Pantene Repair and Protect maska za kosu koristi se za negu oštećene i jako ispucale kose. Da li ona ima i nekih mana? Saznaj u nastavku recenzije!

 

Iako je na tržištu mnogo preparata za negu kose, sigurna sam da si uspela da pronađeš bar jedan koji ti odgovara. Ukoliko još uvek nisi pronašla odgovarajući preparat, možda to učiniš nakon što pročitaš našu recenziju.

U nastavku teksta sledi detaljna recenzija za Pantene maska za kosu. Pročitaj tekst do kraja i saznaj sve o proizvodu (sastav, kome se preporučuje i kakvi su rezultati i iskustva korisnica).

 

revlasin Nina model

 

Zašto se koristi Pantene Repair and Protect maska?

 

Pantene Repair&Protect maska koristi se za negu ispucale i oštećene kose. Međutim, ova Pantene maska za kosu ima i druge sjajne funkcije koje nije na odmet spomenuti. Hajde ukratko da najbrojimo još nekoliko funkcija Pantene maske za kosu:

 • Maska hrani kosu i pospešuje elastičnost i sjaj.
 • Pantene Repair and Protect hidrira kosu i održava prirodnu vlažnost unutar kose.
 • Maska za kosu sprečava da se kosa ponovo osuši i izgubi prirodni sjaj, zahvaljujući ovoj Pantene Repair and Protect kosa je negovana, čista, bujna i lepršava.
 • Redovnom upotrebom maske kosa postaje svilenkasta, mekana i glatka na dodir
 • Pantene Repair&Protect maska za kosu štiti kosu od uticaja štetnih faktora spoljne sredine – kosa je otporna na sve vremenske uslove i razne hemikalije kojima je kosa često izložena.
 • Pantene Repair and Protect maska poboljšava volumen kose i kosu oporavlja od oštećenja.

 

Ipak, da li je Pantene Repair and Protect maska za kosu uvek dobro rešenje za njenu negu? Otkrivamo u nastavku teksta!

 

Kome se preporučuje Pantene Repair and Protect maska?

 

Iako sam u prethodnom poglavlju teksta navela dobre karakteristike i da spada u bolje maske za kosu, treba da znaš da maska ima neka svoja pravila upotrebe. 

 

Pre svega, Pantene Repair&Protect maska za kosu najviše odgovara osobama koje imaju suvu ili jako oštećenu kosu. Štaviše, rezultati maske su pokazali da je Pantene Repair maska dobra ideja i za ispucalu kosu.

Važno je da tvoja kosa ne priprada masnom tipu kose. Dakle, ako je tvoja kosa masna, Pantene Repair and Protect maska za kosu, nije baš idealno rešenje za nju. 

Brini o svojoj kosi, ali je neguj odgovarajućim preparatima kako bi sprečila da je dodatno oštetiš. Zato, imaj na umu ovo važno pravilo upotrebe!

Zamena za ovu masku mogu biti sledeće za kose smo pisali recenzije (a koje su takođe maske za suvu, ispucalu i oštećenu kosu):

 

Koje su prednosti i mane Pantene Repair and Protect maske?

 

Nema sumnje da Pantene Repair and Protect maska kosi pruža adekvatnu negu koja joj je prekopotrebna. Ipak, nijedan proizvod nije baš toliko sjajan i sigurno je da ima bar jednu manu.

I to je donekle u redu sve dok ne ugrožava zdravlje korisnika. Zato je važno da budeš oprezna i pažljiva prilikom kupovine nekog kozmetičkog proizvoda.

Hajde da ukratko obrazložimo i pozitivne, ali i negativne karakteristike maske. Na osnovu toga, moći ćeš bar delimično da izneseš zaključak da li bi ti ova maska odgovarala ili ne.

 

 Ukratko o prednostima maske:

 • Pantene PRO-V Repair & Protect maska za kosu oporavlja suvu i oštećenu kosu
 • Pored toga, maska hidrira kosu i održava je prirodno svežom
 • Sjajna prednost kod maske je to što redovnom upotrebom kosa nije umršena i što se lepo raščešljava
 • Korisnice su se složile da je velika prednost maske njen neobično lep i prijatan miris
 • Veoma lako se nanosi na kosu i potrebno je samo da se kosa lepo ispere
 • Posle samo 2 minuta upotrebe kosi pruža neophodnu zaštitu od svih oštećenja

 

Ukratko o manama maske:

 • Maska za kosu sadrži silikone
 • Može biti teška i agresivna za kosu
 • Osim toga, maska sadrži i parfem i alkohol

Iako se može reći da je maska solidna, ona nije prirodnog sastava. Sa druge strane, postoje preparati koji jesu prirodni i iskustva koja potvrđuju da prirodne maske za kosu dugotrajno oporavljaju kosu. Nina je koristila jednu prirodnu masku za oporavak suve i oštećene kose, koja joj je pomogla da zauvek spasi svoju kosu. U tekstu na plavom linku pročitajte Ninino iskustvo i šta joj je pomoglo da oporavi kosu https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Pantene Repair and Protect maska osnovne karakteristike

 

Prema mom mišljenju, Pantene maska za kosu Repair and Protect je klasičnog, ali i dopadljivog dizajna. Meni se lično dizajn maske dopada, ali smatram da lepo osmišljen dizajn nije garancija da je kvalitet proizvoda dobar. 

Ipak, hajde da rezultate proizvoda trenutno ostavimo po strani. Hajde i da malo teksta posvetimo ambalaži, teksturi, boji i drugim karakteristikama maske.

 

Ambalaža maske

 

Pantene Repair maska se prodaje u ambalaži neobično zlatne boje sa crnim boldiranim slovima Pantene. Osim toga, na kutiji elegantno zlatne boje otisnute su i druge važne informacije o ovom Pantene proizvodu. 

Na osnovu toga, znamo da se maska prodaje u količini od 300ml proizvoda i da je namenjena za suvu i oštećenu kosu. Pomenuta količina je i više nego dovoljna za redovnu upotrebu narednih nekoliko meseci.

 

Ostale karakteristike (izgled, boja i tekstura)

 

Osim što je dopadljivog dizajna, Pantene PRO-V Repair & Protect maska za kosu ima i druge sjajne karakteristike. Miris maske je neobično prijatan, blag i lep.

Što se tiče teksture maske, maska je kremaste i guste teksture. Boja maske je bela i prilikom nanošenja veoma brzo se upija u vlasi kose i lako se ispire.

 

Pantene Repair and Protect maska za kosu kako se koristi?

 

Pantene Repair and Protect maska koristi se vrlo jednostavno i lako. Zaista, ne zahteva neka posebna pravila, ali objasniću ti ukratko na koji način se koristi.

 1. Prvo pravilo podrazumeva da je kosa oprana odgovarajućim šamponom koji joj najviše prija. U stvari, kosa mora da bude čista i vlažna kako bi se maska bolje i efikasnije apsorbovala u vlasi kose.
 2. Drugo pravilo podrazumeva da se maska u jako maloj količini nanese na kosu od krajeva prema vrhu. Prilikom nanošenja maske na kosu nežno je vrhovima prstiju umasiraj i ostavi masku da deluje 2 minuta.
 3. Treće pravilo je ujedno i poslednje pravilo uputstva. Ono podrazumeva da se kosa nakon nanošenja maske dobro ispere mlakom vodom i osuši. Nakon toga, tvoja kosa biće svilenkasta, oporavljena i prirodno sjajna.

 

Pantene Repair and Protect maska za kosu 

 

Pantene Repair and Protect maska iskustva

 

Po iskustima korisnica, Pantene maska za kosu Repair and Protect je super maska koja oporavlja oštećenu kosu. Razne recenzije su složne oko jedne stvari kada je reč o ovom Pantene proizvodu za negu kose. 

To je da su iskustva za Pantene maska za kosu Repair and Protect čak 80% pozitivna. 

Šta je sa onih 20%? Zašto te korisnice nisu imale pozitivno iskustvo sa maskom? Otkrivam u nastavku teksta!

 

Pozitivna iskustva

 

Po mišljenju jedne devojke, Pantene Repair maska je najbolja maska za kosu koju je do sada isprobala. Maska je veoma pomogla njenoj oštećenoj kosi. Kosa joj je sa ovom maskom postala mekana, svilenkasta i glatka na dodir.

 

Zanimljivo je iskustvo jedne dame u 40-tim godinama. Ona je godinama isprobavala razne preparate za negu kose, ali nije bila zadovoljna rezultatima. Onda je slučajno u razgovoru sa prijateljicom saznala za ovu masku koja bi mogla da odgovara njenoj kosi. Intuicija je ovog puta nije prevarila. Maska je oporavila oštećenu kosu i povratila prirodni sjaj koji je izgubila usled raznih preparata i hemikalija.

 

Reči hvale za masku imala je još jedna korisnica. Prema njenim rečima, maska hidrira kosu i održava je vlažnom i zdravom. Masku koristi jednom nedeljno i veoma je zadovoljna rezultatima.

 

Kod maske se jednoj korisnici najviše dopada njen miris i kremasta tekstura. Smatra da je veliki plus kod maske to što se veoma lepo razmazuje na vlasi kose i što se lako ispire. Naravno, zadovoljna je i rezultatima. Veoma brzo je primetila da joj kosa mnogo lepše izgleda. Kosa joj je postala puna volumena, negovana i prirodno blistava.

 

Još jedna devojka je podelila svoje pozitivno iskustvo sa maskom. Od kada koristi masku uopšte nema problema sa raščešljavanjem kose. Kosa joj se nimalo ne mrsi i veoma je svilenkasta na dodir. Oduševljena je maskom!

 

Zašto su neke korisnice nezadovoljne?

 

Jedna devojka je kupila masku u drogeriji nakon što je pročitala stranu recenziju. Iako je recenzija nahvalila masku, korisnica nije imala prijatno iskustvo sa njom. Šta se desilo? Nakon nekoliko korišćenja njena kosa postala je slepljena i ispucala. Shvatila je da joj ne odgovara neki sastojak i zato je veoma brzo odustala od maske.

 

Još jednoj korisnici nije odgovara maska. Po njenom mišljenju, maska je previše agresivna za njenu kosu i pomalo teška. Nije imala prijatan osećaj nakon što je masku nekoliko puta koristila. Pored toga, nije ni primetila neke wow rezultate.

 

Umesto da kosi povrati svežinu i zdrav izgled, jedna korisnica je sa maskom postigla suprotan efekat. Maska nikako nije odreagovala na njenu kosu i dodatno je upropastila već ispucale krajeve.

 

Zanimljivo je negativno iskustvo jedne tinejdžerke. Prema njenim rečima, maska je stvorila preveliki volumen, a njoj to nikako nije odgovaralo. Kaže da se tako veliki volumen ne slaže uz njeno sitno lice i gustu kosu. 

 

Pantene Repair and Protect maska za kosu

 

Pantene Repair and Protect maska sastav

 

Pantene PRO-V maska za kosu Repair and Protect sadrži nekoliko aktivnih sastojaka od kojih su neki pomalo i štetni. 

Sledi kompletna lista sastojaka:

Aqua, Stearyl Alcohol, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Behentrimonium Methosulfate, Cetyl Alcohol, Parfum, Isopropyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Disodium EDTA, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Histidine, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Magnesium Nitrate, Methylchloroisothiazolinone, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone.

 

Stearyl Alcohol

 

Pantene PRO-V maska za kosu Repair and Protect sadrži stearilni alkohol. Nije tajna da se stearilni alkohol svrstava u grupu štetnih sastojaka u kozmetičkim proizvodima. Ovaj alkohol se koristi u losionima i kremama za kožu, ali i u proizvodima za negu kose. Alkohol ima antibakterijsko dejstvo i koristi se kao konzervans.

 

Behentrimonium Methosulfate

 

Osim pomalo štetnih sastojaka Pantene Repair and Protect sadrži i veoma dobre sastojke za prirodnu negu kose. Reč je o Behentrimonium Methosulfate. Iako naziv možda zvuči zastrašujuće, istina je potpuno drugačiji. Ova sastojak ne izaziva iritaciju i pomaže kosi da izgleda lepo, zdravo i negovano.

 

Panthenol

 

Još jedan odličan sastojak kod Pantene maske je upravo pantenol. Jednostavno rečeno: pantenol čini čuda od oštećene i ispucale kose! Ovaj sastojak podstiče obnovu, elastičnost, vitalnost i zdravlje kose. 

Da li te možda zanima šta je uopšte pantenol? Reći ću ti ukratko: Pantenol je provitamin vitamina B5. Ovaj provitamin vitamina B5 hidrira kosu, održava je vlažnom i shodno tome i sjajnom.

 

Hydroxycitronellal

 

Pantene maska za kosu Repair and Protect sadrži hydroxycitronellal. Reč je o bledo žutoj tečnosti koja u kozmetičkoj industriji deluje kao sastojak mirisa.

 

Methylchloroisothiazolinone

  

Methylchloroisothiazolinone se svrstava u opasne hemikalije koja može da izazove iritaciju ili alergijske reakcije. Reč je o konzervansu koji se koristi u šamponima, sapunima, regeneratorima i kremama. Kao konzervans, ova hemikalija produžuje rok trajanja kozmetičkog proizvoda i sprečava razvoj bakterija.

 

Da li Pantene Repair and Protect maska pomaže kosi?

 

revlasin Nina model

 

Nakon detaljne recenzije o proizvodu, možemo ukratko da sumiramo realne rezultate za Pantene PRO-V Repair & Protect maska za kosu. Iskustva i mišljenja su šarenolika, ali ipak je mnogo, mnogo više zadovoljnih korisnica od nezadovoljnih.

Mogla bih da kažem da Pantene PRO-V maska za kosu Repair and Protect pomaže oštećenoj kosi privremeno. Takođe, važno je i znati da maska neće imati kod svih devojaka i dama isti efekat.

 

Slični i povezani tekstovi:

 

Da li ti se dopala naša Pantene maska za kosu Repair and Protect recenzija? Da li si imala iskustvo sa maskom? Da li si zadovoljna rezultatom?