Saznajte da li Canespor krema može pomoći da stanete na put gljivičnoj infekciji, kada, na koji način i po čemu se razlikuje od Canesten. Recenzija!

 

Neugodan svrab je uobičajeni neprijatelj gljivične infekcije, koje vrebaju na svakom ćošku. Bukvalno. Doza opreza je važna! 

Međutim, zbog brojnih obaveza lako se prepustimo odmoru, a gljivice samo čekaju idealan trenutak da se ušunjaju i postanu gosti na našem telu. Najčešće i najlakše je to na stopalima.

Da li im možemo stati na put?

Istina, teško se uklanjanju, ali mogu da se leče. To je važno!

 

stopalin sprej i sapun

 

Šta je Canespor krema i zašto se koristi?

 

Canespor krema je lek ili antimikotik koji se koristi za lečenje i suzbijanje gljivičnih infekcija (mikoze) kože na stopalima, rukama i noktima. Ovo je krema protiv gljivične infekcije na stopalima, istovremeno jednostavne i lekovite formule, a koja se koristi da pomogne u zaustavljanju rasta gljivica i sprečavanju novih.

Ima protivupalno dejstvo pa sprečava upalu na kože, ali i ublažava perutanje, crvenilo i svrab kože. 

Pre nego što se odlučite za pomenutu kremu protiv gljivica, bitno je da budete upoznati zašto se ona tačno koristi.

Konkretno, Canespor krem se koristi za:

 • lečenje kožnih bolesti uzrokovanih dermatofitima (gljivična infekcija prepoznatljiva po crvenilu i znojenju kože),
 • lečenje lišajeva na koži (crvenkaste i ljuskave mrlje sa svrabom),
 • lečenje atletskog stopala (Tinea pedis) – gljivična infekcija koja nastaje na stopalima i to zbog loše i neredovne higijene stopala, kao i zbog prekomernog znojenja nogu),
 • lečenje mikoze na rukama i šakama (Tinea Manuum) – gljivična infekcija koja je prepoznatljiva po mehurićima i gnojanicama na upaljenoj koži,
 • lečenje gljivica na noktima (ispod nokta ili na samom noktu, na nogama uglavnom),
 • lečenje mikoze na telu (Tinea Corporis),
 • lečenje gljivičnih infekcija kožnih nabora (ovo se kod dece događa),
 • lečenje infekcije rožnatog sloja kože,
 • lečenje gljivičnih infekcija između nožnih prstiju,
 • lečenje površinske kandidoze (poznate po blagoj i hroničnoj površinskoj upali),
 • lečenje eritrazme (bakterijska infekcija površinskog sloja kože poznata po rozim i crvenim pečatima).

 

Ko sme da koristi Canespor kremu, a ko ne?

 

Canespor krem se preporučuje osobama koje imaju problem sa gljivičnim infekcijama na koži. Tip kože, u ovom slučaju, nije važan. 

Krema se preporučuje svim tipovima kože, jer njena uloga je da spreči širenje gljivica i ubije već postojeće. Njena primena se preporučuje kako muškarcima, tako i ženama.  

Kome se ne preporučuje?

Postoje i situacije u kojima se Canespor krema upotreba ne preporučuje. Obavezno imajte ovo na umu, jer zašto biste dodatno pogoršali već prilično loše stanje kože?!

Situacije su sledeće:

 • Ako je osoba alergična ili preosetljiva na bifonazol ili bilo koji drugi sastojak leka (cetostearil alkohol, benzilalkohol) upotreba leka se ne preporučuje. Ove supstance mogu da izazovu neželjene reakcije (kontaktni dermatitis, iritacija kože, svrab). Pisaćemo detaljnije i o tome.
 • Takođe, ako ste alergični ili preosetljivi na ekonazol, klotrimazol, mikonazol bolje pitajte lekara za savet. Nemojte koristiti lek bez prethodnog odobrenja lekara.
 • Ako ste ljubitelj prirodne kozmetike, odnosno organske i sastojaka koji su na biljnoj bazi i služe kao zdrava i bezbedna alternativa za suzbijanje gljivičnih infekcija kože.

Iskustva su pokazala da biljni i preparati na bazi prirodnih sastojaka mogu poslužiti kao pomoć u smanjenju tegoba kao što su gljivice na noktima, uvećano znojenje nogu, kao i neprijatan miris stopala.  O tome svedoči i Jovana. Ona je sa nama podelila svoje svoje utiske i rekla kako je uspela da se izbori sa velikim blamom zbog problema u kome se našla. Šta je njoj POMOGLO možete pročitati u tekstu na plavom linku – https://kozmetickimagazin.com/lak-nacin-protiv-neprijatnog-mirisa-nogu-ona-koristi-ovo/.

 

Kako se koristi Canespor krema?

 

Canespor krema za gljivice se koristi lako i jednostavno. U nastavku recenzije objasnićemo kako se koristi.

Canespor krema uputstvo:

 • upotreba Canespor kreme podrazumeva da se ona nanosi samo na područje koje je zahvaćeno gljivičnom infekcijom;
 • nanosi se u tankom sloju i blago se utrlja u inficirane delove kože;
 • Canespor krem se nanosi na prethodno oprani deo kože, kako bi koža bila ’’slobodna’’ i mogla bolje da upije;
 • nakon pranja, obavezno lepo osušite delove kože koje želite da namažete kremom. Posebno lepo očistite delove kojima se teže prilazi (na primer, prostor između prstiju na rukama ili nogama).

 

Canespor krema upotreba

 

U ovim delovima često se voda zadrži (posebno između prstiju na stopalima), pa zato obratite pažnju na to. U tom slučaju, lek se teže upija u kožu, a to praktično znači da će lečenje gljivica trajati duže.

Još nešto želimo da vam spomenemo. Kako su gljivične infekcije lako prenosive, a kako biste to sprečili, svakodnevno menjajte odeću, uloške za obuću i stopala ili ubruse koji su bili u kontaktu sa inficiranom kožom.

U toku upotrebe Canespor kreme izbegavajte kontakt prstima sa očima. Ukoliko do toga slučajno dođe, oči odmah isperite vodom i obratite se vašem doktoru.

 

Koliko puta dnevno je dozvoljeno mazati Canespor kremu?

Canespor krema protiv gljivica se koristi svakodnevno tokom tretmana. Najbolje je mazati jednom dnevno i to svaki dan na inficirane delove kože (nokat, stopala, šake…). 

Izbor je na vama da li ćete je koristiti u jutarnjim satima ili uveče pre spavanja.

Najbolje je koristiti uveče pre spavanja (što i jeste dobra opcija). Nakon što obavite večernju rutinu nege kože, a pre nego što odete na spavanje, namazite kremom inficirane delove.

Za lečenje gljivica na rukama dovoljna je mala količina Canespor kreme jer se lako razmazuje i ne ostaje. Tako da, veća količina neće uticati na brže suzbijanje infekcije.

 

Koliko dugo traje tretman Canespor kremom?

Kako bi se postigli rezultati, poželjno je da Canespor krema upotreba bude aktivna tokom dužeg vremena. Naravno, sama upotreba zavisi i od toga u kom stadijumu je napredovala gljivična infekcija.

Uobičajeno trajanje tretmana Canespor kremom u zavisnosti od dela tela (kože), kao i stadijuma:

 1. Lečenje gljivične infekcije na stopalima i između prstiju do tri nrdelje, ne duže.
 2. Lečenje gljivične infekcije po telu, rukama i prevojima na koži trebalo bi da traje između dve do tri nedelje.
 3. Lečenje eritrazme do dve nedelje.
 4. Lečenje gljivične infekcije kože izazvane kvasnicama od dve nedelje do mesec dana.

Ako svakodnevno koristite kremu u narednih nedelju dana a ne primetite nikakve rezultate, pitajte stučno mišljenje za savet. 

Isto, ako primetite da Canespor krem ima jako ili baš slabo dejstvo na vas možete preventivno konsultovati stručno lice o tome šta dalje. Ili, možete preći na drugi prirodniji preparat, pošto je Canespor medicinski lek za gljivice na noktima i stopalima.

 

Da li deca smeju da koriste Canespor kremu?

 

Canespor kremu protiv gljivica mlađa deca do dve godine ne bi trebalo da koriste. Nije baš najbolja niti najbezbednija opcija. 

Doduše, kod tek rođenih beba (uzrasta od mesec dana) pa do dve godine, upotreba kreme i to ako pedijatar posavetuje može, ali samo pod nadzorom. Najbolje je kada su u pitanju deca pitate pedijatra za mišljenje ili procenu da li dete sme ili ne sme da koristi Canespor kremu.

Starija deca mogu koristiti Canespor kremu jer je njihova koža otpornija nego koža beba. 

U svakom od navedenih slučajeva u toku same upotrebe vodite računa da dete ne proguta kremu. Zato lek držite van njegovog domašaja.

 

Canespor krema nuspojave

 

Canespor krema za stopala može da izazove neželjena dejstva, ali ne znači da će se to ispoljiti kod svih. 

Do nuspovaja može doći ukoliko se lek ne koristi na propisan način ili ukoliko ste alergični na neke od sastojaka (spomenuli smo to već).

Ovo su nuspojave za Canespor kremu na koje treba da obratite pažnju:

 • iritacija kože (crvenilo, žarenje i svrab),
 • pad imunološkog sistema,
 • jaka upala kože,
 • osip i plikovi na koži,
 • kontaktni dermatitis,
 • koprivnjača,
 • ekcem,
 • ljuštenje kože,
 • suva i nadražena koža,
 • mehurići (vezikule) na koži,
 • bol na inficiranom delu kože,
 • otok nogu (periferni edem) na mestu primene. 

Ukoliko primetite neke od ovih reakcija ili neželjenih dejstava, najbolje je da odmah prestanete sa mazanjem ove kreme. Nakon što prestanete sa upotrebom, povući će se sa kože i ove nuspojave.

 

Canespor krema iskustva

 

Canespor krema iskustva su manje više dobra. Korisnici su uglavnom zadovoljni rezultatima, ali ima i onih korisnika kojima Canespor nije pomogao. 

Kod pojedinih korisnika na koži su se ispoljile nuspojave koje smo upravo spomenuli. Dešava se. To ne znači da lek nije dobar, ali prosto može i do toga da dođe.

Pišemo prvo o pozitivnim iskustvima, a zatim slede kritike.

 

Pozitivna iskustva

Jedna mlađa devojka je nakon čestog odlaska na bazen preko leta dobila gljivičnu infekciju na stopalima. Prvi simptomi su bili cvrenilo i svrab, koji je vremenom postajao sve jači i neprijatniji. Gljivična infekcija je zahvatile i nokte na nogama, koji su promenili boju i postali žućkasti. Otišla je do obližnje apoteke i farmaceut joj je preporučio Canespor lek. Posle nekoliko nedelja korišćenja primetila je da se infekcija postepeno povlači, a i osećaj je bio mnogo prijatniji.

 

Zbog trčanja nekoliko puta nedeljno, Marko kao student DIF-a je zadobio gljivice na stopalima. Odmah je znao šta je u pitanju, pa je što pre krenuo u rešavanje problema. Cenespor krema za kožu na stopalima mu je ublažila crvenilo i upalu, a samim tim je sanirala i gljivice.

 

Canespor krema protiv gljivica je dobila pohvalu od jedne mame. Iako se ne seća kako su se gljivice uopšte pojavile, može samo da kaže da joj je ova krema pomogla. Zadovoljna je dejstvom i sigurna je da će je ponovo nekada koristiti ukoliko to bude potrebno.

 

Kao i većina devojaka i Marina voli da povremeno ode na pedikir. Prema njenom iskustvo, to nije bila dobra ideja. Posle nekoliko tretmana pedikira pojavile su joj se gljivice na noktima. Drugarica joj je preporučila Canespor. Posle par mazanja primetila je da njoj Canespor krema za nokte pomaže.

 

Canespor krema zdrava stopala

 

Negativna iskustva 

Iako je Canespor kupila po preporuci, Milijani nije mnogo pomogao. Ublažio je upalu na rukama, ali nije uspeo da sanira gljivičnu infekciju. Posle nekoliko mazanja, primetivši da nema skoro nikakvih rezultata, prestala je sa upotrebom.

 

Još jedna korisnica ne može da se pohvali pozitivnim iskustvom sa Canespor kremom. Njoj se gljivična infekcija javila između nožnih prstiju, pa je celo područje bilo upaljeno i svrbelo je. Mislila je da će joj ovo pomoći, ali nije bilo tako. Pojavile su se nuspojave. Svrab je bio intenzivniji, a područje kože je bilo baš upaljeno. Prekinula je sa upotrebom.

 

Jednom muškarcu se pojavio kontaktni dermatitis nakon što je nekoliko puta upotrebio kremu. Obratio se dermatologu za savet i prestao je da koristi Canespor krem.

 

Još jedan korisnik nije zadovoljan rezultatima. Iako je kremu koristio po uputstvu nekoliko nedelja, nije bilo nikakvog poboljšanja. Nakon toga prestao je sa upotrebom.

 

POVEZANE RECENZIJE:

 

Canespor krema sastav

 

Canespor krema za gljivice sadrži medicinske i lekovite sastojke koje imaju antigljivično, kao i antibakterijsko dejstvo. Što se tiče porekla, radi se o sastojcima hemisjkog (sintetičkog) porekla.

Sa druge strane, u svom sastavu ima i onih sastojaka koji su odgovorni za pojavu neželjenih reakcija.

Ovo je kompletna lista sastojaka:

Bifonazol, Benzilalkohol, Cetilpalmitat, Cetostearilalkohol, Oktildodekanol, Polisorbat 60, Sorbitanstearat, Voda prečišćena.

Ukratko objašnjenje:

 • Bifonazol je aktivna supstanca ovog leka i 1g kreme sadrži 10mg bifonazola (bifonazol rastvor). On je antimikotik i koristi se za lečenje gljivičnih infekcija. Ako je u koncentraciji većoj od navedene ili se u kremama nanosi lokalno više od jednom dnevno može da izazove blagu iritaciju ili peckanje.
 • Benzilalkohol deluje antibakterijski i koristi se za saniranje gljivičnih i bakterijskih infekcija. Ukoliko se koristi u većoj koncentraciji, može da isuši kožu i da izazove crvenilo, perutanje i druge slične nuspojave.
 • Cetilpalmitat je hidrator i stabilizator. Omekšava kožu i odgovaran je za održavanje prirodne konzistencije proizvoda.
 • Cetostearilalkohol – masni alkohol, nije toksičan i ne isušuje kao većina alkohola , ali ipak ovaj sastojak može da izritira kožu, ukoliko se koristi u većoj koncentraciji od dozvoljene.
 • Oktildodekanol se koristi kao emulgator i ne smatra se toksičnim sastojkom, ako se koristi umereno.
 • Polisorbat 60 je emulgator. Radi se o hemijskom jedinjenju koje u sastavu sadrži etilen oksid, koji je zapravo i zapaljiv materijal. Preporuka je da se ovaj sastojak u kozmetici izbegava.
 • Sorbitanstearat je stabilizator.  Smatra se bezbednim, ali se kod osetljive kože ipak mogu pojaviti blaže kožne reakcije poput iritacija na koži, osipa, crvenila.

