Izdvajamo za vas! Zašto se koriste sheet maske za lice, kakve postoje, koje su najbolje i šta dobijamo korišćenjem sheet maski.

Postoje različite kupovne maske za lice, a većina se nabavlja u drogeriama (ili apotekama). Zato se zovu drogerijske maske za lice. I uglavnom se radi o sheeet maskama.

Sa druge strane, postoje obične maske za lice, koje su uglavnom kremaste i koje se nanose na lice poput krema i služe za dugotrajnu negu. Postoje još i crne maske za lice, koje se mahom koriste protiv mitisera.

Zato su drogerijske sheet maske za lice brzo rešenje kada je našem licu potrebna instant nega, odnosno hidratacija.

Sheet maske su ustvari jednokratne maske sa maramicama koje se nanose i lepe na lice. Pošto se koriste samo jednom, one se odmah nakon upotrebe bacaju.

U nastavku vam prenosimo malo više o sheet maskama i izdvajamo najbolje, koje preporučujemo da koristite!

 

Zašto se koriste sheet maske za lice?

 

Sheet maske za lice se uglavnom koriste za brzu regeneraciju umorne kože lica. Zapravo, sheet maske predstavljaju platnene maramice koje su natopljene hranljivim serumom, a koji trenutno neguje kožu. Mogu biti kao maske u maramicama ili maske u foliji.

Kada nemamo mnogo vremena a potrebna nam je dodatna nega, hidratacija ili nešto drugo, tada možemo probati neku od sheet maski za lice. Kupuju se u drogerijama kao drogerijske maske za lice.

Dobra strana sheet drogerijskih maski je da se ne ispiraju, ali je potrebno da ih lepo namestimo na lice, kako ne bi ispale. Moramo da volimo računa da pravilno namestimo otvore za oči, nos i usta. Onda možemo čitati, kuvati ručak ili raditi bilo šta.

Postoji još jedna činjenica koja doprinosi da maske za lice u foliji sve više dobijaju na popularnosti. Nanošenjem sheet maske na lice hranljivi sastojci iz nje prodiru duboko u kožu. Svi sastojci kao što su vitamini, hijaluronska kiselina i drugi su u vodenom obliku (natopljeni u maramici ili foliji). Svi oni dubinski prodiru u lice, kada nanesemo tu masku na kožu i pustimo da odstoji.

Maska za lice u maramici može:

 • trenutno nahraniti kožu,
 • posvetleti ten,
 • učiniti da koža izgleda zategnuto,
 • hidrirati lice,
 • očistiti kožu (poput crnih maski sa aktivnim ugljem).

Maske u maramici su ponekad kratkotrajna zamena kozmetičke preparate ili za mnoge tretmane lica u salonima, jer dolaze uglavnom po jedna u pakovanju.

Pored ovih sheet maski, trebalo bi da koristite i drugu svakodnevnu kozmetiku poput krema za lice, krema za bore ili hidratantnih krema. Idealno za period kada treba početi  sa svakodnevnom rutinom nanošenja je posle 30, 35 godine i to dva puta dnevno. Jedino tako lice može ostati dugo negovano, a koža mladolika, bez linija i bora oko očiju, podočnjaka, fleka. Da je tako potvrđuje i pozitivno iskusvo Ane, koja je sa nama podelila svoje lično iskustvo o kremi za savršeno mladoliku i zdravu kožu bez bora i podočnjaka, kakva ima ona sada. Kako Ana izgleda i kakvo iskustvo ima možete da pročitate u tekstu na plavom linku https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-uspesno-smanjuje-bore-i-podocnjake-iskustvo/

 

Najbolje sheet maske za lice

 

Izdvojili smo neke sheet maske za lice koje su dobre i koje preporučujemo da koristite. Ove kupovne sheet maske su po našem izboru najbolje za kožu i to su sledeće:

 • Patchology FlashMasque umirujuća sheet maska,
 • M Beauty Gold zlatna maska,
 • M Beauty srebrna maska za lice,
 • Nivea Natural Radiance 10-minutna sheet maska za lice,
 • Balea sheet maske za lice,
 • Garnier moisture freshness maska,
 • Afrodita Why maska za ekstremnu hidrataciju,
 • Garnier Aqua Bomb maska.

