Iako su strije prirodna i normalna pojava na koži, sasvim je normalno da ne želite da ih vidite na svom telu. Recenzija za Eucerin ulje protiv strija otkriva da li ovo ulje može pomoći da ih ne vidite na svojoj koži.

Pojavu strija uvek prati neraspoloženje, čak i u najlepšem periodu – trudnoći.

Eucerin ulje za strije nadahnuto borbom budućih mama, ali i ostalih žena protiv strija, nudi rešenje kako da pobedite. Iako su mnoge pripadnice nežnijeg pola izašle kao heroine, ima i onih kod kojih je negde zapelo. A strije i celulit su veliki neprijatelji tela tada!

Pročitajte njihove utiske u nastavku recenzije. 

 

strije ceuleks

 

Kada se sve koristi Eucerin ulje protiv strija

 

Strije su oštećenja na koži koja nastaju prekomernim rastezanjem kože koje ona ne može podneti. Kako bi se hidratacija i elastičnost kože povećali i samim tim sprečili nastanak strija, neophodna je upotreba kozmetičkih preparata.

Eucerin ulje za strije koristi se za prevenciju nastanka strija i za tretman već nastalih strija kako bi se ublažila njihova vidljivost. Ukoliko se pitate čime mazati stomak u trudnoći kada se isto pojavljuju strije, odgovor je da možete mazati Eucerin ulje protiv strija za trudnice. 

Kada je u pitanju trudnoća, poželjno je upotrebljavati ulje za strije već u prvim mesecima trudnoće. Najbolje od trećeg meseca i tako pripremiti kožu za period koji dolazi. Naravno čitav period trudnoće je potrebno svakodnevno primenjivati ulje i održavati elastičnost, hidrataciju i omogućiti koži kvalitetnu ishranu za ovaj bitan period vaše kože.

Ono što većina mladih mama greši, to je da nakon porođaja prestanu sa korišćenjem preparata protiv strija. S tim u vezi, Eucerin ulje protiv strija koristi se i u periodu nakon porođaja jer koža počinje da se sakuplja, a to takođe može uticati na nastanak strija. 

Postoji način da ublažite vidljivost strija za mesec dana, potpuno prirodno. U tekstu na linku možete pročitati kako je to uspela jedna mlada mama. Ona je podelila svoje utiske u tekstu https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-uklonila-strije-za-manje-od-mesec-dana/.

Eucerin ulje za telo protiv strija se može korisiti i nakon što primetite pojavu strija usled prekomernog gojenja. Nanosi se na mestima koja su najpodložnija nastajanju strija u ovoj situaciji, a to su butine, zadnjica, stomak i leđa

Deca takođe u periodu pojačanog rasta i razvoja mišića, mogu da koriste Eucerin protiv strija, sprečavajući pucanje kože čineći je otpornijom. 

 

Kako deluje Eucerin ulje za negu kože protiv strija

 

Eucerin ulje za strije obogaćeno je vitaminima, od kojih je najzastupljeniji vitamin E, nezasićenim masnim kiselinama i ostalim hranljivim materijama koje direktno utiču na poboljšanje strukture kože. Uloga ulja za strije je da deluje dubinski i obezbedi koži vlagu i elastičnost kako bi postala otpornija na novonastalo rastezanje.

Eucerin ulje protiv strija deluje na površinski sloj kože i štiti zaštitnu barijeru kože. Prodiranjem u dermis, odnosno srednji sloj kože, Eucerin ulje pospešuje kvalitet kože, podstiče cirkulaciju i omekšava kožu.

 

Prednosti i nedostaci Eucerin ulja za strije

 

Koliko kozmetički preparati mogu biti efikasni u borbi protiv strija, neretko im se mogu podvući i neke mane. Eucerin protiv strija svakako ima prednosti, ali pronašli smo mu i neke zamerke. 

Prednosti:

  • 100 % prirodno ulje
  • mogu ga koristiti svi tipovi kože, naročito suva i osetljiva koža
  • efikasno smanjuje pojavu strija
  • umanjuje vidljivost nastalih strija
  • prijatan prirodni miris

Nedostaci:

  • sporije upijanje može ostaviti masan sloj na površini kože
  • ne može ukloniti zrele, zastarele strije
  • sadrži parfem

 

Kome se preporučuje Eucerin ulje za negu tela protiv strija

 

Eucerin ulje za strije se hvali 100% visokokvalitetnim prirodnim biljnim uljima, te se kao preparat može svrstati u prirodan način za uklanjanje strija.

Ulje je prvenstveno namenjeno za tretman suve i osetljive kože. Pored toga, mogu ga koristiti i ostali tipovi kože jer neće izazvati neželjene efekte. 

Eucerin ulje za osetljivu kožu se označava kao apsolutno bezbedan preparat pa ga mogu koristiti trudnice, porodilje, odrasli, deca pubertetskog uzrasta i bebe. Mogu ga podjednako koristiti i žene i muškarci, ali su muškoj populaciji strije nešto manje naklonjenije.

Mada, parfem u sastavu može biti mogući iritant, pa pre upotrebe razmislite, naročito pre tretmana kod najmađih. 

Eucerin ulje za suvu kožu preporučuje se za upotrebu trudnicama koje su na početku trudnoće, kako bi preventivno delovale u sprečavanju nastanka strija. Upotreba ulja za strije savetuje se i porodiljama koje žele da produže negu tela i osiguraju kožu od pojave strija.

 

Eucerin ulje protiv strija

 

Takođe, Eucerin protiv strija preporučuje se osobama koje su sklone naglom dobijanju telesne težine, kao i deci u pubertetu kada brz rast i razvoj mogu uzrokovati nastanak strija. 

 

Opis i karakteristike Eucerin ulja za tretman protiv strija

 

Od Eucerina, renomiranog nemačkog brenda, stiže nam Eucerin linija za osetljivu kožu. Eucerin ulje protiv strija posebno je dizajnirano za sprečavanje nastanka srtija na suvoj i osetljivoj koži. 

Ulje dolazi u kartonskoj kutiji klasičnog Eucerinovog dizajna. Na kutiji se nalaze potrebne informacije o preparatu i silueta trudnice koja nagoveštava kome se preporučuje upotreba ulja. 

U kartonskoj kutiji upakovana je plastična ambalaža u vidu boce, zapremine 125 ml. Bočica je providne boje, pa se žuta boja ulja jasno nazire. Ispod crvenog poklopca se nalazi minijaturni otvor koji omogućava kontrolisano doziranje ulja. 

Samo ulje je kao što sam spomenula žute boje, srednje gustine, odnosno nije previše retko i neće se razlivati previše po koži. Prijatnog je mirisa zasnovanog na biljnoj bazi i masne teksture, pa je potrebno neko vreme da ga koža dobro upije. 

 

Eucerin ulje za strije upotreba 

 

Kada govorimo o načinu upotrebe preparata protiv strija, najčešće je to identičan način koričćenja većine proizvoda ove namene. Eucerin ulje protiv strija je potrebno nanositi dva puta dnevno na čistu kožu. Najbolje je to raditi ujutru i uveče nakon tuširanja. 

Ukoliko imate prilično suvu kožu i dodatno je izlažete suncu, Eucerin ulje koristite i tokom dana, kao pojačana nega. 

Ulje protiv strija nije previše retko da se brzo sliva niz kožu, već masažom lako ga možete rasporediti na deo tela koji je rizičan za nastanak strija. Potrebno je naneti manju količinu ulja najbolje na ruku prvo, potom masažom rasporediti po telu. Savetuje se masiranje dok koža ne upije ulje u potpunosti. 

Proizvođač savetuje masažu stipkanjem kože u predelu stomaka, a za grudi masažu kružnim pokretima. Ukoliko ste trudnica možda Vam ovaj vid masaže štipanjem neće prijati, pa je najbolje da forsirate masažu kružnim pokretima. 

Iako se ulje dosta lako apsorbuje u kožu, ipak će mu trebati neko vreme da upije svu masnoću, odnosno da na površini kože ne ostanu masni tragovi. Ovo bi trebalo jedino da bude smetnja ukoliko razmišljate o momentalnom oblačenju garderobe. 

Pakovanje od 125 ml ovim načinom korišćenja trajaće otprilike dva meseca. Ako ga upotrebljavate u većim količinama i na većim površinama nestaće vam nešto brže.

 

Eucerin ulje protiv strija iskustva

 

Iskustva drugih mogu biti odličan pokazatelj delotvornosti nekog kozmetičkog preparata, međutim no nije uvek tako. Svaka kože je različita i na drugačiji način će preparat imati efekta na nju. Pročitajte raznolike utiske i iskustva korisniica koje su probale Eucerin ulje za negu tela protiv strija. 

 

Zadovoljne korisnice

 

Pozitivno iskustvo sa podelila je jedna porodilja. Koristila je Eucerin ulje protiv strija za trudnice, precizno prema uputstvu i svakodnevno. Nije imala problema sa nastankom strija u trudnoći, koža joj je bila meka i elastična. Nakon porođaja nastavila je da ga koristi, doduše ne istim intezitetom svakog dana, ali i dalje su rezultati ostali sjajni. Preporučuje ga trudnicama i to da što ranije krenu sa upotrebom ulja.

 

Dobre rezultate u umanjenju vidljivosti strija Eucerin ulje za strije je imalo kod žene koja je primetila pojavu strija na zadnjici i butinama. Obzirom da je sklona gojenju u donjem delu tela, po preporuci drugarice je počela sa upotrebom ulja. Za veoma kratak vremenski period, nepunih mesec dana uspela je da maksimalno ublaži  vidljivost strija i spreči nastanak novih. 

