Kovrdžava kosa zahteva dodatnu negu, a da bi izgledala zdravo i negovano ponekad joj je potrebna krema! Recenzija Pantene krema za lokne i iskustva!

 

Krema za kovrdžavu kosu i lokne, šamponi, pa čak i neki i serumi za kosu i kovrdže su preparati koji zaista mogu prijati loknama.

A zaista i jeste san svake devojke sa kovrdžama da ima jedan ovakav preparat. Uglvanom je razlog što je kovrdžava kosa zahtevnija za održavanje od drugih tipova kose. Može reći da spada u tip suve kose, a to svakako znaju sve devojke koje imaju kovrdže.

 

revlasin opsti 2

 

Sve o Panten kremi za lokne pročitajte u nastavku.

 

Zašto se koristi Pantene krema za lokne?

 

Pantene krema za lokne se koristi za:

 • negu kovrdžave kose,
 • hidrataciju kovržave kose,
 • oblikovanje lokni,
 • pružanje mekoće kovrdžavoj kosi.

Verujem da ste milion puta bili u situaciji da negde žurite, a vaša kosa ne izgleda sjajno. Ako nemate vremena za pranje šamponom za kovrdžavu kosu, tada je potrebno drugo brzo rešenje. 

Tj. nešto poput kreme koja će je stilizovati i oblikovati, ukrotiti i neće dozvoliti da kosa izgleda čupavo, neuredno, razletelo….

Recimo, krema za kovrdžavu kosu koja se ne ispira je dobar izbor. Kao recimo ova Panten kreme, koja je na tržištu prepoznatljiva pod nazivom Pantene Waterless Pro-V Curl Affair Curl ReShaping Cream.

Pantene krema za stilizovanje kovrdžave kose pruža brzo rešenje jer se može koristiti i između dva pranja, bez ispiranja. U tome leži njena tajna!

 

Pantene krema za lokne i talasastu kosu

 

Talasasta kosa je najčešće suva, a da bi ona bila lepa svaki vid dodatne nege je preko potreban. Pored preparata za lokne, trebalo bi koristiti kvalitetnu prirodnu kometiku, a idealno namenjenu suvoj kosi. Nina je imala dugo veoma suvu kosu, ali je uspela da je oporavi brzo i lako. Ona je podelila sa nama svoje iskustvo i šta je sve radila kako bi njena kosa sada bila zdrava, jaka i ponovo lepršava. Pročitajte šta je Nini pomoglo u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Kako izgleda Pantene krema za lokne?

 

Pakovanja skoro svih Pantene proizvoda su jako privlačna. To važi i za Pantene Curl Affair Curl (Re)Shaping Cream.

Kratak opis:

 • Pantene krema za kovrdžavu kosu se nalazi u ambalaži koja u okviru providne bočice ima jednu manju bočicu zlatne boje. Nekada je ambalaža izgledala drugačije.
 • Praktično – tu su dve bočice, samo jedna unutar druge.
 • Proizvod je u pakovanju od 110 ml.
 • Na samoj ambalaži je naznačeno ime Pantene crnim slovima i to da pripada Pro-V liniji Pantene proizvoda.
 • Naznačeno je i šta je namena za kremu Pantene Curl (Re)Shaping Cream, a to je da je u pitanju Pantene krema za kovrdžavu kosu za oblikovanje tj. ponovno oblikovanje kovrdža.
 • Pantene krema za lokne ima pokopac koji je takođe providan.
 • Ispod poklopca je i dozer, koji omogućava lakšu upotrebu.
 • Tekstura ove kreme je više vodena i kada se nanese na vlažnu ili suvu kosu, veoma lako kosa upija proizvod.

 

Kako je izgledalo staro pakovanje Panten kreme za lokne?

Ranije se ambalaža razlikovala. Tada je Pantene krema za kovrdžavu kosu bila u tamno zelenoj ambalaži od 145 ml. 

Čisto da vas ne buni ako vidite na internetu kada je budele potražili. U pitanju je zeleno staro pakovanje. I na staroj ambalaži je postojao dozer zlatne boje.

 

Miris

Miris koji ima Pantene Curl Affair Reshaping krema za kovrdže je zaista jak. To nekome odgovara, a neko ne voli jake mirise. 

Miris je kombinacija jasmina i crne ribizle koji se dugo zadržava na kosi, ali se oseća citrusna i cvetna nota. Miris jasmina ima umirujuće dejstvo, što zaista prija.

 

Kako deluje Pantene Pro-V Curl Affair krema za kovrdže?

