Ukoliko želite da oporavite suvu i oštećenu kosu, postoje mnogi preparati. Jedan od njih  je i Loreal Arginine Resist šampon za jačanje i rast. Iskustva i recenzija!

Kada su krajevi suvi, lome se kosa izgleda beživotno…  Kada je kosa negovana imamo razlog više da naše samopouzdanje bude veće.

Svi se slažemo da lepa kosa privlači poglede. Postoje preparati za negu kose, prvo što bismo trebali znati jeste da postoje šamponi koji su namenjeni baš takvom tipu kose.

 

revlasin Nina model

 

Zašto se koristi Loreal Paris Full Resist šampon?

 

Radi se o šamponu Loreal Arginine Resist. Ovaj šampon se koristi pre svega za revitalizaciju kose koja je podložna lomljenju. Kosa koja je inače podložna lomljenju zaista zahteva dodatnu negu, tako da je ovo Loreal šampon za negu i jačanje kose, koja je donekle i oštećena.

Ukoliko koristimo neki drugi šampon a ne šampon koji je namenjen suvoj kosi, lomljivoj ili oštećenoj kosi, odnosno ovom tipu, rezultat će biti kosa koja se i dalje lomi.

Dodatna nega kose podložne lomljenju može podrazumevati i korišćenje regeneratora, maski i drugih preparata , koji su namenjeni nezi kose koja je podložna lomljenju. Ali, kao broj jedan, moramo naći šampon namenjen ovom tipu kose. Takav je Loreal Arginine Resist šampon.

Loreal Elseve Arginine Resist x3 šampon se koristi za negu i jačanje kose, ali i za čišćenje korena kose. Na taj način šampon obezbeđuje nesmetani i zdrav rast kose. Na neki način može da posluži i kao šampon za posticaj rasta zdrave kose, ali tek kada se lomljiva i krzava kosa oporavi.

Ovaj naziv x3 postoji jer šampon sadrži 3 aktivna sastojka, koje ćemo naknadno opisati. Kada je koren negovan adekvatno, rezultat će biti jača kosa, jer jak koren znači jača kosa.

Koliko je važno da se koriste šamponi za jačanje slabe i oštećene kose podelila je sa nama i Nina. Ona je dugo pokušavala da oporavi svoju kosu od kidanja i lomljenja, a kada je to i uspela otkrila nam je kako. Njeno iskustvo i šta joj je NAJVIŠE POMOGLO da oporavi svoju kosu pročitate u tekstu na linku  https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/ .

 

Kome se preporučuje L’oreal Arginine Resist šampon?

 

Preporuka je da Loreal Paris Full Resist šampon koriste oni koji imaju:

  • slabu kosu,
  • tanku kosu,
  • kosu podložnu lomljenju,
  • krhku kosu sklonu pucanju.

 

Loreal Elseve Arginine Resist kolekcija za kosu

 

U okviru Loreal Elseve Arginine Resist kolekcije za kosu postoje:

  • L’oreal Paris Elseve Full Resist šampon za kosu,
  • L’oreal Paris Elseve Full Resist balzam za kosu,
  • L’oreal Paris Elseve Full Resist maska za kosu,
  • Loreal Paris Elseve Full Resist krema za kosu,
  • Loreal Elseve Arginine Resist dvofazni sprej (pisali smo recenziju).

Loreal Paris Elseve Full Resist balzam za kosu – ovaj balzam je takođe namenjen kosi koja je podložna lomljenju. Njegova uloga je da doprinosi lakšem raščešljavnju kose i zaštiti od lomljenja.

Loreal Paris Elseve Full Resist maska za kosu – iz iste linije imamo i masku koja se koristi za dubinsko jačanje kose.

Loreal Paris Elseve Full Resist krema za kosu – kreme za kosu su nešto što predstavlja odličan izbor. Doprinose lakšem raščešljavanju a nanose se na mokru ili vlažnu kosu i ne ispiraju se.

Loreal Elseve Arginine Resist dvofazni sprej – preparat sa dvostrukim dejstvom koji je namenjen jačanju kose i lakšem raščešljavanju. Pisali smo iskustva i recenziju.

