Ukoliko je kosa slaba i sklona oštećenju, treba još šampon za poboljšanje kvaliteta! Da li je to Pantene Repair and Protect šampon obavezno pročitajte u recenziji!

 

Opšte je poznato da mi žene mnogo pažnja posvećujemo nezi kose i da često pristupamo raznim tretmanima. Ponekada nam se čini kao da je sve to previše, a ponekada kao da to nije dovoljno da nam kosa bude savršena.

 

revlasin Nina model

 

Zašto se koristi Pantene Repair and Protect šampon za kosu?

 

Pantene Repair and Protect šampon se koristi za oporavak i negu slabe i skoro pa oštećene kose. Deluje kao šampon za šampon oporavak kose, koji hidrira dlaku i pruža dugotrajan efekat vlažnosti. Jača koren dlake i štiti od uticaja štetnih spoljašnjih faktora.

Zapravo, ovaj Pantene šampon najviše štiti kosu da ne dođe do oštećenja izazvanih redovnim stilizovanjem i od spoljnih faktora – vlage i toplote. Intenzivno hrani folikule dlake, regeneriše kosu, revitalizuje je i održava je elastičnom i nežnom na dodir.

Pantene Pro-V Repair & Protect šampon za kosu pomaže kosi i kod razdvajanja kose (froncli, odvajanja pramenova) pri čemu kosi daje sjaj, vitalnost i mekoću. Sa druge strane, kosa je istovremeno zaštićena i od isušivanja, iskrzanosti i poroznosti

Svi znamo koliko je teško negovati kosu koja je sklona lomljenju, opadanju i koja se pritom lako mrsi. Ovo zvuči kao totalni haos i prava noćna mora!

Dakle, ovo je šampon za oporavak kose, nije potpuno šampon za već oštećenu kosu, koji joj pomaže da izgleda zdravo i sačuvano.

Pisali smo o šamponima za oštećenu kosu – šampon za oštećenu kosu!

 

Kome se preporučuje da koristi Pantene Repair & Protect šampon?

 

Da bi kosa bila zdrava, jaka i negovana, neophodno je da se neguje odgovarajućim šamponom. Zato je važno da se pre kupovine šampona, dobro informišete kome se preporučuje, a kome ne.

Verovali ili ne, ta ,,mala greška“ može da izazove značajne probleme i da dodatno ošteti vašu kosu. Verujemo da to nikako ne želite. Pa, kako se to nikako ne bi dogodilo, mi vam otkrivamo kome se ovaj Pantene šampon preporučuje. 

Pantene Pro-V Repair & Protect šampon se preporučuje slaboj kojoj je potrebna dodatna nega i briga. Kosa koja je slaba, u stvari je kosa koja je beživotna, suva, bez sjaja i elastičnosti.

Dakle, ako vam kosa vapi za hidratacijom i zaštitom od potencijalnih oštećenja, onda je ovo šampon za vas. Ali ako je dosta suva i oštećena, onda nije.

Nina je imala jako oštećenu, neurednu i suvu kou kosu. Ali nakon što je počela da koristi šampon za negu i oporavak suve i oštećene kose to se promenilo, jer je uspela da reši svoj problem. Kako i šta joj je pomoglo možete da pročitate u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Pantene Pro-V Repair & Protect šampon za kosu opis

 

Pantene Pro-V Repair and Protect šampon se prodaje u belo-sivkastoj bočici simpatičnog dizajna. Posebnu draž bočici daje zlatna boja u kombinaciji sa crnim slovima kojima su napisane sve informacije o šamponu. 

Dostuoan je u dva pakovanja. Manje pakovanje je u neto količini od 250 ml, a veće pakovanje je dostupno u količini od 360ml.

Bele je boje. Miriše nežno i blago, ali miris ne ostaje dugo na kosi nakon pranja. Pantene Repair and Protect šampon za oporavak kose ima gustu belu teksturu koja lako peni. Lepo se ispira.

Kako biste lakše pronašli šampon, ovo je njegov tačan naziv: Pantene Pro-V Repair & Protect shampoo for weak & damaged hair. 

 

Kako se koristi Pantene Repair and Protect šampon?

 

Primena Pantene Repair and Protect šampona je vrlo laka i jednostavna. Njegova primena se ne razlikuje mnogo od načina upotrebe drugih šampona. 

 

 

Nanosi se na mokru kosu nežnim i blagim kružnim pokretima ruku. Kod ovog šampona je važno da kosu i kožu glave masirate sve dok ne dobijete bogatu penu.

Nakon toga, dobro isperite mlakom vodom da ne ostane nikakav trag šampona na kosi. Prilikom šamponiranja, izbegavajte kontakt sa očima. U slučaju da dođe do kontakta, oči isperite mlakom vodom.

 

Pantene Repair and Protect šampon iskustva

 

Verujemo da vas zanimaju kakva su Pantene Repair and Protect šampon iskustva. Odmah da vam kažemo da su iskustva šarenolika, što je sasvim u redu. 

