Mixa Hyalurogel Night noćna krema koristi se kao noćna nega i kao noćna maska za hidrataciju kože. Otkrivamo u recenziji da li je zaista toliko moćna kao što se priča!

 

Suva koža zateže, a često i svrbi. Odmah nakon umivanja suva koža lica zahteva hidrataciju. Ali, istovremeno suva koža zahteva i adekvatnu noćnu negu.

Zašto baš Mixa noćna krema? Šta sve možete očekivati a šta dobiti od Mixa Hyalurogel Night kreme saznaćete u nastavku. 

Da li su osobe sa suvom kožom zadovoljne ovom kremom ili ne, ali i još dosta toga. Sledi Mixa noćna krema recenzija.

 

bore baner Neborela

 

Zašto se koristi Mixa Hyalurogel Night krema za lice?

 

Mixa Hyalurogel Night krema sa hijaluronskom kiselinom je noćna krema, i koristi se samo za noćnu negu.

Najvažnija karakteristika je što se Mixa noćna krema može koristiti i kao noćna krema, ali i kao maska.

Sve skupa, Mixa noćna krema se koristi za:

 • intenzivnu negu umorne i osetljive kože,
 • dubinsku hidrataciju kože,
 • obnavljanje i regeneraciju kože.

Mixa Hyalurogel Night noćna krema za lice pomaže koža ostane nahranjena i osvežena. Takođe, regeneracija je ono čemu krema doprinosi.

Krema zbog hijaluronske kiseline u sastavu predstavlja noćnu hidrataciju koja se zadržava i tokom sledećeg dana, tako da obezbeđuje dugotrajnu hidrataciju.

 Mixa Hyalurogel linija se sastoji od dve kreme, a to su:

 • Mixa Hyalurogel Light krema za lice – za normalnu i dehidriranu kožu
 • Mixa Hyalurogel Rich krema za lice – za osetljivu i veoma suvu kožu.

Pisali smo o njima recenzije:

Mixa hyalurogel light krema – iskustva i recenzija

Mixa Hyalurogel Rich – iskustva i recenzija

 

Kome se preporučuje Mixa noćna krema?

 

Mixa noćna krema je posebno namenjena osobama sa oseljivom kožom, a preporučuje se:

 • osobama sa zrelom kožom,
 • osobama sa osetljivom i veoma osetljivom kožom,
 • osobama čija je koža suva, ima osećaj zatezanja i zahteva hidrataciju,
 • koži na kojoj su vidljivi znakovi umora,
 • osobama koje imaju normalni tip kože.

Dobra stvar je što Mixa Hyalurogel Night noćnu krema za lice mogu koristiti osobe sa kožom koja je manje ili više osetljiva. Takva koža je sama po sebi veliki izazov i zahteva posebnu negu. Ona je podložnija iritacijama, perutanju, dehidrataciji.

Suva koža može biti takođe dosta teška za održavanje jer stalno zahteva hidrataciju. Mixa Hyalurogel Night noćna krema pruža dugotrajnu hidrataciju što je veoma značajno.

Umor, stres, ubrzani tempo života su svakodnevica skoro svakog od nas. Kada se tragovi te svakodnevice vide na licu, nećemo biti ponosni. Zato je Mixa noćna krema dobra jer pomaže da se uklone znakovi umora, i da koža izgleda regenerisano.

Čak i ako je vaša koža normalna, krema će i te kako prijati jer pomaže da se obezbedi neophodna nega.

 

Mixa Hyalurogel Night noćna krema

 

Kako deluje Mixa Hyalurogel Night noćna krema?

 

Mixa Hyalurogel Night noćna krema za lice je zapravo krema i maska, koja deluje noću i pruža noćnu negu. Koži je verovali ili ne, zaista neophodna kvalitetna noćna nega.

Razlog je jednostavan.

Noću koža odmara i regeneriše se, pa tako noćna krema hrani dubinski i regeneriše lice. Ukoliko joj pružimo negu sa adekvatnim sastojcima, to ćemo ujutru i primetiti.

Mixa Hyalurogel Night zadržava vodu u koži u toku noći, sprečava isušivanje kože, pa je dugotrajna hidratacija prisutna.

 

Da li je Mixa Hyalurogel Night protiv bora?

 

Ako su vaš problem bore i pitate se da li će vam Mixa Hyalurogel Night noćna krema za lice pomoći, odgovor je ne.

Pre svega, ovo nije klasična anti age krema, već hidratantna noćna krema. Ako vam je krema za potrebna, onda potražiteprirodne hidratantne anti age kreme

Ukoliko je vašoj suvoj koži, na kojoj su već primetne prve linije, potrebna hidratacija, onda možete probati Mixa noćnu kremu sa hijaluronskom kiselinom. 

