Čistota morskih algi i finoća gline čine da Guam Fango topla krema protiv celulita snažno suzbija izrazit celulit. Pročitajte kako deluje, ali i koje neprijatnosti donosi.

Period tokom zime je kao idealan za nastanak celulita. Oslabljena cirkulacija, smanjena fizička aktivnost, drugačiji način ishrane, rezultiraju pojavi celulita. Iako za nastanak celulita nema uticaj kalendar, dolaskom proleća počinjemo najviše da ga primećujemo.

Tada počinje potražnja za preparatima koji tope celulit, poput gelova za celulit ili krema protiv celulita, jer želimo besprekorno leto. Pred Vama je Guam Fango topla krema protiv celulita recenzija koja donosi činjenice o ovoj veoma interesantnoj kremi.

 

Celuleks celulit

 

Kada se koristi GUAM Fango topla krema

 

Možda do sada niste čuli za Guam, ali u pitanju je čuveni italijanski brend koji proizvodi kompanija Lacote. U asortimanu se nalaze razni preparati za negu kože i oblikovanje tela, a najpoznatiji su Guam anticelulit preparati. Guam naziv je nastao od Guam algi, dok Fango označava prisustvo gline u preparatu.

Guam topla blatna krema koristi se za smanjivanje vidljivosti celulita na nogama, najčešće nastalog na butinama i zadnjici. Krema se efikasno koristi za uklanjanje fibroznog celulita, odnosno tvrdog celulita koji je nastao od formiranja čvrstih masnih čvorova.

Anticelulit toplu kremu Guam je najbolje upotrebljavati već kod prvih znakova pojave celulita kako bi uklanjanje bilo uspešnije. Guam fango krema primenjuje se za sagorevanje masnih naslaga i eliminisanje toksina i viška tečnosti zadržanih u telu.

Pored toga, koristi za oblikovanje tela, zatezanje i učvrščivanje kože, pružajući joj gladak izgled.

 

Kako deluje Guam Fango topla krema FIR

 

Ako vas u nazivu kreme buni FIR (Far Infrared Rays) to označava da krema radi na principu dalekih infracrvenih zraka. Prisustvo prirodnog crnog minerala Turmalina koji je u kremi sadržan u mikromolekulima, deluje tako što akumulira prirodne toplote tela. To znači da koristi prirodnu telesnu toplotu da podstakne cirkulaciju.

Toplotu koncentrisanu na površini kože vraća u vidu dalekih infracrvenih zraka u dublje slojeve kože. Telo reaguje na zagrevanje najdubljih slojeva kože tako što poboljšava cirkulaciju krvi, odnosno protok krvi je povećan kao i izlučivanje znoja.

Pored toga toplotni efekat deluje na ćelije vezivnog tkiva da pospeše proizvodnju kolagena, što čini kožu elastičnijom i čvršćom.

Guam Fango topla krema protiv celulita deluje tako što stimuliše mikrocirkulaciju i aktivira razgradnju masti koja je nakupljena u čvorovima. Takođe, olakšava izbacivanje vode i toksina iz organizma pojačanim znojenjem i aktivnim sastojcima hrani ćelije kože.

Ivana nam je nedavno pisala i otkrila preparat protiv celulita koristila, koji joj je pomoglo da se za mesec dana reši celulita. Njeno iskustvo je u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-se-resila-celulita-za-mesec-dana-iskustvo/.

 

Prednosti Guam Fango blatne kreme

 

Guam krema protiv celulita je svakako dobar način da se rešite celulita prirodno i da budete zadovoljni svojim nogama. Izdvojili smo nekoliko pogodnosti Guam Fango tople blatne kreme protiv tvrdokornog celulita i masnih naslaga.

Guam topla blatna krema:

  • smanjuje masne naslage i vidljivost celulita,
  • vrši detoksikaciju organizma,
  • oblikuje telo,
  • zateže i podmlađuje kožu,
  • ne sadrži parabene i silikone,
  • omogućava duži proces cirkulacije krvi

 

Mane Guam Fango anticelulit tople kreme

 

Pored mnoštva benefita, Guam anticelulit krema sa efektom zagrevanja ima i nekoliko mana. Evo šta joj se najčešće zamera.

