Ako vam kosa opada treba vam kofein da razbudi vlasište.Zato Alpecin šampon protiv opadanja kose sa kofeinom može biti vaša doza kofeina da to zaustavi!

Kada dođete u stanje da se ne može sprečiti opadanje kose, postoje šamponi protiv oadanja kose koji vas mogu razuveriti u to. Ako ste jedna od mnogobrojnih tužnih osoba koje pogađa gubitak kose, možda budete srećnik koji će pronaći ključ za rešavanje problema. 

Nisu retki među nama koji su upravo šamponom zaustavili opadanje kose, a da li je to baš Alpecin kofeinski šampon protiv opadanja kose saznajte u nastavku recenzije. 

 

opadanje kose muskarci Vlasilan

 

Zbog čega se koristi Alpecin šampon?

 

Nemačka kozmetička kompanija Dr. Wolff, osnovana pre više od jednog veka, poznata je po preparatima za negu kose, kože i zuba. Pored brojnih brendova koje okuplja pod svojim imenom nalazi se i Alpecin. 

Alpecin je čuvena marka preparata koji se koriste za tretman kose i kože sklone opadanju i iritacijama. Alpecin šamponi namenjeni za suvu, masnu, osetljivu kosu, kao i za vlasište sklono iritacijama. 

Alpecin šamponi se koriste za sprečavanje opadanja kose kod muškaraca, naročito naslednog gubitka kose uzrokovanog poremećajem hormona. Pored ove uloge, ništa manje nije bitna i funkcija koju ima u otklanjanju peruti i svraba. Alpecin šampon uklanja uzroke peruti i sprečava njeno ponovno pojavljivanje koje dodatno može iritirati već osetljivo vlasište. 

Nedavno nam je pisao momak koje uspeo da zaustavi opadanje kose prirodnim putem. Koristio je prirodni šampon protiv opadanja kose i peruti, koji je mu je POMOGAO da potpuno reši svoj problem. Njegove utiske možete pročitati u linku teksta https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-zaustavio-opadanje-kose-licno-iskustvo/. Isto MOŽE POMOĆI i vama!

 

Na koji način pomaže i kako deluje Alpecin šampon?

 

Kada govorimo o šamponu protiv opadanja kose, glavna karakteristika se upravo skriva u sastojcima. U ovom slučaju Alpecin šampon protiv opadanja kose formulisan je na bazi kofeina čije dejsto ima vrlo pozitivan uticaj na proređivanje i opadanje kose. 

Pored kofeina kao glavnog sastojka, u šamponu su sadržani još neki hranljivi sastojci koji pospešuju zdravlje kose. Svi udruženi zajedno deluju tako što pružaju kosi potrebnu energiju koju je izgubila, a koja je od značaja za rast kose. 

Alpecin šampon sa kofeinom pomaže tako što se zavlači u oslabljen koren kose i stimuliše folikule da ponovo proizvedu novu dlaku. Istovremeno, Alpecin kofeinski šampon dubinski prodire u slojeve dlake ojačavajući je kako bi postala otporna i dostigla duži period rasta. Kosa postaje hidrirana, nahranjena i zaštićena od negativnih uticaja. 

 

Kome se preporučuje Alpecin šampon sa kofeinom?

 

Alpecin šampon protiv opadanja kose preporučuje se osobama koje pate od proređivanja i gubitka kose, što se često događa muškarcima. Takođe, Alpecin šampon sa posebnom formulom protiv peruti preporučuje se osobama koje imaju perut, bilo suvu ili masnu, što je opet situacija kod muškaraca.

 

Okarakterisan je kao šampon protiv opadanja kose za muškarce jer je ćelavost u velikoj meri problem koji pogađa muškarce zbog uticaja hormona. Iako je fokusiran na problem muške ćelavosti, dosadašnja iskustva su pokazala da ga mogu koristiti i pripadnice nežnijeg pola. Tako da, može se reći kako je Alpecin šampon za žene, ali je proizvođač naglasio da je formula šampona prilagođena za muškarce.

