Garnier Peel Off crna maska Pure Active sa aktivnim ugljem deluje efektivno i uklanja sa lica sve što je prljavo. Ipak, nije ona tako savršena! Recenzija i iskustva!

Masna i problematična koža lica sklona bubuljicama i mitiserima je ono što nijedna od nas ne želi. Iz tog razloga, stalno isprobavamo nove proizvode u nadi da ćemo konačno naći onaj koji nam najviše odgovara. Ipak, to nije baš toliko lako kao što izgleda.

Rekla bih da mnoge od nas veruju u dejstvo aktivnog crnog uglja za negu kože lica, posebno kada je kao glavni aktivni sastojak maske za lice. Međutim, nije sve uvek tako sjajno.

Pročitajte recenziju za Garnier Pure Active Charcoal masku sa aktivnim ugljem u kojoj pišem, o njenim prednostima i ozbiljnim manama.

Da ne dužim mnogo, možemo da počnemo sa recenzijom!

 

Zašto se koristi Garnier Peel Off crna maska?

 

Garnier Pure Active Charcoal peel off namenjena je za negu problematične kože lica. Ovo je nesumnjivo njena najvažnija, tj. osnovna funkcija. 

Zapravo, maska se koristi kako bi sa kože  uklonila višak sebuma i korigovala sve nesavršenosti na licu. To znači da Garnier crna maska osvežava kožu i da je čini prirodno mekanom, glatkom i sjajnom.

Između ostalog, maska pomaže u čišćenju pora i vidljivo smanjuje pojavu mitisera. Slično radi posao kao Titania flasteri protiv mitisera.

Nema sumnje da maska istovremeno stimuliše i regeneraciju kože, kao i dubinsko i intenzivno čišćenje lica

Sanja je imala velikih problema sa bubuljicama, ali USPELA DA OČISTI SVOJE LICE. Sada više nema bubuljice i izgleda savršeno. Ona je podelila svoje iskustvo sa nama u želji da pomogne svima koji imaju isti ili sličan problem. Pročitajte njeno iskustvo i šta joj je POMOGLO da očisti kožu od akni https://kozmetickimagazin.com/postoji-nacin-da-se-konacno-resite-upornih-akni-i-bubuljica-iskustvo/.

 

Kako deluje Garnier Peel Off crna maska?

 

Garnier peel off crna maska sa ugljem protiv mitisera i masne T zone na kožu deluje osvežavajuće. U skladu sa tim, koža lica nakon nanošenja maske izgleda sveže, pirodno negovano i elastično. Poznato nam je da aktivni crni ugalj ima antibakterijsko dejstvo na koži. 

Osim toga, rekla bih da maska prilikom nanošenja na kožu lica ima i funkciju detoksikacije. Prema tome, koža je pročišćena i na neki način otpornija na štetne faktore spoljne sredine. Garnier peel off crna maska sa ugljem sprečava dodatno mašćenje kože ostavljajući kožu čistom i zdravijom.

Između ostalog, Garnier crna maska uklanja mrtve ćelije kože. Upravo tako, poboljšava tonus kože i vrlo prijatno na njoj deluje.

 

Koje su prednosti i mane Garnier Peel Off crne maske?

 

Osim i više nego dobrih prednosti, Garnier Pure Active crna maska ima i ozbiljne mane. Na neki način, to je i normalna pojava kod apsolutno svakog kozmetičkog proizvoda. Mnogo je razloga i faktora koji utiču na određivanje mana i prednosti nekog proizvoda ili preparata.

Svakako, moram naglasiti da su neke korisnice oduševljene rezultatima maske i da ne smatraju njene mane toliko opasnim. Sa druge strane, pojedinim korisnicama je važno da budu upoznate sa apsolutno svakim podatkom proizvoda koji koriste.

Zato sam izdvojila po nekoliko mana i prednosti ove Garnier maske sa ugljem protiv mitisera. Najpre ću spomenuti nekoliko mana maske kako bih te odmah upozorila na ono što koristiš za negu kože lica. 

Ukratko o manama maske:

 • Garnier peel off crna maska sa ugljem sadrži alkohol,
 • Između ostalog, maska sadrži i parfum/fragnance,
 • Prilikom nanošenja može da izazove neugodan osećaj,
 • Može da prouzrokuje iritaciju kože, tj. crvenilo ili alergiju na neke od sastojaka,
 • Skidanje maske nije baš prijatno, može biti i pomalo bolno.
 •  Može da izazove peckanje kože

Ukratko o prednostima maske:

 • Maska omekšava kožu i koža izgleda prirodno glatko i negovano,
 • Prodaje se u finom praktičnom pakovanju
 • Dermatološki je testirana i ne sadrži komponentne životinjskog porekla,
 • Smanjuje vidljivost mitisera i pora,
 • Osvežava kožu i čini kožu zdravom i svežom.

 

Garnier Peel Off crna maska

 

Kako se koristi Garnier Peel Off crna maska?

 

Garnier peel off crna maska sa ugljem protiv mitisera i masne T zone je vrlo praktična i laka za korišćenje. Njena upotreba zahteva nekoliko osnovnih koraka ili pravila.

Ja, pre svega, moram da ti kažem da se maska koristi 2 puta, najviše 3 puta nedeljno. Nikako više od toga, jer u suprotnom može da izritira kožu i stvori nepoželjne komplikacije. To ti, svakako, nije u planu.

Pre nanošenja maske bitno je da tvoja koža bude očišćena i suva. Ovo je važno jer ukoliko je koža čista Garnier crna maska može da se super nanese i zalepi na kožu. Nakon što temeljno očistiš lice, možeš da naneseš masku na takozvanu T-zonu (nos, čelo i bradu).

Prilikom nanošenja maske izbegavaj područje oko očiju i usana. U slučaju da dođe do kontakta, oči obavezno isperi mlakom vodom.

Kada naneseš masku sačekaj 20 do 30 minuta da se potpuno osuši. Posle toga, nežnim pokretom ruku skini masku. Ako je slučajno i dalje neki deo maske ostao, možeš da se umiješ kako bi uklonila te ostatke.

 

Garnier Peel Off crna maska iskustva

 

Premda su iskustva svakog proizvoda šarenolika ni Garnier Pure Active Charcoal peel off nije izuzetak. Mišljenja u vezi ove maske su podeljena i to je ono što je potpuno prirodno. Čak, utisci o proizvodu su prilično dobri.

Ipak, ne treba ni generalizovati, a ni imati prevelikih očekivanja. Svakako, ukoliko Garnier peel off crna maska sa ugljem prija tvojoj koži, možeš i da joj pružiš šansu. Zašto da ne?

Slede i pozitivna i negativna iskustva korisnica za masku Garnier Pure Active Charcoal. Nadam se da će ti njihova iskustva i mišljenja pomoći da zaključiš da li bi ti Ganier crna maska protiv mitrisera pomogla.

 

Pozitivna iskustva korisnica

 

Ivana je rekla da je masku kupila na akciji u drogeriji i da se baš iznenadila rezultatima. Neočekivano brzo Garnier Pure Active Charcoal maska protiv mitisera je uklonila mitisere i višak sebuma sa kože. Zaista je zadovoljna maskom i sigurna je da će je i dalje koristiti.

 

Jedna devojka sa baš problematičnom kožom lica odlučila je da pruži šansku maski. Budući da prethodna iskustva sa raznim maskama nisu bila pozitivna, priznaje da nije imala neka očekivanja i od ove maske. Međutim, ishod korišćenja maske bio je potpuno drugačiji. Garnier Skin Naturals Pure Active maska sa aktivnim ugljem je smanjila vidljivost mitisera i pora. Pored toga, koža joj izgleda vrlo lepo i negovano.

 

Marijana je masku kupila pre desetak dana i za to vreme je primetila prve rezultate. Po njenom mišljenju, Garnier Pure Active Charcoal zaista radi svoj posao. Primetila je da joj je koža mekša i da je uklonila višak sebuma.

 

Masku je nahvalila i jedna dama čija koža je baš sklona mitiserima i porama. Ona kaže da joj Garnier Skin Naturals Pure Active Peel off maska baš prija. Za sada je zadovoljna rezultatima i nastaviće sa korišćenjem maske.

