Iskustva kažu da Alpecin losion protiv opadanja kose pomaže da ona više ne opada! Ipak ovaj popularni losion ima nekoliko mana i zato OPREZ! Saznaj u recenziji!

 

Nije tajna da i muškarci i žene podjednako imaju problem sa opadanjem kose. Takođe, nije tajna ni da na tržištu ima zaista mnogo preparata koji pospešuju brži rast dlake.

Ipak, koliko su ti preparati zaista efikasni i pouzdani? Rekla bih da neki od njih stvarno deluju i da su korisnici i više nego zadovoljni postignutim rezultatima.

Šta je sa Alpecin losionom za kosu? Da li je i koliko je ovaj kofeinski losion protiv opadanja kose efikasan? Saznaj u ovoj recenziji baš sve o njemu!

U recenziji te upoznajem sa sastavom, načinom upotrebe, iskustvima i sa još mnogo drugih informacija. Zato, hajde da krenemo sa recenzijom losiona!

 

opadanje kose muskarci Vlasilan

 

Alpecin losion upotreba?

 

Alpecin losion Liquid je losion koji se koristi za negu tanke, ispucale i oštećene kose. Zapravo, losion se koristi da pomogne kosi da povrati nekadašnji prirodni volumen i da, pre svega, bude zdrava i jaka.

Ovaj Alpecin Kofein Losion za kosu sprečava prevremeni gubitak kose i poboljšava rast kose. Ono što je posebno značajno kod losiona jeste da sadrži niacin koji regeneriše prirodnu odbrambenu funkciju kože glave.

Nema sumnje da Alpecin losion za rast kose hrani i revitalizuje folikul dlake. Upravo na taj način stimuliše jačanje oslabljenih korena dlake i štiti kosu od dejstava spoljašnjih faktora.  Losion za kosu reguliše bolju cirkulaciju krvi u koži glave i na taj način kosa postaje zdravija i otpornija.

Jednostavno i ukratko rečeno, ovaj losion protiv opadanja kose se koristi jer sprečava prevremeni gubitak kose, povećava produktivnost i ubrzava njen rast.

 

Alpecin Liquid losion protiv opadanja kose

 

Ipak, treba da znaš da Alpecin losion nije prirodni proizvod, već medicinski losion.

Nenad je imao problem sa opadanjem kose, ali je uspeo da brzo oporavi svoju kosu i to prirodnim putem. Koristio je jedan prirodni šampon protiv opadanja kose i otkrio kako mu je tačno pošlo od ruke da smanji opadanje kose. Stoji iza svojih reči da šampon pomaže, a njegovu priču smo podelili u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-zaustavio-opadanje-kose-licno-iskustvo/.

 

Koje su prednosti i mane Alpecin losiona protiv opadanja kose?

 

Alpecin losion protiv opadanja kose ima sjajnih prednosti, ali i nekih značajnih nedostataka. Dok sam istraživala na internetu o losionu zapazila sam nekoliko ozbiljnih mana, ali i dosta dobrih karakteristika.

Tako da – znaj da ovaj losion protiv opadanja kose podjednako ima i mana i prednosti. Ipak ćemo najpre spomenuti prednosti losiona, zbog toga što Alpecin losion jeste dobar preparat. A onda ću te upoznati i sa njegovim manama.

Ukratko o prednostima losiona:

 • Alpecin losion Liquid ubrzava rast kose i stimuliše jačanje folikula dlake,
 • Vrlo je praktičan i jednostavan za svakodnevnu upotrebu,
 • Losion je dermatološki testiran,
 • Ne sadrži komponentne životinjskog porekla i nije testiran na životinjama.

 

Ukratko o manama losiona:

 • Alpecin Kofein Losion za kosu sadrži visoku koncentraciju alkohola,
 • Losion može da prouzrokuje intenzivno peckanje na koži glave,
 • Sadrži Parfum/Fragnance,
 • Osim toga, kod nekih korisnika losion je izazvao upalu i dodatni gubitak kose.

 

Alpecin Liquid losion
65%
Korisnost
Alpecin Liquid losion
50%
Cena
Alpecin Liquid losion
80%
Dostupnost
Alpecin Liquid losion
75%
Tekstura

Kao alternativu možeš koristiti prirodne proizvode protiv opadanja kose:

Allin losion za jačanje kose

Vlasilan, najbolji prirodni šampon protiv peruti i opadanja kose

 

Kako deluje Alpecin losion protiv opadanja kose?

 

Na osnovu dosadašnjih mana i prednosti, rekla bih da Alpecin Kofein Losion za kosu kod nekih korisnika deluje sjajno. Sa druge strane, može se desiti da losion uopšte ne deluje prijatno na kosu, tj. na njeno vlasište.

Alpecin losion za kosu deluje blago i osvežavajuće na koren kose, tj. na vlasište. Nakon nanošenja losiona očekivano je da kosa postaje zdravija, otpornija i mekša

Zapravo, losion sprečava proređivanje kose i pomaže joj da povrati prirodnu gustinu i volumen. Ukoliko se svakodnevno koristi, losion pospešuje brži rast kose i kosi pruža neophodnu i adekvatnu negu.

Uzeći u obzir pomenute mane, Alpecin losion kofein protiv opadanja kose može da izazove i neprijatno dejstvo. O tome ću posebno pisati u iskustvima i u jednom posebnom poglavlju ove recenzije.

 

Alpecin Loquid losion sastav

 

Nekoliko puta sam spomenula kofein. Sigurna sam da znaš sada zašto – Alpecin losion za rast kose sadrži kofein. Još važnije je upravo da je kofein najvažniji sastojak ovog losiona za kosu. Međutim, osim kofeina, losion protiv opadanja kose sadrži još nekoliko i dobrih i manje dobrih sastojaka.

Zato sam izdvojila kompletnu listu sastojaka da detaljno istražiš ukoliko te Alpecin kofeinski losion zanima.

Alpecin losion sastav – kompletna lista sastojaka:

Aqua, Alcohol Denat, Parfum, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Panthenol, Menthol, Caffeine, Zinc PCA ili cink, Niacinamide, Limonene, Linalool, Citric Acid, Tocopheryl Acetate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Citral, Retinyl Acetate.

 

Alcohol Denat

 

Alpecin protiv opadanja kose sadrži ne toliko dobar sastojak koji može da naškodi tvojoj kosi. Da, Alcohol Denat se svrstava u grupu štetnih sastojaka koji isušuje kosu i to je upravo najopasniji sastojak losiona. Shodno tome, poželjno je izbegavati korišćenje kozmetičkih proizvoda za negu kose koji ga sadrže.

 

Panthenol

 

Koliko je Alcohol Denat štetan sastojak, toliko je Panthenol dobar za kosu da je to zaista neverovatno.

Panthenol je moćan sastojak koji jednostavno čini čuda sa našom kosom. On ubrzava rast kose, pospešuje njenu elastičnost, sjaj i hidrataciju. Osim toga, Panthenol sprečava opadanje kose i pruža kosi neophodnu fleksibilnost i regeneraciju. Sa Panthenolom u bilo kom kozmetičkom proizvodu za negu kose, kosa izgleda zdravo i negovano.

 

Niacinamide

 

Alpecin losion za kosu sadrži niacin koji poboljšava teksturu kose vraćajući joj sjaj i elastičnost. Istovremeno, pojačava cirkulaciju krvi i na taj način stimuliše ubrzani rast kose i povećava njenu produktivnost.

 

Caffeine

 

Alpecin losion kofein protiv opadanja kose sadrži kofein koji pomaže kosi da u svakom trenutku izgleda lepo i negovano. Zapravo, kofein blagotvorno deluje na kosu sprečavajući opadanje i proređivanje kose. Samim time, kosa izgleda zdravo, lepo i fleksibilno.

 

Alpecin Loquid losion protiv opadanja kose

 

Menthol

 

Verujem da su benefiti mentola većini nas odlično poznati. Ipak, ukoliko nekome nije, ukratko ću da nabrojim sjajne karakteristike mentola za našu kosu. Mentol štiti kosu od uticaja štetnih faktora spoljne sredine i daje kosi bujan i zdrav izgled. 

Sjajna karakteristika mentola je ta što u šamponima protiv peruti uspešno uklanja perut i što kosi pruža mogućnost da izgleda lepo i sjajno. Osim toga, na kosu deluje osvežavajuće, jača koren kose i sprečava njeno opadanje.

 

Preporuka recenzije za čitanje!

Najbolji šamponi za rast kose

Preparati za rast kose

Vichy ampule protiv opadanja kose

 

Alpecin losion kako se koristi?

 

Alpecin losion protiv opadanja kose je vrlo praktičan i lak za svakodnevno korišćenje. Budući da ne zahteva mnogo vremena za upotrebu, losion može da se koristi i 2 puta dnevno.

Ne preporučuje se da se koristi više od 1 ili 2 puta dnevno zbog visoke koncentracije alkohola.

Sjajna stvar kod losiona je ta što se Alpecin Caffeine Liquid ne ispira. Dakle, nevezano da li je kosa oprana ili ne, potrebno je samo da losion svakodnevno umasiraš na teme.

