Eucerin ulje za tuširanje je poslednjih nekoliko godina postao jedan od najvećih hitova u svetu kozmetike. Ako vas zanima zašto pročitajte recenziju i iskustva!

Nije dovoljno da samo vodom čistite svoju kožu. Treba vam još nešto kao Eucerin ulje za tuširanje koje će ojačati prirodnu barijeru vaše kože.

Saznajte zašto je toliko popularno i šta su rekli oni koji su ga već isprobali.

Koža nam štiti telo, a mi nju. Veoma je osetljiva na promenu temperature, vodu i razne spoljašnje faktore. Može da promeni pH vrednost, da se osuši i da iritira. Treba da se za nju pobrinete kvalitetnom negom u vidu dobre kozmetike.

Iako ima dosta prednosti, nije baš sve tako bajno, kao što ćete videti u produžetku teksta. Ne garantujem da će vam 100% odgovarati. Otkrijte dobre i loše strane ovog proizvoda iz Eucerin linije.

 

Zašto se koristi Eucerin ulje za tuširanje

 

Kao što u nazivu stoji, koristite ga za kupanje ili tuširanje tela. Ima zadatak da očisti kožu, ali i da joj pruži enzimsku zaštitu. Dopunjava lipide i reguliše pH vrednost u spoljašnjem kiselinskom omotaču kože.

To ulje može da pruži prirodnu zaštitu koži, kao i da ojača njene barijere. Sprečava njeno isušivanje posle kupanja. Pruža lep osećaj negovane, glatke i svilenkasto mekane kože. 

Eucerin je poznati brend, te u svojoj paleti ima jako puno proizvoda za negu kože. O pojedinim smo proizodima i pisali recenzije, a evo o kojim:

Vodič za Eucerin anti pigment dvofazni serum za fleke

Dobra ili ne: Eucerin Anti-pigment dnevna krema

Postoji način da za manje od mesec dana efikasno ublažite vidljivost strija, potpuno prirodnim putem. U tekstu na linku podelili smo priču jedne mlade mame koja je to uspela https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-uklonila-strije-za-manje-od-mesec-dana/.

 

Kome se preporučuje i kada koristiti ulje za tuširanje Eucerin

 

Nije baš pogodno za sve tipove kože. Da ne bi pružilo kontra rezultate, saznajte da li bi vama odgovaralo ulje za tuširanje Eucerin.

 

Eucerin ulje vam pomaže da koža bude manje osetljiva, a više zaštićena i otporna na spoljašnje agense. 

Imam lepu vest za mališane.

Deca starija od 3 godine mogu da koriste Eucerin pH5 ulje za suvu kožu. Dozvoljeno je za upotrebu starijima i mlađima koji pate od atopijskog dermatitisa, ekcema i sličnih kožnih oboljenja. 

Možete da koristite ulje svakodnevno za tuširanje ili kupanje. Ne bojte se da će dodatno isušiti ili oštetiti kožu. 

 

Eucerin ulje za tuširanje

 

Kako izgleda Eucerin pH5 ulje za tuširanje

 

Ima providnu ambalažu sa zlatnožutom bojom. Na vrhu njegovog plastičnog pakovanja videćete četvrtasti crveni zatvarač. Sadrži oko 200 ml, a korisnici kažu da se ne troši prebrzo.

Kada sipate na dlan, primetićete da ima retku, vodenastu teksturu. Neki korisnici zameraju na teksturi jer može da se lako prospe. U početku je na koži malo masnija, ali je lako ispirate sa vodom. 

 

Kakav je miris Eucerin ulja za kupanje i tuširanje

 

Miris se razlikuje pre stavljanja na kožu i posle toga. Proizvođači kažu da je blago parfimisan, ali to nećete odmah primetiti. 

 

Ako vam miris ulja bude odbojan, sačekajte malo.

Kada ga budete stavili na kožu, osetićete promenu. Tada će ulje mirisati blago i prijatno na nešto čisto. Možete uživati u primamljivom biljnom mirisu. 

