Blagodeti koprive za kosu su mnogobrojne. Da li je Farmasi šampon kopriva pravi lek za masnu kosu, ostaje vam da saznate u ovoj recenziji.

 

Masna kosa je veoma ružna pojava na jednoj ženi. Ali iz ugla te žene, masna kosa je njen najdosadniji neprijatelj. Koliko god često da je perete, nikako ne možete da postignete to da se manje masti, čak naprotiv.

Potraga za pravim šamponom za masnu kosu nije nimalo laka. Šampona na našem tržištu ima mnogo, pa je odabir pravog utoliko teži. Farmasi šampon kopriva je danas tema, pa ćemo se detaljno pozabaviti njime.

Farmasi šampon za kosu sa koprivom je probudio interesovanje kod mnogih. Kažu da je prirodan, kažu da se kosa ne masti, kažu da je kosa zdravija. 

Ali, da li je sve baš tako… 

Saznajte sada da li je Farmasi šampon od koprive za masnu kosu dobar šampon i vaš spas.

 

perut Vlasilan iskustva

 

Zašto se koristi Farmasi šampon kopriva?

 

Šamponi sa koprivom uglavnom imaju istu namenu, pa tako i Farmasi šampon sa koprivom.

Mislim da svi od najranijeg detinjstva pamtimo u kupatilu, na uglu kade neki zeleni šampon, a taj šampon je naravno od koprive. Podrazumevalo se da skoro svaka kuća, odnosno da svaka porodica koristi neki šampon od koprive. Znalo se da je ona veoma dobra za kosu, ali kao klinci nismo znali zašto se koriste ti šamponi, tj. čemu su namenjeni.

Farmasi šampon kopriva se koristi za masnu kosu i za jačanje kose. Farmasi šampon s ekstraktom koprive ima zadatak da temeljno očisti vlasište kose, da spreči kosu da se preterano masti, a da je pritom ne isuši.

Takođe, kopriva treba i da smanji svrab koji se javlja kao rezultat masne kose. Iz Farmasija garantuju da će ovaj šampon sa ekstraktom koprive i ojačati kosu.

 

Kome se preporučuje Farmasi šampon kopriva?

 

Farmasi šampon kopriva je namenjen svim tipovima kose. Pre svega Farmasi šampon kopriva se preporučuje svima kojima se kosa preterano i prečesto masti. Uz taj problem, vrlo često ide i svrab, pa je Farmasi šampon za kosu sa koprivom namenjen i tome da umanji svrab vlasišta. 

Masna kosa, tanka kosa, slaba kosa, svrab. To su problemi sa kojima se vrlo često srećemo. Ovi problemi ne biraju ni pol, ni vreme kada će se javiti. Pogađaju nas bilo kada, ali bitno je da ima rešenja.

Međutim, neretko se javlja i kosa koja je slaba, pa je treba ojačati. Tu se kopriva pokazala kao vrlo delotvorna. Zato je ona u sastavu Farmasi šampona sa koprivom i obećava jačanje kose. 

Dakle, Farmasi šampon kopriva se naročito preporučuje za masnu kosu, ali odgovara i drugim tipovima kose kojima treba ojačanje. Nije šampon protiv peruti i to bi trebalo naglasiti, iako se perut ponekad javlja zbog masne kose.

Da su masna kosa i perut u bliskoj vezi to nekad potvrđuju i iskustva. Kristina i Dejan su dugo imali problem masne kose, a sa njom i perut! Dugo su tražili šampon koji im odgovara i koji bi mogao pomoći da očiste perut. To su uspeli tek kada su saznali za jedan prirodni tretman. Podelili su sa nama svoja iskustva i rekli kako su uspeli da im sada kosa izgleda čisto, da ne masti se ubrzano kao ranije, pritom nemaju više perut. Pročitajte u tekstu na linku šta im je pomoglo https://kozmetickimagazin.com/kako-se-resiti-peruti-u-kosi-licna-iskustva/.

 

Farmasi šampon sa koprivom opis

 

Farmasi šampon kopriva se ne razlikuje mnogo od onih zelenih šampona koje pamtimo iz detinjstva. Ali, dobro, ipak ima različitosti, zato ćemo sada malo detaljnije opisati ovaj šampon. 

U svakom slučaju, znamo koliko vam je bitno sve o proizvodima, od ambalaže, sastava, učinka, pa zbog toga volimo da detaljno obradimo sve.

