Saznajte kako čaj protiv celulita može pomoći da se brzo i lako rešite ovog neprijatelja! Naša preporuka za čajeve koji stvarno deluju!

 

Celulit žene strašno nervira i čini se da bitka sa njima nikada nije završena. Uvek je tu, prati nas gde god da krenemo i nekada kao da nema nameru da nas ostavi na miru. 

Koliko god da se trudimo da se izborimo sa celulitom, on se kao bumerang uvek vrati.

Prava istina je da ne postoji čaroban štapić koji će za samo par sati učiniti da celulit nestane. Međutim, postoje neke cake koje nam mogu pomoći da ublažimo celulit i držimo ga pod ’’kontrolom’’.

Da li ste razmišljale o tome da nekada popijete neki čaj protiv celulita? Čaj ponekad može da posluži kao jedna od preventiva u borbi sa celulitom, baš kao što su čajevi za mršavljenje koji tope kilograme i masne naslage.

Ali – da li baš stvarno može da ga ukloni?

 

Celuleks celulit

 

Da li čaj pomaže protiv celulita?

 

Ukoliko se već duže vreme borite sa celulitom, sigurno ste bar u jednom trenutku pomislile da isprobate nepto novo protiv celulita. Recimo, čaj za celulit. 

Dobra strana je ta što čaj može da se pije nekoliko puta u toku dana, čak i uveče pre spavanja dok čitate knjigu ili gledate seriju. Osim toga, najčešće je lepog ukusa i prijatnog mirisa, a može da se pije i kao hladan napitak.

Ali, da li može da vam pomogne u borbi sa upornim neprijateljem?

Iskustva po tom pitanju su stvarno raznolika i svaka korisnica ima drugačije mišljenje o ovoj preventivi.

Međutim, čaj protiv celulita samo delimično može da pomogne da se celulit redukuje i da se razgrade masne naslage. Naravno, to se neće desiti preko noći. 

Ovo je proces koji traje duži vremenski period, i to nekoliko nedelja.

Najbolje da isprobajte razne tehnike, a neka vam čaj protiv celulita bude samo dodatna metoda koja će ubrzati i tako pomoći da brže skinete celulit. 

Važna je upornost, ali takođe da se pridržavate nekih pravila i da redukujete ishranu. Trenirajte i redovno šetajte u prirodi, pa čak i do posla možete pešaka.

Možete otići i na anticelulit masažu u salonu ili možete i same kod kuće sebi priuštiti masažu protiv celulita. To podrazumeva i dalje upotrebu anticelulit preparata. Recimo, masažna anticelulit ulja, gel za celulit, kreme protiv celulita…

Kika je dugo pokušavala da se reši celulita, ali je ipak uspela i sada izgleda savršeno! Otkrila nam je kako i to za samo mesec dana. Ona je koristila jedan prirodni preparat protiv celulita pa je tako USPELA DA GA SE REŠI. Podelila je svoje iskustvo i želi da pomogne svima koji imaju sličan problem! Pročitajte Kikino iskustvo i kako je njoj pošlo za rukom da nema više celulit – https://kozmetickimagazin.com/magicno-resenje-koje-skida-celulit-iskustvo/.

 

Kako čaj pomaže da se rešite celulita?

 

Čaj protiv celulita može biti super saveznik u vašoj borbi da imate zdravu i lepu kožu sa skoro neprimetnim celulitom. Ovo je jedan od najzdravijih prirodnih metoda u borbi protiv celulita.

Ali, ni u ovom slučaju ne treba preterivati. Koristite ih povremeno i u kombinaciji sa raznim metodama za uklanjanje celulita.

Čaj za celulit može da pomogne u njegovoj eliminaciji, jer ima antioksidativno i diuretičko dejstvo. To znači da ovakav čaj, kao i svaki drugi, izbacuje višak tečnosti iz organizma i na taj način pročišćava organizam od svih toksina i štetnih materija. 

Izbacivanjem toksina iz organizma, poboljšava se metabolizam i razgrađuju se masne naslage, koje kada se nagomilaju stvaraju celulit.

Osim toga, čaj za borbu protiv celulita:

 • ubrzava cirkulaciju krvi,
 • vrši detoksikaciju organizma,
 • ubrzava skidanje viška kilograma,
 • daje energiju organizmu,
 • dobar je za mršavljenje,
 • deluje na elastičnost vezivnog tkiva,
 • podstiče i olakšava varenje,
 • pomaže da koža izgleda lepo i zdravo.

