Ako imate dosadni celulit, a leto se približava, preparati protiv celulita su rešenje. Ima ih zaista mnogo a mi vam izdvajamo 11 najdelotvornijih.

Jeste da svi muškarci misle da mi žene preterujemo kada o celulitu govorimo, ali i pored toga, nerado se sa istim mirimo. Ta „pomorandžina kora“ zna da izluđuje i učini da se ne osećamo dobro u našem telu.

Dobra stvar jeste to da postoje mnogi preparati za negu tela i kože koji nam mogu pomoći da, ako ne u potpunosti otklonimo, bar učinimo manje vidljivim te dosadne rupice na koži.

 

Celuleks celulit

 

Zašto je važno da se koriste preparati protiv celulita?

 

Preparati protiv celulita deluju tako što kožu greju ili hlade i na taj način razlažu celulit. Iako na pojavu celulita deluju mnogi faktori, bitno je u borbu protiv celulita uključiti i određene preparate protiv celulita.

Preparati porotiv celilita deluju na taj način što podstiču cirkulaciju. Kao rezultat dobija se brži protok krvi koji omogućava izbacivanje toksina.

Pored toga, preparati za uklanjanje celulita dodatno zatežu kožu. Zahvaljujući svojim sastojcima neguju kožu – butine, zadnjicu.

Način života, ishrana, tečnost, genetika… sve to utiče na pojavu celulita. Pa ukoliko želite da budete sigurne da će preparati sigurno delovati morate još nešto promeniti. Ne možemo jesti samo brzu hranu a očekivati da preparati deluju čarobno. 

Za početak unošenje dosta tečnosti biće dovoljno. I naravno, obavezno mazanje nekog od preparata za topljenje celulita. Idealno prirodnog preparata!

Kika je dugo pokušavala da se reši celulita, ali je ipak uspela i sada izgleda savršeno! Otkrila nam je kako i to za samo mesec dana. Ona je koristila jedan prirodni preparat protiv celulita pa je tako USPELA DA GA SE REŠI. Podelila je svoje iskustvo i želi da pomogne svima koji imaju sličan problem! Pročitajte Kikino iskustvo i kako je njoj pošlo za rukom da nema više celulit – https://kozmetickimagazin.com/magicno-resenje-koje-skida-celulit-iskustvo/.

 

Koji sve preparati protiv celulita postoje?

 

Kada su u pitanju preparati protiv celulita, tu izdvajamo:

Sva sredstva protiv celulita se nanose na mesta zahvaćena celulitom i ta regija se masira. Celulit na telu javlja se na različitim delovima – celulit na nogama, celulit na butinama, celulit na zadnjici… 

Može se pojaviti i na stomaku, mada, reklo bi se da je to više salo na stomaku i da tu treba koristiti preparate za mršavljenje i skidanje sala sa stomaka.

Kada je u pitanju celulit – onaj na nogama, uglavnom taj najviše izluđuje i treba ga se obavezno rešiti pre leta.

 

Anticelulut preparati koji greju i koji hlade – razlike

Postoje preparati za uklanjanje celulita koji greju i oni koji hlade.

Preparati za celulit koji greju su oni koji nam daju osećaj zagrevanja, što nas može odmah asocirati da se masne naslage tope. Ali preparati koji greju nisu preporučljivi osobama koje imaju problem sa venama i kapilarima.

Sa druge strane, preparati protiv celulita koji hlade su oni koji nam daju osećaj hlađenja. Prijatni su i preporučuju se čak i osobama sa osetiljivom kožom i onima koji imaju problem sa proširenim venama. Ovi preparati hlade zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima.

 

Preparati protiv celulita – pravilna upotreba!

Kada je u pitanju upotreba, potrebno je preparate za uklanjanje celulita naneti na mesto zahvaćeno celulitom, a zatim nežno masirati. Na taj način radite anticelulit masažu. Gotovo uvek je ovakav postupak, najtačniji je i najefikasnji!

Masažom ćete dodatno podstaknuti cirkulaciju i uklanjanje celulita će biti lakše. I preparat će lakše prodirati u kožu pa će dejstvo biti pojačano. 

 

Koji su najbolji preparati protiv celulita?

 

Pored jako mnogo prirodnih metoda za uklanjanje celulita, postoji mnogo preparata protiv celulita, ali mi vam u nastavku opisujemo i predlažemo da probate one koji provereno daju rezultate.

Najbolji preparati protiv celulita su:

 • Celuleks gel protiv celulita,
 • Krauterhof anticelulit gel,
 • Guam Fango hladna krema protiv celulita,
 • Thiomucase anticelulit gel,
 • Eveline serum za smanjenje celulita,
 • Bioten bodyshape bioactive kofein gel za celulit,
 • Weleda ulje protiv celulita,
 • Revuele Slim and Detox gel za celulit.

