Ukoliko tragate za rešenjem protiv alopecije siguno ste čuli za Marbo šampon protiv opadanja kose. Pročitajte iskustva i detaljnu recenziju.

Marbo šampon protiv opadanja kose spada u grupu prirodnih šampona koji se bore sa problemom gubitka kose. U sastavu sadrži veliku koncentraciju lekovitog bilja, koje se veoma uspešno i na prirodan način bori protiv upornog problema gubitka kose. 

Bogat je vitaminima i mineralnim solima, koji na prirodan način podstiču cirkulaciju i jačaju koren dlake. Na taj način smanjuju gubitak, tj. opadanje kose.

Međutim, da li je toliko dobar kao što se piše saznaćete u ovoj recenziji. Puno je iskustava koja svedoče u prilog Marbo šamponu, ali ima i razočaranih korisnisnika.

Jedno je siguno, Marbo šampon pomaže ali to zavisi od mnogo drugih – direktnih i indirektnih faktora. Pročitajte recenziju i iskustva.

 

vlasilan zene model

 

Marbo šampon protiv opadanja kose kako deluje

 

Marbo šampon protiv opadanja kose je blag i veoma lagan šampon za redovno pranje kose. Koristi se kao prevencija za negu farbane kose, koja je sklona iritacijama zbog sastava farbe, kao i za pažljivu negu prirodne ne tretirane kose.

Deluje tako što jača tanku, slabu i retku kosu, koja je inače proređena i sklona opadanju. Mogu ga koristiti i muškarci i žene. Pored toga što jača kosu, Marbo šampon pomaže oporavak tako što podstiče rast nove zdrave kose. Tako kaže proizvođač.

Spomenuli smo da je sastav bogat lekovitim biljem, koje se smatra prirodnim antibioticima. Glavni nosioci sastava su kopriva, žalfija (ekstrakt kadulje) i ruzmarina, koji su zaslužni da smanjuju lučenje viška sebuma, spreče iritacije kože glave, smanje svrab vlasišta i spreče opadanje kose. 

Ema je dugo imala problem sa opadanjem kose, što je pored proređivanja rezultiralo i gubitkom samopouzdanja. Osećala se užasno, pa je podelila sa nama svoje iskustvo za jedan drugi prirodni šampon. Rekla nam je kako je na kraju uspela da pobedi ovu krizu, a najvažnije – KAKO JOJ JE SVE POMOGLO DA SPASI KOSU. Na linku pročitajte Emino iskustvo i kako je ona uspela da zaustavi opadanje kose – https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-zaustavila-opadanje-kose-i-povratila-samopouzdanje/.

Može pomoći i vama!

 

Marbo prirodna kozmetika

 

Firma Marbo je domaća kompanija specijalizovana za proizvodnju prirodne kozmetike, u koju između ostalog spada i linija za kosu. To su šampon i drugi preparati protiv alopecije i opadanja kose (losion i aktivator). Srpski proizvođač Marbo na tržištu je prisutan od 1991. godine čije je sedište u Beogradu.

Marbo je jedan od poznatijih srpskh bredova prirodnih kozmetičkih preparata. Sastav svojih proizvoda pažljivo osmišljaju i kreiraju na osnovu tradicionalnih recepata i visokokvalitetnih organskih sastojaka.

Kvalitet i ispravnost Marbo kozmetičkih preparata potrvrđena je od strane vrhunskih dermatologa. Efikasnsnost i ispravnost ognosi se i na Marbo šampon i liniju za negu i opadanje kose. 

 

Sastav Marbo šampon za kosu

 

Ceo sastav Marbo šampona izgleda ovako: ruzmarin, žarna kopriva, bršljan, kadulja ili žalfija, orah, list od čička, beli luk ili češnjak, breza, kamilica, bela vrba, planinska izvorska voda, sok limuna , Sodium laureth sulfate, Cocamidopropyl Betaine.

 

Ruzmarin protiv opadanja kose

 

Ruzmarin je prirodni lek protiv opadana kose. Hrani koren dlake, jača i čisti folikule, poboljšava cirkulaciju, sprečava opadanje kose i podstiče rast nove.