Ne odgovaraju svima isti preparati i svako ima drugačije iskustvo i mišljenje. Hajde da vidimo da li je više pozitivnih ili negativnih iskustava i šta se to korisnicama dopalo, a šta ne.

 

Pozitivna iskustva korisnica 

Jovana je podelila svoje iskustvo sa šamponom na jednom domaćem forumu za kozmetiku. Šampon koristi oko mesec dana i njena kosa izgleda prosto savršeno. Nije očekivala da će posle samo mesec dana njena kosa biti onakva kakvu je oduvek želela.

 

Miljana je zadovolna šamponom i smatra da je odličan za oporavak kose. Preporučuje ga svima koji traže poseban šampon koji će ojačati i zaštititi kosu od svih oštećenja.

 

Još jedna korisnica je veoma zadovoljna rezultatima koje je ostvarila redovnom upotrebom šampona. Njena kosa je zbog čestog feniranja postala suva, visoko porozna i beživotna. Hitno joj je trebao dobar šampon koji bi oporavio kosu i sprečio da ponovo ne dođe do oštećenja. Isprobala je Pantene Repair and Protect šampon za oporavak kose. Posle skoro dva meseca redovnog korišćenja, kosa joj je konačno zdrava, negovana i jaka. 

 

Nada Pantene Pro-V Repair and Protect šampon koristi već nekoliko godina. Kod šampona joj se sve dopada: miris, tekstura i sjajni rezultati.

 

Pozitivno iskustvo sa šamponom ima i jedna malo starija gospođa. Šampon je kosi vratio izgubljenu glatkoću, sjaj, elastičnost i vitalnost. Veoma je zadovoljna šamponom, pa je poklonila za rođendan svojoj prijateljici novu bočicu šampona. I prijateljici se šampon dopao takođe.

 

Jednoj mami je kosa preko leta postala suva i lomljiva tokom nekoliko nedelja zbog svakodnevnog kupanja u bazenu sa detetom. Isprobala je razne šampone, regeneratore i maske za kosu, ali nije mnogo pomoglo. Odlučila je da isproba i Pantene Repair and Protect šampon. Iznenadila se rezultatima, jer je kosi bila vraćena sjaj, glatkoća i elastičnost.

 

Aleksandri se miris šampona mnogo dopada. Iako se ne zadržava dugo u kosi, obožava ga, jer mnogo lepo miriše nakon tuširanja.

 

Pantene Pro-V Repair & Protect šampon koristi cela jedna porodica. Praktično, to je jedini šampon koji koriste, jer je, prema njihovom mišljenju, neverovatan. Nakon što je majka kupila šampon na preporuku prijateljice, svi u kući su krenuli da ga koriste. Muž je slučajno (greškom) oprao kosu tada samo njenim šamponom, a dopao mu se miris i kako nežno čisti kosu.

 

Suva i beživotna kosa jedne korisnice sada je postala meka, svilenkasta i nežna na dodir. Ona koristi Pantene Pro-V Repair and Protect šampon i mnogo joj se sviđa. Toplo preporučuje svima koji žele zdravu, jaku i nežnu kosu.

 

Reči hvale za šampon imala je i jedna dama u šezdesetim godinama. Njena kosa je seda i slaba, ali šampon stvarno super deluje na kosu. Posebno joj se dopada miris i što, naravno, lepo očisti kosu i kožu glave. 

 

Nezadovoljne korisnice i kritike 

Jednoj korisnici je šampon užasno isušio kosu. Kako kaže, kosa joj je sada oštećenija nego što je bila pre nego što je krenula da koristi štampon. Baš je razočarana, jer nije očekivala tako nešto od Pantene šampona.

 

Iako je Katarina nešto više od dva meseca redovno koristila šampon, nije primetila poboljšanje. Koliko god da joj se dopada miris, verovatno neće više koristiti ovaj šampon.

 

Još jedna korisnica je Pantene Repair and Protect šampon koristila duže vreme. Posle nekoliko meseci korišćenja, primetila je da je svrbi koža glave. Zato je odlučila da privremeno prekine sa korišćenjem šampona.

 

Zanimljivo je da je jednoj dami kosa počela da se proređuje nakon upotrebe šampona. Ubrzo nakon toga kada je to primetila, prestala je da koristi šampon.

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Da li je Pantene Repair and Protect šampon za kosu dobar?

Ono što možemo da vam kažemo jeste da su mišljenja podeljena. Možda nekome od vas ovo bude najbolji šampon, a nekome baš i ne. Šta mi možemo da kažemo povodom toga? 

  1. Pre svega, Pantene Repair and Protect šampon za kosu je slabiji i nežan, hrani folikul dlake i dobro čisti kožu glave. Sadrži aktivne Pro-V hranljive sastojke koji održavaju kožu mekom, elastičnom i negovanom.
  2. Sa druge strane, može da se desi da zbog pojedinih sastojaka izazove svrab na vlasištu.

U svakom slučaju, ako niste alergični na neke od sastojaka, sigurni smo da će vam šampon pomoći. Svakako, najbolje je da se pre kupovine dobro informišete oko sastava, kako biste znali šta u stvari koristite. 

