Ako imate problem sa strijama ili “višak” na nekim delovima tela, postoji krema za to. Otkrivamo da je Guam krema za strije rešenje Recenzija!

 

Kao da nam nije dovoljno kada se strije pojave, jer ih zaista teško otklonimo. A kada pored strija dođe i takozvani “višak kože” – potrebno nam je pod hitno zatezanje. 

Zato nam trebaju preparati protiv strija, koji nude rešenja za više problema odjednom – da zatežu kožu i da smanjuju strije.

Sve o Guam kremi za strije sledi u nastavku recenzije. Saznaćete zašto se tačno koristi, da li su žene bile zadovoljne i da li sadrži neke preparate koji su možda štetni.

 

Zašto se koristi Guam krema protiv strija?

 

Guam krema protiv strija se koristi za nekoliko stvari:

Naziv kreme je Guam krema za zatezanje kože i protiv strija. Krema se može koristiti kada se pojavi višak kože, uglavnom kod žena posle porođaja. Ali, to se može desiti i ukoliko dođe do naglog mršavljenja.

Kada je u pitanju period posle rođenja bebe, tj. nakon trudnoće, na stomaku imamo višak kože pa je i tada moguće koristiti kremu.

Pošto je krema za strije, kremu je moguće koristiti i u trudnoći. U tom slučaju, koristi se kao krema za učvršćivanje tela i grudi u trudnoći, jer je telu za vreme drugog stanja potrebna dodatna nega. Korišćenje kreme će smanjiti mogućnost pojave strija, koje se u trudnoći često javljaju na stomaku i grudima.

Takođe, sa godinama, koža gubi svoju elastičnost, a Guam krema za strije vraća elastičnosti koži.

 

Guam krema protiv strija i za zatezanje kože kada se preporučuje upotreba

 

Guam krema za zatezanje i učvršćivanje kože se preporučuje da se koristi tokom trudnoće. Ona je potpuno bezbedna za upotrebu u toku drugog stanja majke. 

Većina krema koje se koriste za zatezanje kože se ne preporučuju u trudnoći. Ali, ova krema je upravo krema protiv strija u trudnoći, pa se zato može koristiti i za zatezanje tela.

Guam krema za strije se preporučuje:

 • za učvršćivanje ukoliko je koža opuštena, najviše na grudima,
 • u trudnoći i nakon trudnoće, zbog strija,
 • za manje ožiljke nakon estetskih operacija grudi,
 • za zatezanje kože usled gubitka kilograma posle porođaja.

 

 

Guam krema za strije opis

 

Iako se može desiti da pomislimo da je Guam ustvari proizvođač, to nije tako. Guam je linija proizvoda italijanskog proizvođača Lacote. Guam krema za strije je u pakovanju od 250ml.

Kutija i tuba u kojoj je Guam krema su isto dizajnirane. Kutija je svetlo plave boje sa narandžastim poklopcem. U narandžastom proavougaoniku je napisano Guam. 

Ispod toga je crnim slovima ispisano Crema Rassodante tj. krema za zatezanje. Na dnu kutije je narandžastim slovima ispisan naziv proizvođača Lacote.

Guam krema za strije je brzo upijajuća krema, što je odlično. Ne ostavlja tragove na odeći, što je još jedan plus. 

 

Kako deluje Guam krema protiv strija?

 

Guam krema za zatezanje i učvršćivanje kože tela i protiv strija deluje dubinski. Aktivni sastojci prodiru duboko u kožu. Rezultat je elastičnija, jača i zdravija koža.

Guam krema deluje ciljano. To znači da ciljano otklanja probleme koji se javljaju na koži, kao što su strije ili opuštenost kože. 

Krema deluje tako što podstiče proces bržeg zarastanja i rešava probleme koji na koži postoje. Nakon upotrebe koža je dubinski hidrirana što predstavlja još jedno od dejstava Guam kreme za strije.