 

Kopriva kao lek proiv opadanja kose

 

Kopriva kao jedan od najvažnijih sastojaka Marbo šampona regeneriše skalp i jača koren kose, podstiče cirkulaciju i spečava opadanje kose. Sveža kopriva je puna minerala i vitamina koji su potrebni kosi za zdrav rast i oporavak.

 

Orah protiv opadanja kose

 

Orah sadrži veliku količinu omega 3 masnih kiselina. One su veoma važan sastojak u preparatima protiv opadanja kose. Orah u sastavu šampona hrani koren dlake, oporavla i jača vlasi te sprečava njeno dačje opadanje.

 

Žalfija protiv opadanja kose

 

Žalfia ili kadulja se veoma uspešno bori protiv opadanja kose. Poznata je kao prirodni lek za spas od ćelavosti. Odličan je prirodni lek za iritacije na koži glave. Na prirodan način jača koren dlake, smiruje upaljeno i iritirano teme, efikasna je protiv proređivanja kose i sprečava ćelavljenje.

 

Bršljan protiv opadanja kose

 

Bršljan nije samo prirodan dar u borbi protiv celulita, već aktivna svojstva bršljana pomažu i u borbi protiv opadanja kose. On zajedno sa drugim aktivnim sastojcima u šamponima protiv opadanja kose pomaže tako što smanjuje iritaciju kože i poboljšava cirkulaciju.

 

Čičak protiv opadanja kose

 

Čičak jača koren dlake, podstiče rast nove i zdrave kose- Čičak u preparatima za negu kose protiv opadanja pomaže tako što jača i učvršćuje dlaku za koren, pa tako sprečava prekomerno opadanje i gubitak kose. 

 

Rast i opadanje kose

 

Kosa svakog meseca raste u proseku oko 1 cm, do 1,25 cm. Godišnje kosa poraste u proseku između 12 i 15 cm. Faza rasta kose, ili proces oporavka kose traje može trajati oko dve godine, a ponekad traje i duže. Toliko je potrebno da se teme u potpunosti oporavi i počne da raste nova kosa.

Što se tiče opadanja kose, prirodan proces opadanja dlaka sa glave je normalan. Čovek u proseku ima oko 100.000 dlaka na glavi, a svakoga dana prirodno otadne oko 100 dlaka. Ova brojka nije alarnamtna, već je to prirodan proces regeneracije tako da se i ne primeti. Kada je vlasište zdravo, na mestu gde je oppala daka prirodno raste nova.

Kod pojačanog opadanja kose posledica takvog procesa mogu biti brojni faktori. Starenje je samo jedan od razloga, koji se ne smatra opasnim. Ukoliko su faktori stres, genetika, zatim ozbiljne bolesti poput dijabetesa, problem sa štitnom žlezdom i druge, ili hormonske promene, operacije, nedostatak vitamina i drugi slični faktori, treba shvatiti ozbiljnost situacje i reagovati. Ne opada samo stotinak dlaka, već mnogo mnogo više.

Kada dolazi do pojačanog opadanja kose to se vidno primećuje. Prvo dolazi do proređivanja kose, a lako to može prerasti u alopeciju. Primera radi, nakon češljanja na četki ćete konstantno imati mnogo više kose nego inače. Zatim, primetićete pramenove kose na jastuku, na garderobi. Volumen kose se smanjuje, neće biti gusta već se može ispod dlaka nazirati vlasište. 

Kod muškaraca se primećuju zalisci iznad čela, zatim opada na temenu glave, prave se pečati na glavi i često dolazi do ćelavljenja. Kod žena se isto stvaraju zalisci, dolazi do proređivanja, vidi se koža glave, opada na pramenove i slično.

