Kovrdžava kosa zahteva dodatnu negu, a da bi izgledala zdravo i negovano ponekad joj je potrebna krema! Recenzija Pantene krema za lokne i iskustva!

Krema za kovrdžavu kosu i lokne, šamponi, kao i serumi za kosu i kovrdže su preparati koji zaista mogu prijati loknama. Kada je u pitanju Pantene krema za kovrdžavu kosu kosu, njena funkcija je da vlaži i hidrira kosu, kako bi duže bila zdrava.

San svake devojke sa kovrdžama je da ima jedan ovakav preparat. Uglvanom je kovrdžava kosa zahtevnija za održavanje od drugih tipova kose jer je suva, a to svakako znaju sve devojke koje imaju kordže.

Zato, sve o Panten kremi pročitajte u nastavku.

 

Zašto se koristi Pantene krema za lokne?

 

Pantene krema za lokne se koristi za negu kovrdžave kose, jer definiše i vlaži lokne. Pre svega se koristi za oblikovanje kovrdžave kose.

Verujem da ste milion puta bili u situaciji da negde žurite, a vaša kosa koja je kovrdžava ne izgleda sjajno. Čak iako je vežete, izglega previše čupavo… Pošto nemate vremena za pranje šamponom za kovrdžavu kosu, tada je potrebno brzo rešenje. 

Pantene krema za stilizovanje kovrdžave kose Pro-V Curl Affair pruža brzo rešenje jer se može koristiti i između dva pranja. U tome leži tajna!

Lepo definisana kovrdžava kosa je nešto za čim žude mnoge devojke jer lepa kosa privlači poglede. Zaista je divno videti lepu kovrdžavu kosu, koja je zdrava, a kakvu negu ona zaista zahteva to znaju samo devojke koje imaju kovrdže.

Talasasta kosa je najčešće suva, a da bi ona bila lepa dodatna nega je preko potrebna. Pored preparata za lokne, trebalo bi koristiti kvalitetnu kozmetiku namenjenu suvoj kosi, kosa se u svakom smislu najlakše može oštetiti. Nina je imala dugo veoma suvu kosu, ali je uspela da je oporavi brzo i lako. Ona je podelila sa nama svoje iskustvo i šta je sve radila kako bi njena kosa sada bila zdrava, jaka i ponovo lepršava. Pročitajte šta je Nini pomoglo u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Kako izgleda Pantene krema za lokne?

 

Pakovanja skoro svih Pantene proizvoda su zaista privlačna. Za mene, kao potrošača je to dosta bitno. A kako smo potrošačko durštvo, ono što nam izgledom privuče pažnju je nešto što ćemo definitivno kupiti. To važi i za Pantene Curl Affair Curl (Re)Shaping Cream.

Pantene krema za kovrdžavu kosu se nalazi u elegantnoj ambalaži koja u okviru probidne bočice ima manju bočicu zlatne boje, pa izgleda zaista lepo. Praktično tu su dve bočice jedna unutar druge. Proizvod je u pakovanju od 110 ml.

Na samoj ambalaži je naznačeno ime tj. logo poznatog brenda i to da pripada Pro-V liniji Pantene proizvoda. Takođe, namena Pantene Curl Shaping Cream je naznačena, a to je da je u pitanju Pantene krema za kovrdžavu kosu za oblikovanje tj. ponovno oblikovanje kovrdža.

Pantene krema za lokne ima pokopac koji je takođe providan. Tu je i dozer, koji mi žene posebno volimo jer nam je tako lakše da doziramo preparat koji koristimo. Teksura je više vodena i kada se nanese na vlažnu ili suvu kosu, veoma lako kosa upija proizvod. To znači da ne masti kosu već kosa i dalje izgleda čisto.

 

Miris

Miris koji ima Pantene Curl Affair Reshaping krema za kovrdže je zaista jak. To nekome odgovara, a neko ne voli jake mirise. Svakako svi Pantene proizvodi imaju jake mirise tako da to već znamo kad Panetene proizvode kupujemo. 

Miris je kombinacija jasmina i crne ribizle koji se dugo zadržava na kosi. Miris jasmina ima umirujuće dejstvo, što zaista prija.

 

Kako deluje Pantene Pro-V Curl Affair krema za kovrdže?

 

Trenutno dejstvo je takvo da Pantene krema za kovrdžavu kosu vlaži kosu i lokne. Kovrdže postaju mnogo bolje i lepše definisane, pa nema dlačica koje vire sa svih strana. Kosa u trenutku postaje mnogo mekša pa tako i određenija i definisanija.

Kada se krema za lokne Pantene Curl Affair Shaping Cream nanese, kosa ostaje glatka ceo dan. A i miris se, kako smo naglasili jako dugo zadržava. S obzirom na to da ne masti kosu, jer je vodenkastije teksture, može se nanositi više puta. Može se koristiti i između pranja jer će dati trenutni osećaj mekoće.

Kada je naša kosa lepa i mirisna, imamo razlog više za sreću. Nakon nanošenja Pantene Curl Sharing Cream na vlažnu kosu ista postaje življa i osvežena.

 

 

Kako se koristi Pantene krema za kovrdžavu kosu?

 

Krema za lokne Pantene se nanosi na vlažnu kosu, i ono što je veliki plus kod svake kreme za kosu je to što se ne ispira. Ovo je zapravo Pantene Waterless Curl Affair Curl ReShaping Cream preparat za kosu, jer se ne ispira.

Potrebno je oprati kosu šamponom, kao i svaki put. Zatim isprati, pa opciono staviti masku ili regenerator, koji, naravno ispiramo.

Pantene  Curl krema se nanosi na vlažnu ili polu suvu kosu. Stavite najpre ovu kremu za lokne na ruke (na dlanove), što uz pomoć dozera izgleda sasvim jenostavno. A zatim nanesite na kosu, slobodno od vrha do krajeva i bez bojazni da će se kosa umastiti.

Kosa se ne ispira, već samo ostavi da normalno upije svu kremu. Ukoliko dodatno nakon nanošenja tretiramo kosu i zagrevamo, fenom ili nekim drugim aparatom, to neće oštetiti kosu. Naprotiv, može je dodatno zaštiti.

 

PROČITAJTE VIŠE – slične recenzije:

 

Pantene krema za lokne iskustva

 

Kada su u pitanju korisnici i iskustva za Pantene kremu za kovrdžavu kosu možemo zaključiti da je bilo i onih oduševljenih, ali i nekih koji nisu bili očarani.

 

Pantene krema za stilizovanje kovrdžave kose – pozitivna iskustva u korišćenju:

Kada je jedna devoka podelila svoje iskustvo, rekla je da je oduševljena. Kaže da voli da isprobava različite preparate za kosu i uvek vodi računa da svojoj kosi obezbedi najbolju negu. Tako je našla i Panten za kovrdžavu kosu i ističe da joj se kosa vratila u život nakon korišćenja. Kaže da će se teže odlučiti da proba drugu kremu za svoje kovrdže.

 

Milica je probala Pantene kremu za kovrdžavu kosu i njoj odgovara savršeno. Ona kaže da pre svega voli kreme za kosu više od ulja, gelova, sprejeva itd. Milica smatra da sa Pantene-om ne možemo pogrešiti. Nakon nanošenja kreme za lonke kosa joj je veoma meka, i ostaje takva ceo dan. Svima preporučuje kremu.

 

Sanja kaže da nije čula ni reč o istom, ali je pakovanje toliko privuklo da je morala da kupi Pantene kremu za lokne. Kada je došla kući i probala, njena kovrdžava kosa je bila toliko dobro definisana, da je bila oduševljena. Inače joj retko koja krema odgovara za kosu jer je njena kosa izraženo suva. Ali svim devojkama sa suvom kovrdžavom kosom preporučuje kremu.

 

Jedna blogerka ističe da nije u pitanju sponzorisan proizvod, da jednostavno želi da sa nama podeli svoje iskustvo sa Pantene kremom za stilizovanje kovrdžave kose. Ona kaže da ima zahtevnu kosu, i da bi ona izgledala kako izgleda na videima, mora se mnogo potruditi. Nije to samo pranje, sušenje, ili šta god već cela procedura za stilizovanje kovrdžave kose. Ona je mnoge proizvode probala, ali ni jedan nije bio vredan pomena. Kada je probala Pantene Curl Shaping Cream  jer je na stranim sajtovima čula o istom, morala je da proba. I ono što je oduševilo bio je pre svega miris, dugotrajan i očaravajući. Ali isto tako fenomenalna mekoća kose i dugotrajno definisane kovrdže.

 

Jedan momak je takođe podelio svoje iskustvo, jer kaže da nije u pitanju samo proizvod za žene već i za muškarce koji imaju kovrdžavu kosu. Kako on ističe, njemu se veoma dopada proizvod jer je namnjen upravo tipu kose kakvu on ima. Koristi Pantene kremu za kovrdžavu kosu nakon pranja kose jer su tako najbolji efekti, njegove lokne odskaču i prelepo su oblikovane. Ohrabruje muškarce koji imaju kovrdžavu kosu da slobodno probaju proizvod.

 

Negativna iskustva u korišćenju:

Kao veliki kritičar svih proizvoda koji nisu isključivo prirodni, Anastasija je istakla da ne želi da na svoju kosu stavlja Pantene kremu za kovrdže. Kako veoma dobro poznaje sve sastojke u kozmetičkim proizvodima jer je farmaceut po struci, obavezno pročita sastav. Kaže da ne želi da koristi proizvod koji ima više diskutabilnih nego prirodnih sastojaka.

 

Jedna mama je rekla da i ona i njena ćerka imaju kovrdžavu kosu. Kupila je kremu za lokne ali nije baš sigurna da će stavljati na kosu svoje male devojčice jer veoma agresivno miriše. Kao i većina Pantene proizvoda, uostalom. Ipak je odlučila da njena ćerka koristi samo prirodna ulja, a ona je probala kremu. I njoj je miris nešto što joj ne odgovara.

 

Tatjana je pobala ovu Pantene kremu za lokne i kaže da je njeno iskustvo zaista podeljeno kad je ovaj proizvod u pitanju. Pre svega je zadovoljna mirisom i očarana ambalažom. Zadovoljna je takođe kako definiše njene kovdže kad je kosa suva. Ali nije zadovoljna kad kremu za lonke aplicira na mokru kosu. Tada se desi da joj nekako lokne padnu i ne izgleda bujno, njena inače bujna kosa.

 

 

Pantene Curl krema za lokne sastav

 

Kada je u pitanju sastav za Pantene kremu za lokne veoma ćemo Vam detaljno predstaviti isti. Jako je bitno znati šta od preparata nanosimo na našu kosu, lice i telo.

U sastavu Pantene Curl Affair Curl (Re)Shaping Cream su sledeći sastojci:

Water, Dimethicone, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Stearyl Alcohol, Quaternium-18, Hydroxyethylcellulose, Sorbitan Caprylate, Benzyl Alcohol, Fragrance, PEG-2M, Cetearyl Alcohol, Oleyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Citric Acid, Polysorbate 60, Lysine HCI, EDTA, Pantenol, Panthenyl Ethyl Ether, Histidine, Oleic Acid, Argania Spinosa Kernel Oil.

 

Argania Spinosa Kernel Oil – arganovo ulje

Jeste da je ovaj sastojak na listi sastojaka poslednji, pa njegova koncentracija u Pantene za kovrdžavu kosu nije velika, ipak je ovo veoma značajan sastojak. Arganovo ulje je veoma blagotvorno za našu kosu.

Arganovo ulje ima veliku ulogu u očuvanju kose, pa ga zato nazivaju „zlatna tečnost“. Samo nekoliko kapi ovog ulja kosu čine mekšom i krajeve štite od pucanja. Arganovo ulje je bogato vitaminom E i nezasićenim masnim omega 3 i 9 kiselinama. U sastavu kreme za lokne arganovo ulje doprinosi i dodatnoj nezi kose koja je već tretirana, fatbana.

Amino acid – amino kiseline – citric acid, oleic acid

Ono što amino kiseline u sastavu kozmetičkih proizvoda jeste zaista vredno pažnje. Pre svega amino kiseline u proizvodima podrazumevaju obezbeđivanje dodatne hidratacije.

Kada se nalazi u preparatima za negu kože onda kožu hidrira. Kada se amino kiseline nealaze u preparatima za negu kose, takođe vrše hidrataciju kose.

U sastavu Pantene Curl Affair (Re) Shaping Cream amino kiseline obezbeđuju kosi vlažnost i mekoću. Uz pomoć amino kiselina, kovrdžava kosa postaje mnogo lepše definisana.

Omega 9

Omega 9 u Pantene kremi za kovrdžavu kosu je nešto što ovaj proizvod čini posebnim. Ono što omega 9 masne kiseline čine kosi jeste na prvom mestu hidratacija.

Ono što takođe predstavlja prednost omega 9 masnih kiselina jeste to da utču na rast kose. Neka istraživanja čak pokazuju da omega 9 masne kiseline utiču na prirodno prosvetljenje kose.

Pro-vitamin B5 – Pantenol 

Manje poznat kao pro-vitamin B5 a više kao pantenol u proizvodima za kosu, kako god da ga nazovemo, njegov sastav u kremi za lokne je zasta veoma značajan.

Ono što Pro-vitamin B5 čini za našu kosu je duboka hidratacija. Kada se nanese na vlasište kose, prodire duboko u kosu i hrani i vlaži koren kose.

U Pantene Pro-V Curl Affair kremi za kovrdže pro vitamin B5 utiče na taj način što kosu štiti od isušivanja, sprečava suvoću i gubitak vlage.

Dimethicone 

Kao jedan od prvih sastojaka koji Pantene krema za lokne sadrži nalazi se dimethicone. To znači da se nalazi u velikim koncentracijama.

Dimethicone je jedan od silikona koji se nalaze u kozmetičkim proizvodima. Imaju svoju ulogu u preparatima za negu kose jer prave zaštitni sloj na površini kose, koji kosu štiti od isušivanja.

Ali ono što je bitno kod silikona jeste da se moraju zaista dobro skinuti sa kose. Ukoliko se ne uklone dobro sa kose može se desiti da kosa izgubi volumen i počne brže da se masti.

Cetyl alcohol, Srearyl alcohol, Benzyl alcohol, Cetearyl alcohol, Oleyl alcohol

Veliko broj alkohola u proizvodima je svakako nešto što nije baš za pohvalu. Pored sastojaka koji hidriraju kosu, alkoholi je isušuju.

Svi ovi alkoholi u sastavu krema za kovrdže, bez obzira na koncentraciju ipak su razlog da još jednom razmsilimo pre nego što isti probamo.  

 

Gde se može kupiti Pantene krema za kovrdžavu kosu

 

Pantene krema za lokne sada može da se kupi u inostranstvu. Mogla je da se kupi i kod nas, ali je trenutno povučena iz prodaje i sa našeg tržišta, bez obzira na činjenicu da je jako tražen preparat kod žena sa loknama.

Ima je na Amazon-u, a cena zavisi od sajta gde se prodaje i provizije. Na nekim internet šopovima košta oko 6 dolara, dok na pojedinim oko 15 – 16 dolara.

 

Pantene Curl krema za lokne prednosti i nedostaci

 

Pantene krema za lokne ima svojih prednosti i to sledeće:

 • omekšava kosu,
 • definiše kovrdžavu kosu,
 • ne ispira se,
 • ostavlja dugotrajni miris,
 • ne masti kosu,
 • ima pumpicu za doziranje,
 • sadrži arganovo ulje,
 • sadrži omega 9 masne kiseline,
 • sadrži aminokiseline,
 • sadrži pro vitamin B5.

Pantene krema za kovrdžavu kosu ima i neke nedostatke:

 • sadrži 5 različitih alkohola,
 • jak miris,
 • sadrži silikone,
 • nije namenjena za oporavak suve ili oštećene kose.

 

Svakao da ne može svima odgovarati jedan proizvod. Ono što je nekome mana, u ovom slučaju jak miris, nekome može biti najveća prednost.

Da li ste vi probali Pantene Curl Shaping Cream? Ako ste probali, podelite veše iskustvo sa nama u komentaru. Bilo bi nam drago da recenziju za Pantene kremu za lokne ocenite zvezdicama, na skali od 1 do 5.

Hvala!