Ukoliko vam kosa izgleda beživotno i želite da joj povratite sjaj, saznajte da li je Nivea Hairmilk Natural shine šampon adekvatan spas za nju.

 

Često farbanje, feniranje, uvijanje i slično može lako da ošteti kosu. Ona tako postaje suva, gruba, lomljiva, kida se i karza, krajevi lako pucaju… Nabrajanje je beskrajno.

Na tržištu zato i postoje mnogobrojni preparati koji obećavaju brz oporavak kose. Najčešće su to šamponi za oporavak kose. Ali treba pronaći onaj dobar i još važnije – onaj koji savršeno odgovara vašoj kosi. 

To nije tako jednostavno i zato sledi recenzija za ovaj šampon koji mnogim devojkama stvara velike nedoumice. Najčešće su – da li je dobar za oporavak kose, da li kosi vraća sjaj, kada je sjaj vraćen da li je kosa zdrava i slično.

 

revlasin Nina model

 

Zašto se koristi Nivea Hairmilk Natural Shine šampon za kosu?

 

Nivea Hairmilk Natural Shine šampon koristi se za hidrataciju kose i vraćanje prirodnog sjaja dlaci. Tada šampon ima cilj da nahrani svaku dlaku i da deluje preventivno, kako bi se sprečilo isušivanje kose. 

Nivea Hairmilk Natural Shine šampon najviše pomaže kosi tako što joj pruža intenzivnu hidrataciju, omekšava je i vraća joj prirodni sjaj.

Ovo je najčešće u situacijama kada se radi o vremenskim prilikama – godišnjim dobima, spoljnim temperaturama (hladnoća, toplota, suv vazduh, visoka vlažnost). Više se mrsi, neuredna je, bez sjaja, pa je samim teška i za raščešljavanje. Kada jednom izgubi vlažnost postaje suva, krta i sklona pucanju. 

Takođe, sve isto se može desiti i kada je u pitanju upotreba jakih hemijskih preparata kosa gubi sjaj. 

Nivea Hairmilk Natural Shine šampon neke specifične sastojke, kao što su proteini mleka i svile koji jačaju kosu iznutra. Pošto je ovo šampon i za sjaj kose, sastojak zaslužan za sjajnost je Eucerit. On se dobija iz prirodnog vunenog voska, jer u šamponima i preparatima daje kosi prelep sjaj. 

 

Za kakvu kosu se preporučuje Nivea Hair milk natural Shine?

 

Više je situacija kada se preporučuje:

 1. već smo spomenuli da zbog teških preparata, kao i godišnjih doba kosa postaje suva. Na osnovu toga može se reći da se Nivea Hairmilk Natural Shine šampon prvenstveno preporučuje za suvu i beživotnu kosu;
 2. mogu ga koristiti i osobe koje imaju normalan tip kose kako bi joj sačuvale dovoljno prirodne vlažnosti;
 3. preporučuje se i za negu farbane kose, pošto znamo da farba dosta isušuje kosu, da je čini suvom i bez sjaja;
 4. preporučuje i za kovrdžavu kosu, koja je takođe sklona isušivanju jer prirodna ulja zbog lokni teško dospevaju do krajeva vlasi;
 5. ukoliko ne volite talase, Nivea Nair Milk Natural Shine odgovara i ravnoj kosi. On je ne masti i ne otežava, već je čini lepom, mekom i laganom.

 

Nivea Hairmilk Natural shine sampon za sjaj kose

 

Sve gore je bilo u vezi sa suvljom kosom, koja može i ne mora biti uvek tanka. Ali, što se tiče konkretno tanke kose isto se može koristiti samo sa merom opreza.

Evo zašto.

Ako se šampon mnogo nanese stvara osećaj težine na glavi i ne daje dovoljno volumena, što fali tankoj kosi. Za tanku kosu postoji još jedan Nivea Hairmilk šampon, a o njemu smo pisali recenziju – Nivea Hairmilk šampon za tanku kosu.

 

Nivea Hairmilk Shine šampon za sjaj kose – prednosti i nedostaci 

Poznato je da svaki šampon, bez obzira na kvalitet, ima svoju dobre strane kao i neke nedostatke. U nastavku slede prednosti i mane za Nivea Hairmilk Shine šampon za sjaj kose.