 

Marbo šampon protiv opadanja kose

 

Kako se koristi Marbo šampon za kosu

 

Proizvođač naglašava, a i farmaceuti u apotekama preporučuju da se najbolji rezultati očekuju ako koristite ceo tretman. Dobri su rezultati i ako koristite Marbo šampon i losion. Mada nije isključeno da ne smete kombinovati sa sličnim preparatima drugih proizvođača i šamponima protiv opadanja kose. Važno je da svaki od njih koristite pravilno.

Posebno kada je opadanje kose u pitanju, rezultati ne dolaze preko noći. Potrebno je da uložite baš dosta vremena i da se naoružate jakim strpljenjem. Kao i za sve u životu, rezultati dolaze kada ste uporni i istrajni.

Pravilna upotreba Marbo šampona protiv opadanja kose:

  1. Dobro nakvasite kosu
  2. Pre šamponiranja dobro promućkajte šampon
  3. Naneti šampon i dobro utrljati, da se napravi pena i zahvati celo vlasište (tokom jednog pranja potrebno je da dva puta utrljate šampon), 
  4. Isprati mlakom vodom
  5. Drugi put ponovo dobro utrljajte šampon, da se napravi pena. Zatim ostavite penu na glavi oko tri minuta da deluju sastojci.
  6. Posle par minuta isperite dobro kosu mlakom vodom.
  7. Ukoliko vam se kosa zamrsi koristite prirodnu masku za kosu ili prirodni regenerator. Idealno je da bude dizajnirana i formula za identičan problem koji rešavate.

Marbo šamponom možete prati kosu svakodnevno, ali to nije nužno. On jeste blag i neće vam smetati, ali nije precizirano da pomaže brže ako je budete prali svaki dan. Zato je najbolje da kosu perete prema potrebi, jednom u dva do tri dana. 

Ako je perete svakodnevno, nema potrebe da je šamponirate dva puta. Uradite to samo jednom. Dakle – jedanput šamponiranje, oko tri minuta ostavite penu da deluje, pa ispiranje mlakom vodom. 

 

Da li se koristi regenerator posle pranja kose Marbo šamponom

 

Proizvođač naglašava da nije potrebno posle pranja kose nanositi regenerator. Međutim, nemojte isključiti mogućnost da će vam se kosa ipak zamrsiti. 

Možete koristiti prirodni regenerator ili recimo neko prirodno ulje za raščlješavanje kose. Primer: maslinovo ulje, kokosovo uje, ricinusovo ili čičkovo ulje nanesite na krajeve kose koji su suvi i odmrsite.

 

Ambalaža Marbo šampon za kosu

 

Marbo šampon protiv opadanja kose dolazi u beloj duguljastoj bočici sa zelenim slovima SHAMPOO 03 i nazivom proizvoda. Količina u tubici je 180 ml. 

Bočica nema klasičan otvarač kao većina šampona, već poklopac sa navojem i otvorom koji podseća na kapaljku. Ovo je jeko korisno kod šampona, pošto takav zatvarač spečava da se on lako razlije, plus jednostavno ga možete iscediti bilo gde na površini kose.

Upakovan je u kartonsku pravougaonastu ambalažu takođe označenu zelenim slovima. Kutija je bela sa prednje strane, a na bočnim stranama je zelena.

 

Marbo proizvodi za kosu

 

Marbo se sastoji od tri proizvoda za negu kose. To su aktivator, prirodna formula za rast kose i losion, preparat koji se bori protiv peruti, seboreičnog dermatitisa, svraba glave i jakog opadanja kose.

Da se samo kratko nadovežen u ovom delu na broj 03 koji stoji na ambalaži. Broj 03 znači da se radi o trećem proizvodu iz Marbo proizvoda za negu kose. Pored Marbo šampona za kosu, tu su Marbo Aktivator i Marbo losion.

 

Marbo aktivator za kosu

 

Marbo ativator za kosu je prirodni preparat koji podstiče rast nove kose na proređenim regijama. Ovo je jaka prirodna formula protiv alopecije i svih vrsta opadanja kose. Crveni Marbo aktivator podstiče rast kose tako što se nanosi na kosu i ne ispira se.

Pisali smo recenziju za Marbo aktivator za kosu.

