Imate problem sa neprijatnim znojenjem nogu ili sa upornim gljivicama na nogama? Ne brinite! Sprej za stopala može mnogo da vam pomogne. Otkrivamo najbolje!

 

Neprijatan miris nogu i uporne gljivice na stopalima često znaju da budu nepodnošljivi. Leto, zima, nebitno koje je godišnje doba, a taj neugodan miris je i dalje tu. Čini vam se kao da nikada neće nestati, i da samo dodatno pogoršava ovaj već neugodan problem!

Ne brinite! Srećom, rešenje postoji! Sprej protiv neprijatnog mirisa nogu može da reši ovaj nelagodni problem!

 

STOPALIN

 

Zašto se koristi sprej za stopala?

 

Ovo je preparat koji se koristi da neutrališe neprijatne mirise stopala i da redukuje njihovo znojenje. Prosto rečeno: deluje kao antibakterijski sprej za stopala sprečava znojenje nogu ili takozvanu hiperhidrozu. 

Sprej stopalima pruža 24 časovnu zaštitu od neprijatnog mirisa. Zato je dezinfekcija nogu i stopala prva i najvažnija uloga dobrog, kvalitetnog i delotvornog spreja za noge.

Pored toga, sprej može da se koristi i za nege druge namene. Konkretno, protiv bakterija koje su prisutne na znojavim stopalima. On neutrališe razna gljivična infekcije, a tako neguje i štiti tabane, pete, tanku kožicu između prstiju na nogama nokte i zanoktice.

Sprej za noge može da se koristi i zato što:

 • dezinfikuje stopala,
 • sprečava uvećano znojenje,
 • neutrališe neprijatne mirise nogu,
 • sprečava isušivanje kože,
 • sprečava pojavu atletskog stopala (perutanje kože na tabanima i ljuštenje kože između prstiju),
 • sprečava gljivična oboljenja noktiju,
 • podstiče rast zdravih noktiju,
 • sprečava pojavu bradavica na stopalima,
 • sprečava pucanje kože na petama,
 • zaceljuje rane na stopalima.

 

 

Da znojenje nogu i smrad mogu biti veoma neprijatni problemi rekla nam je i Jovana. Ona je sa nama podelila svoje iskustvo i rekla kako je uspela da se reši ove bede i blama u kome se našla. Šta je njoj pomoglo možete pročitati u tekstu na plavom linkuhttps://kozmetickimagazin.com/lak-nacin-protiv-neprijatnog-mirisa-nogu-ona-koristi-ovo/.

 

Kakav sve može biti sprej za stopala?

Nakon nabrajanja zašto se sve može koristiti sprej za negu stopala, hajde da vidimo kakvi oni mogu biti. Mogu izgledate:

 • nalik sprej dezodoransu za stopala, 
 • tečni sprej za stopala sa prskalicom, 
 • antiperspiranti,
 • antibakterijski sprej za obuću.

 

Sprej za dezinfekciju nogu

 

Sprej za dezinfekciju nogu je preparat čija je primena vrlo prosta i očigledna. Koristi se za dezinfekciju stopala, noktiju na nogama i pruža zaštitu od prekomernog znojenja nogu. Na taj način, sprečava stvaranje neprijatnog mirisa stopala, koji uzrokuju bakterije u vlažnom okruženju.

Sprej za uklanjanje neprijatnog mirisa nogu je prevencija i dobar lek protiv prekomernog znojenja i hladih nogu. Takođe, sprej protiv neprijatnog mirisa nogu neguje kožu i obezbeđuje tabani budu zdravi, glatki i nežni. Sve ovo je podjednako važno, kako bi se stopala rešila neprijatnog smrada, bila lepa i zdrava.

 

Sprej protiv gljivica na nogama

 

Gljivice na noktima na nogama mogu biti prava noćna mora! Ne izgledaju lepo, teško se leči, a infekcija može biti bolna. Često ih je teško prikriti i lakom za nokte, a to znači samo jedno – vreme je da se preuzmu mere! 

Tu na redu stupajju preparati ili antigljivični sprej za gljivice na noktima na stopalu, ali je potrebno odabrati onaj pravi!

Antigljivični sprej za stopala neutrališe gljivice na noktima, smanjuje žutilo noktiju, leči infekciju sprečava dalji razvoj gljivica na nogama.

 

Najbolji sprej za stopala

 

Vreme je da vam otkrijemo koji je najbolji sprej za stopala koji može da vam pomogne da se rešite nelagodnosti, kao što su prekomerno znojenje ili gljivice na nogama. 

Istina, postoje mnogi, ali mi vam otkrivamo samo one najbolje i već proverene!

Ovo su najbolji:

 • Stopalin sprej za gljivice na nogama i noktima,
 • Balea sprej,
 • Scholl sprej,
 • Oriflame sprej za noge,
 • Titania sprej za noge,
 • Avon Footworks Sprej za neutralisanje neprijatnih mirisa,
 • Hansaplast sprej. 