 

Eucerin pH5 ulje za suvu kožu sastav

 

Ovo ulje ne sadrži baš pohvalne sastojke. Pošto vas sigurno zanima šta sadrži, izvolite kompletnu listu:

Glycine Soja Oil, MIPA-Laureth Sulfate, Propilene Glycol, Ricinus Communis Seed Oil, Laureth-4, Poloxamer 101, Panthenol, Tocopherol, Citric Acid, Sodium Citrate, Aqua, Parfum

 

Sojino ulje

 

Za ulje soje kažu da je i zdravo i štetno. Zapravo, treba da koristite organsko sojino ulje u ishrani i kozmetici dok valja izbegavati ono modifikovano. 

Ulje soje služi u kozmetici kao emolijens i emulgator. Tačnije, ono omekšava i zaglađuje kožu. Sadrži riznicu vitamina, minerala, omega masnih kiselina i amino kiselina. Odlično je za negu suve i osetljive kože za koju se namenjuje ulje Eucerin.

Sojino ulje može da regeneriše i zaceli kožu. Sa druge strane, služi da stabilizuje i učvrsti sastav proizvoda da se ne rastvara u vodi. 

 

Ricinusovo ulje

 

Dobija se hladnim ceđenjem od biljke ricinusa. Odlično je kao laksativ, ali ima značajnu ulogu u negovanju suve i osetljive kože. 

Naime, ulje ricinusa ima antibakterijsko dejstvo. Ono efikasno čisti kožu, ali bez isušivanja. Blago hidrira kožu i poboljšava njenu apsorpciju vode. Kao sastojak ulja za tuširanje Eucerin može da doprinese omekšavanju i zaglađivanju kože. 

 

Pantenol

 

Pantenol dobro regeneriše kožu. Dubinski je hidrira, vezuje molekule vode i ublažava simptome dehidracije. Smanjuje, a zatim uklanja iritacije na suvoj, osetljivoj koži.

Ponaša se kao emolijens. To znači da može učiniti kožu mekšom i svilenkastijom. Utiče pozitivno na podmlađivanje i oporavljanje kože.

 

Sulfati

 

Ima ih dosta u kozmetičkim preparatima i deterdžentima. Jesu pomalo opasni za kožu u smislu da mogu izazvati alergiju i iritacije. Ipak, kozmetika ponekad ne može bez njih, a evo zašto!

Sulfati privlače molekule vode. Doprinose vlažnosti i hidrataciji kože. Mogu da temeljno očiste kožu od bakterija i toksina. Ne ulaze u krvotok, već deluju površinski.

 

Propilen glikol

 

Kažu da potiče od nafte. Baš nezgodno, zar ne? Ipak, hajde da obratimo pažnju na njegove pozitivne strane. Inače, ne bi mogao da ulazi u sastav kozmetike. 

Propilen glikol kao sastojak Eucerin ulja za tuširanje može da zadržava vlažnost u koži. Srećom, on stoji na površini kože i ne prodire dublje u njene slojeve. Dozvoljava hranljivim elementima drugih sastojaka da dubinski nahrane kožu. 

Ima antimikrobna dejstva. Sa jedne strane, u ulozi konzervansa ne dozvoljava da se proizvod pokvari. Sa druge strane, temeljno čisti suvu i osetljivu kožu od štetnih mikroba.

 

Šta je pH vrednost kože i kako Eucerin ulje pomaže

 

Na površini naše kože nalazi se zaštitni kiseli omotač ili hidrolipidni film. On treba da ima srednju pH vrednost od 5.5-5.9 da bi se aktivirali zaštitni enzimi. Ako se poremeti navedena pH vrednost, enzimi lude i neće da rade svoj posao.

Enzimi moraju da spreče razmnožavanje štetnih bakterija. Oni treba da zaštite kožu od oštećenja i raznih iritacija, da podstaknu odbacivanje mrtvih ćelija. To je ta čuvena odbrambena vojska naše kože u borbi sa toksinima i spoljašnjim činiocima.

Ne valja kad je koža osetljiva i suva. Možete da nadrljate jer koža nema jaku prirodnu barijeru odbrane. Fali joj pomoć kozmetike i tu Eucerin pH5 ulje za suvu kožu uskače.

Naime, to ulje sadrži pH5 citratni pufer i blage surfaktante za nežno čišćenje kože. Sjajno se slaže sa enzimskim procesima naše kože. Reguliše i balansira njenu optimalnu pH vrednost, pa tako stimuliše zaštitne enzime na akciju. 

Zahvaljujući tom proizvodu iz Eucerin linije, koža može da povrati stabilnu pH vrednost. Tako ona postaje jača, zdravija i otpornija na uticaje spoljašnje sredine. 

 

Kako se koristi Eucerin ulje za tuširanje

 

Na kraju isperite mlakom vodom. 

Oprezno sa okoloočnim područjem. Ne dozvolite da ulje dođe u kontakt sa očima. Ako ipak dođe, hitno isperite vodom. 

Ulje Eucerin čini kadu klizavom. Zato pazite da se ne okliznete kao što je to prikazano u crtaćima – na kori od banane 🙂 .  Isperite temeljno kadu nakon tuširanja i rešen problem.

 

Da li Eucerin ulje peni

 

Eucerin ulje za tuširanje ne ponaša se kao gel, mleko ili kupka za tuširanje. U tome leži glavna razlika između tih proizvoda. Nekome se to sviđa, a nekome ne. 

U maloj količini Eucerin pH5 ulje ne peni. To je nekim korisnicima veliki minus. Međutim, ako stavljate veću količinu na kožu, može da malo zapeni. Ipak, samo zbog neznatne pene nemojte preterivati sa nanošenjem ulja. 

 

Da li je potrebno mleko za telo posle tuširanja Eucerinovim uljem

 

Odgovor zavisi. Neki korisnici kažu da im je ulje Eucerin sasvim dovoljno. Ne koriste ništa dodatno za negu i hidrataciju. Čini im se da je koža glatka, mekana i nežna, kao što je obećano. 

Međutim, najbolje bi bilo da koristite ipak dodatnu negu. Eucerin ulje za suvu kožu više čisti, nego što hrani i neguje kožu. Možete mazati mleko ili pak losion za telo posle tuširanja uljem.

 

Naša preporuka – Mleko za telo NIVEA Nourishing, upotreba, iskustva . Pročitajte recenziju i kako vam ovo mirisno telo može pomoći da hidrirate kožu!

 

Kako deluje Eucerin ulje za tuširanje na kožu

 

Srećom, deluje blago i nežno na suvu, osetljivu kožu. Vraća i reguliše prirodnu pH vrednost kože, što znači da stabilizuje njen kiselinski omotač. Aktivira zaštitne enzime da ne dremaju kada treba da obavljaju više korisnih zadataka. 

Eucerin pH5 ulje podržava i čuva prirodnu barijeru kože. Doprinosi njenom negovanju. Ne dozvoljava da izgubi vlažnost i dehidrira. Pruža ugodan osećaj zaštite na koži.

 

Eucerin ulje za tuširanje

 

Kome se ne preporučuje da koristi Eucerinovo ulje

 

Znamo ko sme da koristi ulje za tuširanje Eucerin. Hajde da otkrijemo kome je zabranjeno!

Ovo ulje ne smeju da koriste osobe sa masnom i normalnom kožom. Pošto ulje hidrira i dopunjava lipide u omotaču kože, verovatno bi kožu učinilo dodatno masnom. 

Takođe, ako imate izrazito suvu i iritiranu kožu, ne smete. Naime, Eucerin ulje može da dodatno iritira takav tip kože jer sadrži sulfate i propilen glikol. Nije baš prirodan i bezbedan proizvod, šta da se radi. 

Za bebe i mlađu decu od 3 godine postoji Eucerin kupka i šampon za bebe. To će rešiti problem umesto ovog pH5 ulja za tuširanje. 

 

Koliko traje Eucerin ulje za suvu kožu

 

Relativno sporo se troši. To važi ako mažete malu količinu ulja na kožu tokom kupanja. Tako vam može potrajati više od mesec dana. 

Međutim, ukoliko preterujete sa količinom nanošenja, možete brzo potrošiti pakovanje. Možda čak za mesec dana ili manje, pa da ponovo kupujete. 

 

Način čuvanja Eucerin ulja u kupatilu

 

Čuvajte Eucerin pH5 ulje od mlaza vode prilikom tuširanja. Nemojte ni slučajno dodavati vodu u bočicu ovog ulja. 

Ako voda uđe u pakovanje ulja Eucerin, to će narušiti homogenost preparata. Naime, ulje će promeniti teksturu i sastav, pa neće davati optimalne rezultate. 

 

Eucerin pH5 ulje za tuširanje rezultati

 

Imaćete veoma prijatne rezultate na koži. Nećete više osećati zatezanje, svrab, peckanje i slične iritacije. 

