Otkrivamo da li je Šaljićev melem za strije baš toliko delotvoran u borbi protiv strija. Ali ipak, Šaljić Striet melem za strije je proizvod o kome se puno priča. Zašto? Saznajte u nastavku teksta!

 

Osim celulita, drugi veoma često prisutan problem kod pripadnica ženskog pola su strije. Strije na stomaku i na bokovima, baš kao i celulit na nogama i butinama, predstavljaju ozbiljan estetski problem. Zato je za mnoge devojke i žene širom sveta konstantna borba protiv ovih napasti veoma važna.

Verovatno se često pitaš kako ćeš se rešiti tih frustrirajućih paralelnih linija na površini kože. Koliko god da se trudiš da ih ukloniš, imaš osećaj da su strije i dalje prisutne i da ne postoji baš nikakvo rešenje za njihovo uklanjanje.

Ipak, rešenje postoji!

 

strije ceuleks

 

Kada se koristi Šaljićev melem za strije?

 

Šaljić melem protiv strija koristi se kao melem-krema za sprečavanje pojave strija u toku trudnoće ili puberteta.

 

Ovaj melem za strije sadrži maslinovo i ricinusovo ulje i poboljšava cirkulaciju krvi i smanjuje vidljivost strija na tvom telu. 

Treba da znaš da se melem koristi samo kada na kožnoj površini primetiš strije, kao i da je melem namenjen isključivo njihovom uklanjanju. Dakle, Šaljić melem za strije može poslužiti kao preventiva u uklanjanju strija i može ti pomoći da koži vratiš blistavost i elastičnost.

 

Šta su strije i zbog čega nastaju?

 

Pre nego što krenem sa pisanjem detaljne recenzije o Šaljićevom melemu za strije, želim ukratko da ti ponešto kažem o njima. 

Zašto? 

Vrlo je važno da si svesna uzroka prisutnosti strija na tvom telu, kako bi iz borbe sa njima izašla kao pobednik. Pa, hajde ukratko da obrazložimo to pitanje koje muči žensku populaciju širom sveta.

Strije su kožni poremećaj koji nastaje usled smanjenja elastičnosti kože i prouzrokuje deformisanje kolagenskih vlakana u dermisu. Tada se na kožnoj površini primećuje pojava ravnih crvenih linija, koje vremenom postaju izbledele pruge ili brazde. 

Strije se mogu pojaviti na stomaku, zadnjici, butinama, nogama, pa čak i na grudima.

Poželjno je da znaš da su strije estetski problem koji nastaje i usled gojaznosti ili naglog gubitka telesne težine. Osim toga, postoje još nekoliko faktora koji utiču na prisutnost strija na telu. 

Prvenstveno, strije mogu biti genetski problem i tada je problem njihovog uklanjanja znatno teži u odnosu na ostale faktore pojave strija. Pored pomenutih faktora, strije nastaju i usled hormonskih poremećaja u pubertetu i trudnoći.

 

Šaljićev melem za strije

 

Zašto se strije javljaju u trudnoći?

 

Istraživanja su pokazala da čak 90% žena primeti strije na svom telu tokom trudnoće. 

Da li znaš pravi razlog prisutnosti strija na ženskom telu u tom periodu? 

Zapravo, tokom trudnoće žensko telo je podložno povećanom lučenju mnogih hormona u organizmu. Dodajmo ovome još i nezdravu ishranu, smanjenu fizičku aktivnost i stres. 

Vau, ovo zvuči tako fantastično za taloženje celulita i strija na koži. Sve ovo su faktori koji postepeno, ali vrlo efektivno, utiču na pojavu strija i ruše tvoje samopouzdanje. 

Da li si znala da se strije nazivaju ,,ožiljcima trudnoće’’? 

Ako se pitaš zašto, razlog je i više nego očigledan i jasan. Tokom trudnoće, koža se više nego ikada ranije rasteže usled povećanja stomaka ili abdomena. U tom periodu, koža nema mnogo vremena da se prilagodi novom fizičkom izgledu. 

Pored toga, sasvim je prirodno da se tokom trudnoće i ugojiš nekoliko kilograma. Upravo tada, strije postaju domaćini na tvom stomaku, nogama, butinama, zadnjici i grudima.

