Nivea Hydra Skin Effect krem gel obećava hidrataciju koja traje 72h (tri dana). A da li zaista to i pruža? Saznajte u nastavku recenzije.

 

Hidrirana koža je zapravo nahranjena koža. A da se ne lažemo, sve je više krema na tržištu koje obećavaju dubinsku hidrataciju. 

Ali da li su sve baš dobre… Jedno im je zajedničko, skoro sve kreme za hidrataciju sadrže hijalurnonsku kiselinu. Nekada nije bilo tako…

 

bore fleke podocnjaci fleke Neborela

 

Zašto se koristi Nivea Hydra Skin Effect dnevna krema?

 

Nivea Hydra Skin Effect gel krem je krema koji se koristi za dubinsku i dugotrajnu dnevnu hidrataciju kože. Hidratacija je potrebna svim tipovima kože, ne samo suvoj. Kada je koža hidrirana, izgleda osveženo i zdravo.

Nivea Hydra Skin Effect dnevna krema se koristi jer koži pruža:

 • intenzivnu vlagu,
 • mladalački izgled,
 • zategnutost,
 • trenutno osveženje,
 • povećanu elastičnost.

Kako sadrži čistu hijaluronsku kiselinu, o kojoj ćemo vam kasnije dati više informacija, Nivea Hydra Skin Effect Wake-up dnevna gel-krema “budi kožu” jer ujedno i aktivira hijaluronsku kiselinu koja se nalazi prirodno u našoj koži.

 

Kome se preporučuje Nivea Hydra Skin Effect Wake-up gel krem?

 

Nivea Hydra Skin Effect dnevna krema se preporučuje svim tipovima kože za svakodnevnu hidrataciju.

Ne brinite ako imate masnu kožu, jer je ovaj krem gel neće dodatno umastiti. Ali daće joj dovoljno vlage i hidratacije.

Možemo reći da nije krema protiv bora, pa se ne preporučuje upotreba u te svrhe. Postoje druge Nivea kreme protiv bora, koje su i formulisane sastavom da pruže koži potrebu anti-age negu. Pisali smo o nekoliko dobrih – Nivea krema protiv bora.

Dakle što se tiče ove kreme, u kratkim crtama da sumiramo za koga je. Nivea Hydra Skin Effect dnevna krema se preporučuje:

 • svim tipovima kože,
 • nakon 25. godine kada koža gubi prirodni hijaluron,
 • ukoliko su se prve bore pojavile, jer ih ublažava,
 • suvoj koži kojoj je potrebna dodatna hidratacija.

 

Prednosti i nedostaci za Nivea Hydra Skin Effect gel krem

 

Nivea Hydra Skin Effect dnevna krema ima kao i drugi preparati svoje dobre i loše strane. Ako vam je sastav nekog preparata na prvom mestu, bojimo se da vam ova dnevna krema ipak neće odgovarati. 

Kao glavne prednosti Nivea Hydra Skin Effect gel krem možemo navesti:

 • dubinska hidratacija,
 • dugotrajna hidratacija – 72h,
 • zateže kožu,
 • lep i prijatan miris,
 • smanjuje vidljivost bora,
 • koža je brzo absorbuje.

Kao glavni nedostaci Nivea Hydra Skin Effect dnevne kreme navodimo:

 • sadrži duži spisak loših sastojaka,
 • neka iskustva kažu da nije za veoma suvu kožu,
 • nije krema protiv bora.

Čitateljke Marina i Vesna su nam javile da koristile jednu prirodnu i biljnu kremu za bore, podočnjake i tamne fleke, koja im je pomogla da reše sve navedene probleme. Posebno bore! Istu kremu možete probati i vi! Pročitajte njihova iskustva i kako i im je krema pomogla https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-brise-bore-i-podocnjake/ .

 

Šta je čista hijaluronska kiselina?

Čista hijaluronska kiselina je gelasta struktura koja se prirodno nalazi u našem telu. Najviše je ima u koži, očima i vezivnom tkivu.

 

hijaluronska kiselina u kremi

 

Glavna uloga hijaluronske kiseline je da zadržava višak vode kako bi tkiva održala vlažnost. Ali, vremenom nivo hijalurona u telu prirodno opada. To je razlog pojave prvih bora, kada je u pitanju smanjenje hijalurosnke kiseline u koži.

Nivea Hydra Skin Effect Wake-up dnevna gel-krema sadrži prečišćenu hijalurnosku kiselinu, tačnije dva tipa hijaluronske kiseline:

 1. prva zadržava vodu na površini kože,
 2. druga podstiče kožu da sama proizvodi hijaluronsku kiselinu.