 

Kako se koristi Guam krema za zatezanje kože?

 

Guam krema za zatezanje i učvršćivanje kože se koristi ili preventivno, ili ukoliko problem već postoji. Ali se koristi na isti način.

Kremu protiv strija je potrebno umasirati na prethodno čistu kožu. Najbolje je umasirati na deo kože koji je problematičan. 

Blagim pokretima je potrebno naneti kremu i ostaviti da upije. Krema se koristi bez ispiranja.

 

Koliko dugo se Guam krema za strije treba koristiti?

 

U zavisnosti od toga da li se Guam krema za strije koristi preventivno ili kod već nastalih problema, potreno ju je koristiti jednom do dva puta dnevno. Idealno je dva puta, ali svaki tip kože je različit. 

Konkretno:

 • u početku se preporučuje svakodnevno – jednom do dva puta dnevno, samo prvih mesec ili dva;
 • posle toga koristite kremu prema svojim potrebama, tj. prartite reakcije kože i mažite koliko vam prija. Ne mora svakodnevno, već može jednom u 2-3 dana u trajanju do 3 nedelje. 

 

Guam krema za strije iskustva

 

Verujemo da vam je iskustvo drugih korisnika najdragocenije kada razmišljate da probate neki novi proizvod. Evo kakva iskustva sa korišćenjem Guam kreme za strije imaju korisnici.

 

Pozitivna iskustva 

Milica ima 30 godina i bila trudna. Tražila je neki preparat za strije. Nije htela da dozvoli da joj strije budu problem nakon trudnoće. Jer nikada ranije nije imala strije. Odlučila je da proba Guam kremu protiv strija u trudnoći jer joj je jedna trudnica u čekaonici kod lekara rekla da ona koristi kremu i da je i više nego zadovoljna. Rekla joj je da je kremu koristila i u prvoj trudnoći, nije dobila strije, a i koža nakon porođaja na stomaku joj se skoro u potpunosti vratila. Milica je kupila kremu i po uputstvu koristila. Svoje reakcije je opisala nakon porođaja jer se ni jedna jedina strija nije pojavila. A koristiće kremu i u period dojenja, na grudima.

 

Anonimna korisnica podelila je svoje odlično iskustvo. Kada je rodila bebu, nije ni jednog trenutka razmišljala što se dojenja tiče. Znala je da će bebu dojiti. Čitala je da se često dešava da se grudi nakon dojenja opuste. Ali je zdravlje bebe bilo na prvom mestu. Ono što je čitala je bilo tačno. Nakon godinu dana dojenja, grudi su se opustile, i nisu bile ni nalik onim grudima koje je imala ranije. Tada je od drugarice čula da postoji Guam krema za strije i zatezanje kože. I da zaista radi. Neće ništa izgubiti ako proba, znala je to. Nakon dve nedelje je već primetila prve znakove zatezanja kože. Nekako su joj grudi izgledale zategnutije. Svima preporučuje kremu, a pogotovo mladim mamama.

 

Tea je mlada mama i pored mnogo obaveza oko bebe, uvek je izdvajala vreme za sebe. Nije želela da dobije višak kilograma ili zapostavi sebe. Ali nakon porođaja, ostao je stomak. Što je i normalno. Ali je Tea želela da se što pre reši viška stomaka. Sve o čemu je čitala kako skinuti stomak nakon porođaja je praktikovala. Ali je stomak i dalje bio tu. Ona nije odustajala. Pročitala je da postoji Guam krema za zatezanje i učvršćivanje kože i verovala jako da će joj ovaj preparat pomoći. Redovno je koristila kremu i nakon 2 nedelje prvi rezultati su bili tu. Koža je bila zdravija, mekana, čvrsta. Sve ostalo je i dalje praktikovala. Tretman je do kraja odradila i rezultati su bili i više nego odlični.