 

Oduševljenje stiže i od mlade mame koja je imala blizanačku trudnoću. Već od trećeg meseca počela je sa upotrebom Eucerin ulja i nanosila ga je svakodnevno umasirajući ga u predeo stomaka i butina. Kako su meseci odmicali, počela je da dobija veći broj kilograma, ali i stomak joj je mnogo porastao. Pojačala je upotrebu ulja, nekad ga nanosila i preko dana, a nekada je jednostavno nanosila veću količinu i duže masirala. Nakon porođaja rezultati su bili fenomenalni što se tiče strija. Pojavilo joj se svega par malih strija, iako je dobila preko 23 kg u trudnoći. 

 

Zadovoljstvo Eucerin ulje za negu kože protiv strija izazvalo je kod još jedne korisnice. U pitanju je devojka koja je preko zime dobila nekoliko kilograma. Koristila je ulje nakon pojave strija i uspešno je već nakon mesec dana uspela da umanji njihovu vidljivost, i spreči nastanak novih. Njenoj koži ulje izuzetno prija pa je nastavila da ga koristi i tokom letnjih meseci jer ima suvu kožu. 

 

Jedna trudnica koristi Eucerin ulje za tretman strija nešto više od dva meseca, sada je 6. mesec trudnoće i nije joj se pojavila nijedna strija. Za sada je prezadovoljna rezultatima i nastaviće rado da ga koristi. 

 

Kritike nezadovoljnih korisnica

 

Kritike na račun Eucerin ulja za trudnice stižu od žene koja je koristila ulje nekoliko meseci tokom trudnoće,ali nije dalo razultate. Koža je počela da joj puca oko 7. meseca i nije uspela nikako da to spreči. Strije su postale sve vidljivije i nažalost ulje joj nije pomoglo.

 

Razočarenje uljem je stiglo od devojke koja od ranije ima strije. Pokušala je Eucerin uljem za ublažavanje vidljivosti strija smanji njihovu vidljivost, međutim nije bilo rezultata. Potrošila je jednu celu bocu, a ništa nije postigla. Neće ga više koristiti jer efekta na njenoj koži nije bilo.

 

Još jedna nezadovoljna korisnica navodi da joj ulje nije bilo od pomoći. Bila je dosledna u korišćenju, ali ulje nije delovalo na postojeće strije, još se i pojavilo nekoliko novih. Pored toga, navodi da joj se zadržava na površini kože i masti garderobu.

 

Eucerin ulje protiv strija

 

Još neki preparati za strije o kojima smo pisali recenzije:

Celuleks prirodni gel za celulit i strije

Poznati Šaljićev melem za strije

VZK krema protiv strija

 

Eucerin ulje za strije sastav

 

Sastav Eucerin ulja za sprečavanje nastanka strija je bogat mnogim sastojcima koji utiču na zdravlje kože, ali jedan sastojak kvari sliku. Pročitajte detaljnije o svakom sastojku kako deluje na kožu. 

Sastojci:

Helianthus Annuus Seed Oil, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil,Theobroma Cacao Seed Butter, Tocopherol, Parfum.

 

Suncokretovo ulje ( Helianthus Annuus Seed Oil )

 

Suncokretovo ulje dobija se od semenki suncokreta i u našoj kulturi je od davnina poznato. U preparatima za negu kože koristi se zbog svog protivupalnog i hidratantnog svojstva, za koji je zadužena linoleinska kiselina.

Kao sastojak Eucerin ulja za strije nalazi se jer sadrži veliku količinu linoleinske i oleinske kiseline koje su zadužene za očuvanje zaštitne barijere na koži. Koristi se za zaceljivanje rana i ožiljaka, a obzirom da se strije formulišu kao ožiljci na koži, odličan je sastojak preparata protiv strija. 

 

Makadamija ulje ( Macadamia Integrifolia Seed Oil )

 

Ulje makadamije je jedno od najzastupljenijih ulja u kozmetici, a dobija se iz orašastih plodova stabla makadamije. Sadrži omega 3 i omega 6 masne kiseline, palmitoleinsku kiselinu, oleinsku kiselinu i linolnu kiselinu. Makadamija ulje u Eucerin ulju za strije ima ulogu da regeneriše i hidrira kožu. 

Pored toga, sprečava gubitak vode iz površinskog sloja i osetljivih tkiva kože. Ulje makadamije je gotovo nemasne teksture i ima izuzetne sposobnosti da lako prodre u ćelije kože. Dobra apsorpcija mu omogućava da stigne do najdubljih slojeva kože i snabde ih hranljivim materijama. 

Bogastvo ovih hranljivih supstanci čini ulje makadamije pogodnim za sprečavanje starenja i ublažavanjem iritacija na koži. 

