Ukoliko ste rešile da smanjite celulit na dobrom ste mestu za pravo rešenje. Protiv celulita je najlakše anticelulitnom kremom ili anticelulit gelom, a ovo su top 10 najboljih krema za celulit.

Kasno proleće i letnji meseci su pravo vreme da počnete sa pripremama za leto, letnje vrućine i laganu garderobu prijatnu za topla godišnja doba. Kako biste ponosno obukle kupaći, nosile haljine, suknje i drugu laganu garderobu, bez straha da će se ocrtavati ili providiti grozni celulit, potrebno je da na vreme negujete vašu kožu.

Protiv celulita je uvek najefkasnije i bezbolno rešenje kvalitetna kozmetika, odnosno prirodne metode i preparati protiv celulita poput seruma, gelova i anticelulit krema. U nastavku teksta pripremili smo najbolje kreme za celulit koje mogu pomoći da smanjite celilit, zategnete kožu i uživate u svom savršenom, glatkom i nežnom telu bez pomorandžine kore na nogama, bedrima ili na zadnjici.

 

Celuleks celulit

 

Najbolje kreme za celulit

 

Ove anticelulit kreme se mogu pohvaliti svojim pozitivnim učinkom na umanjenje celulita. Najbolje kreme za celulit koje smo izdvojili su:

  1. Celuleks
  2. Guam Fango hladna krema protiv celulita
  3. Afrodita anticelulit krema
  4. Revuele anticelulit krema
  5. Bioten Bodyshape Bioactive gel za celulit
  6. Thiomucase forte krema
  7. Nivea anticelulit krema
  8. Guam Fango topla krema protiv celulita
  9. Nikel koncentrat protiv celulita
  10. Herbafast Plus Complex krema protiv celulita

Pojedine od ovih krema protiv celulita deluju tako što hlade, a postoje i one koje greju (tople kreme). Zajedničko im je to što svojim aktivnim sastojcima pružaju efikasno anticelulitno dejstvo – poboljšavaju cirkulaciju ispod kože, tope i smanjuju masne naslage, otpuštaju višak tečnosti i zatežu kožu, pa na taj način razbijaju celulit. Krajnji vidljivi rezultati su glatka, nežna i mekana koža bez pomorandžine kore, odnosno bez celulita, što je svakako krajnji cilj.

Pre nego što krenemo sa opisom krema protiv celulita želimo da podelimo iskustvo jedne devoke koja je imala dugo celulit, ali je uspela da ga se trajno reši. Pročitate njeno iskustvo i šta joj je POMOGLO – https://kozmetickimagazin.com/magicno-resenje-koje-skida-celulit-iskustvo/.

 

Celuleks protiv celulita

 

Celuleks je potpuno prirodna i inovativna formula protiv celulita zbog kombinacije potpuno prirodnih aktivnih sastojaka. Tretira se kao anticelulit gel, ali se može smatrati i kremom zbog lakog nanošenja, hidratatnih svojstava, brzog apsorbovanja u kožu i zbog toga što nije lepliv. Sa druge strane, napomenućemo samo da se gel bolje apsorbuje u kožu od krema, pritom nije masne teksture.

Svojim dejstovom on pomaže da se višak celulita razgradi, a pobolšavanjem cirkulacije Celuleks sprečava stvaranje novog celulita. Efikasan je i u smanjenju vidljivosti strija prirodnim putem, te ima dvostruku ulogu u nezi kože – protiv celulita i protiv strija!

Celuleks se izdvaja po visokoj koncentraciji prirodnih sastojaka sadržanih u jednom proizvodu, od kojih su najvažniji bršljan i divlji kesten. Kao preparat protiv celulita Celuleks pomaže tako što razbija celulit, poboljšava mikrocirkulaciju potkožnog tkiva, ćini kožu zdravom, zategnutom, svežom i glatkom.

Tretman protiv celulita uz pomoć Celuleksa je veoma efikasan i dugotraan, ali mora trajati četiri nedelja. Dakle redovno svakodnevno mazanje se podrazumeva. Dejstvom prijatnog hlađenja koža će postati zategnuta i nežna na dodir, smanjiće se masne naslage, a novi izgled će biti lepe i zategnute noge, butine i zadnjica bez celulita.

Na oblast pogođenu celulitom važnu ulogu ima kombinacija sledećih prirodnih sastojaka: bršljan, divlji kesten, ekstrakt hrastove kore, ekstrakt biljke arnika i menta. Gel je dostupan u tubi od 150 ml. Naručuje se na sajtu proizvođača Ovotaris.

Pisali smo temeljnu recenziju i iskustva za Celuleks protiv celulita.

 

 

Guam fango hladna krema protiv celulita

 

Ova poznata krema protiv celulita poznata je po svom sastavu, odnosno po algama, koje su i njen glavni sastojak. Takođe, Guam fango hadna krema specifična je po svom dejstvu u redukovanju i smanjenju celulita, na taj način što hladi.

Nanošenjem Guam hladne kreme u želji da smanjite celulit možete očekivati vidljive rezultate i kožu bez celulita za oko mesec dana. Ne ranije, zato što je potrebno vreme da se koža vrati u normalu, odnosno da se skine celulit (vodeni) i smanji otečenost kože, kao i da se poboljša cirkulacija u nogama.

Pored Guam algi, sastav ove kreme koa hladi čine još i zelena glina, bršljan, breza, gotu kola, divlji kesten i kofein. Zato se ova proizvod smatra boljom kremom protiv celulita. Količina Guam Fango hladne kreme za celulit u tubi je 250 ml.

Pisali smo Guam fango hladna krema protiv celulita iskustva i recenziju za ovu kremu.

 

Afrodita anticelulit krema

 

Afroditina krema protiv celulita prepoznatliva je pod nazivom Afrodita Firming boost krema. Koristi se za smanivanje celulita i za učvršćivanje kože na problematičnim regijama koje su pod celulitom. Ona zateže kožu i učvršćuje je, podstiče prirodno stvaranje kolagena u koži i vraća joj elstičnost.

Kada se maže podstiče se mikrocirkulacija kože, što utiče na tonus, odnosno na zatezanje kože, samim tim i na smanjivanje celulita. Maže se dva puta dnevno. Najvažniji sastojci Afrodita anticelulit kreme su šea buter, glicein, vitamin E, tigrova trava, grašak i drugi. Količina dostupna u ambalaži je 180 ml.

 

Revuele anticelulit krema

 

Revuele brend nudi više različitih proizvoda protiv celulita u okviru linije Slim and Detox. Pored anticelulit seruma i gela izdvaja se i Revuele Slim and Detox krema za smanjivanje celulita. Količina Revuele anticelulit kreme dostupna u slobodnoj prodaji je 200 ml, a po dejstvu je slična anticelulit termo serumu Revuele, o kome smo pisale recenziju.

Ova anticelulit krema pomaže da koža ostane glatka i da se smanji obim celulita. Pritom Revuele anticelulit krema zaustavlja formiranje masnih naslaga i topi postojeće, čineći kožu lepom i zdravom. Možete očekivati da Revuele anticelulit krema Slim and Detox regeneriše kožu, podstiče njenu cirkulaciju, zateže je, vraća elastičnost i efikasno deluje prilikom eliminisanja celulita.

 

Bioten Bodyshape Bioactive gel krema za celulit 

 

Bioten Bodyshape Bioactive gel-krema za celulit je poznat preparat protiv celulita iz Bioten linije prepoznatljivog brenda. Naveća prednost koju ima Bioten anticelulit krema za skidanje celulita je prirodni sastav i što proizvod ne sadrže parabene. Takođe, krema protiv celulita i drugi Bioten proizvodi nisu testirani na životinjama.

Bioten BODYSHAPE antcelulit gel-krema se koristi u borbi protiv celulita tako što svojim aktivnim sastavom direktno deluje na podsticanje cirkulacije u dublim slojevima kože i deluje na smanjenje celulita. Tretman traje 4 nedelje kada se očekuju rezultati, odnosno zategnut obim i poboljšan izgled kože. 