Takođe, nemojte očekivati rezultate preko noći. Budite strpljive, redovno koristite i primetićete verovatno poboljšanje izgleda kose.  

 

Da li obnavlja oštećenu kosu?

Pantene Repair and Protect šampon nije baš tipičan šampon za oštećenu kosu, više je šampon za oporavak, za ojačavanje da ne dođe do oštećenja, pucanja, kidanja, listanja… On će pomoći da se ona ojača, ali ne može je dubinski oporaviti.

U stvari, bolje rečeno, ovo je šampon za ojačavanje folikula dlake, koji sprečava da ne dođe do bilo kakvog mogućeg oštećenja.

Svojim hranljivim i hidratantnim svojstvima, Repair and Protect šampon štiti kosu i smanjuje mogućnost da uopđte dođe do još većeg slabljenja kose. 

 

Da li je Pantene Repair and Protect šampon bez sulfata?

Odmah da kažemo: Pantene Pro-V Repair & Protect šampon za kosu ima sulfate. Sulfati su najčešći sastojci u šamponima i regeneratorima za kosu i treba ih izbegavati. 

Više o sulfatima pišemo vam u sastavu šampona, zajedno sa njegovim ostalim sastojcima. Ako ste osetljive na sulfate – pročitajte sastav i potražite šampon bez sulfata.

 

 

Da li je Pantene Repair and Protect šampon šampon za farbanu kosu?

Pantene Repair and Protect šampon nije šampon za farbanu kosu. Ovo je šampon za slabu i tanju kosu, za kosu kojoj je potrebna nega kako bi izgledala zdravo i lepo. 

Sadrži sulfate, alkohol i još neke sastojke koji ne održavaju postojanost farbane boje. Iz tog razloga, ne može u potpunosti ni da očuva boju od ispiranja kose posle šamponiranja.

Iako ovaj šampon nije namenjen farbanoj kosi, Pantene ima svoj poseban šampon za farbanu kosu.

 

Pantene Pro-V Repair and Protect šampon sastav

 

I konačno smo došli i do sastava šampona, što je veoma važno i korisno da znate pre kupovine. Sledi kompletna lista sastojaka, a zatim u kratkim crtama objašnjenje za neke najvažnije. 

Kompletna lista sastojaka:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Citrate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Xylenesulfonate, Stearyl Alcohol, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Chloride, Cetyl Alcohol, Parfum, Citric Acid, Sodium Benzoate, Polyquaternium-6, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Tetrasodium EDTA, Sodium Hydroxide, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Trihydroxystearin, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Magnesium Nitrate, Methylchloroisothiazolinone, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone.

Objašnjenje za neke najvažnije:

  • Pantenol je veoma značajan sastojak u kozmetičkim preparatima za negu kose. Hidrira i popravlja oštećenja kose, vraća kosi elastičnost, daje joj neophodnu vlažnost i vitalnost. Pored toga, stimuliše rast kose, daje kosi volumen i čini je mekšom i zdravijom.
  • Limunska kiselina štiti kosu od štetnih faktora, rastvara masnoću i prirodno uništava sa kože glave bakterije. Takođe, stimuliše rast kose, povećava volumen kose i vraća joj gipkost i sjaj.
  • Guar Hydroxypropyltrimonium Hlorid štiti kosu od svih mogućih oštećenja faktora spoljne sredine. Hidrira i regeneriše kosu, pri čemu je održava svilenkastom, nežnom i sjajnom.
  • Sodium Laureth Sulfate i Sodium Lauryl Sulfate – sulfati, nisu poželjni sastojci u kozmetici. Ukoliko se često koriste i u velikoj meri, mogu da isuše kosu i kožu, da je izritraju, a može i da se pojavi ekcem.
  • Cocamidopropyl Betaine – iako Cocamidopropyl Betaine nije u kozmetici predviđen kao iritans, može da bude, da nadraži kožu, izazove ekcem, alergijske reakcije i druge iritacije.
  • Parfum nije poželjan sastojak u kozmetičkim preparatima, jer može da izazove iritaciju i svrab kože.

 

revlasin Nina model

 

Pantene Repair and Protect šampon recenzija zaključak

 

Hajde sada na kraju recenzije da sumiramo kakav je stvarno Pantene Pro-V Repair & Protect šampon.

Ono što možemo da kažemo je da je Pantene Pro-V Repair & Protect šampon sasvim ok, jer ojačava kosu kako ne bi došlo do oštećenja. 

Ovo je šampon koji neguje kosu, štiti je od štetnih uticaja i daje joj vlažnost, vitalnost i fleksibilnost. Istina, ima u svom sastavu i loše sastojke, ali ako vam šampon odgovara, možete ga koristiti. 

Da li ste probali šampon? Nadamo se da vam se dopala Pantene Repair and Protect šampon recenzija i da vam je pomogla.

  • Pišite nam iskustva, podelite u komentaru ispod čanka i ocenite recenziju recenziju zvezdicom na skali od 1 do 5. Hvala vam na čitanju!