Ipak postoje neki prirodni šamponi protiv opadanja kose koji su specijalno formulisani kao univerzalni, tako da ih mogu koristiti svi – i muškarci i žene koji se bore protiv gubitka kose.

 

Alpecin linija 

 

Alpecin ima raznovrstan spektar šampona protiv peruti i opadanja kose namenjenih različitim tipovima kose. Kada su u pitanju preparati i kolekcija protiv opadanja kose evo koji se izdvajaju:

 • Alpecin Tuning šampon sa kofeinskim kompleksom protiv opadanja kose i za bojenje sede kose,
 • Alpecin A1 šampon protiv opadanja kose za normalnu i suvu kosu,
 • Alpecin A2 šampon protiv opadanja kose za masnu kosu,
 • Alpecin C1 šampon sa kofeinom za sprečavanje opadanja i podsticanje rasta kose,
 • Alpecin S1 Sensitive šampon protiv opadanja kose za osetljivu kožu,
 • Alpecin Double Effect šampon protiv peruti i sa kofeinskim kompleksom protiv opadanja kose,
 • Alpecin C2 losion protiv opadanja kose i za podsticanje rasta kose (o njemu smo pisli recenziju).

 

Alpecin A1 šampon protiv opadanja kose

 

Alpecin A1 šampon protiv opadanja kose koristi se za sprečavanje gubitka kose izazvanog naslednim faktorom odnosno poremećajem testosterona. Hormon testosteron može negativno delovati i prekinuti rast dlake. 

Alpecin A1 šampon sadrži aktivne sastojke kofeina, pantenola, glicerina i mentola koji deluju tako što jačaju i štite koren dlake od negativnih unutrašnih, ali i spoljnih uticaja. Aktivna formula koren dlake snavdeva energijom, pospešujući cirkulaciju i samim tim produžava proces rasta dlake. 

Tako kosa duže vremena se nalazi u fazi rasta i ne opada pre vremena. Kada dodje do prirodnog opadanja dlake, koren kose se stimuliše za novi rast. 

Pored hranljivih sastojaka, Alpecin A1 sadrži i neke manje poželjne sastojke koji se preporučuju za izbagavanje jer mogu iritirati vlasište, te se može reći da baš i nije prirodni šampon protiv opadanja kose. To su sulfati, parabeni i parfem.

Alpecin šampon A1 se preporučuje za normalnu i suvu kosu, a može se koristiti svakodnevno. Kosu ostavlja hidriranom, čistom i osveženom, sa blagim svilenkastim sjajem. Alpecin šampon protiv opadanja kose za normalnu i suvu kosu namenjen je muškarcima koji se bore protiv opadanja kose, mada ga mogu koristiti i žene.

Dolazi u tamnoj plastičnoj boci od 250 ml sa crvenim poklopcem i crvenim zaštitnim znakom Alpecin. Naziv šampona je jasno naglašen i sve potrebne informacije se nalaze na ambalaži. 

 

 

Alpecin šampon A2

 

Alpecin Aktivni šampon A2 protiv opadanja kose namenjen je za tretman masne kose i kože glave. Alpecin šampon za masnu kosu sadrži kofeinski kompleks koji dokazano ima uticaj na opadanje kose usled neravnoteže hormona testosterona. 

Alpecin A2 deluje tako što reguliše lučenje sebuma i sprečava prekomerno mašćenje kose. Utiče na lojne žlezde tako što smanjuje proizvodnju sebuma, uspostavlja ravnotežu i nedozvoljava brzo mašćenje kose.

Alpecin šampon protiv opadanja kose za masnu kosu od ostalih hranjljivih sastojaka sadrži:

 • Bisabolol koji deluje umirujuće na kožu glave,
 • Alantoin koji uma protivupalna dejstva,
 • Mentol za pospešivanje cirkulacije,
 • Pantenol za hidrataciju vlasišta. 

Alpecin šampon protiv opadanja kose za muškarce A2 takođe sadrži neželjene sulfate, parfem i konzervanse. Pakuje se u gotovo identičnu ambalažu od 250 ml kao Alpecin A1. Razlikuje se po oznaci plave boje A2. 

 

Alpecin C1 šampon

 

Alpecin Caffeine Shampoo C1 sa aktivnim kofeinskim kompleksom namenjen je za sprečavanje gubitka kose. Sadržaj kofeina u šamponu ima najveći uticaj na jačanje i rast dlake. Koristi se tako što se utrlja blagom masažom u vlasište, a nanošenje, odnosno masaža treba da traju dva minuta. 

Tokom tog proces kofein uspeva da prodre do korena i da se zavuče u strukturu dlake. Nakon ispiranja zadržava se u dlaci i korenu, ojačavajući ih i pospešujući zdrav rast kose. Kosa postaje osnažena i pričvršćena za koren, pa je prevremeno opadanje sprečeno. 

Alpecin šampon sa kofeinom za sprečavanje opadanja i podsticanje rasta kose ciljanim delovanjem na koren stimuliše rast nove kose. Na taj način ona odoleva štetnim uticajima okoline i postaje otpornija. 

Pored kofeina kao glavnog sastojka u sastav ulaze i pantenol, ricinusovo ulje, hidrolizovani pšenični proteini, cink, niacinamid i vitamin E. Ni ovaj šampon nisu zaobišli sulfati, parabeni i još neki potencijalni iritanti. 

Alpecin C1 šampon ima izražen miris mentola i plavičaste je boje. Tamna boca od 250 ml sa crvenim logom Alpecina i poklopcem, od prethodna dva se razlikuje po naglašenom C1 znaku narandžaste boje u donjem delu boce. 

 

Alpecin Sensitive šampon S1

 

Alpecin Sensitive Shampoo S1 je blag šampon namenjen za tretman osetljive i suve kose i kože glave sklone iritacijama. Šampon je pogodan za uklanjanje suve peruti i deluje veoma nežno na vlasište. 

Kofeinski kompleks, alantoin i pantenol ojačavaju zaštitnu barijeru i strukturu kose. Deluju smirujuće, protivupalno i bogati su ovlaživači vlasišta. Amino kiseline koje ulaze u sastav šampona Alpecin S1 čiste i oslobađaju vlasište, omogućavajući nesmetan rast kose i sprečavaju nastanak iritacija. 

Alpecin šampon protiv opadanja kose za osetljivu kožu kao i njegovi predhodnici sadrži sulfate i parbene čije prisustvo u preparatima za osetljivu kosu se ne preporučuje. Prepoznaćete ga po zelenoj oznaci S1 po čemu se razlikuje od ostalih šampona koji takođe dolaze u tamnoj boci od 250 ml.

Alpecin S1 može se koristiti za pranje kose svakoga dana, a redovno upotrebom kosa će postati otpornija, zdravija i omekšana. 

 

Alpecin Double Effect 

 

Alpecin Double Effect šampon kao što mu i sam naziv govori ima dvostruki efekat. Alpecin šampon sa dvostrukim dejstvom: protiv peruti i sa kofeinskim kompleksom protiv opadanja kose. Posebno je efikasan za masnu perut. 

 

Alpecin Double Effect šampon uklanja perut tako što vrši mikro piling vlasišta i oslobađa kožu glave od zalepljene peruti. Kao glavne sastojke koji deluju na uklanjanje peruti navode se salicilna kiselina i pirocton olamine. Oni imaju antiupalno i antioksidativno svojstvo koje sprečava nastanak i razvoj mikroba. Redovnom primenom eliminišu potencijalne uzročnike i onemogućavaju vraćanje peruti. 

Druga funkcija  Alpecin Double Effekt Caffeine šampona je sprečavanje opadanja kose uz pomoć kofeinskog kompleksa. Kosa oslobođena peruti lakše upija kofein koji od korena započinje jačanje i negu dlake kako bi produžio proces rasta dlake. 

Alpecin kofeinski šampon takođe sadrži nepopularne sastojke i to sulfate, parabene i konzervanse. Savetuje se dugoročnija primena ovog šampona kako bi se perut iskorenila, a kosa ojačala i zaustavilo opadanje. Prilikom pranja kose posebno se preporučuje blaga masaža da bi se podstaklo uklanjanje peruti i sastojci lakše prodreli u vlasište. 