 

Pantene Pro-V Curl Affair krema za kovrdže deluje tako što:

 • vlaži (hidrira) kosu,
 • definiše lokne, 
 • omekšava kosu,
 • daje kosi lep i prijatan miris.

Hidratacija i definisane lokne:

Pošto Pantene krema dovoljno hidrira kosu lokne postaju definisane, tj. stilizovane i lepe. Nema neurednih dlaka, koje neretko vire iz kose, kao ni naelektrisanja, što je generalno veoma čest problem suve kose.

Mekana kosa:

Mekša kosa je još jedna dobra strana koju ova krema pruža. Jer kosa koja ima kovrdže može biti suvija na dodir.

Prijatan miris

Kako svi volimo da nam kosa lepo miriše, odlično je to što krema pruža dugotrajan miris. A pogotovo ako kosu nismo oprali već smo kremu naneli na suvu kosu, između dva pranja.

 

Kako se koristi Pantene krema za kovrdžavu kosu?

 

Pantene Waterless Curl Affair Curl ReShaping Cream preparat za kosu se ne ispira. I iz tog razloga, način njene upotrebe treba da se ispoštuje kako bi pokazala svoj puni potencijal i dala kosi lep izgled.

Možete je koristiti na dva načina – na mokroj kosi i između dva pranja.

Prvo uputstvo kako ide na mokroj kosi. Kako bismo pravilno koristili Pantene kremu potrebno je:

 • oprati kosu šamponom, normalno,
 • možemo opciono koristiti masku ili regenerator za raščešljavanje kose (idealno je maska za suvu kosu),
 • na mokru ili polu suvu kosu naneti kremu, celom dužinom,
 • kremu ostaviti, ne ispirati.

Sledeće je upotreba između dva pranja. Tačnije, na osušenoj kosi. Uputstvo:

 • ukoliko kremu koristite između dva pranja da bismo opet lepo definisali lokne, treba je naneti na potpuno suvoj kosu,
 • nema potrebe da se ne ispira, već da se prstima dobro utrlja,
 • između dva pranja znači da nanosite kremu onda kada kosa nije sveže oprana, a sa druge strane, ne treba biti masna ili prljava (jednom u dva do tri dana, ako je to okvirni period vašeg redovnog rituala pranja kose).

Krema će na ovaj način redefinisati kosu, omekšati je i dati joj lep miris.

Dodatni savet vezano za sušenje (zagrevanje).

 

PROČITAJTE VIŠE – slične recenzije:

 

 

Pantene krema za lokne iskustva

 

Kada su u pitanju korisnici i iskustva za Pantene kremu za kovrdžavu kosu možemo zaključiti da je bilo i onih oduševljenih, ali i nekih koji nisu bili očarani.

 

Pantene krema za stilizovanje kovrdžave kose – pozitivna iskustva u korišćenju:

Kada je jedna devoka podelila svoje iskustvo, rekla je da je zadovoljna. Kaže da voli da isprobava različite preparate za kosu i uvek vodi računa da svojoj kosi obezbedi najbolju negu. Tako je našla i Panten za kovrdžavu kosu i ističe da joj se kosa vratila u život nakon korišćenja. Kaže da će se teže odlučiti da proba drugu kremu za svoje kovrdže.

 

Milica je probala Pantene kremu za kovrdžavu kosu i njoj odgovara. Ona kaže da pre svega voli kreme za kosu više od ulja, gelova, sprejeva itd. Milica smatra da sa Pantene-om ne možemo pogrešiti. Nakon nanošenja kreme za lokne kosa joj je veoma meka i ostaje takva ceo dan.

 

Sanja kaže da nije čula ni reč o istom, ali je pakovanje toliko privuklo da je morala da kupi Pantene kremu za lokne. Kada je došla kući i probala, njena kovrdžava kosa je bila toliko dobro definisana i čvrsta. Tako da, bila je zadovoljna. Inače, retko koja krema za kosu joj odgovara za kosu jer je njena kosa izraženo suva. Prija joj takođe što krema ne ostavlja osećaj težine na koži. Zato devojkama sa suvom kovrdžavom kosom preporučuje kremu.

 

Jedna blogerka ističe da nije u pitanju sponzorisan proizvod, da jednostavno želi da sa nama podeli svoje iskustvo sa Pantene kremom za stilizovanje kovrdžave kose. Ona kaže da ima veoma zahtevnu kosu, a da bi ona izgledala kako izgleda na video snimcima mora se mnogo potruditi. Nije to samo pranje, sušenje, ili šta god, već cela procedura za stilizovanje kovrdžave kose. Ona je mnoge proizvode probala, ali ni jedan nije bio vredan pomena. Kada je čula za Pantene Curl Shaping Cream na stranim sajtovima, morala je da proba. I ono što je oduševilo bio je pre svega miris, dugotrajan i očaravajući. Ali isto tako fenomenalna mekoća kose i dugotrajno definisane kovrdže.

