Krauterhof serum za rast kose je tretman koji se koristi u borbi protiv opadanja! Otkrivamo da li je ovaj tretman dobar ili loš za rast kose!

 

Na tržištu postoje mnogi preparati za rast kose, ali da li su svi efikasni? Mi vam otkrivamo jedan sasvim pristojan i poznat serum za rast kose!

Sigurni smo da ste čuli za Krauterhof preparate, ali da li znate da postoji Krauterhof kofeinski serum za rast kose?

 

vlasilan zene gubitak kose

 

Šta je Krauterhof serum za rast kose?

 

Krauterhof serum za rast kose je specijalno dizajnirana formula koja smanjuje opadanje i proređivanje kose. Koristi se jer pomaže da se rešava problem naslednog gubitka kose, ali i gubitka kose koji je uzrokovan hormonskim promenama.

Sezonsko opadanje kose je problem sa kojim se suočava veliki broj ljudi, kako muškarci, tako i žene. Ukoliko imate problem sa sezonskim opadanjem kose, Kräuterhof serum za rast kose se može i koristiti i za takvu vrstu gubitka kose.

Ovo je serum za rast kose koji pomaže da se podstakne rast zdrave i jake kose, sa kofeinom kao aktivnim sastojkom. Podstiče bolju mikrocirkulaciju, pri čemu osnažava folikule dlaka i na taj način utiče na rast novih i zdravih vlasi.

Neguje kosu i svojim hranljivim supstancama pomaže kosi da ostane jaka, zdrava i čvršća u korenu, odnosno smanjuje šansu da se desi opadanje kose sa korenom.

 

Kome se preporučuje Kräuterhof serum za rast kose?

 

Krauterhof kofeinski serum za rast kose se preporučuje osobama koje imaju problem sa prekomernim opadanjem kose. Podjednako ga mogu koristiti i muškarci i žene. Njegova primena se preporučuje i osobama koje imaju osetljivo vlasište.

Preporučuje se svim tipovima kose. Nije važno da li je vaša kosa masnog, normalnog ili kombinovanog tipa. Ne postoji starosna granica za korišćenje ovog seruma za rast kose. Može da ga koristi mlađa, kao i starija populacija.

Najvažnije je da vam prilikom upotrebe ne izaziva alergijske reakcije. Ako ste alergični na neke od sastojaka, u tom slučaju, zaobiđite ovaj preparat.

 

Krauterhof serum za rast kose – prednosti/nedostaci

 

Na početku recenzije spomenuli smo da je Iris Krauterhof kofeinski serum za rast kose skroz okej serum. I dalje to tvrdimo, ali uvek ima nekih stvari vezanih za preparat koje se nekome neće dopasti. 

Što se tiče samog Krauterhof seruma za rast kose, on ima svoje prednosti, ali i nedostatke. Pisaćemo prvo o prednostima, a zatim ukratko i o njegovim manama.

Prednosti:

 • sadrži pantenol i kofein,
 • praktična bočica,
 • laka i brza upotreba,
 • neguje kosu i kožu glave,
 • daje dobre rezultate,
 • u većini slučajeva ne izaziva kontraindikacije,
 • podstiče rast kose,
 • sprečava opadanje kose,
 • preporučuje se svim tipovima kose,
 • preporučuje se i muškarcima i ženama.

Nedostaci:

 • sadrži konzervans,
 • sadrži alkohol,
 • može stvoriti malo lepljiv osećaj na glavi.
 • kosa izgleda dodatno slepljeno ako se serum nanosi na neopranu ili na masnu kosu.

Preporuka je da serum u ozbiljnijim i težim slučajevima koristite sa šamponima protiv opadanja i za rast kose. Da je zaista tako i da šampon može najviše pomoći da se za sva vremena reši problem opadanja kose, a zatim podstakne rast nove zdrave, podelile su sa nama Svetlana i Mila. Pročitajte njihovo iskustvo i kako su one uspele da pomognu kosi da se ponovo zdravo raste u tekstu na plavom linku https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-sampon-koji-zaustavlja-opadanje-kose/.