Prednosti:

 • intenzvno hidrira kosu i vraća joj prirodni sjaj,
 • sadrži prirodne proteine i eucerit,
 • ne isušuje kosu,
 • pogodan je za svakodnevnu upotrebu,
 • primamljivo je pakovanje,
 • blage je formule,
 • dosta peni,
 • lagan za korišćenje i pranje kose,
 • prijatnog je mirisa, nežnog.

Nedostaci:

 • sadrži sulfate koji uglavnom isušuju kosu,
 • iako je miris lep, on sadrži veštačke arome koji mu u tome pomažu,
 • može da izazove neku alergijsku reakciju ili iritaciju vlasišta zbog pojedinih sastojaka,
 • može da umrsi kosu ako je jako suva ili oštećena,
 • ne pokazuje zavidne rezultate na kosi koja je jako puno oštećena, kao ni na kosi koja nema problem sa nešto većim oštećenjem.

Na tržištu postoji mnogo šampona za oporavak oštećenja kose, a Nina je podelila svoje iskustvo sa jednim koji joj je pomogao. Pošto joj je bio potreban hitan oporavak, umesto tretmana počela je da koristi jedan prirodni šampon za negu i oporavak oštećene kose. Celo Ninino iskustvo možete da pročitate u tekstu na linku https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Nivea Hair milk natural shine opis

 

Ako ste ljubitelj Niveinih proizvoda, onda ćete se oduševiti novom ambalažom Nivea Hairmilk Natural shine šampona. Nalazi se u plastičnoj bočici i to nije ništa novo. Ali, bočica je prelepe roze boje  i elegantnog dizajna, sa prepoznatljivom oznakom brenda Nivea.

Postoje dve ambalaže – manje pakovanje šampona od 250 ml, kao i veće od 400ml.

Na prednjoj strani etikete proizvođač je naglasio da šampon sadrži proteine mleka, svile i eucerit, kao i da je primarno namenjen za prirodni sjaj kose (vraćanje sjaja). Na zadnjoj strani je istaknuta lista sastava.

Tačan naziv šampona je Nivea Hairmilk Natural Shine Care Shampoo. Tekstura je bele boje, dosta gusta i kremasta. Miriše prijatno, kao i svi Nivea proizvodi.

 

Kako se koristi Nivea Hairmilk Natural shine šampon?

 

Nivea Hairmilk shine šampon se koristi kao i većina drugih šampona za kosu. U nastavku kroz par koraka ćemo objasniti način upotrebe:

 • prvi korak – dobro nakvasiti kosu,
 • drugi korak – naneti malu količinu šampona,
 • treći korak – dobro utrljati, kako bi kosa upila hranljive materije iz šampona,
 • četvrti korak – dobro isprati mlakom vodom,
 • peti korak – ukoliko je potrebno utrljajte još jednom kosu šamponom, pa zatim dobro isperite mlakom vodom,
 • šesti korak– možete staviti masku ili drugi preparat za omekšavanje kose.

Pored maske, možete probati Nivea Hairmilk Natural Shine balsam iz ove linije kako bi lakše raščešljali kosu.

Ukoliko želite, možete kosu više puta šamponirati. Pazite samo da pena ne dođe u kontakt sa očima, ako se ipak dogodi isprati lice mlakom vodom. 

Tokom pranja kose, šampon stvara dosta pene i zbog toga je neophodno da se dobro ispere kako ne bi ostao na kosi. Ukoliko je suva, može lako da se umrsi, pa je posle šamponiranja zaista poželjno koristiti masku, regenerator ili serum za kosu.

 

Nivea Hairmilk Natural Shine šampon iskustva

 

Iskustva za Nivea Hairmil Natural Shine šampon su mahom dobra i pozitivna, ali postoje i korisnici koji nisu bili zadovoljni. Više o utiscima sledi u nastavku.

 

Pozitivna iskustva

Svoje iskustvo sa nama je podelila Maja. Ona ima suvu kosu koja se dosta mrsila. Koristila je različite preparate i naišla na Nivea Hairmilk Natural Shine šampon. Posle nekog vremena primetila je kako joj se kosa manje mrsi. Zadovoljna je šamponom.

 

Jedna Jelena je na forumu prenela svoje iskustvo. Svakodnevno je koristila ovaj šampon. Odgovarao joj što je lagan za nanošenje, lepo pere kosu i ne isušuje je. Ipak, nije primetila nikavu razliku u izgledu kose pre i posle korišćenja jer nije dobila neki poseban sjaj, već je bila ista i dalje (obična). Ali, zadovoljna je bila time što se nije dodatno isušila i ne kaje se što je isprobala šampon.

 

Jedna starija gospođa Slavica nam prenosi iskustvo. Ona je godinama farbala i uvijala kosu. Zbog stalnog farbanja, kosa je izgubila sjaj. Ćerka joj je donela ovaj šampon. Primetila je poboljšanje, a posebno je oduševljena mirisom.

 

Marija je devojka koja ima dugu kosu, ali je primetila da vremenom postaje sve više suva i dehidrirana, kao i da sve manje sjaja ima. Koleginica joj je preporučila Nivea Hairmilk Narural shine šampon. Nakon nekog vremena primetila je poboljšanje, kao i da se sjaj polako vraća.

 

Aleksandra je takođe podelila svoje iskustvo. Njena kosa je tanka, pa prilikom kupovine prozvoda za kosu mora da bude veoma pažljiva. Isprobala je Nivea Hairmilk Natural Shine šampon i bila zadovoljna, jer dobro i nežno pere. Ali, ako ga nanosi mnogo ili sa njim prečesto pere kosu brzo se dlaka prezasiti. Tj. tanka kosa postaje joj teška i pomalo masna. 

 

Neda, koja je plavuša pohvalila je Nivea Hairmilk Natural Shine šampon za kosu. Njena plava kosa bila je dosta suva i beživotna najviše zbog farbanja i stalnog korišćenja aparata za kosu. Prijateljica joj je predložila da isproba ovaj šampon, nakon čega ga je koristila neko vreme. Primetila je pozitivne promene – kosa joj je postala osvežena, meka i glatka, a mirisom je bila oduševljena.

 

Nivea Hairmilk Natural Shine za sjaj kose

 

Negativna iskustva

Po preporuci prijateljice Suzana je kupila Nivea Hairmilk Shine šampon za sjaj kose. U početku joj je odgovarao, ali vremenom je primetila da joj isušuje kosu. Prestala je sa korišćenjem.

 

Sanja obožava Niveine proizvode i zbog toga je rešila da isproba ovaj novi Nivea Hairmilk Natural Shine šampon za kosu. Međutim čim je krenula sa korišćenjem osetila je peckanje i glava je počela da je svrbi. Misli da joj neki sastojak nije odgovarao. Više ga nije koristila.

 

Tanja je imala suvu i beživotnu kosu bez sjaja. Stalno je tragala za novim proizvodima, pa je tako naišla i na ovaj šampon. Nadala se da će joj ovaj proizvod pomoći da se konačno reši suve kose. Ali, ipak nije uspela da poboljša njen izgled.

 

Hristina je devojka sa prirodnim izgledom kose. Bez obzira na to što je nikada ne tretira, ne farba, a čak je i minimalno suši, kosa joj je bila dosta suva. Probala je razne preparate, ali nije uspela da pronađe onaj koji bi joj pomogao da oživi malo. Na reklami je videla Nivea Hair milk Natural shine i odlučila da isproba šampon. Primetila je da dosta peni, da ne isušuje kosu, ali ipak joj nije popravio izgled kose pošto je i dalje bila suva.

 

Još  jedna nezadovoljna korisnica je prenela svoje iskustvo. Stalno je ispravljala kosu, pa je tako dosta isušila. Kupila je ovaj šampon i šamponirala kosu dva puta nedeljno. Međutim, odustala je pošto rezultata nije bilo. 

 

Nevena je koristila sva tri proizvoda iz linije Nivea Hairmilk Natural shine. Šampon dobro pere, ali misli da joj kosa nije dobila potrebnu hidrataciju, pošto je nakon upotrebe ona i dalje bila suva (i posle šampona i posle oba regeneratora). Pošto nije bila zadovoljna, smatra da linija nije dovoljno dobra za njenu kosu koja je poprilično zahtevna.

 

Nivea Hairmilk Natural Shine šampon za kosu aktivni sastojci

Kada razmišljate o kupovini nekog proizvoda, pre svega treba da pogledate kakav sastav. Znamo da neke supstance mogu da oštete kosu, zato treba pažljivo birati šampon.

U nastavku teksta donosimo detaljnu listu sastava, a zatim o svakom sastojku ukratko. Nivea Hairmilk Natural Shine šampon sadrži:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, PEG-3 Distearate, Hydrolyzed Milk Protein, Lanolin Alcohol Eucerit®), Hydrolyzed Silk, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Polyquaternium-10, Glycerin, PEG- 40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Benzoate, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Geraniol, Linalool, Benzyl Alcohol, Citronellol, Benzyl Salicylate.

Sada o svakom sastojku ukratko:
 • Sodium Laureth Sulfate – ovo je sulfat koju treba izbegavati. Može dodatno da isuši kosu.
 • Cocamidopropyl Betaine – ovo je surfaktant koji ima sposobnost da očisti kosu i vlasište bez oštećenja. Omogućuje lagano češljanje, sprečava naelektisanje kose.
 • Sodium Chloride –  štetan sastojak koji može da izazove svrab kože glave.
 • PEG-3 Distearate – emulgator koji pomaže sastojcima na bazi vode i ulja da se pravilno mešaju.
 • Hydrolyzed Milk Protein – sadrži veliku količinu mlečne kiseline i esencijalne amino kiseline koji su vazne za vezivanje proteina za dlaku.
 • Lanolin Alcohol (Eucerit®) – sastojak koji ima velika hidratantna svojstva. Daje kosi sjajnost i mekan osećaj pri dodiru.
 • Hydrolyzed Silk – protein svile koji ima mogućnost da zadržava ogromnu količinu vlažnosti. Daje kosi elastičnost, sjaj i stvara zaštitnu barijeru oko dlake. 
 • Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride – hidrira i regeneriše kosu, pri čemu je održava svilenom i sjajnom.
 • Polyquaternium-10 – ima antistatičko svojstvo, ali i stvara zaštitni sloj na vlasima. Sprečava nekontrolisano letenje kose ukoliko dođe do naelektrisanja.
 • Glicerin – humektant, pomaže kosi da zadrži vlagu nakon pranja.
 • PEG – 40 Hydrogenated Castor Oil – dobija se iz ricinusovog ulja. Koristi se kao emulgator, surfaktant i solubilizator (da poboljša rastvartanje pojedinih sastojaka). Čisti i umiruje kožu i vlasište.
 • Sodium Benzoate – konzervans koji se koristi u mnogim kozmetičkim preparatima.
 • Citric Acid – limunska kiselina, koja skida prljavštinu i suvišna ulja sa kose, kako bi kutikulu dlake lepo spustila.
 • Sodium Hydroxide – koristi se za regulisanje ph vrednosti.
 • Geraniol – jedan od nepoželjnih sastojaka, koristi se u proizvodima zbog mirisa.
 • Linalool – koristi se za dobijanje mirisa.
 • Benzyl Alcohol – je aromatski alkohol koji se nalazi u biljkama, a služi kao mirisni sastojak. Ako se koristi u malim količinama nije agresivan za kosu.
 • Citronellol – prirodan sastojak, koji se koristi zbog mirisa.

 

POVEZANO:

 

Nivea Hairmilk Natural shine linija

 

Nivea Hairmilk Natural shine linija se sastoji od tri preparata:

 • prvi je Nivea Hairmilk Natural shine šampon za kosu,
 • drugi je Nivea Hairmilk Natural shine bazam za sjaj kose (tečni regenerator)
 • treći je Nivea Hairmilk Natural shine regenerator u spreju.

 

Nivea Hairmilk Natural Shine recenzija zaključak

Na osnovu napisanog možemo uočiti da se Nivea Hairmilk Natural Shine šampon može svakodnevno koristiti. Kosi daje hidrataciju, a što se tiče sjaja to zavisi. Najviše utiče stepen oštećenja kose.

Odgovara onima sa normalnom kosom, tj. onima koji žele da joj malo daju, vrate ili poprave sjajnost. Nije za oštećenu kosu i ne oporavlja kosu koja je suva. Za to su mnogo bolji drugi šamponi, a svakako najbolji oni ba biljnoj i prirodnoj bazi.

 

revlasin Nina model

 

Bez obzira što smo naveli kako pozitivne strane šampona tako i neke mane, jasno je da jedan proizvod neće odgovarati baš svakoj kosi. Sa druge strane, redovnom upotrebom kosa može ipak da postane gipka, meka i sa puno sjaja, ali samo ako joj odgovara tip šampona.

Prednost ovog šampona je što u sastavu sadrži proteine mleka, svile i Eucerit koji zajednički pomažu da se dlaka dubinski hidrira i povrati prirodni sjaj.