 

Alpecin Liquid losion protiv opadanja kose

 

Nakon nanošenja losiona osetićeš blago osveženje ili peckanje u zavisnosti od toga da li ti Alpecin losion prija ili ne.

 

Alpecin losion iskustva

 

Nema sumnje da su iskustva za Alpecin losion kofein protiv opadanja kose šarenolika. Neki korisnici su zaista zadovoljni losionom, dok su drugi skroz nezadovoljni. 

Slede i pozitivni i negativni komentari za Alpecin losion.

 

Pozitivna iskustva korisnika

 

Nikola je kupio Alpecin protiv opadanja kose u nekoj apoteci, jer zaista ima veliki problem sa opadanjem kose. Iako nije imao velika očekivanja, losion je uspeo da ubrza rast kose i da zaustavi njeno opadanje. Zadovoljan je rezultatima losiona i nastaviće sa svakodnevnim korišćenjem.

 

Kristina je na jednom od foruma nahvalila Alpecin losion za rast kose. Ona losion koristi skoro mesec dana i za taj period primetila je da joj je kosa postala gušća, zdravija i otpornija. Šta više, i njene drugarice su primetile da joj kosa izgleda mnogo lepše. Nastaviće sa korišćenjem ovog losiona.

 

Pozitivno iskustvo sa losionom ima još jedna korisnica. Njena kosa je usled mnogih obaveza i stresa postala tanka, da opada i slaba. Njenoj kosi je hitno bila potrebna nega i neki dobar šampon ili losion protiv opadanja kose. Onda je naišla na recenziju Alpecin losiona i odlučila je da ga isproba. Njena kosa izgleda gušće, povratila je volumen i elastičnost.

 

Drugoj korisnici se kod losiona baš dopada njegov osvežavajući miris i to što ne zahteva mnogo vremena za korišćenje. Osim toga, prilično je zadovoljna i rezultatima korišćenja losiona.

 

Još jedan dečko svakodnevno koristi ovaj kofeinski losion protiv opadanja kose. Prema njegovom mišljenju, losion zaista ubrzava rast kose i sprečava prevremeni gubitak kose. Zadovoljan je losionom.

 

Alpecin losion kofein protiv opadanja kose je privukao pažnju jedne dame na rafovima u drogeriji. Iako je pomalo bila skeptična, odlučila je da kupi losion i da mu pruži šansu. Nije pogrešila, jer je losion ubrzao rast njene kose i povećao produktivnost folikula dlake. Kosa joj izgleda mekše, zdravije i lepše.

 

Negativna iskustva korisnika

 

Iako je Alpecin losion za rast kose kupila na preporuku, Mirjana nije imala pozitivno iskustvo sa njim. Ona smatra da losion zbog visoke koncentracije alkohola izaziva peckanje kože, jer je to doživela, pritom sve to sprečava produktivnost folikula dlake i njen rast. Nije primetila nikakve pozitivne rezultate na kosi i odlučila je da ga više ne koristi.

 

Negativno iskustvo sa losionom ima i jedan dečko koji ima izraženi problem sa opadanjem kose. Umesto da mu Alpecin kofeinski losion ubrza rast kose, ovim losionom njegova kosa je počela još više da opada. Ovo je zaista čudno iskustvo korisnika, ali iz nekog razloga losion mu nikako ne odgovara.

 

Jedna devojka uopšte nije zadovoljna losionom. Prema njenim rečima Alpecin Liquid je izazvao snažno peckanje i svrab na koži glave. To je bio zaista neprijatan osećaj i nije želela dalje da nastavi sa korišćenjem ovog losiona za ubrzani rast kose.

 

Iako je losion koristila nekoliko nedelja, Olga nije primetila baš nikakve rezultate. Više ne koristi ovaj losion za kosu, jer smatra da na njenu kosu uopšte ne deluje.

 

Još jedna korisnica nije zadovoljna losionom. I na njenoj kosi losion nije imao nikakvog dejstva. Kako kaže, losion uopšte ne deluje i nema potrebe nastaviti sa korišćenjem. Ne sviđa joj se losion zbog visoke koncentracije alkohola.

 

Alpecin losion za opadanje kose osnovne karakteristike

 

Pomenuti kofeinski losion protiv opadanja kose se prodaje u plavoj bočici neobičnog dizajna u količini od 200ml. Na prednjoj strani bočice je naglašeno da losion ubrzava rast kose i da sprečava njeno prevremeno opadanje. Poklopac je crvene boje.