Jedna mlada mama podelila je svoje utiske sa nama i rekla kako je potpuno prirodno uspela da ublaži vidljivost strija. Za manje od mesec dana ona je uspešno smanjila strije, kao i celulit. U tekstu na linku možete saznati šta joj je pomoglo i kako je sve uspela https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-uklonila-strije-za-manje-od-mesec-dana/.

 

Kome se sve preporučuje Šaljićev melem za strije?

 

Dakle, Šaljićev melem može da koristi svaka ženska osoba koja brine o svom izgledu i želi da otkloni ili umanji vidljivost strija.

Na bazi prirodnih sastojaka, Šaljić melem protiv strija, pogodan je za upotrebu svih tipova kože u umerenoj količini nanošenja.

 

Šaljićev melem za strije u trudnoći

 

Na raznim forumima može da se pročita iskustva trudnica koje su koristile ili koje koriste Šaljić melem protiv strija u trudnoći. Neke korisnice bile su prezadovoljne rezultatima, dok su pojedine imale čak i neželjenih dejstava na koži. 

Opet, naglašavam, pre upotrebe bilo kog melema/kreme, posavetujte se sa svojim lekarom ili dermatologom. To važi i za ovaj melem za strije u trudnoci.

Neki sastojci Šaljićevog melema možda ti neće odgovarati u periodu trudnoće i to je skroz razumljivo. Sve to je individualna stvar i ne odgovaraju svakoj devojci i ženi isti kozmetički proizvodi i preparati.

Iako je melem prirodnih sastojaka, Šaljićev melem za strije u trudnoći, može da prouzrokuje peckanje i svrab. Sa druge strane, kod nekih trudnica, melem je drastično smanjio vidljivost strija i njihova koža je postala baršunasta, mekana i elastična. 

Neke trudnice preporučuju da se Šaljić melem za strije koristi od 6-tog ili 7-og meseca trudnoće i da tada zaista ima pozitivan učinak.

Kao što i sama možeš da primetiš, melem se preporučuje za korišćenje i trudnicama i porodiljama. Ipak, ne odgovara svakoj trudnici njegova tekstura i sastav. 

U nastavku recenzije možeš da pročitaš na koji način se preporučuje korišćenje melema u toku trudnoće i posle porođaja. Vrlo je važno da si oprezna, pažljiva i odgovorna kada je u pitanju zdravlje tvoje bebe.

 

 

Kako se koristi Šaljićev melem za strije?

 

Šaljić Striet melem je namenjen samo za spoljašnju upotrebu. Pre mazanja na problematične delove tela, obavezno promućkaj bočicu kako bi tekstura melema brže upila kožu. 

Nakon toga, nežnim pokretom ruku, bez dodatnog trljanja i tapkanja, namaži melem na kritične delove kože. Melem za strije se vrlo brzo upija u kožu i ne ostavlja za sobom mastan trag.

 

Kako se melem za strije pravilno koristi u toku trudnoće?

 

Ukoliko želiš da se rešiš strija i koži povratiš blistavost, moraš da se pridržavaš pravila. Dok si u drugom stanju, poželjno je da Šaljićev melem protiv strija koristiš svako veče. 

Na koji način? 

Preporučuje se da se pre mazanja melemom istuširaš toplom vodom i obrišeš mekim peškirom. Ovim postupkom pružićeš mogućnost koži da diše. Nakon toga, nežno nanesi melem na butini, zadnjici, tj. na svim delovima tela koji su zahvaćeni strijama.

 

Kako se Šaljićev melem za strije pravilno koristi posle porođaja?

 

Porođaj je sjajno prošao i ti si srećna što si (ponovo) postala mama. Međutim, nakon porođaja strije su postale intenzivno vidljive na tvom telu. 

Na forumima si pročitala da korisnice predlažu korišćenje melema posle porođaja i da im je melem pomogao u uklanjanju strija. Šta treba da uradiš da se rešiš tih dosadnih i ružnih strija?

Za koji god melem za strije da se odlučiš, moraš da ga koristiš na ispravan način. U ovom slučaju, poželjno je da se, kao i u toku trudnoće, istuširaš toplom vodom i obišeš pamučnim peškirom. Nakon toga, nanesi određenu količinu melema na problematične zone tela. 

Jedina razlika je u tome što se u ovom slučaju preporučuje utrljavanje Šaljićevog melema pod malo jačim pritiskom.

 

Saljićev melem za strije sastav

 

Kada je u pitanju Striet sastav, najvažniji sastojci melema su maslinovo i ricinusovo ulje. Osim prirodnih sastojaka, Šaljić melem protiv strija, sadrži parfum i linalool i mogu izazvati kožne iritacije.

Šaljićev melem Striet sastav – lista sastojaka:

 

Olea Europaea Fruit Oil, Aqua, Lanolin, Stearic Acid, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, PEG-30 Dipolyhydroxystearate, Lavandula Angustifolia Flower Extract Ethylhexylglycerin, Parfum, Linalool.

 

Olea Europaea Fruit Oil

 

Olea Europaea Fruit Oil iliti maslinovo ulje ima široku primenu u kozmetici. Koristi se u kupkama, šamponima, sapunima, ali i u kozmetičkim proizvodima za ličnu higijenu i šminku. Ulje je bogato vitaminima i deluje umirujuće i hidratantno na naše telo. Maslinovo ulje čini našu kožu mekšom, sjajnijom i zdravijom.

 

Lanolin

 

Šaljićev melem za strije sadrži lanolin ili prirodnu mast, koja se dobija iz vune ošišane ovce. Lanolin ima antibakterijsko dejstvo i veoma je značajan sastojak u prirodnim kozmetičkim proizvodima. Ovaj prirodni sastojak regeneriše kožu, hidrira je i čini je nežnom i elastičnom.

 

Stearic Acid

 

Prirodna stearinska kiselina je masna kiselina koja se javlja u biljnim i životinjskim mastima i uljima. U kozmetici stearinska kiselina se koristi kao stabilizator i emolijens.

 

Phenoxyethanol

 

Fenoksietanol je konzervans i veoma često se koristi u kozmetici i kao stabilizator drugih sastojaka.

 

Tocopheryl Acetate

 

Tocopheryl Acetate ili acetat vitamina E je prirodni antioksidant. Veoma često se koristi u kozmetici u nezi kože, koju štiti od uticaja štetnih faktora. Pored toga, sprečava pojavu bora, hidrira i regeneriše kožu.

 

PEG-30 Dipolyhydroxystearate

 

Šaljić Striet prirodni melem za strije u svom sastavu ima PEG-30 Dipolyhydroxystearate. Reč je o emulgatoru, koji štiti kožu od bakterija i drugih štetnih faktora spoljne sredine.

 

Lavandula Angustifolia Flower Extract Ethylhexylglycerin

 

Ekstrat lavande je karakterističnog mirisa i ima široku primenu u kozmetičkoj industriji. Koristi se za negu kože i sjajno je prirodno sredstvo u borbi sa aknama i bubuljicama. Pored toga, ima antibakterijsko delovanje i umanjuje iritaciju i crvenilo kože.

 

Parfum

 

Parfum se u kozmetici veoma često koristi i poznat je i pod imenom fragnance. Može delovati štetno na kožu i u većoj količini može izazvati neželjena dejstva.

 

Linalool

 

Linalool je prirodni konzervans aromatičnog mirisa, koji se može dobiti i iz lavande i korijandra. Iako je prijatnog mirisa, ako se koristi u većoj količini, može da prouzrokuje neželjena dejstva na kožu.

 

 

Osnovne karakteristike Šaljićev melem za strije

 

U njihovoj ponudi možete pronaći prirodne melemi za opekotine I, II i III stepena, meleme za sunčanje, za negu lica i tela i meleme za uklanjanje strija.

 

Ambalaža i količina

 

Šaljić Striet melem je bele ambalaže sa tamnom nijansom roze boje zatvarača. Melem za strije je dostupan u drogerijima u beloj bociči količine 200ml. 

Pomenuta i dostupna količina melema je dovoljna za mesec ili mesec ipo dana aktivnog korišćenja. Na ambalaži je naglašeno da se čuva na sobnoj temperaturi zaštićen od vlage i svetlosti.

