništa se nije desilo osim toga da joj je kosa bila ista kao pre nanošenja maske. Tj. trenutno je njena kosa dobijala lep izgled, ali posle 3 do 4 sada iznova vraćao prvobitan suv i otužan izgled. 

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Garnier maska papaya sastav

 

Prilikom izbora nekod proizvoda veliki broj žena na prvi pogled privuče ambalaža. Međutim, nije ambalaža merilo da li je proizvod dobar ili nije. Pre svega, treba obratiti pažnju na sastav kako bi saznale da li vam odgovara proizvod ili ste možda alergični na neki sastojak koji sadrži proizvod. 

Kako bi vam olakšali pretragu, donosimo vam deteljnu lista sastava, kao i ukratko objašnjenje o sastojcima Garnier maske za kosu papaya.

Maska sadrži i dobre sastojke, ali i neke koje treba izbegavati. Garnier papaya maska za kosu pored ekstrakta papaje, sadrži suncokretovo ulje, kokosovo ulje… Pored toga, naglašeno je da ne sadrži parabene, silikone, ni veštačke boje.

Detaljna lista sastava Garnier maske za kosu papaya:

Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Isopropyl Myristate, Stearamidopropyl Dimethylamine, Carica Papaya Fruit Extract / Papaya Fruit Extract, Phyllanthus Emblica Fruit Extract, Glycine Soja Oil / Soybean Oil, Sodium Hydroxide, Helianthus Annuus Seed Oil / Sunflower Seed Oil, Coco – Caprylate / Caprate, Cocos Nucifera Oil / Coconut Oil, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Caprylic / Capric Triglyceride, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Tartaric Acid, Cetyl Esters, Potassium Sorbate, Salicylic Acid, Caramel, Linalool, Geraniol, Limonene, Parfum / Fragrance.

 

Detaljnije o sastojcima

Ukratko o pojedinim sastojcima, kako dobrim, tako i lošim:

 • Aqua / Water – filtrirana voda
 • Cetearyl Alcohol – pomaže kosi da sačuva vlagu, ali samo ako se koristi u malim količinama. U suprotnom, može da izazove alergijsku reakciju ili iritaciju.
 • Glycerin – je sastojak koji je važan za hidrataciju kose, samim tim smanjuje ispucale krajeve.
 • Isopropyl MyristateIsopropil Miristate je sintetički agens koji omekšava kosu.
 • Stearamidopropyl Dimethylamine –  aminokiseline koje regenerišu oštećenu kosu, ali veće količine mogu da dovedu do isušivanja.
 • Carica Papaya Fruit Extract / Papaya Fruit Extract – papaja koja pospešuje rast dlake, hidrira i hrani je.
 • Phyllanthus Emblica Fruit Extract – ekstrakt indijskog ogrozda koji podstiče rast kose, neguje kosu i vlasište i sprečava proređivanje kose.
 • Glycine Soja Oil / Soybean Oil – sojino ulje oporavlja kosu, vlaži i omekšava suve krajeve.
 • Helianthus Annuus Seed Oil / Sunflower Seed Oil – suncokretovo ulje je bogato vitaminom A, B, C kao i mineralima, pre svega gvožđem. Ojačava kosu, čini je zdravijom, sjajnom. Smanjuje perut i opadanje kose.
 • Coco – Caprylate / Caprate – prirodni emolijens. Omekšava kosu i čini je mekom na dodir.
 • Cocos Nucifera Oil / Coconut Oil – Kokosovo ulje pomaže kosi da brže raste, pored toga ojačava kosu
 • Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride – uguščivač, koji pomaže u stabilizaciji kozmetičkih preparata (da ne pene).
 • Capric / Caprylic Triglyceride – je rastvarač koje ima umirujuće dejstvo na kosi ne izaziva crvenilo ni iritaciju.
 • Caprylyl Glycol – je humektans i ovlaživač. Koristi se da bi očuvao postojanost preparata.
 • Citric Acid – limunska kiselina obnavlja oštećenu kosu, tako što hidrira i hrani dlaku.
 • Tartaric Acid – vinska kiselina koja ojačava folikul dlake.
 • Potassium Sorbate – Kalijum Sorbat je konzervans. Ako se koristi u velikim količinama može da izazove crvenilo ili iritaciju.
 • Salicylic Acid – Salicinska kiselina oporavlja kosu, ubrzava rast, bori se protiv peruti.
 • Linallol – koristi se za poboljšanje mirisa.
 • Geraniol – koristi se zbog prijatnog mirisa.
 • Parfum / Fragrance – je sintetički miris, može da izazove iritaciju.

 

Papaja za kosu?

 

papaja za kosu

 

Papaja je vrsta voća koja se koristi u ishrani jer je bogata vitaminima i mineralima. Osim toga, ekstrakt papaje se koristi u mnogim proizvodima za negu kože i kose. Često se nalazi u pakovanjima za kosu. Pre svega, nas ovde zanima kako papaja utiče na kosu?

Papaja sadrži vitamin A i C, kao i druge materije koje povoljno deluju na izgled kose. Pored vitamina i minerala, papaja u svom sastavu sadrži folnu kiselinu koja poboljšava cirkulaciju vlasišta, utiče na zdravlje i bujnost kose. Ujedno, pomaže da rast kose bude zdrav.

Papaja pomaže kosi tako što je hidrira tj. vraća joj potrebnu vlažnost. Pored toga jača dlaku i obnavlja je i smanjuje cvetanje krajeva.

Takođe, papaja u preparatima za negu kose omekšava dlaku, vraća sjaj i mekan izgled na dodtr, ujedno omogućava lako raščešljavanje.

 

Garnier maska za kosu papaya recenzija – da li je dobra za kosu?

 

revlasin opsti 1

 

Iskustva korisnika su potvrdila da je ova Garnier maska za kosu sa papajom jedna od boljih maski za kosu. Ima dobrih strana, a najvažnija je da ona trenutno pomaže. To je čini dobrom maskom.

Ono što je njeno “ali” je u stvari puno parfema i još nekoliko potencijalno opasnih (štetnih, ne organskih) sastojaka. Iako dobro miriše, miris nije prirodan već je dodat parfem.

Garnier maska za kosu papaya je hranljiva višenamenska maska, koja dobro deluje na oštećenu kosu (ako je kutikula oštećena). Ona daje sjaj i mekoću na dodir, pa kosa postaje lepa. 

Ali, sve to je efekat trenutnog dejstva i neće pomoći dubinski ukoliko dođe do oštećenja proteina u kosi (dubljeg sloja, korteksa). U tom slučaju su bolje prirodne maske za kosu (maske za kosu sa prirodnim sastojcima).

Možete je probati i na ostalim tipovima kose, jer generalno nema sumnje da može raznim tipovima kose odgovarati.

Da li ste probale Ganier masku za kosu papaya? Kako ste vama dopala? Kakva su vaša iskustva i utici?