Takođe, proizvođač Dr. Wolff je naglasio da je reč o nemačkom proizvodu koji je osnovan davne 1905. godine. Sa druge strane bočice su i druge važne informacije o losionu (sastav, način upotrebe i rok trajanja).

Alpecn protiv opadanja kose miriše osvežavajuće i to verovatno zbog mentola u svom sastavu. Tekstura losiona je vrlo retka, dok je boja losiona plava.

 

Kome se preporučuje Alpecin losion protiv opadanja kose?

 

Alpecin losion za opadanje kose preporučuje se i muškarcima i ženama čija je kosa sklona opadanju.

Ipak, preporučljiviji je muškarcima nego ženama, zbog toga što mušlarci imaju kraću kosu. Takođe, sastav je posebno formulisan da odgovara muškarcima. Naravno, losion mogu koristiti i žene.

Ne postoji starosna granica za korišćenje ovog losiona. To znači da ga mogu koristiti i mlađe i starije generacije koje imaju ovaj problem.

 

Alpecin Liquid losion protiv opadanja kose

 

Alpecin kontraindikacije i kome se ne preporučuje?

 

Iako na pakovanju piše da je losion pogodan za sve tipove kose, ipak nije tako. Zašto?

 • Alpecin Caffeine Liquid se ne preporučuje osobama koje imaju izraženo suvu kosu i osetljivo vlasište. Ovaj losion protiv opadanja kose sadrži alkohol koji može da izazove ozbiljne komplikacije. 
 • Losion može da prouzrokuje peckanje i svrab na koži glave, pa čak i da proizrokuje alergiju na neke od sastojaka

Mnogi korisnici koji su ocenili Alpecin Liquid losion negativnom ocenom složili su se oko jedne stvari. Zanimljivo je upravo to da su korišćenjem losiona imali osećaj da im koža glave, tj.vlasište gori i da ih intenzivno pecka.

 

opadanje kose muskarci Vlasilan

 

Ne mora da znači da će se i tebi ovo desiti. Svakako, iskustva i mišljenja su individualne prirode i ne treba ih generalizovati. Možda kod tebe bude potpuno drugačiji efekat. 

Alpecin losion za opadanje kose može da odgovara tvojoj kosi i da joj pomogne da postane jaka, zdrava i lepa.

 

Alpecin losion cena

 

Cena online je dostupna na sajtovima apoteka. Kupuje se u svim bolje opremljenim apotekama i drogerijama. Često je na akciji.

http://msfpharm.com/alpecin-losion-za-kosu.html

https://www.apotekanet.rs/ALPECIN-LOSION-PROTIV-OPADANJA-KOSE-200ML?search=alpecin

https://www.hiper.rs/alpecin-caffeine-liquid

http://www.apotekasrbotrade.rs/srpski/proizvod/alpecin-kofein-losion-za-kosu

 

Šta podrazumeva Alpecin linija?

 

Alpecin losion protiv opadanja kose nije jedini proizvod iz ove linije nemačkog brenda Dr. Wolff. Alpecin linija podrazumeva i Alpecin šampon protiv opadanja kose, a ima nekoliko šampona za adekvatnu negu kose:

 • Alpecin Double Effect šampon za kosu za muškarce,
 • Alpecin Aktiv A1 aktivni šampon za suvo vlasište i svakodnevno pranje
 • Alpecin Aktiv A2 aktivni šampon za masnu kosu
 • Alpecin Aktiv A3 aktivni šampon protiv peruti
 • Alpecin Kofeinski šampon C1 za rast kose i protiv opadanja kose
 • Alpecin Sensitive šampon S1 za osetljivo vlasište

 

Slični proizvodi za koje smo pisali recenzije:

 

 Zaključak

 

Uvek je dobro na kraju recenzije ukratko sumirati utiske o kozmetičkom proizvodu. 

Istina je da Alpecin kofeinski losion ubrzava rast kose i sprečava njeno opadanje. Takođe, ne sporim i da Alpecin losion protiv opadanja kose izaziva kontraindikacije.

Moj zaključak je da ukoliko losion odgovara korisniku rezultati biće svakako vidljivi. Možda ne odmah, ali posle nekog vremena i kontinuirane upotrebe biće i rezultata.

 

Da li ste probali Alpecin protiv opadanja kose? Da li ti se dopada ili ne? 

Ako ste testirali Alpecin Liquid veoma bi nam značilo da podelite sa nama svoje iskustvo i utiske. 

U svakom slučaju, volela bih da ocenite našu recenziju zvezdicom na skali od 1 do 5. Hvala na čitanju.