Otkrijte da li Nerilex šampon protiv opadanja kose može promeniti način na koji ona izgleda. Sledi temeljna recenzija o ovom starom a novom šamponu!

 

Kada Vam kosa šalje signale da nešto nije u redu i opada, vreme je da razmislite o delotvornom šamponu. Ukoliko ste pomislili na stari poznati Nirel ili sada Nerilex šampon protiv opadanja kose, na pravom ste mestu!

Pročitajte u nastavku da li je šampon Nerilex pravi izbor za Vas. 

Lepa i negovana kosa simbol je ženstvenosti. Muškarcima prećutno pruža samopouzdanje. Svi primećujemo jaku i zdravu kosu. A šta se zbiva kada primetimo kako se gubi?!

Tada upomoć zovemo šampon! 

 

vlasilan zene gubitak kose

 

Žašto se koristi Nerilex šampon?

 

Detaljnim pranjem kose i kože glave, sprečava se proređivanje kose, koje dovodi do neželjenog gubitka. Bogat je hranljivim supstancama koje stimulišu rast kose. 

Namenjen je osobama kojima masna kosa zadaje probleme. Jača vlasište, čineći ga otpornijim.

 

Šampon Nerilex se preporučuje i osobama koje se bore protiv peruti. Uspešno uklanja iritacije i svrab. Obezbeđuje negu i zdravlje koju zaslužuje Vaša kosa. 

 

Zašto kosa opada? 

 

Nije na odmet da pomenem, rast kose se sastoji iz tri faze. 

  • Prva faza je rast kose i ona najduže traje. Kosa u proseku poraste oko 10-15 milimetara za mesec dana.
  • Drugu fazu karakteriše mirovanje kose i traje svega par dana. 
  • U trećoj fazi se odvija opadanje kose, odnosno vlasi sa oslabljenim korenom. Kosa opada difuzno, štp znači sa cele glave, ne sa jednog mesta. Prosečno dnevno opadne oko stotinu dlaka i to je normalan broj.

Problem nastaje kada se ovaj ciklus rasta i opadanja kose poremeti. 

Brojni su faktori gubitka kose. Važno je da napomenem da kosa uvek i svima opada sezonski, u proleće i u jesen. U tom periodu kosa opada više nego inače i to je sasvim prirodna pojava. 

Nenad je svoj problem opadanja kose rešio jako brzo tako što koristio jedan prirodni šampon protiv opadanja kose. Šampon mu je pomogao da ojača svoju kosu i da se smanji opadanje, a otkrio nam je kako. Njegovu priču smo podelili u celosti na linku https://kozmetickimagazin.com/kako-sam-zaustavio-opadanje-kose-licno-iskustvo/. ISTO MOŽE POMOĆI i vama da smanjite opadanje kose!

 

Uzroci opadanja kose

 

Uzroci gubitka kose mogu biti endokrinološki problemi, hormonska neravnoteža, poremećaj koncentracije muškog polnog hormona “testosterona”. Opadanje kose mogu izazvati nepravilne i rigorozne dijete, fizički i psihički stres. 

Jedan od razloga opadanja kose svakako može biti genetika. Nakon porođaja postoji mogućnost javljanja opadanja kose, ali i preterano hemijsko tretiranje kose negativno utiče. Nedostatak vitamina, prirodno starenje… razloga ima nebrojano. 

 

Kako sprečiti opadanje kose?

 

Nerilex šampon protiv opadanja kose

 

Kada se uhvatite u koštac sa problemom, neophodan je medicinski pregled i savet kako bi se pristupilo lečenju kose. Eliminacijom faktora rizika, bićete korak ispred. 

Srećom mnogo toga možete učiniti da spasite stanjivanje kose, koje dovodi do gubitka. Velika je verovatnoa da ćete zadržati dlaku i dati kosi šansu za rast ukoliko u borbu krenete odmah. 

Evo saveta kojih bi se trebalo pridržavati, pre nego ćelavost pripreti da negativno promeni način na koji Vaša kosa izgleda. 

Izbegavajte frizure koje kidaju kosu i previše zatežu dlaku. Nežno tretirajte kosu prilikom pranja i češljanja. Najbolje je da koristite adekvatne četke sa širokim zubićima i adekvatne preparate za rast kose

Posebno ćete pomoći kosi izbegavanjem hemijskih tretmana, peglanje i feniranje. Tako sigurno možete prekinuti gubitak kose ili makar usporiti slabljenje korena i stanjivanje dlake.