  • Visok stepen zagrevanja,
  • prouzrokuje dugotrajnu pojavu crvenila,
  • nije za osetljivu kožu, naročito sklonu pucanju kapilara.

 

Krema protiv celulita sa efektom zagrevanja

 

Do sada ste imali priliku da upoznate kreme protiv celulita i gelove koji rade na principu podsticanja cirkulacije zagrevanjem ili hlađenjem. Razlika između njih je u sastavu materija koje obezbeđuju toplotni illi hladni efekat.

Pisali smo recenziju za Guam Fango hladnu kremu protiv celulita, pa preporučujem da pročitate.

Guam krema protiv celulita sa efektom zagrevanja prodire u dubinski sloj kože, a zagrevanjem se opuštaju krvni sudovi i dolazi do poboljšanja, odnosno pokretanje cirkulacije. Povećana cirkulacija pokreće razgradnju masnih naslaga koje su se nataložile.

Toplotni efekat olakšava izlučivanje štetnih materijama iz organizma i omogućava bolje prodiranje hranljivih materija u srednji sloj kože.

 

Kome se preporučuje Guam Fango krema za topljenje masnih naslaga

 

Anticelulit tretman Guam Fango blatnom kremom se preporučuje osobama koje žele umanjiti vidljivost celulita. Odnosno, da oblkuju i zategnu telo na što prirodniji način.

Namenjena je osobama koje imaju tvrdokorni celulit i žele izbaciti masnoće, toksine i višak vode iz organizma. Podjednako je mogu koristiti i muškarci i žene, a preporučuje se i veganima jer nije testirana na životinjama.

 

 

Uputstvo za upotrebu Guam Fango tople blatne kreme protiv celulita

 

Anticelulit preparati omiljeni su za upotrebu jer se mogu koristiti kod kuće. Mada GUAM Fango topla krema često može naći kao anticelulut tretman koji se koristi u mnogim salonima.

Kada koristite kod kuće Guam Fango topla krema protiv celulita nanosi se jednom dnevno, na čistu i suvu kožu. Tretman traje mesec dana, a nakon toga je poželjno napraviti pauzu.

Potrebno je pre tretmana istuširati se, a posebno se savetuje da uradite piling kože. Piling omogućava da se uklone nečištoće i mrtve ćelije sa površine kože i otpuše pore. Tako će Guam anticelulit krema sa efektom zagrevanja imati bolji uticaj.

U početku, prvih par puta, kremu nanesite u tanjem sloju na kožu. Blagim masažnim pokretima je lepo rasporedite na predeo zadnjice i butina i ostavite da se dobro osuši. Ukoliko nakon par puta koža dobro odreaguje na kremu, povećajte doziranje, odnosno nanosite je u srednjem sloju. Deblji sloj kreme znači i pojačano peckanje prilikom zagrevanja.

Proizvođač navodi da se nanon nanošenja kreme može pojaviti snažno peckanje, odnosno jak osećaj toplote i to može trajati pola sata i duže nakon nanošenja. Zagrevanjem se stimuliše cirkulacija, pa to nemojte da Vas zabrinjava. Crvenilo takođe prati primenu kreme, a nestaće relativno brzo.

 

Guam Fango topla krema iskustva

 

Mnoge korisnice navode da su se do sada već susrele sa Lacote Guam preparatima i da su imale prijatna iskustva. Što se tiče iskustva za Guam Fango toplu blatnu kremu protiv celulita, tu su nešto šarenija mišljenja.

Pročitajte šta kritikuju, a šta hvale korisnice sa iskustvom.

 

Pozitivna iskustva

 

Jedna korisnica prenosi nam svoje interesantno iskustvo za Guam Fango kremu za topljenje masnih naslaga. Navodi da joj se nakon nekoliko dana korišćenja pojavile neravnine na koži. Kontaktirala je apoteku gde je kupila i objasnili su joj da su počele masnoće da se razgrađuju i da na površinu izlaze masne naslage koje su se u dubljem sloju nastanile. Nakon nekoliko dana to se povuklo i krajnji rezultati su bili sjajni.

 

Zadovoljstvo Guam Fango topla krema protiv celulita izaziva kod devojke koja je imala tvrdokorni celulit. Bio je jasno izražen na nogama i zadnjici, pa se čak oslikavao i preko garderobe. Tretman od mesec dana uspeo je da redukuje celulit i mnogo poboljša izgled kože. Napraviće pauzu trenutno, ali će svakako opet ga koristiti.