Kada pijete čaj protiv celulita to obavezno uradite bez dodatnog zaslađivanja šećerom. 

Ukoliko se desi da je čaj gorkog i ne toliko prijatnog ukusa, možete da ga zasladite medom ili cimetom. Limun je isto dobra opcija kako za popravljanje ukusa, tako i zbog toga jer sprečava razgradnju kolagena i elastina (što je važno za izgled zdrave kože).

 

caj za celulit zdrava koza

 

Domaći čajevi za celulit

Pored kupovnih čajeva za celulit, postoje i oni čajevi koje možete da napravite same kod kuće. Takozvani domaći čajevi za celulit prave se od lekovitog bilja koje imaju lekovito i diuretičko dejstvo za organizam. 

Iz tog razloga, nekada i ovi čajevi mogu da posluže kao sasvim korektna dopuna u borbi protiv celulita. Ali, nikako kao jedina opcija!

Pravite ih po vašem ukusu, pa možete da odaberete one sastojke koji vam najviše prijaju, a da su istovremeno i delotvorni. 

Na primer, domaći čaj protiv celulita od breze ili koprive sa medom ili bez meda je sasvim dobar izbor. Još jedan sasvim korektan i zdrav čaj je čaj od peteljke trešanja koje su bogate mineralima i vitaminima.

 

Biljke protiv celulita u čajevima

 

Blagotvorno dejstvo bršljana u borbi protiv celulita je svima nama poznato, što opravdava to što je veoma čest sastojak u kozmetičkim anticelulit preparatima. Posebno se to odnosi na gelove za celulit, u kojima je često jedan od vodećih sastojaka formula.

Međutim, bršljan se ne koristi u čajevima jer nije bezbedan za oralnu upotrebu.

Generalno, bršljan podstiče razgradnju masnih naslaga čime umanjuje izgled “pomorandžine kore” kože i zateže kožu, kada se maže na koži.

Zato osim bršljana, tu su i druge biljke koje imaju dobro antioksidativno i diuretičko dejstvo. One se koriste u raznim anticelulit preparatima. Konkretno – opet gelovima, kremama za celulit, anticelit serumima. Čak se neki primenjuju i u obliku spoljašnjeg tretmana (za masaže).

Sve ove biljke imaju svoje prednosti, zbog čega se i koriste za redukovanje celulita, kao i za zdraviji i lepši izgled kože. Tu su sa razlogom, te da ih nema u tim preparatima (naravno mislim i u čajevima), oni i ne bi bili delotvorni u ovoj nameni.

Ovo su najpoznatije biljke protiv celulita:

 • Maslačak je delotvoran u borbi protiv celulita, jer pročišćava organizam od toksina i nakupljene tečnosti u organizmu.
 • Đumbir tonira kožu, ubrzava sagorevanje masti i koristi se za detoksikaciju organizma.
 • Peršun podstiče izbacivanje viška vode i poboljšava cirkulaciju, što je važno za tretman protiv celulita.
 • Bosiljak je bogat antioksidansima i vitaminima K, A i C koji poboljšavaju izgled kože. Ova biljka potpomaže cirkulaciju i ubrzava metabolizam.
 • Neven ubrzava eliminaciju masnih naslaga iz organizma.
 • Celer neutrališe slobodne radikale koji se tešsko eliminišu iz organizma i poboljšava elastičnost kože.
 • Kukuruzna svila reguliše nivo glukoze u organizmu i koristi se i kao sredstvo za mršavljenje.
 • Morač je lekovita i aromatična biljka dragocena zbog svojih protivupalnih i diuretičkih svojstava. Pospešuje lakše varenje, pri čemu se koristi za mršavljenje, a samim time i protiv celulita.
 • Rastavić reguliše probavu, ubrzava metabolizam i čisti organizam od toksina.
 • Hajdučka trava je dobra za detoksikaciju organizma.
 • Gotu kola je biljka koja pospešuje stvaranje kolagena, koji održava kožu zdravom i glatkom.
 • Ruzmarin poboljšava mikrocirkulaciju, hidrira i zateže kožu, a osim toga smanjuje nadutost.
 • Žalfija deluje na mikrocirkulaciju i elastičnost kože.
 • Matičnjak se koristi kao sredstvo za mršavljenje i ubrzava process sagorevanja masnih naslaga (što je dobro za celulit).
 • Hibiskus deluje kao diuretik, pospešuje izbacivanje viška tečnosti iz organizma i olakšava varenje.
 • Čičak se svrstava u diuretike, a koristi se za čišćenje organizma od toksina i štetnih materija.
 • Mahune pasulja regulišu probavu, izbacuju višak vode i toksine iz organizma.

 

Poznati čajevi protiv celulita

 

Vreme je da vam otkrijemo koji su to čajevi protiv celulita koji mogu da vam pomognu u borbi sa celulitom ili pomorandžinom korom. 

Pisali smo o tome kako generalno čaj za celulit utiče na organizam, ali i na koji način redukuje celulit. U nastavku više o tome koji su to čajevi protiv celulita, prema našem mišljenju, vredni isprobavanja.

Evo poznatih čajeva protiv celulita i zašto:

 • Chamomilla čaj protiv celulita,
 • Kirkolina caj za celulit,
 • čaj za celulit Josif Pančić,
 • zeleni čaj za celulit.

Sada sledi kratko objašnjenje za ove čajeve kako bismo vas detaljnije upoznali sa njihovim sastavom i drugim važnim karakteristikama.

 

Chamomilla čaj protiv celulita

Chamomilla čaj protiv celulita je jedan od poznatijih čajeva koji se koriste u borbi sa celulitom. Ima oksidantna i jaka diuretična svojstva, pri čemu ublažava masne naslage u vezivnom tkivu i eliminiše nakupljenu tečnost u organizmu.

Ovaj čaj protiv celulita je karakterističan po tome što podstiče pojačano mokrenje i time izbacuje štetne materije i toksine iz organizma. 

Osim što se koristi za redukovanje celulita, Chamomilla čaj za celulit može da se koristi i kao preventivna mera za lečenje malignih oboljenja

Takođe, može da se koristi i za čišćenje organizma nakon upotrebe antibiotika ili hrane koja sadrži ne toliko dobre sastojke (konzervans ili hemijske dodatke).

Chamomilla čaj sadrži lekovite biljke koje sadrže različite minerale i vitamine. Konkretno, Chamomilla čaj sadrži brezu, rastavić, kukuruznu svilu, bosiljak, neven i morač. Zajedničkim dejstvom ovih biljaka, čaj potpomaže redukciju celulita i neguje kožu.

Prodaje se u kartonskom pakovanju sa gramažom od 100g. Prijatno miriše. Dobra strana ovog čaja je ta što nema ograničenje u dužini konzumiranja i ne izaziva neželjene efekte u toku upotrebe. 

Pije se tri puta dnevno i to pre jela po 2 dcl. Ne zaslađuje se.

 

Kirkolina čaj za celulit

Kirkolina čaj za celulit sadrži mešavinu lekovitih biljaka koje svojim dejstvom utiču na razgradnju viška masnoće na koži i u organizmu. Takođe, ovaj čaj se koristi kao preventiva za uklanjanje celulita i do sada se pokazao kao sasvim solidno sredstvo.

Poboljšava mikrocirkulaciju i sprečava toksično dejstvo slobodnih radikala u organizmu. Redovnim konzumiranjem, oni se iz tela izbacuju unosom određene količine čaja. Time se postepeno poboljšava elastičnost kože, što je svakako dobar znak za smanjenje vidljivosti pomorandžine kore. 

Osim toga, Kirkolina čaj poboljšava probavu, smanjuje nadutost i eliminiše nakupljene toksične materije.

Sadrži krušinu, kukuruznu svilu, zovu, brezu, cikoriju, žalfiju i ruzmarin. Svaka od ovih biljaka je karakteristična po nekim svojim svojstvima i pomaže u zajedničkom cilju. To je svakako i uklanjanje celulita.

Prodaje se u kartonskoj kutiji zanimljivog dizajna u gramaži od 50g. Sadrži 25 filter vrećica, a svaka vrećica sadrži 2g. Prijatnog je mirisa. 

Pije se tri puta dnevno i to bez zaslađivanja.

 

Čaj za celulit Josif Pančić

Čaj za celulit Josif Pančić je napitak koji sadrži lekovito bilje koje ima laksativno i duretično dejstvo. Čaj se koristi da olakšava varenje i spreči nadutost, ali i zbog toga što utiče na regulisanje gasova. 

Osim toga, kada je u pitanju celulit on povoljno deluje na mikrocirkulaciju, pa samim tim i utiče da se sačuva glatkoća i elastičnost kože.