 

Kada je Viki čula da postoji krema koja pored toga što se koristi za strije ima ulogu i da zateže kožu, oduševila se. Obožava preparate koji imaju više namena. Ona veruje, ako ne rade obe funkcije, radiće bar jedna. Njen problem su bile strije. Na bokovima ih je bilo najviše. U pubertetu joj se desilo da je dobila obline, koje je obožavala, ali i strije takođe. Morala je nešto da preuzme. Kupila je Guam kremu protiv strija i redovno je koristila. Mnogo joj se sviđala krema jer joj je koža postala nekako zdravija, elastičnija. A pored toga, strije su postale manje vidljive.

 

Poznata jutjuberka obožava da proba preparate kada prvi put čuje za njih. I da sa svojim pratiocima polemiše da li neki preparat radi ili ne. Voli da podstakne i druge da probaju i zajedno komentarišu. Guam kremu za strije je probala, i rekla da će svoje prve utiske objaviti za nedelju dana. Tako je i uradila. Nakon nedelju dana je javila da vidi da joj je koža nekako drugačija. Elastičnija je bila. A strije ima malo, najviše na zadnjici. Nakon 3 nedelje je javila da su i one manje vidljive.

 

Mira voli preparate koji smanjuju strije, a pri tom su i dobri za kožu. Strije je dobila nakon porođaja, najviše na grudima jer je dojila bebu. Ali je retko uspevala da nađe neki preparat koji odgovara njenim potrebama. Prvi uslov kod kupovine praparata za nju je lista sastojaka. Kada je lepo istražila nije naišla ni na opasne sastojke i to se Miri svidelo. Odlučila da proba Guam kremu za strije. Nakon 3 nedelje, njene strije se skoro nisu ni videle. Ona kremu preporučuje svim dojiljama i trudnicama jer su retki preparati koji se mogu koristiti tada. A da su u potpunosti bezbedni.

 

Negativna iskustva

Jedna korisnica posle porođaja počela je da koristi kremu kako bi ublažila strije koje je dobila tokom trudnoće. Ona je strijje dobila negde pred kraj trudnoće, otprilike u osmom mesecu trudnoće. Prvo su se pojavile na struk i malo na butinama, ali su posle porođaja ostale. Na stomaku su postale vidljive dva meseca posle rođenja bebe, kao i na grudima kada joj se telo vratilo u normalu. Probala je Guam kremu za strije i dugo koristila, u želji da zategne kožu i izbeli vidljive linije, ali bezuspešno. Nije joj pomogla.

 

Isidora ima višak kože svuda, čak i na rukama jer je nekada imala baš dosta kilograma. Potrudila se da skine kilažu ali je višak kože izluđivao. Čula je da postoji Guam krema za zatezanje kože i odlučila da proba. Sviđalo joj se kako je koža nekako elastičnija ali nije primetila da se koža zateže. 3 nedelje je uporno koristila ali ništa posebno. Ona je ipak odlučila da nakon nekog vremena opet proba tretman, možda će tada biti rezultata.

 

Devojka koja je ostala anonimna je istakla da ona ima mnogo strija. Dobila ih je u pubertetu jer je veoma brzo rasla, i izvukla se. Imala je strije i na butinama. I na rukama takođe, na bicepsima. To je njoj jako smetalo. Strije su postale svetlije, u početku su bile crvene. Ona je videla da postoji Guam krema za strije. Kupila je i koristila redovno. Ali njene strije su i dalje bile tu. Ona nije primetila da se manje vide. Ne zna da li ovaj preparat pomaže samo ako su strije dobijene u trudnoći. Ali njoj definitivno nije pomogao.