 

Jedna korisnica masku koristi već nekoliko meseci i preporučuje je devojkama koje žele da se reše mitisera. Po njenom mišljenju Garnier Pure Active Charcoal maska protiv mitisera je baš delotvorna. Njena koža izgleda lepo, prirodno sjajno i zdravo.

 

Druga korisnica je na jednom stranom forumu napisala da se baš iznenadila rezultatima maske. Njena koža se nakon korišćenja maske oseća baš osveženo i pročišćeno. Korisnica skoro i da nema više mitisera na licu i fleke su se izbledele.

 

Ocenu 5 je maski dala još jedna korisnica. Vrlo je zadovoljna maskom, jer su mitiseri jednostavno nestali. Preporučuje masku svima!

 

Negativna iskustva i primedbe korisnica

 

Jelena je masku kupila na preporuku drugarice. Međutim, na njenoj koži maska nije odreagovala kao što je ona očekivala. Garnier crna maska je izazvala crvenilo i iritaciju na koži lica. Odmah je prestala sa korišćenjem maske.

 

Jedna korisnica kaže da joj maska uopšte ne prija. Prilikom skidanja stvara neugodan i pomalo bolan osećaj. Takođe, kaže da joj maska nije uopšte pomogla u otklanjanju mitisera. Nije zadovoljna maskom i neće je ponovo kupiti.

 

Ana ima baš osetljivu kožu i retko koji proizvod za negu kože lica joj odgovara. Upravo to je bio slučaj i sa ovom maskom. Maska nije odgovarala koži, pa je veoma brzo prestala sa korišćenjem.

 

Druga korisnica smatra da je ovo solidna maska koja može ponekada da se koristi. Nije ni previše dobra, a nije ni toliko loša. Može da posluži kao alternativa dok se ne pronađe neka efikasnija maska.

 

Trećoj korisnici nikako ne odgovara Garnier Skin Naturals Pure Active maska sa aktivnim ugljem. Kako kaže, maska se veoma teško skida i pomalo peče. Iako je koža nakon toga lepa i meka, ipak će pronaći neku masku koja se lakše skida.

 

Garnier Pure Active Charcoal osnovne karakteristike

 

Kao jednu od važnih prednosti maske navela sam da je njeno pakovanje praktično. I zaista je tako. Garnier Peel Off crna maska prodaje se u crnoj kutiji u količini od 50 ml proizvoda.

Zapravo, maska je dostupna u ugljano crnoj tubi sa Garnierovim logom na vrhu tube. Prednja strana maske je vrlo jednostavnog dizajna crne boje. Druga strane maske je bogatijeg sadržaja sa baš dosta informacija o njoj. Na ovoj strani može da se vidi sastav maske, način upotrebe, kao i da je rok upotrebe najviše 12 meseci.

Tekstura maske je gusta. Prilikom nanošenja na lice maska ne curi i veoma se brzo lepi i postaje čvrsta. Boja maske je crna. 

 

Garnier Skin Naturals Pure Active crna maska rezultati

 

Na pakovanju piše da Garnier Skin Naturals Pure Active crna maska daje sjajne rezultate posle 4 nedelje korišćenja. Ipak, koje realne rezultate možeš da očekuješ od ove Garnierove maske?

Ukratko o rezultatima maske:

 • Garnier Pure Active Charcoal peel off čisti lice ali ne baš 100% kao što je naglašeno
 • Maska uklanja mitisere i povećano lučenje sebuma
 • Garnier Pure Active Charcoal pruža osećaj svežine i zaštite
 • Ukoliko ne izazove iritaciju, koža izgleda lepo i elastično
 • Osvežava kožu i lice izgleda mekano i glatko

 

Garnier Peel Off crna maska protiv mitisera

 

Kome se preporučuje Garnier Peel Off crna maska?

 

Garnier peel off crna maska sa ugljem protiv mitisera i masne T zone ne preporučuje se svima. Zapravo, masku mogu da koriste sve osobe koje imaju masnu, kombinovanu i  problematičnu kožu. To znači da je maska namenjena osobama čija je koža sklona mitiserima i proširenim porama.