Koristite proverene šampone protiv opadanja kose.

 

Nirel ili Nerilex da li je isti preparat

 

Obzirom da se dosta polemiše o tome da li su u pitanju dva preparata ili jedan sa novim imenom, razjasnićemo situaciju.

 

Međutim… mnogi navode da nije samo razlika u imenu Nirel šampon i Nerilex. Spominje se da je u jednom periodu izmenjen sastav šampona što je drasticno uticalo na kvalitet.

Mada, dugogodišnji korisnici, a i oni koji mu se iz nužde vraćaju, navode da se trenutno situacija popravila. 

 

Tako smo dobili stari, dobri Nirel šampon nazad, samo sa novim imenom, Nerilex šampon. Iz navedenog zaključujemo da je isti preparat u pitanju. 

 

Medicinski šampon i prirodni šampon protiv opadanja kose – razlike

 

Ne tržištu se ogroman broj preparata za negu kose konstantno nadmeće za naklonost kupaca. Sve je veći broj onih koji se reklamiraju kao prirodni preparati, bez hemikalija. A da li je stvarno tako?

Kada pristupate osetljivom problemu, kao što je opadanje kose, svakako ćete biti oprezni u odabiru adekvatnog šampona. Obzirom da je koren dlake oslabljen, kosa istanjena, prva pomisao Vam je da izbegnete hemikalije i potpuno prirodno pristupite rešavanju problema. Tu ce biti potrebno malo istraživanja. 

Naime, iako se veliki broj šampona za opadanje kose hvali prirodnim sastojcima, u svom sastavu između ostalog ima i dosta hemijskih supstanci. Zato je od ključne važnosti proučiti sastav šampona, pre nego što na svoju ruku krenete “prirodnim putem” u borbu protiv početnog opadanja kose, pa i ćelavosti. 

 

S druge strane, nude nam razne medicinske šampone protiv opadanja kose. Prva asocijacija na njih je svakako veća koncentracija hemijskih supstanci u sastavu. Medicinski šamponi protiv opadanja kose i peruti, agresivniji su u nameni. 

 

Svakako, i sa njima, moguće su iritacije kože glave, izazvane hemijskim procesima. Ukoliko ste u mogućnosti, priuštite Vašoj kosi prirodni šampon protiv opadanja kose  i peruti, ali najpre se uverite u prirodnost svih sastojaka. 

Napomenuću samo da je Nerilex šampon protiv opadanja kose, o kome pišemo recenziju medecinski šampon.

 

Karakteristike i izgled Nerilex šampona

 

Nerilex šampon je medicinski šampon za regeneraciju i očuvanje kose. Proizvodi ga  kompanija “Zdravlje Kozmetika” iz Leskovca. Na našem tržištu prisutni su godinama.

 

Ukoliko se odlučite za kupovinu šampona Nerilex, evo šta možete da očekujete. Šampon se pakuje u dve ambalaže, identične apsolutno po svemu, sem po količini. 

Jedna meri 100 ml, a druga je duplo teža, 200 ml. U pitanju je bela plastična flašica, sa poklopcem, koji ima sistem za lako korišćenje. Praktično pakovanje od 200 ml staje u šaku. 

Na boci je jasno naglašen naziv, namena, način upotrebe i sastav šampona. Zelenom bojom je obogaćen dizajn ovog sasvim skromnog pakovanja. Šampon Nerilex se pakuje u usku kartonsku kutiju, veličine bočice, identičnih obeležja kao i na boci. 

Šampon je bele boje, ređe strukture, vrlo lagan za nanošenje. Blagog mirisa, sa notom zelene jabuke, izuzetno prijatan, podseća na čisto. Sasvim prijatno iskustvo u upotrebi šampona. 

 

Nerilex šampon protiv opadanja kose

 

Kako deluje Nerilex šampon protiv opadanja kose?

 

Preparati u službi nege i zaštite kose, deluju direktno na koren kose, potom i na samu vlas. Nerilex šampon za rast kose deluje direktno na koren kose svojim aktivnim supstancama. Bogat je hranljivim materijama koje hrane i ojačavaju koren, stimulišući rast. 