 

Susamovo ulje ( Sesamum Indicum Seed Oil )

 

Ulje susama ima antibakterijsko, antioksidativno i protivupalno dejstvo. Prisustvo vitamina E je posebno naglašeno, a pored toga sadrži proteine, minerale i aminokiseline koje obnavljaju kožu i sprečavaju starenje. 

Susamovo ulje podstiče proizvodnju kolagena i poboljšava elastičnost kože što ga čini opravdanim sastojkom Eucerin ulja protiv strija za trudnice. Pomaže u obnavljanju oštećenih ćelija kože i ima funkciju detoksikacije organizma. 

 

Ulje Jojobe ( Simmondsia Chinensis Seed Oil )

 

Ulje jojobe važi za jedno od lakših ulja, što mu omogućava duboko prodranje u kožu kako bi je dovoljno ovlažilo, umirilo i hidriralo. U sastav Eucerin ulja za negu kože protiv strija svrstavaju ga brojne pogodnosti, a jedna od njih je mogućnost da dugotrajno zadrži vlagu u koži. 

Takođe, hranljive supstance kao što su vitamin E i B, antioksidansi, cink i ostale materije učestvuju u povećanju gipkosti kože. Ulje jojobe ima protivupalna i umirujuća svojstva pa je pogodno za sve tipove kože, posebno za negu suve kože. 

 

Bademovo ulje ( Prunus Amygdalus Dulcis Oil )

 

Ulje badema koristi se u raznim kozmetičkim proizvodima za negu kose i kože. Eucerin ulje ga koristi u svom sastavu zbog raznih benefita. Jedan od njih je jer koži daje nežan i gladak izgled. Bademovo ulje je odličan čuvar vode, formirajući na površini kože zaštitnu barijeru koja sprečava gubitak vode. 

Vitamini A, B, E, fosfor, cink i nezasićene masne kiseline daju ovom ulju pregršt hranljivih materija kojima snabdeva kožu. Odgovara svim tipovima kože, umirujući iritacije i revitalizujući oštećnja na koži. 

 

Kakao maslac ( Theobroma Cacao Seed Butter )

 

Kakao maslac se dobija iz semenki drveta kakaoa. Kakao buter poznat je po protivupalnim, antibakterijskim, antilergijskim i antioksidativnim svojstvima. Sve ovo ga čini izuzetnim sredstvom za lečenje kože, a naročito je njegova usprešnost poznata po lečenju strija. Zato se i nalazi na listi sastojaka Eucerin ulja protiv strija. 

Takođe, sprečava isparivanje vode iz kože i podstiče cirkulaciju, što utiče da koža bude zdrava i blistava. 

 

Vitamin E (Tocopherol)

 

Tokoferol ili drugačije poznat kao vitamin E, iako se nalazi kao sastavni deo biljnih ulja koja su ušla u sastav Eucerin njegovo prisustvo je gotovo neizbežno. To je zato što ima brojna pozitivna dejstva na zdravlje kože. 

Vitamin E je jedan od najsnažnijih antioksidansa koji štiti kožu od oštećenja u vidu UV zraka i ostalih negativnih uticaja okoline, ali i oštećenja nastalih na koži, u ovom slučaju strija. Vitamin E ima i protivupalna svojstva pa je zadužen za smirivanje kože, uklanjanje crvenila i iritacija. 

Vitamin E deluje na kožu tako što jača zaštitnu barijeru kože, omekšava je, umanjuje znakove starenja i podstiče obnavljanje ćelija kože. 

 

Parfum

 

Prisustvo parfema u kozmetičkim proizvodima je svakako poželjno za izbegavanje. To se naročito odnosi kada su proizvodi namenjeni za negu kože, posebno suve i osetljive. Pod naznakom “parfem” nalaze se razne hemijske supstance čija je uloga da pospeše miris preparata.

Najčešće je u pitanju sintetički proizvedena supstanca koja može imati negativan uticaj na kožu. Parfem kao sastojak u kozmetici se ocenjuje kao potencijalni iritant i može izazvsti alergije i iritacije na koži. 

 

Eucerin ulje za strije cena

 

Eucerin ulje za negu tela protiv strija može da se kupi u skoro svim apotekama. Dostupno je i online u apotekama koje imaju svoje web šopove, pa se može kupiti i na internetu. Takođe, može da se nađe i kupi u drogerijama.

 

Sve u svemu….

 

strije ceuleks

 

Nadam se da sam Vam dovoljno približila ovaj preparat protiv strija i pomogla u odabiru, pa Vas molim da ocenite Eucerin ulje za strije recenziju i date sugestije.

Ukoliko ste koristili Eucerin ulje za sprečavanje nastanka strija podelite sa nama Vaše mišljenje o ovom proizvodu i ocenite ga zvezdicama od 1 do 5.