 

Celuleks gel protiv celulita

 

Ako ste pobornik prirodnih sastojaka u nekom preparatu, onda će vam se Cleuleks gel protiv celulita verovatno svideti. Celuleks gel protiv celulita dolazi od brenda prirodne kozmetike Ovotaris. Sve svoje proizvode baziraju na prirodnim aktivnim sastojcima.

Prepoznaćete ga po kutiji bele boje koja na sebi ima jabuku zelene boje, koja je hipotetički u narandžastoj kori. Na slici je i rajsfešlus koji predstavlja simboliku skidanja pomorandžine kore, a naša koža ostaje zdrava kao jabuka. 

Na kutiji je natpis narandžastim slovima Celuleks anticelulit gel. U donjem delu je naziv brenda ispisan zelenim slovima, Ovotaris.

U isto dizajniranoj plastičnoj tubi nalazi se gel. Gel je u pakovanju od 150 ml, braonkaste je boje i miriše biljno. U pitanju je anticelulit gel koji hladi.

Celuleks gel za uklanjanje celulita se koristi za dubinsko smanjivanje i uklanjanje celulita, ali istovremeno sastojci deluju da i strije deluju manje vidljive. Dva u jednom, što je odlično. Znamo koliko strije izluđuju.

Ono što je divno, kao što smo rekli jesu prorodni sastojci i to:

 • Hedera helix –  je ustvari list bršljana. Koliko je bršljan delotvoran kada je celulit u pitanju znaju svi proizvodđači jer se nalazi u skoro svim preparatima protiv celulita. Bršljan omekšava i hidrira kožu. Nakon upotrebe preparata koji isti sadrže, koža je negovana i mekana.
 • Aesculus hippocastanum – divlji kesten. Ekstrakt kestena u velikim koncentracijama nalazi se u Celuleks gelu protiv celulita. Deluje na razgradnju celulita, podstičući cirkulaciju. Veoma je dobar i kada postoje problemi sa venama.
 • Arnicae – cvet arnike ima veliku primenu kada je lečenje na prirodan način u pitanju. Ima široko protivupalno dejstvo.
 • Quercus cortex – kora hrasta kao još jedan od sastojaka. Benefiti koje ova biljka ima za kožu su dobrobiti kada su ekcemi u pitanju, dermatitis…

Prvi rezultati se očekuju nakon nedelju dana redovne upotrebe anticelulit gela. Celulit je manje viljiv. A nakon mesec dana redovne upotrebe koža izgleda zategnutije.

Pisali smo recenziju za Celuleks – Celuleks gel koji briše celulit – iskustva i recenzija! 

 

Celuleks gel za celulit

 

Krauterhof anticelulit gel

 

Krauterhof anticelulit gel je nemački brend. Imaju kreme različitih namena i jedna od njih je anticelulit gel. Nalazi se u kutiji sa poklocem. Na etiketi je oslokana noga koja savršeno izgleda. 

Natpis brenda Krauterhof je ispisan zelenim slovima, a u pravougaoniku zelene boje je istaknuto da je u pitanju anti-cellulite gel. Kutija sadrži 250 ml gela.

Aktivni sastojci koje sadrži Krauterhof anticelulit gel za skidanje celulita daju osećaj toplote. Pre svega to dejstvo dobijamo jer Krauterhof anticelulit gel sadrži kofein. Kofein u ovim preparatima deluje tako što širi krvne sudove i zateže tkivo. Koža je upotrebom ovog preparata zategnutija.

Efekti nakon redovne upotrebe Krauterhof anticelulit gela su zategnutija koža i manje vidljiv celulit.

Pisali smo recenziju za ovaj anticelulit preparat – Krauterhof anticelulit gel.

 

Krauterhof anticelulit serum

Još jedan anticelulit preparat do brenda Krauterhof jeste serum za celulit. Nalazi se u kutiji na kojoj je opet noga bez celulita, što ovaj preparat i obećava. 

Kutija je bele boje, a sam serum za smanjivanje celulita se nalazi u pakovanju oblika valjka. Takođe na kutiji je naznačen brend Krauterhof zelenim slovima a u zelenom pravougaoniku je napisano da je u pitanju Paower Anti-cellulit seum. Krauterhof serum je u pakovanju od 100ml.

Zajvaljujući svojim sastocima, ciljano deluje na celulit koji je dugotrajno prisutan. Sadrži Liporereduks, to je specijano dzajniran sastojak koji ciljano deluje protiv oteklog celulita. Takođe, u sastvavu su još i pantenol, ulje limunove trave, glicerin.

Svi ovi sastojci utiču na uklanjanje celulita tako što pružaju osećaj toplote. Prijatni osećaj toplote otklanja celulit, koža ostaje negovana i noge postaju zategnutije i oblikovanije.