Hijaluronska kiselina je prirodni sastavni deo kože pa će je sama krema nadoknaditi i doprineti da koža izgleda sveže, a da linije budu manje primetne.

Kada su u pitanju bore i anti age kozmetika, Marina i Vesna mogu reći svoja iskustva iz prve ruke. One su koristile anti age hidratantnu kremu sa hijaluronskom kiselinom, koja pomaže da se smanje bore, podočnjaci i tamne fleke. Njima je pomogla da reše svoje probleme, a može pomoći i vama. Pročitajte Marinino i Vesnino iskustvo https://kozmetickimagazin.com/krema-koja-brise-bore-i-podocnjake/.

 

Opis Mixa Hyalurogel Night kreme

 

Mixa kozmetika je francuski brend sa tradicijom dugom skoro 100 godina. Mixa svoje proizvode proizvodi pod medicinskim nadzorom. Sama Mixa krema za lice noćna je hipoalergena, a  i to je naznačeno na ambalaži.

 

Ambalaža, količina Mixa night kreme

Njen ceo naziv je: Mixa Hyalurogel Hydrating Cream Masc Overnight Recovery. Ona je u tamno plavoj kutiji sa poznatim logom Mixa kozmetike.

Sama krema je u providnoj staklenoj kutiji sa belim poklopcem. U naranžastom okviru je naziv brenda Mixa. 

U tamno plavom pravougaoniku je ispisan naziv Hyalurogel Night. Na ambalaži je naznačeno da sadrži 7 % glicerina, hijaluronsku kiselinu i ulje divljeg lana.

Pakovanje je zapremine od 50 ml.

 

Miris i boja Mixa noćne kreme

Kako se Mixa Hyalurogel noćna krema nalazi u providnoj ambalaži vidi se da je boja kreme bela. Miris je prijatan, nekako blag i zato mnogima prija.

 

Gustina, masnoća kreme i moć upijanja

Mixa Hyalurogel Night noćna krema je guste formule. Krema je malo masnija u odnosu na druge Mixa Light i Mixa Rich kreme. Ipak ne ostavlja masne niti lepljive tragove bez obzira na koji način je koristitie. 

Moć upijanja kreme je jako dobar i brz, ali je potrebno da se sačeka par minuta da dobro koža upije. Krema je konzistentna i zato pruža osećaj hidratacije jedan duži vremenski period.

 

Način upotrebe Mixa Hyalurogen Night noćne krem maske

 

Mixa Hyalurogel Night noćna krem maska ima dva načina upotrebe i to je veoma dobro, složićete se. Višenamenski proizvodi su poželjniju. Dva načina upotrebe su:

 • kao noćna krema,
 • kao noćna maska za lice.

 

Kao krema

Ako Mixa Hyalurogel Night koristimo kao noćnu kremu, možemo je svakodnevno koristiti. Način upotrebe podrazumeva da se na očišćeno lice i vrat ona nanese, a zatim lepo razmaže.

Ono što dobijamo je noćna nega i hidratacija. Ujutru je potrebno nakon umivanja naneti dnevnu kremu koju inače koristimo.

 

Kao maska

Ukoliko odlučite da vam Mixa Hyalurogel Night noćna krema bude kao masku, onda je upotreba malo drugačija u odnosu na druge maske. Većina maski se ispira. Ova krema maska se ne ispira vodom, već se spava sa njom.

Ako Mixa Hyalurogel Night koristite kao masku onda se ona nanosi dva puta nedeljno. Potrebno je na čisto lice i vrat naneti veći sloj i onda ostaviti da upije. 

Ne ostavlja masne tragove i nije lepljiva maska u pitanju. Ako se koristi kao maska potrebno je izbegavati predeo oko očiju i usana.

 

 POVEZANE RECENZIJE:

 

Kome se ne preporučuje Mixa Hyalurogel Night noćna krema?

 

Ne preporučuje se u sledećim slučajevima:

 • ako je vaša koža masna, onda Mixa Hyalurogel Night krema sa hijaluronskom kiselinom nije za vas jer je krema masnije formulacije i teksture;
 • Mixa Hyalurogel noćna krema se ne preporučuje ukoliko je vaša koža problematična. Tada bi bilo bolje potražiti kremu koja je namenjena vašem tipu kože;
 • ukoliko ste alergični na neki od sastojaka koje krema sadrži, obratite pažnju na dole navedeni sastav, pa kremu nemojte koristiti,
 • ako tražite kremu protiv hiperpigmentacije, ili ako vam treba krema za podočnjake.

Mixa nije krema za ove probleme, već za dubinsku hdrataciju. Postoje druge prirodne kreme za lice protiv bora, namenjene konkretnim zahtevima zrele kože.