 

Canespor krema u trudnoći 

Cenespor krema za kožu na stopalima nije baš najbolja opcija za trudnice, posebno prvih dva do tri meseca trudnoće. U tom periodu poželjno je izbegavati zbog jačih sastojaka

U kasnijim meseci trudnoće može da se koristi ali samo nakon pažljive procene koristi i rizika. Iako se, generalno, može koristiti, možda je najbolje da ipak ne koristite u tom periodu.

Nije sasvim pouzdano utvrđeno da li se lek bifonazol može koristiti u toku dojenja. Za svaki slučaj, bolje je prekinuti dojenje tokom terapije Canespor kremom.

 

Canespor krema – opis, pakovanje, količina

Canespor krema za stopala se prodaje u kutiji belo-plave boje. Dostuona je u gramaži od 15g

Na kutiji je naznačeno ime nosioca dozvole (Bayer), a pored toga, naznačeno je i da se koristi jednom dnevno.

Unutar kutije je aluminijumska tuba istog dizajna kao i kutija. Tuba je zatvorena zatvaračem sa navojem i vrlo je praktična za upotrebu. Osim aluminijumske tube, unutar kutije je upakovano i uputstvo kako se lek tačno koristi.

Bele je boje. Lepo se razmazuje po koži i relativno brzo se upija. Miriše blago, ali skoro pa i neprimetno.

 

Canespor krema ostale informacije

Ukoliko razmišljate da date šansu ovom leku, postoje još neke stvari koje su važne da znate. Sumiraćemo:

 • Canespor je namenjen samo za spoljašnju upotrebu i ne treba recept za kupovinu u apotekama;
 • zbog brojnih dnevnih obaveza može da se desi da zaboravite da namažete Canespor kremu. Ukoliko ste to zaboravili, možete je ponovo koristiti i nastaviti sa primenom baš onako kako ste do tada koristili;
 • nemojte koristiti duplu dozu kako biste nadoknadili propuštenu dozu;
 • rok upotrebe neotvorene tube kreme je pet godina;
 • od prvog otvaranja rok upotrebe je 16 meseci;
 • Canespor se ne treba koristiti nakon isteka roka.

 

Canespor ili Canesten

 

Canesten krema za gljivice je jedna od popularnijih krema koja se koristi za lečenje gljivične infekcije na stopalima, oa i noktima. Međutim, i Cenespor krema za kožu na stopalima se pokazala kao dobra. 

Obe kreme za gljivice se koriste u lečenju gljivičnih infekcija na koži, ali ima razlika svakako:

 • prva razlika je u tome što Canesten sadrži klotrimazol, a njegova primena se nikako ne preporučuje trudnicama i dojiljama,
 • Canesten krema može da se koristi i za vaginalne infekcije kod žena,
 • Canespor krema ne može da se koristi za problem vaginalnih infekcija kod žena,
 • Canesten se češće koristi za gljivice na noktima. 

Ukoliko ste alergični ili osetljivi na klotrimazol, u tom slučaju bolja opcija je Canespor krema protiv gljivica na stopalima.

Svakako, obe kreme imaju neke svoje prednosti, ali i nedostatke (nuspojave) koje se mogu javiti. Za Canesten samo pisali recenziju. Detaljnije i iskustva možete poročitati u tekstu – Canesten krema.

  

Canespor krema zaključak recenzije

Canespor krema za stopala je dobar lek kada govorimo o saniranju gljivica. Ubija gljivice, ublažava crvenilo i upalu kože, a uglavnom su korisnici zadovoljni rezultatima. 

Svakako, ima i onih kojima Canespor krem nije pomogao ili je izazvao neke nuspojave. Može da se desi.

Iako je Cenespor krema za kožu na stopalima okej izbor, osim nje i drugih sličnih preparata. Dobri su i proizvodi za negu stopala na bazi organskih i prirodnih sastojaka, a koji su bezbedni za kožu prilikom eliminisanja infekcije Oni takođe mogu pomoći, jer su zdravi i vrlo efikasni u saniranju gljivičnih i bakterijskih infekcija.

 

stopalin sprej i sapun

 

Hvala vam na čitanju.