 

Jedan momak je takođe podelio svoje iskustvo, jer kaže da nije u pitanju samo proizvod za žene već i za muškarce koji imaju kovrdžavu kosu. Kako on ističe, njemu se veoma dopada proizvod jer je namnjen upravo tipu kose kakvu on ima. Koristi Pantene kremu za kovrdžavu kosu nakon pranja jer su tako najbolji efekti. Ponosan je jer njegove lokne odskaču i prelepo su oblikovane. Ohrabruje muškarce koji imaju kovrdžavu kosu da slobodno probaju proizvod, mada navodi da je nekako miris previše “ženski”.

 

Kaća je zadovoljna Pantene kremom za kovrdžavu kosu. Razlog je taj što njenoj kosi prija ova krema. Nije teška, ne masti kosu. Ranije je probala neke kreme za kosu ali su joj ostavljale na kosi osećaj težine. Kod ove kreme to nije slučaj i može je koristiti i između dva pranja. Miris je još jedan plus.

 

Pantene krema za lokne i kovrdze

 

Negativna iskustva u korišćenju

Kao veliki kritičar svih proizvoda koji nisu isključivo prirodni, Anastasija je istakla da ne želi da na svoju kosu stavlja Pantene kremu za kovrdže. Kako veoma dobro poznaje sve sastojke u kozmetičkim proizvodima jer je farmaceut po struci, obavezno pročita sastav. Kaže da ne želi da koristi proizvod koji ima više diskutabilnih nego prirodnih sastojaka.

 

Jedna mama je rekla da i ona i njena ćerka imaju kovrdžavu kosu. Kupila je kremu za lokne ali nije baš sigurna da će stavljati na kosu svoje male devojčice jer veoma agresivno miriše. Kao i većina Pantene proizvoda, uostalom. Ipak je odlučila da njena ćerka koristi samo prirodna ulja, a ona je probala kremu. I njoj je miris nešto što joj ne odgovara.

 

Tatjana je pobala ovu Pantene kremu za lokne i kaže da je njeno iskustvo zaista podeljeno kad je ovaj proizvod u pitanju. Pre svega je zadovoljna mirisom i očarana ambalažom. Zadovoljna je takođe kako definiše njene kovdže kad je kosa suva. Ali, nije zadovoljna kad kremu za lonke aplicira na mokru kosu. Tada se desi da joj nekako lokne padnu i ne izgleda bujno, njena inače bujna kosa.

 

Još jedna korisnica podelila je svoje nezadovoljstvo. Iako je čula reči hvale kako nema bolje od ove kreme, njoj se nije dopala. Zapravo, ne prija joj to što joj kosa postane nakon nanošenja čvršća. Više voli slobodan pas i lepršavost, a kod ove kreme to nije postigla. Smatra da njoj treba neka malo blaža krema, koja može ostaviti kosi prirodan volumen.

 

Pantene Curl krema za lokne sastav

 

Kada je u pitanju sastav za Pantene kremu za lokne, veoma detaljno ćemo predstaviti isti. 

U sastavu Pantene Curl Affair Curl (Re)Shaping Cream su sledeći sastojci:

Water, Dimethicone, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Stearyl Alcohol, Quaternium-18, Hydroxyethylcellulose, Sorbitan Caprylate, Benzyl Alcohol, Fragrance, PEG-2M, Cetearyl Alcohol, Oleyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Citric Acid, Polysorbate 60, Lysine HCI, EDTA, Pantenol, Panthenyl Ethyl Ether, Histidine, Oleic Acid, Argania Spinosa Kernel Oil.

 

Argania Spinosa Kernel Oil – arganovo ulje

Jeste da je ovaj sastojak na listi sastojaka poslednji pa njegova koncentracija u Pantene za kovrdžavu kosu nije velika, ipak je ovo veoma značajan sastojak. Arganovo ulje je veoma blagotvorno za našu kosu.

Arganovo ulje ima veliku ulogu u očuvanju kose, pa ga zato nazivaju „zlatna tečnost“. Samo nekoliko kapi ovog ulja kosu čine mekšom i krajeve štite od pucanja. Arganovo ulje je bogato vitaminom E i nezasićenim masnim omega 3 i 9 kiselinama. U sastavu kreme za lokne arganovo ulje doprinosi i dodatnoj nezi kose koja je već tretirana, fatbana.