 

Nerilex medicinski šampon može da se koristi i protiv peruti (suve peruti ili belih ljuspica).

 

Tretiranje kose Nerilex šamponom protiv opadanja kose, neposredno utiče na vlas koja je stanjena i oslabljena. Važno je da napomenem da je pH vrednost prilagođena koži i iznosi 5,5. Tako nećete imati problema sa iritacijom kose i kože glave.  

 

Nerilex šampon protiv peruti

 

Nerilex medicinski šampon može da se koristi i protiv peruti (suve peruti ili belih ljuspica).

 

Detaljno čisti kosu i kožu glave, uklanja višak masnoće koja se nakupila. Pruža potrebnu negu i može da eliminiše perut sprečavajući njeno ponovno pojavljivanje.

 

Preventivnom upotrebom pomoću aktivnih sastojaka kontroliše pojavu peruti i oslobađa upornog svraba. 

 

Nerilex šampon sastav

 

Kao i uvek, sastojci su naznačeni procentualno, na ambalaži. Na početku se nalazi sastojak kojeg ima najviše, potom se ređaju do poslednjeg, najmanje sadržanog.

U sastav šampona ulaze sledeći sastojci:

AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, LAURAMINE OXIDE, SODIUM CHLORIDE, ZINK PYRITHIONE, CARBOMER, SODIUM BENZOATE, PARFUM, CITRIC ACID, POLYSORBATE 20, LINOLENIC ACID, LINOLEIC ACID, SORBIC  ACIDI, SODIUM HYDROXIDE, CAPRYLIC ACID, CAPRIC ACID, METHIONINE, POLYSORBATE 80, SULFUR, ALANTOIN, BISABOLOL, MENTHOL. 

Kompleks vitamina i esencijalnih masnih kiselina kao bitni sastojci šampona, reaktiviraju koren kose i povoljno utiču na strukturu dlake. 

Bitno za pomenuti svakako je da je pH vrednost 5.5 Nerilex medicinskog šampona prilagođena koži. 

Obzirom da je Nerilex šampon protiv opadanja kose, peruti i masne kose, možemo reći da obiluje hemijskim supstancama kako bi uspeo u nameni. 

Međutim, ako vam je jako osetljivo vlasište ili imate jako slabu kosu koja opada, preporuka je da se okrenete ka prirodi. Odnosno prirodnim rešenjima i prirodnim šamponima protiv opadanja kose.

 

Caprilyc acid

 

Caprilyc acid je masna kiselina sa jakim antibakterijskim, antigljivičnim i protivupalnim svojstvima. Bitno poboljšava zdravlje kose i kože glave i zato je jedan od aktivnih sastojaka šampona Nerilex. 

 

Cink

 

Uloga cinka ( zink pyrithione ) u ovom šamponu protiv peruti je da deluje antibakterijski i antiseboroično. 

 

 

Alatoin

 

Alantoin je popularan u kozmetičkim preparatima i potpuno je bezbedan. Na kožu deluje protivupalno, umirujici svrab. 

 

Mentol

 

Mentol je redovni sastojak šampona zbog pogodnosti koje pruža. Razgrađuje grudvice na koži glave, što olakšava ispiranje peruti. Podstiče bujnost kose, pružajući joj osećaj čistoće. 

 

Bisabolol

 

Bisabolol je sastojak eteričnog ulja kamilice. Umiruju kožu glave i utiče na omekšavanje krutosti kose. Njegovo protivupalno dejstvo je naglašeno, zato ga šampon i sadrži. 

 

Sodium laureth sulfate

 

Sodium laureth sulfate, odnosno Natrijum lauret sulfat nalazi se u proizvodima za negu i čišćenje. Kao efikasan za stvarnje pene nalazi se u sapunima, šamponima, pastama… Može izazvati irataciju kože i očiju. 

Njegovo štetno dejstvo po okolinu uzrokovano je težim razlaganjem. Ne preporučuje se upotreba proizvoda koji sadrže ovaj sulfat. 