 

Kome se ne preporučuje Garnier peel off crna maska sa ugljem?

 

Maska se ne preporučuje osobama koje imaju suvu kožu. Takođe, maska nije namenjena ni osobama koje imaju izrazito osetljivu kožu lica. Osim toga, Peel off crna maska sa aktivnim ugljem ne preporučuje se osobama sa velikim aknama i potkožnim bubuljicama. 

 

Garnier Peel Off crna maska sastav

 

Garnier crna maska protiv mitisera sadrži jako dobre aktivne sastojke. Međutim, maska sadrži i neke štetne sastojke koje mogu da prouzrokuju iritaciju kože ili alergiju. Sledi kompletna lista sastojaka maske:

 Aqua/Water, Alcohol Denat, VP/VA Copolymer, Polyvinyl Alcohol, Glycerin, PEG-8, CI 7749/Iron Oxides, Cellulose Gum, Charcoal Powder, Citric Acid, Polyglycerin-10, Polyglyceryl-10 Myristate, Polyglyceryl-10 Stearate, Salicylic Acid, Sodium Dehydroacetate, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Parfum/Fragrance.

 

Aktivni ugalj

 

Garnier Skin Naturals Pure Active crna maska u svom sastavu ima aktivni crni ugalj. Ovo je i najvažniji sastojak maske koji čisti kožu i vrši njenu detoksifikaciju. Shodno tome, Garnier Peel Off crna maska uklanja mitisere i smanjuje vidljivost pora. Ostavlja kožu mekanom i glatkom, uklanja višak sebuma i ujedno je regeneriše.

Maske za lice sa ugljem o kojima smo pisali recenzije:

Freeman crna maska sa aktivnim ugljem i crnim šećerom

Sofi maska sa aktivnim ugljem

 

ugalj

 

VP/VA Copolymer

 

Garnier Skin Naturals Pure Active maska sa aktivnim ugljem sadrži VP/VA Copolymer. Reč je o belom prahu koji se koristi u kozmetici i za negu kose, ali i za negu kože. Ovaj sastojak pomaže koži da izgleda lepo i negovano.

 

Glycerin

 

Jedan od važnih sastojaka koji ima ova Garnier Skin Naturals Pure Active crna maska je glicerin. Dejstvo glicerina na kožu je i više nego blagotvorno. Upravo zato je i vrlo koristan i važan sastojak u mnogim kozmetičkim proizvodima. Glicerin hidrira kožu, ali pored toga je i štiti od uticaja štetnih faktora spoljne sredine.

 

Salicylic Acid (Salicilna kiselina)

 

Osim limunske kiseline, Garnier Skin Naturals Pure Active Peel off maska sadrži salicilnu kiselinu. Salicilna kiselina uklanja mitisere, akne, bubuljice i koriguje i ostale nepravilnosti na licu. Osim toga, smanjuje višak sebuma, regeneriše kožu i uklanja njene mrtve ćelije. Na taj način, salicilna kiselina vraća koži prirodnu zaglađenost i čini da izgleda lepo i zdravo.

 

Parfum/Fragnance

 

Iako je vrlo čest sastojak u kozmetičkim proizvodima, parfum je štetan i treba ga izbegavati. Ukoliko se koristi u povećanoj koncentraciji može da izazove neželjena dejstva.

 

Zaključak

 

Garnier Skin Naturals Pure Active Peel off maska je solidna maska koja može da očisti mitisere i smanji proširene pore. Ne mogu da kažem ni da je sjajna, ali ne mogu da kažem ni da je loša. 

Slažem se da može da izazove iritaciju i peckanje, ali je opet uglavnom i delotvorna. Svakako je da su mišljenja i iskustva podeljena, pa je najbolje da je testiraš i sama odlučiš da li ti odgovara ili ne.

 

Da li ti se dopala ova recenzija? Nadam se da jeste. Da li si možda imala iskustvo sa ovom maskom? Volela bih da svoje utiske i iskustvo podeliš sa nama. Svakako, hvala ti na čitanju. 

Oceni recenziju zvezdicama od 1 do 5 i podeli nekom za koga znaš da će biti od pomoći.