Recenziju za ovaj serum protiv celulita možete pročitati na linku – Krauterhof serum za celulit.

 

Guam Fango hladna krema protiv celulita

 

Guam Fango je italijanski brend. Pored Guam Fango hladne kreme protiv celulita, postoji i Guam Fango topla krema protiv celilita. Hladnu kremu ćete prepoznati po kutiji bele boje sa zelenim nijansama. U isto dizajniranoj tubi od 250 ml nalazi se hladna krema protiv celulita.

Zahvaljujući svom sastavu ova anticelulit krema daje osećaj hlađenja. Razlog je postojanje mentola u samoj kremi. A pored mentola, Guam Fango hladna krema za celulit sadrži okeanske alge, bršljan, zelenu glinu, azijsku pertunicu, divljiv kesten, brezu i kofein.

Zahvaljujući svojim sastojcima hladna krema otklanja tvrdokorni celulit, kao i dugotrajno prisutni celulit. 

Neguje kožu i vraća svežinu i elastičnost. Ukoliko imate problema sa venama i kapilarima, možete koristiti Guam Fango hladnu kremu. Guam krema za celulit je namenjena osetljivoj koži.

Pročitajte više u recenziji – Guam fango hladna krema protiv celulita iskustva.

 

Guam Fango topla krema protiv celulita

Guam Fango topla krema protiv celulita je u kutiji bele boje sa narandžasim slovima. Krema je smeštena u kutiji sa poklopcem i pakovanju od 300ml.

Guam Fango topla blatna krema protiv celulita daje osećaj zagrevanja i blagog peckanja, što je sasvim normalno. Sadrži mineral Turmalin. U svom sastavu takođe ima alge, slez, glinu, bršljan, azijsku pertunicu, divlji kesten, brenu, kofein, vitamin E i esencijalna ulja.

Topla krema deluje na tvrdokorni i uporni celulit. Potrebno je kremu utrljati i čekati da koža lepo upije. Pored toga što uklanja tvrdokorni celulit, ova krema deluje i na otklanjanje viška vode iz organizma. Na ta način, vraća koži elastičnost. 

Za razliku od Guam hladne kreme koja se preporučuje osetljivoj koži, Guam topla krema za celulit nije namenjena osetljivoj i oštećenoj koži.

Pročitajte više – Guam Fango topla krema protiv celulita recenzija i iskustva!

 

 

Thiomucase anticelulit gel

 

Thiomucase anticelulit gel potiče od poznatog brenda Hemofarm. U pitanju je medicinska linija proizvoda sa dugom tradicijom. Thiomucase anticelulit gel se nalazi u beloj kutiji sa narandžasim krugom, koji simbolizuje koru narandže. Gel se nalazi u tubi od 200 ml.

Ovaj anticelulit gel ne greje i ne hladi, više podseća na losion za telo nego na gel. Sadrži akrivnu supstancu enzim mukopolisaharid. Zahvaljujući svom aktivnom sastojku, Thiomucase anticelulit gel utiče na sve vrste celulita, kako na onaj koji se tek pojavio tako i na onaj koji je dugo prisutan. Dejstvo je ustvari takvo da se povećava popustljivost tečnosti pa se masnoća koja je nagomilana lakše razgrađuje. 

Rezultati koje obećava Thiomucase anticelulit gel su: pvećava elastičnost kože i preventivno deluje na nastanak celulita. Noge i zadnjica trebaju biti negovane i glatke nakon nanošenja. Koža veoma brzo apsorbuje gel.

 Više o ovom preparatu pročitate u recenziji – Thiomucase gel protiv celulita.

 

Thiomicase Forte anticelulit krema

Pored gela, Hemofarm u svojoj ponudi ima i Thiomucase Forte kremu. Sličnog su pakovanja, samo što je Thiomicase Forte anticelulit krema u tubi od 100grama.

Anticelulit krem deluje na celulit koji je duže prisutan i veoma tvrdokoran, jer u svom sastavu ima aktivnu supstancu koja je prisutna u većim koncentracijama. Zahvaljujući tome enzim mukopolisaharid razmekšava kolagen vezivnog tkiva pa je dejsvo dublje. Koža je elastičnija, jer je povećana razmena materije u potkožnom tkivu.

Ne daje osećaj hlađenja već prijatan osećaj bez peckanja. Blagom masažom kremom Thiomucase dolazi do povećanja cirkulacije.

Više o ovoj anticelulit kremi pročitajte u recenziji – Thiomucase Forte krema.

 

Eveline serum za smanjenje celulita

 

Eveline je brend poreklom iz Poljske. Eveline Slim Extrime 4D Scalpel Turbo Cellulite Reductor u lepo dizajniranoj tubi roze i tirkizno plavo – zelene boje, koje se prelivaju. Pakovanje je od 250ml.