 

Pozitivne rezultate dobila je i žena kojoj se celulit taložio godinama. Peckanje pri zagrevanju navodi da je bilo nešto snažnije u početku, ali je izdržala. Rezultati su počeli da pristižu nakon dve nedelje, koža je izgledala ujednačeno i glatko. Nakon mesec dana masne naslage sa površine kože su se smanjile, celulit je gotovo nestao. Rado preporučuje Guam toplu blatnu kremu.

 

Sjajno iskustvo korišćenjem kreme stiže i od devojke koja se bori sa viškom kilograma i upornim celulitom. Koristila je razne anticelulit preparate, držala dijetu, radila vežbe, ali najefikasniji rezultat je postigla kada je uključila Guam anticelulit kremu sa efektom zagrevanja. Za mesec dana uspela je da oblikuje i zategne telo, izgubila je par centimetara u obimu butina, a celulit je skoro apsolutno iskorenjen. Može se primetiti minimalno samo ukoliko bi uštinula kožu prstima.

 

Nezadovoljne korisnice

 

Nezadovoljstvo upotrebom Guam Fango kreme protiv celulita stiže od žene koja nije mogla da podnese efekat zagrevanja. Navodi i da su joj se pojavile crvene fleke, kao opekline. Iako je prezadovoljna Guam preparatima, ovaj više neće koristiti.

 

Slabije rezultate Guam Fango topla krema protiv celulita pokazala je kod devojke koja je po preporuci kozmetičarke kupila kremu. Pri prvom nanošenju osećala je snazno peckanje i koža joj je dugo bila crvena. Bila je uporna da nastavi sa upotrebom, ali je nanosila kremu u tanjem sloju kako bi je manje pekla. To nije davalo dobre rezultate, tako da posle mesec dana celulit je bio prilično prisutan. Zaključuje da ova krema definitivno nije za nju.

 

Kako izgleda Guam Fango topla krema za celulit

 

Guam Fango topla blatna krema protiv tvrdokornog celulita i masnih naslaga pakuje se belu kartonsku kutiju sa žućkastim nijansama. U kutiji je spakovana plastična ambalaža sedefasto-bele boje jednostavnog dizajna i dezena.

Ambalaža je zapremine 300 ml i na njoj se nalazi upečatljiv narandžačasti natpis Fango kreme i naziv brenda GUAM.

Pravo iznenađenje stiže tek kada otvorite poklopac. Krema po boji i teksturi podseća na blato svetlije boje, odnosno glineno blato bledo bež boje. Konzistenzija je srednje gustine i kremasta, pa se odlično razmazuje po koži.

 

Kome se ne preporučuje Guam Fango topla krema za celulit

 

Kao što je do sad već poznato, Gaum Fango krema protiv celulita pripada grupi krema koje imaju efekat zagrevanja. U nameri da podstakne cirkulaciju i eliminiše masne naslage, krema deluje tako što greje dubinske slojeve kože.

Tretman kremama koje greju, pa samim tim i Guam blatnom kremom protiv celulita FIR ne preporučuje se osobama koje imaju proširene vene i kapilare. Ova krema podstičući cirkulaciju zagrevanjem i može neprijatno delovati na zidove krvnih sudova.

Takođe, iz istih razloga se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i osobama sa osetljivom kožom, sklonom crvenilu i iritacijama.

 

Slični nticelulut preparti o kojima smo pisali recenzije:

 

GUAM Fango topla krema FIR sastav

 

U sastav Guam Fango blatne kreme sa efektom zagrevanja ulaze kao što smo već spomenuli alge i glina. Pročitajte o kakvim algama je reč, kako deluju i šta to još čini sastav ove kreme.

Sastav:

Ekstrakt morskih algi Guam, bela glina, ekstrakt bršljana, ekstrakt azijske centele, ekstrakt divljeg kestena, ekstrakt breze, kofein, vitamin E, esencijalno ulje limuna, ksanthan guma (Xanthan Gum), ekstrakt alge, fikus, kikiriki buter, ekstrakt pšeničnih klica, metilnkotinat (methylnicotinate).