 

Opis Krauterhof seruma za rast kose

 

Slobodno možemo da kažemo da je i Kräuterhof serum za rast kose jedan od onih preparata koji pažnju privlači zbog finog dizajna. Međutim, osim lepog dizajna ambalaže, on ima i druge odlične prednosti.

Ovo su važne karakteristike:

 • prodaje se u crnoj kartonskoj kutiji finog dizajna,
 • ambalaža sadrži 100ml seruma,
 • rok trajanja je 30 meseci, ali 12 meseci od dana kada se otvori,
 • ima blagu biljnu mirisnu notu,
 • unutar pakovanja je crna boca sa špicastim aplikatorom na vrhu,
 • crna boca je identičnog dizajna kao i pakovanje,
 • tačan naziv seruma je Iris Krauterhof Caffeine Hair Growth Serum Premium,
 • serum ima blagu i retku teksturu,
 • glavni sastojak je kofein.

 

Krauterhof serum za rast kose - duga kosa

 

Kako se koristi Krauterhof serum za rast kose?

 

Iris Krauterhof Caffeine Hair Growth Serum Premium se koristi jednostavno i brzo. Dobra strana kod ovog seruma je ta što ne zahteva mnogo vremena za upotrebu. 

Što bi se reklo, može da se koristi u hodu bilo kada i bilo gde.

Postupak:

 • nanosi se na suvo vlasište nežnim utrljavanjem teksture u koren kose,
 • upotrebljava se direktno iz boce,
 • nakon što se utrlja na vlasište nije potrebno da se ispira. 

Može da se koristi nekoliko puta dnevno, ali ne treba ni preterivati. Najbolje je koristiti ga dva, najviše tri puta nedeljno kako bi rezultati bili efikasniji.

 

Krauterhof serum za rast kose iskustva

 

Prosto je nemoguće da se svima dopadne isti preparat. Uvek postoji bar 1% ljudi kojima se nešto neće dopasti ili im prosto neće odgovarati. Skroz u redu sa njihove strane, zar ne?

Da li možete da pretpostavite kakva su Krauterhof serum za rast kose iskustva?

Više je zadovoljnih korisnika, nego onih kojima se serum nije dopao. To na prvu zvuči dobro i odmah vam uliva nade da će se i vama dopasti i pomoći! 

Svakako, obavezno pročitajte iskustva korisnika, pre nego što odlučite da kupite u obližnjoj drogeriji ili apoteci.

Pišemo prvo pozitivne utske, a zatim delimo sa vama i negativne komentare.

 

Pozitivna iskustva

Jedan tridesetogodišnji muškarac je od oca nasledio problem sa opadanjem kose. Ranije nije primetio baš nikakvih promena na vlasištu i kosi i sve je do tada bilo u redu. Međutim, kosa mu je postepeno opadala, čak u tolikoj meri da je izbegavao da odlazi na okupljanja sa prijateljima. Kada je shvatio da je ovo veliki problem, rešenje je pronašao na Googlu. Čitao je brojne recenzije, ali najviše mu se dopala ona za Iris Krauterhof kofeinski serum za rast kose. Već posle nekoliko puta korišćenja, primetio je prve rezultate. Kosa mu je manje opadala, pa je nastavio sa daljnjim korišćenjem. Čak je i ocu predložio da isproba Krauterhof serum protiv opadanja kose.

 

Nakon što je isprobala Iris Krauterhof Caffeine Hair Growth Serum Premium, Nada je uspela da spasi svoju kosu. Imala je hormonskih problema, ali je posle upotrebe Krauterhof seruma bila zadovoljna postignutim rezultatima. Preporučuje ženama koje imaju problem sa hormonskim opadanjem kose.

 

Od kada je primetio da mu je puna šaka kose pri svakom pranju, Branislav je potražio pomoć farmaceuta. U drogeriji su mu predložili Krauterhof serum protiv opadanja kose koji je u stvari i serum za rast kose. Poslušao je njihov savet i nije pogrešio. Nakon dva meseca korišćenja, opadanje kose se smanjilo, a polako je počela i njegova kosa da se obnavlja..

 

Danica je dugo vremena slušala preporuke o ovom serumu za rast kose. Međutim, iz nekog razloga odlagala je da ga kupi i isproba. Do tada je koristila nekoliko šampona za rast kose, ali ništa nije toliko pomoglo. Posle dužeg vremena dvoumljenja, odlučila je da ga isproba. Prema njenom mišljenju, ovo je dobar preparat koji čini kosu jakom i zdravom.

 

Zanimljiva je priča jedne korisnice. Još od mlađih dana imala je problem sa sezonskim opadanjem kose. Tada, to nije bio veliki problem. Međutim, sa godinama, u  periodu jeseni  kosa se značajno proredi i opadne. To je zabrinulo i obeshrabrilo, jer su sve žene oko nje imale lepu i zdravu kosu. Poželela je i ona to! Obratila se za pomoć stručnom licu i on joj je preporučio Krauterhof kofeinski serum za rast kose. Od tada, kad ima problem sa opadanjem kose u toku jeseni ili proleća, ona koristi ovaj serum po preporuci!

 

Od kada je isprobao Krauterhof serum sa kofeinom za rast kose, Nebojša je popravio svoje samopouzdanje i postao zadovoljan odabirom preparata! Odlično deluje na kosu, pomaže joj da raste zdravo i da mu kosa izgleda lepo i zdravo. Od njega topla preporuka.

 

Još jedna korisnica je podelila svoje iskustvo. Jako voli da koristi Krauterhof preparate. Super joj odgovaraju, a i zadovoljna je odnosom cene i kvaliteta. Zbog menopauze i hormonskih promena u tom periodu, kao jedan od brojnih problema pojavio se i problem gubitka kose. To nije baš ono što je očekivala u tom periodu. Kada je videla da kod nas postoji Krauterhof kofeinski serum za rast kose, odmah je otišla da ga kupi. Veruje u kvalitet ove kozmetičke kuće. Znala je da neće pogrešiti. Tako je i bilo. Mnogo joj je pomoglo da održi kosu zdravom i da spreči jako opadanje kose.

 

Zbog nezdravog načina života, ali delom i zbog genetike, jedan korisnik je imao ovaj problem. Iako nije uveo neke drastične svakodnevne promene, redovno koristi preporučeni serum za rast kose. To ga je, bukvalno, spasilo i pomoglo mu da mu kosa malo poraste na onim mestima na kojima je nije bilo mnogo.

 

Negativna iskustva

Jedna korisnica nije zadovoljna rezultatima. Iako na ambalaži piše da je namenjen hormonskom i naslednom gubitku kose, njoj uopšte nije pomogao iako ima istih problema. Iris Krauterhof Caffeine Hair Growth Serum Premium nije podstakao rast kose, niti je sprečio opadanje. Nakon tri meseca upotrebe i potrošene boce, odlučila je da pronađe drugi preparat za rast kose.

 

Interesantno je iskustvo jednog korisnika. Svi muški članovi njegove porodice imaju problem sa proređivanjem kose. Ni on nije bio izuzetak, jer genetika čini čudo. Budući da je upoznat sa tim ’’porodičnim’’ problemom i on je kupio Krauterhof kofeinski serum za rast kose. Međutim, njemu nije pomogao. Zapravo, desilo se nešto neobično. U početku je serum dobro delovao na njegovu kosu. Kosa je počela polako da raste i da se smanjuje opadanje, ali posle nekog vremena situacija je bila sve lošija. To ga je navelo da odustane od korišćenja.