Koža će polako gubiti preosetljivost i suvoću. Biće lepo hidrirana i manje osetljiva. Primetićete kako je koža glatka, nežna i svilenkasto mekana. Uživaćete u ugodnom osećaju na koži. Pošto koža ima jaču zaštitu, neće biti sklona oštećenjima. 

Ako imate kožu pod stresom, Eucerin ulje će je opustiti i zaštititi. Ako imate kožne upale i oboljenja, to će biti manje izraženo, a postoji mogućnost da nestane. 

 

Eucerin ulje za tuširanje iskustva

 

Iskustva korisnika su veoma pozitivna i pohvalna. Ipak, verujte da ima i ne tako pozitivnih i na ovom mestu možete pročitati poneko loše iskustvo.

 

Krećemo od pozitivnih utisaka.

 

Više korisnika piše sa oduševljenjem o Eucerin pH5 ulju za suvu kožu. Njima je baš prijao nakon tuširanja. Kažu da su nestali znaci iritacije poput zatezanja, peckanja i svraba. Ulje lepo klizi po koži, u početku je malo masno, ali se lako ispira. Miris više podseća na nešto prijatno i osvežavajuće iz prirode. Sviđa im se osećaj glatkosti i mekosti na koži posle tuširanja. 

 

Nekoliko korisnika se hvali kako posle tuširanja nisu koristili dodatnu negu. Naime, Eucerin pH 5 ulje čini kožu lepom, glatkom i mekom bez iritacija. Tako prijatno deluje na kožu tokom tuširanja da nisu mazali druge proizvode za negu i hidrataciju. Jedino zameraju što se ulje prebrzo troši i ima tako retku teksturu da se lako prospe. Ipak, obožavaju ugodan osećaj na suvoj koži koji ostaje posle tuširanja.

 

Ima korisnika koji pišu da im je dermatolog preporučio ulje Eucerin za suvu i osetljivu kožu. Bio je u pravu čika doktor! Stvarno, to ulje lepo deluje na kožu, temeljno je čisti i fino neguje. Smanjuje neprijatne simptome dehidrirane i oštećene kože, a zatim ih eliminiše bez tragova. 

 

Pisali su roditelji čija deca koriste Eucerin ulje za tuširanje.

 

Naime, deci veoma prija ovaj proizvod. Neki mališani su imali atopijski dermatitis, a ulje nije izazivalo nuspojave. Posle tuširanja nestajali su simptomi kao što su svrab, peckanje i slično. Uglavnom, ulje Eucerin pohvalno deluje na kožu mališana, lepo se slaže sa ostalim proizvodima.

 

Evo negativnih iskustava!

 

Jedna korisnica piše da Eucerin pH 5 ulje za tuširanje ne daje efekte na njenu kožu. Ona i dalje ima suvu, osetljivu kožu sa znacima iritacije. Ono što ne znamo, da li je koristila čiste peškire, možda se tuširala vrućom vodom ili koristila proizvode sa dosta hemije u sebi. U svakom slučaju, ona nije zadovoljna ovim uljem iz linije Eucerin, smatra da je to prevara. Njoj nije pomoglo u čišćenju suve kože.

 

Druga korisnica piše kako Eucerin ulje izaziva dodatne iritacije. Naime, ona pati od simptoma suve kože poput svraba, crvenila i bubuljica. Mislila je da će joj ovo ulje pomoći, ali se razočarala. Naime, posle tuširanja osećala je kako je koža na telu pomalo pecka. Mazala je mleko iz Eucerin pH 5 linije, ali bez uspeha. Štaviše, pojačalo joj se crvenilo, umesto da  se smanji. Zato daje negativnu ocenu ovom proizvodu. 

 

Slični i povezani članci:

Evo zbog čega svi hvale Nuxe suvo ulje! Najbolja iskustva!

Za šta je sve dobro Makadamija hranljivo ulje u spreju

Upoznajte Bojanu i Sparkle puter za telo, recenzija

 

Da li ste koristili Eucerin ulje za tuširanje? Ako je odgovor potvrdan, volela bih da čujem vaše iskustvo.

Biće mi drago da napišete svoje utiske o proizvodu i recenziji.

Za kraj ocenite recenziju i Eucerin pH 5 ulje zvezdicama na skali od 1 do 5.

Puno vas pozdravljam do sledećeg čitanja!