 

Lauramine oxide

 

Lauramine oxide je stabilizator u kozmetičkim proizvodima. Takođe omogućava stvaranje bogate pene, vraća sjaj kosi, sprečava stvaranje elesktriteta kose pa je čest sastojak sapuna, sredstva za pranje i ispiranje kose – šampnon, regeneratori…. 

 

Carbomer 

 

Carbomer se koristi za zgušnjavanje, sprečavajući odvajanje ulja od vode. Sadržan je u širokoj paleti proizvoda za negu kose i kose, kao što je šminka, kreme, gelovi, losioni i ostalo. Ocenjen je kao bezbedan za upotrebu u kozmetičkim proizvodima, sa veoma niskim potencijalom za iritaciju i alergiju. 

 

Sodium benzoate

 

Sodium benzoate je konzervans koji se dodaje proizvodima za ličnu negu kako bi produžio rok trajanja. Dok jedni govore da je bezopasan, drugi tvrde suprotno i povezuju ga sa zdravstvenim problemima. 

 

Citric acid

 

Citric acid odnosno limunska kiselina, prirodno se nalazi u liminu i limeti. Mada, ovaj proizvedeni oblik razlikuje se od prirodne limunske kiseline. U sastav šampona je svrstava njeno dezinfekciono sredstvo. 

 

Šampon Nerilex i losion Nerilex

 

Nerilex šampon za kosu i losion deluju zajedno u borbi protiv opadanja, peruti i masne kose. Kao što sam već pomenula Nerilex šampon i Nerilex losion preparati su za negu i oporavak kose, domaćeg srpskog brenda “Zdravlje Kozmetika”. 

Namena im je da zajedničkim delovanjem zaustave gubitak kose, smanje perutanje i mašćenje kože glave. Preventivno deluju, ali i u podmakloj fazi ćelavosti.  

Koriste se u dva koraka. Prvi korak je tretman šamponom Nerilex, potom se nanosi losion Nerilex. Kosa se tretira isključivo na nacin koji je proizvođač naveo na pakovanju. 

Pisali smo recenziju za Nerilex losion – Nerilex losion za kosu.

 

Proizvođač Nerilex pampona navodi da je tretiranje kose šamponom preduslov za upotrebu losiona. Preparati se razlikuju po sastavu i osmišljeni su kao dopuna jedan drugom. Jedino zajedničkom upotrebom obezbeđuju željene rezultate. Samostalno, malo teže i sporije!

 

Nerilex šampon protiv opadanja kose

 

Kako se nanosi Nerilex šampon protiv opadanja kose?

 

Način upotrebe Nerilex šampona protiv opadanja kose pronaći ćete na ambalaži. Pre upotrebe potrebno je bočicu obavezno promućkati.

Pranje kose šamponom Nerilex se sastoji iz dve faze, faze predpranja i faze glavnog pranja.

  • Za predpranje kosu pokvasiti mlakom vodom, potom naneti šampon. Kosu i kožu glave blagim pokretima vrhova prstiju masirati, zatim isprati.

 

  • Glavno pranje kose podrazumeva ponovni postupak nanošenja i utrljavanja šampona. Ovog puta ostaviti šampon da deluje 3-4 minuta. Nakon toga pristupiti ispiranju kose.

 

Neophodno je redovno pranje kose šamponom Nerilex. Najmanje tri puta nedeljno radi postizanja rezultata. 

 

Kada očekivati rezultate korišćenja Nerilex šampona 

 

Kao i kod svih preparata, čim počnemo sa upotrebom, pitamo se kada možemo očekivati rezultate. Posebno strpljenje nam je neophodno kada je u pitanju rast i regeneracija kose. 

Doslednost redovnoj primeni Nerilex šampona i upornost mogu biti od presudnog značaja. Ukoliko brzo pokleknemo, rezultati će svakako izostati. 

 

 

Ipak, mnogima je potrebno malo više vremena, možda čak i par meseci. Svakako vrlo brzo ćete saznati da li Vam Nerilex šampon za kosu prija. 

 

Da li Nerilex šampon pomaže protiv opadanja kose posle porođaja?

 

Porođaj je izuzetno emocionalno snažan događaj u životu. Nosi sa sobom niz raznih emocionalnih stanja. Jedna od svakako neprijatnih situacija i promena nakon porođaja je definitivno nekontrolisan gubitak kose.

