Opada vam kosa, a čini vam se da nema rešenja? Možda postoji! Ovo je detaljna recenzija sa iskustvima za Marbo aktivator za kosu!

 

Potraga za dobrim preparatom protiv opadanja kose nije nimalo laka. Kako bi se zaustavilo proređivanje kose, vrlo je važno izabrati dobar i efikasan preparat.

Tema ove recenzije je Marbo aktivator za kosu koji je jedan od boljih prirodnih preparata protiv ispadanja kose na pečate.

Zašto treba da pročitate našu recenziju? Zato što otkrivamo kome se preporučuje Marbo aktivator, pišemo o sastavu i poseban akcenat je na iskustvima korisnika!

Ako vas zanima kako da se izborite sa opadanjem kose i zašto baš Marbo aktivator za kosu, pročitajte našu recenziju!

 

vlasilan zene model

 

Šta je Marbo aktivator i zašto se koristi?

 

Marbo aktivator je kozmetički preparat namenjen za negu kose kako bi postojeća kosa postala zdravija i čvršća. Reč je o aktivatoru prirodne formule sa pažljivo odabranim ekstraktima lekovitih biljaka. Ovaj aktivator zaustavlja opadanje kose i vraća joj životnu energiju i vitalnost.

Dermatološki je testiran i već nekoliko godina se uspešno koristi protiv proređivanja kose.

Marbo aktivator za kosu koristi se i za rast kose na proređenim mestima. Kao i drugi preparati za rast kose, tako o on može da se koristi kod svih vrsta gubitka kose počevši od najblažih pa sve do potpunog gubitka kose. Najčešće se koristi  protiv ispadanja kose na pečate, tj. kada je u pitanju alopecia areata.

Takođe, Marbo može da se koristi i za alopecie totalis ili potpuni gubitak kose.

Ema je dugo imala problem sa opadanjem kose, što je pored proređivanja rezultiralo i gubitkom samopouzdanja. Osećala se užasno, pa je podelila sa nama svoje iskustvo. Rekla nam je kako je na kraju uspela da pobedi ovu krizu, a najvažnije – ŠTA JOJ JE POMOGLO DA SPASI KOSU. Na linku pročitajte Emino iskustvo i kako je ona uspela da zaustavi opadanje kose – https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-zaustavila-opadanje-kose-i-povratila-samopouzdanje/. Može pomoći i vama!

 

Kome se preporučuje upotreba Marbo aktivatora?

 

Marbo aktivator za rast kose preporučuje se osobama koje imaju problem sa proređivanjem kose. Zapravo, preporočuje se svima koji imaju problem sa opadanjem kose u pečatima.

Mogu da ga koriste mlađi, ali i stariji ljudi. Takođe, mogu da koriste i muške i ženske osobe koje imaju ovu vrstu problema. Potpuno je nevažno da li ste muško ili žensko, kao i koliko imate godina. Aktivator za kosu Marbo mogu da koriste čak i deca od 2 godine u slučaju opadanja kose na krugove.

Ovaj preparat je prirodne formule i uglavnom blagotvorno deluje na oštećenu kosu. Kod upotrebe Marbo aktivatora je važno da je on efikasan i da poboljšava problematično stanje kose. Zato, u ovom slučaju, ne postoji starosno ograničenje za upotrebu Marbo aktivatora.

Međutim, ukoliko ste alergični na neke od sastojaka, ne preporučuje se za korišćenje. 

 

 

Marbo kolekcija

 

Marbo je domaća kompanija za proizvodnju prirodne kozmetike nekoliko decenija unazad. U svojoj ponudi imaju liniju za negu kose od prirodnih lekovitih sastojaka. Svi sastojci su dermatološki potvrđeni i proizvode se u ograničenim količinama od pažljivo odabranih biljaka.

Marbo aktivator protiv opadanja kose (crveni) je tečne formule i podseća na losion. Zato ga ljudi zovu Marbo aktivator losion protiv opadanja kose. Međutim, nije losion jer Marbo ima u svojoj kolekciji losion namenjen za više problema vlasišta i kose. 

Dakle, osim aktivatora, Marbo kolekcija obuhvata i:

  • Marbo losion (žuti). Koristi se kod različitih problema vlasišta (perut, seboreični dermatitis, svrab, jako mašćenje kose, sezonsko opadanje kose i slično).
  • Marbo šampon za rast kose, koji je blage formule i pogodan za svakodnevnu negu kose (zeleni).

Za Marbo šampon za rast i protiv opadanja kose pisali smo recenziju, a on je poznat i pod nazivom Marbo šampon 03 ili Marbo 3. Aktivator može da se koristi zajedno sa šamponom i tada su rezultati efikasniji.

 

Marbo aktivator za kosu opis

 

Marbo aktivator za novi rast kose prodaje se u belo – crvenoj kartonskoj kutiji u količini od 180 ml. Dovoljna je mala količina za upotrebu, pa se bočica ne troši mnogo brzo. Može da vam potraje i do 2 meseca, ali to zavisi od toga koliko je često koristite.

Na ambalaži je proizvođač naznačio sve važne informacije o proizvodu – način upotrebe i zašto se koristi. Kada se kutija otvori, aktivator dolazi u crveno – beloj plastičnoj bočici. Zapravo, gornji deo bočice je crvene boje, dok je donji deo bočice bele boje.

Zato se i zove Marbo aktivator za kosu crveni. Miriše nežno, blago i prirodno na lekovito bilje.

 

Kako deluje Marbo aktivator?

 

Marbo aktivator za rast kose je blage formule. On veoma prijatno i nežno deluje na kosu. Poboljšava strukturu vlasi, pa tako postojeća kosa postaje jača, zdravija i otpornija. 

Pored toga, stimuliše rast nove kose na mestima gde je ona otpala, gde se možda vidi i koža. Cirkulacijom vlasišta i stimulacijom on oporavlja oštećenu kosu.

Marbo aktivator ne iritira vlasište, osim u slučaju potencijalne alergije na neki od sastojaka. Sprečava novo opadanje kose, a postojećoj kosi daje vitalnost i prirodni sjaj. Jača kosu i hrani je, da bi kosa izgledla preporođeno i zdravije.

Korišćenje aktivatora ne masti kosu. Za to su zaslužni kopriva i ruzmarin koji dubinski čiste kosu od viška sebuma i čine vlasište čistim.

 

Marbo aktivator za kosu crveni upotreba

 

Marbo aktivator protiv opadanja kose se jednostavno i brzo koristi. Pre same upotrebe, aktivator treba promućkati i blago utrljati u proređene regije. Može da se koristi svakodnevno, ali ne više od 2 puta u toku dana i ne duže od 5 minuta.

Odlično je što se ne ispira, a zato se može koristiti i kada ste u žurbi. Potrebno je da se aktivator koristi sve dok se proređene regije ne popune kosom. Po potrebi, prati kosu Marbo šamponom za rast kose kako bi učinak bio potpun.

Ne morate da koristite celu Marbo kolekciju, ali ukoliko želite, to vam svakako neće naškoditi. To može samo doprineti boljim rezultatima.

 

 

Marbo aktivator iskustva

 

Marbo aktivator iskustva su dosta pozitivna, jer ima pohvala i zadovoljnih korisnika. Među korisnicima ima i onih koji nisu bili zadovoljni upotrebom aktivatora. Zbog čega? Saznaćete u nastavku teksta.

Konkretno, pređimo odmah na stvar i upoznajmo se sa različitim mišljenjima i iskustvima korisnika.

 

Pozitivna iskustva korisnika

Marbo aktivator za rast kose je pomogao jednom muškarcu da se izbori sa alopecijom. On je problem sa ispadanjem kose na pečate imao od perioda puberteta. Koristio je razne preparate, ali rezultata jednostavno nije bilo. Igrom slučaja, u razgovoru sa kolegom sa posla, saznao je za Marbo kolekciju. Ubrzo nakon razgovora, aktivator je pronašao u jednoj apoteci u gradu. Posle dve nedelje redovne upotrebe, primetio je da se stanje normalizuje.

 

Jedna korisnica je potpuno oduševljena ovim preparatom i svima ga preporučuje! Ona aktivator koristi već nekoliko meseci. Za to vreme, kosa joj je postala čvršća i zdravija. Svakako, pomogao joj je sa rastom kose na proređenim mestima.

 

Radmila je podelila svoje iskustvo kako je problem rešila upravo sa ovim aktivatorom. Ona koristi i šampon i aktivator!

 

Još jedno pohvalno iskustvo dolazi od jednog studenta iz Beograda. On jednostavno nije mogao da se pomiri sa proređivanjem kose na pečate. Priznaje da je to katastrofalno izgledalo i da je zbog toga bio prilično depresivan i dodatno nervozan. Isprobao je Marbo šampon i aktivator i bio zadovoljan.

 

Zanimljivo je iskustvo jedne dame u menopauzi koja nije mogla tako lako da speči ovaj proces. Ona se nekoliko meseci borila protiv alopecije, ali bezuspešno. Ništa joj nije pomagalo i to je baš obeshrabrilo. Otišla je u apoteku po neki lek i u toku razgovara sa farmaceutom spomenula je svoj problem. Farmaceut joj je predložio Marbo aktivator protiv opadanja kose.

 

Olga je imala problem sa skoro potpunim gubitkom kose u obliku pečata. Čula je za Marbo i mislila da je Marbo losion za kosu aktivator, pa to isprobala. Međutim, kada je videla da je pogrešila kupila je i Marbo aktivator. Njena kosa je sada zdrava i jaka, a gubitak kose je samo jedno neprijatno iskustvo.

 

U početku, Lidiji se kosa samo proredila, ali nije obraćala pažnju na to. Postepeno, to se manifestalo i dovelo do drastičnog gubitka kose na pečate. Tada se obratila za pomoć lekaru i on joj je preporučio Marbo aktivator protiv opadanja kose. Veoma je zadovoljna sa rezultatima i preporučuje svima ko ima ovaj problem.

