Ukoliko imate gljivice na nogama i želite da vaša stopala budu lepa i zdrava, možda može pomoći Carnation sprej za noge protiv gljivica.

 

Dugo sedenje na poslu, a uz to i tesna obuća može da izazove znojenje i neprijatan miris nogu. To zatim može da dovede do stvaranja gljivica na nogama. Gljivice na nogama su ozbiljan estetski problem, a osim toga svrbe, razvijaju neprijatan miris i izazivaju crvenilo. 

Srećom, postoje rešenja. Danas na tržištu se mogu naći preparati kao što su sprej za stopala, masti, kreme za gljivičnu infekciju i mnogi drugi koji mogu pomoći u borbi protiv gljivica. Jedan od takvih je Carnation sprej za noge protiv gljivica.

 

STOPALIN

 

Zašto se koristi Carnation sprej za noge protiv gljivica?

 

Carnation sprej za stopala je sprej koji se koristi protiv gljivičnih infekcija prisutnih na nogama – stopalima i noktima. Pored preventivnog dejstva da sprečava širenje gljivica po koži, ovaj sprej i pomaže da se suzbiju već postojeće.

Prepoznaćete ga po nazivu Carnation Foot Spray sprej za noge protiv gljivica. Ovo je anti-gljivični preparat koji uklanja neprijatan miris i pomaže da stopala izgledaju negovano, zdravo i lepo. Poznat je i kao Carnation sprej za noge antifungal sa umirujućim efektom.

Bori se takođe protiv razvoja gljivične infekcije i na noktima. Samim tim ovaj sprej za noge smanjuje žutilo na noktima, koje može biti posledica gljivica. Takođe, sprej sprečava širenje bakterija i gljivica između tanke kožice između prstiju pošto se tu isto lako zadržavaju. 

Zahvaljujući aktivnim sastojcima mente i citrusa on neutrališe neprijatan miris i stvara osećaj svežine na nogama. Pored mente i citrusa, jedan od glavnih sastojaka je i tolnaftate. Ovo je sastojak koji usporava razvoj gljivica, ali koji može dosta da isupi kožu.

Iskustva su pokazala da i biljni preparati mogu poslužiti kao pomoć u smanjenju tegoba kao što su gljivice na stopalima, noktima, uvećano znojenje nogu, kao i neprijatne mirise.  O tome nam je i Jovana rekla. Ona je sa nama podelila svoje utiske i rekla kako je uspela da se izbori sa velikim blamom zbog problema u kome se našla. Šta je njoj POMOGLO možete pročitati u tekstu na plavom linku – https://kozmetickimagazin.com/lak-nacin-protiv-neprijatnog-mirisa-nogu-ona-koristi-ovo/.

 

Kada se preporučuje upotreba Carnation sprej za noge protiv gljivica?

 

Carnation sprej za stopala preporučuje se svima koji imaju problem sa gljivičnom infekcijom na nogama.  Preporučuje se kada primetite sledeće promene:

 • kada osetite svrab na koži stopala,  kao i na predelu između prstiju gde se koža preklapa,
 • kada se pojavi crvenilo na tabanima,
 • kada vam je koža suva i sklona pucanju,
 • kada osetite neprijatan miris na stopalima, koji može biti zbog infekcije,
 • kada primetite da se nokti na nogama krzaju, pucaju i menjaju boju.

 

Da li Carnation sprej za noge protiv gljivica mogu koristiti dijabetičari?

 

Gljivičnu infekciju stopala, a nekada i atletsko stopalo veoma često imaju dijabetičari. U nastavku sledi odgovor da li Carnation Foor Spray sprej za noge protiv gljivica mogu koristiti i dijabetičari.

Ne bi trebalo, iz razloga što u sastavu ima sastojke koji mogu biti opasni ili diskutabilni u situacijama kao što je ova. Konkretno Isopropyl Alcohol jer može dodatno da isušiti kožu ili izaziva crvenilo.

Poznato je da osobe sa dijabetesom imaju poseban način života, a što se tiče stopala i tabana, kod osoba koje boluju od dijabetesa su to jako osetljiva područja. Zato njihove svakodnevne lične potrebe zahtevaju posebnu negu.

