Za sjaj i hidrataciju kose potrebno koristi kvalitetan serum za kosu. Proverite da li Dove serum za kosu vredan pažnje i kakva su iskustva!

 

Ukoliko razmišljate da probate neki serum za kosu koja je suva, beživotna ili oštećena, a možda do sada niste imali prilike, dobro je da se informišete. Potrebno je da saznate čemu serum za kosu služi uopšte.

Ili ako ste već probali da li je konkretno Dove serum za kosu pravi izbor koji trebate napraviti.

 

revlasin opsti 2

 

Zašto se koristi Dove Advanced Hair Series Regenerate serum za kosu?

 

Kada su krajevi ispucali, kosa izgleda stvarno loše. Ponekad i užasno! To je ono što svaku ženu koja brine o svojoj kosi i frizuri stvarno uznemirava.

Dobra strana je što danas postoji more preparata za kosu, koji su namenjeni baš suvoj kosi i rešenju ovog problema – maske za suvu kosu, šamponi za oštečenu kosu, regeneratori, šamponi za oporavak kose, serumi za suvu i oštećenu kosu.

Pravilna nega podrazumeva izbor najpre šampona koji je namenjen baš suvoj kosi, zatim odabir adekvatne maske. Nakon maske za kosu sledi dodatno sredstvo koji će poboljšati i kvalitet i izgled kose. To sredstvo upravo može biti serum za kosu (serum za suvu i oštećenu kosu).

Dove serum za kosu se koristi jer predstavlja serum u obliku ulja koji regeneriše oštećene krajeve. Dobar je i za suvu, veoma oštećenu kosu, baš zato što je uljan.

Hranljivim sastojcima koje Dove serum u ulju sadrži on zapravo hrani kosu, a tako pomaže u bržem regenerisanju. Takođe, koristi se da bi nakon nekog vremena upotrebe kosu ojačao i učinio je otpornijom na pucanje.

 

Kome se preporučuje Dove serum za kosu?

 

Uglavnom se dešava da je tretirana kosa više oštećena od kose koja se ne tretira. Ali može se desiti da kosu ne tretiramo, a da ipak bude mnogo oštećena. 

A kako se to dešava?

Kosa se, kao što znamo može mnogo oštetiti ako koristimo presu ili stajler. Može se oštetiti i od farbanja, feniranja, suvog vazduha, lošeg šampona…

Koji god da je u pitanju način oštećenja ovaj uljani serum Dove serum in oil se upravo preporučuje za kosu koja je oštećena.

Ono što Dove Advanced serum-ulje takođe omogućava je lakše raščešljavanje kose. Pa ukoliko je vašu kosu teško ukrotiti i očešljati, onda je serum ono što će vam sigurno prijati.

Ako je vaša kosa krhka i sklona pucanju, Dove serum za kosu može ojačati strukturu dlake. Dejstvo sastojaka iz ovog uljanog Dove seruma prodiru unutar dlake hraneći je i ojačavajući.

Tako da se Dove serum za kosu u ulju preporučuje:

  • ako je kosa oštećena,
  • ako je kosa tretirana i suva,
  • ako je toplotom oštećena kosa,
  • ako se kosa teže raščešljava,
  • ako je kosu potrebno ojačati jer je sklona pucanju,
  • za negu kose pri ekstremnim vremenskim uslovima (leto i zima).

 

Za koga nije Dove serum za kosu u ulju?

 

Ako vaša kosa nije oštećena ili ne zahteva dopunsku i dodatnu negu onda Dove serum u ulju nije za vas.

Ukoliko kosu ne tretirate, pa nije izložena hemijskim reakcijama, takođe vam možda neće trebati ovaj serum za oštećenu kosu.

Svako ko ima kosu koja se baš često masti, recimo zbog peruti, treba da izbegava sve proizvode ove vrste. Oni mogu doprineti da se kosa još brže izmasti. Isto važi i za tanku kosu, koja se takođe ubzano masti.

POred uljanih, postoje još i prirodni serumi za kosu, koji odgocaraju svim tipovima kose. Devojka po imenu Nina je imala tanku i jako oštećenu kosu kojoj je bio potreban hitan oporavak. Umesto kozmetičkih tretmana, počela je da koristi jedan prirodni tretman ili set za negu i oporavak kose. Ubrzo, kosa joj je bila potpuno oporavljena i zdrava, mekana i bez suvih krajeva. Celo Ninino iskustvo i šta joj je najviše pomoglo za kosu možete da pročitate u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Kako deluje Dove serum?

 

Advanced hair series regenerate nourishment serum-in-oil je serum koji deluje dubinski u strukturu dlake. To je ono što će obezbediti dubinsku hidrataciju i regeneraciju.

Ono za šta se takođe koristi, a samim tim na taj načini deluje jeste zaglađivanje neposlušne kose. Kada se serum za kosu nanese na krajeve, on doprinosi lakšem raščešljavanju. A kada se kosa lakše češlja, samim tim se i manje lomi i kida.

Takođe, sprečava da se kosa uvija i bude razbacana. To je značajno kada se radi o kosi koja je sklona talasanju ili kovrdžanju, pa čak i ako je sklona elektricitetu.

Dejstvo Dove seruma za kosu je da kroz sastojke koje sadrži odjača strukturu dlake, njene krajeve i da je učini otpornijom na kidanje i cvetanje.

 

Dove serum za kosu

 

Način korišćenja Dove seruma za kosu u ulju

 

Mnogo je bolje kad neki proizvod ima više načina korišćenja. Tako imamo osećaj da smo dobili dva proizvoda. Kod Dove seruma za kosu u ulju postoje dva načina korišćenja.

  1. Prvi način je da kada operemo kosu serum nanesemo nekoliko doza na ruke pa tek onda rasporedimo dužinom cele dlake. Ta taj način obezbeđujemo da kosa bude nahranjena od korena do vrhova. Takođe, činimo da kosa bude zaglađena i ne izgleda rasčupano. Ovde je akcenat na vrhovima kose, koji su najviše oštećeni.
  2. Drugi način upotrebe podrazumeva da se serum za kosu nanosi kada se kosa ne pere, odnosno na suvu kosu se stavlja. Dodatno, može se nanositi svakodnevno, ali samo tako što se jedna doza nanese na kosu. Kosa će tako izgledati zdravije, a biće i sjajnija. Takođe, ukoliko imate talasastu ili neposlušnu kosu, smanjiće se njeno kovrdžanje.

 

Opis Dove seruma za kosu

 

Dove je poznata britanska marka, sa veoma širokim spektrom proizvoda. Najpoznatija je naravno Dove kozmetika za negu tela, ali i kose (mleka za tela, šamponi, sapuni…). Mnoge dame veruju Dove proizvodima.

Jedan od novijih inovativnih Dove preparata za negu kose je i Dove Advanced Hair Series Regenerate serum. Pun naziv je Dove Advanced Hair Series Regenerate Nourishment serum-ulje.

Dove serum u ulju se nalazi u ambalaži jako lepe i privlačne boje koje podsećaju na zalazak sunca, od žute, ka crvenoj. Pakovanje je plastično sa zlatnim dozerom. Lako se dozira iz tog razloga. 

Na bočici se nalazi logo brenda Dove jako prepoznatljiv svima. Ispod je naziv linije Advanced Hair Series. A zatim plavim slovima da je u pitnaju Regenerative Nourisment. Naznačen je da je za oštećenu, tretiranu i toplotom oštećenu kosa.

Takođe, istaknuto je da je u pitanju serum u ulju. To piše na dnu tubice – Dove serum in oil. Ovaj serum dosta podseća na gel kada se protlja kroz prste. Nije lepljiv i umereno je masan.

Pakovanje Dove seruma je u beloj kutiji koja ima otvor sa strane pa se ceo proizvod odlično vidi.

Dove serum za ostecenu kosu se nalazi u pakovanju od 50 ml. Sam serum je providne boje kad se aplicira. Miris je lagan, ne suviše jak i prijatan.

 

Dove serum za kosu iskustva

 

Kakva su iskustva sa korišćenjem Dove seruma za kosu imale ostale korisnice, otkrivamo vam u nastavku. Verovatno da se ne može reći da neki proizvod ima samo pozitivne kritike. To je ok. 

A vi ćete se možda poistovetiti kada je kosa u pitanju sa nekom od korisnica i na taj način otkriti da li vam neki proizvod odgovara ili ne.

 

Pozitivna iskustva 

Danijela je volela svoju kosu, ali kako se na nekoliko meseci blajhuje, malo je reći da su joj krajevi baš oštećeni. Zato je postala uznemirena, ali od blajhanja nije želela da odustane. I dok je razgledala proizvode namenjene kosi koja je oštećena, Dove serum za kosu joj je privukao pažnju. Inače voli Dove i koristi mnoge njihove proizvode. Tako je i odlučila da proba. Ono što je sigurno jeste da se ni jednog trenutka nije posumnjala u dejstvo seruma. Krajevi koji su bili i najviše oštećeni postali su nekako meki i nisu više bili suvi na dodir. I to već nakon prvog pranja i nanošenja. I dugotrajno joj je ovaj serum doprineo da kosa postane jača, ona je to primetila. A i nije više izgledala suvo.

 

Veoma dobro iskustvo sa Dove serumom u ulju imala je i Sofija. Njena kosa je bila prirodno jako suva. I ona je probala sve i savšta, ali nije dobijala neki wow efekat. A upravo je to dobila kada je probala uljani serum. Nanosi ga od korena do vrhova (mada ne bi trebalo na koren kose da se nanosi). Ono što je oduševljava je mekoća koju ostavlja na kosi. Takođe, veoma joj odgovara tekstura, jer nije lepljiva. To se često dešavalo kod drugih preparata iste namene. A i miris joj jako prija pošto je prijatan, nije jak i opušta je. Ona ne voli kad preparati za kosu imaju jak miris.

 

Ono što je jednoj jutjuberki privuklo pažnju jeste način na koji njena kosa upija Dove Advanced Hair Series Regenerate Nourishment serum-ulje. Bržo upijanje i lagana tekstura su karakteristike koje njoj odgovaraju. I ona je jako srećna što je Dove dizajnirao ovakav serum za kosu jer voli da isprobava njihove proizvode i deli svoja iskustva sa pratiocima. Što se mirisa tiče, u početku joj je nekako čudan kad ga nanese na kosu. Ali kasnije je sasvim ok i blag.

 

Jedna korisnica je takođe prezadovoljna Dove serumom za kosu. Ona inače koristi sve preparate za negu kose od Dove brenda. Ona ima veoma dugu kosu koju mora negovati jer u suprotnom bi izgledala nezdravo i oštećeno. Njoj se sviđa i ona nanosi od polovine kose pa na dole. I prezadovoljna je jer joj se kosa od njega ne masti. Ne pere je češće od kako koristi serum. Svaki dan ga inaće nanosi. Njena kosa je suva i tretirana. Ona svima preporučuje uljani serum.

 

Bojanina kosa je veoma oštećena, bukvalno liči na slamu. I to je dugo izluđivalo. Kada joj je u drogeriji prodavačica preporučila Dove serum za kosu ona nije mnogo verovala da će ovaj proizvod učiniti čudo za njenu kosu. Ali već nakon prvog nanošenja ona se našla u čudu kada je njena kosa upila serum koji je nanela jer baš nije štedela. Kako je kosa upila nije bilo ni traga od mašćenja kose. To ju je oduševilo. Takođe, prezadovoljna je jer joj je kosa tako sjajna i mekana sve do sledećeg pranja.

 

Ana veoma često farba kosu i neretko je uvija stajlerom. To joj dosta isušuje kosu tako da je odlučila da joj malo pomogne. Ne voli da njeni krajevi izgledaju suvo i beživotno. Najviše joj se sviđa što Dove serum za kosu uopšte ne opterećuje kosu, a nakon određenog vremena kosa je zaista ojačana. Takođe, oduševljava je to što mnogo lakše raščešljava kosu jer joj je bila jako podložna mršenju.

 

Negativna iskustva

Isidora je neko koga nikad posebno nisu oduševljavali Dove proizodi. Tako da se i sa Dove serumom za kosu to upravo desilo. Naime ona ima oštećenu kosu, i svašta isprobava. Retko šta joj od ovih proizvoda odgovara jer joj je kosa baš masna. Takođe, kada preparati sadrže silikone, to njena kosa ne podnosi. Kosa joj se brzo umastila, mada joj se inače često masti. Ona misli da je možda serum tome doprineo i neće ga više koristiti.

 

Nikolina ima kovrdžavu kosu, a i suvu u isto vreme. Kako Dove advanced hair series regenerate serum pogoduje suvoj kosi, ona je odlučila da kupi isti. Nanela je nakon pranja. Kosa joj jeste bila mekša. I kovrdže su joj bile uglađene. To joj se dopalo, ali ona ima tako istančan ukus kada je miris preparata za kosu u pitanju. Tako da, njoj se miris nije dopao. Kako se serum ne ispira, duže se miris zadržava. A koristiti ga svakog dana, to će miris još više intenzivirati. Ne može, probala je. Dovoljan razlog da serum pokloni sestri, koja takođe ima kovrdžavu kosu.

 

Jedna bolgerka je podelila svoje iskustvo i rekla je da njoj prija Dove serum u ulju. Ono što dobija jeste mekša kosa. Nanosi ga svakodnevno. Nakon nekog vremena nije primetila da joj se kosa obnavlja tj. misli da ne deluje tako da ojačava dlaku. Njena kosa i dalje istim intenzitetom puca. Isto je oštećena kada ne nanese serum. Po njoj isti je kao i drugi proizvodi koji se koriste u ove svrhe. Ništa posebno.

 

Još jedna korisnica je u svom iskustvu rekla kako ovim serumom ništa posebno nije oduševljena. Kosa joj jeste mekša, sjajna, ali se baš brzo umasti. Očekivala je i da će se miris malo duže zadržati. Zbog ovoga ona misli da Dave serum nije ništa posebno i da se ne razlikuje mnogo od drugih seruma.

 

POVEZANE RECENZIJE O SERUMIMA ZA KOSU:

 

Sastav u Dove serumu za kosu

 

Iako na samoj ambalaži nije na prednjoj strani istaknutno koji su glavni sastojci Dove seruma za kosu, to ne znači da serum nema dobre sastojke. Uglavnom svi brendovi koji na proizvodima imaju dobre hranljive sastojke, iste istaknu na ambalaži.

To ovde nije slučaj, ali s obzirom na to da je u pitanju serum u ulju, to znači da sadrži mnoga blagotvorna prirodna ulja.

 

Dove serum za kosu

 

Sada otkrivamo tačno koja.

Cocos Nucifera Oil – kao što je većini žena poznato, kososovo ulje je veoma dobro za kosu. Razlog zbog čega je kokosovo ulje sastavni deo mnogih preparata za negu kose je sledeći. Naime, kokosovo ulje sadrži Vitamin E kao i mnoge antiksidanse koji kosu štite od loših spoljašnjih uticaja.

Palmino ulje – još jedno ulje koje se nalazi u Dove serumu za kosu je palmino ulje. Ovo ulje sadrži masne kiseline, vitamin E kao i retinol koji je izvor vitamina A. Tako da je i ovo ulje veoma često u sastavu preparata za negu kose.

Suncokretovo ulje – suncoktetovo ulje sadrži oleinsku kiselinu koja je veoma blagotvorna za našu kosu. Pored toga, pomaže da kosa raste brže.

Bademovo ulje – tj. ulje slatkog badema je četvrto ulje koje Dove serum sadrži. Ono omogućava da se kosa lakše raščešljava i daje neodoljivu mekoću.

Ovo su ulja koja sadrži. Celokupni sastav Dove seruma in oil je:

Cyclopentasiloxane, Paraffinum Liquidum, Dimethiconol, Amodimethicone, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Parfum, Phenyl Trimethicone, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Butylohenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool.

Cyclopentasiloxane – iako je u pitanju silikon, on u preparatima za kosu predstavlja bezbedni sastojak. A služi da se kosa lakše suši.

Paraffinum Liquidium – u pitanju je mineralno ulje, naftno. Čest je sastojak mnogih krema i preparata za negu kose i kože. Oblaže kosu pa se može desiti da na taj način kosa teže otpušta toksine.

Dimethiconol – u pitanju je silikon, takođe. Ali njegova upotreba, ukoliko dođe do nagomilavanja na kosi, nije dobra za kosu.

Amodimethicone – i još jedna vrsta silikona. On je veoma teško rastvoriv u vodi pa ga je veoma teško skinuti sa kose tj. isprati. Može se nataložiti vremenom.

 

revlasin opsti 2

 

Dove serum za kosu recenzija zaključak

Kosa koja je oštećena ne prija ni oku, ali nije priatna ni prstima (na dodir). A mi žene smo dosta sujetne kada je kosa u pitanju. Sve bismo dale da nam kosa bude kao sa reklama.

Dove Advanced Hair Series Regenerate serum za kosu doprinosi kratkotrajnoj mekoći kose, a sjaj je ono što ostaje nakon nanošenja.

Da li ste vi imali priliku da probate Dove serum za kosu? Da li vama odgovara?

Da li volite da se sa proizvodom detaljno upoznate pre nego što odlučite da probate isti? Nadamo se da vam je naša recenzija pomogla. Da li je? 

  • Podelite sa nama svoja iskustva i utiske u komentarima ispod teksta i ocenite recenziju zvezdicama na skali od 1 do 5. Hvala.