Ako ste čule da morske alge skidaju celulit vreme je da saznate da li je to istina. Morske alge se često nalaze u preparatima protiv celulita, a jedan takav je Guam Fango hladna krema protiv celulita. Pročitajte recenziju.

Bez celulita za samo mesec dana uz Guam Fango hladnu kremu? Da li je suviše dobro bilo da bi bilo istinito ili zaista možemo da kažemo zbogom celulitu?

Čini se da zimi nekako i “preživimo”, ispod slojeva odeće ne marimo toliko za celulit. Daleko od očiju, daleko od srca. Međutim, sa prvim zracima sunca i prvim haljinama, počinjemo da paničimo. 

Treba nam brzo i efikasno rešenje, pa često ne žalimo da platimo čak i bolne masaže i tretmane, samo da bi se oslobodile ove napasti. 

U jednom istraživanju mišljenja ženske populacije, na pitanje “ Šta bi prvo uklonile sa svog tela”, više od 50% ispitanih je odgovorilo – celulit. Tek na drugim mestima su bili višak kilograma, dlake sa tela, podočnjaci. Znači da je celulit zaista i više nego nerado viđen gost.

U daljem tekstu otkrićemo vam sve o Guam kremi protiv celulita, o njenom delovanju kao i o iskustvu korisnika. 

 

Celuleks celulit

 

Na kraju teksta možete nam ostaviti svoj komentar i oceniti ovaj članak zvezdicama.

 

Odakle dolazi Guam Fango hladna krema za celulit

 

Guam Fango krema dolazi nam iz lepe Italije, zahvaljujući gospodinu Egidiu Sieni. Još 1986.godine, Edigu je imao susret pri jednoj plovidbi sa algama prikupljenih sa dna Atlamntskog okeana.

Ribari su još od 16-og veka skupljali i obrađivali alge zbog njihovih dragocenih sposobnosti. Sušili su ih na suncu, zatim mleli u fini prah. Edigio Sena proučavao je i iskoristio alge. Smatrao je da one obnavljaju kožu, zatežu je i daju joj na elastičnosti. Obradjivao ih je tako da od njih dobije koinzistenciju “blata”. 

Već više od 30 godina recept za blato iz Guamovih algi je isti. Alge skupljene od maja meseca, kada su mlade i vitalne, ravnomerno se rasporedjuju na velikim poljima. Tako se suše. Nakon toga, mešaju se sa ostalim, isključivo hladnim sastojcima, kako bi se održale sve njihove lekovite karakteristike. 

Postoji mnogo prirodnih načina da se rešite celulita, a preparati kao što su gelovi, kreme i serumi su najefikasnija i najbrža prirodna metoda. Javila nam se devojka koja je uspela da skine celulit za mesec dana i podelila svoje utiske o jednom delotvornom anticelulit gelu, koji MOŽE POMOĆI I VAMA. Pročitajte kako https://kozmetickimagazin.com/magicno-resenje-koje-skida-celulit-iskustvo/.

 

Šta je hladna krema protiv celulita?

 

Sada ste sigurno zbunjene, zar sve kreme nisu iste?

Sigurno ste nekada koristile kremu, za koju ste imale osećaj da “hladi”. Isto tako, postoje kreme koje na isti način “greju” odredjena područja. Koja je razlika izmedju toplih i hladnih krema?

 

Tople kreme

 

Ove vrste krema su kreme sa efektom zagrevanja. Sadrže i mnoge biljne ekstrakte (bršljan, divlji kesten) koji omogućavaju da cirkulacija krvi bude bolja. Njihov sastav obično je obogaćen i eteričnim uljima. 

Osim što stvaraju intezivan osećaj toplote, poboljšavaju snabdevanje tkiva kiseonikom i pojačavaju smanjenje masnih naslaga. Može da se javi i blagi osećaj peckanja, što nam je obično signal da krema ili gel deluje. 

Njihova mana je što osobe sa proširenim venama i kapilarima ne bi smele da ih koriste. Usled zagrevanja kože može doći i do proširenja istih, pa su za osobe sa ovakvim problemima bolje hladne kreme. 

POVEZANO:

 

Hladne kreme 

 

Ove kreme u sebi obično sadrže alge, morsku vodu i mentol. Idealni su za osetljivu kožu, kao i za osobe koji imaju probleme sa venama i kapilarima. Preporuka je da ukoliko tek krećete u borbu protiv celulita, prvo krenete sa hladnim kremama. Zbog mentola koje sadrže u sebi, osetićete prijatan osećaj hladjenja i svežine. 

 

Guam Fango hladna krema protiv celulita

 

Guam Fango hladna krema protiv celulita sastav

 

Guam alge 

 

Znate li da alge još nazivaju i zelenim zlatom? To je zbog toga što su u popularnoj upotrebi već dugo vremena. Još od davnina poznate su njihove blagodeti za zdravlje i negu tela. 

Guam alge obogaćene su jodom, gvoždjem i kalcijumom. 

Imaju svojstvo da obnavljaju, vlaže i omekšaju kožu. Najefikasnije su kod udubljenja na koži ili “narandžine kore”. Sadrže veći sadržaj minerala nego biljke sa zemlje. Ove alge su dragoceni izvor aktivnih sastojaka, minerala i vitamina. Uspešno se bore protiv celulita i starenja kože. 

 

Zelena glina

 

Zelena glina u svom hemijskom sastavu sadrži gvoždje, kalcijum, magnezijum… osim toga u stanju je da veže vlagu veću nekoliko puta od svoje mase. Zahvaljujući ovim osobinama, ona je i odličan katalizator, što znači da utiče na podsticanje metabolizma. Osim što podstiče cirkulaciju u organizmu, poznata je po tome što umiruje bol. Ima antibakterijsko i antiseptičko delovanje. Zateže kožu, uklanja mrtve ćelije, i koža postaje glatka na dodir. 

 

Bršljan

 

Od davnina već, bršljan je poznat kao verni sastojak u borbi protiv celulita. Njegovi aktivni sastojci omogućuju prodiranje u kožu, kao i razgradnju masnih naslaga. Takođe, poznat je po tome što pomaže i kod problema sa proširenim venama i kapilarima. 

 

Breza

 

Priznajete, do sada ste mislile da se breza u kozmetici koristi samo u šamponima za kosu, zar ne? E pa, ova čarobna biljka ima još namena. 

Breza sadrži flavonoide, saponine i tanine, koji štite ćelije kože od slobodnih radikala i podstiču prirodno pročišćavanje. Zbog svog svojstva stimulacije metabolizma idealna je za pročišćavanje kože. Efekat je vidljiv gotovo odmah – koža je zategnutija i sjajnija. 

 

Gotu kola

 

Gotu kola je biljka koja se efikasno bori protiv celulita. Regeneriše kožu i prodire duboko u tkivo, pospeđuje proizvodnju kolagena u koži i poboljšava cirkulaciju. Zbog svojih jakih moći da ukloni celulit sastojak je u mnogim kremama.

 

Divlji kesten

 

Divlji kesten nije samo aktivan sastojak u kremama i gelovima za vene, već je omileni sastojak i u preparatima protiv celulta. Ima hranljiva svojstva za kožu, regeneriše i podstiče cirkulaciju, vraća svežinu koži i prirodno je zateže.

 

Recenzija i iskustva za prirodni preparat protiv celulita – Celuleks prirodni gel sa divljim kestenom protiv celulita!

 

Kofein

 

Kofein još jedan moćan prirodni sastojak koji deluje protiv celulita. U preparatima se koristi jer takođe poboljšava cirkulaciju, tj. sprečava da dođe do zgrušavanja i slabog protoka krvi na kritičnim područjma. A to je svakako povezano i sa celulitom. Pored toga, kofein kada se nanese direktno na kožu ima moć da podstakne razgradnju masnog tkiva, te na taj način i uklana celulit!

 

 • *Napomena: Guam fango hladna krema protiv celulita ne sadrži parabene, silikone, parafin, sintetičke boje. 

 

Kako Guam Fango krema delue i uklanja celulit

 

Proizvodjač kaže da ova hladna krema protiv celulita deluje ciljano na celulit, pa čak i onaj najtvrdokorniji. 

Evo šta oni kažu:

 • smanjenje najtvrdokornijeg celulita za 2,7 cm (rezultati dobijeni nakon tretmana od mesec dana),
 • sprečava zadržavanje vode u tkivima,
 • smanjuje masne jastučiće, vraćajući koži svežinu i elastičnost, 
 • vidljivo zategnutija i jača koža.

 

 

Kako se koristi Guam hladna krema u borbi protiv celulita 

 

Najpre, pre korišćenja ove hladne kreme, poželjno je da se istuširate toplom vodom, a zatim da uradite blagi piling (masažu) kritične regije. Na ta način pore će se otvoriti, a preparat će delovati bolje. 

Guam fango hladnu kremu nanesite u srednjem sloju laganom masažom kritične regije. Masirajte sve do potpunog upijanja. Za najbolje rezultate, hladna krema se nanosi jednom dnevno minimum mesec dana i masiranje treba da traje minimum 30 min.

 

 

To je važno kako bi doprineli gubitku masti i celulita. 

 

Karakteristike Guam hladne kreme za celulit

 

Guam fango hladna krema, dolazi nam u tubi od 250 ml. Na samoj kutiji kao i na tubi imamo informaciju čemu hladna krema služi, kao i kako se nanosi.

Sama krema je tečne, gelaste strukture, bele je boje i lako se razmazuje. Rok trajanja je 12 meseci od otvaranja. Otprilike dovoljna količina kreme po butini je srazmerna veličini grozda

 

Ocenite ovu recenziju i proizvod zvezdicama – na kraju teksta!

 

Rezultati korišćenja Guam fango hladne kreme 

 

Klinički rezultati od strane proizvodjača kažu sledeće. 

Test je primenjen na 36 žena, i uključivao je primenu hladne kreme direktno na butine i zadnjicu. Sam tretman trajao je do 45 minuta, uzastopno 3 nedelje. 

 

Guam Fango hladna krema protiv celulita

 

Žene koju su učestvovale u testu bile su zapanjene odmah vidljivim poboljšanjima:

 • Celulit vidljivo smanjen nakon 3 nedelje
 • Gubljenje “pomorandžine kore”
 • Koža glatka i zategnutija na dodir
 • Smanjenje obima od 2 cm
 • Već posle prve primene vidljivo poboljšanje estetike kože

 

Još jedna zanimljivost.

 

Između 2006 i 2013 godine, kompanija GFK Eurisko je sprovela različita istraživanja o anticelulitnim proizvodima na ukupnom uzorku od 6000 žena. Iz ovog istraživanja Guam Fangocrema je proizvod sa najboljim rezultatima protiv celulita. 

74-79% žena složilo se da im je celulit smanjen kao i obim butina. Posle prve aplikacije osetna je čvrstina i elastičnost kože. Ova krema prepoznata je od strane žena kao proizvod sa najvećim učinkom i uspehom.

 

Iskustva korišćenja Guam Fango kreme protiv celulita 

 

Iskustva korisnika svakako su raznolika. Od onih koji ne mogu da zamisle život ili bar leto bez ovog proizvoda, do onih koji su ravnodušni.

 

 • Kao neko ko radi u apoteci, jedna od korisnica svakako je imala bar pristup svim mogućim anticelulit gelovima i kremama na tržištu. Po njenom mišljenju Guam fangocrema je nešto što morate imati, pogotovo kada se spremate za letnju sezonu. Od svih krema i gelova, sa hladnim delovanjem Guam fangocrema pokazala se najbolje i najverodostojnije. Kako ima problem i sa popucalim kapilarima, ova krema je bila idealna jer je pogodna i za osetljivu kožu. U roku od nedelju dana na koži je vizuelno počeo da se smanjuje efekat “narandžine kore”. U roku od dve nedelje izgubila je 1 cm u obimu butina. Nakon mesec dana neprekidnog korišćenja rezultat je bio minus 2 cm u predelu butina, kao i zategnutija i čvršća koža. Manu je našla jedino na samoj tubi. Mora se pažljivo stiskati kremu jer često iscuri i više nego što treba, a višak ne možete vratiti nazad.

 

 • Drugima se dopalo što hladna krema – baš baš hladi. Takođe, jedna korsnica tvrdi da je ova krema pomogla i kod sitnih bubuljica na zadnjici. Već posle drugogo mazanja potpuno su nestale. 

 

 • Jednoj devojci je posle mesec dana nestalo čak 70% prilično vidljivog celulita, ali korstila je kremu dva puta dnevno-ujutru i uveče.

 

 • Sa druge strane, jedna korisnica mazala je isto kremu ujutru i uveče, ali je morala je da se vrati na režim od jednog mazanja dnevno. Razlog tome je bila preterana iscrpljenost. Naime, usled verovatno pojačanog topljena masnih naslaga, gubi se previše tečnosti. Zato je jako bitno uz ovu, ili bilo koju kremu ili anticelulit tretman unositi dovoljnu količinu vode.

 

 • Jedna devojka je odmah podelila svoje iskustvo. Iako je tek počela da koristi, prva zapažanja su sledeća: Celulit se stvarno manje vidi, a na nogama i jedva da se nazire. Guza je lepa i glatka, osim ako se stisne, onda se nađe po par “rupa”. Za period od 7 dana rezultati su i više nego fenomenalni! A nakon mesec dana utisci su bili fenomenalni! Smanjenje guze i obima butina 3cm, bez traga celulita i na “stiskanje”, a koža je meka i svilena na dodir!

 

 • Naravno, iskustva su razna, pa tako nekima odgovara hladna krema, tačnije više im odgovara krema koja greje.

 

 • Kako sami kažu, delovanje grejanjem im se čini delotvornijim i imaju osećaj da krema zaista radi. To su ipak lični subjektivni utisci, a zavise samo od toga ko šta više preferira. Ono što je još “minus” je vreme koje je potrebno za utrljavanje kreme. To ne možemo svrstati pod manu proizvoda, to je više minus za nas, jer nemamo vremena za sebe. Posle teškog i dugog dana, kada smo umorni i jedva čekamo da poljubimo krevet, masaža ili utrljavanje od pola sata ili duže ne deluje privlačno.

 

Masaža i Guam fangocream hladna krema protiv celulita

 

Verovatno već i same znate da je najbolje rešenje protiv celulita svakako ručna masaža.  Naravno, veliki procenat je i u ishrani i u vođenju računa, ali ipak najbolji rezultati ostvaruju se anticelulit masažama. 

Uz Guam Fangocremu protiv celulita, u ponudi su takođe i Guam blato i Guam noćna krema, a postoje i Guam sauna pantalone. Prema iskustvima, najbolje rešenje ukoliko već koristite anticelulit masaže je kombinacija Guam blata i Guam fangocreme protiv celulita. 

 

Još neki preparati protiv celulita za koje smo pisali recenzije:

 

Celuleks celulit

 

Gde kupiti Guam fangocremu protiv celulita i cena

 

Hladna guam krema protiv celulita može se kupiti u svim bolje opremljenim apotekama, kao i u bolje opremljenim drogerijama.

Cena za ovu kkremu kreće se između 2.500 i 3.500 RSD, u zavisnosti od prodavnice gde kupujete (tuba od 250 ml).

Može se poručiti i na sledećm linkovima putrm interneta.

 

 

Celulit je jako dosadan estetski problem, koji nama ženama zadaje glavobolje. Ali kako rešenje postoji, ne treba gubiti ni minut više! Slažete se?

Koje su vaše metode u borbi protiv celulita? 

Ako ima nešto sa čime se ne slažete slobono nam recite. Ispod teksta nalaze se polja sa zvezdicama i možete nam dati ocene od 1 do 5.

Da li ste probale Guam Fangocremu ili nešto iz Guam programa? 

Pišite nam vaša iskustva i ocenite ovu recenziju zvezdicama.

POVEZANO:

Guam krema za strije i zatezanje tela posle trudnoće