To je odlično jer se na taj način koža intenzivno hidrira, sa unutrašnje strane ka spolja.

 

Nivea Hydra Skin Effect gel krem opis

 

Sada vam opisujemo kako Nivea Hydra Skin Effect kremu možete prepoznati, ali i kakav je miris, tekstura, boja.

 

Izgled kreme

Celokupna linija Nivea Hydra Skin Effect je isto dizajnirana, ali u odnosu na većinu krema brenda Nivea dosta se razlikuje.

Ipak,. istina je da Nivea zaista vodi računa o dizajnu svojih proizvoda jer zna koliko je vizuelni efekat bitan.

Opis:

 • Nivea Hydra Skin Effect gel krem se nalazi u svetlo plavoj kutiji, ali i isto dizajniranoj ambalaži,
 • na ambalaži je sivo srebrni poklopac, 
 • naznačen je poznati logo Nivea,
 • ispisan je naziv kreme Hydra Skin effect Wake-up gel day care tj dnevna nega,
 • krema je u ambalaži od 50 ml.

 

Tekstura

Nivea Hydra Skin Effect dnevna krema je kao što i sam naziv kaže gel krema. To znači da je gelasta tekstura u pitanju. Svetlo plave je boje.

Ono što mnogima prija jeste brzina kojom koža upija gel. Ali takođe i to što ne ostavlja lepljiv a ni mastan trag.

 

Miris

Svi Nivea proizvodi imaju lep i nežan miris. Nivea Hydra Skin Effect gel krem nema jak, već lagan i osvežavajući miris. To je ono što su mnogi naveli kao jednu veliku prednost.

 

Nivea Hydra Skin Effect gel krem način upotrebe

 

Kako je u pitanju dnevna krema, Nivea Hydra Skin Effect Wake-up gel krem je potrebno nanositi jednom dnevno.

Nivea Hydra Skin Effect gel krem se nanosi:

 • na očišćeno i suvo lice,
 • jednom dnevno, najbolje ujutru.

 

Nivea Hydra Skin Effect gel krema devojka nanosi na lice

 

Nivea Hydra Skin Effect gel krem iskustva

 

Možda će vam iskustva najviše reći. Zato ih pažljivo pročitajte. Mislim da ćete se iznenaditi.

 

Pozitivna iskustva

Mila ima normalnu kožu. Nije suva, ali nije ni masna. Malo je bila skeptična kada je pročitala da je Nivea Hydra Skin Effect dnevna krema za sve tipove kože, ali je ipak rešila da proba. Jer, njoj je svakako potebna nova krema. Kada je probala, a kupila je samo dnevnu kremu, svidelo joj se to što brzo upija krema. Miris joj se veoma dopao. Kreme sa hijaluronskom kiselinom joj nisu ranije prijale, ali ova je sasvim ok za njen tip kože.

 

Jedna poznata blogerka koja ima i svoj youtube kanal želela je da isproba celokupnu liniju proizvoda. I naravno svoje iskustvo podeli sa svim svojim pratiocima. Ona je u videu pokazala svoju rutinu nege, a pritom isprobala sve preparate iz ove linije. Što se Nivea Hydra Skin Effect Wake-up gel kreme tiče, njoj se veoma dopao osećaj koji ova krema ostavlja na njenoj koži. Retko joj koja krema odgovara jer joj se koža brzo umasti. Ali nakon korišćenja ove dnevne kreme to se nije desilo. To je razlog što će ostati verna ovoj liniji proizvoda.

 

Kaća voli sve od Nivee. Bukvalno od malena koristi njihovu kozmetiku. Sve nove proizvode proba, a kada je videla da postoji Nivea Hydra Skin Effect gel krem bez razmišljanja je kupila. Videla je da odgovara svakom tipu kože, a njena koža je mešovita. To znači da je u zoni T (čelo, nos i brada) malo masnija a inače je suva. Krema joj odgovara. Sigurno će uzeti i noćnu jer primećuje kako joj je koža dosta hidrirana. Na delovima koji su suvi nema osećaja zatezanja od kako je koristi. To je zalog njene preporuke.

 

Sara je negde čitala o hijaluronskoj kiselini i o tome kako se sa godinama nivo u telu smanjuje. Kako je pročitala i informisala se, shvatila je da joj je potrebna jer je ona već prešla 25-tu. Rešila je da kupi Niveu jer veruje ovom brendu. Kremu je koristila zajedno za serumom i jeste primetila razliku. Prve bore koje su počele da se javljaju oko očiju, sada su polako bile manje primetne. To je Sari odgovaralo i ona je zadovoljna kremom.

 

Jedna korisnica je primetila da joj Nivea Hydra Skin Effect gel krem odgovara jer njenu kožu hrani, plus nekako ostavlja osećaj osveženja. Njenoj koži odgovara jer je brzo upija a ne ostavlja mastan trag kao ni neke tragove na koži. Takođe joj miris odgovara i to što je za nju ova krema odlična podloga za nanošenje šminke. Sigurno će probati i ostale proizvode iz iste linije.

 

Negativna iskustva

Gaga ističe da je rešila da proba Nivea Hydra Skin Effect Wake-up dnevnu gel kremu jer joj koža zahteva hidrataciju. A kako je ona već dosta Niveinih proizvoda probala, nije sakrila svoje nezadovoljstvo. Po njenom iskustvu ova krema ne ostavlja dubisku hidrataciju koju obećava. Takođe joj smeta jer ostavlja lepljiv trag na njenoj koži. Možda drugima odgovara ali njoj ne. Jedino je miris neverovatno prijatan. Ali to nije dovoljan razlog da nastavi sa korišćenjem.

 

Ljubica ima jako suvu kožu i njenoj koži nikad dovoljno vlage i hidratacije. To je razlog što su već u tridesetoj bore već uveliko tu. Ona je mnoge kreme za hidrataciju probala, ali nije bilo nekog oduševljenja. Tada je rešila da priba i Nivea Hydra Skin Effect gel krem. Trenutni osećaj svežine koji krema ostavlja joj odgovara ali nakon nanošenja joj se koža vrlo brzo osuši. I zahteva još kreme, a na ovoj kremi piše da pruža 72h hidratacije. Njoj ipak ne odgovara i ne daje dovoljno vlažnosti.

 

I Mira je dala šansu Nivea Hydra Skin Effect gel krem jer je nekako obećavala. Miris joj je ok. Osećaj koji ostavlja jeste vlažan, ali je ona konkretno krenula da koristi kremu da bi ublažila bore. Međutim i nakon dosta vremena ona nije primetila da su bore manje primetne. Mislila je da možda mora da krene da koristi celu liniju ali ipak je odustala. Neće da daje šansu ostalim proizvodima kad ovaj ne daje rezultate.

 

Jedna blogerka navodi da joj Nivea Hydra Skin Effect gel krem ne odgovara. Jer, ona je sa svojim pratiocima pričala o hidrataciji i neko joj je preporučio da proba. Blogerka voli da isporobava nove proizvode i zato je rešila da kupi kremu. Odmah na prvu je odreagovala i rekla da joj ostavlja lepljiv trag na koži. Pitala je svoje pratioce da li se i njima to dešava i mišljenja su bila podeljena. Ona sigurno neće nastaviti da je koristi.

 

Mlada mama voli svoju rutinu nege kože lica, a svoje iskustvo je za ovu kremu takođe podelila. Ona jako tako vodi računa šta na svoju kožu stavlja. To je posebno izraženo od kako je rodila bebu. Vodi računa šta koristi za bebu, ali je sastav veoma bitan i kada je njena nega u pitanju. Kada je na jednom sajtu našla listu sastojaka i detaljno je istražila to je bio dovoljan razlog da odmah odustane. Neće koristiti proizvod koji ima koliko dobrih isto toliko i loših sastojaka. Potražiće neko drugo rešenje za hidrataciju njene suve kože.

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Sastav za Nivea Hydra Skin Effect gel krem

 

Kada govorimo o listi sastojaka najpre vam navodimo celokupnu listu, a onda objašnjavamo dobre i loše sastojke.

Celokupna lista sastojaka je:

Aqua, Glycerin, Alcohol Denat., Tapioca Starch, Cetearyl Isononanoate, Isopropyl Palmitate, Squalane, Sodium Polyacrylate, Sodium Hyaluronate, Cetearyl Alcohol, Xanthan Gum, Carbomer, Sodium Sulfate, Phenoxyethanol, Parfum

Dobri sastojci su:

 • Glycerin – pruža koži vlažnost i obezbeđuje zadržavanje vode u koži.
 • Tapioca Starch – prirodni sastojak koji ulepšava ten kože,
 • Cetearyl Isononanoate – još jedan dobar sastojak koji omogućava da koža duže zadrži vlažnost.
 • Squalane – u pitanju je ulje koje veoma pogodno utiče na kožu. Utiče na zdravlje kože.
 • Sodium Hyaluronate – privlači i vezuje vodu za kožu. Snabdeva je neophodnom vlagom i povećava hidrataciju kože.

Sastojci koji nisu dobri u Nivea Hydra Skin Effect gel krem:

 • Alcohol Denat – jedan alkohol koji nije poželjan u sastavu krema koje se koriste za hidrataciju.
 • Isopropyl Palmitate – iako u kozmetici omogućava da se vlaga veže za kožu moguće je da izazove neke alergijske reakcije kao i akne, mitisere.
 • Sodium Sulfate – kako je u pitanju sulfat, možemo slobodno reći da je i ovo jedan nepoželjan sastojak Nivea Hydra Skin Effect dnevna krema.
 • Phenoxyethanol Phenoxyethanol je antibakterijski sastojak koji je može biti po zdravlje kože.

 

Nivea Hydra Skin Effect linija proizvoda

Celokupna linija Nivea Hydra Skin effect obuhvata:

 1. Nivea Hydra Skin Effect gel krem – dnevna krema,
 2. Nivea Hydra Skin Effect Regeneration noćna gel krema,
 3. Nivea Hydra Skin Effect ampule tretman i
 4. Nivea Hydra Skin Effect hidratantni serum.

O prvoj Nivea Hydra Skin Effect dnevnoj kremi smo vam već sve objasnili, videli ste šta kažu iskustva.

 

Nivea Hydra Skin effect Regeneration noćna gel krema

Nivea Hydra Skin effect Regeneration noćna gel krema se koristi za noćnu dubinsku hidrataciju i regeneraciju kože.

Noćna krema kožu hrani noću, a ujutru je koža obnovljena, elastična i glatka. Kao i dnevna krema i ova krema je gelaste teksture. I prijatnog i osvežavajućeg mirisa i brzo upija.

Preporuka je noćnu kremu koristiti svakodnevno tj. svako veče. Nanosi se na čistu kožu koja je prethodno očišćena od svih nečistoća. Kremu možemo utrljati i na vrat.

 

Nivea Hydra Skin effect ampule tretman 

Nivea Hydra Skin effect ampule tretman je tretman koji zamenjuje skupe kozmetičke tretmane. U pakovanju je 7 ampula koje se koriste svakodnevno.

Nivea Hydra Skin effect ampule sadrži šest vrsta hijaluronske kiseline tako da predstavlja veoma koncentrovanu komponentu.

Prilikom korišćenja potrebno je ampulu pažljivo otvoriti. U kutiji se dobija mali dodatak koji podseća na turpiju, a koji služi za otvaranje ampule.

Nakon otvaranja sadržaj ampule je potrebno sipati na dlan a zatim laganom masažom utrljati u lice i vrat. 

Tretman je brzo upijajući, ostavlja kožu nahranjenom i glatkom. Ali i umirenom i svežom.

 

Nivea Hydra Skin effect hidratantni serum

Nivea Hydra Skin effect hidratantni serum je još jedan preparat iz ove linije. Svi preparati zajedno koži pružaju kompletnu negu i hidrataciju. 

Serum je lagane, vodene teksture. Tako da ne morate da brinete da će na koži ostaviti mastan trag.

U pitanju je višenamenski serum. Kožu hidrira, obnavlja, i dubinski vlaži. Predstavlja odličnu osnovu za nanošenje dnevne kreme iz ove linije.

Prilikom nanošenja potrebno je 4 do 6 kapi istisnuti na dlan a onda nežno utrljati na lice i vrat. Brzo upija pa odmah nakon nanošenja možete nastaviti sa sledećim korakom u vašoj dnevnoj rutini nege.

 

Nivea Hydra Skin Effect gel krem zaključak

 Hidratacija je ključna za zdravlje naše kože. Ali je isto tako bitno hidrirati se unošenjem dovoljne količine tečnosti.

Neka vaša rutina nege kože uvek bude vođena vašim zdravljem. To je najbitnije. Mada, sastav Nivea Hydra Skin Effect gel krem ne govori potpuno u prilog tome.

 

bore fleke podocnjaci fleke Neborela

 

Da li je vama ipak najbitnije šta neki preparat sadrži ako razmišljate da ga kupite? Možda ćete u ovom slučaju odustati od kreme jer je lista loših sastojaka podugačka.