U nastavku vam otkrivamo da li su sve maske za lice u maramici namenjene istom tipu kože i da li između ovih drogerijskih maskica postoji razlika.

 

 

Patchology FlashMasque umirujuća sheet maska

 

Ukoliko je koža lica pod stresom može doći do pojave crvenila, a upravo tu nastupa Patchology FlashMasque sheet maska. Njeni sastojci, a pre svega glavni sastojak aloja vera, će uticati na smanjenje crvenila i upale. Ostali sastojci će koži pružiti dodatnu zaštitu koja ostaje i nakon skidanja maske.

Patchology FlashMasque maska u foliji se nalazi u svetlo roze ambalaži, sa zelenim delom naznake brenda Patchology. Pakovanje sadrži 4 kesica. Svaka od kesica ujutar ima maramicu koja se nanosi na lice. Kada se nanese na lice potrebno je da stoji 5 minuta. Svakako može i duže, ukoliko nam vreme dozvoli.

Patchology FlashMasque maska za lice u maramici predstavlja tretman za lice koji razgrađuje mrtve ćelije i dubinski hidrira kožu. Nakon upotrebe, potrebno je skinuti maramicu, a višak seruma dobro utrljati u kožu lica. Maska se ne ispira.

Pored toga što sadrži aloja veru, Patchology FlashMasque umirujuća sheet maska sadrži i druge biljke kao što su ruzmarin, lavanda i kadulja ili žalfija. Sadruži i ekstrakt semenki pamuka. Svi ovi sastojci dodatno regenerišu i dubinski hidriraju kožu.

 

M Beauty Gold maska za lice

 

M Beauty je korejska marka sheet maski za lice. Koreja je jedna od vodećih država u proizvodnji proizvoda za negu kože. Sve M Beauty maske za lice su u crnim ambalažama. M Beauty Gord masku za lice ćete preoznati jer na ambalaži ima nacrtanu zlatnu masku.

M Beauty gold maska zove se i zlatna maska za lice. Radi se o zlatnoj foliji, a ona je pre svega namenjena očuvanju svežeg izgleda kože i vizuelnom smanjenju bora. Zlatna maska u foliji izgleda kao zlatna folija, a sastoji se iz dva dela. Jedan se nanosi na donji deo lica, a drugi na gornji.

M Beauty Golda maska sadrži kolagen i namenjena je dubinskoj hidrataciji kože. Kao rezultat korišćenja maske za lice u foliji koža je obnovljena, nahranjena i učvršćena. Sve M Beauti sheet maske zaista daju rezultate i veoma su popularne među pripadnicama lepšeg pola.

Pisali smo recenziju za ovu sheet masku – MBeauty zlatna maska Gold Foil.

 

M Beauty srebrna maska

 

Još jedna zaista dobra maska iz M Beauty Korejske linije je srebrna maska. Ova maska za lice u foliji je sa hijaluronksom kiselinom. Takođe pripada sheet maskama za lice. To znači da se hranljivi sastojci nalaze na prirodnom platnu koje izgelda kao maramica koja se aplicira na lice.

M Beauty Silver sheet maska izgleda kao srebrna folija i takođe je sastavljena iz dva dela. Jedan se stavlja na donji deo lica, a drugi na gornji koji pokriva čelo, predeo oko očiju i jagodice.

MBeauty silver sheet maska deluje tako što oživljava umornu kožu i čini je blistavom i sjajnom. Pored hijaluronske kiseline, sadrži još i vitamin E i vitamin B5, nijacinamid i ekstrakt bisera.

Kao brzo rešenje za umornu kožu, M Beauty srebrna maska je idealno rešenje. I srebrna i zlatna maska se ostavljaju na koži da deluju 15 – 20 minuta ali može i duže dok se ne sasuše. Odlično se skidaju i ne ostavljaju ostatke na koži. Kod nekih sheet maski se to dešava, a kod M Beauty to nije slučaj.