 

Još jednoj korisnici Krauterhof serum za rast kose nije pomogao. Iako je bila strpljiva, njegova primena nije urodila plodom. Bila je razočarana.

 

Krauterhof serum sa kofeinom za rast kose nije ispunio očekivanja još jednog korisnika. Problem sa sezonskim opadanjem kose ne zaobilazi ga ni jedne godine. Iako je do tada koristio neki drugi preparat, u apoteci su mu preporučili baš ovaj. Ni sam ne zna zbog čega ga je kupio, ali verovao je u njegovu efikasnost. Pokazalo se da je ipak bio u pravu. Nije podstaknuo rast kose, a pritom i opadanje kose je bilo baš izraženo. Nikada ga više neće kupiti.

 

vlasilan zene gubitak kose

 

Krauterhof serum za rast kose aktivni sastojci

Uvek je važno pogledati sastav nekog kozmetičkog proizvoda. Pa ni Iris Krauterhof kofeinski serum za rast kose nije izuzetak.

Ovo je lista sastojaka:

Aqua, Alcohol Denat, Lecithin, Panthenol, Biotin, Tocopheryl  Acetate, Caffeine, Disodium Edta.

Sada ukratko objašnjenje:

 • Lecitin je sastojak koji pomaže kosi da izgleda sjajno, zdravo i svilenkasto na dodir. Zaslužan je za hidrataciju i regeneraciju vlasi, pri čemu obnavlja kosu i vraća joj prirodnu zaglađenost i mekoću.
 • Pantenol pospešuje opšte zdravlje kose, jer utiče na njenu jačinu, sjaj i mekoću. Pored toga, štiti kosu od štetnih faktora spoljne sredine i podstiče brži rast dlake.
 • Biotin ili vitamin B7 obnavlja kosu, stimuliše rast novih i zdravih vlasi. Ujedno, kosi daje volumen, gustinu i elastičnost, pri čemu poboljšava njenu otpornost.
 • Tokoferol daje kosi sjaj, glatkoću i mekoću.
 • Alkolol denat je jedan od štetnijih sastojaka u kozmetici koji može da izazove alergijske reakcije.
 • Disodium Edta je konzervans koji se koristi da produži rok trajanja kozmetičkog proizvoda.

 

Zašto kofein za rast i opadanje kose?

 

Krauterhof kofeinski serum za rast kose

 

Kofein je poznati stimulator za rast kose, jer deluje kroz koren kose i na taj način poboljšava njen kvalitet. Zato se i koristi u preparatima protiv opadanja kose.

Kofein u kozmeticci usporava opadanje ili proređivanje kose, a takođe i utiče na njenu gustinu i volumen. Kofein povećava barijernu funkciju kože, jer održava vlasište kao i kosu zdravim i negovanim.

Ostale prednosti kofeina u preparatima za rast i opadanje kose:

 • bogat je hranljivim sastojcima i mineralima, koji su značajni za bolju mikrocirkulaciju na koži glave.
 • utiče na oporavak folikula dlaka, pa samim time i na zdraviji i brži rast kose,
 • njegova značajna funkcija, jeste i to da jača koren kose,
 • sprečava proređivanje kose, a kosa postaje snažna i otporna na brojna oštećenja spoljne sredine.

 

Krauterhof serum za kosu recenzija zaključak

Krauterhof serum za rast kose jeste jedan od boljih preparata za rast kose. Većini korisnika je pomogao, ali svakako da ima i onih koji nisu zadovoljni njegovim dejstvom. 

Najvažniji sastojak je kofein, koji je, kao što smo i spomenuli, posebno važan za rast kose. Baš zbog toga, daje dobre rezultate i pomaže osobama da se izbore sa opadanjem kose. 

 

Ovo je bila Krauterhof serum za kosu recenzija! Nadamo se da vam se dopala i da vam je pomogla oko nekih pitanja ili nedoumica. Da li ste probali Krauterhof serum za rast kose?