Amino acid – amino kiseline – citric acid, oleic acid

Ono što amino kiseline u sastavu kozmetičkih proizvoda jeste zaista vredno pažnje. Pre svega amino kiseline u proizvodima podrazumevaju obezbeđivanje dodatne hidratacije.

Kada se nalazi u preparatima za negu kože onda kožu hidrira. Kada se amino kiseline nealaze u preparatima za negu kose, takođe vrše hidrataciju kose.

U sastavu Pantene Curl Affair (Re) Shaping Cream amino kiseline obezbeđuju kosi vlažnost i mekoću. Uz pomoć amino kiselina, kovrdžava kosa postaje mnogo lepše definisana.

Omega 9

Omega 9 u Pantene kremi za kovrdžavu kosu je nešto što ovaj proizvod čini posebnim. Ono što omega 9 masne kiseline čine kosi jeste na prvom mestu hidratacija.

Ono što takođe predstavlja prednost omega 9 masnih kiselina jeste to da utču na rast kose. Neka istraživanja čak pokazuju da omega 9 masne kiseline utiču na prirodno prosvetljenje kose.

Pro-vitamin B5 – Pantenol 

Manje poznat kao pro-vitamin B5 a više kao pantenol u proizvodima za kosu, kako god da ga nazovemo, njegov sastav u kremi za lokne je zasta veoma značajan.

Ono što Pro-vitamin B5 čini za našu kosu je duboka hidratacija. Kada se nanese na vlasište kose, prodire duboko u kosu i hrani i vlaži koren kose.

U Pantene Pro-V Curl Affair kremi za kovrdže pro vitamin B5 utiče na taj način što kosu štiti od isušivanja, sprečava suvoću i gubitak vlage.

Dimethicone 

Kao jedan od prvih sastojaka koji Pantene krema za lokne sadrži nalazi se dimethicone. To znači da se nalazi u velikim koncentracijama.

Dimethicone je jedan od silikona koji se nalaze u kozmetičkim proizvodima. Imaju svoju ulogu u preparatima za negu kose jer prave zaštitni sloj na površini kose, koji kosu štiti od isušivanja.

Ali ono što je bitno kod silikona jeste da se moraju zaista dobro skinuti sa kose. Ukoliko se ne uklone dobro sa kose može se desiti da kosa izgubi volumen i počne brže da se masti.

Cetyl alcohol, Srearyl alcohol, Benzyl alcohol, Cetearyl alcohol, Oleyl alcohol

Veliko broj alkohola u proizvodima je svakako nešto što nije baš za pohvalu. Pored sastojaka koji hidriraju kosu, alkoholi je isušuju.

Svi ovi alkoholi u sastavu krema za kovrdže, bez obzira na koncentraciju ipak su razlog da još jednom razmsilimo pre nego što isti probamo.  

 

revlasin opsti 2

 

Gde se može kupiti Pantene krema za kovrdžavu kosu i cena

 

Pantene krema za lokne sada može da se kupi u inostranstvu. Mogla je da se kupi i kod nas, ali je trenutno povučena iz prodaje i sa našeg tržišta, bez obzira na činjenicu da je jako tražen preparat kod žena sa loknama.

Ima je na Amazon-u, a cena zavisi od sajta gde se prodaje i provizije. Na nekim internet šopovima košta oko 6 dolara, dok na pojedinim oko 15 – 16 dolara.

 

Pantene Curl krema za lokne prednosti i nedostaci

Pantene krema za lokne ima svojih prednosti i to sledeće:

 • omekšava kosu,
 • definiše kovrdžavu kosu,
 • ne ispira se,
 • ostavlja dugotrajni miris,
 • ne masti kosu,
 • ima pumpicu za doziranje,
 • sadrži arganovo ulje,
 • sadrži omega 9 masne kiseline,
 • sadrži aminokiseline,
 • sadrži pro vitamin B5.

Pantene krema za kovrdžavu kosu ima i neke nedostatke:

 • sadrži 5 različitih alkohola,
 • jak miris,
 • sadrži silikone,
 • nije namenjena za oporavak suve ili oštećene kose,
 • kosa nema potpuni volumen.

 

Svakao da ne može svima odgovarati jedan proizvod. Ono što je nekome mana, u ovom slučaju jak miris, nekome može biti najveća prednost.

Da li ste vi probali Pantene Curl Shaping Cream? Ako ste probali, podelite veše iskustvo sa nama u komentaru.