Pakuje se u plastičnu bocu izrazito crvene boje od 200 ml. 

 

Alpecin Tuning šampon protiv opadanja kose

 

Alpecin Tuning Shampoo iako nema naglašen dvostruki efekat, slobodno možemo reći da ima duplu ulogu u nezi kose sklone opadanju. Alpecin Tuning šampon koristi se za održavanje boje kose koja počinje da sedi i sprečava opadanje kose.

Alpecin šampon protiv opadanja kose za muškarce sadrži pigmente koji čuvaju i pospešuju boju kose, odlagajući pojavu sedih vlasi. Deluje tako što blago boji kosu, a koristi se isključivo za tamnu i crnu kosu.  Prestankom upotrebe šampona pojava sedih vlasi će postati izraženija. 

Prilikom pranja kose šampon se ostavlja od 2 do 5 minuta da bolje deluje i dlaka upije pigmente, potom isprati. Alpecin šampon sa kofeinskim kompleksom protiv opadanja kose i za bojenje sede kose najbolje je koristiti ga svakodnevno ili vrlo često kako bi boja postala jača i trajnija. 

Alpecin šampon protiv opadanja kose za muškarce naći ćete u plastičnoj boci sive boje sa crvenim zatvarače. Narandžastom bojom je naglešen taman efekat bojenja šampona sa kofeinom. 

 

Način upotrebe Alpecin šampona

 

Kada odaberete svoj Alpecin šampon protiv opadanja kose iz veoma bogatog asortimana, prvo se upoznajte sa načinom upotrebe. Na poleđini ambalaže je opisan način delovanja i način upotrebe za birani šampon. 

Alpecin šampon protiv opadanja kose po savetu proizvođača može se koristiti svakoga dana. Najbolje je ne mešati ga sa drugim šamponima kako bi rezultati bili brže postignuti. Alpecin kofeinski šamponnanosi se na mokru kosu nežnim utrljavanjem u vlasište. 

Od toga koji Alpecin šampon koristite zavisiće koliko je potrebno vremena da ostavite šampon da deluje. Ukoliko koristite klasične Alpecin šampone sa kofeinom potrebno je dva minuta da bi sastojci prodreli u koren kose. 

Kao što smo spomenuli, kod nekih šampona, kao što je Alpecin Tuning šampon protiv opadanja kose koji blago boji kosu potrebno je ostaviti da deluje 2 do 5 minuta. To je zato da bi se pigment bolje nataložio u strukturi dlake. Nakon toga detaljno isperite kosu mlakom vodom. 

 

Alpecin šampon protiv opadanja kose iskustva

 

Pored velikih zasluga koje mu se prepisuju, za Alpecin šampon protiv opadanja kose iskustva pojedinih korisnika demantuju njegovu efikasnost. Nesporno prednjači broj zadovoljnih, ali se i glas onih razočaranih čuje. Pročitajte iskustva za Alpecin šampon obe strane. 

 

Pozitivna iskustava 

 

Muškarac srednjih godina počeo je da koristi Alpecin šampon protiv opadanja kose za muškarce kada se proređivanje kose pojačalo. Pomislio je da je već kasno za reakciju, ali nakon potrošene boce, opadanje je smanjeno, a kosa je delovala čvršće. Zadovoljno je nastavio sa tretmanom i kupio još jednu bocu.

 

Jedan momak navodi da je još u ranoj mladosti primetio opadanje kose. Kosa se tanjila i sve više počela da opada na zalistcima. Po preporuci drugara je kupio Alpecin šampon sa kofeinom i nakon tri nedelje rezultati su postali vidljivi. Kosa je ojačala i opadanje se smanjilo u velikoj meri. Preporučuje ga svim muškarcima i nastaviće tretman šamponom.

 

Devojka u ranim tridesetim nasledno ima sklonost ka gubitku kose. Ništa joj nije pomoglo, a opadanje je najvidljivije bilo na temenu glave. Videla je reklamu za Alpecin šampon. Upravo to je tražila, “muški” jak šampon koji će zaustaviti dalje opadanje kose. Smatrala je ako pomaže muškarcima kod ćelavosti, pomoćiće i njoj. Nije primetila nikakve negativne efekte i za početak joj je to bilo dovoljno. Vremenom je kosa postala čvrsta i sve je manje ostajala na četki. Koristila ga je tri meseca i uspela da obnovi kosu i zaustavi opadanje.