 

Boja za Farmasi šampon kopriva

Koje li je boje Farmasi šampon od koprive za masnu kosu? Nije teško pogoditi, ali šalu na stranu, zelena boja preovladava ovim Farmasi proizvodom. Sam šampon je zelene boje, a to je, normalno, zbog koprive. 

Ambalaža za Farmasi šampon kopriva

Farmasi šampon za kosu sa koprivom dolazi u plastičnoj flaši od 500ml. Verovatno je ideja da ovaj šampon koristi cela porodica. Na ambalaži je označen brend, kao i slika koprive.

Takođe su na tubi napisane osnovne informacije o ovom šamponu sa koprivom. Osim toga, dobra stvar je traka na poklopcu koja garantuje da niko pre vas nije otvarao Farmasi šampon od koprive. Poklopac je crne boje. 

Farmasi šampon kopriva konzistencija

Vrlo je pohvalna konzistencija Farmasi šampona sa ekstraktom koprive. Šampon je vrlo gust, i to zaista nije česta pojava kada se radi o šamponima. Gust je, vrlo lepo peni i lepog je, osvežavajućeg mirisa.

 

Kopriva za kosu za šta je dobra?

 

Jeste li znali da je kopriva zapravo korov? A da li ste znali i da je kopriva vrlo verovatno najkorisniji korov na svetu? Od davnina je kopriva nadaleko poznata po svojim moćima, naročito za kosu. Kopriva za kosu u kozmetičkim preparatima je najviše zastupljena u vidu korena ili je iskorišćen list koprive.

 

 

Kopriva za kosu se koristi u kozmetici zbog toga što pomaže da se smanji opadanje kose, a takođe i jača koren dlake. Ojačavajući strukturu dlake kopriva prirodno podstiče zdraviji rast kose. Može se koristi za negu osetljivog vlasišta (za teme i kosu koja se brzo masti, protiv svraba glave, protiv peruti). 

Kopriva jača kosu, reguliše masnoću i daje sjaj kosi. Kopriva sadrži veliku količinu korisnih minerala, vitamin C i vitamin A. Sada vam je verovatno jasnije zašto je kopriva toliko cenjena kada se radi o nezi kose. Ovi vitamini i minerali će u korenu ojačati kosu, sprečiće kosu da se previše masti, podstaknuće rast nove kose.

Bilo kako bilo, kopriva, samim tim što nam dolazi iz prirode, ne može biti loša za našu kosu. Ona će bez iritacija, pružiti kosi šta joj je potrebno. 

 

PROČITAJTE VIŠE – slične i povezane recenzije za šampone sa koprivom:

 

Kako se koristi Farmasi šampon kopriva?

 

Farmasi šampon od koprive za masnu kosu koristi se slično kao svi drugi šamponi, nema nekog drugačijeg postupka. Kao i prilikom svakog pranja kose, kosu treba dobro nakvasiti. Kada se kosa nakvasti, malu količinu šampona treba dobro utrljati.

Prilikom utrljavanja treba posebno obratiti pažnju na vlasište kose. Farmasi šampon kopriva nanosi se blagom masažom vlasišta kose. Nakon toga treba ga dobro isprati mlakom vodom. 

Napominjemo da nije potrebna velika količina šampona za jedno pranje, jer sasvim dobro peni Farmasi šampon od koprive za masnu kosu. S obzirom na to i da je ambalaža od 500ml, sasvim je sigurno da će vam šampon dugo trajati.

Nakon šamponirana koristite balzam ili regenerator radi raščešljavanja, jer ćete tako lakše očešljati mokru kosu.

 

Farmasi šampon kopriva iskustva

 

Farmasi šampon kopriva ne izaziva neke “vau” reakcije, moramo da priznamo. S obzirom na to da u svom sastavu ima koprivu, koja je nadaleko poznata po svom lekovitom učinku, zaista smo od iskustava korisnika očekivali više. Ali, sada ćete i proceniti sami.

 

Teodora dosta dugo koristi Farmasi šampon od koprive za masnu kosu. Ističe da joj odgovara pre svega cena i trajanje šampona, i s obzirom na to zadovoljna je kako “radi” šampon. Kaže da lepo opere kosu, lep miris ostavlja i ona je time zadovoljna.

 

Aleksandar ima tanku kosu, retku, i njemu se veoma brzo masti kosa. Svakog jutra je pere, i tako već godinama. Farmasi šampon kopriva mu je ulivao nadu, i jedva je čekao da ga isproba. Ali, posle potrošene čitave flaše šampona, on nije primetio nikakvo poboljšanje. Kosa mu se mastila potpuno istim intenzitetom.

