Kada se spomene Kallos maska za kosu sa keratinom, čućete različita iskustva. Recenzija otkriva kako deluje na oštećenoj i suvoj kosi.

 

Keratin se smatra čuvarem i zaštitnikom kose, a kosa je jedan od najlepših ukrasa na ženi. Negovana kosa želi dosta pažnje, ali kao takva pruža osećaj zadovoljstva. Zdravo i neoštećeno vlasište jedan je od preduslova sjajne kose. 

Iako je često u svrhu dobrog izgleda hemijski tretiramo, farbamo, stilizujemo termičkim aparatima, ipak dobijamo neželjeni ishod. Sve to dovodi do isušivanja, pucanja i oštećenja dlake, pa zato koristimo maske. Konkretno i maske za kosu sa keratinom.

U nastavku Kallos keratin maska za kosu recenzija otkriva Vam prednosti i mane ovog preparata.

 

revlasin Nina model

 

Zašto se koristi Kallos maska za kosu sa keratinom

 

Dehidrirana kosa je krhka i sklona pucanju, pa se keratin maska za kosu koristi za hidrataciju i jačanje suve kose

Farbanje kose i razni hemijski tretmani imaju negativan uticaj na strukturu vlasi. Kallos maska za kosu keratin upotrebljava za regeneraciju i obnavljanje kose koja je hemijski i termički tretirana.

 

Kallos keratin maska – prednosti i mane 

 

Prednosti Kallos keratin maske:

  • Veliko pakovanje (odnos cene i količine)
  • Lepo ispiranje
  • Lako raščešljavanje kose
  • Odgovara plavušama, oštećenoj i tretiranoj kosi

 

Mane Kallos maske za kosu sa keratinom:

  • Nepraktično pakovanje ( ambalaža u vidu kutije, nehigijensko doziranje)
  • Sardži dosta hemijskih dodataka, nije prirodna
  • Sadrži silikone
  • Nije hranljiva
  • Može da zamasti kosu

Iako se može reći da je maska solidna, ona nije prirodnog sastava. Sa druge strane, postoje preparati koji jesu prirodni i iskustva koja potvrđuju da prirodne maske za kosu dugotrajno oporavljaju kosu. Nina je koristila jednu prirodnu masku za oporavak suve i oštećene kose, koja joj je pomogla da zauvek spasi svoju kosu. U tekstu na plavom linku pročitajte Ninino iskustvo i šta joj je pomoglo da oporavi kosu https://kozmetickimagazin.com/resenje-za-oporavak-suve-i-ostecene-kose-licno-iskustvo/.

 

Kome se preporučuje Kallos keratinska maska za kosu

 

Kallos keratin maska se preporučuje za obnavljanje kose koja je često pod uticajem termičkih aparata kao što su prese, uvijači za kosu, fen. 

 

Keratin za kosu

 

Keratin za kosu maska definitivno predstavlja lek za suvu i oštećenju kosu. Keratin je vrlo poželjan sastojak preparata za kosu. 

U pitanju je protein koji se nalazi u kosi, koži i noktima. Keratin čini gradivni deo naše kose. Tokom godina prisustvo keratina u strukturi vlasi opada, što dovodi do smanjenje fleksibilnosti kose. Naročito se oslabljenost primećuje prilikom farbanja i stilizovanja kose. 

 

Keratin čini kosu otpornijom na oštećenja i kidanje, posebno kosu oslabljenu od farbanja i toplotnih tretmana presom i fenom. Deluje zaštitnički na ćelije koje se nalaze u kutikuli dlake. Dlaka upija keratin, a on u maskama za kosu sa keratinom deluje tako što ojačava i izglađuje ćelije. Pisali smo o najboljim keratinskim maskama.

 

Kosa nahranjena keratinom postaje osetno ojačana i vidno sjajna. Smanjuje podložnost vlasi na oštećenja i čini je zdravijom.

Upravo tome služi i maska za kosu Kallos Keratin.

 

Recenzija za šampon sa keratinom – Syoss šampon sa keratinom za suvu i oštećenu kosu.

 

Kallos maska za kosu sa keratinom

 

Izgled i karakteristike maske za kosu Kallos Keratin

 

Kallos Cosmetics je mađarska porodična firma koju je pre trideset godina osnovao Janos Kallos u Budimpešti. Bavi se proizvodnjom kozmetičkih preparata koji su našli svoje mesto na tržištu u Evropi i Americi. 

Maska za kosu Kallos Cosmetics Keratin spada u poznatije proizvode ovog brenda.

Poznati su po vrlo pristupačnoj ceni, čak jeftinoj za određene proizvode. 

 

Kallos maska za kosu sa keratinom dostupna je duži niz godina na našem tržištu. Dolazi u veoma izdašnom pakovanju od 1 litar. 