Eveline serum sa smanjenje celulita daje osećaj hlađenja. U svom sastavu ima termalna blata koja poboljšavaju strukturu kože i eleminišu celulit. Pored termalnog blata ovaj serum za celulit sadrži Body Mud Lift, Amazonsku belu glinu, Crvene alge, Turamlin.

Pored toga što smanjuje vedljivost celulita, Eveline Slim Extrime 4D serum protiv celulita učvršćuje kožu. Kao jedan od efekata javlja se i to da figure čini vitkijom i oblikovanijom. To proizvođač obećava.

 

Bioten bodyshape bioactive kofein gel za celulit

 

Ako ste neko ko voli brend Bioten onda ste srećni, jer i oni imaju gel za celulit. Bioten bodyshape bioactive koferin gel za celulit u pakovanju od 200 ml je u obliku tube. Tuba je isto dizajnirana kao i kutija koja je zanimljivog oblika, jer podseća na pakovanje kafe. Na kutiji i tubi su zrna kafe.

U sastavu je specijalno dizajnirana formulacija koja je zaslužna za uklanjanje celulita zvana Coffee Slim XL. Sadrži 100% prirodnu zelenu kafu koja predstavlja prirodni antioksidans, što izaziva efekat detoksikacije. Svi sastojci deluju tako da povećavaju mikrocirkulaciju.

Pored toga što celulit postaje manje vidljiv Bioten gel za celulit kofein utiče i na prevenciju nastanka celulita.

Pročitate više – Bioten Bioaktiv kofein anticelulit gel – recenzija i iskustva!

 

 

Weleda ulje protiv celulita

 

Prirodna kozmetika Weleda poreklom je iz Švajcarske. Ako volite da koristite ulja za  svakodnevnu negu svoje kože, onda će vam Weleda ulje za celulit prijati. Weleda ulje protiv celulita nalazi se u zelenoj bočici sa belom pumpicom. Bočica sadrži 100 ml ulja.

Weleda ulje protiv celulita od breze kao glavni sastojak ima ekstrakt lista breze. On aktivira metabolizam kože i tečnosti u organizmu. Pored breze sadrži i mnoga ulja, a to su ulje jojobe, ulje pšeničnih klica, ulje kajsije i ruskus.

Svi ovi sastojci poboljšavaju teksturu i tonus kože, pomažu da se eliminiše vodeni celulut, a zatim i poboljšavaju elastičnost kože. Takođe, kao rezultat redovne upotrebe Weleda ulja za celulit smanjuje se mogućnost pojave celulita.

Više o ovom ulju saznajte u recenziji – Weleda ulje protiv celulita od breze, iskustva!

 

Revuele Slim and Detox gel za celulit

 

Revuele kozmetika u svom asortimanu ima mnogo proizvoda koji se bave korekciom problematičnih delova tela, pre svega kod žena. Revuele Slim and Detox gel za celulit se nalazi u tubi bele boje sa teget nijansama. Gel je u tubi od 200 ml.

Za razliku od svih drugih preparata protiv celulita koje smo vam predstavili, ovaj gel za celulit ima dvostruki efekat. Taj efekat podrazumeva stvaranje i osećaja zagrevanja, i osećaja hlađenja.

Najpre dolazi do zagravanja koji dovodi do ubrzanja metabolizma i ubrzanog izbacivanja toksina iz kože. Do toga dolazi jer gel podstiče mikrocirkulaciju.

Drugi efekat je efekat jakog hlađenja koji pokreće rad mišića i jača krvne sudove. Ovaj efekat dovodi do toga da se smanjuje mogućnost nastanka otoka i otklanja efekat “teških nogu”.

Prizvođač naglašava da je osećaj peckanja i crvenilo dokaz da Revuele Slim and Detox gel ustvari “radi”. Nakon upotrebe dolazi do trajnog poboljšanja izgleda kože, smanjenja celulita kao i smanjenja vidljivosti strija.

 

Savet za kraj!

Ukoliko odlučite da neki od ovih preparata protiv celulita probate, veoma je bitno da znate na koji način se isti koriste. 

Koji god da je preparat u pitanju bitno je da se nanosi na kožu odmah nakon tuširanja. Tako će efekat biti bolji jer su tada pore otvorene pa preparat lakše prodire u kožu.

 

Celuleks celulit

 

Znamo da smo mi žene spremne da zaista svašta probamo kako bi skidanje celulita bilo moguće, pogotovo ako je leto na “vidiku”. Zato, glavu gore i krenite sa negom što pre.

Da li verujete da preparati protiv celulita zaista deluju? Da li ste neki možda probale? Kakav utisak je ostavio?  Pišite nam iskustva i utiske o istim u komentarima ispod.

 

POVEZANE RECENZIJE: