U borbi protiv starenja obavezni su vitamini za lice. Monoderma vitamini za lice: vitamin A, vitamin C i vitamin E! Recenzija – upotreba i iskustva!

 

Ako vašoj koži nedostaje više hranljivih sastojaka, izmorena je i dehidrirana, potrebni su joj vitamini! Zato, na dobrom ste mestu da saznajte da li se u tu svrhu mogu korisiti ovi veoma popularni vitamini u mekanim kapsulicama, Monoderma vitamini za lice!

Na izgled kože utiče zdravlje, tako da što je koža zdravija, to će izgledati sjajnije, blistavije i lepše. Iako šminka ulepšava lice, prava lepota lica dolazi od zdrave kože, a to mogu obezbediti vitamini za lice.  

Koža lica je vrlo osetljiva, a pored toga svakodnevno je izložena sunčevim zracima koji je oštećuju. Ukoliko izostane adekvatna nega, može doći do prevremenog starenja i neželjenih reakcija u vidu gubitka volumena, pojave bora i fleka na licu. 

Shodno tome potrebno je pojačati negu kože i nahraniti je kozmetikom i vitaminima za lice, kako bi bila dovoljno zaštićena. 

U narednim redovima saznajte kako deluju i kome su namenjene Monoderma kapsule za lice. 

 

bore baner Neborela

 

Šta su i zašto se koriste Monoderma vitamini

 

Monoderma vitamini za lice dolaze u okviru MonoDerma Giuliani dermatološke linije za negu kože koja se zasniva na vitaminima. U pitanju su čisti koncentrati vitamina, slični serumu za lice, koji se nalaze u biorazgradivim mekanim ampulama od 0,5 ml. 

To je optimalna količina koja je sasvim dovoljna za dnevnu potrebu kože za vitaminima. 

Monoderma kapsule su dermatološki ispitani kozmetički proizvodi koji se koriste da nahrane, zaštite, toniraju i hidriraju kožu. Vitamini pružaju koži neophodnu negu i nadomešćuju nedostatak vitamina koji se unosi oralno ili preko drugih kozmetičkih preparata. 

Monoderma vitamini se razlikuju po vitaminu koji dominira, pa tako postoje:

 • Monoderma A15 (retinol);
 • Monoderma C10 (askorbinska kiselina);
 • Monoderma E5 (tokoferol).

Svaka Monoderma kapsula ima svoje polje delovanja, pa se tako vitamini koriste za:

 • sprečavanje starenja, odnosno pojavu bora, 
 • revitalizaciju kože,
 • dubinsku hidrataciju,
 • podsticanje proizvodnje kolagena,
 • UV zaštitu,
 • ublažavanje iritacija i crvenila,
 • suzbijanje akni i bubuljica,
 • smanjenje vidljivosti fleka na licu.

Kao što ste mogli videti, u nastavku ćemo pisati za sva tri vitamina posebno. Sa druge strane, umesto tri različita proizvoda postoje i preparati sa višestrukim dejstvom, a koji se mogu koristiti u borbi protiv bora, tamnih fleka i podočnjaka. Marina i Vesna su koristile takvu kremu, umesto vitamina, i podelile sa nama svoja iskustva. Pročitajte njihova lična iskustva i kako su uspele da sačuvaju i podmlade svoje lice  https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-brise-bore-i-podocnjake/.

 

Monoderma ampule kome se preporučuju i kada

 

Efekti koje vitamini postižu su od značaja za zdravlje kože, pa se Monoderma vitamini za lice mogu preporučiti gotovo svim ženama i muškarcima. Monoderma vitamini su dermatološki ispitani i garantuju minimalan rizik od alergija i iritacija. 

S druge strane obezbeđuju maksimalnu podnošljivost pa su pogodni i za osetljivu i problematičnu kožu. Ne sadrže veštačke boje, mirise, konzervanse niti druge potencijalno štetne sastojke. 

 • Monoderma A se preporučuje osobama sa problematičnom, masnom kožom, kao i zrelom kožom. 
 • Monoderma C se preporučuje osobama sa normalnim i mešovitim tipom kože.
 • Monoderma E se preporučuje svim tipovima kože, naročito suvoj i osetljivoj koži. 

Iako je upotreba Monoderma E vitamina dozvoljena i kod dece, ipak bi konsultacija sa lekarom bila preporučljiva. 

Ako se pitate kada je vreme da počnete sa korišćenjem vitamina za lice, tačno određen period za početak tretmana ne postoji. Monoderma vitamini za lice mogu se koristiti preventivno, ali i ukoliko primetite da postoji potreba kože za dodatnom negom u vidu hranljivih sastojaka, hidratacije i zaštite. 

Upotreba Monoderma vitamina se posebno savetuje kada je koža duže izložena suncu, tokom zimskih meseci i kada želimo da da zadržimo mladalački izgled, odnosno smanjimo pojavu bora.

 

 

Monoderma A15

 

Monoderma A15 dobio je ime po vitaminu A poznatijim pod nazivom retinol. Tačan naziv je Monoderma A15 Esfoliante antirughe sa retinolom.

Sadržaj retinola određen je u koncentraciji od 0,15 % što je sasvim dovoljna dnevna potreba kože za  vitaminom A. 

Retinol Monoderma, poznat po svojim anti age svojstima, deluje na kožu:

 • podstičući proizvodnju kolagena i elastina;
 • obnavljajući ćelije kože;
 • povećavajući elastičnost, volumen i tonus kože,
 • prodirujući u dublje slojeve popunjava bore;
 • utičićie na sužavanje pora i regulisanje lučenja sebuma;
 • uklanjajući mrtve ćelije sa površine kože;
 • uklanja i ublažava pojavu mitisera i akni;
 • smanjuje vidljivost fleka na licu.

Monoderma A postiže podmlađivanje i pročišćavanje kože postiže blagim procesom eksfolijacije, odnosno ljuštenja tankog sloja površine kože. Takođe, regulisanjem mašćenja kože Monoderma A oslobađa pore i sprečava nastanak anki i bubuljica.

Obzirom da ovo utiče na isušivanje kože, Monoderma A15 Esfoliante antirughe sa retinolom preporučuje se za korišćenje tri puta nedeljno. 

Upotreba Monoderma retinol kapsula savetuje se osobama sa zrelom kožom, onima koji imaju problem sa aknama i mitiserima, kao i osobama sa masnim tipom kože. Osetljiva i suva koža nije pogodna za tretman vitaminom Monoderma A jer postoji mogućnost od izazivanja svraba, peckanja i iritacija na koži. 

Monoderma A15 sa retinolom prepoznaćete po kapsulama narandžaste boje, kao i narandžastim detaljima na pakovanju. Miris je izuzetno blag i gotovo odmah se neutrališe sa kože. 

 

Monoderma C10

 

Monoderma C10 kapsule za lice odlikuje sadržaj vitamina C, odnosno askorbinske kiseline u koncentraciji od 10%. Vitamin C ima višestruka pozitivna dejstva na kožu, pa se označava jednim od najsnažnijih antioksidanasa. Poznat je simbol zdravlja čitavog organizma, a tako deluje i na kožu.

Monoderma C10 Schiarente anti-aging vitaminske kapsule imaju zaštitna svojstva jer sprečavaju oštećenja na koži izazvana negativnim uticajem spoljašnjih faktora. Podmlađujući efekat Monoderma vitamin C u kaspulama postiže tako što štiti kožu od UVA i UVB zraka koji su jedni od glavnih krivaca starenja kože. 

Monoderma C je uspešan i u stimulisanju sinteze kolagena i elastina koji koži daju mladalački izgled.

Pored toga, Monoderma vitamin C popravlja ten i efikasno deluje na izbeljivanje fleka, pa se često preporučuje kod uspostavljanja kontrole hiperpigmentacije kože. 

Braon boje ampula karakterišu ovo pakovanje Monoderma vitamina, a sadržaj tečnosti je bledo mlečne boje. Količina je dovoljna da prekrije celo lice i vrat. 

 

Monoderma E5

 

Monoderma E5 karakteriše sadržaj 5% vitamina E, odnosno tokoferola. Vitamin E je jedan od najboljih prijatelja kože zbog svoje zaštitne, umirujuće i hidratantne funkcije. Pun naziv za Monoderma vit E kapsule za lice je Monoderma E5 Lenitiva idratante. 

Tokoferol je jak antioksidans koji ojačava zaštitnu barijeru kože i sprečava starenje kože izazvano sunčevim uticajem. Fotozaštita se ogleda u ojačavanju sposobnosti kože da umanji štetu uzrokovanu Uv zracima. 

Monoderma E sprečava prodiranje slobodnih radikala u dublje u ćelije kože koje rezultira prevremenim starenjem. Monoderma vitamin E je efikasan kod popunjavanja finih bora i linija koje su u početnom stadijumu, onemogućavajući gubitak vlažnosti kože. 

Monoderma E5 Lenitiva idratante preporučuje se osobama sa suvom i osetljivom kožom sklonom iritacijama, kao i onima koji se često izlažu suncu ili solarijumu. 

Od prethodna dva vitamina Monoderma vit E se razlikuje po osvežavajuće zelenoj boji ampula i naznaka na ambalaži. Tekstura seruma u kapsulici je prozirna i vrlo brzo se apsorbuje u kožu.

 

Način upotrebe Monoderma vitamina za lice

 

Možda naizgled ne deluje, ali Monoderma ampule za lice imaju vrlo jednostavan način primene. Obzirom da dolaze u kapsulama, spakovani su u plastičnu ambalažu u vidu kruga koji se okreće kao točak. Ambalaža je podeljena na 28 polja, što znači da broji 28 kapsula. 

Jedna doza, odnosno ampula koristi se za jednokratnu lokalnu upotrebu, tj. jednom dnevno. Pakovanje Monoderma vitamina obezbeđuje tretman od 28 dana. 

Okretanjem ambalaže u smeru kazaljke na satu, otvarate jedno po jedno polje, odnosno oslobađate po 1 kapsulu. 

Pakovanje je vrlo praktično i higijenski sigurno, a pogodno je i za priručni neseser. Ambalaža se menjala, pa Monoderma vitamine za lice možete pronaći i u kartonskoj kutiji, spakovani takođe u kapsulama na tabli. 

Pre korišćenja obavezno operite ruke sapunom i obrišite peškirom ili ubrusom. Lice pre tretmana mora biti čisto i suvo. Kapsulu vitamina držite uspravno, potom odlomite deo koji podseća na glavu. Sadržaj kapsule pažljivo nanesite na lice, potom utrljavajte blagim masažnim pokretima. 

 

Upotreba za svaki vitamin posebno

 • Monoderma A nanosi se jedna kapsula uveče, blagim utrljavanjem u kožu. Tokom tretmana neophodno je izbegavati osetljive delove lice, predeo oko očiju i usana. Nakon dvomesečnog korišćenja Monoderma A15 savetuje se pauza u primeni. 
 • Monoderma C10 se koristi ujutru, nanošenjem na čisto lice. Nakon tromesečnog tretmana poželjno je napraviti kratkotrajnu pauzu, pa nastaviti sa upotrebom. Možete ga upotrebljavati tokom cele godine, u zimskim i letnjim mesecima. 
 • Monoderma E5 najbolje je koristiti ujutru, a može se koristiti i za večernju negu lica. Veoma je bezbedan pa se može koristiti jednom do dva puta dnevno, bez prekida u upotrebi. 

 

Da li se koriste zajedno Monoderma vitamini za lice?

 

Ne samo da je dozvoljena zajednička upotreba Monoderma kapsula, već je u nekim slučajevim vrlo poželjna. To je uređeno predloženim kombinacijama vitamina, koji se dopunjuju i tako obezbeđuju najbolju negu kože lica. 

Savetuje se poštovanje preporučenih kombinacija kako bi efekat bio postignut. 

 • Monoderma A15 i C10 vitamini u kombinaciji najbolje odgovaraju mešovitom, masnom i problematičnom tipu kože. Odlično sarađuju u regulisanju i smanjenju lučenja sebuma, pojave akni, fleka na licu i obezbeđuju zaštitu kože od daljih oštećenja. Monoderma vitamin C se nanosi ujutru, a Monoderma A se koristi uveče.
 • Monoderma A15 i E5 preporučuju se za tretman normalne do masne kože, sklone iritacijama, kao i zrele kože. Umiruju i regenerišu kožu u površinskim i dubljim slojevima, obezbeđujući hidrataciju. Zajedničkim delovanjem usporavaju proces starenja, pružajući koži blistav i svež izgled. Monoderma vitamin E se upotrebljava ujutru, a Monoderma A se nanosi tokom večernjeg tretmana.
 • Monoderma C10 i E5 namenjeni su za normalnu, osetljivu i suvu kožu kojoj je neophodna zaštita i hidratacija. Udruženo sprečavaju nastanak oštećenja uzrokovan sunčevim zracima, smiruju kožu i sprečavaju gubitak vlage. U ovom slučaju na vama je da odlučite koji ćete vitamin koristiti ujutru, a koji uveče. Naša preporuka bi bila da Monoderma C nanesete ujutru, a Monoderma E uveče pre spavanja. 

 

 

Monoderma iskustva 

 

Ako bi krenuli od pretpostavke da Monoderma vitamini za lice odgovaraju svima, osluškujući iskustva drugih, došli bi do zaključka da ipak nije tako. Pročitajte u nastavku zašto pohvaljuju, a zašto pohvaljuju Monoderma kapsule za lice

 

Zadovoljne korisnice

Dosta je korisnica koje nose pozitivna iskustva vezana za tretman Monoderma vitamina. Najčešće navode da im vitamini dopunjuju negu koja nedostaje kozmetičkim preparatima. Jedna korisnica posebno je zadovoljna umanjenjem fleka na licu pomoću Monoderma C vitamina. Koža joj je postala sjajna, a ten ujednačen. 

 

Retinol Monoderma je pomogao dami u 40tim koja je želela da smanji vidljivost bora na licu. Koristila je dva meseca ampule i rezultati su bili očigledni u predelu čela. Koža joj deluje ispunjenije i osveženo. Nakon jednomesečne pauze nastaviće sa korišćenjem vitamina.

 

Kombinacija C10 i E5 vitamina postigla je savršene rezultate kod devojke sa normalnim tipom kože. Iako nije imala veće nepravilnosti na licu, smatrala je da promene neće biti posebno primetne. Naprotiv, već nakon par dana koža joj je bila osetno meka, elastična i hidrirana. Zamenila je upotrebu nekih kozmetičkih preparata ovim vitaminima. 

 

Još jedna korisnica je oduševljena Monoderma retinolom jer je delovao bolje od nekih anti age preparata koji je koristila. U početku je koristila svakodnevno, ali nakon nekoliko dana proredila je upotrebu. Za dodatnu negu kombinovala ga je sa vitaminom E i tvrdi da su postigli bolje rezultate nego neki tretmani za podmlađivanje.

 

Devojka koja ima mešoviti tip kože isprobala je sve tri vrste vitamina i najveći učinak su postigli vitamini C i A. Monoderma vitamin C je nanosila ujutru i odlično je tokom dana delovao na kožu. Za večernji tretman je upotrebljavala Monoderma vitamin A i primetila je da joj se mašćenje u T zoni regulisalo. Ujutru joj lice nije bilo masno, a to se zadržalo i tokom dana. 

 

Nezadovolje korisnice

Upotrebu Monoderma A nije smatrala uopše potencijalno iritantnom devojka sa normalnim tipom kože. Obzirom da su čuvena podmlađuju svojstav retinola, želela je da deluje na početne znake starenja. Nakon prve upotrebe osetila je peckanje i crvenilo, a posle par dana korišćenja koža se nije navikla na retinol. Prestala je sa upotrebom jer se iritacija pogoršala. 

 

Devojka sa osetljivom kožom po preporuci kozmetičarke probala je Monoderma vitamin E. Na početku tretmana primetila je blago peckanje, koje je nakon par dana nestalo. Posle jednomesečnog tretmana nije primetila bitnije promene na licu od početnog stanja. Smatra da je dosta slab i da su na njenoj koži rezultati izostali. 

 

Jedna korisnica je koristila kombinaciju vitamina C i A. Vremenom je primetila blago ljuštenje kože i netolerantnost na Monoderma retinol, pa ga je isključila iz upotrebe. Nakon mesec dana korišćenja koža joj se primirila, ali smatra da samostalno dejstvo Monoderma C vitamina ne daje potpunu negu. 

 

bore baner Neborela

 

Monoderma kapsule recenzija zaključak

Monoderma kapsule pružiće pravu vitaminsku injekciju vašoj koži nakon koje će delovati zdravo, negovano i nežno. Ova doza vitamina dovoljna je da spreči pojavu novih bora, umanju vidljivost postojećih i zaleči kožu od oštećenja UV zraka. 

Međutim, i na vitamine je moguće da koža pokaže netolerantnost. Zato je neophodno da pažljivo odaberete koji Monoderma vitamin vam je neophodan. 

Podelite sa nama vaša iskustva sa Monoderma vitaminima i ocenite ih zvezdicama u nastavku recenzije.