 

Marbo losion protiv opadanja kose

 

Marbo losion je preparat koji se koristi ne samo protiv opadanja kose, već i protiv peruti, seboreje, primetnog i prekomernog lučenja sebuma (preteranog mašćenja kose) i slično. 

Losion se koristi i protiv gubitka kose, a nabolje rezultate daje kada se koroste Marbo šampon i losion. Žuti marbo losion utrljava se na kosu pre paranja, a zatim se ispira.

 

Ako vas zanima kako pojedini losioni pomažu da kosa poraste, evo recenzije za vas! Kako se i zašto koristi losion protiv opadanje kose – recenzija Fitoval losion protiv opadanja kose.

 

Marbo šampon i losion iskustva

 

Istraživali smo dosta i saznali brojna iskustva, ne samo žena već i muškaraca. Pojedina su pohvalna, a pojedina nisu. Videćete.

Jedna žena rekla je kako se više od dvadeset godina bezuspešno bori sa alopecijom i opadanjem kose. Koristila je ne samo Marbo šampon, već i mnoge druge ali rezultata jednostavno nema.

Jedan momak se zbog povećanog stresa usled ispitnog roka suočio sa ovim problemom, te je primetio da mu zbog velike sekiracije opada kosa. Njegova majka dobila je savet od farmaceuta za Marbo šampon i kupila mu je zajedno sa Marbo aktivatorom. Posle desetak dana primetio je da mu kosa više ne opada pojačanim intenzitetom i da se stanje polako normalizuje.

Jedna devojka pati od alopecije od svoje 18-te godine. Koristila je brojne preparate – Allin šampon za opadanje kose, ampule, Fitoval i sve isključivo po preporuci farmaceuta. Rekla je kako je uspela da reši ovaj problem šamponom, ali se on uvek iznova vrati.

Momak koji pati od istog problema, s’tim što se kod njega manifestuje i pečatima, nije uspeo da reši svoj problem Marbo proizvodima. Koristio je i losion i aktivator i šampon, po preporuci farmaceuta, ali bezuspešno. Misli da je prevara i da je bacio pare.

Jedna žena ima pohvalno iskustvo, a koristila je samo Marbo šampon. Primetila je da joj kosa manje opada. Paralelno sa njim koristila je domaći recept od koprive, koji sama sprema kao masku za kosu. Takođe, povremeno i ispira vodom u kojoj je prokuvala koprivu.

Sa druge strane, saznali smo za iskustvo žene koja je koristila Marbo šampon i aktivanor pa nije videla rezultate. Koristila je oko 6 meseci prema uputstvu, ali nije bila zadovoljna.

Jedan gospodin takođe nije bio oduševljen Marbo šamponom. Očekivo je da će mu na mestima gde se vide pečati izrasti nove vlasi, ali nisu. Ne može da proceni da li mu kosa više opada nego pre kupovine Marbo šampona.

Jedna žana podelila je iskustvo svoje majke. Ona je posle 60-te godine počela veoma mnogo da gubi kosu. Jeste opadanje kose prirodan proces starenja, ali u ovom slučaju bilo je povećano pa je skoro preko noći postala “skoro ćelava”. Kupila je majci sve Marbo preparate, a zatim ih joj dala da koristi oko 6 meseci. Nakon sumiranih rezultata to je izgledalo ovako – kosa je prestala da opada, nije se progustila i još uvek nije počela nova da raste. Međutim, povratila je sjaj i prestala da opada.

Pohvalno je iskustvo žene koja koristi Marbo šampon oko tri meseca. Pre upotrebe šampona primetila je da joj kosa mnogo više nego inače opada u poslednjih godinu dana, ali je je bila ubeđena kako je to sezonski. Međutim, pošto se stanje pogoršavalo iz dana u dan, rešila je preventivno da isproba Marbo šampon. Veoma je zadovoljna, pošto je primetila kako joj je kosa sve manje opadala i smatra da joj je pomogao.

Jedna korisnica koristila je Marbo šampon i losion zajedno. Zadovoljna je u potpunosti efektima, ali cenom losiona nije. Šampon i dalje koristi, ali Marbo losion više ne pošto smatra da je dosta skup. 