Sva sredstva koja koriste osobe sa dijabetesom treba da imaju posebnu naznaku “ za dijabetičare”. Prilikom odabira preparata treba pročitati sastav, jer postoje sastojci koji dijabetičari ne smeju da koriste, kao npr. alkohol.

 

Carnation sprej protiv gljivica opis ambalaže

Carnation Foot Spray protiv gljivica nalazi se u beloj- plavoj pravougaonoj ambalaži sa prskalicom. Bočica je lepog i minijaturnog dizajna sa belim providnim zatvaračem. Na prednjoj strani u gornjem uglu nalazi se oslikan cvet karanfila roze boje.

Proizvođač je na prednjoj strani naglasio još neke važne informacije o proizvodu – za šta je namenjen i šta sadrži od glavnih sastojaka. Na etiketi je ispisan pun naziv ovog spreja – Carnation Footcare Soothing Food Spray.

Kada je u pitanju upotreba, zaista se lako koristi jer ima pumpicu. To je značajno jer nećete umastiti ruke. Proizvod se nalazi u pakovanju od 100ml.

 

Carnation Foot Spray protiv gljivica na nogama ostale karakteristike

Nakon što smo opisali ambalažu, u nastavku teksta slede još neke karakteristike:

 • Carnation Foot Spray protiv gljivica na nogama je prijatnog mirisa,
 • zbog pumpice veoma je lak za korišćenje,
 • ne zahteva puno vremena za korišćenje, tako da možete koristiti Carnation protiv gljivica i kada ste u žurbi,
 • pored što se lako nanosi, brzo se suši tako da odmah možete obući čarape i obuću,
 • možete prskati i obuću.

 

Carnation sprej za noge i obucu

 

Kako se koristi Carnation Foot Spray?

 

Carnation sprej možete koristiti svakodnevno, dva puta u toku dana – ujutru i uveče. Bolje je uveče pre spavanja, jer se noću ne krećemo, samim tim i manje znojimo. Koža tokom noći brže upija sastojke koji su potrebni kako bi se rešili gljivica na nogama. 

Preporuka je da se koristi mesec dana, tj. četiri nedelje prema pravilnom uputstvu za upotrebu. Sada ćemo vam ukratko objasniti postupak korišćenja:

 • prvo obavezno operite noge kako bi uklonili svu prljavštinu i bakterije koje su se nakupile tokom dana. Možete koristiti neki sapun koji vam odgovara, najbolje antibakterijski i za noge;
 • nakon toga stopala obrisati lepo peškirom, jer prilikom nanošenja spreja noge treba da budu suve;
 • pre upotrebe Carnation spreja za noge protiv gljivica promućkajte bočicu;
 • držite mlaznicu na razdaljini od 10 cm do 15 cm od kože stopala gde ćete prskati;
 • sačekajte da se osuši i onda obujte čarape;
 • držite sprej dalje od očiju, a u slučaju da dodje do kontakta sa očima odmah isprati čistom vodom.

 

Carnation sprej za noge protiv gljivica iskustva

 

Sada slede iskustva korisnika. Mišljenja o ovom proizvodu su različita, jer je nekima Carnation sprej pomogao da se reše promlema, dok drugima i nije.

 

Pozitivna iskustva

Jednoj Anji je pomogao Carnation sprej. Na poslu je morala da bude pristojno obučena i u visokim potpeticama. Zbog čestog nošenja potpetica pojavile su joj se gljivice na nogama. Čitala je na internetu o proizvodima koji bi joj pomogli u borbii protiv gljivica. Među iskustvima na forumu pronašla je Carnation sprej protiv gljivica i rešila da isproba. Nanosila je dva puta u toku dana. Primetila je rezultat i nastavila sa korišćenjem.

 

Sanja je na forumu prenela svoje dobro iskustvo. Pošto radi kao fitnes instruktor svakog dana je nosila patike. Noge su počele da se znoje i neugodan neprijatan miris se osećao. Koleginica joj je uzela Carnation sprej za noge protiv znojenja (koji se razlikuje od ovog protiv gljivičnih infekcija), pošto i ona sama koristi ovaj proizvod. Nekoliko meseci redovne upotrebe, neprijatan miris se smanjio kao i znojenje nogu. Preporučuje ga svima.