Svaki od ovih sprejeva za negu kože stopala ima svoje prednosti, tj. dobre karakteristike. Svi oni mogu da vam pomognu u lečenju kožnog oboljenja stopala. 

U nastavku teksta sledi objašnjenje u kratkim crtama za svaki sprej za noge.

 

Stopalin sprej za gljivice na nogama i noktima

 

Stopalin sprej za gljivice na nogama i noktima je prirodan tretman koji efikasno uklanja gljivice na noktima na stopalu. Tretman čine Stopalin sprej i Stopalin sapun, koji se mogu koristiti zajedno ili odvojeno.

Stopalin se koristi jer: 

 • regeneriše oštećenu kožu, 
 • uklanja neprijatan miris nogu i obuće,
 • smanjuje svrab kože. 

Sadrži specijalno odabrane prirodne aktivne supstance koje pomažu da se temeljno očisti koža na stopalima. Najvažniji sastojci Stopalin spreja su: biljka rusa, palmarosa ulje, ricinus i čajevac

Biljka rusa zaceljuje rane na stopalima, dok palmarosa ulje hidrira i omekšava kožu. Ricinus pomaže koži da izgleda vitalno, zdravo i potpomaže rast jakih zdravih noktiju. Izuzetno je značajan čajevac koji ima prirodno antibakterijsko dejstvo, sprečava znojenje nogu i neprijatan miris.

Pored toga, Stopalin sprej za gljivice na stopalima oporavlja i zaceljuje kožu. Potpomaže rast zdravih i kvalitenih noktiju, dezinfikuje kožu stopala i noktiju.

Istina, gljivice na noktima mogu biti “totalni haos”, posebno u letnjim danima kada nosimo letnju obuću. Zato je neophodno odabrati dobar antigljivični sprej za stopala.

Stopalin sprej za gljivice na nogama i noktima redovnom upotrebom pomaže u uklanjanju gljivica na nogama i noktima. Ovo je tečni sprej za stopala, koji se koristi veoma lako.

Pisali smo recenziju za Stopalin sprej sa iskustvima korisnika i sastavom.

 

Stopalin za gljivice na nogama

 

Balea sprej za stopala

 

Dva popularna Baleina spreja za negu stopala su Balea Deo sprej za stopala i Balea sprej 2 u 1 zaštita.

Prvi sprej, Balea Deo sprej za stopala je veganski proizvod, dermatološki ispitan. Ne sadrži mikroplastiku. Tačan naziv spreja je Balea Antitranspirant Fuss Deo Anhaltende Frische. 

Ovo je antiperspirant za stopala koji ima dezodorirajuću i antiperspirantnu zaštitu na koži. To znači da sprej pruža stopalima 24-satnu zaštitu, osvežava kožu i štiti je od neugodnih mirisa i znoja. Takođe, kožu na stopalima održava zdravom, vitalnom i negovanom. Preporučuje se svim tipovima kože, posebno normalnoj koži.

Drugi sprej za noge je Balea sprej 2 u 1 zaštita. Tačan naziv spreja je Balea 2 in 1 Fuss-Schutz & Deo Spray. 

Sprej sa uljem čajevca sprečava nastajanje gljivica i neugodnih mirisa. Ovo je antibakterijska formula, koja sprečava nastajanje gljivica i iritacija na stopalima. Proizvod ne sadrži aluminijeve soli, parabene i mineralna ulja.

 

Scholl sprej za stopala

 

Kao i za Baleu, tako postoje i dva populrna Scholl spreja za stopala. To su: Scholl sprej protiv znojenja nogu i Scholl Deo sprej za noge. Ukratko ćemo napisati nešto osnovna za oba spreja za negu stopala i ukazati vam na njihove razlike i prednosti.

Prvi je Scholl sprej protiv znojenja nogu koji neutrališe neprijatne mirise stopala i redukuje znojenje stopala. Ovaj antiperspirant za stopala osvežava kožu stopala sprečavajući neprijatne mirise.

Takođe, smanjuje znojenje, štiti kožu od stvaranja neugodnog osećaja i smanjuje njenu vlažnost. Ne preporučuje se upotreba u slučaju da je koža ispucala ili ako imate osetljivu kožu.

Pisali smo recenziju za Scholl sprej protiv znojenja nogu.

Drugi je Scholl Deo sprej za noge. Pun naziv spreja je Scholl Foot Fresh Spray, pri čemu naziv ukazuje da je ovo sprej koji osvežava kožu i uklanja neprijatne mirise stopala. Stopala održava suvim, zdravim i negovanim.

 

Oriflame sprej za stopala

 

Oriflame sprej za stopala je sprej protiv znojenja stopala koji održava stopala mirisnim i negovanim. Sadrži prirodno ulje eukaliptusa koje je poznato po dezodorirajućem i antibakterijskom delovanju. 