 

Morske alge

 

Morske alge koje se koriste u proizvodnji Guam kreme protiv celulita sakuljaju se iz dubina Atlanskog okeana, posebnim sistemom. Alge se potom ostavljaju na otvorenom, da se na prorodnoj svetlosti i vetru osuše.

Tokom sušenja izgube čak 80% vode, pa ostaje čist koncentrat algi. Tako suve alge se melju i pretvaraju u fini prah, koji se spaja sa glinom i biljnom mešavinom i tako nastaje blatna krema.

Guam alge upotrebljavaju se u proizvodnji Guam kreme sa algama i glinom zbog višestrukih benefita koje imaju na kožu. Obezbeđuju remineralizaciju, cirkulaciju i hranljive materije koje utiču na zdravlje kože. Poboljšavaju tonus i podmlađuju tkiva i ćelije kože.

 

 

Bela glina

 

Glina se vrlo često može naći u preparatima za negu kože. Prirodnog je porekla i ne isušuje vlažnost kože, već hranljivim materijama unapređuje zdravlje kože. Bogata je cinkom, kalijumom, kalcijumom i magnezijumom koji imaju protivupalna i regenerišuća svojstva.

Kao sastojak Guam Fango kreme za celulit koristi se da pospeši cirkulaciju i nežno očisti kožu od štetnih materija. Vrlo efikasno vrši detoksikaciju kože, delujući dubinski.

 

Ekstrakt breze

 

Breza je jedan od omiljenih sastojaka anticelulit preparata zbog svog delotvornog dejstva na suzbijanje celulita. Ima višestruki značaj na sagorevanje masti i pročišćavanje organizma.

Još jedna uloga u Guam Fango blatnoj kremi joj je revitalizacija i ojačavanje vizivnih vlakna, a to postiže bogastvom hranljivih materija koje sadrži.

 

Ksanthan guma

 

Ksanthan guma je prirodni zgušnjivač koji se dobija fermentacijom šećera. Dovoljna je mala količina ovog sastojka da bi se postigla velika viskoznost kozmetičkog proizvoda. Često se koristi kao vezivno sredstvo u kozmetičkim preparatima za negu kože.

Guam fango topla krema protiv celulita je koristi da poveže sve sastojke, odnosno spreči njihovo razdvajanje i razlivanje. Ocenjena je kao bezbedan sastojak za upotrebu obzirom da je biljnog porekla.

 

Metil nikotinat (methylnicotinate)

 

Metil nikotinat je mešavina metil alkohola i nikotinske kiseline. Često se koristi u proizvodima koji podstiču cirkulaciju krvi kako bi se izazvalo crvenilo na koži. To je najčešće u proizvodima za usne, nekim vrstama ruževa koji daju puniji izgled usnama.

Zato kada primetite jako crvenilo na koži prilikom upotrebe Guam kreme protiv celulita sa formulom zagrevanja, znajte da potiče od metil nikotinata. U sastav Guam tople blatne kreme ga svrstava još i njegova sposobnost da opušta i relaksira mišiće. Označen je kao bezbedan u korišćenju u kozmetici, međutim osetljva koža možda može burnije reagovati na njega.

 

Celuleks celulit

 

Guam Fango Topla krema cena

 

http://prodaja.zelena-apoteka.com/kupi/guam-fango-topla-blatna-krema-protiv-tvrdokornog-celulita-i-masnih-402337

http://www.apotekasrbotrade.rs/srpski/proizvod/Guam-Fango-topla-blatna-krema

https://shop.lilly.rs/srpski/proizvod/fango-crema-300-ml-6148

 

Zaključujemo…

 

Guam Gango topla krema protiv celulita obiluje prirodnim sastojcima koji uspešno uklanjaju celulit i oblikuju telo. Međutim, iako je vrlo efikasna nažalost neće prijati svima.

Otkrijte nam koje Vi preparate koristite u suzbijanju celulita?

Da li imate iskustva sa Guam Fango blatnom kremom za uklanjanje celulita i kakve ste rezultate postigli?

Nadam se da vam je recenzija za Guam Fango blatnu kremu sa efektom zagrevanja pomogla da se odlučite da li da ovaj preparat uvrstite u svoju kozmetičku rutinu.

Volela bih da ocenite recenziju u nastavku.

POVEZANO:

Guam krema za strije i zatezanje tela posle trudnoće