Čaj protiv celulita Josif Pančić sadrži koru krušine, mahune pasulja, plod peršuna i morača, kao i hajdučku travu, list koprive i žalfije. Sve ove biljke su bogate vitaminima i mineralima, kao i aminokiselinama, koje dobro utiču na naše zdravlje. Svakako, utiču i na to da koža izgleda jedro, zdravo i zategnuto.

Prodaje se u zeleno – žutom pakovanju u gramaži od 100g. Lepo miriše i prijatnog je ukusa. Potrebno je da se dnevno popije litar čaja, kako bi bilo nekih rezultata.

Konzumiranje ovog čaja se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja.

 

Zeleni čaj za celulit

Poznato je da je zeleni čaj jedna od boljih alternativa kako za mršavljenje tako i za skidanje celulita. Zeleni čaj blagotvorno deluje na naš organizam (reguliše šećer u krvi, sprečava razvoj karijesa, snižava nivo holesterola i slično).

U čemu je njegova tajna?

Zeleni čaj sadrži antioksidanse, teobromin (gorki alkaloid) i kofein (koji se pokazao odličnim u borbi sa celulitom). Zbog pomenutih sastojaka, zeleni čaj ima sledeće uloge:

 • ubrzava metabolizam, uklanja toskine iz organizma i istovremeno koriguje balans soli i vode u organizmu,
 • podstiče drenažu masnog tkiva, u prevodu – podstiče telo da se postepeno oslobađa masnih naslaga i samim time poboljšava naš izgled.
 • ima diuretičko dejstvo i time omogućava izbacivanje suvišne tečnosti koja se postepeno taloži u narandžinoj kori.

Jedina ‘’mana’’ da kažemo ovog čaja je pomalo gorak ukus, ali on može da se neutrališe. Uvek možete da dodate limun, mentu ili cimet, koji pomaže telu kod eliminiracije toksina. 

Pije se oko pola litra dnevno ili između tri do pet šoljica.

 

Dodatni savet! 

Ovo su bili čajevi za celulit koji mogu da pomognu da se rešite pomorandžine kore i sačuvate lep izgled kože! 

Ipak, čaj ne treba da vam bude jedina opcija u borbi sa celulitom, već uvek dopuna za brže destvo drugih metoda ili prepareata!

 

Celuleks celulit

 

U nastavku sledi više o anticelulit preparatu kome čajevi mogu da posluže za brži i dugotrajniji efekat.

 

Celuleks 

Borba sa celulitom nije laka i ne može da se vodi uspešno bez upotrebe nekog anticelulit preparata. Naša preporuka dobrog anticelulit preparata kao što je gel i koji je, pre svega, biljnog porekla. Takav preparat može da ubrza i pomogne u smanjivanju celulita, a radi se o Celuleksu.

Celuleks je anticelulit gel sadrži aktivne supstance organskog porekla koje su pažljivo odabrane kako bi se postigli što efikasniji i brži rezultati. Glavni sastojak je bršaljan.

Dok pojedini sastojci hlade kožu (menta, na primer), drugi sastojci koži pružaju mekoću, elastičnost i čvrstinu (arnika, bršljan). Ima gelastu strukturu, miriše na mentol. Lepo se razmazuje i vrlo brzo se upija u kožu.

Ono što Celuleks izdvaja od drugih anticelulit preparata je to što sadrži veliku količinu prirodnih aktivnih supstanci, i to veću od drugih kozmetičkih proizvoda. Svi oni zajedničkim delovanjem potpomažu razgradnju masnih naslaga i tako utiču na smanjenje vidljivosti celulita na telu.

 

Celuleks gel za celulit

 

Redovnom upotrebom Celuleksa koža je vidno glatkija i nežnija, a celulit vidno smanjen.

 

Zaključak

Na kraju teksta da ukratko sumiramo. 

Kada govorimo o čajevima za celulit, važno je da znate da oni mogu da pomognu, ali nemojte da očekujte brze i wow rezultate. 

Dobri jesu, ali ne treba ni preterivati u njihovom konzumiranju. Napravite neki redosled kada i šta koristite protiv celulita (anticelulit masaže, preparati i vežbanje).

Najbolja opcija je, svakako, spoj svega navedenog. Konkretno, čaj protiv celulita jeste dobar i za naš organizam (jer pročišćava organizam od svih štetnih materija), ali je najbolje to povremeno konzumirati.

 

POVEZANO: