Biologique Recherche losion p50W je najopasniji neprijatelj bubuljicama, a u recenziji otkrivamo zašto. Saznajte sve o losionu P50W.

 

Dođete tako u neke godine, pa počnu da vam iskaču bubuljice, koža da vam se preterano masti, a ne možete da nađete rešenje. Tada počinjete da verujete u čuda. Za Biologique Recherche lotion p50W kažu da je čudo u boci, a reći ćemo vam i da li je tako.

Ne dešava se često da proizvodi za negu lica odole vremenu, da prežive dugo. Tok u kozmetici je takav da uvek dođe nešto novo, nešto bolje.To ne važi za losion p50w. Biologique Recherche losion p50 je tokom vremena stekao svoju kultnu reputaciju. 

Za ovaj losion ćete čuti da “zaslužuje Oskara”, da je “magija u bočici”. Postoji čak i lista poznatih koji koriste ovaj preparat za negu lica. Počev od Madone, Bred Pita, Hali Beri, itd. Stvarno se radi o kozmetici koja decenijama unazad oduševljava dermatologe širom sveta.

Ipak, Biologique Recherche losion p50W nije namenjen svima, i možda važnije – nije pristupačan svima. Zapravo, govorimo o preparatu koji nam dolazi iz Francuske i koji uglavnom koriste stručna lica, odnosno dermatolozi. 

A više o svemu tome pročitaćete u daljem Biologique Recherche lotion P50W recenziji.

Sanja je imala bubuljice i dugo pokušavala da se izbori sa njima. Ona je koristila jedan prirodni tretman – losion i gel i uspela da očisti kožu. Sada ima čisto lice, a više o tome šta joj je pomoglo i što MOŽE POMOĆI vama takođe pročitajte u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/postoji-nacin-da-se-konacno-resite-upornih-akni-i-bubuljica-iskustvo/.

 

O brendu Biologique Recherche

 

Biologique Recherche je poznati francuski brend, koji su pre više od 40 godina osnovali jedan lekar, biolog, i jedan fizioterapeut. Želeli su da razviju profesionalni brend vođen rezultatima sa sastojcima koji će biti efikasni za bilo koje stanje kože i probleme.

U ovoj kozmetici ne postoje veštački mirisi. Postoje samo visoke koncentracije botaničkih, morskih i bioloških ekstrakata, kao i i hladna formulacija u proizvodnji. Ako mislite da koži treba pružiti pravu i kvalitetnu negu, onda će vas sigurno u nekom trenutku zainteresovati ovaj francuski brend.

Iako su pakovanja njihovih proizvoda pomalo “stara škola”, imajte da umu da se mnoge poznate ličnosti, koje ulažu milione u svoj izgled kunu u ovu kozmetiku. Njihov najpoznatiji proizvod je, bez sumnje, losion P50. 

Svi tretmani započinju se p50 losionima. Biologique Recherche losioni p50 su posebno formulisani za nežni piling kože, regulisanje prekomernog lučenja sebuma i održavanje pH vrednosti kože.

Postoji više verzija losiona p50. Kod nas su dostupni losioni  P50, P50V i P50W. 

  • Lotion p50 se najviše koristi i on je namenjen za blagi piling kože i za održavanje balansa, naročito za kožu sklonu seboreji ili hiperkeratozama. Hiperkeratoza je zapravo zadebljanje kože, odnosno koža koja se ne obnavlja, a mrtve ćelije ostaju. Tada koža postaje tvrda, neelastična i hrapava.
  • Losion p50V je namenjen za blagi piling i uspostavljanje balansa, a obogaćen je vitaminima. Poboljšava tonus i prosvetljava ten, pa se preporučuju za kožu koja nije vitalna ili kožu kojoj nedostaje tonus.
  • Losionu p50W ćemo se najviše posvetiti do kraja teksta. Ovaj losion je najblaži od svih losiona Biolozi Resers p50. Preporučuje se za veoma osetljivu kožu.

 

 

Zašto se koristi Biologique Recherche lotion p50W?