 

Miris i boja

 

Šaljić melem protiv strija je prijatnog i osvežavajućeg mirisa. Zapravo, miris je mešavina lavande i nerafinisanog maslinovog ulja i zbog te kombinacije podseća na miris lekovitih bilja i prirodu. 

Pored toga, Šaljić Striet prirodni melem za strije je lagane teksture i bez sintetičkih boja i parabena.

 

 

Koji su rezultati korišćenja Šaljić melema protiv strija?

 

Ako si dovoljna uporna i istrajna, za nekoliko meseci moći ćeš da umanjiš vidljivost strija na telu. Nemoj očekivati da će strije nestati same od sebe posle samo nekoliko dana ili nedelja. 

 

Dakle, redovnom i adekvatnom upotrebom melema, sprečićeš pojavu novih i umanjiti vidljivost prisutnih strija. Osim toga, ovaj melem protiv strija je prirodnih sastojaka i najvažnije – neguje i hrani kožu neophodnim sastojcima. 

Koža je nakon nanošenja Šaljićevog melema blistava, mekana i elastična. Korišćenjem melema za uklanjanje strija tvoja koža postaće mlađa, zdravija i lepša.

 

Šaljićev melem za strije

 

Šaljić melem za strije iskustva

 

Striet Šaljič iskustva su uglavnom pozitivna i zadovoljavajuća. Naravno, kao i kod svakog kozmetičkog proizvoda, i za ovaj melem bilo je nekih primedbi i negativnih komentara. Krenimo sa pozitivnim iskustvima zadovoljnih korisnica i budimo objektivne prilikom čitanja.

 

Šaljićev melem za strije iskustva pozitivna

 

Jedna korisnica je na jednom sajtu za trudnice napisala da je vrlo zadovoljna melemom. Kod melema joj se posebno dopada to što ne sadrži sintetičke boje i mirise. Ona ga koristi od trećeg meseca trudnoće i za svega 2 meseca primetila je da se umanjuje vidljivost strija. Ona kaže da je Šaljić Striet u trudnoći pravo rešenje za uklanjanje strija.

 

Još jedna devojka je svoje pozitivno iskustvo podelila sa ostalim devojkama i ženama. Ona je napisala da ga je naručila preko prijateljice i da je oduševljena učinkom. Melem je posle nekoliko meseci u potpunosti uklonio strije i njena koža je postala mekša i sjajnija.

 

Jedna trudnica je na forumu napisala da je oduševljena iz nekoliko razloga. Prvenstveno, kod melema joj se dopada osvežavajući miris i to što je na bazi prirodnih sastojaka. Pored toga, zadovoljna je i učinkom. Melem joj je dosta uklonio strije i vratio njenoj koži sjaj i svežinu.

 

Druga trudnica je na blogu ukratko napisala da je melem koristila od petog meseca trudnoće. Bila je uporna i do porođaja je uspela skoro u potpunosti da ukloni strije. Ipak, za svaki slučaj nastavila je sa korišćenjem melema i posle porođaja.

 

Svoje pozitivno iskustvo sa melemom podelila je još jedna devojka. Sviđa joj to što sadrži maslinovo ulje i ekstrat lavande, kao i njihov prirodni miris. Posebno joj se dopada njegov delotvorni učinak i sigurna je da će melem još dugo koristiti.

 

Striet iskustva primedbe

 

Jedna trudnica je melem kupila po preporuci prijateljice. Za razliku od prijateljice, melem njoj nije odgovarao i izazvao joj je svrab, crvenilo i peckanje. Nije bila zadovoljna i napisala je da neće nikada više da ga kupi i koristi.

 

Primedbu na Šaljićev melem za strije imala je još jedna devojka. Kako kaže, melem nije uklonio strije i posle intenzivne upotrebe. Ni miris joj nije prijao i bila je malo i razočarana rezultatom zbog mnogih hvaljenja na internetu.

 

Treća devojka je rekla da je melem ostavljao masni trag nakon nanošenja. To joj se nije dopalo i to je jedan od razloga zašto neće više da ga koristi.

 

strije ceuleks

 

Slični i povezani članci:

 

Nadamo se da ti se dopala naša recenzija o ovom melemu za borbu protiv strija! Bilo bi mi drago da oceniš recenziju za Šaljićev melem protiv strija na skali od 1 do 5. Hvala ti na čitanju!