 

Šta očekivati od Loreal Arginine Resist šampona i cele kolekcije?

Celokupna Loreal Arginine Resist linija je namenjena kosi koja se lomi i izgleda beživnotno. Korišćenje svih ili većeg broja preparata podrazumeva kompletnu negu kose koja je nakon upotrebe jača, zdravija i kako bi rasla nesmetano i zdravo.

Ono što sigurno od Loreal Arginine Resist šampona možemo očekivati jeste dodatna zaštita kose, jača i duža kosa, kao i ojačano vlasište.

 

 

Kako se koristi L’oreal Paris Elseve Full Resist šampon?

 

Nesumnjivo, Loreal šampon za jačanje kose sklone lomljenju se koristi kao i većina drugih šampona. Nanosi se na mokru kosu i ono što je bitno jeste utrljati šampon celom dužinom. Ta preporuka postoji jer ćemo na taj način obezbediti dejstvo dužinom cele kose.

Nakon toga, potrebno je detaljno isprati kosu. Može se naneti jendom ili dva puta. Ja nanosim šampon uvek 2 puta, na taj način kosa mi je duže čista. Ukoliko korismo još neki preparat iz linije Loreal Elseve Full Resist onda nanosimo sledeći.

 

Loreal Arginine Resist šampon iskustva

 

Kako su se neke koristnice obradovale kada se Loreal Paris Full Resist šampon pojavio. O tome svedoče pozitivna iskustva vernih korisnica. Nekima ipak nije zadovoljio kriterijume.

 

Pozitivna iskustva

Deprimiranost izgledom kose Marija nije mogla baš lako da sakrije. Iako je volela svoju kosu, oštećeni krajevi su je izluđivali. Zaista je svašta probala. Ali rezultati su bili manje nego vidljivi. Osećala je da joj ponestaje snage da se bori da povrati svoju kosu. Videla je reklamu i rešila da proba Loreal šampon za jačanje kose. Nakon prve upotrebe, miris je oduševio. Mekoća koju je osećala na kosi, takođe. Rešila je da odmah uzme i masku, kako bi nega bila kompletna. Ona je oduševljena jer joj krajevi više ne izgledaju tako suvo. Nakon duže upotrebe, kosa joj se oporavila vidno.

 

Jedna blogerka je takođe podelila svoje iskustvo na svom blogu za Loreal Arginine Resist šampon. Kako ona kaže, njena kosa je stalno pod pritiskom. Posao kojim se bavi zahteva da joj kosa bude uvek sređena. Veoma često koristi presu i krajevi su joj dosta oštećeni. Odlična prilika da proba Elseve šampon za jačanje kose. Nakon prve upotrebe, miris joj zaista odgovara, miriše tako osvežavajuće. Već primećuje da joj je kosa dosta mekša na dodir. Nakon mesec dana upotrebe ostavlja svoje impresije na blogu. Primetila je da joj je kosa mnogo jača od kako koristi šampon.

 

Tea je imala lepu kosu ali nakon porođaja sve se promenilo. Njena kosa počela je drastično da opada, a pored toga krajevi su joj bili suvi. Drugarica joj je preporučila da proba Loreal šampon za negu i jačanje kose. Nakon korišćenja, ona je primetila da su joj krajevi znatno manje iskrzani. A takođe, primetila je da joj kosa mnogo manje opada. Ona je bila i više nego zadovoljna. Kosa joj se oporavila i ojačala za veoma kratko vreme.

 

Kada je Sofija isprobala mnoge šampone koji su obećavali regeneraciju suve i beživotne kose, nije mnogo verovala ni najpoznatijim brendovima. Na preporuku prodavačice u drogeriji koja je sa njom podelila svoje iskustvo, Sofija je rešila da proba Loreal Elseve Arginine Resist šampon. Prodavačica joj je preporučila da proba šampon za jačanje kose ali i masku. Kupila je. Nije verovala da će dobiti čudo. Ali jeste dobila, kako kaže. Već nakon dve nedlje upotrebe kosa se znatno oporavila. Na dodir je mekša, a i volume je nekako veći.