 

Svi Biologique Recherche losioni u osnovi imaju slične benefite za kožu, ali njihove formule se malo menjaju kako bi mogle da odgovaraju svim tipovima kože. Losion p50W ima najnežniji pristup od svih Biologique Recherche losiona za lice. 

Ako primećujete da vam se koža preterano masti, da je pod upalom, da vam iskaču bubuljice, da imate bilo kakve nesavršenosti u tom smislu, Biologique Recherche losion p50W bi moglo da bude vaše rešenje.

Biolozi Resers losion p50W u kožu prodire prilično lagano i sporo, izbegavajući tako iritaciju. Ima protivupalna i zaceljujuća svojstva, pa tako deluje umirujuće na kožu lica.

Svi problemi koji nastaju na koži, a koji se manifestuju u vidu bubuljica, mašćenja kože, uglavnom nastaju kada je ph vrednost kože narušena. Narušena ph vrednost kože rezultira upalama na koži, infekcijama, iritacijama. A kada primetite da imate te probleme, znajte da vam je ph vrednost kože narušena. 

To znači, najprostije rečeno, da vam je zaštitan film na koži propao. Plus sve bakterije lako dopiru do vas i mogu da prave probleme. A ti problemi se kasnije teško leče.

Znači, Biologique recherche losion p50W se koristi za regulisanje ph vrednosti kože. Koristi se i za blagi piling, kako bi kožu rešio mrtvih ćelija i pospešio prirodnu obnovu kože.

Iz ovoga možemo da zaključimo da Biologique rechreche p50W losion za lice ulazi u srž problema, uzrok nastanka, i tako ga rešava na duge staze.

 

Kako deluje Biologique Recherche losion p50W

 

Svi Biologique recherche losioni p50, pa tako i losion P50W, sadrže moćnu kombinaciju kiselina. To su mlečna kiselina, jabučna kiselina, limunska kiselina, salicilna kiselina i glukonolaktona, koje deluju kao hemijski piling. Hemijski piling kože je vrlo popularan i delotvoran. To je postupak u kome se koristi koktel kiselina. 

Kao što i sam naziv p50W kaže, losion nežno obnavlja kožu tokom 50 dana:

  • “P” znači piling, 
  • 50 – 50 dana (a to su zapravo dva epidermalna ciklusa),
  • “W” – nežan piling proces. 

U osnovi, to znači da su najbolji rezultati vidljivi posle dva meseca korišćenja.

 

Kome je namenjen Biologique Recherche lotion p50W za lice

 

Verzija “W” Bilogique Reherche losiona p50, namenjena je osobama sa vrlo osetljivom kožom. Ali ne mora to biti samo osetljiva koža, već Biologique recherche losion p50w za lice mogu koristiti svi čija koža nije navikla na tretman hemijskim kiselinama.

Ova verzija Biolozi Resers losiona za lice se uglavnom prva preporučuje. Zatim, kada se koža navikne na ovaj tretman, može se preći na klasičan Biologique recherche losion p50 za lice.

 

 

Biologique Recherche lotion p50W način upotrebe

 

Postupak:

  • Pre nanošenja Biologique recherche p50w losiona za osetljivu kožu, morate dobro očistiti kožu. Dobra nega kože, zapravo počinje sa dobrim čišćenjem kože. 
  • Sledeći korak je nanošenje losiona na lice. Na tupfer treba staviti nekoliko kapi Biologique recherche p50W losiona za lice i utapkavati ga u kožu. Dakle, ne smete razmazivati losion, već ga nežno tapkajte tupferom. Tretman čišćenja treba početi od dekoltea, prema vratu, pa dalje prema čelu.
  • Izbegavajte predeo oko očiju i pre nanošenja sledećeg proizvoda, sačekajte da koža dobro upije ovaj losion. Preporuka je da pre prvih nekoliko nanošenja, losion stavite na vlažan tupfer, dok se koža malo ne navikne. Osećaj peckanja ili blagog crvenila, koje se povlači posle nekoliko minuta, je sasvim normalno. Tako ćete znati da losion deluje i da aktivni sastojci prodiru u kožu.
  • Preporuka je da se losion koristi i ujutru, i uveče. Međutim, nekima je čak i ova verzija agresivna, pa im savršeno odgovara da koriste samo uveče, ili čak nekoliko puta nedeljno.