 

Mixa Hyalurogel Night noćna krema iskustva

 

Ovo je krema koju veoma često koriste dame srednjih godina, posebno žene sa 40, 45+. Međutim, mi vam otkrivamo i druga iskustva – zadovoljne korisnice i nezadovoljne.

 

Dobra iskustva za Mixa Hyalurogel Night noćnu kremu

Jedna blogerka je među svoje najbolje kreme za hidrataciju uvrstila Mixa Hyalurogel Night noćnu kremu. Koža joj je suva i oduvek je koristila dnevne kreme za hidrataciju. Kada je čula da Mixa ima noćnu kremu za hidrataciju to ju je oduševilo. Probala je i zaista se nije pokajala. Ono što joj najviše prija jeste kakav je njen ten ujutru. Ten je ujednačen, nema nesavršenosti, a pri tom pore nisu zapušene. Ona brine o svojoj koži i bitan joj je svaki segment dejstva nekog preparata. Svojim pratiocima blogerka poručuje da se neće pokajati ako probaju kremu – masku.

 

Miljana ima suvu kožu, koja je sama po sebi i osetljiva. Njena suva koža je u još gorem stanju kada dođe zima. Oduvek je tragala za hidratantnom maskom koja će joj sigurno pružiti više hidratacije od kreme. U dorgeriji je videla Mixa Hyalurogel Night noćnu krem masku. Prodavačica joj je objasnila da je u pitanju maska i noćna krema, i Miljana je rešila da proba. Kako je tražila masku, kremu je isprobala na taj način. Njena koža je zaista dobila više hidratacije nego ikada do tad. Definitivno će nastaviti da koristi kremu kao masku. To je sasvim dovoljno, bar dok ne dođe zima. A tada će kombinovati, i koristiće je i kao noćnu kremu i 2 puta nedeljno kao masku. Svima sa suvom kožom preporučuje kremu.

 

Ivana priznaje da je bila skeptična kada je Mixa noćna krema sa hijaluronskom kiselinom u pitanju, ne voli noćne kreme. Najpre je uzela uzorak u apoteci. Kada ga je otvorila videla je da je tekstura nekako masnija. Ali je ipak odlučila da proba. Kada se ujutru probudila, njena koža je izgledala zaista odlično. To je Ivanu oduševilo. Bila je srećna i otišla da kupi kremu. Neće više biti skeptična pre nego što neki preparat proba. Noćna krema ima svoju ulogu, a to je da noću hrani kožu, kada ista odmara i regeneriše se.

 

Zara dugo traži noćnu kremu, dnevnu je pronašla baš onu koja joj odgovara. Inače ima kožu koja je sklona iritaciji i crvenilu. Rešila je da proba Mixa Hyaluorgel noćnu negu jer inače voli Mixa kozmetiku. I tako je srećna što je probala. Nije se pokajala ni jednog trenutka. Već nakon prvog korišćenja, ujutru joj je koža izgledala sjajno, zaglađeno, crvenila nije bilo. Zara kaže da svi koji imaju kožu kao ona mogu probati kremu.

 

Isidora je slučajno u drogeriji videla Mixa Hyalurogel Night noćnu kremu i rešila da proba. Njena koža je suva, zahtevna je jer joj retko koja krema hidrira kožu dugo, a da pri tom ne ostavi masne tragove. Na prvu loptu je oduševio miris, prijatan je i nežan. Drugo što je oduševilo je brzina upijanja noćne kreme. A konzistentost je još možda ono što joj se najviše svidelo. I nakon cele noći koža joj je hidrirana i izgleda zdravo i nahranjeno. Isidora neće menjati kremu a počeće da je koristi i kao masku, to je sigurno.

 

Sara zna da je njena koža suva, a da je takav tip kože podložan ranijoj pojavi bora. Iako ima 25 godina, prve blage linije na licu su već vidljive. Sara mora nešto da preuzme. Drugarica joj je rekla da postoji Mixa Hyalurogel Night koja je namenjena baš suvoj, osetljivoj koži. A da postoji i dnrvna krema iz iste linije. Sara je kupila i već nakon 2 nedelje videla je značajnu razliku. Njena koža je nahranjena i hidrirana. Ono što je takođe odlično ten joj je nekako blistaviji. Ona je oduševljena celokupnom linijom Mixa Hyalurogel.

 

Negativna iskustva

Anonimna mlada dama je veoma rano imala zdravstvenih problema. Od tada svaki proizvod koji koristi najpre detaljno ispita sastav pa tek onda odlučuje da li će ga probati. Kada je sastav pronašla na internetu prvo što joj je privuklo pažnju jeste da ne sadrži parabene i to je bio veliki plus. Ali nekoliko sastojaka koji su štetni, bili su dovoljni da ona izrazi svoje nezadovoljstvo i odustane od kupovine. Jeste da je njena koža suva, ali za sada deluju prirodna ulja i ona ih neće menjati.