 

Još jedna pripadnica lepšeg pola je postigla zadovoljavajuće rezultate. Ima suvu i osetljivu kosu koja je sklona lomljenju i opadanju. Koren je toliko slab da je na dodir kosa opadala. Počela je sa upotrebom Alpecin šampona i tek pri kraju potrošene boce primetila je poboljšanje. Odlučila je da nastavi i već duži vremenski period koristi samo njega. Tvrdi da joj je oporavio kosu, postala je gušća i puna volumena.

 

Negativna iskustava

 

Nezadovoljstvo Alpecin šamponom trotiv gubitka kose iskazuje mladić koji ga je koristio zbog opadanja kose i peruti. Sama upotreba šampona nije bila neprijatna, ali bi nakon svakog pranja osetio svrab. To je uzrokovalo češće češanje i perut je postala vidljivija, naročito na garderobi. Prestao je sa upotrebom jer nije video nikakav pomak na bolje.

 

Devojci sa masnom i retkom kosom opadanje je izazvalo veće probleme. Obzirom da joj se kosa svakodnevno mastila odvajala se u pramenovima pa joj se videla koža glave. Pokušala je na razne načine da prekrije, ali je bilo očigledno , a opadanje se nikako nije zaustavljalo. Po preporuci radnice u apoteci kupila je Alpecin A2. Šampon je uspeo da malo smanji mašćenje kose, ali je opadanje i dalje nastavljeno. Nije ispunio njena očekivanja i prestala je sa upotrebom.

 

Još jedan mladić koji se dugo bori protiv opadanja kose i peruti odlučio se za Alpecin Double Effect šampon. Nakon par tretmana primetio je da se perut povlači, to ga je ohrabrilo da nastavi. Međutim to je bilo sve što se uspeha tiče. Perut se u većoj meri smanjila, ali se često i navraćala periodično. Na opadanje kose Alpecin nije imao uticaj, nije smanjio gubitak kose. 

 

opadanje kose muskarci Vlasilan

 

Kofein protiv opadanja kose

 

Kada pomislite na kofein asocira vas na jutarnje buđenje. Upravo to radi i našim uspavanim folikulima, budi ih i pokreće. 

Ovo nije priča u prazno, niti neki trik proizvođača, već postoje brojne naučne studije koje potvrđuju da kofein podržava brži rast kose, smanjuje gubitak vlasi i utiče na zdravlje kose. Deluje tako što prodire u ćelije koje se nalaze u korenu folikula dlake i stimuliše ih da proizvedu novu vlas. 

Evo kako to postiže:

 • Kofein poboljšava cirkulaciju, obnavlja krvotok i omogućava hranljivim materijama da tako dodju do folikula dlake i obezbede pravilno funkcionisanje.
 • Kofein ima protivupalna i antioksidativna svojstva koja štite i umiruju vlasište i uklanjaju moguće iritante koji su potencijalni uzročnici opadanja kose.
 • Testosteron je jedan od glavnih krivaca za gubitak kose kod muškaraca i žene.
 • Kofein štiti koren kose tako što se suprostavlja negativnim efektima hormona testosterona i uspostavlja ravnotežu.

Kada se kofein apsorbuje u vlasište direkno utiče na koren dlake, pokreće rast i omogućava da on duže traje. Prirodnog je porekla, što ga čini omiljenijim sastojkom u preparatima za opadanje kose. 

 

Da sumiramo…

 

Alpecin šampon protiv opadanja kose je poznat po svojim dobrim rezultatima, mada kao što ste mogli da pročitate ne može uvek i svima da pomogne. Ukoliko ste koristili neki od navedenih, pišite kako vam se dopadaju Alpecin šamponi i kakva su vaša iskustva?

Ocenite u nastavku pomenute Alpecin šampone i napišite nam kako su vam se dopali ukoliko ste imali priliku da ih isprobate.