Posebna napomena!

Vrlo važno za sve koji upotrebljavaju Biologique Recherche losione p50, da moraju da koriste svakodnevno kreme za lice sa zaštitnim faktorom. Čak i ako je decembar, čak i ako je hladno, morate da nanostite kremu koja će vas zaštiti od sunca. 

Koža koja je tretirana hemijskim kiselinama je osetljivija od kože koja nije tretirana njima. 

 

Biologique Recherche losion P50W iskustva

 

Iskustva sa ovim losionom za osetlivu kožu su obećavajuća. Ima, doduše, primedbi na miris, osećaj nakon nanošenja, upotrebom, ali nisu razočaravajuća.

 

Korisnica srednjih godina kaže da dugi niz godina ima problem sa sitnim bubuljicama koje joj izlaze. Od dermatologa je čula za ovaj brend i rešila da ga isproba. Po preporuci dermatologa, počela je sa losionom p50w. U početku joj je malo smetao osećaj peckanja, ali i to se s vremenom izgubilo. Miris sirćeta joj nije smetao, naprotiv. A za razultate kaže da su očigledni: koža nije masna, nema crvenila, nema iritacija, nema onih bubuljica. Ujutru je koža savršeno meka i šminka sama krizi po njoj.

 

Iskustvo žene koje je imala dehidrirane obraze, a vrlo masnu T-zonu je i više nego poučno. Osim te masne T-zone i suvih obraza, imala je i bubuljice, česte iritacije. Kaže da joj se stanje nakon prvih nanošenja znatno pogoršalo. Ali da je pročitala iskustva, u kojima piše da je to sasvim normalno. Pa nije odustala. Sada je jako zadovoljna i ovaj losion joj je “must have”. Savetuje da se ipak pre kupovine ovog proizvoda, posavetujete sa dermatologom.

 

Oduševljenja ne manjkaju. Ova devojka je imala suvu kožu, podložnu iritacijama. Na pojedinim delovima lica i dekoltea osećala je zadebljanje, pa je kao preporuku dobila ovaj losion, da bi odradila piling. Kaže da sada ima uspostavljen balans, da je koža fino hidrirana i glatka.

 

Javio se i momak, reklo bi se pomalo razočaran, sa rečenicom: Da li sam ja jedini na planeti Zemlji da nisam oduševljen ovime? Kupio je, po preporuci dermatologa, ovu blažu verziju losiona i nije video nikakvo poboljšanje na svojoj koži. Kupio je sada drugu bočicu, pa se nada da će videti neke rezultate.

 

Ova devojka je mislila da je ovaj losion samo neka skupa tečnost koju će kapati na svoje lice povremeno, ali ipak je razuverena. Kaže da više ne kupuje one preparate sa česticama za piling. Posle ovog losiona koža joj je savršeno glatka i mekana. Ne koristi ga baš svakog dana, ali 2-3 puta nedeljno ga uvrsti u svoju negu.

 

Čini se da ovaj proizvod nije za nestrpljive. To nam govori iskustvo devojke koja kaže da je očekivala čudo posle svih pohvala, ali da posle jedne potrošene bočice od 50ml apsolutno nije primetila nikakvo poboljšanje. Čak je primetila da joj iskaču nove bubuljice, odnosno da joj je koža pod nekom upalom.

 

Opis Biologique Recherche losiona P50W

 

Kao što sam već rekla na početku teksta, pakovanje je “stara škola”. Verovatno se sećate pakovanja proizvoda koje su koristile vaša majke. Plastična, bela bočica, sa zlatnim i ljubičastim detaljima.

Slova podsećaju na ona sa starih pisaćih mašina. Naziv “Lotion P50W” je zlatne boje, dok  je u ljubičastom okviru na francuskom napisano “phase d’initialisation”, što znači početna faza. Ispod toga je označeno koju namenu ima ovaj losion.

