Protiv celulita možemo koristiti mnoge proizvode, pa tako i ulja. Koje je najbolje ulje protiv celulita ili su sva ulja za anticelulit masažu slična, saznaćete u nastavku.

Pored ulja za celulit postoje i drugi proizvodi koji se koriste u borbi protiv celulita. Tu spadaju anticelulit gelovi, zatim kreme protiv celulita, serumi za celulit i drugi proizvodi, odnosno druge metode kako ukloniti celulit prirodnim putem.

Mi ćemo detaljno predstaviti najbolja ulja za skidanje celulita, koja se mogu koristiti u ove svrhe.

 

Kako se rešiti celulita pomoću ulja?

 

Prirodna ulja su zaista blagotvorna za našu kožu. Nekako im mi žene verujemo jer nas asociraju na prirodu. Upotreba ulja u kozmetici je zaista široka, tako su našli svoju primenu i kada je celulit u pitanju.

Ulje za anticelulit masažu možemo koristiti da bismo se rešili celulita, pre svega za masažu. Sama masaža podstilče cirkulaciju i ono što dobijamo korišćenjem anticelulit ulja za masažu jeste još jače i blagotvornije dejstvo masaže.

Ulje utiče na našu kožu na taj način što je hidrira i vlaži. Koža postaje elastilčnija a kao rezultat korišćenja ulja protiv celulita dobijamo elastičnu kožu koja je više rastegljiva i manje podložna nastanku takozvane pomorandžine kože. A ona se najviše može primetiti na zadnjici, mada primetile ste sigurno i celulit na nogama!

Verujem da nam samo upotreba ulja, bez svih potrebnih propratnih stavki neće rešiti celulita, jer je za to potrebno malo više upornosti i discipline, kao i kombinacija sa drugim preparatima protiv celulita kao što su anticelulit gelovi.

Čitateljka Ivana nam se nedavno javila i ispričala šta joj je najviše pomoglo da BRZO SKINE uporni celulit! Zahvaljujući tom prirodnom preparatu ona je spremno dočekala leto – BEZ CELULITA. Najbolje od svega kako je rekla, bilo je to što je prirodno uspela da ga se reši za mesec dana. Njenu priču smo preneli u celosti i možete je pročitati na linku u tekstu https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-se-resila-celulita-za-mesec-dana-iskustvo/. Isto može i VAMA POMOĆI DA SE REŠITE CELULITA!

U nastavku saznajte – da li postoji najbolje ulje za anticelulit masažu i koja su kod nas najbolja ulja protiv celulita!

 

Kako koristiti ulje protiv celulita?

 

Iako imaju široku primenu u kozmetici, ulja imaju primenu i u borbi protiv celulita. Verovatno je svima poznato da se ulje za celulit koristi kao i svi drugi preparati koji se koriste u ove svrhe.

Bitno je anticelulit ulje dobro utrljati u kožu. To će podstaknuti cirkulaciju ali će takođe i duboko prodirati u našu kožu. Aktivni sastojci koje ulja za anticelulit masažu sadrže su svakako veoma bitni. Sastojci ulja uz pomoć masaže prodiru u kožu, podstiču mikrocirkulaciju i deluju dubinski.

Svako ulje za masažu protiv celulita sadrži sastojke koji će dodatno podstaknuti cirkulaciju pa ćemo imati ili osećaj zagrevanja ili osećaj hlađenja. To zavisi od toga koje je ulje za masažu u pitanju. 

Kod korišćenja anticelulit ulja najbitnije je znati ulje lepo utrljati. Da li će se anticelulit ulje za masažu nanositi samo jednom, uveče nakon tuširanja, ili dva puta dnevno, određeno je na ambalaži.

 

Najbolje ulje protiv celulita

 

Postoje mnoga ulja protiv celulita, ali izdvajamo za vas neka od njih koja su se izdvojila, jer je postojao dobar razlog za to. Pogađate, efekat nije izostao, i zato su ovo najbolja ulja protiv celulita. Naime, tu spadaju:

 1. Bršljanovo ulje protiv celulita
 2. Hedera Vita anticelulit ulje
 3. Hemel anticelulit ulje
 4. Weleda anticelulit ulje
 5. Anticelulit ulje Ultracell Complex
 6. Prima Shape & Form ulje protiv celulita
 7. Mareea anticelulit ulje
 8. Sofi ulje protiv celulita
 9. Avlerde anticelulit ulje
 10. NiKEL bršljan ulje protiv celulita
 11. Fitogal ulje protiv celulita.

O svima ćemo vam pisali kako biste se informisali koja ulja za masažu protiv celulita najviše odgovaraju vašem tipu kože i koja će u vašem slučaju najbolje delovati.

 

Meilab bršljan ulje za anticelulit masažu

 

Mnogi od nas su imali prilike da probaju Meilab proizvode portiv celulita. Bilo da je u pitanju njihov gel (Meilab bršlan gel protiv celulita) ili bršljanovo ulje protiv celulita.

Bršljanovo ulje za celulit je nešto što zaista daje efekte jer u svojoj osnovi ima bršljan, a to je biljka koja je blagotvorna za našu kožu. Pre svega bršljanovo ulje vlaži i omekšava kožu, a takođe ima i umirujuća i protivupalna svojstva.

Meilab bršljan ulje za anticelulit masažu je upravo tome namenjeno. Koristi se za masažu delova tela zahvaćenih celulitom. U svojoj osnovi Meilab bršljan ulje sadrži biljne ekstrakte bršljana i kestena, a pored toga sadrži još i etarska ulja limuna i ruzmarina.

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik lekovitih sastojaka jedne biljke i to je ono što je zaista dobro jer prijaju našoj koži. Meilab bršljanovo ulje protiv celulita takođe sadrži i ekstrakt nevena i kofeina koji podstiču cirkulaciju.

Ulje se nalazi u ambalaži od 200 ml, providna ambalaža je u pitanju, sa njihovim prepoznatljivim zelenim slovima. 

 

 

Hedera Vita anticelulit ulje

 

Među Hedera Vita proizvodima pored gela i širokog spektra anticelulit programa, postoji i Hedera Vita anticelulit ulje. Svi koji imaju problem sa celulitom spremni su da probaju svašta kako bi se istog rešili, pa tako i Hedera Vita masažno ulje protiv celulita.

Anticelulit ulje Hedera Vita je svakako jedan od dobrih proizvoda, ali se lepo naglašava da se pored korišćenja anticelulit ulja mora još nešto preduzeti. To podrazumeva redovno vežbanje, dosta tečnosti, korekciju ishrane. Tada ćemo imati rezultate ako koristimo anticelulit ulja za masažu.

Hedera Vita ulje protiv celulita se nalazi u ambalaži od 200 ml i ambalaža je neprovidne bele boje. Na samoj boci je naglašeno da je ulje namenjeno poboljšanju cirkulacije i da ne sadrži parabene.

Hedera Vita anticelulit ulje u svom sastavu sadrži ulje bršljana, ulje kajsije, susama, limuna i kleke. Svi ovi sastojci deluju aktivno i prodiru duboko u kožu. Potrebno je natrljati ulje na rukama i umasirati u predeo zahvaćen celulitom. Ovo anticelulit ulje podstiče cirkulaciju i utiče na razgradnju i eliminaciju celulita.

 

Hemel anticelulit ulje

 

Kao jedno od Hemelovih ulja jeste i Hemel anticelulit ulje. Ono ulje za celulit sadrži etarska ulja i ekstrakte sledećih biljaka: bosiljka, kleke, ruzmarina, lavande, žalfije, limuna, geranijuma i eukaliptusa.

Primenjuje se uz intenzivnu masažu a može se nanositi dva puta dnevno, masažom delova tela zahvaćenih celulitom. Hemel anticelulit ulje pojačava cirkulaciju a rezultat korišćenja će biti razgradnja i eliminacija celulita iz potkožnog tkiva.

Ono čime se Hemel anticelulit ulje može pohvaliti je da pored toga što razgrađuje celulit, ono štiti i neguje kožu. Hemel ulje je u ambalaži od 200 ml, bele neprovidne boje, sa prepoznatljivim logom crvene boje. I takođe, zatvaračem crvene boje.

 Pisali smo detaljnu recenziju. Pročitajte – Hemel ulje za celulit – kako se koristi i iskustva!

