Ako imate tanku, slabu kosu i nedostaje joj volumen, treba vam šampon za tanku kosu. Vichy Dercos Densi Solutions šampon je namenjen tankoj i slaboj kosi, a da li pomaže i vraća volumen otkrivamo u recenziji!

 

Tanka kosa može biti zaista naporna za održavanje. To je kosa koja se brzo masti, lako se kida, a može izgledati i veoma neuredno. Zato postoje preparati koji su namenjeni baš ovom tipu kose, kao što su šamponi za tanku i slabu kosu.

Jedan od njih je Vichy Dercos Densi Solutions šampon za tanku i slabu kosu, poznat i kao Vichy šampon za tanku kosu. Sve što o ovom proizvodu trebate znati, navodimo vam u nastavku. 

Verujemo da vam recenzija i iskustva mogu dosta reći ako razmišljate da probate šampon. Zato vam sve za Vichy Dercos Densi Solutions šampon prenosimo u nastavku.

 

vlasilan zene model

 

Zašto se koristi Vichy Densi Solutions šampon za kosu?

 

Postoje neke karakteristike tanke kose, a to su:

 • tanka kosa se lakše masti,
 • retka je,
 • uglavnom je bez volumena,
 • svaka dlaka je bukvalno jako tanka,
 • kosa je podložnija lomljenju, krhka je i slaba,
 • lakše se ispravlja,
 • teže se oblikuje.

Pa ukoliko je vaša kosa uklapa u ove karakteristike, vama je potreban šampon namenjen tankoj kosi. Vichy Dercos Densi Solutions šampon za tanku i slabu kosu je jedan od njih.

Koristi se jer retkoj i tankoj kosi vraća zdrav izgled. Svojim hranljivim sastojcima doprinosi regeneraciji tanke, retke i slabe kose, bez obzira na razlog što je kosa postala takva (prirodno tanka kosa, opadanje, slab kvalitet, tretiranje…).

U tom slučaju, Vichy šampon za tanku i slabu kosu daje kosi trenutni volumen pa kosa izgleda deblje i punije.

 

Kome se tačno preporučuje Vichy Densi Solutions šampon za tanku i slabu kosu?

 

Vichy Dercos za tanku kosu se preporučuje da koristite:

 • ukoliko je vaša kosa tanka,
 • žene,
 • ukoliko vam je kosa proređena,
 • kosi koja je bez volumena,
 • kosi koja je bez mase i gustine.

Vichy šampon za tanku kosu doprinosi zdravijem i finijem izgledu tanke kose. Nakon nekoliko nedelja upotrebe, kosa bi trebalo da postane jača i deblja. Volumen bi trebalo da je trenutno vidljiv.

 

 

Kome se ne preporučuje Vichy Dercos šampon za tanku kosu?

 

Ako je vaša kosa prirodno jaka, onda Vichy šampon za tanku kosu nije za vas. Jaku kosu karakteriše jak koren i debljina dlake je adekvatna da zaštiti kosu od pucanja. U tom slučaju, ta svakodnevnu negu i održavanje jačine preporuka je da se koriste prirodni šamponi za kosu.

Takođe, ako imate perut, ili tražite šampon koji će rešiti vaš problem, onda ovaj šampon nije za vas. Vichy ima šampone koji su namenjeni baš ovom problemu, a možete da koristite i neki drugi šampon protiv peruti.

Vichy Dercos Densi Solutions šampon nije namenjen kosi koja se brzo masti. A i ukoliko imate problem sa gubitkom i opadanjem kose, trebaće vam specijalno šampon za tu vrstu problema – šampone za masnu kosu.

Svetlana i Mila imaju tanku kosu, ali su imale i dodatni problem sa opadanjem kose. Ipak, našle su najbolji način za negovanje i uspele da reše svoje probleme prirodnim putem. Zato su podelile svoja iskustva sa nama i ispričale KAKO SU OPORAVILE I OJAČALE KOSE! Pročitajte i vi njihova iskustva i šta im je POMOGLO – https://kozmetickimagazin.com/ovo-je-sampon-koji-zaustavlja-opadanje-kose/.

 

Kako Vichy Dercos za tanku kosu deluje na kosi?

 

Vichy Dercos Densi Solutions šampon kosi daje osećaj hlađenja prilikom nanošenja. To se dešava zbog aktivnih sastojaka koji podstiču mikrocirkulaciju, a pre svega ulja mentola. 

Tako da, Vichy Dercos za tanku kosu čini sledeće:

 • povećava volumen kose,
 • kosu jača iz korena,
 • povećava debljinu same kose,
 • kosu dubinski hrani i čini je zdravijom.

Ovo je šampon koji obećava da će tanka kosa postati jača, izgledati sjajnije, zdravije i čistije za samo 6 nedelja. Radi se o šamponu za svakodnevno pranje kose.

 

Vichy Dercos Densi Solutions šampon za tanku kosu opis

 

Vichy Dercos šampon za tanku kosu se nalazi u ambalaži od 250 ml. Ambalaža je bele boje i ima dozer što je jako pogodno. Na ambalaži je etiketa tamno roze boje. Crnim slovima je napisano da je u pitanju DERCOS Technique.

Tekstura je lagana, gelasta, narandžasto žute boje. Miris je prijatan, pomalo podseća na karamelu, jer je ista u sastavu. Lako se pretvara u penu i lako se ispira. Kosu ostavlja mekanom i lakom za rasčešljavanje.

 

Kako se koristi Vichy šampon za tanku i slabu kosu?

 

Vichy Dercos Densi Solutions šampon se koristi kao i većina šampona, ali se radi o šamponu pogodnom za svakodnevno pranje kose. Nanosi se na mokru kosu, a zatim je potrebno lepo ali nežno umasirati u teme.

Nakon masaže temena, potrebno je šampon dobro isprati vodom. Ukoliko koristimo balzam, nakon šamponiranja nanosimo i balzam (regenerator). 

Možete koristiti iz Dercos Densi Solutions linije – Vichy Densi Solutions balzam, koji je posebno dizajniran tako da ne masti tanku kosu. Takođe, možete i neki drugi a da odgovara tankoj kosi.

 

 

Šampon Vichy Densi Solutions iskustva

 

Da li je ovaj šampon vredan kupovine ili ne najbolje će vam reći i oni koji su isti probali. Zato vam prenosimo utiske i iskustva korisnika za šampon Vichy Densi Solutions.

 

Pozitivna iskustva 

Jedna blogerka je podelila svoje iskustvo sa svojim pratiocima na blogu. Njena kosa je tanka, i to znaju svi koji je prate. A to joj zaista smeta. Ona je već ličnost koja se eksponira, a svakodnevno pranje kose joj oduzima dosta vremena. Dugo je tragala za dobrim šamonom ali uglavnom nije bila zadovoljna. Tada joj je u apoteci apotekarka preporučila Vichy Dercos šampon za tanku kosu. Zaista je osetila razliku. I to nakon nekoliko pranja je primetila da joj se kosa ne masti toliko i da danas može da preskoči pranje. To je za nju bilo veliko iznenađenje. Svoje oduševljenje nije krila i rekla je da će obavezno probati i ostale proizvode iz ove linije pa javiti svima svoje utiske.

 

Sara je neko ko ima problem sa proređivanjem kose, najčešće sezonski. To je oduvek tako i njoj nije smetalo. Kako je prešla 30-tu vidi da nakon sezonskog opadanja njena kosa postaje zaista proređena. Tada je shvatila da ipak mora nešto da preduzme. Istraživajući naišla je na Vichy šampon za tanku kosu, a inače obožava Vichy kozmetiku. Tako je odlučila da proba i ni malo se nije pokajala. Ono što je odlično kosa joj je povratila nekadašnju punoću za veoma kratko vreme. I nekako je meka na dodir, zdravija takođe.

 

Mia je neko ko obožava dugu kosu. Ali njena kosa je u poslednje vreme suva, tanka, beživotna. Iako je teška srca donela odluku, morala je da ode kod frizera da je skrati i bar tako malo oporavi. Svratila je do drogerije i prodavačica joj je preporučila da proba Vichy Dercos za tanku kosu. Ranije kad opere kosu nakon pola sata volumen u potpunosti nestane, kosa se slepi. Od kako je uzela šampon volumen je dugotrajniji, kosa je zdravija nego ranije i skoro pa potpuno oporavljena. Ona svima preporučuje ovaj šampon i oduševljena je.

 

Vesna je imala problem sa peruti, i samo što je rešila jedan problem, drugi se pojavio. Taj drugi je bio tanka kosa. Morala je da se pozabavi tim problemom. I tako je uradila. Uzela je Vichy šampon za tanku kosu i kosa je brzo postala malo punija i jača. 

 

Kristina je u menopauzi i primetila je da joj se kosa malo proređuje. To je nije uplašilo jer zna da joj se hormoni menjaju i da je verovatno to razlog. Ali je ipak odlučila da se posavetuje sa doktorom. I on je rekao da jeste sve u redu ali joj je preporučio Vichy Dercos Densi Solutions šampon jer su mnoge korsnice bile zadovoljne i prenosile mu to iskustvo. Kristina je odlučila da proba. I bila je i više nego oduševljena. Njena kosa je izgledala punije nego ranije. I to su primetile sve njene prijateljice.

 

Negativna iskustva

Mira ima ne tako dobro iskustvo sa Vichy šamponom za tanku i slabu kosu. Jer kako kaže, njena kosa je oduvek bila tanka. I ona se sa tim pomirila. Ali kada je čula da postoji ovaj šampon, odlučila je da ga proba. I čekala je prve rezultate. Ono što jeste dobila to je bio volumen. To je ok. Ali ona je očekivala da će joj kosa postati gušća, a to nije dobila. Kod nje ovaj šampon jednostavno ne radi. Ovu bocu će iskoristiti ali ga neće opet kupiti. Umesto ovog šampona trebalo je da koristi šampon za gustu kosu.

 

Gaga je čula od drugarice da joj je Vichy šampon za tanku kosu bukvalno povratio kosu. I to se zaista videlo. Njena oduvek suva, tanka kosa je postal drugačija od kako koristi ovaj šampon. Zato je odlučila da proba. Gagina kosa se prečesto mastila. A drugarica joj je rekla da i u tom slučaju deluje šampon. Nakon duže upotrebe Gaga nije videla velike promene. I odlučila je da odustane. A drugarici je poklonila šampon, kad već njoj odgovara.

 

Ljilja bira isključivo prirodne šampone. Koliko god da je neki šampon dobar, a sadrži sumnjive supstance, ona ga neće koristiti. Zato je nakon istraživanja sastojaka Vichy šampona za tanku kosu videla da sadrži silikone i sulfate. To je za nju bio i te kako dobar razlog da svoju proređenu kosu tretira nekim drugim šamponom, ili da pronađe neki prirodan način. Svoje viđenje je podelila sa svima, jer smatra da ima ljudi koji ne čitaju sastav. 

 

Šta je Vichy Densi Solutions koncentrat?

U pitanju je Vichy koncentrovani rastovr koji se koristi za tanku i slabu kosu. Vichy Densi Solutions koncentrat nalazi se u pakovanju od 100 ml. Na tubi se nalazi pumpica pa se lako nanosi.

Rastvor tj. koncntrat sadrži više aktivnih sastojaka. Samim tim, omogućava jačanje korena kosa, a i celokupne dlake. Kosa je ojačana i izgleda gušće, a dlaka je deblja.

Nanosi se na koren kose i potrebno je dobro utrljati laganim pokretima u koren. U pitanju je koncentrat koji se ne ispira.

U okviru linije Denci-Solutions nalaze se:

 1. Vichy Dercos Densi Solutions šampon za tanku i slabu kosu,
 2. Vichy Dercos Densi Solutions balzam za tanku i slabu kosu i 
 3. Vichy Densi Solutions koncentrat.

