Predstavljamo jako popularno Babylove ulje protiv strija, koje je zadnjih godina primamljivo mnogim trudnicama. Recenzija i nabolja iskustva!

 

Ako želite da predupredite strije u trudnoći i brinete kako će vaš stomak izgledati nakon porođaja, bolje je da na vreme preduzmete nešto. Kozmetikom – kremama, uljima i melemima svakako ćete smanjiti šanse da vam se pojave strije u trudnoći koje je svakako lakše sprečiti nego otkloniti.

Da li su trudnice zadovoljne kada je Babylove ulje za strije u pitanju, navodimo vam u nastavku. Takođe vam navodimo i sve sastojke, dobre, a i da li sadrži neke koji su štetni.

 

Zašto se koristi Babylove ulje protiv strija?

 

Ulje protiv strija se koristi preventivno da do pojave strija ne dođe. Ulja protiv strija su dizajnirana tako da kožu dubinski hidriraju i na taj način istu čine elastičnom. Elastična koža se lakše rasteže, teže puca, pa je veća verovatnoća da se strije neće pojaviti.

Kako postoje mnogi preparati protiv strija, Babylove ulje za strije je jedno od onih koje se preporučuje za negu zahtevne kože u trudnoći. Kada kažemo zahtevne, mislim na kožu koja se veoma brzo rasteže i širi, pa je tako podložnija pucanju.

Babylove ulje protiv strija se takođe preporučuje i uopšteno protiv strija, tj. možete ga koristiti ako niste trudni. Na taj način će koža biti negovana i postaće elastičnija. Smanjiće se mogućnost nastanka strija, sigurno.

Tako da se Babylove ulje za strije koristi:

 1. preventivno protiv strija,
 2. kao ulje za strije u trudnoći,
 3. za negu suve i zahtevne kože.

 

Kada se preporučuje početak upotrebe Babylove ulja protiv strija?

 

Ukoliko planirate trudnoću, možete odmah krenuti sa korišćenjem preparata koji će koži povećati elastičnost. To važi i za Babylove ulje za strije u trudnoći. Ovo ulje mnogi poznaju i pod nazivom BabyLove mama ulje.

Tako da nema preciznog termina početka upotrebe i preporuka je krenuti sa korišćenjem Babylove ulja protiv strija što ranije u trudnoći. Kada je koža nahranjena ona je elastičnija i manje su šanse da će u toku drugog stanja pucati. 

Period kada beba najbrže raste u maminom stomaku je 6. i 7. mesec. Ako ne koristite ništa od kozmetike bar tada uključite preparate – kreme za strije, meleme, ulja….. 

Ali na to da li će se strije pojaviti u trudnoći ili ne, utiču mnogi faktori. Tu pre svega veliku ulogu igra genetika. Ali i to kakva je vaša koža, da li je suva ili je elastična sama po sebi.

 

Kome se preporučuje Babylove ulje protiv strija?

 

Babylove ulje protiv strija u trudnoći se preporučuje pre svega u trudnicama. U pitanju ulje za strije koje je bezbedno za upotrebu u trudnoći.

Ali se ulje takođe preporučuje i uopšteno za negu kože. Pogotovo za negu suve kože, pa čak i dehidrirane. Jer, suvoj koži je uvek potrebna dodatna vlaga. Suva koža sama po sebi zateže i stvara neprijatan osećaj.

Babylove ulje protiv strija mogu koristiti i adolescenti, jer je u pubertetu moguća pojava strija zbog naglog rasta.

Tako da, uopšteno Babylove ulje protiv strija se preporučuje:

 1. trudnicama,
 2. osobama sa suvom kožom,
 3. u periodu naglog rastezanja kože (pubertet, nagli porast tj. pad kilaže).

 

Ambalaža Babylove ulja protiv strija

 

Bebilove je jedan od DM-ovih preparata, tako da ih možete naći samo u DM drogerijama. BabyLove mama ulje je u  ambalaži od 250 ml. U providnoj je ambalaži sa svetlo roze poklopcem.

Na etiketi je trudnica, tj. samo stomak trudnice. Natpis na etiketi je Bebylove Mama Pflegeol tj. ulje za negu. Takođe je naznačeno da sadrži ulje badema i da je namenjeno nezi zahtevne kože tokom trudnoće.

 

Izgled BabyLove mama ulja

 

Kako se nalazi u providnoj ambalaži Babylove ulje za strije, boja ulja se vidi i svetlo žućkaste je boje kao, baš kao i većina drugih ulja. To je pre svega tako zbog sastava jer sadrži nekoliko vrsta ulja.

Miris je prijatan, ali i karakterističan za sve proizvode iz ove BabyLove linije. Nežan je i ima u sebi notu badema, s obzirom na to da sadrži ulje badema kao glavni sastojak.

 

baby love ulje za strije

 

Način upotrebe i kako se koristi BabyLove ulje za strije

 

Babylove ulje protiv strija se može koristi preventivno ili ako su se strije već pojavile, pre nego što postanu crvene strije. U oba slučaja se nanosi 2 puta dnevno na područjima koji su podložna nastanku strija. Tj. u trudnoći na mestima gde se koža najviše rasteže – bokovi, stomak, grudi, struk….

Može se koristiti na dva načina i to:

 1. na suvu kožu – nakon tuširanja naneti ulje na potpuno suvu tj. na obrisanu kožu. Na ovaj način je potrebno malo više vremena kako bi se ulje upilo u telo.
 2. na mokru kožu – ukoliko se ulje nanosi na mokru kožu onda je primećena veća brzina upijanja, ali i da je koža nakon nanošenja veoma mekana na dodir.

 

Gde se sve nanosi Babylove ulje za strije?

 

Babylove ulje za strije se nanosi na mestima koja su podložna strijama. A to su u trudnoći pre svega stomak, butine, zadnjica i grudi.

Bez obzira na to u kom periodu trudnoće počinjete sa  korišćenjem ulja, preporuka je da se nanosi na svim mestima gde se koža najviše rasteže. Nema veze da li su vam se na tom delu pojavile strije – recimo da na stomaku jesu, a da na nogama nisu. Preporuka je da ga nanosite na oba mesta, jer preventivno deluje protiv rastezanja kože i nastanka.

 

Babylove ulje protiv strija iskustva

 

Verujemo da bi sve trudnice želele da izbegnu korišćenje preparate u trudnoći koji mogu biti štetni za bebu. Zato je bitno da vidimo da li ima nekih trudnica koje nisu zadovoljne, ili su sve korisnice imale samo reči hvale kada je Babylove ulje za trije u trudnoći u pitanju.

 

Pozitivna iskustva

Marija je neko ko zaista vodi računa o svom izgledu. Prva je trudnoća u pitanju i ona zaista uživa u svakom danu. Ali voli da se informiše šta bi mogla da koristi u trudnoći protiv strija. Izbacila je sva mleka koja je koristila pre trudnoće jer je sigurna da postoje praparati koji su namenjeni baš trudnicama. Od jedne blogerke je saznala za Babylove ulje protiv strija u trudnoći i odlučila da proba. Veoma rano je krenula da koristi ulje, bukvalno nekoliko dana nakon što je saznala za trudnoću. Svoje iskustvo je podelila u 8. mesecu trudnoće i nije krila svoje oduševljenje. Ni jedna se strija nije pojavila i ona je presrećna.

 

Una je 4-ti mesec trudnoće i stomačić se već po malo primećuje. Kako je njena koža jako suva, zahteva dosta hidratacije. Od durgarice je čula za Babylove ulje protiv strija jer je ona ulje koristila u trudnoći i bila je prezadovoljna. I Una je odmah odlučila da proba jer je pre toga koristila prirodna ulja, ali joj je bilo potrebno nešto što je ciljano namenjeno borbi protiv strija u trudnoći. A što će istovremeno odgovarati njenoj suvoj koži. Njena koža nakon naošenja ulja izgleda zaista odlično. Ulje nanosi dok je koža još mokra, nakon tuširanja.

 

Blogerka koja ima dosta pratioca voli da sve vezano za trudnoću deli sa svojim pratiocima. I na tome su joj zahvalne mnoge njene čitateljke. Baš je dugo razmišljala šta koristiti protiv strija u trudnoći. Sa svojim pratiocima je podelila da će probati BabyLove mama ulje pa javiti utiske kada stomak počne da raste. Razlog zašto se opredelila baš za ovo ulje jeste sastav. Bez sumnje. Bitno je šta preparati za trudnice sadrže. Iskreno, očekivala je strije jer se sa njima borila dok je bila u pubertetu. Imala je strije na zadnjici, grudima. Ali, kako je vreme prolazilo, strije se nisu pojavljivale. Ona je u 6. mesecu podelila svoje iskustvo da se do sada ni jedna strija nije pojavila.

 

Sanja je dobila od drugarice na poklon Babylove ulje za strije. Odmah kada je ostala trudna počela je da ga koristi. Oduševljava je miris i način na koji se apsorbuje. Njena koža ga savršeno dobro upija i ona koristi ulje dva puta dnevno, da bi bila sigurna da se strije neće pojaviti. Kako je početak trudnoće u pitanju, još uvek se strije nisu pojavile. Ali ona je oduševljena kakav osećaj na koži ostavlja ovo ulje protiv strija u trudnoći i sigurno ga neće menjati. Koža joj je mekana i svilenkasta na dodir.

 

Jutjuberka voli da isprobava razne proizvode. Iako nije trudna, odlučila je da proba Babylove ulje za strije u trudnoći jer planira trudnoću. Na svom kanalu je podelila snimak kako isprobava ulje. Želela je da vidi kakav je osećaj koji ostavlja, kao i da li joj miris odgovara. Jer kada je miris preparata u pitanju ona ima zaista visoke standarde. Čak joj je to presudno kada odlučuje da li će koristiti neki preparat. Kod ulja je oduševio miris, što se retko dešava. I osećaj koji na koži ostaje takođe je odličan. Ona će nastaviti da koristi ulje preventivno, a zatim i u trudnoći.