 

Jedna blogerka nam prenosi svoje iskustvo. Na putovanjima je uglavnom nosila iste cipele, jer su joj bile udobne. Primetila je da su stopala počela da je svrbe i da se znoje noge, koje ranije nije imala. Počela je da koristi Carnation sprej za noge protiv gljivica i koristila ga kako treba, ujutru i uveče. Svrab je nestao, a noge su se manje znojile.

 

Jedna dama srednjih godina je primetila da sinu čarape neugodno mirišu. Od komšike je saznala za ovaj sprej i nabavila ga. On ga je koristio neko vreme i miris je bio neutralisan.

 

Negativna iskustva

Kristina je primetila crvenilo na stopalima. Preko prijateljice je saznala za ovaj sprej. Čim je kupila odmah je počela sa korišćenjem. Ali, pošto se crvenilo nije smanjilo niti je bilo pomaka ubrzo je prestala da ga koristi.

 

Mileni su se konstantno znojile noge preko leta, a pored toga osećala je i neprijatan miris. Koristila je razne preparate i menjala često, pošto joj nisu pomagali. Rešila je da isproba i Carnation sprej protiv gljivica, ali ni on joj nije pomogao.

 

Jedna Nikolina nam isto prenosi svoje nezadovoljstvo. Nakon nekoliko puta koliko je nanosila, primetila je iritaciju između nožnih prstiju, a stopala su joj još više bile crvena. Odmah je prestala sa korišćenjem.

 

Jedna Nena je počela da koristi Carnation sprej za noge protiv gljivica jer je primetila da ima gljivice između prstiju na nogama, kao i da je tu koža mnogo svrbi, pecka i da se guli. Nanosila je sprej par puta, ali nije primetila nikakvu razliku. Prestala da ga koristi.

 

Carnation sprej protiv gljivica – dodatne napomene

Što se tiče obuće, svakako da se sprejem može prskati i obuća, kako bi se uklonio neugodni miris. Uvek treba birati obuću od prirodnog materijala, kako bi se sprečio razvoj gljivične infekcije patikama ili cipelama koje svakodnevno nosite

Carnation sprej za noge protiv gljivica je anti-gljivični i anti-bakterijski preparat. Potrebno je da se koristi najmanje 4 nedelja, kako bi se primetili prvi rezultati. Naravno, može se koristiti i posle toga kao preventiva.

 

Carnation sprej za stopala upotreba

 

Kada je u pitanju bezbednost, napomenućemo da zbog sastojaka koje ima Carnation sprej za noge protiv gljivica može izazvati i iritaciju. Ako to primetite prestanite sa korišćenjem. O sastavu sledi više u nastavku.

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Sastav Carnation sprej za noge protiv gljivica

 

Prilikom izbora nekog preparata, sastav je najvažniji. Na osnovu sastava možete videti više stvari – da li je bezbedan (zdrav za kožu), da li će vam preparat odgovarati ili neće.

Carnation sprej za stopala od prirodnih sastojaka sadrži mentu i citruse. Menta ima antibakterijsko dejstvo, a zajedno sa cutrusom daje osećaj svežine i hlađenja kože na nogama.

Ali, sprej u sastavu ima i one sastojke koji mogu biti opasni. Radi se o sledećim:

 • Isopropyl Alcohol – loš sastojak koji može dodatno isušiti kožu, takođe izaziva crvenilo i iritaciju kože,
 • PEG 150 – ovlaživač, ali i štetni sastojak jer može izazvati iritaciju kože,
 • Tolnaftate – iako je čest antifugalni sastojak preparata koji se koriste za suzbijanje gljivičnih infekcija na koži, može je isušiti jer ima jako dejstvo. Neželjena dejstva koja se mogu javiti su svrab stopala, sušenje i perutanje.

 

STOPALIN

 

Carnation sprej zaključak recenzije

Kao što možete videti, sprej jeste praktičan za upotrebu, brzo deluje i lako se nanosi. Ima pozitivnih reakcija, tj. pomaže oko blažih gljivičnih problema.

Ali, ipak ima sastojke kojima se ne može pohvaliti. Ukoliko vam je važno da preparati koje nanosite na kožu budu što prirodniji, biljni i da u sastavu imaju što zdravije sastojke, ovaj sprej nije za vas.

Da li ste probali Carnation protiv gljivica? Ako jeste, pišite nam vaše komentare, utiske i iskustva u komentarima ispod.