Bioten krema protiv celulita obnavlja izgled i strukturu kože, zateže je, smanjuje otečenost i čini da zadnica i butine izgledaju čvršće. Na taj način anticelulit gel krema podstiče cirkulaciju, smanjuje celulit na nogama i na zadnjici. Navažniji sastojci u kremi su acai bobice, formula Lipo Detox, ekstrakt algi, salicilna kiselina, cink i gotu kola. Zapremina Bioten BodyShape kreme je 200 ml.

Pisali smo recenziju za Bioten Anticelulit gel-kremu za celulit.

 

krema za celulit

 

Thiomucase forte krema za celulit

 

Thiomucase Forte krema je jedninstvena krema protiv celulita zbog svog sastava specijalno formulisanom da sagori masnoće i skine celulit. Odnosno zasluge nosi enzim mukopolisaharidaza, koji pomaže da potkožno tkivo kože postane mekše, da otpusti višak vode i smanji otečenot, a zatim da sagori nakupljene masnoće. Na taj način enzim iz Thiomucase Forte kreme smanjue i celulit, a koža vremenom postaje mekana, zategnuta, glatka, nežna i elastična.

Thiomucase Forte krem je inovativna formula i dolazi od strane poznatog brenda Hemofarm Vršac. Prodaje se u tubi koja sadrži 100 ml kreme, a koja se prilikom tretmana koristi svakodnevno dva puta u toku dana – uutro i uveče je idealno.

Pisali smo recenziju za ovu anticelulit kremu Thiomucase Forte krema.

 

Nivea anticelulit krema za celulit

 

Nivea krema za celulit je anticelulit krema koju predstavlja poznati brend Nivea. Tačan naziv ovog poznatog anticelulit proizvoda je NIVEA Body Good-bye Cellulite gel-krema protiv celulita. 

Gel krema protiv celulita deluje na vidljivu neprijatnu “pomorandžinu koru” tako što zateže kožu, a suvišne masti iz nje pretvara u energiju. Glavne komponente zaslužne za manje celulita na nogama i zadnici su koenzim Q10 i L-karnitin. 

Koemzim Q10 je prirodno prisutan u organizmu, ali se posle 30-te, 35-te godine u organizmu prirodno smanjuje. Potreban je radi proizvodnje energije i protiv starenja. L-karnitin supstanca je takođe prirodno u koži, ali je ima i u kremi što utiče na eliminaciju celulita. 

Takođe, Nivea goodbye cellulite anticelulit krema daje vidljive rezultate (zategnuto telo i umanen celulit na nogama, na bedrima i na zadnjici, gde celulita ima naviše) posle mesec dana. Ima efekat hlađenja što znatno prija tokom nanošenja. Količina tube Nivea goodbye cellulite kreme za celulit dostupna u slobodnoj prodaji je 200 ml.

Pisali smo detaljnu recenziju za ovu kremu NIVEA Body Good-bye Cellulite.

 

Guam Fango topla krema protiv celulita

 

Guam Fango se izdvaja po još jednoj anticelulit kremi, s’ tim što je ova za razliku od prethodne kreme protiv celulita topla (sa efektom zagrevanja). Slično destvo ima kao Guam Fango hladna krema – smanjuje celulit, sprečava zadržavanje vode u koži, poboljšava elastičnost kože, zateže je i učvršćuje, pritom poboljšava cirkulaciju i sprečava bilo kakve nesavršenosti na koži.

Glavni sastojak Guam Fango FIR tople kreme su Guam alge, ali pored njih ostali sastojci zaslužni za rezultate Guam tople blatne kreme su alge, glina, slez, bršljen, centella (gotu kola), divlji kesten, breza, kofein, vitamin E i eterična ulja. Dostupna količina ove Guam blatne kreme protiv celulita je 300 ml.