Postoje pakovanja od 50ml, 150ml, 250ml. Zatvarač se otvara kružnim pokretima, a proizvod aplicira na tupfer tako što se bočica okrene naopako, kako bi losion počeo da izlazi. Tada pazite da ne izađe previše losiona, jer nije potrebno. Sasvim je dovoljno nekoliko kapi.

Što se tiče samog losiona, miris je nekima vrlo neprijatan, podseća na sirće. Ali uglavnom se brzo naviknu korisnici i na to. Biologique Recherche losion P50W je tečan i providan. Nakon nanošenja, koža je malo lepljiva i zategnuta.

 

 

Biologique Recherche losion P50W sastav

 

Ni jedan proizvod ne smemo koristiti i birati nasumično. Pre kupovine svakog proizvoda, preporučujemo da pogledate sastav tog proizvoda. Zato će vam i ova Biologique Rechreche losion p50W recenzija olakšati i to. U nastavku ostavljamo čistav sastav ovog losiona za osetljivu kožu, a ključne sastojke ćemo i opisati.

Water (Aqua), Gluconolactone, Glycerin, Niacinamide, Propylene Glycol, Lactic Acid, Ethoxydiglycol, Magnesium Chloride, Malic Acid, Vinegar (Acetum), Phytic Acid, Citric Acid, Quillaja Saponaria Bark Extract, Cochlearia Armoracia (Horseradish) Root Extract, Arctium Lappa Root Extract, Capsicum Frutescens Fruit Extract, Arnica Montana Flower Extract, Sulfur, Allantoin, Sodium Salicylate, Serine, Urea, Sorbitol, TEA-Lactate, Sodium Lactate, Sodium Benzoate.

 

Gluconolactone

Ovaj sastojak je zaslužan za poboljšani tonus kože i poboljšanu teksturu kože. On “otapa” izumrle ćelije zbog kojih je koža gruba. Ovaj sastojak je zapravo polihidroksi kiselina ili PHA, grupa kiselina koja često pada u senku zbog sebi sličnih kiselina ( AHA i BHA). Ali gluconolactone se izdvaja po tome što posebno pogoduje osetljivoj koži.

 

Niacinamide

Niacinamid smanjuje upalu, što može olakšati crvenilo od ekcema, akni i drugih upalnih stanja kože. Reguliše lučenje sebuma.

 

Lactic Acid

Mlečna kiselina je alfa hidroksi kiselina koja se koristi u preparatima za negu kože. Prirodno se nalazi u mleku, mada je mlečna kiselina u današnjim preparatima sintetički proizvedena. Mlečna kiselina se koristi za piling kože, poboljšavanje tonusa kože (bore i fine linije) i za osvetljavanje tamnih fleka.

 

Malic Acid

Ovde govorimo o alfa-hidroksi kiselini dobijenoj iz jabuke. To je jedna od nežnijih kiselina, ali to ne znači da nije delotvorna. Dermatolozi tvrde da ona ima prosvetljujuće efekte, jer pomažu da se uklone flekice, mrtve ćelije kože, i sve to na vrlo nežan način.

 

Vinegar

Sirćetna kiselina je organska kiselina koja je efikasna u delovanju na smanjivanju razmnožavanja bakterija. Na osnovu svojih antimikrobnih svojstava, jabukovo sirće pomaže u smanjenju nastanka akni.

 

Phytic Acid

I fitinska kiselina spada u grupu AHA kiselina, s tim što je ova kiselina blaga i na nežan način odstranjuje izumrle ćelije sa kože. Koristi se i za hemijski piling, za smanjenje ožiljaka. 

 

Citric Acid

Limunska kiselina je alfa hidroksi kiselina koja se koristi u proizvodima za ličnu negu radi održavanja normalne kiselosti kože ili podsticanja pilinga i obnavljanja kože.

 

Quillaja Saponaria Bark Extract

Ovaj sastojak ima umirujuća i dermo-pročišćavajuća svojstva. U proizvodima ekstrakt iz drva Quillaja saponaria koristi kao emulgatori, ali i za čišćenje kože.

 

Cochlearia Armoracia (Horseradish) Root Extract

Ovaj biljni ekstrakt ima pročišćavajuća svojstva. Neki izvori kažu da  hren deluje antibakterijski i protivupalno. 

 

Arctium Lappa Root Extract

Prema istraživanjima ovaj sastojak (veliki čičak, a u losionu ekstrakt čička) pomaže u lečenju hroničnih upala tkiva. Podstiče sintezu kolagena, i time smanjuje vidljivost bora. 

 

Capsicum Frutescens Fruit Extract

Ovaj sastojak podstiče cirkulaciju krvi u koži, i čišćenje kože. Ovaj ekstrakt ljute papričice je odgovoran za osećaj peckanja nakon nanošenja.

 

Arnica Montana Flower Extract

Arnika leči akne, ekceme i psorijazu. Ima protivupalna svojstva, a može se pohvaliti i antimikrobnim svojstvima.

 

Sulfur

Sumpor pomaže da se osuši površina kože kako bi se pospešilo apsorbiranje viška ulja (sebuma) koji može doprineti izbijanju akni. Takođe isušuje mrtve ćelije kože kako pore ne bi bile začepljene.

 

Allantoin

Alantoin je neiritirajući sastojak koji umiruje i štiti kožu. Sa sposobnošću da pomogne zaceljenju kože i podsticanju regeneracije.

 

Sodium Salicylate

Salicilna kiselina se ponekad naziva i beta hidroksi kiselinom (skraćeno BHA) koja se može dobiti iz kore stabala vrbe. Soli salicilne kiseline poput Sodium Salicylate koriste se za piling i imaju protivupalna svojstva.

 

Serine

Serin je aminokiselina koja najčešće dolazi u formulu kao deo hidratantnog kompleksa. To je neesencijalna aminokiselina (što znači da naše telo može da je sintetiše). Služi kao sastojak koji veže vodu. Generalno, aminokiseline su sjajni sastojci za negu kože koji igraju važnu ulogu u pravilnoj hidrataciji kože.

 

Urea

Urea zadržava vodu i čini kožu hidriranom, sprečavajući njeno isušivanje. Ubrzava proces obnove ćelija, jača barijersku funkciju kože. Urea ima snažna keratolitička svojstva koja je, u kombinaciji sa njenim hidratantnim svojstvima, čine snažnim hidratantnim i piling tretmanom kože. 

 

TEA-Lactate

Oblik soli mlečne kiseline. Deluje kao hidratantno sredstvo u proizvodima za negu kože.

 

Sodium Lactate

Natrijum laktat je prirodna komponenta koja se može naći u gornjim slojevima kože i doprinosi koži. Prirodni hidratantni faktor (NMF). NMF pomaže u održavanju hidrirane  i glatke kože održavanjem nivoa hidratacije.

 

Sodium Benzoate

Ovaj sastojak se prvenstveno koristi kao konzervans. Kao konzervans natrijum benzoat sprečava razvoj bakterija i gljivica u proizvodima. 

 

Sastojci koji nisu uključeni

  • bez glikolne kiseline,
  • bez alkohola,
  • bez mineralnih ulja,
  • bez silikona,
  • bez sintetičkih mirisa,
  • bez parabena.

 

Biologique Recherche lotion P50W cena

 

Biologique Recherche losion P50W je moguće kupiti, ali se morate malo pomučiti. Ne može se pronaći u drogerijama er ga nema tamo u prodaji.

Može se kupiti jedino preko ovlašćenih distributera za koji uvoze Biologique Recherche kozmetiku. To su najčešće kozmetički saloni, putem kojih možete poručiti ovaj ili neki drugi Biolozi Resers proizvod.

Cena za ovaj losion p50W za količinu od 50 ml je malo preko 3.000,00 dinara. Za isti losion samo veće zapemine – 150 ml cena je nešto preko 6.000,00 dinara.

 

Slični tekstovi za losione o kojima smo pisali recenzije:

 

Ako znate da će nekome korititi ovaj tekst, podelite ga. A ovde ga možete oceniti zvezdicama. A ako imate iskustva sa ovim preparatom, značilo bi nam da ga podelite sa nama.