 

Danica ima mešovitu kožu i želela je da proba Mixa Hyalurogel Night noćnu kremu jer ima delova lica koji zahtevaju hidrataciju. Tako je probala kremu ali je njena koža nije lepo upijala. Delovi koji su bili suvi jesu bili hidrirani i izgledali su ok, ali tamo gde je koža bila masnija izgledala je još masnije. I to je bilo zaista nešto što joj nije prijalo. Potražiće ona neku drugu kremu za njen tip kože.

 

Anonimna korisnica je podelila svoje mišljenje i rekla da za nju Mixa noćna krema nije ništa posebno. Lep je miris, pakovanje takođe. Ali za njenu suvu kožu ne pravi neku razliku. Pobala je samo kao masku i odustala. Poklonila je drugarici kojoj krema odgovara a ona će potržiti neku drugu masku jer joj sheat maske deluju ok i dobro joj hidriraju kožu. A noćnu kremu ne koristi i na taj način je neće ni koristiti. Ne voli da joj koža noću ima kremu jer joj to ne odgovara.

 

Mixa Hyalurogel Night noćna krema

 

Mixa Hyalurogel Night sastav

 

Dobra stvar kada je Mixa Hyalurogel Night noćna krema u pitanju tj. sastav, jeste da ne sadrži alkohole, ni parabene, kao ni sulfate. 

Ali šta sve sadrži? 

Ako ste od onih koji pre svega pogledaju sastav pa tad kupuju neki proizvod onda vam navodimo celokupni sastav:

Aqua, Glycerin, Dicaprylyl Ether, Pentylene Glycol, Propanediol, Cetyl Esters, Coco-Carbonate, Polyglyceryl-6 Distearate, Jojoba Estres, Behenyl Alcohol, Acacia Decurrens Flower Cera, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Camelina Sativa Seed Oil, Capryloyl Salicylic Acid, Cetyl Alcohol, Glycine Soja Oil, Helianthus Annuus Seed Cera, Helianthus Annuus Seed Oil, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Isohexadecane, Phenoxyethanol, Polyglycerin-3, Polyglyceryl-3 Beeswax, Polysorbate 80, Sodium Hyaluronate, Sodium Stearoyl Glutamate, Sorbitan Oleate, Tocopherol, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Parfum.

Dobri sastojci su:

Glycerin – kao jedan od dobrih sastojaka, glycerin je ovlaživač. Za kožu ima više prednosti, pre svega kožu vlaži i služi da se vlažnost duže zadrži u koži.

Hijaluronska kiselina – veže velike količine vode pa kožu dugotrajno hidrira.

Ulje divljeg lana – ulje biljnog porekla, koje kao i glycerin ima ulogu ovlaživača. I kožu čini glatkom i mekom.

Pentylene Glycol – iako je u pitanju dobar sastojak, koji prija koži i služi da kožu hidrira, ovaj sastojak može da izazove iritacije oka, pa se zato i navodi da se izbegava predeo oko očiju.

Behenyl i Cetyl Alcohol – u pitanju su alkoholi prirodnog, biljnog porekla, koji ne isušuju kožu.

Propanediol – pomaže da koža dobije gladak “finiš” i ima ulogu ovlaživača. Bezbedan je za osobe koje nemaju alergijsku reakciju na sastojak.

Ne tako dobri sastojci:

Capryloyl Salicylic Acidderivat salicilne kiseline, a u kremi pomaže da koji se poboljša ten kože. Ipak može izazvati iritacije na koži. Salicilna kiselina uklanja višak sebuma sa kože što može uticati na to da koža postane previše suva.

Dicaprylyl ether – emulgator koji je u kremama kako bi koža dobila mekan i gladak izgled. Međutim, velika količina u kremama može biti opasna.

Phenoxyethanol – u Mixa Hyalurogel Night deluje kao stabilizator ali je veoma opasan sastojak ako se apsorbuje kroz kožu.

Trisodium Ethylenediamine Disuccinate ili Trisodium EDTA je još jedan od sastojaka koji je štetan i koji treba izbegavati u preparatima za negu kože.

 

bore baner Neborela

 

Mixa noćna krema recenzija zaključak

Iako ima zaista dosta hidratantnih krema koje su namenjene suvoj koži, mi trebamo pronaći baš onu koja će našoj koži odgovarati. 

Kada se detaljno upoznamo sa nekim preparatom lakše ćemo shvatiti da li je on za nas ili ne.

Da li vam znače informacije koje dobijate iz naših recenzija?

Da li ste probali Mixa Hyalurogel Night noćnu kremu? Da li vama odgovara?

 • Pišite nam kakva su vaša iskustva i utisci sa Mixa Hyalurogel noćnom kremom, ocenite karakteristike kreme i recenziju.