O ovoj Silver M Beauty sheet maski možete pročitati recenziju i iskustva u tekstu MBeauty srebrna maska za lice.

 

Nivea Natural Radiance 10-minutna sheet maska za lice

 

Od brenda Nivea dobijamo sheet masku koja je pre svega namenjena otklanjanju nagomilanih nečistoća i stresa sa našeg lica. Super mekana sheet maska daje licu zdrav, prirodan sjaj i blistavost. Nivea Natural Radiance 10- minutna sheet maska za lice se nalazi u ambalaži bele boje sa jako roze bojom.

Potrebno je Nivea Natural Radiance sheet masku za lice naneti i ostaviti, kako je i u nazivu naznačeno, da deluje 10 minuta. Maska za lice u foliji sadrži arganovo ulje i shea maslac koji kožu hrane i čine prirodno blistavom.

Postoji trostruki efekat korišćenja Nivea sheet maske za lice, a to su intenzivno hranjenje, koži pruža sjaj i zaglađuje kožu.

Nivea Natural Radiance sheet maska se nakon upotrebe veoma lako skida sa lica, namenjena je jednokratnoj upotrebi i biorazgradiva je. Za trenutni efekat hlađenja, pored otklanjanja tragova umora, masku možemo držati u frižideru.

 

Balea sheet maske za lice

 

Postoje 4 vrste Balea sheet maske za lice, a to su:

 • Balea Aqua sheet maska,
 • Balea Vital sheet maska,
 • Balea Beauty Effect sheet maska,
 • Balea Sheet Face Mask Activated Carbon.

 

Balea Aqua sheet maska

Balea Aqua sheet maska za lice daje umornoj i iscrpljenoj koži lica trenutni osećaj svežine. Nakon 10-to minutne upotrebe koža postaje duboko hidrirana. Ono što je prednost je da se hiratacija duže i intenzivnije zadržava.

Aktivni sastojci u Balea Aqua sheet maski su natrijum, magneziju, cink i mangan koji podstiču metabolizam ćelija kože. Takođe, sadrži i ekstrakt algi koji pruža koži intenzivnu vlagu. U sastavu Balea Aqua sheet maske je i ulje badema koje je bogato nezasićenim masnim kiselinama.

 

Balea Vital sheet maska

Balea Vital sheet maska je namenjena zrelijem tipu kože jer dokazano smanjuje bore. Ova sheet maska koži pruža dubinsku hidrataciju. Rezultat je trenutni osećaj svežine.

Glavni sastojak Balea Vital Sheet maske za lice je arganovo ulje, bogato esencijalnim masnim kiselinama koje hrani kožu.

Drugi važan sastojak koju ova maska sadrži je hijaluronska kiselina, a ona omogućava dubinsku hidrataciju. Treći važan je i pro vitamin B5, jer ima umirujuće dejstvo.

 

Balea Beauty Effect sheet maska za lice 

Ova maska od Balee je namenjena blistavom sjaju kože lica. Balea Beauty Effect sheet maska za lice sa trostrukom hijaluronskom kiselinom osigurava intenzivnu hidrataciju kože.

Nakon upotrebe koža je hidrirana, nije žedna i deluje glatko. Sadrži trostruku hijaluronsku kiselinu koja sadrži kiseline visoke, srednje i male molekulske težine. Takođe sadrži vitamin E i provitamin B5 koji deluju umirujuće.

 

Balea Sheet Face Mask Activated Carbon

Takozvana „crna“ maska od Balee je namenjena kombinovanom tipu kože. Balea Sheet Face Mask Activated Carbon utklanja nečistoće koje izazivaju pojavu bubuljica i sprečava taloženje novih nečistoća.