 

Nikolina je kosu farbala u plavo. A da bi kosa izgledala lepo i negovano morala je stalno da je farba. Pored toga, stalno je koristila stajler i nije čudno da je kosa bila zaista oštećena. Kada je ispravi presom, to nije bilo jako primetno ali su joj krajevi bukvalno opadali kada povuče jače. Kidali su se. Tako je kosa izgledal iskrzano. Ona je koristila mnoge prirodne maske, ali ništa. Rešila je da proba Loreal Arginine Resist šampon na nagovor durgarice. Kosa se nakon veoma kratkog perioda upotrebe mnogo oporavila. 

 

Posle leta i mora, Milica je znala, kosa će biti veliki problem. I uvek je bilo tako. Nakon sunca i slane vode, morala je da posveti mnogo pažnje dodanoj nezi kose, je njena kosa tanka. Ispucali krajevi bili su očekivana stvar. Milica je koristila šampon za tanku kosu, ali je odlučila malo za promenu da proba ova Loreal šampon za slabu, tanku i kosu sklonu lomljenju. Kosa već nakon prive upotrebe je izgledala predivno i mirisala fenomenalno. I nakon mesec dana upotrebe, kosa je zaista ojačala. Veliki plus i preporuka za ovaj šampon za jačanje kose iz korena.

 

Negativna iskustva

Sara je neko ko je rekao da joj Loreal Arginine Resist šampon u suštini odgovara, ali… Morala je svoje iskustvo da podeli da joj odgovara tekstura, miris, gustina, kako peni.. Ali joj se dešava da joj se kosa od njega brže umasti. Kada je pročitala sastav, videla je da šampon za jačanje korena kose sadrži silikone. Pretpostavlja da je to uzrok jer njenoj kosi silikoni u šamponima mnogo smetaju. Oseća da joj je kosa teža i ona ipak neće nastaviti da koristi Loreal šampon za jačanje slabe kose sklone lomljenju.

 

Mira je htela šampon koji će joj sprečiti opadanje kose. A kako Loreal Arginine Resist šampon jača kosu to je od njega i očekivala. Ali, ništa od toga. Kaže da joj kosa opada potpuno istim intenzitetom. Međutim, kao što znamo ovaj šampon je pre svega namenjen kosi koja je oštećena. Čitajući recenzije Mira je zaključila da joj kod njenog probelma može pomoći šampon i zato izražava svoje nezadovoljstvo. Potražiće drugi šampon.

 

Anonimna korisnica je istakla da nije zadovoljna Loreal Arginine Resist šamponom. Njena kosa je bila oštećena jer je prešla iz plave boje u braon a za to je bilo potrebno mnogo tretmana. Kosa se oštetila i ona je odlučila da kupi šampon, regenerator i kremu iz iste linije Full Resist. Međutim, njena kosa je odreagovala zaista loše. Loše u smislu da se preopteretila. Postala je nekako lepljiva na dodir i definitivno joj nešto nije odgovaralao. Razmislite pre nego što odlučite da probate ove proizvode, navodi ona.

 

 

L’oreal Arganine Resist šampon sastav

Loreal Paris Full Resist šampon u sebi sadrži 3 sastojaka kojima se ponosi i koji su na samoj ambalaži istaknuti. A to su biotin, vitamin B5 i arginin.

Biotin

Šamponi koji sarže biotin su odlično rešenje za kosu koja je slaba i podložna lomljenju. Biotin je veoma dobar za vlasište. Jačajući vlasište, i kosa je ojačana.

Rezultat upotrebe biotina tj šampona koji isti sadrži biče jača, zdravija i gušća kosa. Veliki plus za Biotin u Loreal Arganine Resist šamponu.

Vitamin B5

Vitamin B5 ima veliku ulogu kada su u pitanju preparati za negu kose i kože. U Elseve šamponu za jačanje kose on omogućava negu vlasišta i sprečava preterano isušivanje. Ono što pruža kosi jeste elastičnost, pa je ona manje sklona pucanju. Nakon upotrebe šampona koji sadrži vitamin B5 kosa je vidno ojačana.

Arganin

Primat u šamponima koji su nemenjeni jačanju i rastu kose ima arginin. U pitanju je aminokiselina koja stimuliše protok krvi do folikula dlake. To dovodi do bržeg rasta kose i bolje cirkulacije. Takođe dovodi do jačanja korena i cele dužine kose. 

Ostali sastojci

Uvek je bitno upoznati se sa svim sastojcima koje preparati koje koristimo sadrže. Jer da, bitno je znati šta sve preko kose i kože ulazi u naš krvotok. Zato vam dajemo spisak sastojaka i objašnjavamo da li neki sastojak možda i nije tako dobar za nas. Iako se možda naša kosa zaljubila u neki preparat.

Loreal Arganine Resist šampon za jačanje kose iz korena u svom sastavu ima:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Dimethicone, Coco-Betaine, Sodium Chloride, Glycol Distearate, Glycerin, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Cocamide, MIPA, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Arginine, Salicylic  Acid, Pantenol, 2- Oleamido-1, 3- Octadecanediol, Biotin, Carbomer, Citric Acid, Hexylene Glycol, Parfum.

Sodium Laureth Sulfate

Kao i većina drugih šampona, uglavnom na drugom mestu u lisiti sastojaka nailazimo na Sodium Laureth Sulfate. Sulfati u šamponima nikako nisu poželjni, ali eto, jesu česti.

Ukoliko šampon dobro peni, velika verovatnoća je da sadrži Sodium Laureath Sulfate. On pomaže da se nečistoća lakše ukloni sa vlasišta. Ali uklanjanjem nečistoća, uklone se i prirodna ulja sa kože glave. I dolazi do isušivanja kose. A ovaj šampon je namenjen za negu oštećene i već suve kose… kontradiktornost…

Dimethicone

U pitanju je silikon, to je neosporno. Ali onaj koji se teže taloži i zato ne izaziva preterano mašćenje kose. Ali je ipak silikon i on u šamponima ne predstavlja sastojak za pohvalu. Mada se ovaj silikon koristi i u mnogim medicinskim šamponima.

Glycol Distearate

Glycol Distearate – u pitanju je jedna vrsta alkohola, često su u sastavu šminke (karmina) i proizvoda za kosu. Ipak, nije poželjna komponenta u šamponima. Ima ulogu da zgrušavaju tečnost u šamponima ali mogu dovesti do infekcija kože glave. Takođe poznato je da alkoholi u šamponima doprinose dodatnom isušivanju kose.

 

Loreal Arginine Resist šampon opis

 

Francuski brend Loreal ima zaista neodoljive ambalaže koje  privlače. Kad odem u neku drogeriju ovaj brend mi uvek privuče pažnju.

Loreal Elseve Arginine Resist šampon se nalazi u pakovanju od 400 i 250 ml. Prepoznaćete ga u tamnoj ambalaži sa zatvaračem roze boje. Na roze traci boje kao i zatvarač ispisano je da je za slabu kosu, sklonu opadanju.

Naziv brenda i linije kojom pripada tj Loreal Paris Elseve Foll Resist Reinforcing Shampoo je ispisan belom bojom. Takođe, belom bojom je napisano da je u pitanju šampon za jačanje kose i da sadrži biotin, vitamin B5 i arganin.

Celokupna linija je u istim ambalažama. I tako je za sve linije Loreal proizvoda.

 

PROČITAJTE VIŠE – slične  i povezane recenzije:

 

L’Oreal Paris Elseve Full Resist šampon recenzija zaključak

 

revlasin Nina model

 

Ako dosta vodite računa o sastavu nekog šampona i primat dajete pre svega prirodnim sastojcima, onda ćete verovatno razmisliti da li ćete isti kupiti i da li je Loreal šampon za jačanje kose sklone lomljenju dobro rešenje.

Da li ste imali prilike da probate Loreal Arginine Resist šampon? Jeste li primetili dobro dejstvo i jaču kosu nakon korišćenja?