 

Weleda anticelulit ulje

 

Weleda u svojoj ponudi ima Breza anticelulit ulje ali i Weleda piling za celulit od breze (iz iste kolekcije) koji uklanja mrtve ćelije sa kože. Weleda anticelulit ulje u svojoj osnovi ima brezu i prijatno miriše. Bitno je ulje za celulit naneti na kožu nakon tuširanja jer je tada efekat vidljiviji i ulje brže deluje.

Weleda ulje od breze se nalazi u zelenoj ambalaži od 100 ml. Ulje za celulit je u bočici a ima i kutiju tamno zelene boje, sa slikom breze.

Weleda ulje od breze protiv celulita je dobar izbor ukoliko se koristi u kombinaciji sa Weleda pilongom. Zahvaljujući svom sastavu koji pre svega podrazumeva priprodne sastojke, Weleda anticelulit ulje prodire u kožu i dodatno je štiti i neguje.

Pored breze Weleda anticelulit ulje sadrži i ulje semenki kajsije, jojoba ulje, ulje pšeničnih klica i ruskus. Sva ova ulja su veoma blegotvorna za našu kožu. Masiranjem delova zahvaćenih celulitom ulja prodiru u kožu dubinski i dodatno je neguju i hrane.

Pisali smo recenziju za Weleda ulje za celulit od breze.

 

Prima kozmetika anticelulit ulje za masažu

 

Od Prima kozmetike izdvaja se anticelulit ulje za masažu Ultracell Complex. To je ulje za skidanje celulita koje podstiče cirkulaciju i reguliše izbacivanje viška toksina i tečnosti. Pored ulja Prima kozmetika nudi i gel, atnicelulit serum i piling.

Prima UCC anticelulit ulje je namenjeno svim tipovima kože. Aktivni sastojci su eterično ulje kleke, kao glavni sastojak, uz ostala prirodna ulja – eterično ulje čempresa i eterično ulje pomorandže. Takođe Prima UCC ulje sadrži i vitamin E koji je veoma značajan za zdravlje naše kože.

Nakon korišćenja Prima kozmetika anticelulit ulja za masažu trebalo bi da je koži povraćen sjaj i elastičnost. Prima Ultracell Complex ulje se nalazi u pakovanju od 500 ml i ima dozer što je jako pogodno za korišćenje. Pogotovo kad je u pitanju ulje pa nam odjednom ode previše ulja na raku.

 

Prima Shape & Form ulje za masažu protiv celulita

 

Prima kozmetika ima širok asortiman ulja u ponudi, pa smo izdvoili još jedno ulje za celulit. U odnosu na prethodno opisano anticelulit ulje, Prima Shape & Form masažno ulje malo se razlikuje.

Konkretno Shape & Form ulje za masažu protiv celulita, namenjeno je masaži a sadrži ekstakt bršljana kao aktivni sastojak. Pored ekstrakta bršljana sadrži ulje pomorandže, čempresa i vitamin E. To je ono što ulje za celulit Prima Shape & Form čini posebno namenjeno borbi protiv celulita jer kožu zateže, osvežava i relaksira.

Namenjeno je svim tipovima kože i veoma je dobro u eliminisanju viška tečnosti, masnoće i štetnih materija nagomilanih u tkivu. Priam Shape & Form ulje za masažu protiv celulita je u pakovanju od 500 ml. Bela ambalaža je u pitanju sa zelenim listovima bršljana.

 

Mareea anticelulit ulje

 

Mareea kozmetika je kozmetika koja slovi za prirodnu. Između ostalih proizvoda namenjenih borbi protiv celulita tu je i Mareea anticelulit ulje. Mareea anticelulit ulje nalazi se u neprovidnoj tamnoj ambalaži od 100 ml. Bočica se nalazi u kutiji sa slovima roze boje.

U svom sastavu Mareea anticelulit ulje ima bršljan koji štiti i neguje kožu. Takođe, sadrži i ulje lešnika kao i kombinaciju etarskih ulja cimeta, kleka, ruzmarina, žalfije, čempresa, grejpfruta, eukaliptusa, kedra. Svi aktivni sastojci u ovom ulju za celulit deluju na taj način što poboljšavaju elsatičnost kože.

Takođe, kao efekat korišćenja, koža je čvrsta i mirisna. Sadrži i saponine i flavonoide, karoten, tanine, jabučnu i mravlju kiselinu. Svi ovi sastojci su prirodni i veoma blagotvorni za našu kožu. Najbolji efekat se postiže ako se Mareea ulje protiv celulita utrljava na vlažnu kožu nakon turširanja.

 

Sofi ulje protiv celulita

 

Kao i druuga ulja koja smo naveli i Sofi ulje protiv celulita u svojoj osnovi ima bršljan. A ostali aktivni sastojci su ono što ih razlikuje od ostalih ulja.

Sofi ulje protiv celulita sadrži etarsko ulje grejpfruta, cimeta, mente i ruzmarina. U kombinaciji sa bršljanom efekat korišćenja je zategnuta koža na kojoj je celulit manje vidljiv. Sofi anticelulit ulje se nalazi u pakovanju od 110 ml, u providnoj ambalaži, a ulje je žućkaste boje.

Ne sadrži sintetičke mirise i konzervanse. Ali sadrži maslinovo ulje, bademovo ulje i ulje pšeničnih klica koja kožu čine elastičnom i dodatno je neguju. Sofi ulje za celulit je potrebno svakodnevno nanositi jednom ili dva puta na predeo koji je zahvaćen celulitom.

 

Alverde ulje protiv celulita

 

U DM-u moržemo naći Alverde prirodnu kozmetiku. Među Alverde proizvodima je i ulje za celulit. Njihovi proizvodi su prirodni i skoro svi imaju naznaku da su Vegan što znači da ne sadrže tragove životinjskog porekla.

Glavni sastojci Alverde ulja protiv celulita su organsko ulje limuna, ruzmerina, jojobe, bademna i marelice. Takođe sadrži  i kvalitetno ulje bobica čepresa i smreke. Svi ovi sastojci ulja deluju na kožu tako što je dodatno neguju i štite.

Nakon pravilnog korišćenja koje podrazumeva utrljavanje na vlažnu kožu dva puta dnevno, koža postaje zategnutija i celulit je manje primetan. Alverde ulje protiv celulita ne sadrži parabene, silikone i parafine.

Pisali smo recenziju za Alverde anti-celulit ulje.

 

 

Nikel bršljan ulje za masažu protiv celulita

 

NiKEL ulje protiv celulita pored toga što sadrži bršljan, sadrži i badem, grejpfrut, suncokret i vitamin E. nalazi se u pakovanju od 100ml u neprovidnoj ambalaži. Za mnoge korisnice, upravo je ovo Nikel ulje najbolje ulje protiv celulita.

Kada je hijaluronska kiselina u koži smanjena koža je ugrožena. NiKEL bršljan ulje protiv celulita upravo prirodnim putem pospešuje proizvodnju hijaluronske kiseline u koži što povećava njenu elastičnost.

Ukoliko koristimo i gel protiv celulita NiKEL onda je efekat pojačan i vidljiviji na delovima zahvaćenim celulitom. NiKEL ulje za celulit je prirodno ulje i ne sadrži konzervanse.

 

Fitogal anticelulit ulje za masažu

 

Domaći brend Hemigal pored ostalog asortimana proizvoda ima i proizvode namenjene borbi protiv celulita. Pored ulja, postoji i Fitogal gel protiv celulita. Anticelulit ulje za masažu Fitogal nalazi se u ambalaži od 150ml. U providnoj je ambalaži, sa zelenim poklopcem.

Fitogal anticelulit ulje za masažu se koristi uopšteno u masažama ali isto tako i kod anticelulit masaže. Može se naravno koristiti i u kućnim slovima, a najbolje rezultate daje ukoliko se umasira nakon tuširanja.

Od aktivnih sastojaka pored bršljana, sadrži ekstrakt ruzmarina kao i ekstrakt lavande. Svi sastojci Fitogal anticelulit ulja neguju kožu i štite je, prodirući duboko i povećavajući elastičnost. Utrljavanje na delovima koji su zahvaćeni celulitom podstiče mikrocirkulaciju i na taj način razlaže celulit.

 

Slične recenzije i tekstovi na temu celulita:

Potrudili smo se da vam opišemo veći broj ulja koja možete koristiti protiv celulita. Nadamo se da će vam informacije koristiti i da ćete pronaći najbolje ulje protiv celulita koje vama najviše odgovara.

Ukoliko ste probali neko od ovih ulja za anticelulit masažu, i imali neka iskustva, bilo pozitivna ili negatinva, podelite sa nama i ocenite ih. Značiće vaše iskustvo nekome od nas. Hvala.