 

guam krema za strije

 

Guam krema za strije sastav

Celokupna lista sastojaka Guam kreme za strije je:

Aqua, Cetearyl Alcohol, C12-15 Alkyl Lactate, PPG-2 Myristyl Ether Propionate, C12-20 Acid PEG-8 Ester, Isostearyl Isostearate, Dimethicone, PEG-20 Stearate, Glycerin, Allantoin, Sodium Glutamate, Glucose, Fragrance, Wheat Germ Protein, Lactic Acid, Lemon Peel Oil, Urea, Fagus Sylvatica Bud Extract, Ivy Leaf Extract, Brown Algae Extract, Limonene Fragrance, Sodium Hydroxymethylglycinate, Imidazolidinyl Urea, Acetate Tocopherol, Acetate Antioxidant, Sodium PCA Sodium, Panthenol, Glycine, Citric Acid, Sodium Phytate, Sodium Carboxymethyl, Cinnamon Tree Bark, Coumarin, Linalool, Citral, Citronellol, Geraniol Fragrance, Farnesol.

Glavni, i to oni dobri sastojci su sledeći:

Morske alge Guam – morske alge su izvor proteina, minerala i antioksidansa. U sastavu Guam kreme protiv strija imaju protivupalno dejstvo i veoma su delotvorne kod suzbijanja celulita.

Ekstrakt bukve – ekstrakt bukve u svom sastavu sadrži mnoge aminokiseline, kofeinsku kiselinu, flavonoide, mineralne soli. Svi ovi sastojci obezbeđuju zdrave ćelije i obezbeđuju vlažnost koži.

Ekstrakt bršljana – nalazi se u skoro svim preparatima za negu problematične kože. Razlog tome je antibakterijsko svojstvo ekstrakta bršljana, hidriranje kože, detoksikacija, povećana mikrocirkulacija.

Mlečna kiselina – deluje na kožu kao piling. Otklanja mrtve ćelije sa kože. Kožu ostavlja glatkom i negovanom.

Proteini pšenice – zahvaljujući aminokiselinama i vitaminima koje proteini pšenice sadrže koža dobija elastičnost.

Jedini od sumnjivih sastojaka koji Guam krema za strije sadrži jeste Coumarin. Naime, radi se o mirisnoj supstanci o kojoj su neka istraživanja pokazala da ne bi trebalo da se koristi u trudnoći. 

Ali, Coumarin se u kremi za strije nalazi u manjim koncentracijama. Svi ostali sastojci su bezopasni i to je veliki plus kada je sastav kreme za strije u pitanju.

 

Guam krema protiv strija recenzija zaključak

Veliki plus Guam kreme za strije, pored toga što deluje na zatezanje kože, je da smanjuje vidljivost strija. Kada neki preparat birate, verovatno vam je bitno da li ima više prednosti ili nedostataka. Zato vam navodimo iste.

Prednosti su:

 • zateže kožu posle trudnoće (i grudi),
 • smanjuje vidljivost strija u trudnoći i nakon,
 • povećava elastičnost kože,
 • smanjuje šanse za nastanak novih strija,
 • može se koristiti i u trudnoći i nakon trudnoće,
 • brzo se upija u kožu.

Nedostaci su:

 • ne pomaže prilikom umanjenja vidljivosti strija koje nisu nastale tokom trudnoće,
 • nije krema za mršavljenje već za zatezanje opuštene kože nakon trudnoće (pisali smo o poznatim kremama za mršavljenje),
 • nije krema za zatezanje prirodno opuštenih grudi,
 • sadrži coumarin.

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Nadamo se da će vam sve o Guam kremi za strije značiti. I da vam je lakše odlučiti da li je upravo ovaj preparat za vas.

Možda je Guam krema za strije vama poznata, možda ste je probali? Kakvi su vaši utisci? 

Podelite vaša iskustva, utiske, mišljenja sa nama i ocenite Guam kremu ocenom od 1 do 5. Ispod teksta nalaze se zvezdice gde je možete oceniti.

 • Napišite nam koji ste preparat vi koristili i da li vam je pomogao. Recite nam vaša iskustva ako imate sa Guam kremom za strije i dajte ocenu recenziji. Hvala.