Naziv spreja je Feet Up Oriflame sprej za stopala. On Umiruje kožu, hidrira je, osvežava je i održava je mekom i nežnom. Osim ulja eukaliptusa, sprej sadrži i ulje mente koje je poznato po osvežavajućem dejstvu.

Sa ova dva sastojka, Feet Up Oriflame sprej uklanja neprijatan miris nogu. Dermatološki je testiran i pogodan za unutrašnjost obuće (može se prskati i obuća iznutra). 

Kao antibakterijski sprej za stopala, Oriflame sprej za noge ubija gljivice i bakterijama. To znači da stvara sredinu nepogodnu za pojavu i razmnožavanje gljivica. Zapravo, održava stopala svežim i čistim.

 

Titania sprej za stopala

 

U Lilly drogeriji dostupna su dva Titania spreja za negu stopala. Njihova razlika je prevashodno u ambalaži, ali i u tome kome se preporučuju i zašto se koriste. Pisaćemo vam prvo o Titania spreju za stopala, a zatim i o Titania spreju za stopala i obuću za muškarce.

Titania sprej je antigljivični sprej za stopala koji štiti stopalo od gljivičnih oboljenja. Pomaže koži na stopalima da izgleda čisto, uredno i bez nepriatnih mirisa. Koristi se kao dezodorans za stopala, vrlo lako i praktično. Treba da se sprej, tj.dezodorans naprska na čista i suva stopala. Redovnom upotrebom Titania spreja za stopala, stopala će biti regenerisana, vitalna i zdrava.

Titania sprej za stopala i obuću je muški univerzalni sprej koji se koristi da neutrališe neprijatan miris nogu i obuće. Kao sprej protiv znojenja, Titania srej za stopala sprečava prekomerno znojenje nogu. Upravo znojenje stopala ima za posledicu stvaranje i širenje neprijatnog mirisa. Ovaj sprej to sprečava.

Koristi se jednostavno. Sprej je potrebno naprskati na stopala pre obuvanja, a cipele pre i posle nošenja. Redovnom upotrebom neutrališe se znojenje nogu i eliminiše neugodan miris.

 

 

Avon Footworks Sprej za neutralisanje neprijatnih mirisa stopala

 

Avon Footworks Sprej za neutralisanje neprijatnih mirisa stopala sadrži vitamin E. Svi znamo koliko je vitamin E dobar za našu kožu, pa nije slučajno što je važan sastojak Avon spreja. Zapravo, vitamin E obezbeđuje koži dobru hidrataciju i zaštitu od oštećenja. 

U ovom slučaju, formula Avon Footworks Spreja spreja štiti stopala od neprijatnih mirisa i pruža im dugotrajan osećaj svežine.  Tačan naziv spreja je  Avon FootWorks Deodorising Foot And Shoe Spray.

Avon sprej za stopala sprečava isušivanje kože i neutrališe neprijatan miris nogu. Sprej za uklanjanje neprijatnog mirisa nogu pruža koži prijatan miris, hladi i osvežava umorna stopala.

Primena je veoma laka. Potrebno je da se sprej, tj. dezodorans za stopala naprka na kožu stopala i sačeka da ga koža upije. Može da se naprska direktno na kožu, ali pogodan je i za unutrašnjost obuće.

 

Hansaplast sprej za stopala

 

Hansaplast sprej za stopala je preparat koji stopalima pruža zaštitu od neugodnih mirisa tokom dva dana ili 48 časova. Ovajantibakterijski  sprej protiv znojenja nogu štiti od znoja, sprečava pojavu atletskog stopala, štiti kožu od oštećenja i neguje je. 

Formula Hansaplast spreja je zasnovana na jonima srebra, koja se koristi zapravo za neutralisanje neprijatnih mirisa.

Tačan naziv spreja je Hansaplast Silver Active Anti-Transpirat FuBSpray. Redovnom upotrebom, koža na stopalima je zdrava, uredna i osvežena.

 

Za kraj savet!

 

STOPALIN

 

Ovo je bila naša lista najboljih sprejeva za stopala koje možete koristiti za uvećano znojenje nogu, protiv neprijatnih mirisa, za negu noktiju na nogama i pojedine protiv gljivica.

Da li ste isprobali neke od njih? Koliko su vam pomogli? 

Da li ste možda isprobali neki drugi sprej za noge? 

Podelite sa nama vaša iskustva, mišljenja i utiske. Podelite sa nama vaše iskustvo za negi drugi sprej koji ste koristili, a ukoliko se on ne nalazi na našoj listi. Značilo bi nam!

Nadamo se da vam se dopao tekst, kao i naš odabir ovih preparata u borbi protiv gljivica i neugodnog mirisa.

Ocenite ih i ostavite nam u komentarima ispod članka utiske.

Hvala vam na čitanju.