Na novonastalu situaciju utiče hormonski disbalans, što dodatno mladu majku uznemirava. Ono što treba da znate je da nema mesta panici. U pitanju je sasvim prirodna pojava i kroz par meseci, a u nekim slučajevima i ranije, postaće uspomena. 

 

Nerilex šampon protiv opadanja kose u ovoj situaciji možda malo može pomoći. Naravno, ne može uvek i svima. Nahranjen koren ojačava, prenoseći dalje hranljive supstance niz dlaku i sprečavajući njeno tanjenje i opadanje. 

 

Nakon porođaja kosi je potrebna dodatna nega, zato je možda bolje okrenuti se prirodnim preparatima. 

 

Nerilex šampon protiv opadanja kose iskustva

 

Ukoliko se odlučite za kozmetičke proizvode za negu koji se dugo godina nalaze na tržištu, dobra vest je što ćete saznati i pozitivna i negativna iskustva za medicinski šampon Nerilex.

 

Dragoceno je iskustvo drugih, naročito kada je u pitanju preparat koji veliki broj ljudi koristi. U ovom slučaju i muškarci i žene. 

 

Iskustva korisnika, koje sam ja pronašla na internetu i čula uživo od svojih sagovornika, idu u korist pozitivnih. Evo nekih interesantnih. 

 

Pozitivne ocene

 

Zaljubljenost u Nerilex šampon je pokazala korisnica koju je za deset godina već dva puta šampon spasao potpune ćelavosti. 

 

Jedna mama  navodi da joj je nakon carskog reza jedino Nerilex šampon pomogao u sprečavanju opadanja kose. Kada se nakon par meseci dogodila ista situacija, šampon je ponovio dobre rezultate. 

 

Zahvalnost mu ukazuje i studentkinja koja više ne pati zbog peruti i ispucalih krajeva. Navodi da ga povremeno preventivno koristi. 

 

Muškarac srednjih godina rešio se peruti i smanjio pojačanu masnoću kose nakon samo jedne bočice. 

 

Jedna devojka je usled problema sa štitnom žlezdom počela da gubi kosu. Čitajući pozitivne kritike odlučila je da mu pruži šansu. Nije se pokajala i sad ga toplo preporučuje. 

 

Reči hvale za njega ne štedi ni momak koji ga koristi oko godinu dana, a kome je uspešno sprečio stvaranje zalizaka. 

 

Nezadovoljni korisnici 

 

Uvek postoji i ona druga strana. Strana manje zadovoljnih korisnika, ili totalno nezadovoljnih. To je sasvim očekivano. Gotovo nikada nećete pronaći proizvod koji odgovara svima. 

 

Tridesetdvogodišnji muškarac navodi da je Nerilex šampon negativno delovao na njegovu kosu i kožu glave. Kosa je postala nepodnošljivo masna da je morao da koristi druge preparate za masnu kosu i još nije uspeo da je oporavi. 

 

Razočaranje je iskazala i devojka koja je bila uporna u korišćenju, ali je trpela izuzetan svrab. Na kraju je ipak odustala jer je zbog svraba dodatno iskidala kosu. 

 

Takođe, jedna korisnica navodi da nije primetila napredak u zaustavljanju opadanja kose. Smanjila je prisustvo peruti, mada ne i totalno iskorenila. Zamera mu što ne sadrži pantenol, AD kapi i slično. 

 

opadanje kose muskarci Vlasilan

 

Zaključak

 

Gubitak kose može doneti niz neprijatnih osećanja. Neko se može rešiti nelagodnosti u hodu, bez preteranog zalaganja. Drugi, oni manje srećni, mogu voditi doživotnu borbu. 

Zato je potrebno razmisliti dva puta pre upotrebe namenskih sredstava. Nadam se da sam Vam pomogla i makar malo približila ovaj šampon protiv opadanja kose. 

 

Da li biste se sada odlučili za ovaj domaći šampon? Da li vam se dopada naša recenzija za Nerilex šampon?

Ukoliko imate iskustvo sa upotrebom Nerilex šampona protiv opadanja kose ili možda peruti, podelite ga i pomozite budućim borcima za kosu! 

 

Slični i povezani članci:

 

Ocenite ovaj tekst zvezdicom od 1 do 5, bila bih vam zahvalna da ostavite svoje mišljenje.