 

Vichy Dercos Densi Solutions šampon sastav

 

Sigurni smo da vam je sastav bitna stavka, kada razmišljate da neki preparat probate. Zato vam navodimo sve sastojke i objašnjavamo one dobre i one koje to nisu. 

Vichy Dercos Densi Solutions šampon ne sadrži parabene i to je veliki plus, ali ima jako malo prirodnih sastojaka. Iako su mnogi bezbedni, radi se o sintetičkim i medicinskim sastojcima.

Celokupni sastav je:

Water, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauryl Sulfate, Laureth-5 Carboxylic Acid, Aminopropyl Triethoxysilane, Amodimethicone, C11-15 Pareth-7, Caramel, Chlorphenesin, Citric Acid, Disodium EDTA, Geraniol, Glycerin, Hexyl Cinnamal, Isoeugenol, Lactic Acid, Laureth-9, Limonene, Linalool, Mentha Piperita Oil, Menthol, PEG-55 Propylene Glycol Oleate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Piroctone Olamine, Polyquaternium 67, PPG-5Ceteth-20, Propylene Glycol, Rhamnose, Salicylic Acid, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, Sorbic Acid, Tocopheryl Acetate, Trideceth-12, Parfum.

Dobri sastojci:

 • Ramnose je prirodni šećer koji je veoma bitan kada je poboljšanje kvaliteta kose u pitanju. Ramnose podstiče proizvodnju ćelija dlake. A pokazalo se da utiče i na rast kose.
 • Filloxane je specijalni molekul koji jača strukturu dlake iznutra. Na ambalaži je naznačeno da šampon Vichy Dercos za tanku kosu sadrži ovaj molekul.
 • Linalool je ustvari vitamin E je veoma blagotvoran za kosu, jača je i podstiče rast. Vichy Densi Solutions šampon sadrži još jednu vrstu vitamina E a to je Tocopheryl Acetate.
 • Lactic Acid i Citric Acid su dve kiseline, mlečna i limunska koje su dobre u preparatima za negu kose. Kosu neguju i čine je sjajnom.

Sulfati i silikoni:

 • Sodium Laureth Sulfate i Sodium Lauryl Sulfate su dva sulfata koje Vichy šampon za tanku kosu sadrži, što svakako nije za pohvalu. U šamponima mogu biti označeni i kao SLS. Povezuju se sa nekim problemima koje mogu izazvati, kao što su opadanje kose, prekomerno isušivanje.
 • Amodimethicone je vrsta silikona, a silikoni se lepe za kosu i teško ih je ukoloniti. Ukoliko koristimo preparate koji sadrže silikone i pritom stilizujemo kosu, postoji veliki rizik od oštećenja.

 

Vichy šampon za tanku kosu –  prednosti i mane

Teško da se može naći preparat koji ima samo prednosti. Ali da li ćemo neki početi da koristimo svakako zavisi od toga da li ima mnogo mana.

Zato vam u nastavku navodimo glavne prednosti ali i nedostatke Vichy šampona za tanku i slabu kosu.

Prednosti su:

 • povećava malo volumen kose,
 • ojačava dlaku,
 • kosu čini debljom,
 • kosa se lakše raščešljava.

Nedostaci su:

 • sadrži sulfate,
 • sadrži jednu vrstu silikona,
 • malo prirodnih sastojaka,
 • ne utiče na povećano mašnjenje kose.

 

vlasilan zene model

 

Vichy šampon za tanku i slabu kosu recenzija zaključak

Kada nađemo adekvatne preparate za negu tanke kose, ona više ne mora biti naša slabost. Jer korišćenjem Vichy šampona za tanku kosu povećava se volumen kose, pa će naša kosa izgledati punije, zdravije i sjajnije.

Da li je vaša kosa tanka? Koji šampon vi koristite? Da li ste imali priliku da probate Vichy Dercos Densi Solutions šampon za tanku i slabu kosu?

 • Podelite sa nama vaše i iskustvo i napišite nam u komentaru ispod teksta da li ste bili zadovolni. Hvala na čitanju i ocenite recenziju zvezdicama.