Ova Baleiina maska za lice u foliji sadrži aktivni ugalj. Takođe sadrži salicilnu kiselinu i cink koji kad se redovno koriste pomažu u borbi protiv bakterija. Kao rezultat Baleine crne maske u maramici korišćenja koža je osvežena i oporavljena.

PROČITAJTE VIŠE:

 

Gariner moisure freshness maska

 

Od brenda Garnier imamo Garnier masku za lice moisure freshness koja je namenjena čišćenju lica i dubinskoj hidrataciji. Kao glavni sastojak ova Garnier sheet maska ima zeleni čaj koji je veoma dobro poznat po svom umirujućem dejstvu.

Garnier moisure frenhness maska se nalazi u ambalaži zelenkaste boje, sa naznakom poznatog brenda. Pored zelenog čaja sadrži i hijaluronsku kiselinu i hidrirajuće serume. Pakovanje sadrži jednu maramicu koja je dovoljna za jednonedeljnu hidrataciju kože lica.

Kao rezultat upotrebe Gariner moisure freshness sheet maske imamo vidljivo manje pore pa je odlična ujutru pre nanošenja šminke. Pogodna je za normalnu i mešovitu kožu. Tretman od 15 minuta je nešto što će koži dati potrebnu hidrataciju i savršeno čistu kožu.

 

 

Afrodita Why maska za ekstremnu hidrataciju

 

Od brenda Aforodita i linije Why Mask imamo 8 različitih vrsta maski i to:

 • Afrodita Why mask za ekstremnu hidrataciju,
 • Afrodita Why maska koja obezbeđuje svežinu,
 • Afrodita Why maska za brzu regeneraciju i smirivanje kože,
 • Afrodita Why maska za detoksikaciju,
 • Afrodita Why mask za hidrataciju koja sprečava isušivanje kože,
 • Afrodita Why mask za intenzivnu regeneraciju kože,
 • Afrodita Why 4D maska za intenzivnu borbu protiv bora,
 • Afrodita Why 24h lift mask plus piling daje koži dodatnu energiju.

Reći ćemo više o prvoj sheet maski, za ekstremnu hidrataciju.

Kao i što samo ime kaže Afrodita Why maska za ekstremnu hidrataciju je namenjena ekstremno suvoj koži jer pruža ekstremnu hidrataciju. Nakon nanošenja koža izgleda intenzivno negovano i svilenkasto. Nalazi se u beloj ambalaži sa plavim vodenim detaljima.

Ova Afroditina maska za lice u maramici sadrži prirodnu mineralnu vodu, aloja veru, hijaluron i kakao maslac. Nakon 15-to minutnog tretmana maskom koža je dubinki nahranjena. Kao i ostale sheet maske, serum koji ostavlja se ne ispira tako da je veoma pogodna za korišćenje.

 

Garnier Aqua Bomb maska

 

Kao još jedna maska namenjena hidrataciji kože koja dubinski hidrira jesta Garnier Aqua Bomb sheet maska za lice, koja u sebi ima nar. Garnier Aqua Bomb maska se nalazi u ambalaži svetlo plave boje, sa narom po sredini.

Pogodna je za sve tipove kože, pa je mogu koristiti i oni sa osetljivom kožom, jer je glavni sastojak nar. Generalno, Garnier sheet maske za lice u maramici pripadaju novoj generaciji Garnier proizvoda za negu lica. 

Nakon 15-to minutne upotrebe ove Garnier Aqua Bomb sheet maske koža je svilenkasta i hidrirana. Garnier sheet maska sa narom sadrži ekstrakt nara i hijaluronsku kiselinu i veoma je pogodna za hranjenje kože lica. Maska je na prirodnom platnu koje izgleda veoma natopljeno i u trenutku hidrira kožu.

 

POVEZANI ČLANCI I SLIČNE RECENZIJE:

 

Drogerijske maske za lice pre svega licu pružaju svežinu, čistoću, hidrataciju.

Nadamo se da ćete uz pomoć naših opisa svih maski posebno naći onu koja će najviše odgovarati vašem tipu kože. Da li ste već imali prilike da probate neku od ovih maski?