 

Anita je zadovljna Farmasi šamponom sa ekstraktom koprive. Primetila je da joj se kosa manje masti, odnosno da sada ne mora da je pere svakog dana, već je pere svakog drugog dana. Međutim, kaže da je njen cilj da kosu pere dva puta nedeljno, pa će nastaviti da koristi ovaj šampon, ne bi li pokušala da postigne taj cilj.

 

Katarini se ne dopada Farmasi šampon od koprive. Kaže da šampon ne uspe uopšte da joj lepo opere kosu, posle pranja kosa joj je nekako slepljena, jedino što lepo miriše. Neće više kupovati ovaj šampon.

 

Milica je ravnodušna. Isprobala je Farmasi šampon, kosa joj se masti i dalje, lomi se. Nakon pranja lepo miriše, ali kaže da to nije dovoljno da bi nastavila da koristi Farmasi šampon od koprive za masnu kosu.

 

 

Kao što rekosmo, iskustva ne ulivaju nadu. Tačno je da je to individualno, pa vam ostaje da isprobate Farmasi šampon sa koprivom za masnu kosu, ako to želite.

 

Sastav za Farmasi šampon sa koprivom

 

Farmasi šampon kopriva u svom sastavu nema parabene, boje i silikone, što je velika pohvala. Sadrži takođe biljne proteine. Ali sadrži sulfate. A sada ćemo malo detaljnije o najbitnim sastojcima.

Sastav: Aqua, Sodium Laureth Sulfat (Sulfati – SLS), Cocamidopropyl, Betaine, Glucoside, Sodium Chloride, Parfum, Polyquaternium-10, Urtica Dioica Extract (Kopriva), Panthenol, Hydrolyzed Corn Protein (Kukuruzni protein), Hydrolyzed Wheat Protein (Pšenični protein), Hydrolyzed Soy Protein (Protein soje), Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Citric Acid (Limunska kiselina).

Sodium Loureth Sulfate (SLS)

Sulfati su štetni u šamponima, i zbog toga su takvi šamponi na lošem glasu. Oni su naročito štetni za osobe sa osetljivom kožu glave. Sulfati u šamponima isušuju vlasište i na taj način vrlo često izazivaju iritacije. 

Urtica Dioica Extract – kopriva

O koprivi u šamponima smo već pričali, ali svakako nije na odmet da opet pomenemo. Kopriva u ovom šamponu ojačava kosu, a pored toga reguliše mašćenje kose, odnosno povećava vreme između dva pranja kose. Sadrži brojne minerale i vitamine, koji sjajno utičnu na zdravlje kose.

Pantenol

Pantenol je odličan sastojak, u šamponima on ima zadatak da hidrira kosu. Pored toga, pantenol ojačava dlaku i tako sprečava opadanje kose.

Hydrolyzed Corn Protein – kukuruzni proteini

Kukuruzi proteini se naročito preporučuju za kosu koja je hemijski tretirana, za oporavak. Pomažu u povećanju elastičnosti, ojačavaju kosu i dibinski je hidriraju.

Hydrolyzed Wheat Protein – pšenični proteini

Pšenični proteini u šamponima hidriraju kosu, povećavaju volumen kose i daju kosi sjaj. Lako prodiru u dlaku, pa su zaslužuju posebno mesto u šamponima.

Hydrolyzed Soy Protein – proteini soje

Proteini soje u šamponima imaju zadatak da hidriraju kosu. Uz to, proteini soje vraćaju sjaj kosi i poboljšavau njenu strukturu, odnosno čine kosu svilenkastom.

Citric Acid – limunska kiselina

Limunskom kiselinom postiže se normalna pH vrednost. Time se postiže glatka i sjajna kosa, čisti se vlasište i umanjuje svrab glave.

Ipak, ako mislite da bi vama najviše odgovarao šampon koji ujedno pomaže da se kosa manje masti i spreči pojava peruti (očisti ako je imate), onda Farmasi šampon kopriva nije za vaš problem.

 

perut Vlasilan iskustva

 

Farmasi šampon kopriva zauzima mesto na mnogim policama u kupatilima, to je činjenica. Nekima zadovoljava potrebe, nekima ne.  Ako ste vi isprobale Farmasi šampon za kosu sa koprivom, podelite sa nama svoje iskustvo i napišite nam u komentaru kako ste zadovoljne.

Ako vam se tekst dopao, podelite ga sa prijateljicama.

Veoma bi nam značilo da ocenite našu recnziju i karakteristike šampona zvezdicama.