 

Pakuje se u plastičnu dublju kutiju bele boje sa belim poklopcem. Prepoznatljiva je po srebrnoj etiketi na kojoj se nalazi tirkizni krug i upečatljiv natpis “Keratin”.

Miris za Kallos keratin pakovanje za kosu je nekako baršunast, parfemisan, zadržava se na kosi nakon sušenja. Maska za kosu sa keratinom je bele boje, gušće i kremaste teksture. 

Nemasna je i laka za nanošenje na kosu kao i ispiranje. 

 

Kako se koristi Kallos Keratin maska za kosu

 

Kallos maska za kosu sa keratinom se koristi za vreme pranja kose. Nanosi se na mokru kosu nakon ispiranja šampona. Potrebno je peškirom pokupiti višak vode zadržane na kosi, potom naneti masku. 

Zavisno od gustine i dužine kose dozirajte količinu maske. Svakako, keratinska maska za kosu Kallos ima odličnu pokrivenost. Neće biti potrebna velika količina, ali počnite sa manjim dozama. 

 

 

Kallos keratin maska iskustva

 

Kallos maska za kosu sa keratinom dosta je popularna među ženama. Mnoge je zbog odličnog odnosa količine i kvaliteta redovno koriste. 

Ali ima i onih kojima to nije dovoljno. Pročitajte detaljna iskustva za Kallos masku sa keratinom. 

 

Zadovoljne korisnice

 

Devojka kovrdžave kose rado prenosi svoje pozitivno iskustvo upotrebom keratinske maske za kosu. Obzirom da su joj krajevi oštećeni i kosa sklona kidanju, odlučila se za upotrebu Kallos keratinske maske za kosu. Nakon prvog nanošenja uočila je da maska prija kosi. Lokne deluju definisanije, lepo padaju, i vrlo ih lako raščešljava, čak i kad je kosa suva.

 

Svoje iskustvo upotrebom keratinske maske prenosi nam dugogodišnja korisnica. Često koristi presu za ispravljanje kose. Kosa joj je tanka, suva i oštećena na krajevima. Kallos maska za kosu sa keratinom joj je mnogo popravila izgled kose. Postala je čvršća i elastičnija. Neće je menjati ni ubuduće i preporučuje je svima sa istim problem kose.

 

Pozitivne rezultate postigla je devojka plave kose. Svakog meseca svoju kosu farba jer želi da zadrži plavetnilo. To joj mnogo isušuje kosu, krajevi se kidaju. Obzirom da su na plavoj kosi oštećenja vidljivilja, čula je da keratin za kosu maska pomaže. Koristi ovu masku za kosu u većim količinama i litarsko pakovanje joj baš odgovara. Kosa joj deluje smirenije, a krajevi izgledaju mnogo lepše. 

 

Zadovoljstvo korišćenjem keratinske maske za kosu izražava još jedna plavuša. Ranije je koristila razna pakovanja i često je menjala izbor. Dobila je preporuku da keratinska maska za kosu deluje i kupila je. Već par meseci koristi masku i prezadovoljna je učinkom. Nanosi je pri svakom pranju kose. Mnogo lakše raščešljava kosu, a nakon sušenja fenom kosa je glatka i meka. 

 

Kallos maska za kosu sa keratinom zapala je za oko dugokosoj devojci. Ima dugu i gustu kosu, pa je često veže u punđu. Krajevi kose su joj izrazito suvi i lome se, na dodir su grubi. Masku za kosu Kallos Keratin koristi otprilike dva meseca, a već je uočila poboljšanje. Kosa joj miriše predivno, prosto leti oko nje. Krajevi su mekši na dodir i vidno smireniji. 

 

Maska za kosu sa keratinom svojim mirisom mnoge je očarala. Oduševljenje je istakla je još jedna farbana plavuša. Sem aromatičnog mirisa, kosa joj izgleda sjajno i mekano. Lako je raščešljava i stilizuje. Rado preporučuje Kallos masku za suvu i oštećenu kosu i definitivno će nastaviti da je koristi.

 

Nezadovoljne korisnice

 

Jedna devojka navodi da Kallos maska za kosu sa keratinom nije postigla poželjne rezultate na njenoj kosi. Iako su joj se miris i pakovanje dopali, nikakve pomake u obnavljanju kose nije videla. Već skoro 4 meseca koristi prvu kutiju, ali izgled kose je i dalje isti.

 

Devojka koja se nakon svakog pranja kose obavezno presuje, pokušala je da hidrira i osveži kosu keratinskom maskom. Već nakon prvog tretmana primetila je da joj se kosa brže izmastila nego inače. Nastavila je da je koristi, ali mašenje je bilo očigledno. Ranije je ređe prala kosu, a sad je pojačano mašćenje to promenilo. Prestala je sa upotrebom maske za kosu i ostatak Kallos keratin maske poklonila sestri. 