 

Negativna iskustva

Violeta je neko ko pre svega obraća pažnju na sastav. Zato je odlučila da kupi Babylove ulje protiv strija i krene od samog početka trudnoće sa korišćenjem. Neće dozvoliti da joj se strije pojave. To je sigurno. Pored sastava, miris joj se dopao, takođe. Ali nešto što joj se uopšte nije dopalo jeste način na koji njena koža apsorbuje ulje. Veoma dugo je potrebno da koža upije, a kada upije uglavnom se pojave mrlje na garderobi od ulja. Ona želi da njena koža uvek bude hidrirana u isto vreme ne želi da upropasti svu garderobu koju ima. Odustaće od ovog ulja.

 

Anonimna korisnica je od drugarice čula za Babylove ulje za strije i odmah je kupila. Njena drugarica nije dobila strije, pa je mislila da neće ni ona ako ga redovno koristi. Inače, ova korisnica ima masnu kožu i na samom početku korišćenja u toku trudnoće videla je da joj ulje ne odgovara. Ona mora potražiti neki drugi preparat protiv strija, jer joj je koža veoma masna nakon korišćenja. Nekako ne upije ulje ili njena koža jednostavno ne apsorbuje ovo ulje na najbolji način. Naći će nešto što joj više odgovara.

 

Gaga obožava prirodna ulja i koristi mnoga za negu kože. Ali u trudnoći je želela nešto što će biti specijalno namenjeno trudnicama. U dorgeriji joj je prodavačica preporučila BabyLove mama ulje. Ona je odlučila da kupi i proba. Ali nije se baš oduševila. Jeste miris bio ok, ali osećaj na koži ništa drugačiji. Savetovala se sa svojim ginekologom i on je rekao da može da koristi i dalje prirodna ulja. Njena koža nije bila podložna pucanju i bila je sigurna da će biti dovoljno koristiti samo prirodna ulja.

 

Babylove ulje za strije sastav

 

Kada je sastav Babylove ulja protiv strija u pitanju na ambalaži je naznačeno da ne sadrži alkohole, parafine tj. mineralna ulja, ne sadrži ni parabene.

Kako biste bili sigurni da niste alergični na neki od sastojaka, navodimo vam celokupnu listu sastojaka:

Helianthus Annuus Hybrid Oil, Ethylhexyl Stearate, Olea Europaea Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Tocopherol, Nymphaea Alba Flower Extract, Cocos Nucifera Oil, Gardenia Taitensis Flower Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum.

Kao što i sami možete videti, Babylove ulje protiv strija sadrži ekstrakte biljaka, kao i mnoga ulja. Neki od njih su sledeći:

 • Helianthus Annuus Hybrid Oil – sa visokim sadržajem vitamina E deluje kao ovlaživač i zadržava vlagu na koži.
 • Olea Europea Fruit Oil – tj. maslinovo ulje je bogato vitaminima A i E. Ovi vitamini su veoma bitni za zdravlje naše kože, ali takođe koži obezbeđuju vlažnost i čine je svilenkastom.
 • Prunus Amygdalus Dulcis Oil – bademovo ulje, kao glavni sastojak Baby Love ulja za strije, svojim prirodnim svojstvima smanjuje pojavu strija i odlično je za negu suve kože.
 • Tocopherol – čist oblik vitamina E i još jedan odličan sastojak KR.

Svi sastojci su su prirodnog porekla, osim parfema, i sastojka Ethylhexyl Stearate koji se koristi u skoro svim preparatima za negu kože. Koristi se u kozmetici kao dodatak za omekšavanje kože, ali je potvrđeno da je bezbedan za upotrebu.

 

Babylove mama krema za strije

 

baby love za strije u trudnoći

 

Pored ulja protiv strija u BabyLove linji za mame i negu kože trudnica, postoji i Babylove mama krema za strije. Ukoliko ne preferirate ulja, ne volite masniju kozmetiku ili je neki treći razlog u pitanju, onda možete probati kremu za strije u trudnoći.

Babylove mama krema za strije se takođe koristi za strije u trudnoći. Neguje zahtevnu kožu u trudnoći, jer se brzo upija i kožu ostavlja mekom.

Ova krema sadrži suncokretovo ulje i veoma lepo hidrira telo. Nalazi se u beloj ambalaži sa roze poklopcem, a sadrži 150 ml kreme.

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Babylove ulje za strije recenzija zaključak

Ako volite prirodnu kozmetiku i neko ste kome je sastav na prvom mestu kada odlučujete da probate neki novi proizvod, ne smeta vam masnija kozmetika, onda možete isprobati Babylove ulje protiv strija.

Prirodni sastojci su veliki plus. Verujemo da vam je sastav još bitniji ako trudnoću planirate ili ste već trudni.

 • Možda ste već probali Babylove ulje za strije u trudnoći? Kako vam se dopada? Da li ste zadovoljne? Podelite sa nama vaša iskustva, ocenite recenziju i ostavite utiske u komentaru.