Pošto je ovo krema za celulit koja lagano greje potrebno je pažljiva upotreba, odnosno lagano nanošenje. Mogu se primetiti crvenilo ili lagano peckanje posle mazanja, naročito ako je koža nežna i osetljiva. Ne preporučuje se ako na nogama postoji poblem sa proširenim venama ili ispucalim kapilarima, paralelno sa celulitom.

Pisali smo recenziju za Guam fango toplu anticelulit kremu.

 

Nikel koncentrat protiv celulita 

 

Nikel koncentrat protiv celulita čini koncentovanu gel kremu koja svojim aktivnim sastocima utiče na razlaganje naslaga i smanjivanje celulita sa kože. Pomaže da se skine celulit sa svim kritičnih regija koje ova napast može obuhvatiti: nadlaktice, bokovi, bedra, gluteus, stomak, kolena. Nikel koncentrat protiv celulita je jako hidratantan proizvodd, iako je zapravo mešavina gela i krema.

Aktivni sastav čine sledeći sastojci: alga spirulina, flavonoidi soje, grejp, kofein (kofein), karnitin. Redovnim nanošenem, koža postaje čvršća, ojačana, elastična i hidrirana, a ujedno mekana i sjajna. Pakovanje ambalaže koja se može naći u slobodnoj prodaji je u obliku tube, a količina je 150 ml.

krema za celulit

 

Herbafast Plus Complex krema protiv celulita

 

HerbaFast Plus Complex krema je biljna krema protiv celulita, specifična po svom poreklu i sastavu. Koristi se protiv celulita koji pogađa osetljive regije – noge, bokove, zadnjicu, a ponekad čak stomak ili ruke. Kod nas je ova krema protiv celulita dostupna u apotekama, a količina Herbafast anticelulitne kreme je 150 ml. 

Dobija se od različitih lekovitih  biljaka čije je izvorno poreklo Japan, Afrika i Latinska Amerika, a u kombinaciji sa morskim algama. Ova kombinacija aktivnog sastava Herba Fast kreme za celulit proizvodi “toplo-hladni efekat” (prijatna toplina i blaga svežina) koji se oseti na koži prilikom nanošenja kreme.

Krema pomaže tako što ubrzava metabolizam i smanjuje otoke od celulita sa kože, sprečava stvaranje masnih naslaga, odstranuje i vrši razgradnju postojećih masnih naslaga. Takođe, ona poboljšava cirkulaciju i popravlja propustlivost unutar dermisa, zateže kožu i vraća joj elastičnost. Površina kože pritom postaje mekana i glatka na dodir.

 

Krema protiv celulita iskustva

 

U spomenutim recenzijama koje smo pisali na sajtu možete pročitati iskustva o kremama protiv celulita. Takođe, o iskustvima se možete informisati na forumima ili putem magazina koji prenose komentare, utiske i iskustva zadovoljnih korisnica.

 

Celuleks celulit

 

Takođe, ostale recenzije na internetu ili prikazi kozmetike mogu biti zanimliv izvor informacija za bilo koji kozmetički preparat. Tako da, dobro istražite i raspitajte se pre korišćenja krema protiv celulita. Njihovo iskustvo, šta im se dogodilo i kako su uspele da se izbore sa ovim napadnim, neprijatnim i upornim estetskim ženskim problemom može biti od velike pomoći. 

Npr. iskustva i recenzije će pomoći da saznate kako se koristi preparat, koliko puta dnevno se maže ili kada možete očekivati rezultate. Takođe, korisno je informisati se i znati šta krema, gel ili drugi preparat protiv celulita sadrži u sastavu, da li su sastojci prirodnog porekla, kako miriše, koliko košta…

 

Da li ste koristili neku od ovih krema i preparata protiv celulita? Pišite nam vaša iskustva i kako ste zadovoljne.

Podelite u komentaru sa nama vaše utiske i da li su vam je neka od ovih krema protiv celulita pomogla. Takođe, značilo bi nam da ih ocenite zvezdicom od 1 do 5.