 

Svoje iskustvo prenosi devojka koja je po preporuci frizera počela da koristi ovu keratinsku masku za kosu. Sem božanstvenog mirisa, Kallos keratinska maska za negu oštećene kose nije pružila dovoljno nege i hranljivih supstanci kosi. 

 

Kallos maska za kosu sa keratinom

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Kallos keratin pakovanje za kosu sastav

 

Maska za kosu Kallos Cosmetics Keratin kao aktivne sastojke navodi upravo keratin i mlečne proteine. Pored toga, sadrži i neke supstance niskog rizika. 

Pogledajte detaljan sastav!

 

Sastav:

 

Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Citric Acid, Propylene Glycol,Hydrolyzed Milk Protein, Hydrolyzer Keratin, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Parfum, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone. 

 

Cetrimonium Chloride

 

Cetrimonium hlorid se u kozmetici upotrebljava kao antistatik. Sprečava naelektrisanje pa se koristi u formulaciji balzama. Pored toga ima i ulogu konzervansa.

Ukoliko se koristi u dozvoljenim granicama bezbedan je za upotrebu.

 

Hydrolyzed Milk Protein

 

Mlečni proteini kao sastojci maske sadržani su zbog svojih hranljivih svojstava. Bogati su aminokiselinama i često se navode kao hranljive aktivne supstance.

Omogućavaju hidriranje kose i sprečavaju dalji gubitak vlage. Uspešno dovode do elastičnosti i reviitalizacije kose. Zato ih Kallos keratinska maska za negu oštećene kose koristi kao jedan od bitnijih sastojaka. 

 

Cyclopentasiloxane

 

Ciklopentasiloksan pripada grupi silikona, a jedan je od često korišćenih u kozmetičkim preparatima. Često ćete ga naći baš u preparatima za negu kose. Stvarajuići zaštitni omotač na dlaci, omogućava lakše razdvajanje i raščešljavanje kose. 

Prepoznaćete ga u sastavu maske i po tome što obezbeđuje da keratinska maska za kosu zaklizi niz dlaku. Dosta se polemisalo o negativnim uticajima silikona u kozmetici. U preporučenoj koncentraciji su bezbedni za korišćenje. Međutim upotreba silikona je apsolutno nepoželjna.

 

Dimethiconol

 

Dimetikonol je takođe još jedan silikon. Često se upotrebljava u preparatima za kosu kao sredstvo za kondicioniranje, odnosno regenerator. Kallos maska za kosu keratin ga sadrži jer deluje tako što obloži vlas i sprečava gubitak vlašnosti, zadržavajući vodu unutar. 

Zadužen je da kosa deluje svilenksato. Pored toga čini da Keratin za kosu maska ima glatku teksturu. Okarakterisan je kao “teži” silikon, pa se često se upotrebljava udruženo sa Ciklopentasiloksanom gore pomenutim.

 

Methylchloroisothiazolinone

 

Methylchloroisothiazolinone je konzervans i koristi se u proizvodnji kozmetičkih proizvoda. Uloga mu je da spreči nastanak bakterija u preparatu, samim tim i produži roka trajanja.

Ocenjen je kao alergen, pa je dozvoljen za upotrebu samo u preparatima koji se ispiraju.

 

Kallos maska za kosu sa keratinom rezultati

 

Keratin maska za kosu je namenjena za obnavljanje i hidriranje suve i oštećene kose, za šta se u velikoj meri može reći da je uspešna. Prilikom nanošenja maske na kosu primetićete da lepo klizi niz dlaku i dobro se raspoređuje.

Što se tiče ispiranja, nećete imati problema sa predugim ispiranjem kako bi je uklonili. Iako ćete imati mazan osećaj pod rukom, Kallos keratin maska za kosu se lepo ispira. Kada dođemo do  češljanja kose, keratinska maska za kosu je tu besprekorna. Omogućava raščešljavnje bez ikakvog zatezanja i čupanja.

Nakon sušenja, kosa je mekša, smirenija i lepršava. Krajevi izgledaju opuštenije, a celom dužinom je glatka i sjajna. Nisam primetila da masti kosu, odnosno da se brže kosa masti nego inače. Nanosila sam masku za kosu striktno od polovine ka krajevima.

Što se tiče regeneracije oštećenih krajeva, mogu reci da definitivno izgledaju bolje. Nisam sigurna koliko su zalečeni, ali su svakako ulepšani.

 

revlasin Nina model 

 

Kallos keratin maska cena

 

Litarska Kallos keratin maska za kosu može da se nađe u drogerijama i u pojedinim online šopovima salonske kozmetike.

 

Alternativa za masku i slični članci:

 

Zaključak

 

Pročitali ste detaljna iskustva i rezultate koje je Kallos maska za kosu sa keratinom postigla kod osoba koje su je isprobale. 

Ukoliko ste jedna od osoba koje su je koristile, biću Vam zahvalna da podelite svoje iskustvo sa nama. 

U nastavku ocenite Kallos Keratin masku za kosu i recenziju. 

Hvala.