Jedna gospođa srednjih godina koristi Marbo šampon više od pet godina i veoma je zadovoljna rezultatima. Kada je počela da ga koristi primetila je da joj se kosa sve više proređuje. Pošto u njenom slučaju genetika igra veliku ulogu, rešila je da po preporuci koleginice proba šampon. Koristi ga sada jako dugo i zadovoljna je.

Jedna žena podelila je iskustvo i rekla da je primetila kako joj kosa manje opada kosa tokom pranja, ali samo to. Drugo ništa posebno nema da kaže o šamponu.

Gospođa koja je podelila iskustvo svog supruga napisala je kako je on svoj provlem rešio Marbo šamponom. Ima proređenu kosu na temenu i posle tretmana sa nekoliko bočica Marbo šampona video je pozitivne rezultate. I dalje ga koristi. 

Slična je i priča gospođe koja je zbog proređene kose nosila periku. Ona je bila uporna i koristila Marbo šampon. Istovremeno koristi i drugi šampon za rast kose. Marbo šampon koristi pošto joj je pomogao sa opadanjem kose i veoma je bila zadovoljna što joj se teme glave više ne vidi.

Iskustvo jednog gospodina nje pozitivno. Posle pranja kose Marbo šamponom shvatio je da mu neki sastojak ne prija. Po vratu i glavi pojavio mu se osip, a rezultate nije video. 

Jedna korisnica takođe nije bila zadovoljna. Čula je da je jako hvaljen šampon, ali u njeno iskustvo nije potvrdilo priču. Šampon joj je mnogo isušio kosu, nije joj pomogao sa opadanjem već je stanje bilo isto. Dodatno, pojavila joj se perut, isusio joj je kosu, pojavila se perut i prestala je da ga koristi.

Jedna žena rekla je kako je njoj šampon pomogao, ali da nije mogla da podnese više perut i svrab glave. Zato je prestala da ga koristi. 

Devojci koja takođe ima problem sa alopecijom još od svoje 19-te godine smeta što šampon ne peni dovoljno, što mrsi kosu i ne podstiče rast. Zadovoljna je što sprečava opadanje kose, ali svako češljanje je za nju noćna mora.

 

Marbo šampon protiv opadanja kose cena

 

Cena za Marbo šampon za kosu kreće se između 500 i 700 dinara. Cena zavisi od prodajnog mesta gde ga kupite. 

Može se kupiti u skoro svim bolje opremljenim apotekama u svim gradovima, a može da se naruči i online u poznatinim šopovima i internet apotekama. I tu su cene slične, između 550 i 700 dinara za zeleni Marbo šampon.

 

Neželjena dejstva za Marbo šampon

 

Marbo šampon protiv opadanja kose je prirodan preparat i u svom sastavu ima odabrano lekovito bilje. Prema rečim dermatologa, Marbo šampon ne iritira kožu i ne dovodi do negativnih reakcija ili kontraindikacija. 

Mogu ga koristiti i deca, upravo zbog blagog sastava. Međutim, ako ste alergični na sastav ili primetite reakcije ili svrab glave nemojte ga koristiti.

 

Kome se ne preporučuje Marbo šampon

 

Ukoliko ste alergični na sastojke šampona nemojte ga koristiti. Postoji mogućnost od svraba ili osipa zbog na neki sastojak iz šampona. Zato najbolje uradite alergo test pre nego što samostalno odredite sebi tretman za neki problem. U ovom slučaju alopeciju i opadanje kose.

 

vlasilan zene model

 

Da li ste isprobali Marbo šampon protiv opadanja kose? Kakva su vam iskustva? Da li vam je pomogao?

Podelite sa nama vaše mišljenje ili ako se za nešto ne slažete.

Biće nam drago da čujemo vaše iskustvo za Marbo šampon.

Ocenite ovu recenziju zvezdicama i ocenom od 1 do 5, a zvezdice se nalaze odmah ispod teksta.