 

Zadovoljna korišćenjem aktivatora bila je još jedna gospođa. Priznaje da je bilo potrebno malo više vremena, a rezultati je nisu razočarali. Njena kosa je ponovo jaka, zdrava i vitalna.

 

Devojka je podelila iskustvo svog brata koji je imao problem sa alopecijom kose. Njen brat je išao na razne tretmane, koristio brojne preparate, a stanje se nije poboljšalo. Koristio je aktivator, a sada je zadovoljan izgledom i zdravljem svoje kose.

 

Nađa je crveni Marbo aktivator za kosu koristila nešto više od 2 meseca. Prve rezultate je primetila posle 20-tak dana i to joj je bio samo podsticaj da nastavi sa korišćenjem. Sada je njena kosa oporavljena i zdrava, a to joj je veoma važno.

 

Negativna iskustva korisnika

Iako mu je lekar preporučio da kupi Marbo aktivator za kosu crveni, Marku to nije pomoglo. Nije primetio nikakve rezultate i veoma brzo je odustao od upotrebe.

 

Na forumu je jedna korisnica podelila svoje mišeljenje. Iako je 5 meseci koristila Marbo aktivator za novi rast kose, nije primetila nikakvu razliku. Želela je da oporavi kosu i da joj vrati energiju i vitalnost, a to nije uspela sa ovim preparatom. Moraće da se konsultuje sa lekarom oko novog i boljeg preparata za opadanje kose.

 

Interesantno je da je jednoj korisnici izašla alergija praćena svrabom kože glave. Prestala je da koristi aktivator i potražila u obližnjoj apoteci novi preparat protiv opadanja kose.

 

Još jednoj korisnici neki od sastojaka nije prijao. Pojavio joj se osip, pa je prekinula sa korišćenjem.

 

Na jednom sajtu je jedan gospodin napisao da nije zadovoljan aktivatorom. Njegovo mišljenje je da sigurno postoje bolji i kvalitetniji preparati koji bi pomogli kosi. Nije siguran, ali veruje da je ovo samo dodatno upropastilo njegovu već oštećenu kosu.

 

Marbo aktivator sastav

 

Kada je u pitanju sastav, opet moramo da ponovimo da je ovo prirodni preparat! Navešćemo kompletnu listu sastojaka, a onda ukratko objasniti i njihovu osnovnu funkciju.

Kompletna lista sastava:

Aqua (Planinska voda), Alkohol (alkoholna otopina), Rosmarinus Officinalis (Ruzmarin), Urtica Dioica (Kopriva), Salvia Officinalis (Kadulja), Juglans Regia (Orah), Allium Sativum (Češnjak), Matricaria Chamomilla (Kamilica), Betula Alba (Breza), Salix Alba (Bijela vrba), Arctium Lappa (Čičak), Hedera Helix (Bršljan).

  • Ruzmarin podstiče rast kose, poboljšava zdravlje vlasišta i čini kosu gušćom i sjajnijom. Sprečava opadanje, hrani kosu i poboljšava cirkulaciju vlasišta.
  • Kopriva jača koren kose, čisti je od viška masti i deluje umirujuće na kožu glave. Pokazala se kao efikasno sredstvo u borbi protiv peruti, a oporavlja i rascvetale krajeve.
  • Kamilica umiruje nadraženu kožu glave i istovremeno kosi vraća prirodni sjaj. Koristi se i protiv peruti, opadanja kose i za poboljšanje brzine rasta kose. Neguje kosu i čini je zdravijom, mekšom i svilenkastijom.
  • Bršljan sprečava opadanje kose, stimuliše rast i obnavlja kosu.
  • Breza jača koren dlake, umiruje nadraženu kožu glave i nežno uklanja nečistoće sa vlasišta. Osim toga, kosi daje mekoći i sjaj, a sprečava i njeno opadanje.
  • Kadulja ili žalfija utiče na rast kose, leči gubitak vlasi i jača zdravlje vlasišta. Koristi se i protiv peruti i ekcema i kosi pruža prirodni sjaj.

 

Pročitajte više – slične i povezane recenzije:

 

vlasilan zene model

 

Marbo aktivator recenzija zaključak

Marbo aktivator za rast kose je preparat koji može da pomogne! On stimuliše rast kose na ogolelim mestima i sprečava sve oblike alopecia areate. 

Iako možda kod nekih korisnika nije bilo poboljašanja, to ne znači da je on loš. Možda njima nije prijao i pomogao, ali ne treba ni generalizovati.

Dobra stvar je što mogu da ga koriste i deca i to baš zbog lagane i prirodne formule. Ovo je velika prednost, jer uvek su prirodni preparati bolji izbor. 

 

Da li ste isprobali Marbo aktivator? Kakva su vaša iskustva, mišljenja i utisci? Ako želite podelite sa nama vaše mišljenje ili iskustvo ispod u komentaru.

I naravno, bilo bi sjajno da ocenite ovu recenziju zvezdicama i ocenom od 1 do 5!

Hvala vam puno na čitanju!